VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Kiitos Autoliiton toimitusjohtaja Pasi Nieminen – kerrankin joku puhuu järkeä

Ympäristöä ei pidä turhaan saastuttaa, mutta tämä ilmastonmuutos vouhotus on mennyt ihan överiksi. Minä en usko, että ihminen mahtaa loppujen lopuksi luonnolle mitään, vaikka lopetettaisiin kaikki mahdollinen ympäristön saastuttaminen.

Mitä kävisi autoteollisuudelle ja ihmisille, jos yhtäkkiä polttomoottorikäyttöisten autojen myynti ja käyttö pitäisi lopettaa? Sellainen lama olisi edessä tässä maailmassa, ettei ole toista ennen nähty. Siinä menisi työpaikat ja leipä monelta.

Valtiot ja kunnat olisi ihan pinteessä, kun veronmaksajat kävisi vähiin. Taitaisi koko suomalaisen(kin) yhteiskunnan rattaat pysähtyä kokonaan. Ei tarvittaisi enää ammattiyhdistysliikkeitten järjestämiä yleislakkoja. Monet oppilaat eivät pääsisi kouluihin, tulisiko enää sairaat ihmisetkään hoidettua, kun työntekijät ja potilaat eivät pääsisi terveyskeskuksiin ja sairaaloihin kaikesta muusta puhumatta. Ihan hullua touhua tämä nykytouhu.

Meille kaikille kävisi kalpaten, jos kaikki pannaan mukkelis makkelis ja heikun keikun tuosta noin vaan.

Esimerkiksi uudet dieselautot ovat vähäpäästöisiä ja kuluttavat vähemmän polttoainetta kuin monet bensiiniautot. Olen tehnyt ns. empiiristä tutkimusta ja koeajanut tänä vuonna autoliikkeissä sähköautoja tai ns. hybridiautoja. Ne eivät ole vielä ollenkaan niin hyviä kuin puhutaan ja annetaan ymmärtää. Ja nekin saastuttaa.

Sähköautoilla ei voi vielä ajaa edes kovin pitkään, kun joutuu jo lataamaan ja latauspaikkoja pitää vielä kehittää, että niitä olisi joka puolella Suomea. Se lataaminen kestää eikä sekään ole ilmaista puhumatta siitä, miten kalliita nämä sähköautot ovat.

Eihän tavallisella työssä käyvällä ihmisellä ole edes varaa tällaisiin autoihin, kymmeniä tuhansia euroja maksaviin autoihin ja miten sitten vielä köyhemmillä ihmisillä, joiden pitää myös päästä liikkumaan?

Minun on mahdotonta käsittää näiden nykyisten puolueitten ja siellä olevien päättäjien typerääkin typerämpää vouhkaamista ja ihmisten pelottelua tässäkin asiassa. Joillakin ei ole enää mitään realismia puheissa eikä suunnitelmissa. Nämä tällaiset päättäjät pitää saada pihalle sieltä eduskunnasta tulevissa vaaleissa ja mitä pikemmin, sen parempi.

Hyvät ja rakkaat suomalaiset olkaa nyt laatutietoisia älkääkä antako tällaisten päättäjien enää yhtään enempää sumuttaa ajatuksianne ja pilata meidän suomalaisten elämää. Monen kohdalla elämä on jo muutenkin vaikeaa, kun pitää elää kädestä suuhun joka päivä.

Isot kiitokset autoliiton toimitusjohtaja Pasi Niemiselle. Kerrankin joku puhuu järkeä, joka monelta näiltä nykyisiltä kansanedustajilta ja ministereiltä näyttää puuttuvan. Lieneekö jo nämä epärealistiset puheet  ilmastonmuutoksesta vienyt sen tuulen mukana jonnekin kauas avaruuteen? Tervemenoa sinne vaan, joilla siihenkin on varaa.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269883-tama-ei-voi-olla-vallankumous-sahkoautot-eivat-vain-ilmesty-tanne-autoliitosta-suorat

 

 

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Älkää hyvät ihmiset antako enää yhtään enempää näiden vouhkaajien sumuttaa ajatuksianne ja pilata meidän suomalaisten(kin) elämää. Kiitos Pasi Niemiselle järkipuheesta vielä kerran.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tuotanoin, eikös nyt kuitenkin ole ehdotettu, että _uusien_ polttomoottoriautojen myynti kiellettäisiin pitkän siirtymäajan jälkeen.

Mistä ihmeestä sinä tai Nieminen kiskaisette väitteen, että polttomoottoriautojen käyttö kiellettäisiin yhtäkkiä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun puhuttiin sen suuntaista, niin toin tämän skenaarion esille, mitä tapahtuisi, jos niin yhtäkkiä tehtäisiin tai edes niin nopeasti, ettei tähän tilanteeseen kyettäisi sopeutumaan.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Jos sellaista nopeaa aikataulua ei kukaan ole ehdottanut, niin miksi esittää sellaisia skenaarioita? Kukas siitä sumuttamisesta juuri varoittikaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sen skenaarion toi myös Pasi Nieminen hyvin esille. Uskon kuitenkin, että järki vielä voittaa ja minun elinaikana ei nähdä radikaaleja muutoksia polttomoottoriautojen lopettamiseksi kokonaan pois käytöstä paitsi, jos öljy loppuu maailmasta kokonaan ja tuskinpa loppuu, vaikka silläkin on jotkut pelotelleet.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Niinkuin toisaalla kirjoitin, on tyhmää tai ei, niin väsitämättä mennään sähköautojen piiriin, mikään selittely ei siinä auta.

Nämä asiat on isommissa piireissä päätetty, ja autonvalmistajat ovat kovaa vauhtia sähköautoihin siirtymässä, ei ne sitä tee mutu-tuntumalla, vaan tietävät, että poliitikot ympäri Euroopan ovat tähän sitoutuneet.

Vastustaa voi ja voi harmitella, mutta kun iso pyörä on jo pyörähtänyt, niin se jää melko turhaksi tuuleen huuteluksi.

Voisin lyödä vetoa, että 20-30 vuoden päästä valtaosa uusista autoista on sähköautoja, ja sitä myötä niitä sitten tulee koko ajan enemmän käytettyinäkin myyntiin.

Tottakai ihmiset voivat ajella omilla polttomoottoriautoillaan, jos haluavat, mutta aivan varma on myös se, että polttoaineen hinta tulee kaksinkertaistumaan samalla ajanjaksolla.

Tämä on pakotettua toimintaa, mutta mitään sille ei enää kukaan voi, eikä suomessakaan tuota kehitystä valtaosa puolueista vastusta.

Vastustetaan perkeleesti ja kirjoitetaan blogeja, mutta se mikä merkitys niillä on, sen tietää jokainen.

Juu ja äänestämällä voi tietysti jonkun kuvitelmissa tähän vaikuttaa, mutta kun 90% puolueista ei asiaa vastusta, niin siinäpähän sitten tekemään vallankumousta :)

Tiedän, miten käy, vaikka Levonen ei sitä uskokaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Nämä asiat on isommissa piireissä päätetty, ja autonvalmistajat ovat kovaa vauhtia sähköautoihin siirtymässä, ei ne sitä tee mutu-tuntumalla"

Ei tee ja ne haluaakin hiukan realistista puhetta politiikoilta. Itse kun olen alalla ja tiedän mitä mieltä tehtaat, maahantuojat, jälleenmyyjät ovat tästä ilmasto vouhotuksesta. Järjettömiä avauksia politikot ovat tehneet ja on koko alalle vahingoksi. Kukaa ei ymmärrä kokonaisuutta, mitä siihen sisältyy.

Ja sinähän et Ritala tiedä vitunkaan vertaa.

Tommi Mäkinen

Ritala tietää myös että jokainen persu haluaa lisää mamujen tekemiä raiskauksia ja murhia :D

Ja sen että Halla-aho osallistui SVL:n marssiin. :D

Noista jutuista, mitä Ritala "tietää", vois oikeesti kirjoittaa kirjan.

Niiiin uskomaton määrä valheita ja vääristelyjä :D

Ettei kande ihmetellä, miten mielisairaita kirjoituksia vähän välii..

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

"Itse kun olen alalla ja tiedän mitä mieltä tehtaat, maahantuojat, jälleenmyyjät ovat tästä ilmasto vouhotuksesta."

Juu, ehdottomasti juuri ne joiden bisnekseen muutosehdotukset kohdistuvat, ovat kaikkein objektiivisimpia kertomaan pitääkö muutoksia tehdä vai ei.

Toki saattaa olla niinkin, että satunnaisesti yhteiskunnassa tehdään päätöksiä jostain muustakin näkökulmasta kuin siitä, onko se jollekin hyvä bisnes vai ei.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä Ritala jotain tietää, mutta ei tarpeeksi. Kehotin käydä koeajamassa sähkö- ja hybridiautoja niin tietää paremmin missä mennään. Kannattaa myös jutella automyyjien kanssa. Ei se tilanne niin ruusuiselta näytä kuin annetaan ymmärtää. Ei minkään firman taseet kestä, että autojen hinnat yhtäkkiä romahtaisi ja niin tuskin tulee käymään, mutta pikkuhiljaa tietysti menemme kohti sähköautoja ja kehitystä tietysti tapahtuu kaiken aikaa niin kuin kaikessa muussakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vielä en osaa sanoa, onko valtaosa 20-30 vuoden päästä sähköautoja, mutta kehitys menee kovasti siihen suuntaan, tottahan se on Petteri, en minä tätä kiellä, mutta tämä uudistus pitää tehdä hiljalleen kuten autoliiton toimari Pasi Nieminen oivallisesti totesi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ajelin eilen polttomoottoriautollani 3-tietä pitkin ja katsahdin Ilmajoen ja Kurikan rajamailla sijaitseviin tuulivoimaloihin.

Pakkasta oli -21 , mutta yhdenkään Santavuoren tuulivoimalapuiston 17 tuulivoimalan siipi ei tuulettomassa paukkupakkasessa liikkunut.

Sähköntarve oli kuitenkin varmasti huipussaan. Myös noiden paikallaan seisovien ja jäätyvien siipien lämmittämiseen meni osa maamme sähkönkulutuksesta.

Sähköauton lataaminen samanaikaisesti tästä nyt vielä puuttuisi.

Suomi on hölmöläisten maa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuulivoima on suuri vitsi ja Suomi on hyväntahtoisia hölmöjä täynnä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kunhan vain sähköä riittää. Suomessa kannattaa satsata ydinvoimaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä forttumi myy mielellään venäjällä tehtyä kärysähköä tännekkin. Sitten piiperöt pääsee kehumaan kuinka ajavat nollapäästöisillä kikottimilla, hölmölä tosiaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Venäjän sähköstä tulee mieleen ent. SNTL ja Tsernobylin surullisen kuuluisa ydinvoimala. Heh heh.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä ne tulee, mutta todennäköisesti hinnat pysyvät korkealla vielä pitkään. Miten firmojen taseet kestää, jos autojen hinnat romahdutettaisiin äkillisesti? Todennäköistä on, ettei ne sähköautojen hinnatkaan niin dramaattisesti tipu, vaikka myynti tuplaantuisi. Kannattaa odottaa ihan rauhassa ja käy sinäkin Petteri koeajamassa niitä sähkö- ja hybirdiautoja, niin tiedät paremmin, mitä siellä on tällä hetkellä tarjolla.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Vaikka sähköautoja tulee markkinoille niin ei se tarkoita automaattisesti sitä että tässä maassa kaikki vanhat korvataan niillä heti. Se "kehitys" vie väkisinkin kymmeniä vuosia. Kaikki pakot on aina myrkkyä ja vaikeuttavat yleensä juuri sitä mitä niillä pakoilla yritetään saada aikaan. Ymmärrän kyllä että vasuripelleksi itsensä alentanut kannattaa politbyroo tyyppistä keskusohjausta mutta markkinat silti määrää miten autojen sähköistys etenee.

Siitä vain laskemaan paljonko rahaa tarvii raapia kasaan jotta 700 000 sähköautoa tänne saadaan 10v kuluessa. Keskihinta vaikkapa 50 000€ joka on kauppalehden mukaan nykyinen keskihinta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Paljon saa vettä Kymijoessa virrata ennen kuin sähköautoilla köyhätkin voi ajaa Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset