VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Sipilä ja Orpo olivat oikeassa 2017 – Jussi Halla-ahon arvopohja ei ollut sama

Pääministeri Juha Sipilä ja valtiovarainministeri Petteri Orpo väittivät kansalle television äärellä kesäkuussa 2017, että hallitus kaatui arvoihin ja puheenjohtajiin. https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/530180-sipila-ja-orpo-hallitus-kaatui-arvoihin-ja-puheenjohtajiin-ihmisoikeudet-eivat-ole

Perussuomalaisten uudeksi puheenjohtajaksi valittu Jussi Halla-ahon perussuomalaiset eivät kelvanneet hallitukseen ja nykyiset siniset lähtivät hillotolpille.

Olisiko nykyisistä sinisten ministereistä yksikään mitään muuta kuin tavallinen rivikansanedustaja, jos he eivät olisi tarttuneet siihen syöttiin mitä heille tarjottiin? Heidän avustajistaan olisi tullut myös joko tavallisia kansanedustajien avustajia tai sitten ei ehkä enää niitäkään. Palkka olisi kaikilta tippunut ja ne muut edut, mitä ministerinä ja ministerin erityisavustajana saa.

Miten käy nyt tulevissa eduskuntavaaleissa, kun kierrellessäni kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaana jo nyt pitkin pitäjiä, kuulen jatkuvasti ihmisiltä sitä, ettei tätä demokratian ja perustuslain vastaista menettelyä ole unohdettu eikä tulla unohtamaan?

Esimerkiksi Kouvolassa kierrellessäni puhutaan, että ministeri Jari Lindström tippuu varmasti eduskunnasta. Jarilta olen itse kuullut, että hän on realisti oman kannatuksensa suhteen. Jokainen voi itse päätellä, mitä tämä tarkoittaa.

Keskustalle ja sinisille kadun miehien ja naisten suusta lentelee sellaista herjaa, ettei tulevissa eduskuntavaaleissa kunnian kukko laula. Varmasti vaalien aikaa ei tule kaikille kansanedustajaehdokkaille olemaan helppoa kuuntelemassa näitä totuuksia, mitä kansan syvät rivit turuilla ja toreilla puhuvat.

Siinä Juha Sipilä ja Petteri Orpo olivat vuonna 2017 oikeassa, ettei Jussi Halla-ahon arvopohja ollut sama. Miten se olisikaan voinut olla, kun Jussi oli vuonna 2015 europarlamentissa, kun Sipilän keskusta ja Stubbin kokoomus olivat yhdessä Timo Soinin perussuomalaisten kanssa päästämässä maahamme Ruotsista Suomen rajan yli tuhansia mamuja ilman minkäänlaisia matkustusasiakirjoja ja muita maahantulon edellytyksiä ja mitä sen jälkeen tapahtui, niin nuo seurauksethan me kaikki ikävä kyllä tiedämme.

Miten mikään imagokoulutus enää parantaa esimerkiksi Juha Sipilän omaa mainetta, jota nyt kaikin voimin yritetään korjata, kun keskusta haluaa ”muokata puheenjohtajan imagoa” ja puolueen vaalityösuunnitelman mukaan tulossa on pääministerivaalit, vaikka Sipilän johdolla on pelattu kaikenlaista peliä kansan selän takana koko hallituskausi eikä pääministeri Sipilä hajottanut kesällä 2017 hallitusta, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi? Saa sitä nyt tietysti yrittää, mutta mitkään "temput" tuskin enää auttaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/69b41187-7014-4e15-bc78-d6849c2429ef

 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä kansa tietää ja muistaa.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Toivottavasti muistaa. Mutta minä en kyllä löisi vetoa sen puolesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset on otettava mukaan hallitusyhteistyöhön, jos vaaliohjelmasta päästään uusien eduskuntavaalien jälkeen sopuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Olen ehdottomasti sitä mieltä, että Jussi Halla-ahon johtamat perussuomalaiset on otettava mukaan hallitusyhteistyöhön-"

Olen ehdottomasti samaa mieltä, se olisi kuoleman suudelma niin persuille, kuin Halla-ahon uralle politiikassa.

Tämä persujen hallitukseen meno ehdittiinkin jo toteuttaa, mutta sitten puolue hajosikin kahtia. Ei voitu tuhota koko puoluetta kerralla, koska hajonneen puolueen kumpikin puolisko ei olisi sopinut yhtä aikaa hallitukseen.

Siniset oli jo valmiiksi hallituksessa, niin että oli luontevaa tuhota se ensin, pitämällä se siinä.

Persujen tuhon vuoro tulee seuraavaksi, seuraavien vaalien jälkeen, jos se vain saataisiin jotenkin suostuteltua mukaan hallitukseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siitä olemme näköjään samaa mieltä, että Halla-ahon perussuomalaiset on otettava mukaan hallitusyhteistyöhön, mutta muuten totean, ettei koskaan kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #19

Kymmenellä prosentilla edustajanpaikoista ei Suomessa paljon saada aikaan, jos on niin ettei pystytä tekemään yhteistyötä muiden poliittisten tahojen kanssa.

Kompromisseilla tietenkin voidaan jotain pientä aikaansaada.

Halla-aho ei siis demokraattisin keinoin pysty tekemään sitä mitä hänen kannattajansa haluavat.

Valitettavasti, kun kerran kannattajat eivät tätä voi ymmärtää, se ettei tuloksia tule, koetaan varmaan petturuudeksi ja niin kannattajat lähtevät etsimään muita konsteja toteuttaa tahtoaan.

Kenties epädemokraattisia keinoja.

Kenties nähdään epädemokraattisia pyrkimyksiä.

Kenties tulemme näkemään Suomessa jotain samaa mitä Ranskassa nähtiin, kun keltaliiviset mielenosoittajat lähtivät kaupungille riehumaan, polttamaan ja hävittämään.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #20

Ei siihen Hallaahoa tarvita, riittää kun Orpo-Sipilä vielä häärää pari vuotta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

IL:ssä kirjoitettua "...puolueen vaalityösuunnitelman mukaan ”keskusta tavoittelee eduskuntavaalien kärkipaikkaa”."

Näkis vaan todeksi, mutta tuotahan ei usko erkkikään. Keskustan politiikka yhdessä kokoomuksen kanssa on eväänsä syönyt ennen vaaleja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minusta Orpon kokoomuksen kannatus tulee vielä laskemaan. Minulla on kova kutina, että näistä tulee todelliset yllätysvaalit näille nykyisille hallituspuolueille. Kierrän jo nyt ja kuuntelen ihmisiä kaiken aikaa. Se totuus on nyt ihan toinen, mitä monet muut blogistit koittaa selittää täällä puheenvuorossa ja media jauhaa televisiokanavilla.

Käyttäjän TimoJLeskinen kuva
Timo Leskinen

Heh ei ollut ei.
Hyvä kirjoitus

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

No nyt kyllä Kansalaispuolueen arvo nousee kohisten, oli senverran paksua ja pahanhajuista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Halla-aho oli Brysselissä, turha sitä on syyttää. Sipilän keskusta ja Stubbin kokoomus vei Timo Soinia ja perussuomalaisia kuin metrin mittaa. Kun Sipilän kutsu kävi, että koti annetaan mamuille, niin maahan virtasi ulkomaalaisia kuin Vilkkilän kissoja. Eipä demarit eikä muukaan oppositio sanonut oikeastaan yhtään mitään. Hiljaa oltiin kuin kusi sukassa ja katseltiin xivusta, kun täysi kansainvaellus oli käynnissä.

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

Vesa hyvä, sinua kiinnostaa kovasti paljon muiden tekemiset. Sinulla nimittäin tuntuu olevan varsin varma tieto siitä, mitä kenellekin käy.

Tässäkin blogissasi keskityt taas kerran Sinisiin ja Keskustaan. Ja minun tilanteeni sinua kiinnostaa myös. Olet saanut kuulla oikein kansan syvien rivien palautetta. Se on hienoa. Muistutan sinua kuitenkin siitä, että esim.minua äänestäneiden äänet on jo varattu eräälle toiselle ehdokkaalle. Näin hän antoi ymmärtää kun oli tavannut ihmisiä Kouvolan kävelykadulla.

Älä huolehdi minun kohtalostani vaikka se toki kovin empaattista onkin.

Ehkä sinun kuitenkin kannattaisi kertoa omia ratkaisujasi Suomen haasteisiin ja siitä, miten aiot niitä edistää kun olet eduskunnassa, jonne eittämättä olet menossa. Mutta jos et jostain käsittämättömästä syystä menestykään riittävästi vaaleissa, niin ehkä se ei ole tällä kerralla puolueen vika?

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Mitäs Jari aiot erottaa seuraavaksi? Meriitteisihi kuuluu toistaiseksi Kouvolan piiriosaston erottaminen puolueesta sekä perussuomalaisten erottaminen hallituksesta.

Mitä poliittisella urallasi vielä saatkaan aikaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Huomenta Jari. Viimeksi, kun pyysit vastauksia, vastasin. Sitten et tullutkaan enää keskustelemaan. En tiedä mitä tapahtui, mutta älä nyt loukkaannu, kun itse kerroit aikaisemmin olevan realisti. Eihän kukaan varmaksi voi mitään tietää, vaikka kylillä puhutaan yhtä sun toista.

Omasta menestyksestä en osaa sanoa paljon mitään, kun ei ole vielä ollut kokemusta, mutta ainakin nyt kaikki saavat nähdä olenko floppi vai täydellinen menestys vai jotain siltä väliltä. Tähän saakka minä olen ollut niin monen mielestä se uhka, joka vie toisilta kaikki äänet ja ei ole haluttu edes vaaleihin mukaan, vaikka itse olen kuuluttanut perään vain reilua kilpailua. Minä kannustan Jari sinuakin. Monessa kohtaa olet ollut ihan rehti kaveri, vaikka sorruit niihin ns. sudenkuoppiin, joiden takia monet entiset kannattajasi eivät todennäköisesti sinua enää äänestä.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ahaa. Nyt Vesa Levosen pelikuvio alkaa avautua: hän kuvittelee perivänsä Jari Lindströmin äänisaaliin Kymijoen virtauksen varsilta. Tämä on tätä politiikan optimaalisinta työergonomiaa: miksi tehdä itse mitään työtä, jos voi keräillä valmiit klapit jonkun toisen hakkaamasta pinosta?

Ei ihme, että Vesa Levonen löysi moraalisen kodin Paavo Väyrysen jalasmökin portaiden alta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä noin päättelet? Eihän Paavo Väyrynen ole enää edes kansalaispuolueessa. Kyllä politiikassa pitää totuutta kestää ja totuushan se on, mitä kirjoitin ja totuus ei pala tulessakaan eikä sinun kannata kuvitella, että minä Lindströmnin äänisaaliin perisin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä noin päättelet? Eihän Paavo Väyrynen ole enää edes kansalaispuolueessa. Kyllä politiikassa pitää totuutta kestää ja totuushan se on, mitä kirjoitin ja totuus ei pala tulessakaan eikä sinun kannata kuvitella, että minä Lindströmnin äänisaaliin perisin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se onkin se poliitikon tärkein konsti haukkua muita, kun oma puolueen linjasta ei paljon villoja löydy.

Toisia haukkumalla saa itselleen joskus hyvän olon, mutta ääniä sillä ei saa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Totuutta on kyettävä jokaisen katsomaan silmiin. Mistään haukuista minä en tiedä, vaikkei haukku haavaa tee, kun ei koira purra saa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Millä tavalla hallituksen jatkaminen uudessa kokoonpanossa oli perustuslain vastaista Perussuomalaisten hajoamisen jälkeen?

Mielenkiintoisia nämä heitot, joita ei millään tavoin perustella. Välillä joku porukka on viemässä kansanedustajia (!) valtakunnanoikeuteen, osa haluaa perustaa kansantuomioistuimia ja jotkut tohtorit laativat älyttömiä kansalaisaloitteita asioista, jotka eivät ole mahtuneet heidän rajalliseen käsityskykyynsä. Millä tavoin tällainen huuhaa edistää mitään muuta kuin ko. henkilöiden halua päästä nauttimaan kansanedustajan palkkiota? Sosiaalinen nousu tässä Levosellakin on kyseessä. RiviPoliisista kansanedustajaksi. Näitä poliiseja siellä eduskunnassa on ihan riittämiin, juoksukilpaikujen voittajista muihin turhakkeisiin istuskelemassa ”hoitamassa yhteisiä asioita”.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ei ihmiset äänestä lakikirjan mukaan ketään vaan sen mukaan mikä tuntuu itselle oikealta.
Mikä vika jos haluaa edetä elämässä ja ehkä auttaa ihmisiä, onko se kun ei ole tarpeeksi "viisas" jotta ei kelpaa lakiasiantuntijalle?
Me tarvitaan politilikkaan lisää ihmisiä jotka puhuu ihmisten kieltä eikä mitää poliitiikkaan mitäänsanomaa, kiertilmaisuja, harhaanjohtajia, suhmurointia jotka kääntää mustasta valkoisen kun harhauttavat ihmisiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Halla-aho ja hänen kannattajansa ovat niin vahvasti tunteidensa vietävissä, että faktojen maailma ei heihin tahdo yltää. Jos ajatellaan vaikka tätä Halla-ahon kaunaretoriikan takia loppuvuonna 2008 aloitettua oikeusprosessia, joka johti sakkotuomioon 2009, niin ei Halla-ahon porukka näköjään oikein ymmärrä mistä siinä oli kysysymys. Halla- ahon omat loukkaantumiset, kantelut ja tutkintapyynnöt eivät ole olleet yhtä hedelmällisiä, mikä on VHM-joukoille väkevää näyttöä siitä, että heitä sorretaan: heitä ja heidän rakasta johtajaansa saa loukata, mutta Suomen somalialaisia, homoja ja vihreitten naisjäseniä ei missään nimessä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset