VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Terroristi on terroristi eikä murha vanhene koskaan

Yksi asia on selvä. Kenenkään inhimilliseen ominaisuuteen ja lompakon paksuuteen katsomatta jokaisen ihmisarvo on jakamaton. Ei ole olemassa arvokkaampia tai arvottomampia ihmisiä.

On todella surullista ja masentavaa katsoa ja lukea näitä uutisia, kun ääriliikkeitten kaistapäät vahingoittaa ja murhaa sumeilematta syyttömiä ja viattomia ihmisiä. Tällaiset terroristiset teot tulee meistä jokaisen tuomita ja sanoutua niistä irti. Kenelläkään ei ole toista parempaa oikeutta aiheuttaa ihmisen hengelle ja terveydelle minkäänlaista vahinkoa. Terroristi on terroristi eikä murha vanhene koskaan.

Syvä osanottoni Uuden-Seelannin murhattujen ihmisten omaisille. Onneksi ainakin jo yksi terroristi ja murhamies jäi kiinni ja saa syytteen. https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006035701.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei tällaista voi terveellä järjellä ymmärtää. Olisiko sittenkin oikea ratkaisu elinkautisvankeuden sijaan kuolemantuomio näille murhaajille, jotka vielä ottavat esimerkkiä aikaisemmista samankaltaisista teoista?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"
Ei tällaista voi terveellä järjellä ymmärtää.
"

Kyllä noita voi ihan terveellä järjellä ymmärtää, ja voi tuomita ne täysin. En ikinä oikein käsitä miten joku tulee sanomaan ettei jotain voi terveellä järjellä ymmärtää - sairaalla järjelläkö sitten. Etkö sinäkin ollut poliisimiehiä etkä muka motiivien kautta osaa taustoittaa eri tapauksia.. kuulostaa oudolta.

Kyllä äärioikeiston tai äärivasemmiston tai vaikkapa fundamentalisti-uskovaisten terroriteot voi ymmärtää. Huomattavasti on päässä vikaa mikäli ne hyväksyy.
++++
Kuolemantuomiota vastaan on paljon argumentteja, ja se keskustelu on somessakin käyty miljoona kertaa. Paska idea. Lähinnä aina silloin tällöin joku poliitikko kokeilee saada extra ääniä ehdottamalla moista. Rangaistuksia toki voi muuten suurentaa enkä tietynlaisten rikosten kohdalla näe siinä ongelmaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä on sanonta Rami. Se on jo lapsena opittu. Todennäköisesti sinäkin eikä sitä kannata väärin ymmärtää.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #6

Olen järkähtämätön tosikko. Sanontojenkin pitäisi vastata edes osin todellisuutta.

;)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kannattaa muistaa, että muslimien kosto, joka eittämättä seuraa, voi tapahtua milloin tahansa ja missä tahansa maassa. Suuria yleisökeskittymiä kannattaa varoa lähikuukausien ajan, ellei välttämättä halua uhriutua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sehän tässä ikävää onkin, että tällaisten radikalistien teot ruokkii lisää uusia terroritekoja ja kukaan ei ole turvassa. Maailma on mennyt hulluksi, vaikka hulluahan se lienee aina ollut.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Se on tosiaan aina ollut "hullu" ja raaka maailma. Netin/somen kautta tulee uutiset ja ihmisten reaktiot salamana ja kovemmin kuin mihin monet ihmiset aiemmin tottuivat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Tuo pitää paikkansa. Asioihin on helppo reagoida nopeasti nykyisin, kun on some ja tekniikka sen mahdollistaa,kunhan vain on välineet.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Ei ole olemassa arvokkaampia tai arvottomampia ihmisiä."

Näin toteaa blogistimme kirjoituksessaan ja kuitenkin jo ensimmäisessä kommentissaan pohtii kuolemantuomion mahdollisuutta teon tekijälle.

Outoja mielenliikkeitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyse on rikoksesta ja rangaistuksesta. Mikä on oikea tapa tuomita?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

" Kenelläkään ei ole toista parempaa oikeutta aiheuttaa ihmisen hengelle ja terveydelle minkäänlaista vahinkoa."

Eikö tämä blogistin mielipide sulje pois kuolemanrangaistuksen mahdollisuuden ?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Olisitko itse Levonen halukas ryhtymään pyöveliksi jos Suomessa olisi kuolemantuomioita? Ampumalla, hirttämällä, myrkyttämällä, sähköllä tai kaasulla tappaminen vaati ainaa niitä jotka tekevät sen likaisen työn.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En kannata kuolemantuomiota, mutta mielelläni keskustelen ja kuuntelen mielipiteitä aiheesta.

Jukka Matti

Valitettava tapaus jollaista ei saa tapahtua. Mielenkiintoista sen sijaan on että kun Nigeriassa on vastaava joukkomurha jonka kohteena on kristittyjä, ei suomalainen ns. valtamedia hiiskahda sanallakaan : https://www.jihadwatch.org/2019/03/nigeria-muslims...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset