VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Älkää enää kuunnelko epätotuuksia, koko eduskunta vaihtoon – suhmuroijat pihalle

Vuoden 2015 syksyllä maamme poliittinen johto laiminlöi pahasti meidän suomalaisten turvallisuudesta huolehtimisen. Kun Ruotsin vastaisella rajalla olisi pitänyt ottaa Schengenin sopimuksen mahdollistamat rajatarkastukset käyttöön ennalta ehkäisemään ja estämään hallitsematonta ja laitonta maahantuloa, niin kaikki seisoivat aluksi tumput suorina.

Kun maamme rajan yli oli vyörynyt tuhansittain meille täysin tuntemattomia ihmisiä ja lisää oli vain tulossa, joiden taustoista ei ollut kenelläkään tarkempaa tietoa, perustettiin Tornion järjestelykeskus.

Silloinkin maahan päästettiin ihmisiä, jotka olisi pitänyt puhutella tarkemmin ja ryhtyä välittömästi Suomen ulkomaalaislain mukaisiin maasta käännyttämisen valmisteluihin, jotka eivät tuolloin olleet oikeassa tarkoituksessa hakeutumassa maahamme.

Pian alkoi tihkua tietoa ja näkyä maahantulopuhutteluissa, että joukossa on rikollista ainesta, aina epäiltyihin Isis terroristeihin liittyvää porukkaa, mutta tästä vaiettiin aikansa ennen kuin asioista ruvettiin puhumaan mediassa, vaikka kansalaisten ”puskaradio”, some toimi jo kovaa vauhtia.

Tuolloin olisi ollut mahdollista ottaa käännyttämisen valmistelua varten henkilöitä kiinni ja laittaa ne ulkomaalaislain perusteella säilöön odottamaan maasta poistamista, mutta näin ei valitettavasti toimittu.

Kun yritin tästä puhua ja lähetin jopa ministereille sähköpostia, ettei pidä olla niin sinisilmäinen, yllättäen ulkoministeri Timo Soini vastasi minulle, että Vesa sinä tunnet asian, mutta siihen se sitten jäikin.

Koko nykyinen eduskunta ja sen kansanedustajat ovat myös vastuussa. Vaikka monet kansalaiset ovat koettaneet viestittää, mitä täällä tapahtuu, heitä ei ole uskottu, vaan on ryhdytty jopa rajoittamaan sananvapautta ja keskitytty epäolennaisuuksiin.

Mediakin on suoltanut epätotuuksia ja mittaa vain gallupeita siitä, voittaako vaalit demarit vai kokoomus. Pienpuolueita syrjitään eikä pääuutismediat haluaisi viestiä niiden toiminnasta.

Mitä se tällainen demokratia on? Mihin me tällaisia kansanedustajia ja toimittajia tarvitaan? Missä ovat ne eettiset ohjeet, joita pitäisi noudattaa, minkä nimeen valtion rahoittama Yleisradiokin vannoo.

Tämä meidän punavihreä oppositiokin on ollut vielä haraamassa vastaan, kun muutoksia olisi pitänyt tehdä nopeammin ja näkyvämmin.

Välillä on käynyt mielessä, kuinka vakavia rikoksia täytyy meillä Suomessa oikein tapahtua ennen kuin meillä herätään ja osataan reagoida.

Ilmeisesti edes nyt on kyse niistä, kun puhutaan lapsista ja nuorista, joiden joukossa on muutenkin paljon ongelmia eikä näiden ongelmien hoitamiseksi ole tehty niin paljon kuin olisi pitänyt. Aina puhutaan vain rahasta, kun on omien auttamisesta kysymys, mutta kun ihmisiä virtaa turvapaikanhakijoina Suomeen, niin silloin ei ole mistään puutetta ja sossumammat hyysää. Olen tätä seurannut aitiopaikalta yli 20 vuotta ja tämä tarina on tosi.

Vieläkö joku haluaa nähdä nämä samat suhmuroijat eduskunnassa? Kuka vielä uskoo sitä mediaa, joka suoltaa epätotuuksia ja syrjii pienempiä?

Suomeen ei voi tulla ja Suomessa ei voi oleskella ulkomaalaiset henkilöt, jotka vaarantavat kansallista turvallisuuttamme. Avoimien ovien päivät ovat ohi.

Ulkomaalaislain säännökset on saatava sellaisiksi, että tämä muualta tulleitten rikollisten paapominen ja hyysääminen loppuvat. Säilöönottoa koskevia säännöksiä on kiristettävä. Tarvitsemme ulkomaalaislain kokonaisuudistuksen, jotta kaikki epäkohdat huomioidaan.

Lapsiin kohdistuneiden rikosten osalta eduskunnan on korjattava rikoslaki sellaiseksi, että sanktiot ovat huomattavasti kovemmat kuin mitä ne nykyisellään ovat, jotta tuomioistuimet saadaan soveltamaan rangaistuksia niin kuin niitä pitää olipa sitten kyseessä suomalainen tai ulkomaalainen tekijä.

Lasten ja nuorten auttamiseksi on muutenkin tehtävä entistä enemmän töitä. Toisen asteen koulutus on nyt vihdoin saatava kaikille ilmaiseksi. Nuorille on saatava työtä ja perheitä, joilla ei ole varaa kustantaa lastensa harrastuksia, yhteiskunnan on tultava mukaan auttamaan näitä perheitä paremmin. Sielläkin ovat ne ns. juurisyyt olemassa.

Meillä on päässyt pesiytymään jo muutenkin todella kovaa rikollista ainesta omasta takaa ja muualta tullutta rikollisuutta rajatarkastusten poistuttua Suomen alettua soveltaa Schengenin sopimusta vuonna 2001. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/suomi-liittyi-schengen-alueeseen/1972622

Niin poliisin kuin muidenkin viranomaisten resurssit eivät yksinkertaisesti pysty vastaamaan tähän tilanteeseen.

Suomen rajavartiolaitos varoitti Schengenin sopimukseen liittymisestä jo 90-luvun lopulla, kun Suomi allekirjoitti sopimuksen, mutta se on kaikunut kuin kuuroille korville ja nyt jotkut poliitikot puhuvat vain siitä, kuinka kalliiksi tämä(kin) tulee, jos rajatarkastuksia aletaan suorittaa.

Muistakaa te, jotka näin puhutte, ettei se raha voi koskaan korvata ihmishenkeä ja terveyttä. Kaikkea ei voi mitata rahassa.

Ei niitä rajoja tarvitse eikä voi kokonaan laittaa kiinni, mutta kyllä niitä pitää valvoa paljon paremmin, että oma kansallinen itsenäisyytemme ja turvallisuutemme voidaan turvata. Omaa maata on puolustettava kaikissa olosuhteissa ja niitä, jotka sen tekevät ei pidä vainota.

Pakolaisia ei voi eikä pidä ottaa yli oman kantokykymme eikä kukaan voi kävellä tänne kuin omaan kotiinsa ja käyttäytyä niin kuin itseä huvittaa. Veronmaksajien rahat ovat tarkoitettu ensisijassa meidän omaa yhteiskuntaamme varten ja me päätämme siitä, keitä tänne otetaan.

Oulun seksuaalirikosten on todettu olevan ns. jäävuoren huippu. Nykyinen hallitus ja eduskunta eivät ole ottaneet näitä poliisin tekemiä varoituksia tarpeeksi tosissaan ennen kuin vasta nyt on alettu ymmärtää, kuinka vakavasta rikollisuudesta on kysymys, kun jutut ovat lähteneet paisumaan.

Näinkö kauan siihenkin piti mennä aikaa ja tuottaa paljon surua ja murhetta ennen kuin tähän herättiin?

Koko maamme valtiojohto on todella pahasti epäonnistunut tehtävässään.

Nyt tarvitaan kovia otteita. Erityisesti lapsiin kohdistuneet rikokset ovat vakavimmasta päästä. Lasten tulee nauttia lapsuudestaan ja meidän aikuisten tehtävä on suojella lapsia.

Pitäkää nyt suomalaiset siitä hyvin huolta, että kenelle tulevissa eduskuntavaaleissa äänenne annatte ja mahdollisimman moni kansanedustaja menee nyt vaihtoon, jotta työt voidaan aloittaa puhtaalta pöydältä ja seuraavaan eduskuntaan saadaan moraaliltaan sellaiset kansanedustajat, jotka kykenevät tämän työn tekemään.

Kaikkia omia kansalaisia on ikään ja sukupuoleen katsomatta kyettävä suojelemaan rikollisuudelta paljon paremmin aina ja kaikkialla Suomessa.

Mitä poliisin tärkeimmästä tehtävästä on säädetty poliisilain 1 §:ssä, poliisilla on oltava paremmat resurssit ja keinot rikosten ennalta ehkäisemiseksi, yleisen järjestyksen ja turvallisuuden takaamiseksi kaduilla ja rikosten selvittämiseksi jälkikäteen eikä raha saa olla siinäkään enää esteenä, kun kyse on kansalaistemme ja isänmaamme turvallisuudesta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Martti Nurmi

Onkohan tuossa nyt elemenntejä vihapuheeksi. Mitäs jos poliisi priorisoi?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinulla on omituisia ajatuksia. Tämä tarina on tosi.

Martti Nurmi

Helsinkikin on nyt samalla kartalla. Tosin vasta kolme pidätettyä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Kiitos. Nyt tiedotus on kohdillaan ja sen, minkä poliisi voi kertoa tässä vaiheessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Miten se vaihto, niinkuin tehdään, äänestämälläkö, vai onko joku nopeampi konsti Levosella mielessä?

Ja siis kansalaispuoluekko on se sitten se ainoa oikea?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Politiikka on mahdollisuus, ei uhka. Pitää osata valita viisaat päättäjät, joille oma kansa ja sen turvallisuus on ykkösasia. Me autamme vain niitä, jotka ovat todellisessa hädässä ja mihin omat varamme ja mahdollisuutemme riittävät.

Ne, jotka tekevät vakavia rikoksia ja rikkovat sääntöjä eivät voi jäädä tähän maahan, vaikka olisivat alun perin saapuneet turvapaikanhakijoina. Turvaa hakeva ja sitä saanut ei voi itse vaarantaa meidän turvallisuuttamme. Maassa maan tavalla tai maasta ulos.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Tutkimusten mukaan suomalaiset luottaa mediaan ja viranomaisiin.

Sen kyllä huomaa, aivan liikaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Valitettavasti kaikki ei ole kultaa, mikä kiiltää. Media yrittää myydä juttuja ja sitten miellyttää vallanpitäjiä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kirjoitin 29.1.2017:

Tasavallan presidentin valtaoikeudet pitäisi palauttaa tervehdyttämistoimena takaisin perustuslakiin. Presidentti K.J. Ståhlbergin johtama perustuslakikomitea sääti aikanaan suuressa viisaudessaan nämä valtaoikeudet Hallitusmuotoon. Mallina siinä oli Yhdysvaltain perustuslaki. Presidentti J. K. Paasikivi arvosti Ståhlbergia suuresti, ja kuvaili edeltäjäänsä jopa ylisanoilla: ”Ståhlberg oli mies, joka ei koskaan tehnyt virheitä” (Wikipedia).
Onneksi meillä oli tämä huippuälykäs mies ensimmäisenä presidenttinä. On valitettavaa, että hänen kaukaa viisaat näkemyksensä eivät ole enää voimassa nykyisessä hallitusmuodossamme. Maan joutuessa kriisiin, niitä tultaisiin tarvitsemaan.
Vanhassa hallitusmuodossa presidentin valtaoikeudet ilmenevät IV luvussa Hallitus ja hallinto. Tärkein niistä löytyy 27 §:

”Presidentin asiana on kutsua eduskunta ylimääräisille valtiopäiville, antaa määräys edustajavaalien toimittamisesta, avata ja päättää valtiopäivät, sekä määrätä uudet vaalit toimitettaviksi ja hajoittaa eduskunta.”

Maa on joutunut nyt kriisiin ja ainoa pääsy tästä ulos olisi ennenaikaiset eduskuntavaalit ja sitä kautta uuden hallituksen muodostaminen. Vanhassa järjestelmässä Kekkosen aikaan tämä kestämättömäksi käynyt tilanne olisi tietänyt ilman muuta eduskunnan hajottamista ja uusia vaaleja.

Olen tuonut muutoinkin usein esiin kommenteissani, että Tasavallan presidentin valtaoikeudet pitäisi palauttaa vanhan hallitusmuodon mukaiseksi. Se on ollut kuitenkin ”vettä hanhen selkään.”

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen tismalleen samaa mieltä kanssasi Jukka.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikkea ei saa mahtumaan muutamaan riviin millään, kun asioista puhutaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

"Sossumammat hyysää" Levonen, tiedät varsin hyvin, että sosialityöntekijät toimivat virkavastuulla ja heidän toimintaansa ohjaa lait ja asetukset, harkintavaltaakin on, mutta perusteet niiden käyttämiseen on tarkkaan rajattu. Ei sosialitoimistoissa ole mitään kassalipasta josta maahanmuuttajille heitellään satasia mitään kyselemättä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

No, tuota en tarkoittanut, vaan sitä, kun kaikki on tehty niin helpoksi ja valmiiksi, ettei tällaista ole tarjolla meille kantasuomalaisille, kun kaikki palvelut tulevat kuin manulle illallinen ja arvaapa mitä tämä kaikki maksaa? Mene katsomaan vastaanottokeskuksen toimintaa ja tutustu vastaanottopalveluihin, niin sitten tiedät, mitä tarkoitan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset