VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Jos Halla-ahon PS ei ole hallitusneuvotteluissa, se on monelle iso pettymys

Kun demarit huomenna kesiviikkona julkaisevat klo 11.30, mitkä puolueet alkavat neuvotella tosissaan varsinaisesta hallituksen muodostamisesta, niin se on monelle iso pettymys, jos siellä ei ole jo nyt Halla-ahon johtamat perussuomalaiset mukana. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279328-antti-rinne-monet-asiat-aukesivat-petteri-orpon-kanssa-paljastaa

Suomessa tullaan ilman perussuomalaisia suurella todennäköisyydellä syventämään Eurooppa politiikkaa entisestään, mikä tarkoittaa sitä, että perussuomalaisten haikailut Euroopan Unionin ja Euroopan rahaliiton hajottamisesta voi unohtaa. EU-ero on epärealistista muutenkin, jos suomalaisista vain 14 prosenttia kannattaa sitä ja EU tuskin hajoaa muuten kuin sisältäpäin. Sekin alkaa olla epätodennäköistä, kun katsoo, miten Britannian ero Brexit on edennyt. 

”Suomalaisista 14 prosenttia äänestäisi EU-eron puolesta ja 68 prosenttia sitä vastaan, muun muassa Yle raportoi huhtikuussa.”

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/279243-perussuomalaisia-kiehtova-suomen-eu-ero-ei-saa-suomen-yrittajilta-ymmarrysta-tulisi

Perussuomalaisten avulla olisi hallituksessa mahdollista tasapainottaa esimerkiksi Suomen maahanmuuttolainsäädäntöä, ettei se olisi niin lepsua, mitä se tosiasiallisesti on eikä ilmastoteoissa vouhkattaisi polttomoottoriautojen mahdollista pikaista(kin) kieltämistä lähitulevaisuudessa (2030), jossa demareilla on ollut häilyvä kanta.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (75 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siltä se alkaa näyttää, ettei demarit halua perussuomalaisia mukaan hallitusneuvotteluihin. Näkeekö joku asian toisin?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei mitään väliä. Ne jotka joutuvat hallitusvastuuseen, ovat suuria häviäjiä jo parissa vuodessa kun talouden alamäki kiihtyy. Kepulle se merkitsisi totaalitappiota mutta mikäs sen hauskempaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voitko Pasi olla varma siitä alamäen kiihtymisestä? Entäpä jos hyvä kehitys vielä jatkuu? Ainakin HaminaKotka sataman lukuja tarkastellessa ei vielä ole sellaisia merkkejä näkyvissä, että näin kävisi, vaikka eihän Suomen talouden lukuja tämän perusteella tarkastellakaan, mutta jotain se kuitenkin kertoo.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #37

Satavarma. Katsotaan asiaa uudelleen vuoden päästä. Näillä näpeillä alkaa jo kausittainen pörssin alamäki ja kun huonoja uutisia alkaa tulla lisää, vauhti kiihtyy. Ensi vuonna pörssit jo -20 %.

Kepu muuten taitaa tajuta jutun juonen ja jättäytyy suosiolla pois hallituksesta. Ei taideta ihan typeriä sielläkään olla. Vuoden päästä hallituksessa olijat ovat kansan sylkykuppeja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #52

Jos olet oikeassa, niin köyhyyttä ja eriarvoisuutta ei ole sitten mahdollisella Rinteen hallituksellakaan helppo selättää.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Ei persuja halua hallitukseen kuin toinen oikeistolaista kurjistamispolitiikkaa kannattava puolue, kokoomus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se taisi olla enemmän sellaista peliä kokoomukselta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Minä näen ettei Antti ”Kukkahattu” Rinne voi ottaa perussuomalaisia hallitukseen. Hänen kipeää paikkaa puristavat Tytti Tuppuraisen, Sanna Marinin, Antti Lindmanin ja Timo Harakan kourat. Nämä taas syövät mieluummin litran keuhkotautien räkää kuin lähtevät samaan hallitukseen Jussi Halla-ahon kanssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se taitaa olla sellaista vihertävää räkää. Heh heh.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Kuka oikeasti haluaa perussuomalaisia hallitukseen? Uhriutumisen pippalo on taas menossa eduskunnassa, kun persut itkevät kohtaloaan, tällä kertaa istumajärjestyksestä. Enemmistöpäätökset eivät näytä persuja koskettavan.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Nyt on juttu niin, että jos kokoomuksen vellihousulipilaarit lähtevät viherstalinistien kanssa hallitukseen, niin eduskunnan istumajärjestys vaatii rajuja muutoksia. Paraikaa höpöttävät persujen istumapaikasta, vaikka taistolaiskommunistien paikka on se, joka vaihtaa pitää. Ja jos kokoomus lähtee niiden mukaan, niin hakekoot istumapaikkansa samalta suunnalta.
Persut ovat sivuutettu Rinteen malleissa tyystin. Rinne kokoaa vasemmistoenemmistöistä hallitusta ei-vasemmistolaiseen maahan. Ei-sosialistiset mukaanlähtijät eivät nauti äänestäjiensä luottamusta.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Kokoomus menossa tekemään SAK:laista politiikkaa? Johan on aikoihin eletty.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muistatko kokoomuksen vaalisloganin menneiltä vuosilta? Eikös sielläkin oltu "työväenpuolue".

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Jari Räyhä, eikös persut silloin juuri joudu istuntosalissa sinne oikealle reunalle, mitä ovat kovasti itkeneet ja valittaneet :D Persut väittävät kaikkien muiden olevan vasemmistolaisia, mutta haluavat kuitenkin istua keskellä ... ota noista nyt sitten selvää.

Käyttäjän jjrposti kuva
Jari Räihä

Hyvin joutavat. Minä vaadin äärivasemmistoa vasempaan reunaan.
Hallituksesta piti kirjoittaa. Olen taitava vääntelemään ihmisten nimiä, muuten.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #26

Siitä vaan. Annan vinkin: närästyksestä ovat monet vääntäneet, sinäkin voit aloittaa siitä :D

Minua on muuten aika vaikea saada pahastumaan. Olen aina ollut sitä mieltä, että kun olen tänne Puheenvuoroon tullut sanailemaan, niin pitää kestää vaikka lunta tulisi välillä omaankin tupaan :D

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

En tiedä kuinka pettyneitä ihmiset ovat, koska se oli aika odotettua. Muut puolueet ovat ajaneet itsensä selkä seinää vastaan viimeisen parin vuoden aikana perussuomalaisia demonisoimalla. Yksikään puolue tuskin odotti tällaista kannatusta perussuomalaisille vielä vuosi sitten, eikä osattu pelätä, että demonisoinnista voisi seurata jotain. Tässä sitä sitten ollaan. Ainoa puolue joka on kääntämässä takkiaan on kokoomus, ja sekin ehkä Niinistön puheiden takia, tai siksi, että kokevat olevansa siihen pakotettuja. Kokoomuksen hallitukseen pääsy voi muuttua hankalaksi jatkossa, jos vasemmalta ei löydy kavereita, eikä suostuta PS:n kanssa yhteistyöhön.

Se mikä itseäni mietityttää perussuomalaisten demonisoinnissa on, että joskus muut poliitikot unohtavat, että heitä äänestää ihan oikeat ihmiset. Joka 7-8 kadulla vastaantuleva ihminen kannattaa perussuomalaisia. Tarkoittaa siis sitä, että lähes jokainen tuntee perussuomalaisia äänestäviä ihmisiä. Eihän ihmiset halua viedä kansanvaltaa pois ihmisiltä jotka kuuluvat hänen lähipiiriin. Siksi perussuomalaisten eristäminen ei ikinä tule saamaan kannatusta äänestäjiltä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Niin, ei se kovin viisasta ole tuo eristäminen kansanvallan kannalta, mutta demarit tietää sen, että tällä tavalla perussuomalaista "kädenjälkeä" ei näy päätöksenteossa. Siksihän ne niin toimii, jos ja kun toimii.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Ei Halla-aho hallitukseen edes halua. Miten kävisi puolueen?

Hallitus kaatuisi joko persujen hajoamiseen, tai sitten niiden häipymiseen hallituksesta. Mitä järkeä siinä olisi? Maan asiat menisivät nykyisestäkin sekavammaksi.

Halla-aho tietää hyvin, että hänen puolueensa perustuu oppositioasemalle. Hallitusvallasta sille olisi pelkkää haittaa, niin kuin on nähty.

Tosin miehen pitää teeskennellä hallitushaluja äänestäjiensä vuoksi. Siis teeskennellä.

Hallituksen ulkopuolelle jääminen on Halla-ahon tavoitteena, koska persut menestyvät vain uhriutumalla ja heittäytymällä marttyyreiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei kovin kauaa sillä uhriutumisellakaan pärjää. Kyllä Halla-aho on sen verran fiksu ja tietää sen itsekin niin kuin muutkin. Halla-aho tietää myös sen, ettei puolueen ns. kädenjälki näy päätöksenteossa, jos ei ole mukana hallituksessa. Jatkossa on aina vain entistä vaikeampi muuttaa politiikan suuntaa ja saada muutoksia aikaan, jos on jatkuvasti oppositiossa "lihomassa".

En usko, että Halla-aho ei hallitukseen haluaisi, vaikka oppositiossa onkin paljon helpompi olla ja räksyttää. Mikäli Eurooppa politiikkaakin viedään entistä pidemmälle kohti liittovaltiokehitystä, niin senkin muuttaminen on aina vain vaikeampaa. Nyt olisi korkea aika saada sitä perussuomalaista politiikkaa, muuten se äänestäjäkin alkaa turhautumaan ja voi olla, ettei siellä oppositiossa enää liho. Äänestäjäkuntakin tulee joka neljäs vuosi uusiutumaan, jos ei muuten, niin luonnollisen poistuman kautta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Sitten kun tulisi ensimmäinen äänestys maahanmuuttoasioista niin siihen se tyssäisi.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

" Nyt olisi korkea aika saada sitä perussuomalaista politiikkaa"

Sitä saatiin viime kaudella ja olisi saatu tälläkin mutta kun sinne vaihdettiin miehet niin nyt saadaan sitten ihan toisten puolueiden politiikkaa. Nykyisellään ei persuilla ole muuta politiikkaa kuin itkua ja huutoa, sillä ei oikeinpaljon saada aikaiseksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Soini möi itsensä ja muut meni siinä mukana. Halla-ahon tultua johtoon, perussuomalaisia ei olisi pitänyt jättää oppositioon. Se oli Sipilän johtamalta hallitukselta karmea munaus. Nyt demareitten ei kannattaisi tehdä samaa virhettä, vaan ottaa Halla-ahon johtamat persut mukaan ja vaalituloksen perusteella näin kuuluisikin tehdä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #48

Munaus tapahtui siinä ettei huomattu vallankaappauksen olevan menossa kuin sitten vasta kun kaikki oli menetetty. Sipilän hallituksen kaltaisia menestyksiä saa hakea melko kaukaa muistoista ja siinä oli osallisena se osa persuista jotka osasivat valtakunnan asioita hoitaa. Nykyisellä porukalla ei saada aikaan muuta kuin riitaa ja rähinää. Ja kukahan siinä kärsii, no, se pieni ja keskisuuri ihminen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

Mistä tuon niin varmaksi tiedät, jos nämä nykyiset perussuomalaiset kansanedustajat eivät pääse edes hallitukseen niin kuin demareitten todennäköinen tavoite näyttäisi olevan?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #57

"nykyiset perussuomalaiset kansanedustajat eivät pääse edes hallitukseen "

Sinäpä sen sanoit.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #46

-" Nyt olisi korkea aika saada sitä perussuomalaista politiikkaa"

Sitä saatiin viime kaudella-

Tuota ... missä muodossa? Minä en nähnyt Sipilän hallituksessa mitään mikä olisi edes viitannut perussuomalaiseen politiikkaan. Siellä oli viisi soinilaista renkiministeriä jotka tekivät keskustan ja kokoomuksen politiikkaa.

Lopulta piti muuntautua ihan sinisiksi, että voitiin jatkaa oman puolueen vaaleissa tuomitsemaa renkipolitiikkaa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Ensiyön nukuttuani totean seuraavaa Jussi Halla-ahon suulla että olemme muodostaneen reilusti enemmistöhallituksen PS + KOK + KESK + KD ja RKP vielä miettii.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

RKP:n voit jättää tuosta vaihtoehdosta pois. Se ei varmasti lähtisi perussuomalaisten kanssa samaan hallitukseen.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Onneksi se on pelkkä painajainen...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Yksi hyvä vaihtoehto olisi sdp-ps-kesk. Silloinhan ei tarvittaisi muita puolueita välttämättä lainkaan mukaan. Eikö tämä tekisi yhteensä 110.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos demareiden ja persujen välinen ero asioissa on niin suuri, etteivät sovi yhteen, niin mitä sitten?

Pitäisikö hallitus muodostaa silti, vaikka yhteistä ei ole?

Omituinen on Levosen ajatuksenjuoksu.

Hallitus muodostetaan niiden kanssa, joiden kanssa arvellaan yhteistyön sujuvan.

Persut eroavat kaikista muista puolueista ilmastopolitiikassa, turvapaikkapolitiikassa ja EU-politiikassa.

Slltikö pitäisi muiden vaan joustaa.

Sitä saa, mitä tilaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Antaisivat nyt demaritkin perussuomalaisille mahdollisuuden. Eihän hallituksessa kukaan saa täysin omaa tahtoaan läpi, vaan jokaisen on sovitettava omia kantojaan. Demareiden kannalta se voisi olla päinvastoin hyvä asia, kun olisivat kantamassa yhdessä vastuuta perussuomalaisten kanssa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Oletko ollut Rinteen ja Halla-ahon välisissä neuvotteluissa, kun tiedät näemmä, mitä siellä on puhuttu?

Mistä tiedät, mitä on puhuttu, ja juurihan sanoin, missä on persujen ero kaikkiin muihin, eivätkä he voi niistä perääntyä, tai on taas puolue kahtia.

Persut ovat omilla toimillaan tilanteeseen joutuneet, se ei ole kenenkään muun syy.

Omisuinen ajatus, että pitäisi jotain puoluetta jotenkin suosia, suurin puolue johtaa neuvotteluja, ja sillä mennään.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Levonen, Räyhä ja muutama muu on sitä mieltä, että yhden paikan vaalitappion kärsineet persut on otettava hallitukseen, vaikka yhteistä näkemystä hallituspolitiikasta muiden puolueiden kanssa ei olisikaan. Onko tämä ymmärrettävä niin, että muiden on siis tanssittava persujen pillin mukaan, on sitten kyse talouspolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta, ilmastopolitiikasta tai ylipäätään mistä vain? Keräilkää nyt niitä muumeja takaisin laaksoon!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämä on Levosen ajatus, eipä ihme, että kansalaispuolue pysyy promillepuolueena.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka Näränen, pitäisikö sinun tarkistaa tuo paikkamäärä? Oliko vaalitappiota laisinkaan paikkamäärässä, kun kirjoitat "Levonen, Räyhä ja muutama muu on sitä mieltä, että yhden paikan vaalitappion kärsineet persut on otettava hallitukseen, vaikka yhteistä näkemystä hallituspolitiikasta muiden puolueiden kanssa ei olisikaan."

https://tulospalvelu.vaalit.fi/EKV-2019/fi/tulos_k...

Eilen luin erästä professorin kirjoitusta, jossa todettiin, että kaikkein suurin vaalivoittaja oli PS-puolue. Olikohan kirjoitus IL:ssä. En muista.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

#22 PS sai kylläkin yhden paikan enemmän kuin aiemmin. Tai siis oikeasti 22 paikkaa enemmän kuin aiemmin (Sinisen Menneisyyden Soinilaisten tempausten jälkeen). PS oli tämä huomioiden ylivoimaisesti vaalien suurin voittaja.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

- muiden on siis tanssittava persujen pillin mukaan, on sitten kyse talouspolitiikasta, maahanmuuttopolitiikasta, ilmastopolitiikasta tai ylipäätään mistä vain? -

Noissa kahdessa keskimmäisessä olisi Suomen kannalta varsin hyvä tanssia persujen pillin mukaan.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

#65 "muiden on siis tanssittava persujen pillin mukaan"

Ei suinkaan. Nythän tanssahdellaa lähinnä kestustan (ja osittain SDP:n) pillien mukaan? Mutta se päätanssittaja siinä taitaa kylläkin olla keskusta...? Ja jotenkin musta tuntuu että Anttia taidetaan taas tässäkin viedä kuin litran mittaa...??? Saas nähdä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei siellä kukaan tanssi kenenkään pillin mukaan, vaan asioista päätetään yhdessä. Tarvittaessa hallituksessakin äänestetään. Demokratian ehdoilla niitä päätöksiä syntyy ja silloin se joustaa, joka häviää äänestyksessä. Hallitusohjelma tietysti edellyttää myös perussuomalaista kädenjälkeä, jotta Halla-ahon johdolla perussuomalaiset ylipäätään istuisivat samaan hallitukseen demareitten kanssa, mutta siinäkin on tehtävä kompromisseja jokaisen puolueen, joka siellä mukana on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tämänkin blogin perusteella olen entistä vakuuttuneempi ja entistä onnellisempi, ettei yhtäkään kansalaispuolueen ehdokasta päässyt vaaleissa läpi.

Se on erittäin hyvä asia suomalaisille.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sopu sijaa antaa. Mitä Petteri tuumii, jos Rinteen demarit yllättääkin ja hallitusneuvotteluissa ovat sdp-ps-kesk?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän se mua haittaisi, että persujen kannatus puolittuisi ja keskusta häviäisi puoluekartalta, sehän olisi hyvä asia.

Ei yllätä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #32

Kyllä sinä Petteri jaksat olla kanssa ilkikurinen persoona. Ei nämä vihervasemmistolaiset kyllä kesää tee, vaikka sitä toivoisitkin. Mistä tuo kaikki negatiivisuus sinusta kumpuaa?

Käyttäjän SatuRintala kuva
Satu Rintala Vastaus kommenttiin #38

Petteri on entinen persu, ja tähän tulee huutonauruhymiö.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #50

Joku sanoi aikaisemminkin näin, mutta oliko Petteri joskus oikeasti persu? Minä en nyt muista tuota.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #60

#60

Joo... on se petterilläkin musta menneisyys.

Ei ne petterin sympatiat ole aina olleet turvapaikanhakijoiden puolella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #61

Hirveä on katkeruus Petterille jostain syystä jäänyt, jos se persu on ollut.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Pitäisikö kysyä,että minkä eturyhmän etuja PS ajaa?

Voisiko vastaus tuohon kysymykseen aukaista ajattelua. Mikäli joku esittää,että kansan etua niin voi palata sinne ulkohuussiinsa haistelemaan puheidensa aromeja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos lähes 20 prosenttia suomalaisista äänestää perussuomalaisia, niin onhan se pakko sinunkin myöntää, että aika moni näkee siellä myös kansakunnan etujen ajamista.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Seitsemän kahdeksasta äänioikeutetusta ei äänestänyt perussuomalaisia. Ei siis tarvitse edes mihinkään pieneen kuplaan käpertyä, voidakseen elää ilman perussuomalaisen kohtaamista.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #40

Onnea sinne kuplaan sitten vain. Kuulostaa hassulta, mutta ihmisiä on moneksi.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #40

#40

Tuo on se lähes surkein argumentti aina.

Eihän demareitakaan äänestänyt kuin sen useampi.

Toisinsanoen tuolla logiikalla kellään ei ole riittävää mandaattia päättää mistään muusta kuin omasta aamupalastaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #53

"Toisinsanoen tuolla logiikalla kellään ei ole riittävää mandaattia päättää mistään muusta kuin omasta aamupalastaan."
Näinhän se onkin.
Asioista päätetään yhdessä mutta persuille on usein vaikeaa tehdä myönnytyksiä ja näille nykyisillehän se ei sovi senkään takia että he ovat kaikki neuvotteluratkaisut nimenneet takinkäännöksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #55

Jotenkin olen Erkki vaistovanani pientä katkeruutta, kun siniset menettivät vaaleissa kaikki paikkansa. Olenko oikeassa?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #59

Katkeruudesta en tiedä mutta jakkaracase antaa viitteitä tulevasta neuvotteluosaamisesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Kuka tämän aloitti? Miksi jo heti valmiiksi lyödään leimaa otsaan?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #55

- persuille on usein vaikeaa tehdä myönnytyksiä ja näille nykyisillehän se ei sovi senkään takia että he ovat kaikki neuvotteluratkaisut nimenneet takinkäännöksi.-

Soinilaiset pettivät käytännössä joka ikisen vähänkään merkittävämmän vaalipuheensa, eivätkä suinkaan tyytyneet vain kompromisseihin joissain kysymyksissä. Homma alkoi salkkujaosta, jossa persut antoivat puheittensa pitämisen kannalta tärkeimmät sisäministerin ja rahaministerin salkut kokoomukselle. Loppu olikin sitten pelkkää perässä juoksua.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Ei..äänestäneistä n.20 prosenttia. Ei 20% suomalaisista ja 80% äänesti äänestäneistä jotain muuta kuin perussuomalaisia ja se sinun on otettava kiltisti päähuomiona.

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen Vastaus kommenttiin #54

Sinunkin on otettava sama asia huomioon ja yhtä kiltisti,82% äänestäneista ei äänestänyt Demareita.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Miksi pitää olla joku "etu-ryhmä"??

Itteppä veikkaankin että se on yksi syy miksi Suomessa suunta on alaspäin! Kaikki ajaa jonkun tietyn ryhmän etua, eikä näe kokonais kuvaa! Kaikki haluaa pitää kiinni siitä oman etu-ryhmän asioista!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pukkaako Rinteelle pientä paniikkia päälle, kun jo nyt haikailee kovasti keskustaa mukaan hallitusneuvotteluihin? https://www.is.fi/politiikka/art-2000006096186.html

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Antti Rinne (sd.) saa olla tarkkana, ettei hänen johtamansa hallitus nosta suomalaisten elintasoa niin korkealle, että vasemmistopuolueet tippuvat puoluekartalta jo seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Vauras porvari ei juurikaan vasemmistoa äänestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Heh heh. Nyt pistit Pekka pahan. Ne sadattuhannet köyhyysloukussa elävät suomalaiset eivät vain ihan äkkiä muutu "Kroisos Pennosiksi".

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Myönnän liioittelun, mutta totta toinen puoli.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #45

Joo, harvemmin ne vauraat vasemmistoa äänestää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei demarit ota persuja hallitukseen koska snelmanni on uhannut erota demloista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Matti, mikäs tää juttu nyt on?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Muistaakseni snelmanni täällä julisti että eroaa samantien demloista jos ay-änkyrä ottaa persut hallitukseen. Taisi pistää myös demokraatti nimisen julkaisun boikottiin kun uskalsivat kirjoittaa väärästä asiasta, nää on kyllä huvittavia tyyppejä ;) .

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Veikkaanpa pettyneiden määrän paljon suuremmaksi jos H-a nähdään hallitusneuvotteluissa. Jäsen- ja kannattajakadon vielä suurempi niissä puolueissa jotka tuon puolueen kanssa hallitukseen menevät.

Se on ns käänteinen Midas-ilmiö. Ymmärrän että fiilis on ikävä kun vihdoin itse sen tajuaa, mutta sitä saa mitä on tilannut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä tuollainen viha kumpuaa ja mistä se kertoo, jos Tomi näkökantasi on oikea?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset