VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Tutkintapyyntö kansanedustaja Hussein al-Taee:sta on laadittu

Viitaten lakimies Pasi Majurin blogissa 19.4.2019 esitettyihin epäilyihin (ja siellä viitattuihin lähteisiin), olen tehnyt Hussein al-Taee -nimisestä sosiaalidemokraattien tulevasta kansanedustajasta tutkintapyynnön valtakunnansyyttäjänvirastolle (vksv). http://majuripasi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/274764-demari-hussein-al-taeen-kirjoitukset-tutkittava-rikosoikeudellisti

Sitten aikanaan selviää, lähteekö poliisi tutkimaan asiaa vai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (67 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onko syytä epäillä rikosta, onko meillä ns. pukki kaalimaan vartijana?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Totean Vesa Levosen kansalaisvelvollisuuden täytetyksi tässä asiassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Risto. Katsoin sen itsekin velvollisuudekseni. Isänmaan asialla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ensinhän tällaisissa tapauksissa tehdään nykyisin nk. esiselvitys ja vasta sen jälkeen syntyy päätös siitä suoritetaanko esitutkinta. Sillä ei ole merkitystä onko meidän mielestä syytä epäillä rikosta, vaan sen päättää viranomaiset, ketkä lähtevät asiaa selvittämään. Tutkinnanjohtaja on henkilö, jolle se päätös viime kädessä kuuluu.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Olisi mielenkiintoista kuulla, mistä al-Taeen väitetyistä sanomisista olet ilmoituksen tehnyt?

Majurin kirjoituksessa väitetään virheellisesti:

    «al-Taee on perusteettomasti halventanut amerikkalaisia väittämällä heidän perustaneen, aseistaneen ja kouluttaneen al Qaidaa.»

al-Taee oli siis lainannut iranilaisen uskonoppineen tekstiä, jossa tämä sanoi "USA:n perustaneen, aseistaneen tai kouluttaneen al-Qaidaa." Yhdysvaltoja valtiona koskeva väite ei ole kiihottamista kansanryhmää vastaan. Majuri itsekin sotkee valtion "USA" ja kansan "amerikkalaiset".

al-Taeen lainauksessa iranilainen uskonoppinut oli vain todennut: "Amerikkalaisiin ei voi luottaa." Vai niin, edelleen epäselvää, tarkoitettiinko amerikkalaisia valtiona vai kansanryhmänä. Muutenkin, tosi hurjaa kiihottamista. Ketä on kiihotettu ja miten nämä nyt voisivat toimia tätä kansanryhmää vastaan?

Sitä paitsi, tuo väitehän pitää paikkaansa ja on varsin tunnettu historiallinen moka Yhdysvaltojen kohdalla. Yhdysvallat todella ainakin aseisti ja koulutti al-Qaidaa. Wikipedia: "Al-Qaida perustettiin vuonna 1989, kun Neuvostoliitto vetäytyi Afganistanista. Järjestön perustana oli 1980-luvulla maahan saapuneiden vapaaehtoisten taistelijoiden verkosto. He kävivät Neuvostoliiton vastaista jihadia ja saivat rahoitusta sekä Yhdysvalloista että Saudi-Arabiasta. Vuodesta 1985 vuoteen 1992 arviolta 12 500 ulkomaalaista sai koulutusta pommien teossa, sabotaasissa ja kaupunkisodankäynnissä leireillä, jotka perustettiin CIA:n avustuksella."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ole huoleti Marko, kyllä viranomaiset perehtyvät asiaan ja tekevät omat ratkaisunsa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Viranomaiset perehtyvät, mutta siihen asti sillä voi repostella Internetissä ilman, että täytyy edes vastata mahdollisiin asiasta esiintuleviin yksityiskohtiin?

Minkälaista keskustelua sinä ajattelit tämän herättävän, jollei väitteiden todenperäisyyden arviointia? Tai ylipäätään, miksi ihmeessä sinä tästä blogin edes teit jollet nimenomaan tämän takia?

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Mulle henkilökohtaisesti on aivan sama mitä itse kukin on törkyturpaillut menneisyydessä. Mä en yleisesti kannata tälläistä nokittamisen, loukkaantumisen ja uhriutumisen kulttuuria jollaisessa tällä hetkellä elämme. Jos sanoo pahasti, niin pyytää anteeksi. Somella on toisinaan tapana tuoda kirjoitusasua esille huonosti muotoiltuna. Julkisesti viimeisen muutaman vuoden aikana al-Taee on myös esiintynyt edukseen. Mä en siis ole häntä tuomitsemassa henkilökohtaisesti mistään.

Yhteiskunnallisesta perspektiivistä katsottuna asia on kuitenkin monimutkaisempi. Kyse on jostain ihan muusta, kuin vain huolimattomasta kirjoittelusta. On selvitettävä tehtyjen syytösten pohjalta, että onko al-Taee valehdellut taustoistansa ja on tehtävä uusi kattava turvallisuusselvitys.

Syy epäillä, tai ennemminkin vara olla epäilemättä on noussut niin suureksi, että tälläiseen päättävään asemaan noustessa henkilö on myös velvoitettu olemaan tarkkailun alla ja tarkkailu tulee kohdistaa myös häntä koskevaan lähipiiriin mahdollisten ulkopuolisten kytkösten selvittämiseksi.

Kyse on lopulta suomalaisen yhteiskunnan turvallisuudesta ja mahdollisten ulkopuolisten tahojen lisääntyneestä vaikutusvallasta Suomessa al-Taeen noustessa päättävään asemaan. Emme voi luovuttaa salaiseksi luokiteltua tietoa eduskunnassa henkilölle, joka on mahdollinen turvariski.

Eli tältä suunnalta ei syytöksiä, vaan lähinnä kysymyksiä ja vastauksia odoteltaessa.

Tutkintapyyntö oli ihan paikallaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvin Harri perustelit asiasi. Tuntien systeemin, miten henkilöiden taustoja selvitetään, niin eihän tällainen hyvältä kuulostaisi, mutta toisaalta se osoittaisi vain sen, ettei mikään järjestelmä ole täysin aukoton. Eikä minua kyllä tämä yllättäisi, kun me olemme sitä nk. hyväuskoista ja sinisilmäistä kansaa.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Epäilemättä tuossa olisi joidenkin väitettyjen kommenttien kohdalla melkoinen ongelma rauhanturvatoimissa toimivan henkilön puolueettomuuden suhteen. Kansanedustajan tehtävien kannalta vastaavaa vaatimusta puolueettomuudesta tuskin on, sikäli kun aika monet taitavat tehdä suoraa eturyhmäpolitiikkaa.

Sinällään vahvat lojaliteetit ulkomaiselle taholle voivat olla turvallisuusongelma. Sellaisia taitaa tosin olla aika monella – jos vaikkapa ajatellaan kansanedustajan tai ulkoministerin roomalaiskatolista uskoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #10

Monikulttuurisuus tuo myös turvallisuuden suhteen uusia haasteita eivätkä ne ole useinkaan yksinkertaisia ja helppoja ratkaista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Olettaen, että esiselvityksessä todetaan, että aihetta esitutkintaan ei ole, oletko sitten tyytyväinen?
Vai onko johtopäätös, että laki ei ole sama kaikille?
Siinä mielessä ihan hyvä tutkintapyyntö, että nyt saadaan selvyys asiaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Asia ei ole yksinkertainen ja helppo, mutta tutkimuspyyntö johtaa aina johonkin päätökseen. Se selviää aikanaan, mihin.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Päätös siis kelpaa, oli se millainen tahansa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #13

Odotetaan kaikessa rauhassa, ei mennä vielä asioiden edelle.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #15

Ihmeen vaikeaa luottaa edes omiin kollegoihin. Miksi edes tehdä tutkintapyyntö, ellei usko, että se käsitellään asiallisesti?
Jopa minäkin luotan, että tutkintapyynnöstä tehdään oikea ratkaisu. Al-Taee joutuu oikeuteen, jos aihetta on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #30

Mitä sinä höpiset Juho. Ota nyt ihan rauhallisesti. Päätös ei ole sinun eikä minun käsissä. Kyllä minä luotan asialliseen käsittelyyn.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #32

Minä olen täysin rauhallinen, koska al-Taeen kohtalolla ei ole mitään väliä. Mutta et kyennyt vastaamaan erittäin yksinkertaiseen kysymykseen.
Voi olla, että olen asenteellinen, mutta epäilen, että mikäli esiselvitys ei johda esitutkintaan tai esitutkinta päättyy syyttämättäjättämispäätökseen, tulos ei kelpaa. Se on sitten osoitus oikeuslaitoksen mädännäisyydestä. Tuomittiinhan Halla-ahokin jne...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

On täysin normaalia, että odotetaan ensin ratkaisu ja perustelut ennen kuin tehdään pidemmälle meneviä johtopäätöksiä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #13

Nyt on pääsiäispyhätkin vielä edessä. Rauhallista pääsiäistä Juho.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

Kaiken tämän pölinän jälkeen on vain hyvä, että virallinen kuvio on käynnistetty. Lopputulos on sitten mitä on.

Sivukommenttina täytyy todeta, että ainakin minun ikäiseni ovat aivan varmasti jossain kaveripiirissä sanoneet jotain, joka tiukasti tulkiten olisi tuomittavaa tai peräti laitonta. Mutta onneksi ei ollut tätä somea vaan sanomiset tuli sanottua läpällä ja kännissä kaveripiirissä.

Tuosta huolimatta minun täytyy myöntää, että aikoinaan Halla-ahon saama tuomio oli minusta omituinen. En ole Halla-ahon kanssa läheskään kaikista asioista samaa mieltä, mutta aika tylsää on jos rajoitukset ovat turhan tiukkoja. Sensuuria tuskin kaivataan.

Hyvin äkkiä mennään siihen, että satiiri tai pilapiirrokset ovat tuomittavia. Toisaalta nehän ovat jo tuomittavia monien mielestä, mutta onneksi laillinen tuomio vielä puuttuu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tarkoitatko tuomiolla Hussein al-Taee? Tuomioon on pitkä matka, kun eihän esitutkintaakaan ole vielä aloitettu tai edes päätetty aloitetaanko sitä.

Käyttäjän JarmoAhonen1 kuva
Jarmo Ahonen

No mutta. Jos tutkintapyyntö on tehty, niin aika äkkiä selviää onko viranomaisten mielestä tarvetta jatkotoimenpiteille.

Tuomio tulee sitten joskus jos on tullakseen.

Kunhan tuosta Halla-ahon saamasta tuomiosta höpisin lämpimikseni. Se nyt vain oli minusta vähän omituinen juttu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voi kuule olla, että siellä kestää jonkin aikaa ennen kuin pystytään tekemään päätöksiä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Voihan sitä julkisuutta hakea noinkin mitä Levonen harrastaa, mutta jos sieltä tulee ulos lausunto "Ei aihetta esitutkintaa" on Levonen poliisimiehenä omalta osaltaan ollut laskemassa poliisin arvostusta,

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Höpön höpö Arto. Sinä et tunne lainkaan tätä suomalaista järjestelmää enkä lähde sitä sinulle edes selittämään, kun noin hölmöjä löpiset.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllä tunnen, hyvinkin, mutta se ei ole pointtini vaan se, että suomalaiset yleisesti toivovat poliisien toimiessaan ammatissaan toimivan poliittisesti neutraalisti eivätkä sortuisi politisointiin jota nyt harrastat. Jos olisit ollut fiksu, poliittisena henkilönä olisit pyytänyt jonkun tuttavasi tämän tutkintapyynnön suorittamaan, nyt haet itsellesi vain julkisuutta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #24

Poliisi on jo poliisilain perusteella velvollinen puuttumaan havaitsemaansa mahdolliseen rikokseen. Puuttuminen ei kuitenkaan tarkoita aina esitutkinnan aloittamista.

Koska

Myös poliisi voi laatia havaitsemastaan epäkohdasta tutkintapyynnön, jos esitutkinnan aloittamiseen ei ole välittömiä perusteita. Kuten esim. Al-Taeen kohdalla ei esitutkintaa voi olemassa olevan näytön perusteella aloittaa, vaikka miten housuissa olisi kutinaa siitä, että rikos on tapahtunut. Ensin on selvitettävä monia seikkoja.

Levonen jo mainitsikin, että ennen esitutkinnan käynnistämistä tutkintapyynnön perusteella tulee suorittaa asian esiselvittely, jossa pyritään selvittämään, onko asiassa ylipäätään syytä epäillä rikosta ja ketä tulisi kuulla asiassa epäiltynä.

Ketäänhän ei lainsäädännön perusteella voi saattaa aiheetta epäilyksen alaiseksi.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #48

Mutta poliisi tuskin on velvollinen ilmoittamaan tekemästään tutkintapyynnöstä somessa? Se menee mielestäni aika selvästi mainittuun politikointiin.

Näkisin, että tämän blogin tekeminen aiheesta tilanteessa jossa ei ole edes tietoa otetaanko asia tutkintaan, on vähintäänkin kyseenalaista. Toivottavasti Hussein al-Taee on tästä blogista tietoinen ja huolehtii oikeuksistaan.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen Vastaus kommenttiin #50

Koska aihe kiinnostaa suuresti lukijakuntaa, Levonen palveli julkistamalla ilmoituksen tekemästään tutkintapyynnöstä sekä valtakunnansyyttäjänvirastoa että blogia lukevaa yleisöä.

VKSV ei toivottavasti nyt huku samaa asiaa koskevien tutkintapyyntöjen tulvaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #54
Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #54

Ai jotta "palveli lukevaa yleisöä"? Mutta siihen se sitten loppuikin, keskustelua hän ei selvästikään halua edistää millään tavalla.

Täyttä paskapuhetta. Yleisölle olisi riittänyt aivan hyvin tieto asiasta sitten jos asia otetaan tutkittavaksi. Nyt tämä on pelkkää politikointia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #57

Johan sinä sitä kummasti "edistät".

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #58

Tämä ei olekaan minun blogini vaan sinun. Ja siksi ihmettelen, miksi kommenttisi asiaa tarkasteleville tuntuu olevan lähinnä tasoa "viranomaiset selvittävät".

Se sotii kovasti niitä syitä vastaan, mitä tässä on koitettu kaivaa tutkimuspyynnöstä bloggaamiselle. Se ei selvästikään sinun suunnaltasi ollut asiasta keskusteleminen.

Ei ole minun työni edistää keskustelua sinun blogissasi, mutta sinun työsi sen luulisi olevan. Paitsi jos motiivisi oli jotain muuta kuin asiasta keskusteleminen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #59

Sinä et taida ymmärtää, niin kuin moni muukin, mitä tarkoittaa se, kun on tehty tutkintapyyntö.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #60

Ymmärrän, mutta kuten jo moneen kertaan olen sanonutkin, en ymmärrä miksi siitä olisi blogin aiheeksi. Etenkään kun bloggaaja ei reagoi muulla kuin "viranomaiset tutkivat" jos joku kyseenalaistaa tutkintapyynnön lähteenä olevan blogin väitteitä.

Sinä et taida ymmärtää, mitä aiheesta keskusteleminen tarkoittaa.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Politiikasta elävät ihmiset ovat monella tapaa hassunhauskoja hahmoja. Vesa Levonen ilmoittautui nyt ensimmäisenä lämmittelemään käsiään somemyllytyksen liekeissä, ja keräämään itselleen ilmaista julkisuutta.

Jokainen politiikkaan osallistuva tarvitsee huomiota ja nähdyksi tulemista, mutta todellisuus vääristyy todella pahasti viimeistään silloin, kun julkisuudesta muodostuu heille kaiken tekemisen itseisarvo ja tavoite :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikella kunnioituksella tein tämän velvollisuudesta isänmaata kohtaan ja on omasta mielestäni fiksua tuoda tämä asia esille, kun al-Taee tapaus aiheutti niin suuren mylläkän somessa. Aluksi kommentoin vain muiden blogeissa, että tein tutkintapyynnön. Nyt sen tietää noin suurin piirtein kaikki, jotka täällä seuraavat keskustelua ja sitä pyyntöä ei ole tarvetta muiden tehdä. Voi tietysti joku muukin tehdä, jos haluaa. Nämä teidän irvailut jätän nyt muutoin ihan omaan arvoonsa, vaikka mitä mieltä olisitte. Jokaisella on tietysti oikeus omaan mielipiteeseen olipa se sitten oikea tai väärä. Hyvää pääsiäistä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Uskomatonta, mutta näin se on. Teet niin tai näin, niin se on aina väärinpäin. Voisivat nuo nillittäjät itse tehdä tutkintapyynnön, mutta kun poliittisesti aktiivinen ja yhteiskunnallisista vääryyksistä raportoiva henkilö sen tekee, niin johan marmatus alkaa.

Ihmiset eivät oikeasti ymmärrä, että vaikka kuinka täällä kritisoi, niin se ei johda mihinkään, vaan jonkun on se tutkintapyyntö tehtävä. Hyvä, että sinä sen nyt teit!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos. Tein sen ilman muuta, koska asia on yhteiskunnallisesti monessakin mielessä merkittävä ja tein sen myös rakkaudesta isänmaahani, jonka vuoksi olen tehnyt suuria uhrauksia elämässäni. Olen myös periaatteen mies enkä minä Ritva näistä ilkkujista välitä. Olemme niin monesta asiasta samaa mieltä myös sinun kanssasi (jälleen kerran). Hyvää pääsiäistä myös sinulle ja läheisillesi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän JarmoNokela kuva
Jarmo Nokela

Rauhan-Tae ja hänen sanomisensa on rekisteröity myös työpaikallaan CMI:ssä.

”Epäasiallinen kommentointi ei ole hyväksyttävää rauhanvälityksen ammattilaisille.”

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006078603.htm...

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Tuon päätit kertoa, mutta oli tarpeetonta kertoa jotta "Hussein al-Taeen nauttii yhä järjestön luottamusta" joka sentään oli otsikkotasolla?

Jännä.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Valhemedian otsikko: "Hussein al-Taeen nauttii yhä järjestön luottamusta"

Naurettavaa valkopesua. Tuolla asialla ei ole merkitystä.
Mutta sillä on merkitystä, nauttiiko hän yhä CMI:n rahoittajien luottamuksesta.
CMI pistää kaverin pihalle ilman isompia omantunnontuskia, jos rahahanat menevät kiinni.
Luottamus mitataan rahassa.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla Vastaus kommenttiin #62

Sä osaat varmaan kertoa, mikä tuossa sitten oli valetta? Muuten sillä ei ole mitään merkitystä, onko se painettu valhemediaan.

Se, mitä kommentoin oli, että ko. artikkeli oli linkattu ja siitä oli nostettu esiin jotain, muttei tuota oleellista asiaa. Aikalailla suorastaan valheellisesti.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #62

Tämä on tuttu fraasi jokaiselle joka vähänkään seuraa maailman menoa. Ja kaikkialla maailmassa.
Ensin, kun jokin asia tulee julki, työnantaja sanoo antavansa alaiselleen täyden tukensa ja luottavansa tähän.
Sitten asia etenee jonkin aikaa ja yllätys yllätys, kyseinen henkilö ilmoittaa eroavansa vaikkapa henkilökohtaisista syistä.
Eikähän työnantaja voi muutoin toimiakaan. Tuolla fraasilla saadaan aikaa selvittää tilanne ja kenties neuvoa ko. henkilöä.

Jos oikein muistan niin Ruotsinmaalla jopa ministeri erosi jostain tällaisesta syystä. Olisiko ollut asuntoministeri Kaplan.

Lainaus Wikipedia.

"Avgången som minister 2016[redigera | redigera wikitext]
Den 14 april 2016 framkom uppgifter om att bostadsminister Kaplan varit på en middag tillsammans med medlemmar från Grå vargarna, en turkisk nyfascistisk och ultranationalistisk organisation som ligger bakom flera mord och våldsbrott.[19] På middagen deltog även Turkiska riksförbundets vice ordförande, Barbaros Leylani, som några dagar tidigare hade polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att ha uttryckt sig hatiskt om armenier i ett tal på Sergels torg.[20] Personer från den islamistiska organisationen Millî Görüş deltog också, och det framkom att Kaplan hade träffat dem flera gånger tidigare. Före detta partiledaren för socialdemokraterna, Mona Sahlin, reagerade negativt på Kaplans enligt henne svaga avståndstagande från Millî Görüş.[21] I en intervju med Sveriges Radio hävdade Kaplan att han var ovetande om vilka som närvarade på middagen och han har framfört att han tar starkt avstånd från Grå Vargarnas åsikter.[19] Statsminister Stefan Löfven kommenterade händelsen på följande vis: "som minister har [man] ett ansvar för att agera på ett sådant sätt att det aldrig råder några tvivel om vilka organisationer eller värderingar man företräder. Därför är det djupt beklagligt att Mehmet Kaplan hamnade i det sällskapet och han har förstått att han måste vara mycket noggrannare".[19]"

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Oikea osoite, eli valtakunnansyyttäjänvirasto.

Toisaalta vaikka olen sitä mieltä, että kansankiihotuspykälät käytettään tukahduttamaan sananvapautta, ne on vaan sovellettava tasapuolisesti kaikkiin kansalaisiin jotka asetavat yleisöllä saatavaksi kansanryhmästä loukkaavia näkemyksiä, vaikka ne olisivat totta.

Tosin jos ei sitten muusta tuomita, kun loukkaavasta puheesta ja sakko on about €500, Hussein voi kohauta olkaansa ja jatkaa demarikansanedustajana, itse SDP voi lakaista ne arvohöpinät maton alla ja siirtyä oikeisiin asioihin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvä saada syyttäjä heti alkuvaiheessa mukaan. Poliisille kuuluu mahdollinen esitutkinta.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kiitoksia Vesku!

Katsotaan miten VKSV käsittelee asian. Syytä epäillä -kynnyshän tuossa ylittyi kirkkaasti.

Veikkaan että al-Taee on lausuntojensa perusteella muussakin tutkinnassa. Lehdistö, järjestöt ja yksityishenkilöt todennäköisesti etsivät kilpaa tietoa kaverista.

Eikö muuten ole ihmeellistä että al-Taee ei muista onko hän joitakin vuosia sitten kehottanut netissä ihmisiä murhaamaan muita ihmisiä?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Luin äsken Anterin uusimman blogikirjoituksen omalta seinältään. Sekin on varsin mielenkiintoista luettavaa. Herättää lisää ajatuksia. Monenmoisia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitoksia samoin. Se tuo muisti tuppaa mennä silloin, kun maa polttaa jalkojen alla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaveri on ilmeisesti väärässä puolueessa, persussuomalaisissa tuo menisi olan kohautuksella.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Sun pään sisältö olisi oiva tutkimuskohde jollekkin nuppitohtorille.
Mutta asiasta senverran että demareilla taitaa olla pikkasen vaikeampi "tehtävä" edessä kuin poliisilla ja syyttäjälaitoksella.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei se sen vaikeamapaa ole kuin persuilla, sillä yksi tällainen edustaja ei ole mitään, kun vertaa persujen vastaaviin.

Persuilla on varmaan joku palkattu työntekijä, joka viikottain selvittää edustajien kohelluksia. :)

Oikeudessahan heitä sitten määräajoin näkee, ja jos yksi ensimmäisen kauden demariedustaja koheltaa, se ei paljon demareiden elämää mutkista.

Valmistaudu nyt vaan huolella Antti Rinteen pääministeriyteen, sillä on merkitystä.

Anaa poliisin tutkia, sittenpähän tuo nähdään, mä taas olen onnellinen vasemmistoliittolainen, joten ei kauheasti asia mua koske.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #37

Ehkä on parempi että keskität koko kapasitettisi persuihin kun sun aivo ei pysty näköjään hahmottamaan mitään suurempaa kokonaisuutta.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #38

Voi että on taas korkeatasoista "keskustelua"...

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #41

Todella, ja paremmaksi muuttuu.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kuinkahan moni on todella perehtynyt siihen mitä al-Taee on muinoin kirjoittanut?

Vai rajoittuuko "perehtyminen" siihen tietoon, että al-Taee on maahanmuuttaja ja demari?

Epäilen, että 90% kiihkeistä tuomitsijoista on tyytynyt tuohon jälkimmäiseen.

Nimittäin suuri osa noista (yhteydestään irrotetuista) al-Taeen kirjoituksista on ihan totta: esimerkiksi USA:n ja Israelin osuus ISISin synnystä – mitä Suomi ei tietenkään USA-ruskeakielisenä myönnä, vaikka faktat kertovat muuta.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mikähän mahtoi olla motiivi kertoa tehdystä rikosilmoituksesta blogikansalle?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kukapa kissan hännän nostaa ellei kissa itse.

Petri Lavonen

Vaikuttaako siltä että SDP on saanut riveihinsä ihan aidon " antisemitistin" siis aidon..jääköön sanomatta. Kirjoituksiaan ja puheitaan on helppo pahoitella mutta mitään uutta sellaista ei ole tullut esiin että mieli olisi muuttunut. Hyväksyykö SDP tällaisen?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ainakin selvitetään ylittääkö tutkinta kynnyksen on syytä epäillä.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Sellaistahan ei siis varsinaisesti ole olemassa kuin "tutkintapyyntö". Laki tuntee vain ilmoituksen mahdollisesta rikoksesta. Levonenkin lienee käynyt täyttämässä jonkinlaisen "Rikosilmoitus"-nimikkeellä olleen lomakkeen, ei "Tutkintapyyntö"-lomaketta, jollaisia ei siis taida olla.

Perättömän ilmoituksen tekeminen rikoksesta on väärä ilmianto, joka on itsessään rikos. "Tutkintapyyntö"-termiä ehkä halutaan käyttää juuri siitä syystä, että ei oikeastaan väitetä rikosta tapahtuneen, jotta vain haluttaisiin poliisin jotenkin arvioivan ja tutkivan asiaa, eikä jäätäisi kiipeliin väärästä ilmiannosta.

Rikosilmoituksen tai tutkintapyynnön tekeminen voi olla myös kunnianloukkaus (KKO;2006:10), mikäli ilmoittaja ei pyri varmistumaan väitteiden todenperäisyydestä. Epäilemättä ilmoituksesta julistaminen julkisesti voi olla kunnianloukkauksen kannalta merkittävä tekijä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On ihan normaalia tehdä tutkintapyyntö, jonka viranomaiset kirjaa järjestelmään ja arvioivat sen jälkeen onko syytä käynnistää esitutkinta vai ei.

Käyttäjän MattiAalto kuva
Matti Aalto

Totuuden puhuminen on taas rikos, samalla tavalla kuin ensimmäisen ja toisen maailmansodan alla. Jäljet pelottavat.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset