Sinisillä on kaikki valttikortit nyt käsissä tulevia eduskuntavaaleja varten

Ensimmäistä kertaa kuulen sellaista rohkeutta sinisten leiristä, että voi hyvinkin vielä olla, ettei tämä nykyinen nk. Sipilän hallitus istu sittenkään loppuun saakka ehjänä. Sinisillä näyttäisi olevan nyt kaikki valttikortit käsissä tulevia eduskuntavaaleja varten, millä se voi nyt ”kiristää” myös muita hallituskumppaneita ja pelata peliä, jollaiseen sinisillä tuskin on ollut aikaisemmin näin hyvää mahdollisuutta. Lähenevät vaalit ja erittäin heikko gallupkannatus, laittaa myös siniset ajattelemaan entistä enemmän omaa tulevaisuuttaan.

Viimeaikaiset tapahtumat kansakuntamme tietoon tulleista ulkomaalaisten tekemistä alaikäisiin kohdistuneista seksuaalirikoksista ovat tämän ehdotuksen takana, mitä siniset ovat nyt tuoneet julki. Se olisi kova nöyryytys niin Sipilän keskustalle kuin Orvon kokoomukselle ja todennäköisesti sinisten asema näin tulevia vaaleja ajatellen kohenisi, jos he toteuttaisivat aikeensa.

Sinisten esitys ei kansalaisten enemmistön mielestä ole varmastikaan huono ajatus siitä, kun siniset ehdotti YK:n pakolaissopimuksen tulkitsemista uudelleen ja perustuslain muuttamista siten, että törkeästä seksuaalirikoksesta tuomitun voisi karkottaa, vaikka lähtömaan turvallisuustilanne ei sitä muuten sallisi. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/269360-petteri-orpo-toppuuttelee-sinisten-uhoa-paljon-kaikenlaisia-esityksia-ilmassa

Harvapa meistä haluaa sitä, että me annamme rikollisille suojaa ja vielä turvapaikan, joka on tehnyt törkeitä rikoksia puhumatta siitä, että maahamme on tullut henkilöitä, jotka ovat tehneet kotimaassaan tai muualla rikoksia ihmisyyttä vastaan, kuten pahimmat terroristit ja sitten nämä lähtevät tekojaan karkuun ja hakevat turvapaikkaa Suomesta ja saavat jäädä tänne loppuelämäksi asumaan.

Siitäkin huolimatta, vaikka kärsityn vankeusrangaistuksen jälkeen heidät pitäisi karkottaa, mutta YK:n pakolaissopimuksen tulkinta sekä perustuslakimme, että ulkomaalaislakimme pykälät mahdollisesta epäinhimillisestä kohtelusta, kuten mahdollinen kuolemantuomio kotimaassa estää karkotukset pois Suomesta.

Tämä ei mene oikein kenenkään oikeustajuun, että menettelemällä tällä tavalla me annamme suojaa rikollisille, jotka ovat rikollisia pahimmasta päästä.

Sinisillä on kieltämättä nyt eduskuntavaaleja varten kaikki valttikortit käsissä ja on ihme, jos Sipilän ja Orpon kasvoilla ei ala hikikarpalot helmeillä, jos siniset vielä päättää lähteä hallituksesta, jos heidän tahtoonsa ei suostuta.

Voisiko enää tämän pahemmin keskusta ja kokoomus tulla nöyryytetyksi ennen eduskuntavaaleja, joka varmasti haittaisi niiden molempien vaalimenestystä?

Syyllistyminen törkeisiin seksuaalirikoksiin Suomessa tuskin edes johtaa kotimaassa kuolemantuomioon. Ainakin monessa islaminuskoisessa maassa naisen asema on niin heikko ja esimerkiksi miehen osalta, joka on syyllistynyt länsimaisen naisen raiskaamiseen ulkomailla, ei välttämättä edes kovasti paheksuta, alaikäisen tyttölapsen osalta tilanne voi olla hieman toinen. Johtaisiko sekään epäinhimilliseen kohteluun kotimaassa kuolemantuomiosta puhumatta, vaikka tällainen rikoksentekijä karkotettaisiin kotimaahansa?

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu