VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Kokoomuksen romahdus ei ole yksistään vanhushuollon kriisin seurausta

Vaikka iltalehti ja moni muukin media on viime päivinä väittänyt, että kokoomuksen viimeisimmän kannatusmittauksen romahduksen taustalla (-2,3 %) olisi Petteri Orpon johtaman kokoomuksen onneton sähellys näiden vanhuspalveluasioiden vuoksi, niin kyllähän kyse on myös paljon muusta eikä kokoomuksen romahduksen taustalla ole yksistään vanhushuollon kriisi. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/4c60d1dc-9bfc-46c9-a27a-b07e6005def8

Kyse on ennen kaikkea kansalaisten heikosta luottamuksesta näihin nykyisiin poliittisiin päättäjiin, jotka mieluummin kyykyttävät omiaan ja kasvattavat varallisuuseroja kuin kantavat todellista huolta meidän tavallisten suomalaisten jokapäiväisestä toimeentulosta ja hyvinvoinnista.

Petteri Orpo oli keskeisessä asemassa pääministeri Juha Sipilän kanssa, joka sisäministerinä ollessaan myös muni pahemman kerran ja toimi epäisänmaallisesti syksyllä 2015, kun maahamme päästettiin laittomasti ja hallitsemattomasti paperittomia ulkomaalaisia, joiden joukossa oli paljon rikollistakin ainesta. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267885-entisen-sisaministeri-petteri-orponkin-kootut-selitykset-ja-karmea-emamunaus

Kokoomus on myös puolueena ollut yhtä lailla mukana niissä ratkaisuissa, mitä syksyllä 2015 tapahtui maamme Ruotsin vastaisella rajalla ja mitä tapahtui kesällä 2017, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi ja maassa jatkoi hallitus, jolla ei ollut enää kansan luottamusta ja legitimiteettiä.

Epäluottamus maamme hallitukseen ja maamme heikentynyt turvallisuus heijastuu myös moniin eri yhteiskunnallisiin arjen turvallisuutta koskeviin kysymyksiin eikä vain vanhushuollon turvallisuuteen.

Meidän suomalaisten veronmaksajien rahoja on myös käytetty holtittomasti tänne tulleitten vierasmaalaisten ”turvapaikkaturismiin”, jossa ei ole ollut päätä eikä häntää, vaikka veronmaksajien rahat on tarkoitettu pääasiassa omien kansalaisten hyvinvointia ja menestystä varten.  Turvapaikkaa pitää tarjota vain niille, jotka ovat todellisessa hädässä, vainoa ja sotaa paossa, mutta sekin meidän oman kantokykymme ja harkintamme mukaan.

Tähän ei ole kuitenkaan tullut vieläkään mitään niin konkreettista muutosta, jolla tämä nykyinen massiiviseksi paisunut turvapaikkajärjestelmä saadaan kuriin ja ulkomaalaisten maahanmuuttoon liittyvät kysymykset palautetaan nk. kolmansien maiden ja erityisesti riskimaista tulevien kansalaisten osalta lähelle sitä tilaa, mitä ne olivat vielä ennen vuotta 1989, jolloin Suomi liittyi Euroopan Neuvoston jäseneksi. Silloin maassamme ei ollut avoimien ovien päivät ja tänne ei tullut kukaan kuin omaan kotiinsa, jossa kaikki tarjotaan automaattisesti eteen kuin ”manulle illallinen”.

Arjen turvallisuutta koskevat kysymykset vaativat nyt monilla yhteiskunnan eri sektoreilla uusia ja kestävämpiä ratkaisuja. Esimerkiksi köyhyyden poistaminen on asia, joka pitää ratkaista niin, ettei kenenkään Suomessa tarvitse elää alle ns. EU:n suhteellisen köyhyysrajan ja yhdenkään suomalaisen kotitalouden ja perheen nähdä Suomessa enää koskaan nälkää.

Suomalainen sosiaaliturva on ensisijaisesti meidän omia köyhiä ja työttömiksi joutuneita ihmisiä varten, mutta hallitus on päinvastoin ollut leikkaamassa ja kurittamassa näitäkin ihmisiä ja kustannuskilpailukykysopimuksella maksumiehiksi pantiin myös ahkera ja työtä tekevä kansa.

Hullunkurisinta ja paradoksaalista tässä on se, että leikkausten pääarkkitehti oli miljonäärismies Juha Sipilä, joka sai kikysopimuksella siirrettyä valtavat määrät rahaa lisää niiden taskuun, joilla ei ole tähän päiväänkään saakka ollut huolta huomisesta ja pidot sen kuin paranee.  

Kansalaisten usko kansalaispuoluetta kohtaan kasvaa koko ajan, vaikka gallupkyselyissä emme ole yksittäisenä puolueena mukana. Tämä johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että valtamedia pyrkii ohjailemaan tietoisesti ihmisten äänestyskäyttäytymistä ja yrittää estää demokraattisen muutoksen toteutumista, vaikka tulevissa eduskuntavaaleissa se tulee olemaan mitä suuremmalla todennäköisyydellä väistämätön tosiasia ja seuraavan hallituksen muodostaminen ei ole enää mikään läpihuutojuttu.

Tästä valtamedian epäoikeudenmukaisesta kohtelusta huolimatta ylen uudessa gallupkyselyssä näkyy jo nyt se, että niin nykyiset isot hallituspuolueet kokoomus ja keskusta kuin edellisen sixpack-hallituksen demarit ja vasemmisto ovat tulossa ryminällä alas. https://yle.fi/uutiset/3-10633111

Kansalaispuolue koostuu arjen ammattilaisista, jotka kykenevät muutokseen, jotta suomalaisten usko ja luottamus demokratiaan sekä kansallisia etujamme ja turvallisuuttamme varjelevaan politiikkaan voidaan vihdoin palauttaa. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266517-otetaan-ohjakset-vihdoin-omiin-kasiin

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nähtäväksi jää kuinka pitävä ja suuri romahdus Petteri Orpon johtamaa kokoomusta(kin) odottaa tulevissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kokoomusta ja Kepua piinaa ainakin yksi yhteinen nimittäjä.

Äänestäjän unohtaminen.

Tuskinpa Suomen kansan enemmistö halusi 2015 maahan kutsuttua invaasiota, tai nyt havaittuja kuolemaa tuottavia palvelukoteja. ( Pelimanni ), eikä myöskään laiskojen parasiittien ylikokoista maakuntahimmeliä. On myös aika selvää, että yritystukien määrän laskemisen eteen on tehtävä muutakin kuin lupauksia, ( Sipilä 2015 ) samoin suhmuroinnin ( takakonttimatkailu ) sekä omalaatuisten välistävetojen ( Vake ) on jo aika loppua.

Rajattomuuden ja globalisaation eteen on jo tehty enemmän kuin tarpeeksi, samalla oma piha on jäänyt retuperälle. Edustuksellinen demokratia ei saa jatkaa kansan kusettamista. Muutoksen eteen on tehtävä paljon töitä. Vanhojen tekijöiden varaan kun laskee, niin samaan miinaan astuminen on todennäköistä. Hiukan suoraselkäisyttä poliitikoilta ei ole liikaa pyydetty.

Avainkysymys : Kumpi on tärkeämpää, puoluekuri, vai äänestäjälle annettu lupaus ?

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Olennaista Orpon toiminnassa on mielestäni tämä: "– En ole osannut viestiä oikein huolta vanhusten palveluista, ja se näkyy tässä gallupissa. Kun viesti ei ole onnistunut, on tullut takapakkia."

Lausumasta seviää, miten pihalla Orpo on peruskysymyksestä ja kuvittelee edelleen, että kysymys on vain heikosta viestinnätä. Ei ole. Viesti siitä, että Kokoomus pitää vanhusten hoidossa suuryritysten puolta vanhusten kustannuksella, on mennyt perille.

Eivät kansainväliset sijoittajat ole rynnänneet Suomen hoivamarkkinoille salaa. Kyllä niille on täällä pedattu hyvät voiton tekomahdolisuudet. Tapahtumilla on seurauksensa. Kun lansäädännöllä helpotetaan suuryritysten voitontavoittelua, kyllä se myös toteutuu.

Perusmalli on, että suuryritys ostaa pieniä toimijoita pois markkinoilta ja ryhtyy itse voittoja tahkoten jatkamaan toimintaa. Vanhusten ja muiden hoivattavien kannalta se on merkinnyt heikompa huolenpitoa, huonompaa ruokaa ja usein myös vähemmän, likaisempia vaatteita, epäsiistinpää ympäristöä ja mm. kiireisempää ja samalla epäkohteliaampaa henkilökunta. Tämäkö muka ei ollut ennakoitavissa.

Blogin kirjoittaja Vesa Levonen yrittää osoittaa lisäksi Kokoomuksen alamäen syyksi liittymisen EU:n jäseneksi ja holtittoman ulkomaalaispolitiikan. EU:n jäsenyydestä Suomi on hyötynyt ja ulkomaalaisten massavaellukset Suomeen ovat loppuneet. Me tarvitsemme etenkin työperäistä maahan muuttoa. Muuten vaikkapa vanhustenhoitoon ei riitä työvoimaa.

Kansalaispuolueen esille nostamat vanhat teemat ovat tämän päivän politiikassa enää sivuraiteella. Vanhusten hoito ja heikompiosaisten toimeentulo ovat keskiössä. Niitä nykyhalluts on toimillaan heikentänyt ja siinä on molempien sekä Keskustan ja nyt viimeksi Kokoomuksen alamäen syy.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Viljo asiallisesta mielipiteestäsi, mutta lienet tietoinen tämän humanitäärisen maahanmuuton järjettömistä kustannuksista ja niistä ongelmista mitä se on tuonut tullessaan ja tuo edelleen, vaikka määrät ovat toistaiseksi huomattavasti kohtuullisemmat kuin 2015-2016? Nämä asiat eivät ole mitenkään sivuraiteella ja näilläkin on vaikutusta myös siihen, miten me pystymme huolehtimaan myös omista vanhuksistamme kaikesta muusta puhumatta. Miten myös ratkaisisit sen ongelman, että nämä luvan saaneet maahanmuuttajat saadaan kotoutettua ja ansaitsemaan itse oman toimeentulonsa, kun tässä asiassa ei ole vieläkään onnistuttu?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset