VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Paavo olet osittain oikeassa ja väärässä – erehtyminen on kaikille inhimillistä

Väärässä Paavo olet siinä, ettei kansalaispuoluetta ole kukaan kaapannut. Kansalaispuolueelle oli valittu laillinen johto, mutta sinä rupesit presidentin vaalien jälkeen soutamaan ja huopaamaan siihen malliin, ettei siinä pysynyt enää kukaan mukana. Vaikka sinä kansalaispuolueen perustit, niin ei se sinusta tee omistajaa, joka voisi ohjailla puoluetta ohi laillisesti valitun johdon. Tämä tästä.

Mitä tulee presidentinvaaleihin noin muutoin, niin ihan mukavasti mielestäni sait julkisuutta, mutta ehkä vähän enemmän sitä olisi voinut tulla. Tosiasia on kuitenkin se, että me emme mahtaneet kansalaisliikkeessä sille yhtään mitään, että istuva presidentti Sauli Niinistön kansalaisliike oli paljon vahvempi ja hänellä oli erittäin vahva kansan mandaatti. Presidentin vaalien perään ei kannata haikailla ja olla Saulille kateellinen. Ne vaalit olivat ja ne menivät ja Sauli Niinistö on laillisesti valittu presidentti ja minun mielestäni hän hoitaa hyvin tehtäväänsä edelleen(kin).

Olisin valmis jopa suomaan enemmän valtaa presidentille ja oikeuden hajottaa hallitus.

Mitä mediaan noin muuten tulee ja muiden puolueiden saamaan kohteluun valtamedian edessä, kuten esimerkiksi Yleisradio ja MTV sekä iltapäivälehdetkin, niin ne eivät toimi reilusti ja oikeudenmukaisesti. Nuo kertomasi seikat paljastavat sen, että meillä ei kohdella puolueita tasapuolisesti ja mittarit, miten keitäkin kohdellaan, ovat vääriä ja epäoikeudenmukaisia.

Eduskunnan työskentelystä minulla ei ole vielä henkilökohtaista kokemusta, mutta toivottavasti pian on. Kuulostaa ja näyttää huonolta ja epäoikeudenmukaiselta tapakulttuurilta tuo mitä mainitset ja se on tätä menneen ajan suomalaista meininkiä ja totisesti sekin kaipaisi muutosta. Siinä olen tismalleen samaa mieltä, kun kerroit, miten sinua siellä kohdellaan.

Keskustan suhteen ja sen perään meidän ei kannata kenenkään haikailla, mitä siellä on tapahtunut ja tapahtuu. Keskusta on Juha Sipilän johdolla pelannut itsensä epäsuosioon kansan keskuudessa ja Juha Sipilä on munannut itsensä täydellisesti. Jos vielä sote kaatuu eikä Juha pidä lupaustaan tulos tai ulos, niin keskusta on todella pulassa, mutta joka tapauksessa keskusta ottaa todennäköisesti historiansa suurimman vaalitappion tulevissa eduskuntavaaleissa.

Kansa on suorastaan vihainen ja syystäkin siihen tapaan, miten Juha Sipilän johdolla hallitus on meitä tavallisia ja pienituloisia suomalaisia kohdellut ja vedättänyt. Paljon on salailtu asioita ja suorastaan halveksittu suomalaista demokratiaa, kansanvaltaa. Avoimuus ja läpinäkyvyys ovat loistaneet poissa, vaikka kyse on meidän kaikkien yhteisistä asioista ja veroeuroista.

Pitää kuitenkin muistaa, ettei keskusta ole siellä ollut yksin ja sitä on edelleen vaikea käsittää, miten kokoomus on selvinnyt vähin vaurioin ottaen huomioon, että Petteri Orpo oli  sisäministerinä syksyllä 2015 tekemässä sen käsittämättömän mamukuprun meille suomalaisille, mikä on johtanut siihen, että meillä Suomessa sisäinen turvallisuus ei ole minun yli 30 vuotta kestäneen virkaurani aikana ollut koskaan aikaisemmin näin huono.

Ei kuitenkaan jäädä suremaan tätä tilannetta ja olla katkeria mistään, vaan näytetään valtamedialle ja näille kähmijäpuolueille, että mistä se perisuomalainen mies on tehty ja mitä on suomalainen sisu. 

Reilu meininki perkele!

Ottakaamme kaikki yhdessä vaalivoitto tulevissa eduskuntavaaleissa ja vähentäkäämme sillä nykyisiltä valtapuolueilta sitä valtaa pois, joka on niin median kuin nämä vanhat puolueet sokaissut.

Todennäköisesti myös Liike Nyt tulee vahvasti varsinkin Helsingissä ja Uudellamaalla kuvioihin mukaan ja Hjallis Harkimo on tehnyt hienoa työtä sen muutoksen eteen, mitä me kaikki kovasti kaipaamme.

Meillä kaikilla on nyt omat mahdollisuutemme koko maassa, sillä kansa on se, joka näissä tulevissa vaaleissa päättää ja kansa on täysin kypsynyt tähän nykyiseen suhmurointiin ja kähmintään, mitä kaiken aikaa tapahtuu.

Kuten näet sinisten kannatus on lähes nollissa ja ne ottavat näissä tulevissa eduskuntavaaleissa kaikkein pahiten turpiinsa.

Uskon, että kansan syvät rivit tulee olemaan meidän takanamme ja siitä se muutos sitten lähtee. Suomalaiset tietävät, että ilman meitä muutos ei ole mahdollista. Jos jostain syystä näin ei kuitenkaan kävisi, niin sitten kansa on antanut luvan jatkaa tätä nykyistä menoa, jolloin kähmintä, epäoikeudenmukaisuus ja vääryys Suomessa saa luvan jatkua. Siitä kärsivät kaikkein pahiten juuri se kansanosa, jotka tässä maassa pärjäävät kaikkein heikoiten.

Asiakysymyksissähän meillä ei ole paljon erimielisyyksiä, kuten hyvin tiedät. Erimielisyydet johtuvat niistä seikoista, mitä viime talven ja kevään aikana tapahtui presidentin vaalien jälkeen. Se on totuus ja se ei pala tulessakaan. Äläkä sinäkään Paavo ole liian itsekäs, vaan sinunkin pitää oppia antamaan periksi ja myöntämään virheesi, koska et sinäkään ole aina kaikessa oikeassa. Se vanha legenda, ettet tekisi virheitä, ei pidä paikkaansa. Me kaikki teemme joskus virheitä. Erehtyminen on meille kaikille inhimillistä.

Kuvia ei tarvitse kumarrella, mutta kansan edessä pitää meidän kaikkien olla nöyränä, jota nykyiset hallituspuolueet keskusta, kokoomus ja siniset eivät ole olleet ja niiden paikka ei enää olisi lainkaan seuraavassa hallituksessa. Paljon meni pieleen viime hallituskaudellakin, kun siellä oli se ns. sixpack.

Onnea ja menestystä myös sinulle ja joukkueellesi vaaleihin, sitä me kaikki nyt myös tarvitsemme.

Teit nyt varmasti oikean ratkaisun, kun lähdit kiertämään kenttää etkä tuhlaa aikaasi turhaan eduskunnan kyselytunneilla, johtuen niistä syistä mitä blogissasi kerroit. http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268317-vallan-vaarinkaytosta-kansan-valtaan

Muistakaamme kaikki yhdessä, että politiikka ei ole uhka, vaan se on mahdollisuus. Paras voittakoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei muuta kuin töppöstä toisen eteen ja näytetään niille, prkl.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Levonen, siihen haasteeseen. Jos et tule valituksi kansanedustajaksi, niin tulet Kuopioon. Muutoin pullakahvit Mikkelissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä sopii Raimo. Mukavahan sinua on nähdä, kun olemme niin paljon vaihtaneet näitä kuulumisiakin täällä somessa. Pysytään siis terveenä ja hengissä, että voin juoda kanssasi ne voittokahvit.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Katsotaan kuin käy. Toivon menestystä vaaleihin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Kiitos paljon Raimo. Jos en pärjää, niin enemmän se on menetys muille kuin itselleni. Minä poistun sitten näyttämöltä tämän valtuustokauden jälkeen ja sitten on muiden vuoro yrittää.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Peli ei ole reilu, ei mutta mediapeliä Paavon on turha syyttää itse itsekin osaa mediapelin. Tämänpäiväinen vuodatus oli vain Paavon oma selitys sille että kaikki muut on roistoja ja pettureita ja hän itse aina oikeassa. Jotenkin tuntui siltä että Paavo ei halua ymmärtää sitä Vennamon kuuluisaa lausetta 'kyllä kansa tietää' kun hän yritti kaikin tavoin selittää miksi kannatuskortteja oli vaikea kerätä.

Käytännössä Paavo petasi tuolla tiedoitustilaisuudella vain itselleen selityksen sille miksi hän on poissa eduskunnasta kyselytunneilta ja muusta eduskuntata työstä. Vaalityö on tärkeää ja Paavo kyllä jaksaa sitä tehdä. No, kait me voidaan huoletta tämä Paavolle suoda.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voidaanhan me ja kyllä Paavo on vuosien varrella saanut paljon julkisuutta, mutta media ei toimi reilusti, kun esimerkiksi vaalitenteissä on vain nämä isommat ja menestyneimmät puolueet mukana. Kyllä demokratiassa kuuluu antaa kaikille se mahdollisuus. Ei Paavo tietysti omilla vuodatuksillaan itseään "marttyyriksi" saa tehtyä ja uskottavuus kärsi pahan kolauksen viime presidentinvaalien jälkeen, se on totuus ja siinä mediakin on ollut Paavon suhteen oikeassa.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Juu, sääntöjä ei saisi muuttaa kesken kaiken ja samalla tavalla 7TL liikettä kohdella kuin Sinisiä. Jos Siniset saa julkisuutta niin miksei myös Paavon porukka.

Yle kyllä on yksi stallareiden kotipesä joka näyttää eduskunnan ryhmäpuheenvuoroja miten sattuu pieniä sortaen. Tässä ei ole mitään uutta, muistuu mieleen Veltto Virtasen kohtelu aikoinaan jolloin lähetys siirtyi näyttämään demarikuuluttajia kun Velton vuoro tuli pitää eduskuntaryhmän puheenvuoron. Kyllä sen pitäisi olla niin että demokratia kestäisi yhdet Veltot ja Paavot. Ainakin pitäisi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #13

Saa nähdä, miten mediallekin käy, jos ja kun valtapuolueiden kannatus rapistuu tulevissa eduskuntavaaleissa. Jos taas valtapuolueet saavat jatkaa samoin kannatuksin, niin sitten on turha enää kenenkään valittaa. Sekin vaara tietysti on aina olemassa, mutta jaksan vielä vajaa kolme kuukautta uskoa siihen muutokseen, koska kaikki merkit viittaa siihen, ettei tämä sama meno voi enää Suomessa jatkua.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tämähän oli kuin kirje Muumille joskus 60-luvulla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kait sen voi noinkin käsittää. Heh heh.

Käyttäjän jesper kuva
Tero Ruokamo

Liikaa on nyt vaaleissa pienpuolueita. Suomessa ei osata koota voimia, vaan mieluummin muodostetaan pieniä kuppikuntia.

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin

Elinkelvottomat karsiutuu ajan myötä kisasta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

#10

Vähän synkkä mutta kieltämättä realistinen kuvan kansalaispuolueen tilanteesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

No nythän sinä Janne ihan vitsikkääksi ryhdyit. Heh heh.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sehän on juuri osoitus siitä, että demokratia toimii ja antaa paremmin mahdollisuuksia muillekin kuin vain niille, jotka ovat saaneet olla jo yhden vuosisadan äänessä. Ei mikään ole ikuista, kun ajat muuttuu, niin ihmisetkin muuttuu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--meillä Suomessa sisäinen turvallisuus ei ole minun yli 30 vuotta kestäneen virkaurani aikana ollut koskaan aikaisemmin näin huono.

Henkirikokset,väkivaltarikokset, ja itsemurhat vähenevät.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Entäpä terrorismi, vierastaistelijat, raiskaukset, hallitsematon maahanmuutto, työttömyys, eriarvoisuus, syrjintä, köyhyys jne. Turvattomuus muodostuu myös muustakin kuin pelkästä rikollisuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset