VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Tämä oli odotettavissa – omat ovat kääntämässä selkänsä Juha Sipilälle

Keskustaan on iskemässä paniikki ennen eduskuntavaaleja. MTV3 seitsemän uutisissa kerrottiin, kuinka Juha Sipilän suosio on romahtanut omien keskuudessa. Kannatus enää vaivaiset 29 prosenttia piirijohtajille tehdyssä kyselyssä.

Tämä oli odotettavissa ja se tarkoittaa sitä, että omat ovat kääntämässä selkänsä Juha Sipilälle. Keskusta ei kykene tekemään enää uskottavaa ja luotettavaa politiikkaa Sipilän johdolla. Keskusta on jo käytännössä muutenkin hajonnut puolue. Alkiolaisesta kansanliikkeestä ei ole enää kuin rippeet jäljellä ja tulevissa eduskuntavaaleissa keskusta ottaa todennäköisesti puoluehistoriansa pahimman selkäsaunan.

Ei tarvitse olla jälkiviisas ja kertoa mistä tämä johtuu. Se tuli kerrottua jo kesällä Sotkamossa keskustan puoluekokouksen puheenjohtajavaalissa. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201806092201003133

Tervetuloa kansalaispuolueeseen. Näytetään näille nykyisille vallanpitäjille, mistä oikea Suomi Neito on tehty. Tehdään eduskuntavaaleissa laillinen vallankumous ja otetaan ohjakset vihdoin omiin käsiin. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266517-otetaan-ohjakset-vihdoin-omiin-kasiin

Emme kaipaa kasvotonta pääomaa ja valtaa, joita emme tunne ja tiedä keitä nämä ovat. Tällainen ei ole Suomen kansallisen edun ja turvallisuuden mukaista politiikkaa.

Näytetään EU-komissiolle ja sen "juoppolallille" puheenjohtaja  Jean Claude Junckerille kuka täällä meidän maassamme määrää. http://arialsio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266068-viela-heinakuussa-iskias-tanaan-juoppo

Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta. Sellainen eduskunta, joka ei kyykytä omia kansalaisiaan ja on nöyränä kansansa edessä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (60 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei ollut vaikea arvata, kaikki merkit ovat olleet jo pitkään ilmassa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Et sitten halunnut julkaista linkkiä uutiseen? Syynkin arvaan!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Katsoin uutiset, mutten löytänyt linkkiä. Sitä ei taida vielä olla netissä vai löydätkö sinä sen Pekka nyt? Äsken vielä yritin kaivaa ja olisin liittänyt. Siinä samassa uutisessa todettiin kuinka Antti Rinteen ja Petteri Orpon suosio omien keskuudessa oli kasvanut ehkä googletin väärällä tavalla?

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Piiripäättäjien äänillä ei ketään valita, mutta onhan heillä suuntaa antava vaikutus tavan kansaan. Sipilä on nähty ja punnittu monilla puntareilla, jos Rinteen suosio kestää vaaleihin saakka on sekin ihme sitten nähty.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se on just näin, kun sanoit. Veikkaan, että niin Rinteen demareitten kuin Orpon kokoomuksenkin kannatus tulee vielä alemmas. Näistä tulee yllätykselliset vaalit. Tänään kiertelin Kouvolassa ja kansan syvät rivit puhuivat. Jari Lindström kuullosti olevan myös kovin epäsuosittu nykyisin Kouvolassa.

Keijo Kunttu Vastaus kommenttiin #8

Kummallista puhetta.
Kansalaispuolue ja Sininen tulevaisuus kosiskelevat toisiaan vaaliliittoon, ja ovat niin jo tehneetkin. Samalla samaisen takiaispuolueen sanansaattaja kritisoi liittolaistaan...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Siniset peruivat vaaliliiton täällä Kymenlaaksossa. Minua se ei haittaa, kun alunperin epäilin tätä muutenkin. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/763ac3fe-7...

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #8

"Jari Lindström kuullosti olevan myös kovin epäsuosittu nykyisin Kouvolassa."

Pitää paikkansa. On polkenut demokratiaa avoimesti, eikä ole osoittautunut luotettavaksi edes poliittisen mittapuun mukaan.

Vuonna 2015 ministeriksi päästyään Jari Lindström erosi omasta paikallisyhdistyksestään, jonka hallitusvaalit hän oli kannattajineen hävinnyt vuosina 2013 ja 2014. Samalla hän hajotti yhdistyksensä. Kosto aiemmista vaalitappioista lienee ollut Jarille makea.

Vanhan paikallisyhdistyksensä hajottamiseen liittyen Lindström perustutti itselleen ja kannattajilleen Kouvolaan uuden paikallisyhdistyksen. Siis demokratian ohituskaista. Sen tempun jälkeen hänen ei enää tarvinnut pelätä vaalituloksia.

Kouvolassa oli kaiken edellä mainitun seurauksena vuonna 2015 viiden kuukauden ajan kaksi täysivaltaista ps paikallisyhdistystä, sääntöjen mukaan laiton tila. Lindströmin ministerin asema mahdollisti kuitenkin vanhan yhdistyksen erottamisen kokonaan puolueesta (piiristä) mikä sitten tapahtuikin. Näin näppärästi kumottiin Lindströmin johdolla kaksien paikallisvaalien tulokset. Lindströmin perustuttama uusi yhdistys huseeraa muuten Kouvolassa edelleen Ukko Bambergin johdolla.

Samaa demokratian ohitustemppua Lindström oli tekemässä vuoden 2017 Jyväskylän puoluevaalin yhteydessä. Kun soinilaiset eivät vaaleissa pärjänneet halla-aholaisille niin he erosivat persuista, perustivat sinisen puolueen ja jatkoivat Sipilän hallituksessa ikään kuin ei ps puolueväki olisikaan äänestänyt heitä vilttiketjuun.

Olen joskus miettinyt, oliko Lindström Jyväskylän operaation pääsuunnittelija tyyliin "toimihan se Kouvolassakin 2015".

Suuren Hajottajan ura huipentui, kun Lindström erosi myös Kouvolaan perustuttamastaan uudesta ps paikallisyhdistyksestä, ja loikkasi siniseen paikallisyhdistykseen. Onhan siinä takki kääntyillyt ja lupaukset pitänyt vaihtaa aika monta kertaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kukaan näköjään ei huomaa, että tuloksista on julkaistu vain erittäin tyytyväisten osuus. Ei tuo tarkoita, että tyytymättömiä olisi 71%.
Näköjään ihan poliittisia kommentaattoreita myöden puuttuu kuullun ymmärtäminen.
Toinen asia onkin sitten, että vaikka kansalaispuolueen puheenjohtajaan omat piiripäälliköt olisivat 100% erittäin tyytyväisiä, Levosen kannattaisi olla enemmän huolissaan oman puolueensa kannatuksesta vaaleissa...
Voi olla, että Rinteeltä päästään vielä kysymään, mitä ajattelit tehdä tyytyväisyydellä. Kokoomus, keskusta, vihreät ja RKP saavat todennäköisesti yli 100 paikkaa. Sen sijaan SDP, vihreät ja vasemmistoliitto jäävät alle sadan, reippaasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #11

Ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa. Kuten sanoin näistä tulee yllätykselliset vaalit. Arvioin, että demareitten ja kokoomuksenkin kannatus tulee vielä tipahtamaan. Kansalaispuolue on nyt kansan asialla ja tullaan varmasti pärjäämään näissä vaaleissa. Jos en minä pääse eduskuntaan, niin kyllä sieltä ainakin muita pääsee.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #13

Eiköhän tässä voine mukaillen lainata vanhaa Äpy-slogania:
Kansalaispuolue ei saa edustajia viime eikä ensi eduskuntaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #14

Vaikka haluaisit kuinka ilkeästi ajatella tahansa, niin varmasti saa. Lyödäänkö sinunkin kanssasi pullakaffesta veto? Kaitsu on jo ainakin yhdet velkaa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #15

En yleensä lyö vetoa, joten jätän väliin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Harmi, meitä olisi ollut isompi porukka Helsingin kauppatorilla. Olisi ollut mukava tavata.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #13

Vesa Levosella on perusteltua syytä uskoa kantaansa. Puoluepolitiikka tympii äänestäjiä koko ajan enemmän, joten puolueisiin sitoutumattomille on markkinarakoa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #11

Kyllä se siellä selvästi näkyy.
Kuten sekin tieto että vuosi sitten tulos oli huomattavan erilainen, erittän tyytyväisten osuus oli noin puolet.

Tämän pohjalta ei ole ollenkaan väärä oletus että Sipilän suosio omien keskuudessa on romahtanut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Keskustan pohjakannatus on enää noin 7 prosentin luokkaa, Sipilän suosio ei ole romahtanut vain omien parissa, vaan koko kansan parissa.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #11

Joensuulta hyvä huomio. Orpo ja Sipilä vaihtavat vaalien jälkeen työhuoneita ja jatkavat soten ja maakuntauudistuksen päätökseen.
Eivät he salli, että demarit Rinteen johdolla mitätöivät sen ison työn, jota Sipilän/Orpon hallitus on tehnyt.
Noiden kahden ison kokonaisuuden maalin vieminen on Sipilälle ja Orpolle kunnia-asia.
Eivät he salli sitä, että rinteen johtolla heidän aloittamansa työ valuisi hiekkaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #34

Toivottavasti et usko itsekään aivan noin naiiviin kommenttiisi. Ai että ihan "kunnia-asia" ja muuta höpöä....

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Mitä, jos Raimo pidetään ne vaalit ensin. Minä, kun tunnen päinvastoin niin, ettei siellä seuraavassa hallituksesa ole edes Sipilää. Sipilä, kun saattaa lähteä puheenjohtajankin paikalta keskustassa, kun keskustan sisällä alkaa liikehdintä, niin tiedä mitä tässä vielä tapahtuu.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Puheessa on paljon asiaa ja hyviä huomioita, mutta kannattaa kiinnittää huomiota puhetekniikkaan. Puhut tuossa aivan liian nopasti, ja puhe on yhtä monotonista pötköä, jota ei ole tauotetu lainkaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Koetapa arvata miksi kävi niin?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Aika varmaan oli rajallinen, mutta teksti olisi kannattanut lyhentää siihen mittaan, ettei puheesta olisi tullut noin hätäisen tuntuinen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #10

Missään muissa puolueissa ei olisi tällaista rajausta tehty. Minulle oli tärkeää saada ne kolme ensimmäistä sivua puheesta ulos. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005713699.html

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä Mikalle tekstattuna puheeni. Se jäi historian kirjoihin joka tapauksessa ja sen kansa muistaa vielä pitkään. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256578...

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Kansalaispuolue ei nosta Suomea mihinkään. Ihme on, jos Väyrynen pääse Seitsemän tähden liikkeensä edustajana läpi. Kolmas uusi huuhaa ryhmittymä on Hjallis Harkimon junailema Liike nyt. Oma lukunsa ovat Siniset. Ei taida Soinista olla enää minkään nostajaksi. Ulkoministerin toimen aikaan kannatus on huvennut olemattomiin.

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko

Uskon, että Väyrysen tähtiliike saa eduskuntaan yhden tähden eli itsensä. Sitten hän asettuu Eurovaaliehdokkaaksi, menee Brysseliin ja tilalle parlamenttiin nousee joku muutaman sadan äänen ehdokas.

Aika varma olen siitä, että myös Hjallis uusii mandaattinsa Arkadianmäelle. Muita sinne ei hänen lisäkseen nouse, ellei sitten äänimäärä kohoa niin suureksi, että imussa pääsee sisään joku, jolla on yhtä paljon kannatusta kuin Väyrysen varaedustajalla. Jos Hjalliskin lähtee Eurooppaan, tulee tilalle taas joku sadan äänen edustaja.

Soinin valintaan uskon myös kuin pässi suuriin sarviin. Mahdottomana en pidä sitäkään, etteivätkö Siniset voisi saada läpi muutaman muunkin ehdokkaan. Persujen ja Sinisten yhteiskannatus ei ole lähelläkään viimevaalien tasoa. Aika moni on odottavalla kannalla. Kun vaaleissa huomataan, että lähes kaikki nimekkäät "persut" ovatkin Sinisten listalla (no, onhan Hakkarainenkin toki nimekäs), ääniä voi tulla sen verran, että Helsingistä ja Uudeltamaalta menee 2-3 läpi. Muualla Suomessa se vaatisi hyviä vaaliliittoja. Eduskuntavaalien tuloksesta riippumatta Soini asettunee ehdolle myös Europarlamenttiin.

Miksi nämä kaikki yksinäiset sudet sitten tähtäisivät Brysseliin.
- ensinnäkin eduskunnassa on kokeneen poliitikon turhauttavaa istua oppositiossa 1-3 hengen ryhmässä.
- toiseksi puolue tuntuu suuremmalta, kun sillä on edustus sekä kansallisessa, että Euroopan parlamentissa.

Sinisten, Väyrysen ja Hjalliksen merkitys voi kuitenkin olla suurempi kuin heidän vaalimenestyksensä antaa olettaa. He nimittäin voivat vaikuttaa siihen, että Kokoomukselta, Keskustalta ja Perussuomalaisilta jää muutamassa vaalipiirissä viimeinen paikka saamatta. Se sitten sataa suoraan vihervasemmiston laariin.

Kansalaispuolue nyt ei tietenkään saa ketään läpi, mutta voi jossain Kainuussa syödä ratkaisevat pari sataa ääntä viimeiseltä kepulaiselta ja auttaa jonkun korpikommunistin eduskuntaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Jos Väyrynen nykyilmoituksensa mukaan lähtee ehdokkaaksi Uudellemaalle, hän ei mene läpi. Tosin ei hän menisi Lapistakaan. Kuin ei myöskään EU-vaalista.
Vaikka sinänsä läpimenolla ei ole mitään merkitystä kuin hänen itsensä kannalta. Yhden hengen eduskuntaryhmä ei ole vaa'ankieli.
Niin siinä vain kävi, että Sipilä ei ottanut mukaan miestä, joka ei pelaa joukkueen hyväksi. Ja se näköjään kävi liikaa itsetunnolle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Epäilen vähän samaa, mutta se nähdään keväällä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tosiaan, nyt olisi kannattanut Levosen ryhtyä Tähtiliikkeen ehdokkaaksi, niin pääsisi halvalla eduskuntaan, jos Väyrynen lähtee Brysseliin.
Muutto vaan Uudellemaalle, ja puolueen vaihto niin hyvin näy.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #36

Antaa tähtiliikkeiden olla ihan rauhassa vaan. Se saattaa jäädä tähdenlennoksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viljo, alkaako demareita pelottaa? Kansalaispuolue on koko kansan asialla ja se ei petä kansalaisia. Vanhat puolueet antaa lupauksia ja aina pettää heti vaalien jälkeen ja mikään ei muutu. Ihmiset ovat todella kyllästyneitä tähän ja tulevissa vaaleissa hyvin laatutietoisia siitä, kenelle äänensä antavat.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se että kansalaiset tulevat aina peretyiksi valitsemiensa edustajien toimesta on tavallaan kansan oma syy.

Kansalaiset, tai ainakin lähes valtaosa kansasta omaa varsin puutteelliset tiedot siitä mitkä ovat poliittiset realiteetit ja mitä heidän edustajansa oikeasti voivat tehdä heidän hyväkseen.

Sen takia eduskuntaan tulee aina valituksi suuri joukko taivaanrannanmaalareita, niitä jotka lupaavat kuun taivaalta ja sellaisia joiden suosion salaisuus on lähinnä populismi ja kaiken realipolitiikan vastustaminen. :)

----------------

No, suomen kansasta kuitenkin valtaosalla on jonkin verran jonkinlaista realismin tajua, niin että valtaosa valituista politikoista on kuitenkin jonkinlaisia realipolitikkoja, vaikka populistisia menetelmiä olisikin ollut käytössä äänisaaliin kasvattamiseksi.

Näissä oloissa, tai muutenkaan, taivaanrannanmaalareilla ei onneksi ole mitään mahdollisuuksia saada eduskunnassa mitään aikaiseksi, vaikka mitä nappeja siellä painelisivat.

Näin ollen tästä seuraa se että kategorisesti, aina ja joka vaaleissa, osa äänestäjistä pettyy katkerasti. Tämä tietenkin johtaa myös äänestyspassiivisuuteen.

-----------------------

Passiiviset äänestäjät, eli se nukkuvien puolue, on toisaalta suuri mahdollisuus niille jotka populistisin keinoin haluavat eduskuntaan. Niistä jotka eivät äänestä on varmaan suurempi osa sellaisia joilta puuttuu poliittisten realiteettien taju ja heitä on helpompi höynäyttää kaikenlaisella poliittisella huuhaalla, vaikka ei se toki koskaan mitenkään kovin helppoa ole.

Saa nähdä miten blogistin valitsema linja tehoaa äänestäjiin?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Kiitos kysymästä. Hyvin se tehoaa. Kansan syvät rivit puhuu kaiken aikaa ja keväällä nähdään tulos.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #29

"Kiitos kysymästä. Hyvin se tehoaa. Kansan syvät rivit puhuu kaiken aikaa ja keväällä nähdään tulos."

Kiitos kiittämiestä. Minäkin kuulun "kansan syviin riveihin" ja puhuin tuossa edellisessä puheenvuorossa.

Taitaa vain olla niin että ne "kansan syvät rivit" joihin sinä yrität vedota" puhuvat varsin eri kieltä kuin minä. Sinä yrität puhua samaa kieltä heidän kanssaan, joten sinun puheesi ei valitettavasti vetoa minuun. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #30

Sinä teet omat päätöksesi, mutta arvostan mielipidettäsi ja kirjoituksiasi. Hyviä ajatuksia olet tuonut esille, luen niitä mielelläni aina, kun ehdin. Ei tämä ole elämää suurempi asia, pidetään Arto lippu korkealla ja hymyillään, kun ja jos tavataan.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #31

"Ei tämä ole elämää suurempi asia, pidetään Arto lippu korkealla ja hymyillään, kun ja jos tavataan."

On tämä politiikka nyt vähän yhden ihmisen elämää suurempi asia, kun yritetään hoitaa koko Suomen asioita ja Euroopan asioita ja ihan pikkiriikkisen myös koko maailman asioita.

En pidä sitä ihan oikeanlaisen moraalin mukaisena jos politikko on pelissä mukana ihan vain omia tarpeitaan tyydyttääkseen ja käyttää härskisti hyväkseen sitä etteivät kansalaiset, siis valitsijat, oikein ymmärrä mistä on kyse ja ovat helposti manipuloitavissa populismin avulla.

No, eihän tuossa ihan koko totuus ole, vaan kuvio on huomattavan monimutkainen, jopa niin monimutkainen ettei sitä voi kukaan politikko tai kukaan muukaan ihminen täydellisesti hallita, ei teoriassa eikä käytännössä.

Mutta saahan sitä aina yrittää ymmärtää, jos asia kiinnostaa, ja minua se jostain kumman syystä kiinnostaa. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #32

Omalla kohdallani tämä oli pitkän harkinnan tulos. Totta kait ihmisten asioiden hoitaminen on vakava paikka, mutta tarkoitin sitä, kun sanoit, etten vetoa sinuun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #33

"tarkoitin sitä, kun sanoit, etten vetoa sinuun."

En nyt oikein saa selvää mitä tarkoitat tämän sanomisella. Mutta eihän se nyt niin tärkeää ole että minun pitäisi kaikki ymmärtää, ei ainakaan tärkeämpää kuin itse politiikka.

Sanon vain, arvatenkin aivan asian vierestä, että et ole suinkaan ainut politikko joka ei vetoa minuun.

Kuten jo sanoin, minäkin kuulun kansan syviin riveihin, mutta niitä kansan syviä rivejä on paljon ja monenlaisia, eivätkä politikot yleensäkään pyri vaikuttamaan niihin sellaisiin riveihin joihin minä kuulun, vaan joihinkin muihin riveihin.
:)

Käyttäjän TeppoRaininko kuva
Teppo Raininko Vastaus kommenttiin #24

Paljon puhutaan petetyistä vaalilupauksista yleisellä tasolla, mutta aniharvoin kukaa osaa yksilöidä niitä. Tämä siksi, että puolueet ja ehdokaat eivät yleensäkään lupaa juuri mitään muuta kuin yrittää edistää tietynlaisia asioita. Ihmiset ovat tyytymättömiä asioiden yleiseen tilaan ja ovat sitten sitä mieltä, että heidät on petetty, mutta eihän se mitään pettämistä ole, jos lupaa yrittää, mutta ei onnistu. Ja niin kauan kuin millään puilueella ei ole enemmistöä eduskunnassa, onnistumisen kanssa on aina vähän niin ja näin.

Itse osaan nimetä vain yhden lupauksen, jonka useampikin puolue on tällä vaalikaudella pettänyt. Viime vaalien alla kaikki puolueet Vasemmistoliittoa lukuun ottamatta sanoivat, että tulevalla vaalikaudella pitää tasapainottaa valtion talous ja parantaa maamme kansainvälistä kilpailukykyä. Vain Vasemmistoliitto oli eri mieltä. Kaikki muut sanoivat, että kokoonpanosta riippumatta seuraavalla hallituksella on edessään säästöpäätöksiä ja osa niistä tekee kipeää.

Räikeimmin tämän lupauksen pettivät SDP, Vihreät ja RKP, joiden mielestä kilpailukyky onkin ollut koko ajan kunnossa, valtiontalous on riittävän tasapainossa, mitään säästötarvetta ei ole ollut ja kaikki leikkaukset on tehty vain hallituspuolueiden yleisen pahansuopaisuuden ja niiden demonisten johtajien ilkeän luonteen vuoksi.

Vasemmistoliitto on sentään säilyttänyt linjansa. Sen mielestä ei tarvitse säästää kuin maanpuolustuksesta. Vaaleja ennen ja niiden jälkeen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #46

"Räikeimmin tämän lupauksen pettivät SDP, Vihreät ja RKP, joiden mielestä kilpailukyky onkin ollut koko ajan kunnossa, valtiontalous on riittävän tasapainossa, mitään säästötarvetta ei ole ollut ja kaikki leikkaukset on tehty vain hallituspuolueiden yleisen pahansuopaisuuden ja niiden demonisten johtajien ilkeän luonteen vuoksi."

Lieneekö tämäkään nyt niin suoraviivaista ja eiköhän siinä ole kyseessä sama ilmiö kuin mistä sinäkin puhut, eli annetaan ymmärtää että hallituksen leikkaukset olisivat tarpeettomia, mutta itseasiassa mitään kovin suurta konkretiaa ei näissäkään puheissa ole.

Ei Suomessa populismi ole vielä samoissa mittakaavoissa kuten Italiassa, USA:ssa ja jossain muuallakin... kaikeksi onneksi ... mutta kaiken aikaa sitä on ollut.

Enemmän kuitenkin tämä suomalainen populismi on vielä toistaiseksi ollut sellaista kuin mitä itse kuvasit, että ei oikeastaan konkreettisesti luvata mitään, mutta annetaan ymmärtää että olisi luvattu, mikä tietenkin aiheuttaa äänestäjissä samankaltaisen pettymyksen kuin jos oikeasti olisi luvattu.

Myös Antti Rinteen lupaus pienten eläkkeiden nostosta on pelkästään näennäislupaus, niin tärkeätä kuin tämä lupaus olisikin toteuttaa ihan konkreettisesti. Pienet eläkkeet ovat niin pieniä ettei niillä voi tulla pelkästään toimeen, vaan pientä eläkettä saavat joutuvat turvautumaan lisäksi muihin tukiin voidakseen elää Suomessa. Kun eläkkeitä nostetaan, valtio voi pienentää muiden tukien maksua. Valtio ei menetä mitään. Tämä on siis todella helppo ja heppoinen vaalilupaus.

Minun mielestäni kokoomusjohtaja Petteri Orpo on astunut Antti rinteen ansaan ja tehnyt strategisen poliittisen kömmähdyksen, vastustaessaan voimakkaasti Antti Rinteen näennäislupausta pienituloisten eläkeläisten aseman parantamisesta.

------------------

"Vasemmistoliitto on sentään säilyttänyt linjansa. Sen mielestä ei tarvitse säästää kuin maanpuolustuksesta. Vaaleja ennen ja niiden jälkeen."

Vasemmistoliitto voi melkein kaikessa rauhassa tehdä konkreettisia (tyhjiä) lupauksia. On äärimmäisen epätodennäköistä että se pääsisi koskaan sellaiseen asemaan että voisi käytännössä toteuttaa ne, eikä näin ollen koskaan voi joutua vastuuseen puheistaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Ei se tietenkään ole pettämistä, jos sanoo yrittävän parhaansa. Kokoomus ja keskusta pettivät pahoin -koulutuksesta ei leikata lupauksessaan. Populistisia lupauksia ei pitäisi antaa kenenkään.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

"kansalaispuolue on kansan asialla ja se ei petä kansalaisia" Kansalaispuolue ei tule koskaan pääsemään vallan kahvaan, joten eihän se voi siten pettääkkään. Siinä olet oikeassa.

Tarkoitettu kohtaan 23

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #37
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tulee taas melko vauhdikas kevät täällä puheenvuorossa, kun Levonen on johonkin ehdolla :)

Nähdään persujen ja Levosen tykkitulta, tosin ammukset on molemmilla suutareita.

Kaksi äärioikeistopuoluetta koohottaa, onneksi suomalaiset ovat viisaita, niinkuin gallupeista näkee.

No mukavaa viihdettä piisaa, asiaa ei lainkaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä voin lyödä vetoa, että yksikään kansalaispuolueen ehdokas ei mene läpi.

Tämän varmempaa vetokohdetta ei ole.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Katselin hetki sitten Kansalaispuolueen kotisivuillla julkaistua Alma median galluppia joulukuulta. Puolue iloitsee siitä että uudet puolueet ovat vahvistuneet kun niiden yhteinen kannatus on 0,7%. Tässä nipussa ovat siis kaikki nämä uudet pienet puolueet ja myöskin ne vanhat jotka eivät ole tippuneet puoluerekisteristä taas. 0,7% kaikkien 4 245.000 äänioikeutettujen äänistä on vajaa 30.000 potentiaalista äänestäjää jotka siis jakaantuvat kaikkien pienpuolueiden kesken. Veikkaisin että varsin suuri osuus näistä on Liike Nytin kannattajia. Hjallis ja kumppanit ovat ollet hyvin aktiivisia ympäri maata ja pitäneet tapaamisia ja tiedottavat tiheään tahtiin asioista. Ja heillä on yksi maanjaaluisesti varsin näkyvä ja tunnettu keulakuva Hjalliksessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Näin se menee, Hjallis menee läpi, ja kyllä voi Väyrynenkin uudeltamaalta mennä.

Kansalaispuolueella ei ole edes promillen mahdollisuutta saada edustajaa läpi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minusta kansalaispuolueella on ollut paljon enemmän näkyvyyttä ja ehdokkaita on tullut ympäri maata ja todennäköisesti tulee vielä lisää. Oikein hyvä, että tulee kilpailua. Minä mielelläni kilpailen siitä, kenet kansa haluaa valita eduskuntaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Levonen on uhka, se vie kaikki äänet, Levonen ei pääse eduskuntaan. Olen kuunnellut näitä kaikenlaisia mielipiteitä, mutta mitä, jos kansa saa päättää olenko täysi succee vai floppi. Jos saan tuhansia ääniä ja menen läpi, niin sitten olin uhka muille ja jos en saa kuin muutaman sata tai tuhat ääntä enkä pääse eduskuntaan, niin sitten en ollut uhka kenellekään. Nythän tämän kuitenkin nähdään, kun olen KP:n ehdokkaana. Sitten ei tarvitse enää kenenkään spekuloida mitään. Eikö se ole nyt Petteri hienoa, kun tämäkin asia tulee testattua?

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho

Ei ole Sipilästä valtiomieheksi. Kadotkoon seuraavien vaalien yhteydessä jonnekin unohdukseen, politiikan joutomaalle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Todennäköisesti Sipilää ei ainakaan pääministerinä tulla enää koskaan näkemään.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Jos noin, niin samaan junaan olsi kyllä paljon muitakin joutavia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä oikeasti odotan sitä pikkupuolueiden tenttiä, se on varmasti kevään hauskin ohjelma.

Aatelkaa ku kansalaispuolue ja suomen kansa ensin kilpailee siitä, kumpi kehtaa rasistisempi olla. :)

Väyrynen siellä sitten vanhana valtiomiehenä on sopivassa seurassa. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä sulla nyt Petteri taas kiehuu yli, kun höpiset noita rasistijuttujasi. Onko sulla joku ihmisviha maahanmuuttokriittisiä puolueita kohtaan? Nythän demareitten Paaterokin on alkanut maahanmuuttokriittiseksi, mitä siitä tuumaat?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Vasta vaalien alla maahanmuuttokriittisiksi ryhtyneiden varaan ei kannata mitään laskea.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset