VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Iltalehti myönsi virheen ja toimittaja Tommi Parkkosen juttuun tehtiin oikaisu

Iltalehden päätoimittaja Erja Yläjärvi  otti  minuun tänään yhteyttä ja keskusteltuaan politiikan toimituksen esimiehen Juha Ristamäen kanssa, toimittaja Tommi Parkkosen tekemään juttuun päätettiin tehdä oikaisu.

Oikaisu tehtiin vaatimattomalla tavalla, mutta tämä osoittaa sen faktan, että median on kirjoitettava totuudenmukaisesti ja pääasia on tietysti se, että minua koskeva selvä asiavirhe on nyt korjattu.

”Juttua päivitetty 4.2. 2019 klo 18.04: Toisin kuin jutussa alun perin kirjoitettiin, Juha Sipilällä oli Sotkamon puoluekokouksessa vastaehdokas: Vesa Levonen sai 19 ääntä, Sipilä 2053” ääntä.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/18cd6ec5-3dbc-4fc1-847c-3f50e63c1831?_ga=2.122106827.1570590782.1548652928-1652099018.1548652928

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oikeus on voittanut taas. Median virheellistä uutisointia ei tule hyväksyä koskipa se sitten Rentun Ruusua tai Pekka Puupäätä.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Viisas antaa aina periksi omista virheistään oikaisua pyydettäessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se on just näin. Tämä hiukan paransi luottamusta iltalehteen, mutta maineeseen tuli pieni kolhu, koska Tommi Parkkosen kanssa keskustelimme Sotkamossa ja tasan tarkalleen hän tiesi sen, että olin Juha Sipilän haastaja Sotkamossa. Siitä huolimatta jätti minut mainitsematta. Parkkonen ansaitsisi hieman tukkapöllyä tästä.

Iltalehti teki vielä jutunkin minusta puheenjohtajakisasta. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201806092201...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuten varmasti huomasitte, virheen korjaus näkyy Parkkosen kirjoituksen lopussa ennen Parkkosen nimeä. Ehkä toimittaja Parkkonen muistaa asian ensi kerralla paremmin, kun kirjoittaa juttujaan lehteen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllähän ne kehtaa. Jospa tästä alkaisi parempi ja totuudenmukaisempi uutisointi Parkkosella(kin).

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Se on niin leuhka mies että sen huppari ei häpeä pikkutakin alla yhtään vaikka kyrvähtikin tuollaisesta tahallisesta vääristelystä. Sen verran vakaasti elää helsinkiläisessä kuplassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Kunhan vielä kerran tai pari tekee saman tempun, niin lähtee se Parkkonenkin metritehtaalle. Nimittäin, kohta ei ole iltalehdellä lukijoita, jos tällaista peliä siellä pelaa. Varmasti työpaikat ovat arvokkaita toimittajillekin.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jos Iltalehden tasoa ajattelee,sama taso näkyy kokoomuksen ministeri valinnoissa:sanni g.laasonen suoraan sieltä Stubbin lehdistöavustajan pestistä ministerien palleja kuluttamaan.

Kun ylen taustajoukoissa häärää mediamoguli miljonääri kokoomuksesta jonka firma tuottaa ylelle mielipidetutkimuksia veronmaksajien piikkiin ,voiko puolueettomapaa mediaa olla!Kun mediakonsernien omistajat ovat ruotsalaisia ja näitä sisäpiiriläisiä niin kyllä varmasti uutiset ovat totta ja rehellisiä.

Niinhän se oli eu-lobbauskin mediassa ihan sattumaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi meillä on some ja sen valta kasvaa. Pidetään me keskustelu täällä tasokkaana, vaikka välillä pientä vinoilua on(kin), mutta sehän kuuluu asiaan ja eiköhän me kaikki sen verran kestetä, kunhan faktat pidetään reilassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos ihminen tekee virheen, niin se on inhimillistä ja sitä osaa pyytää anteeksi. Kun ihminen tekee tahallaan, niin se yleensä luimistelee kuin koiranhäntä koipien välissä. Tuskinpa Parkkonen osaa anteeksi pyytää, vaikka se olisi vähintä, mitä se mies voisi nyt tehdä.

Käyttäjän PekkaTukiainen kuva
Pekka Tukiainen

Vesa Levonen käsittääkkseni ilmoitti itse itsensä puheenjohtajaehdokkaaksi Keskustan Sotkamon puoluekokoukseen.Siis kannatusta ei ollut. 19 protestiääntä Levonen sai. Luultavasti kuka tahansa toinen itsensä ehdokkaaksi ilmoittanut olisi kerännyt enemmänkin ääniä kuin Levonen. Meteliä Levonen jaksaa pitää. Tammikuussa oli häneltä kai 23 kirjoitusta Uudessa Suomessa, ja niitten kommenteista suuri osa Levosen omia. Levosen kirjoitukset ovat ollert saman sisältöisiä,lähinnä Keskustaa haukkuvia ja erityisesti Juha Sipilää likaavia juttuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ja jos ei Tukiainen ole sattunut huomaamaan, niin minä keskustelen ihmisten kanssa. Jos se sinua haittaa, niin ei voi mitään.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Aivan valtava poliittinen voitto! No nyt meni varmaan alupöksyt vaihtoon siellä Kymenlaakson marginaalin marginaalin marginaalissa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Totuus ei selvästikään kuulu Esa Mäkisen henkilökohtaiseen lajivalikoimaan, ruikulivatsa ja alushousujen vaihto kylläkin.

Totuuden voitto on periaatteellisella tasolla aina merkittävä voitto erityisesti suomalaisen valtamedian virheellisiä tietoja ja uutisia korjattaessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyse ei ole mistään poliittisesta voitosta, vaan siitä, että toimittajan on mediassa pysyttävä tosiasioissa ja kerrottava asiat totuudenmukaisesti.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Sananvapauden voitto on aina VOITTO.
Ei sillä väliä onko voitto pieni vai suuri. Pääasia on, että sananvapaus voittaa. Ei järin fiksua irvailla sanavapauden kustannuksella.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mitenköhän asia liittyi sananvapauteen? Levonenhan nimenomaan halusi ohjailla ja rajoittaa toimittajan ilmaisunvapautta. Sen toki ymmärtää. Kuka nyt ei haluaisi korostaa valtakunnallisessa mediassa, asettuneensa puheenjohtajaehdokkaaksi juuri ennen toiseen puolueeseen loikkaamista. Nähtävästi kaikki julkisuus tosiaan on hyvää julkisuutta.

Journalistisesta vastuusta ja laadukkaasta uutisoinnista voi toki keskustella, mutta sananvapausasia tämä ei ollut millään tasolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Ohjailla ja rajoittaa sananvapautta? Parkkonen kirjoittaa täyttä palturia, niin sekö on ohjailua ja sananvapauden rajoittamista. On sinulla Max vielä pitkä matka siihen, että ymmärrät mikä on oikein.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #23

Sekoitat asioita. Sananvapaus suojaa myös palturin puhumista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Jos tuolla tasolla liikkuu sinun oikeudentajusi, niin antaa olla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #25

Kuten kommentistani #22 olisi pitänyt olla luettavissa, pidin tuota huonona ja vastuuttomana jormalismina. Sananvapaus vaan ei siihen ota kantaa, vaan pelkästään mahdollista ja suojaa myös palturin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Hyväksyn nyt paremmin näkemyksesi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kukas sen kissan hännän nostaa, jolle kissa itse.

Valtava oikeuden voitto, tästä se tie arkadianmäelle alkaa, tai ehkä kuitenkaan ei. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Huomenta Petteri. Vääryydelle ei anneta periksi.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Kommentti 20 sopii tähänkin, jos ymmärrät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset