VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Entisen sisäministeri Petteri Orpon(kin) kootut selitykset ja karmea emämunaus

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpon selitys ontuu pahemman kerran, kun hän vastasi kansanedustaja Paavo Väyryselle koskien hallituksen ääriliberaalista maahanmuutosta vuoden 2015 tapahtumiin liittyen. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269595-petteri-orpolta-selitys-vuoden-2015-tapahtumille-me-emme-voineet-pysayttaa-he

Koko maan hallitus näyttää olevan autuaan tietämätön, mikä merkitys maamme rajojen vartioinnilla on ja sitä ei näytä edelleenkään paljon omien kansalaisten turvallisuus ja koetut kärsimykset kiinnostavan.

Köyhiä ja tavallisia työtä tekeviä ihmisiä on kyllä kyykytetty ja jaettu rahaa maailman parantamiseen, mutta kun kyse on kansallisesta ja kansalaisten turvallisuudesta, niin vastaus on tätä luokkaa, mitä nyt Petteri Orpon suusta kuultiin.

”Me emme voineet pysäyttää Ruotsista tulleita turvapaikanhakijoita rajalle”.

Eihän tähän voi enää muuta todeta kuin sen, että miten meillä on voinut olla tällainen sisäministeri ja nyt tämä sama mies on valtiovarainministerinä.

Eikö Petteri Orpo ymmärrä, mitä kaikkea me olisimme voineet tehdä, jos meillä olisi ollut käytössä tilapäiset rajatarkastukset Suomen länsirajalla?

Eikö Orpo osaa hävetä sitä, mitä on menty tekemään ja myöntää avoimesti Suomen kansalle, että on tehty pahimmanlaatuinen virhe, kun maahan päästettiin ilman maahantulotarkastuksia väkeä, joista emme tienneet juuri yhtään mitään?

Eikö Orpo osaa hävetä sitä, että hän oli sisäministerinä hallituksessa, joka kutsui näitä ”huligaaneja” Suomeen, jotka nyt tekevät täällä rikoksia ja raiskaavat jopa alaikäisiä koulutyttöjä ja aiheuttavat suunnatonta kärsimystä suomalaisille sisarillemme ja veljillemme ja ravisuttavat koko maamme kansallista turvallisuutta pahemman kerran?

Eikö Orpo ymmärrä sitä, että hänen olisi pitänyt Suomen sisäministerinä tehdä kaikkensa, että niin Ruotsi kuin muut jäsenvaltiot olisivat rekisteröineet kaikki Euroopan Unionin alueelle saapuneet niin oikeassa hädässä olleet ihmiset kuin myös ne ”turhapaikanhakijat”, joilla ei ollut mitään laillista perustetta tulla ja jäädä tänne ja joukossa oli paljon sellaistakin rikollista ainesta, joka nyt tekee näitä karmeita rikoksia?

Eikö tämä koko Juha Sipilän johtama hallitus osaa hävetä ja myöntää ollenkaan näitä omia karmeita munauksiaan, vaan jatkaa tehtävissään niin kuin mitään ei olisi tapahtunut ja selittelemisten jälkeen selitellään, ettei me olisi voitu pysäyttää tänne tulevia ihmisiä ja suorittaa niille rajatarkastuksia maahantulon- ja maassa oleskelun edellytysten selvittämiseksi?

Olemmeko me suomalaiset niin hyväntahtoisia hölmöjä, että annamme tällaisten päättäjien jatkaa vielä seuraavassakin hallituksessa eduskuntavaalien jälkeen, olemmeko?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mukavan lumista perjantaita. Hallituksen ministereiden selittelyt jatkuu.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tekikö Suomi jonkin sopimuksen tulijoista etukäteen, kun Ruotsi uskalsi päästää ne maahan? Ruotsi tuskin otti sellaista riskiä, jossa kaikki olisivat jääneet Ruotsiin päästämällä tulijoita noin vain maahan?

Jos tulija on rajalla ja päästetty muualle toisen jäsenvaltion alueelle aikaisemmin esim. Ruotsiin, niin Suomella tuskin on minkään lain mukaan velvollisuuksia ottaa maahan, joten Ruotsi on tarvinnut etukäteen takeet Suomelta, tai sitten on ottanut ison riskin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Miten Unkari voi sulkea totaalisesti rajansa. Miten Tanska voi pystyttää rajatarkastukset. Miten Venäjältä pakolaisten tulo loppuu kuin seinään ja Niinistö on sen jälkeen kansallissankari. Ei tämä nyt ole tainnut aivan sanatarkasti mennä niin kuin Orpo väittää.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Kyllä näistä on edeltäkäsin sovittu. Eihän nämä edes kyselleet Ruotsilta että mitä ne touhuu, miksi ne näitä kuljettaa meidän rajalle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun ensin rikotaan Schengenin sopimus ulkoraja- ja sisärajatarkastusten osalta eikä henkilöitä rekisteröidä joko turvapaikanhakijoina tai laittomina maahantulijoina tai oleskelijoina, kun ei haetakaan turvapaikkaa, niin miten voidaan selittää sitä, mitä Orpo yritti Väyryselle vastata? Miten enää mitään sopimusta tarvitsee noudattaa ja miten YK:n pakolaissopimus voi mennä minkään muun sopimuksen edelle, kun näin härskisti on jätetty kansainväliset sopimukset noudattamatta ja annettu ihmisten valua laittomasti ilman minkäänlaisia maahantulon tai oleskelun edellytyksiä maasta toiseen?

Orpo puhuu täyttä soopaa ja samoin nämä nk. kansainvälisen oikeuden asiantuntijat, joiden kerrotaan Orpoa sisäministerinä ollessaan neuvoneen.

Suomi meni täydellisesti halpaan ja Sipilän johdolla hallitus käveli myös kansainvälisen oikeuden yli. Ei hallituksellakaan ole oikeutta rikkoa ja tulkita sopimuksia mielivaltaisesti, jotka luetaan meidän kansalliseksi lainsäädännöksi. Tämä on maan petturuutta, vaikkei siitä ole säädetty rangaistusta ja siksi nämä päättäjät pitäisi ehdottomasti saada vaaleissa äänestettyä ulos tulevasta, uudesta eduskunnasta. Olisipa Suomen kansa kerrankin viisasta keitä se haluaa eduskuntaan.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Kyllä, Orpon vastauksessa kiteytyy hallituksen osaamattomuus laajemminkin. Jonkinlainen ideologisen pakkopaitaa ohjaa Orpoa ja Sipilää estäen järkevän ajattelun. Oma näkemys jää puuttumaan kun ideologiaa ja isoja auktoriteetteja kumarretaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Orpo vetosi ja aivan syystä useisiin kv.oikeuden asiantuntijoihin, joiden mielestä Suomi ei voinut käännyttää pakolaisia rajalta. Kuinka on, jos asia on näin, olisiko Suomen pitänyt rikkoa tekemäänsä pakolaisia koskevia sopimuksia vai ei ja kyllä ministerin on voitava luottaa tahoja joilla on paras tieto siitä miten Suomen allekirjoittamat kv.sopimukset Suomea sitovat.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Maalaisjärki toimii tässä paremmin kuin kasvottomat yleiset ns kvoikeusasiantuntijat. Orpon pitäisi kertoa mikä laki estää Suomea vartioimasta rajojaan? Jos niitä löytyy, ne pitää sanoa irti.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

No nyt on todella höpsöä puhetta. Noin populismi toimii: asiantuntijoiden sijasta pitäisi kuunnella kasvotonta ja julmaa "maalaisjärkeä," joka vaatii irtisanomaan kymmeniä vuosia vanhat sopimukset hetken mielijohteesta.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti Vastaus kommenttiin #12

Tarkoitan sitä, että näin perustavaa laatua olevasta asiasta ei voi puhua pakenemalla "asiantuntijoiden" selän taakse. Rajatarkastuksia on ollut kautta aikain ja monissa maissa otettiin niitä käyttöön kriisin aikana. Orpon yleisluontoiset selitykset eivät ole maalaisjärjen valossa kestäviä. Häneltä pitäisi vaatia yksityiskohtainen selvitys miksi tämä on muualla mahdollista?

Onko Suomella huonommat sopimukset vai mistä on kyse? Sopimuksia solmitaan ja puretaan nykymaailmassa koko ajan. Eivät sopimukset mitään jumalan sanaa ole vaan ihmisten tekemiä, joten niitä voi muuttaakin.

Pidän erikoisena jos tällaisen ajattelun katsot populismiksi. Pelottavaa...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #14

"Rajatarkastuksia on ollut kautta aikain..."

Valitettavasti. Pohjoismainen passivapaus on vuodelta 1952, sitä ei saa mikään somekuoro romuttaa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Joko kaikki rajatarkastukset käyttöönottaneet maat on eristetty kansainvälisistä piireistä? Entäs miten Ranskaa on rangaistu siitä että eivät ota TP-hakemuksia vastaan Italian vastaisella rajalla?
Kannattaisiko meidän päättäjien kysyä noiden maiden asiantuntijoilta neuvoa miten rajat suljetaan ihan laillisesti.
Tämä kansainvälisiin sopimuksiin vetoaminen on jo melko väsynyttä, yksikään sopimus ei velvoita tai määrää että rajan yli pitää päästää ihan jokainen joka sinne rajalle saapuu.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Vanha kikka; EU-säännökset määrää näin, kansainväliset sopimukset velvoittaa, kansainvälisten asiantuntijoiden mukaan näin pitää toimia. Onhan näitä selityksiä. Se vain on kumma, että nuo eivät sido muita kuin suomalaisia. Aina pahemmalta näyttää, mitä enemmän kaivellaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

On turha vedota mihinkään kansainvälisiin sopimuksiin. Isänmaan rajojen vartiointi kulkee kansainvälisten sopimusten edellä.

Onko tämän kommentin mahdollisena motiivina haave Kokoomuksen ja Sossujen yhteishallituksesta vaalien jälkeen?

Petteri Orpo oli sisäministerinä 29.5.2015 – 22.6.2016. Sisäministeri ei ole mikään ”seurustelu-upseeri.” Hän käyttää lain suomaa korkeinta valtaa ministeriössään.

”Sisäministeri (vuoden 2014 alkuun saakka sisäasiainministeri) on Suomen sisäministeriön päällikkö ja käsittelee hallituksen työnjaon mukaan poliisia, pelastustointa, rajojen vartiointia ja maahanmuuttoa koskevat asiat.” (Wikipedia).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinun mielestäsi ei tarvitse noudattaa Schengenin sopimusta eikä Dublinin sopimusta, mutta YK:n pakolaissopimusta pitää siinä vaiheessa, kun kaiken muun kansainvälisen oikeuden ja kansallisen lainsäädännön yli on kävelty. Näinkö se Arto sinun(kin) oikeudentajusi mukaan menee?

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

kaikki ovat kauhuissaan lapsiin kohdistuneista ikävistä tapahtumista, mutta kaikki eivät selvästikään halua kaikkia käytettävissä olevia keinoja niiden lopettamiseksi. Vedotaan kymmeniä vuosia vanhoihin ihmisoikeuspykäliin jne, ihan kuin ne pykälät olisivat taivaasta tippuneet ja että niihin ei saa kajota eikä korjauksia vaatia. Naurettavaksi on touhu mennyt...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Vuonna 2011 Pelastakaa lapset ry teetti yhdessä poliisin kanssa kyselytutkimuksen, jolla kartoitettiin nuorten kokemaa seksuaalista häirintää. Tutkimuksen tulokset olivat hirveät. Kolmannes tytöistä oli kohdannut seksuaalista häirintää ja kolme prosenttia tytöistä oli ollut sukupuoliyhteydessä itseään huomattavasti vanhemman tai aikuisen kanssa.

Kyseiset tulokset pääsivät hädin tuskin lehteen. Ei ollut hallituksen hätäkokousta, ei ollut somen täydeltä kirjoittelua.

Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on aina tuomittavaa. Tekijät on saatava kiinni ja vastuuseen teoistaan.

Valitettavasti olemme kuitenkin ajautumassa keskustelussa suuntaan, jossa ratkaisujen keskiössä vaikuttavat olevan maahanmuuttoon liittyvät kokonaisuudet, kun ratkaisuja tähän laajamittaiseen ongelmaan tulisi hakea aivan muualta. Valtaosa lasten hyväksikäyttäjistä kun on kantasuomalaisia.

Askeleita oikeaan suuntaan tehdään jo nyt. Parista kaupungista löytyy jo seksuaalisen hyväksikäytön uhreille suunnattu kriisikeskus, poliisille on lisätty määrärahoja ja moni koulu opettaa jo somessa käyttäytymistä. Hyväksikäyttötapaukset ovat trendinä laskussa.

On valheellista väittää, ettei kukaan olisi suonut tälle asialle ajatustakaan aiemmin, tai että toimiin pitäisi tarttua vasta nyt. Lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on ollut ongelma jo kauan aiemmin, vaikka valtakunnallinen kohu siitä saatiin aikaan vasta viimeisimpien tapausten myötä.

Yhtä kaikki yhteiskuntana voimme – ja meidän täytyy – tehdä vielä enemmän. Tärkeää olisi luoda ilmapiiri, jossa lapset ja nuoret kokevat turvalliseksi puhua kohtaamistaan asioista. Vähintään yhtä tärkeää on kehittää yhteiskunnassa turvaa nuorille luovaa verkostoa: Jokaisella lapsella pitäisi olla löydettävissä turvallinen aikuinen, jolle hän voi puhua vaikeistakin asioista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Aamun Hesarin mukaan lasten seksuaalinen hyväksikäyttö on vähentynyt selvästi vuodesta 1988. Tiedot perustuvat lasten omia kokemuksia kartoittavaan lapsiuhritutkimukseen. Vuonna 1988 14 prosenttia yhdeksäsluokkalaisista tytöistä ja viisi prosenttia pojista kertoi seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Vuonna 2013 vastaavat luvut olivat tytöistä neljä prosenttia ja pojista prosentti.

Rikosilmoitukset ovat näistä 2000-luvulla jonkin verran kasvaneet, mikä on aivan toinen asia.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #17

Niinpä. On hyvin tärkeää, että seksuaalirikosten tutkinnoista ja niiden määrästä tavallisilla kansalaisilla ja poliitikoilla on oikea ja kokonaisvaltainen kuva.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mika. Ongelma on maailmanlaajuinen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #31

Niinhän se on. Tor-verkon pimeällä puolella jaetaan videoita ja kuvia, jopa suoraa livestriimausta, alaikäisten seksuaalisesta hyväksikytöstä ja pahoinpitelystä. Verkon omien sisäisten analyysien mukaan Tor-verkkoon on joka hetki kiinnittynyt kaksi miljoonaa käyttäjää, joista 10 000 Suomesta. Joka ikinen hetki lasten seksuaaliväkivaltaa suuntaa katselemaan 32 000 henkilöä eri puolilta maailmaa ja 160 henkilöä Suomesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Seppo. Niin on ja kerrankin ollaan samaa mieltä.

Jani Kuusela

Yksi raiskaaja oli ehtinyt kansainvälisiä sopimuksia hyödyntäen aina Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle saakka.

Koska Yhdysvalloissa rajaa valvotaan, etsintäkuulutettu jäi vihdoin kiinni.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä kohtaa voin olla kerrankin Trumpin hallinnon kanssa samaa mieltä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Sisäministeri Petteri alias "Dublin" Orpo palkittiin hyvin hoidetusta
Tornion avoimien ovien tuuletuksesta valtionvarainministerin salkulla.
Näin meillä poliitikot asetetaan kantamaan vastuuta. Punavihreätkin
ovat tulleet ihan sattumalta puolustamaan vasta nyt suomalaisten lasten
ja naisten oikeuksia, mitä nyt yrittävät retusoida poliisin seksuaali-
rikostilastoja tai muuten lakaista kiusallista todistusmateriaalia
mattojen alle, kun suhteettoman iso osa imaamien opetuksiin aivopestyistä
lemmikeistä on pyyhkinyt eurooppalaisilla, länsimaisilla arvoilla ahteriaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En tiedä kuinka iso osa, mutta iso osa joka tapauksessa ja yksikin on liikaa.

Joukossa on vielä joitakin näitä potentiaalisia terrrorismisoluihin liittyviä tapauksia, joista supo on raportoinut ja jotka voivat aktivoitua milloin tahansa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Täällä PV:ssa esiintyvät aina samat kiistelijät siitä, mikä on suomalaisille parasta turvaa. Turvapaikanhakijoiden massiivinen vyöry vuonna 2015 maahamme, on nostanut pintaan kysymyksen, miksi näin sallittiin tapahtua.

Todellista turvaa tarvitsevia, olisivat olleet sodan jaloista tulevat naiset ja lapset. Ei nämä nuoret, korskeat miehet, joiden motiiveja ja taustoja ei muka ollut mahdollista seuloa.

Isänmaamme suojelu on ollut aina ensisijainen ulkoista uhkaa vastaan.

Tarvitsemme turvaa, jonka nykypoliitikot ovat unohtaneet. Ei maamme kansalaiset ole unohtaneet sotakärsimyksiä, joista ei vielä ole niin pitkää aikaa, että ne pitäisi haudata historian hämärään.

Siitä puhuu itsenäisyyspäivänä 6.12.2018 kirjoittamani blogi, josta voi lukea arvoista, jotka eivät saa muuttua.

http://mirjamiparant1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265...

Toivottavasti Suomen maahanmuuttopolitiikkaan saadaan pikimmiten muutos, sillä raja vuotaa edelleen.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Olen seurannut viime päivien keskustelua Oulun ja Helsingin hyväksikäyttötapauksista ja huomannut, miten monen se tuntuu nyt vasta herättäneen siihen, että Suomessakin tapahtuu lasten seksuaalista hyväksikäyttöä. On surullista, että siihen tarvittiin isompi rikosvyyhti, valtakunnallinen kohu ja se, että tekijät tulevat muualta kuin Suomesta.

Toisaalta kohu on aiheuttanut myös hyviä asioita: Häkkänen, joka vielä viime keväänä piti suostumukseen perustuvaa mallia "elämälle vieraana", on ilmoittanut aloittavansa valmistelut suostumuksen puutteen lisäämisestä seksuaalisen väkivallan tunnusmerkistöön. Olemme myös kuulleet hyviä muistutuksia siitä, miten lapsia voi opettaa varovaisuuteen sosiaalisessa mediassa, ja miten Suomeen erilaisista kulttuureista tulevat kaipaavat opetusta siitä, millaisin perustein me arvioimme seksuaalista käyttäytymistä.

Kaikki ehdotukset eivät kuitenkaan ole olleet yhtä rakentavia, vaan vallitsevana teemana tuntuu olleen se, miten vastaavia rikoksia tulisi ennaltaehkäistä muuttamalla Suomen turvapaikka- ja maahanmuuttolinjoja. Jopa eduskuntapuolueista on ehdotettu toimia, jotka käytännössä tarkoittaisivat irtautumista Suomen hyväksymistä kansainvälisistä sitoumuksista. On totta, että turvapaikkajärjestelmässä on monilta osin puutteita, mutta sen tarjoaminen ratkaisuksi tähän ongelmaan on kovin yksisilmäistä. Se kertoo pelosta ja silmien sulkemisesta siltä, että ongelma on ollut olemassa jo kauan ennen tätä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olipa hienosti sanottu ja kirjoitettu. Kiitos Mirjami, että olet olemassa ja käyt täällä(kin) kommentoimassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tätä olen itsekin pohtinut.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

63/1999
Ulkoasiainministeriön ilmoitus Euroopan ihmisoikeussopimuksesta (Yleissopimus ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi) sellaisena kuin se on muutettuna yhdennellätoista pöytäkirjalla:

"5 artikla

Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:

a) henkilö vangitaan lain nojalla sen jälkeen, kun hänet on tuomittu toimivaltaisessa tuomioistuimessa;

b) henkilö pidätetään tai vangitaan lain nojalla, koska hän ei ole noudattanut tuomioistuimen laillista määräystä, tai jonkin lakimääräisen velvoitteen täyttämisen turvaamiseksi;

c) henkilö pidätetään tai hänen vapautensa riistetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi, milloin on syytä epäillä hänen syyllistyneen rikokseen tai jos katsotaan välttämättömäksi estää häntä tekemästä rikosta tai pakenemasta teon jälkeen;

d) alaikäiseltä riistetään vapaus lain nojalla hänen kasvatuksensa valvomiseksi tai hänet pidätetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi;

e) henkilöltä riistetään vapaus lain nojalla tartuntataudin leviämisen estämiseksi tai hänen heikon mielenterveytensä, alkoholisminsa, huumeidenkäyttönsä tai irtolaisuutensa vuoksi;

f) henkilö pidätetään tai häneltä riistetään vapaus lain nojalla, jotta estettäisiin hänen laiton maahantulonsa, tai jos on ryhdytty toimiin hänen karkottamisekseen tai luovuttamisekseen.

2. Vapaudenriiston kohteeksi joutuneelle on viipymättä ilmoitettava hänen ymmärtämällään kielellä vapaudenriiston perusteet ja häneen mahdollisesti kohdistetut syytteet.

3. Tämän artiklan 1 kappaleen c kohdan määräysten nojalla pidätetty tai vapaudenriiston kohteeksi joutunut on viipymättä tuotava tuomarin tai lain nojalla tuomiovaltaa käyttävän muun viranomaisen tutkittavaksi, ja hänellä on oikeus oikeudenkäyntiin kohtuullisen ajan kuluessa tai oikeus tulla vapautetuksi oikeusjutun ollessa vireillä. Vapaaksi laskemisen ehdoksi voidaan asettaa takeet siitä, että asianomainen saapuu oikeudenkäyntiin.

4. Jokaisella, jolta on riistetty hänen vapautensa pidättämällä tai muuten, on oikeus vaatia tuomioistuimessa, että hänen vapaudenriistonsa laillisuus tutkitaan viipymättä ja että hänet vapautetaan, mikäli toimenpide ei ole laillinen.

5. Jokaisella, joka on pidätetty tai jonka vapaus on muuten riistetty tämän artiklan määräysten vastaisesti, on täytäntöönpanokelpoinen oikeus vahingonkorvaukseen."

---

Edellisessä kerrotulla

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:

c) henkilö pidätetään tai hänen vapautensa riistetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi, milloin on syytä epäillä hänen syyllistyneen rikokseen tai jos katsotaan välttämättömäksi estää häntä tekemästä rikosta tai pakenemasta teon jälkeen;

siis artikla 5 kohdan 1 c-kohdan mukaan lapsia esimerkiksi netissä tai vaikkapa lasten harrastuksissa tai koulutiellä houkutellut niin kantasuomalainen kuin ulkomaalaistaustainen henkilö voitaisiin hänen netti- tai lähisuhteissa tapahtuneen käyttäytymisensä perusteella ottaa poliisiviranomaisten puhutteluun, vangita - tai jopa karkoittaa maasta, jos hänen laiton käytöksensä vielä toistuu.

Tällainen laki tulisi saattaa kiireellisenä voimaan. Tällainen henkilö voidaan myös palauttaa kaikkiin maihin, kun hän ei ole syyllistynyt siihen vakavimpaan eli lapsenraiskaukseen.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Käyttäjän SariNiemelinen kuva
Sari Niemeläinen

Miksi te aina lässytätte jostai tietämättömyydestä ja sinisilmäisyydestä? Jos kerran kuntiin lähetettiin jo keväällä 2015 viesti, että varautukaa 80 000 turvapaikanhakijaan, niin ei tämä ole ollut mikään yllätys.
Ei Ruotsi kuskannut junilla ja busseilla turvapaikanhakijoita Tornion rajalle, ilman että siitä olisi sovittu Suomen kanssa.

Puhuttaisko lopultakin asioista niiden oikeilla nimillä?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset