Mikko Kärnä, kannattaa ottaa oppia veljeskansa Unkarista

Sain varakansanedustaja Mikko Kärnältä, joka on entinen Ivalon rajavartioalueen varapäällikkö, niin omituisen vastauksen koskien hänen blogissaan ”turvapaikanhakijoita ei olisi voitu käännyttää Ruotsiin” käytyä keskustelua, että lienee minunkin taas syytä palauttaa muistiin vuoden 2015 tapahtumia ja kertoa muutama tosiasia.

Mikko Kärnä vähätteli omassa vastauksessaan minulle rajatarkastusten merkitystä, kun toin kommenteissani sen saman asian esille, minkä toin esille jo syksyllä 2015 ja viimeksi kesällä 2018 Sotkamossa keskustan puheenjohtajavaalissa haastaessa Juha Sipilän, että Suomen olisi pitänyt ottaa vuonna 2015 Schengenin sopimuksen mahdollistamat rajatarkastukset Ruotsin vastaisella rajalla käyttöön laittoman maahantulon ennalta ehkäisemiseksi ja estämiseksi.

Tällä menettelyllä olisi tietysti säästetty valtava määrä myös veronmaksajien rahoja ja torjuttu myös sitä rikollisuutta ja niitä kärsimyksiä, mikä on ollut päivän polttavin puheenaihe eli nämä joidenkin ulkomaalaisten alaikäisiin tyttöihin kohdistamat seksuaalirikokset.

Kommentoin Kärnälle ja muillekin epäilijöille rajavalvonnan merkitystä verrattuna myös sisämaan ulkomaalaisvalvontaan, kun rajatarkastuksia ei ryhdytty Torniossa syksyllä 2015 suorittamaan ja Kärnä kehtasi epäillä, mitä rajatarkastuksilla olisi saavutettu suhteessa siihen, että suoritettiin ulkomaalaisvalvontaa ja perustettiin Tornion järjestelykeskus.

Eihän sisämaassa suoritettu ulkomaalaisvalvonta voi koskaan korvata kunnon rajatarkastuksia, olipa sitten kyse laittoman maahantulon estämisestä, rikostorjunnasta kuin siinä isossa kuvassa koko valtakunnan turvallisuudesta. Tämä on asia, joka Mikko Kärnän pitäisi nyt entisenä rajaupseerina ja nykyisenä varakansanedustajana ymmärtää eikä lähteä lainkaan kyseenalaistamaan rajavalvonnan merkitystä.

Mitähän Mikko Kärnälle on oikein tapahtunut, kun hän tällaista hölynpölyä suoltaa? Kannattaisi varmaan ottaa oppia veljeskansa Unkarista.

Kun vuonna 2015 oli Euroopassa tuo hullumpaakin hullu kansainvaellus käynnissä ja ihmisten annettiin tulla vapaasti jonkun aikaa Euroopan Unionin ulkorajojen yli, miten huvittaa ja jatkaa matkaa vielä ilman minkäänlaisia maahantulon- ja maassa oleskelun edellytyksiä sisärajojen yli, miten huvittaa, toimittiin tietenkin väärin.

Käännytykset Ruotsiinkin olisivat olleet helppoja ja mahdollisia, jos Ruotsi olisi rekisteröinyt kaikki hakijat niin kuin pitää. Joko turvapaikanhakijoina tai laittomasti maahan saapuneina tai maassa oleskelleina ulkomaalaisina, jos nämä paperittomat henkilöt eivät olisi halunneet hakea turvapaikkaa.

Veljesvaltiomme Unkari toimi ensimmäisenä Euroopan Unionin jäsenvaltiona siinä vaiheessa täysin oikein ja kaikkien kansainvälisten sopimusten mukaisesti, kun se alkoi vaatia Dublinin ja Schengenin sopimusten täysimääräistä noudattamista ja ryhtyi omalla rajallaan pysäyttää kulkijoita ja esti luvattoman matkan teon toisen jäsenvaltion alueelle ilman riittäviä maahantulon- ja maassa oleskelun edellytyksiä.

Niin Saksan liittokansleri Angela Merkelin kuin meidän pääministeri Juha Sipilän ”kutsuhuudot” olivat täysin käsittämätöntä toimintaa tuon tason valtion päämiehille ja ei ihme, että Angela Merkel on nyt väistynyt tehtävästään ja Juha Sipilää tuskin enää koskaan nähdään toista kertaa Suomen pääministerinä, kun nykyinen hallituskausi päättyy ja pidetään uudet eduskuntavaalit. 

Kun Unkarin rajalle tulleet ulkomaalaiset henkilöt eivät olleet valmiita hakemaan turvapaikkaa, vaan olisivat halunneet jatkaa matkaa esimerkiksi Saksaan saakka ilman vaadittavia matkustusasiakirjoja, viisumeita tai oleskelulupia eikä heillä ollut monellakaan edes riittäviä rahavaroja oleskeluunsa, niin maasta poistaminen, mahdollinen säilöönotto käännyttämistä varten sekä rekisteröinti luvattomasta maahantulosta tai oleskelusta oli Unkarilta loistavaa toimintaa, joka ansaitsee vieläkin täyden tunnustuksen ja se oli esimerkillistä toimintaa.

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu