VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Halla-aho löysää puheitaan – haluaa sisäministeriksi, mutta turhaan

Jussi Halla-aho tietää varsin hyvin, että perussuomalaisten on vaikea päästä demareitten kanssa hallitukseen, koska demarit ovat kaiken aikaa toitottaneet, etteivät ne jaa samaa arvopohjaa perussuomalaisten kanssa. Tosin helppoa hallitukseen pääsy ei tunnu olevan muidenkaan puolueitten kanssa, jos muiden puheet ennen vaaleja pitävät paikkansa.

Nyt Jussi Halla-aho on löysännyt puheitaan maahanmuutosta osoittaakseen sen, että perussuomalaiset ovat valmiita tinkimään omista kannoistaan päästääkseen hallitukseen.

Voihan olla, että mahdollinen kompromissin tekeminen maahanmuuton osalta, jossa perussuomalaiset ovat olleet hyvin ehdottomia, on Jussi Halla-ahon suusta kuultuna vain taktista peliä, jolla osoitetaan äänestäjille, ettei hallituksesta pois jääminen olisi perussuomalaisten syytä. Jussi Halla-aho on samalla ilmoittanut itse, että mieleinen pesti hallituksessa olisi sisäministerin salkku, koska siellä hoidetaan juuri näitä maahanmuuttoasioita, mihin Halla-aho on mielestään parhaiten perehtynyt.

Sisäministeri Jussi Halla-aho olisi kuitenkin poliisin näkökulmasta todennäköisesti se kaikkein epätoivotuin henkilö, suorastaan persona non grata, joka haluttaisiin ns. poliisiministeriötä johtamaan. Tämän voin sanoa sillä kokemuksen rintaäänellä mikä minulla on ns. firman miehenä ottaen huomioon, ettei poliisin arvomaailmaan sovi ”puulaakin” korkeimmaksi johtajaksi henkilö, joka on itse tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Valitan Jussi, sinun halusi päästä sisäministeriksi, on turhaa ja todennäköisesti se jää vain haaveeksi. Nuivan luonteesi ja maahanmuuttoasioihin liittyvän "asiantuntijuutesi" johdosta sisäministerin pesti olisi kyllä sopinut sinulle ihan hyvin, mutta muuten se tuskin passaa lainkaan. Näin se vain menee.

Jos hallitukseen pääsy tulisi mahdolliseksi, niin sinun kannattaa ehdottaa jotain toista ministerin salkkua. Esimerkiksi rahaministerinä (valtiovarainministeri) voisit olla hyvä ja siinähän voi aina sanoa sanan tai kaksi paljonko tuohon maahanmuuttoon laitetaan meillä Suomessa rahaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jussi Halla-ahon kannattaa pyrkiä mieluummin valtiovarainministeriksi kuin sisäministeriksi, jos hallitukseen pääsy tulisi mahdolliseksi.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Erikoinen kannanotto poliisilta, joka varsin hyvin tietää, missä taloudellisessa ahdingossa suomalainen poliisi tällä hetkellä rypee. Ylimääräistä rahaa ei sisäministeriöstä heru, ellei sitä käytetä vihapuhepoliisien rekrytoimiseen.

Halla-aho olisi juuri oikea henkilö johtamaan sisäministeriötä monessakin suhteessa. Sisäministerin alaisuudessa ei ole pelkästään poliisi, vaan myös monta muuta hallinnon alaa, joissa tarvitaan nyt jämäkkää johtajuutta ja linjanvetoa.

Kokoomuslaiset sisäministerit on nähty ja paljoa hyvää ei heistä lie kenelläkään sanottavana pl. laittomat maahantulijat (heiltä ei kysytä).

Viimeiset "hyvät" sisäministerit olivat Kari Rajamäki ja Päivi Räsänen.

Pahin vaihtoehto olisi sisäministeriksi vasemmistoliittolainen tai vihreä. Siinä tilanteessa kansalaisten perusoikeuksien voitaisiin katsoa olevan jo todellisessa vaarassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä sinä J-P sen varmasti tiedät ja ymmärrät, miksi poliisissa ajatellaan näin. Joiduinhan itsekin melkoiseen pyöritykseen aikoinaan, vaikka minun sanomisissani ei ollut edes mitään laitonta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Poliisit pelkäävät "keljua sanaa" ja pitävät enemmän vain kivapuheesta? Oppia ikä kaikki. Lieneekö korkeimman johdon oma ongelma? Vaikea uskoa että yleinen asenne olisi tuo.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Korkeimman poliisijohdon sana on ollut näihin päiviin saakka se, jota eniten kuullaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

Kamalan ikävää jos/kun se ei vastaa jossain kohtaa alempien toiveita.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201709162200...

Onkohan vika johdossa vai alemmissa.. ei se suurta vikaa tarvitse että ojaan ajaa.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Joko rinne pettää vaalilupauksensa ja nöyrtyy kokoomuksen kans kimppaan . Tai persut kääntää takkinsa kunnolla päästäkseen sdp messiin .

Tai syksyl uudet vaalit .

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Demarit eivät halua uusia vaaleja.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ymmärrettävää... Mutta ne seuraavat vaalit ennemmin tai myöhemmin tulevat ja saavat toivoa pääsevänsä edes nykyisiin kepun lukemiin.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Demarien ja Persujen hallitus voisi toimia, koska puolueiden ykkösintressit ovat eri. Persut haluaa rajat kiinni, mikä ei ole ristiriidassa demari-duunarien edunvalvonnan ja sosiaaluturvan kehittämisen kanssa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Siinä mielessä kyllä että mm. työväestön edun pitäisi olla kummankin puolueen intresseissä... pientä sovittelemista tuo vaatisi toki. Mm. saatavuusharkinnastahan kumpikaan ei olisi luopumassa ellei sekin ollut vain demarien vaalipuhetta.
Mutta Rinne maalaa itselleen moral-high-groundia, jolle nauraa aidan seipäätkin. Eli homma kaatuu demareiden ylimielisyyteen ja paremmuudentunteeseen.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Rinne voi osoittaa moraalisen ylemmyytensä ilmastomuutoksen torjunnassa, mistä Persujen on helppo tehdä myönnytyksiä, koska koko asia ei heitä oikeastaan kiinnosta. Halla-aho on ilmoittanut haluavansa sisäministerin salkun, joten demareille jäisi painavampia salkkuja. Paras diili Rinteelle olisi Persut.

RKP on saavuttanut paljon, koska vain pakkoruotsi on heille kynnyskysymys. Onnistuisiko Halla-aho samanlaisella yhden asian taktiikalla.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #12

"ilmastomuutoksen torjunnassa, mistä Persujen on helppo tehdä myönnytyksiä, koska koko asia ei heitä oikeastaan kiinnosta"

Ihan ohuesti kyllä kuule kiinnostaa ettei kaikkein suurimpia hulluuksia mennä etunojassa tekemään ainakaan suomalaisten reiluksi tappioksi. Se tuskin auttaisi ilmastoakaan. Miten Rinne selittää moraaliposeerauksensa esim. jäljelle jääneille duunariäänestäjilleen on lievä arvoitus.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #13

Veikkaan, että Rinteellä on sen verran kosketuspintaa suomalaisen teollisuuteen, että kaikista suurimmat hulluudet vältetään. Ja lisäksi, ilmastoa-asioissa tehdyt virheet voidaan korjata. Mutta maahanmuutossa virheet ovat peruuntumattomia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sitä ylimielisyyttä on liikkeellä. Valta ei saisi koskaan nousta hattuun. Rinteen demarit olisivat voineet yltää 25 prosentin kannatukseen, jos Rinne ei olisi sekoillut vaalipuheissaan. Jos Rinne ei saa nyt hallitusta kasaan, niin sitten seuraavaksi vuorossa pitäisi olla perussuomalaisten Halla-aho, joka sitä yrittää. Sitä ennen demarit tekevät Rinteen johdolla kaikkensa, ettei vain menisi pääministerin palli ohi suun.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Mihin suomessa poliisia edes tarvitaan jos vihapuhe on suomen pahinta rikollisuutta

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Kieltämättä prioriteetit tuntuvat menneen oudoiksi. Samalla vielä poliisiväki on vähentynyt 2000-luvulla. Eihän tuo hyvää enteile monellakaan tapaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vihapuhe ei ole suomen pahinta rikollisuutta, mutta asioiden ongelmista voisi yrittää puhua niin, ettei se puhe muutu vihapuheeksi. Suomessa on sananvapaus, mutta rajansa kaikella ja siksi laissa on tietyt puheet säädetty rangaistavaksi, kuten esimerkiksi laiton uhkaus ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Juuri niin. Miksi sitten halutaan sen lisäksi mystisiä vihapuhelakeja noiden lisäksi? Joku varmasti voi sen selittää.. tai sitten ei. Mielestäni jo nykyiset lait ovat ok ja laajahkon sananvapauden puolustajana voisin lakeja noilta osin lieventääkin. Ei ole kenenkään etu, jos lakitupa ruuhkautuu älyttömyyksillä. Rajansa toki kaikella.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mutta, mutta, mistä persuministerit? Huhtasaari, Hakkarainen, Eerola, Pacalen, kiitos ei, Leena Meri ja Arja Juvonen kyllä kävisivät.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt on sitten Juha Sipilä ilmoittanut luopuvansa keskustan puheenjohtajuudesta, joten näinköhän keskusta lähtee ollenkaan hallitukseen, vaikka senhän demarit huolisi.

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Aseasioita ajatellen Jussi Halla-aho olisi ehkä paras vaihtoehto sisäministeriksi. Pidän kiireellisenä aselain korjaamista, koska eduskunnassa läpi menneessä esityksessä on vain kuuden kuukauden siirtymäaika ja jotta suuri määrä lippaita ei muuttuisi laittomiksi olisi korjausten tultava voimaan viimeistään sen päättyessä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Eikös ministerien pitäisi olla nuhteettomia, siis ei mitään tuomioita saatuna?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Eli esim. kaikki kannabista käyttäneet ovat automaattisesti pois samoin kuin sananvapauttaan käyttäneet.. Tuo tyyli ei Syvärilä sovi sinulle. Päädyt ajamiasi asioita vastaan.

Muutoinkin lakien tulkinta ylemmissä piireissä on perin suurpiirteistä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset