VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Otetaan ohjakset vihdoin omiin käsiin

On pakko todeta, että jotain perustavanlaatuista hölmöyttä ja hulluutta on ollut jo kauan aikaa meneillään tässä meidän omassa rakkaassa synnyinmaassamme Suomessa eikä tällainen meno voi enää jatkua myöskään kaikkien talousvaikeuksien rinnalla.

Se, että omat ylimmät poliittiset päättäjät ja valvovat viranomaiset ovat sallineet tilanteen mennä sellaiseksi kuin se on mennyt ja mitä saa harva se päivä lukea itse kukin mediasta kuten esimerkiksi nämä alaikäisiin lapsiin kohdistuneet seksuaalirikokset ja huhutaan jopa, että tuoreimman Helsingissä tapahtuneen järkyttävän henkirikoksen takana olisi kunniamurha.

Jos näin on, niin poliisin tulee viipymättä tiedottaa asiasta se, mitä voidaan, jotta nämä julkisuudessa liikkuvat huhupuheet saadaan katkaistua. Toivottavasti se tiedote tulee huomenna niin kuin olen ymmärtänyt ja kansalaiset saavat totuudenmukaista tietoa asioista niin kuin pitää.

Kun tähän kaikkeen lisää vielä tämän vanhan uutisen, jonka mukaan tällainen radikaali muslimisaarnaaja puhuu vapaasti sellaista täällä Suomessa, että vielä tulee päivä, kun islamin lippu liehuu eduskuntatalon salossa, niin jo on maassamme aikoihin eletty ja tässä alkaa olla itse kunkin mitta täysi. https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/2013033116845965?fbclid=IwAR3lU9g-lMSiWHrjHlAggDl39H9S3Yt-RN1L8rDHxLs0up6kMdOB6oCR7nk

Miten tällainen(kin) heppu on voinut olla vapaana meidän maassamme ja saanut tulla tänne vapaasti puhumaan tällaista soopaa?

Miten näin heikosti meidän turvallisuudestamme huolehditaan ja miksi poliisi ei saa riittävästi resursseja valvomaan ja tutkimaan tapahtuneita rikoksia? Juttupinot kaatuvat vain monella tutkijalla niskaan, mutta monet päättäjät todellisuudessa vähät välittää siitä, miten tavallinen peruspoliisi selviää tehtävistään, vaikka sitten vaaleissa yritetään taas vakuutella, että rahaa ja resursseja tarvitaan lisää. Arkadianmäki ei kaipaa yhtään tällaista potaskan puhujaa.

Saan harva se viikko ihmisiltä postia ja kysyvät minulta, että miten Vesa tämä kaikki on mahdollista. Minun on ollut hyvin vaikea vastata näihin kysymyksiin, kun ei minulla ole valtaa tällä hetkellä tehdä sellaisia päätöksiä, millä tämä tilanne korjattaisiin entiselleen tuosta noin vaan sormia näpäyttämällä.

Nyt on kuitenkin korkea aika laittaa tälle järjettömälle menolle piste ja samalla lopettaa tämä omien kansalaisten kyykytys. Ei Suomea pidä päästää sellaiseksi, että tänne tullaan kuin omaan kotiin ja pieni vähemmistö alkaa määräillä, miten meidän tulee elää täällä kotimaassamme, josta monen omat isät ja äidit henkensä edestä taistelivat, jotta vapaus ja itsenäisyytemme säilyi. Jotkut joukossa tekevät ihan mitä huvittaa ja pitävät vielä poliisia pilkkanaan. Sitten ylimmät päättäjät ja viranomaiset antavat asioiden vain luisua käsistä ja poliisi(kin) joutuu katsomaan hölmön näköisenä vierestä.

Jotkut päättäjistä ovat vielä kaikessa hölmöydessään valmiita muuttamaan meidän omaa kulttuuriamme ja lakejamme näiden älämölöä pitävien hörhöjen ja hölmöjen mieliksi ja kun yrität puhua järkeä ja kritisoida tällaista kehitystä, niin sinut leimataan pahimmassa tapauksessa rasistiksi, vaikka ihan asiallisesti otat asiat ja ongelmat esille. Eihän sen näin pidä mennä, eihän rakkaat siskot ja veljet?

Erityisesti vuodesta 2015 lähtien tämä hulluus on ollut meillä Suomessa käynnissä, kun maahamme päästettiin vapaasti länsirajan yli Ruotsista ilman minkäänlaisia rajatarkastuksia tuhansia paperittomia ulkomaalaisia, joiden taustoista ei ollut kenelläkään juuri mitään tietoa. Oma hallitus vielä edisti tätä mahdollisuutta ja kritiikin esittäjät yritettiin silloin(kin) vaientaa. Aivan pähkähullua touhua ja nyt niitä jälkiseurauksia on saanut kuka, milloinkin katsella vierestä ja pelätä oman turvallisuutensa(kin) vuoksi.

Olen sitä mieltä, että seuraavissa eduskuntavaaleissa Suomen kansan on näytettävä se todellinen tahtotila tälle touhulle ja näille nykyisille emämunauksia tehneille päättäjille. Kuinka jotkut vielä edes kehtaavat näyttää omaa naamaansa(kin) tulevissa eduskuntavaaleissa turuilla ja toreilla pyrkimällä uudelleen eduskuntaan ja päästäkseen ministereiksi asti jatkamaan tätä samaa mieletöntä ja järjenköyhää touhua? Tämä kaikki on ollut varmasti vastoin suomalaisten enemmistön oikeuden- ja suhteellisuudentajua enkä jaksa kuunnella enää yhtään niitä "länkyttäjiä", jotka vielä kehtaavat puolustella näin mieletöntä kehitystä.

Tehdään se muutos nyt yhdessä tulevissa eduskuntavaaleissa hyvät siskot ja veljet. Saattakaamme Suomi yhdessä takaisin siihen järjelliseen tilaan, mitä niin monet meistä ovat jo kauan halunneet ja kaivanneet.

Me kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaat olemme siihen varmasti valmiit ja oikeamielisiä ja oikeudenmukaisia päättämään asioista Suomen hyväksi ja oman maan kansalaisten turvallisuuden takaamiseksi, kunhan vain saamme luottamuksen ja valtakirjan vaaleissa päästäksemme päättämään Suomen linjasta ja muutoksesta ottaa ohjakset takaisin omiin käsiin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (157 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Joko nyt hyvät siskot ja veljet?

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

"Kun tähän kaikkeen lisää vielä tämän uutisen, jonka mukaan tällainen radikaali muslimisaarnaaja puhuu vapaasti sellaista täällä Suomessa, että vielä tulee päivä, kun islamin lippu liehuu eduskuntatalon salossa, niin jo on maassamme aikoihin eletty ja tässä alkaa olla itse kunkin mitta täysi.
...
Miten tällainen(kin) heppu voi olla vapaana meidän maassamme ja saa tulla tänne vapaasti puhumaan tällaista soopaa? Miten näin heikosti meidän turvallisuudestamme huolehditaan..."

Koulussa opetettiin aikanaan, että sananvapaus on yksi niitä isoja asioita, jotka tekevät meidän yhteiskunnastamme niin hyvän ja puolustamisen arvoisen. Mutta onko se tieto jo vanhentunut? Eikö sananvapaudella ole enää niin väliä?

EU:lle mallia Pohjois-Koreasta informaatiosodalta suojautumisessa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun ajattelee tämän henkilön taustoja, niin ei ole vaikea arvata mitä tällaisen henkilön mielessä on liikkunut ja mihin hän on pyrkinyt, kun hän on puhunut ja levittänyt tällaista soopaa.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Sananvapaus on sitä, ettei ainoastaan silloin saa puhua kun on samaa mieltä kuin itse, vaan voi ilmaista itseään suullisesti tai kirjallisesti myös silloin kun on erimieltä tai jopa esittää moraalittomia ja tuomittavia ajatuksia, olkoon tausta mikä tahansa.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #12

Eikä ole. Mutta sananvapaudenki kulmakivi on se, että mihinkään laittomaan taikka kapinaan ei saa ketään yllyttää. Vähintäänkin kohtuullinen vaatimus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

Sekä kunnianloukkaukset, demokratian vastaiset kansankiihotukset, lippu, satuolennot...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #17

Sananvapautta ei voi rajoittaa. Laittomuuteen taikka kapinaan yllyttäväkin puhe on sananvapauden piirissä. Toki laittomuuteen tai kapinaan yllyttämisestä tulee rankaista.

Sensuuri ei sovi suomalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän TuomoHirvi kuva
Tuomo Hirvi Vastaus kommenttiin #45

Kai Niemeläinen, lue tuolta miten sananvapautta rajataan ja rajoitetaan. Teksti on kansankielinen niin voit sen hyvinkin ymmärtää halutessasi "https://sananvapauteen.fi/artikkeli/858".

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #46

Sananvapautta ei rajata eikä rajoiteta. Ennakkosensuuria ei ole. Itsesensuuria toivotaan ja siksi on säädetty säännöksiä rikoslakiin. Kirjoittajat voivat arvioida lakia vasten, kannattaako tekstiään julkaista.

Tekstin julkaisemisen tai ilmoituksen julistamisen jälkeen voidaan arvioida, onko sananvapautta käytetty oikein. Oikeudessa on annettu monille persupoliitikoille tuomioita sananvapauden väärinkäyttämisestä. Mutta kyllä näissäkin tapauksissa sananvapautta on käytetty rajattomasti ja rajoittamattomasti. Jälkikäteen on asetettu seuraamuksia lakien rikkomisista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #64

Nyt puhuu taas se Kai, jota minäkin ymmärrän.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #64

"Sananvapautta ei rajata eikä rajoiteta. Ennakkosensuuria ei ole. Itsesensuuria toivotaan ja siksi on säädetty säännöksiä rikoslakiin. Kirjoittajat voivat arvioida lakia vasten, kannattaako tekstiään julkaista.

Tekstin julkaisemisen tai ilmoituksen julistamisen jälkeen voidaan arvioida, onko sananvapautta käytetty oikein."

Tuossa suhteessa Suomi ei poikkea Pohjois-Koreasta. Se, minkä Kai jättää kokonaan mainitsematta, on se, mikä tai mitkä tahot hallitsevat tiedotusvälineitä. Meidän omassa yhteiskunnassammekin saamme tavan takaa kuulla, että yksityisillä mediataloilla ei ole velvollisuutta julkaista juttuja, jotka eivät niitä miellytä.

Sanoa kyllä saa, mutta kuulluksi tuleminen on toinen asia. Jokainen saa ihan vapaasti mennä vaikka metsään puhumaan puille, jos haluaa. Mutta onko oikea sananvapaus sen myötä toteutunut? Vai pitäisikö sananvapaudella alkaa tarkoittaa kuulluksi tulemisen oikeutta?

”Länsimainen vapaus” tarkoittaa rahanvaltaa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #101

Hyvin on valikoivaa ollut minun kohdallani. Keskustan puheenjohtajavaalin alla ei media halunnut julkaista minusta paljon mitään, mutta sitten juuri vaalien alla ja vaaleissa ja sen jälkeen alkoi tippua uutisia. Kun vertaa miten muiden puolueitten puheenjohtajavaaleissa kohdeltiin ehdokkaita, niin ero oli valtava.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #102

Edelliseen kommenttiini vielä pikku lisäys:

Myöskään Pohjois-Koreassa tiedotusvälineitä hallitsevilla tahoilla ei ole velvollisuutta julkaista juttuja, jotka eivät niitä miellytä.

Suomessa Yleisradiolain mukaan YLE:n pitäisi tarjota moninaisia näkemyksiä julkisuuteen. Käytännössä tämä onnistuu kovin huonosti, kuten esimerkiksi Ari Ojapelto kertoo blogissaan Reporadiosta S(t)asi-Studioon?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #104

Menepä Pasilaan Ylen studiolle ja lue siellä aulassa oleva toimituksen eettinen ohje.

Kaukana on ollut toiminta näistä ohjeista, jos ajattelee kuinka minua viime keväänä ja kesänä kohdeltiin ennen puheenjohtajavaaleja.

Toiseksi, eihän Sipiläkään suostunut keskustelemaan keskustan linjasta kanssani, saati muusta. Siinä suhteessa Paavo Väyrynen oli oikeassa.

Vaalit sinänsä meni laillisesti ja puoluedemkratian mukaan, mutta reiluus oli kaukana, kun toinen puhua pälpätti puolitoista tuntia kahden päivän aikana ja minä vaivaiset 2+3 minuuttia ja "ruuti" piti panna palamaan itse vaalipuheessa, että sai edes jotain sanottua. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005713699.html

Ei sitä kuitenkaan näin pitäisi mediankaan toimia, kun kyse oli keskustan puheenjohtajavaaleista ja kyseessä oli samalla myös pääministerin virka, joka olisi vaihtunut, jos olisi niin hurjasti käynyt, että olisin voittanut vaalit.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen Vastaus kommenttiin #64

Mikä sitten on sensuuria?

Lehtien toimituksilla on oikeus valita, mitä he julkaisevat.

Eivät julkaise tiettyjä minun kirjoituksiani Irak-gateen liittyen.

HS valehteli irakilaisdiplomaattien karkotustapauksessa, mikä tapahtui USA:n pyynnöstä eduskuntavaalipäivänä, ja YLE:n pääuutislähetys katkaisi eli sensuroi toimittaja Petri Sarvamaan raportoinnin samasta aiheesta. Tämä toimi Paavo Lipposen eduksi Anneli Jäätteenmäkeä vastaan.

Heikki Palonen Vastaus kommenttiin #64

Kommenttisi on pelkkää näsäviisastelua, jossa yrität muuttaa yleisiä, tavanomaisia käsitteitä mm. vapauden termistä.

Logiikallasi lähestulkoon kaikki rikollinen toiminta olisi vapauden piirissä, jopa kovankin lain vallitessa, sillä lähes kaikki kovatkin rikokset - jopa totalitaristimmissakin lakijärjestelmissä - rangaistaan aina vasta jälkikäteen.

Siispä näsäviisastelusi poisjätettynä, kun yleisesti laista puhutaan, niin vapaudesta ei voida puhua missään asiassa josta lain mukaan on saatavissa tuomio.

Lisäksi mainitsit että sensuuri ei sovi Suomeen. Mutta kannatat itsesensuuria. Ja itsesensuuri on sensuuria, halusitpa sitä tai et.

Tämä kaikki siis riippumatta siitä mitä mieltä kukin on sananvapaudesta ja sensuurista. Mutta argumentaatiossa pitää pysyä logiikassa ja asiakeskustelussa faktoissa.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Mutta onko se tieto jo vanhentunut? Eikö sananvapaudella ole enää niin väliä?"

Ei Suomessa sananvapautta olla nähtykään sitten lyhyehkön jakson Neuvostoliiton ja Eurostoliiton välissä, Gorban julistaman glasnostin aikakaudella.

Tilanne oli karmeimmillaan kymmenisen vuotta sitten, juuri samaisen islamilaisen vihasaarnaajan Suomen vierailun aikoihin, islamisteja kohdeltiin Suomessa kuin pyhiä lehmiä Intiassa. Mikäs siinä, se on ok, jos vastavihapuhe olisi myös sananvapauden piirissä, mutta kun YK:n ihmisoikeusneuvosto julistaa, ettei käsittele islamilaisen lain vastaista kritiikkiä, niin on syytä kyseenalaistaa koko YK:n ihmisoikeusjulistus.

"YK:n ihmisoikeusneuvosto otti kokouksessaan 16. kesäkuuta 2008 kannan, jonka mukaan šarialain vastaista kritiikkiä ihmisoikeusneuvoston kokouksissa ei käsitellä." https://fi.wikipedia.org/wiki/Yhdistyneiden_kansak...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kristittyjä saa pomputtaa siis huoleti?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #80

Samalla tavalla kuin muslimeja, yhdenvertaisesti.

Kyllä uskontojen harjoittamiselle voi sääntöjä tehdä haittojen minimimoiseksi, yhdenvertaisesti kaikille.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #83

Enpä ole huomannut että Kristuksen opetusten seuraaminen olisi aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia missään. Muhammedin opetukset ovat eri juttu.

Näin ollen kannatan siis sääntöjä uskontojen haittojen minimoimiseksi - ja nimenomaan siten että kaikille on samat säännöt. Tosin silloin törmäämme
aiheeseen nimeltä uskonnonvapaus. Suomen laki nimittäin ei salli läheskään kaikkea minkä sharia sallii. Suomessa ei muslimeilla de facto ole uskonnonvapautta ja siksi he ajavatkin sharian käyttöönottoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #87

Ja täällä Suomessa mennään helposti kaikkiin haihatuksiin mukaan. Sentään nykyinen Hgin pormestari Jan Vapaavuorikaan ei hyväksynyt ennen pormestarin vaaleja Helsinkiin uutta suurmoskeijaa. Voisiko mieli vielä muuttua?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #90

Se että ei halua suurmoskeijaa pitäisi perustella jotenkin.

Minä voin perustella että se on hyvä juttu. Kyllä suomeen 100 miljoonaa arabirahaa kelpaa. Muslimitkin voisi kokoontua sitten siellä rukoilemaan eikä vaikka senaatintorilla.

Lisäksi kaavailivat sinne jotain museotyylistä kulttuurijuttua, että viedään vähän arabiaa sinne.

Onhan se Heureka jo nähty ja moni muu mesta, että en nyt näe miten tuo olisi huono juttu.

Minareetin rukouskutsu sitten ei ole ihan ok koska se voi haittaa muita mökällä. Asian voi ratkaista vaikka älypuhelinsovelluksella, valomerkillä ja antaa vaikka luvat rukouskutsulle silloin kun kaupunki on tyhjä, kuten juhannuksena.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #96

Taisi se rahajuttu olla myös yksi akilleen kantapää, miksi moskeijan rakentaminen ei saanut kannatusta, tietysti oli muitakin, mutta aina tuollainen kasa rahaa laittaa epäilemään, mikä on koko jutun tarkoitus, jos rahan alkuperä ei ole helposti selvitettävissä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #103

Arabeilla on aika älyttömät määrät rahaa käytettävissä, kyllä Suomeenkin pitäis saada houkuteltua pari öljysheikkiä asumaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #108

Eiköhän ne sheikit ohjaile jo ihan tarpeeksi muutenkin tätä islamilaista hömpön pömppää, miksi niiden pitäisi sitä ohjailla täällä tai mistä me edes tiedetään kuinka paljon ne tuolla kulisseissa jo ohjailee?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #114

Ohjailkoot. Pääasia että me hyödytään siitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #118

Mitä kaikkea me sinun mielestäsi hyödymme?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #121

Työtä, rahaa, toimeentuloa, uusi nähtävyys/museo/näyttely/turistikohde, paikallisille muslimeille paikka harjoittaa rukoushetkiä ja hartauksia.

Äänekkäät rukouskutsut sen sijaan on eri juttu, että siitähän on helposti häiriötä muille. Ei niitä sen enempää kuin kirkkojen kellojen soittoa.

Samalla tavalla mielestäni kirkoille ei pidä yhteisöveroista lapioida rahaa, että jos kirkkorakennuksia halutaan lisää tai tehdä jotain isoja muutoksia niin rahoitus pitäisi tulla kirkolta itseltään tai vaikka kristityiltä rahoittajilta.

Pidän myös järkevänä ratkaisuna vuokrata joitakin kirkkoja myös muslimeille. Tämän pitäisi onnistua uudemmissa kirkoissa missä ei ole niin paljoa kirkkotaidetta. Se profeettojen kuvaaminen kun ei tähän uskoon sovi mutta olisipahan kirkolle lisätuloja paikkaamaan jäsenkatoa.

Yhdenvertaisuutta, rahaa suomeen ja verovarojen järkevämpää käyttöä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #125

Mutta entäs nämä "lieveilmiöt", niitäkö ei tule sitten ollenkaan? Näätkö vain positiivista hyötyä, ei negatiivisia haittoja/riskejä lainkaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #127

En mitään sellaista mitä ei voi vaikka lainsäätäjä ratkoa.

Tontti ehkä se olennainen että olisiko sille maaläntille parempaa käyttöä, että pitäisi miettiä asioita muutama kymmenen vuotta eteenpäin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #130

Olet melkoinen optimisti. Pessimistinä et pettyisi.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #132

Sanoisin, että pessimismi ei ole pettymiseltä välttymistä, vaan etukäteen pettymistä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

"Enpä ole huomannut että Kristuksen opetusten seuraaminen olisi aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia missään."

Ku Klux Klan, homovihat, noitien polttaminen, ristiretket, peukaloruuvit lapsille, naisten eriarvoisuus...

"Muhammedin opetukset ovat eri juttu."

Islaminuskossa ei ole olennaisesti eroa kristinuskoon.

"Suomen laki nimittäin ei salli läheskään kaikkea minkä sharia sallii."

Lakia voidaan muuttaa eduskunnassa. Vaikka sharia lain mukaiseksi.

Tarvittaisiin perustuslakiin kirjata, että Finlexistä pitäisi löytyä kaikkien lakien perusteet. Ja perusteista pitää kieltää kaikki uskonnolliset perusteet ja uskonnolliset agendat pois puolueilta.

Talebanit, kristillisdemokraatit, perussuomalaiset ja muslimiveljeskunta pois eduskunnasta. Seurakuntien pitämisessä pitäisi vaatia joku koulutus ja ohjata uskonnollista kokoontumista että ei tule mitään uskonlahkojen omia tuomioistuimia tai eheytyshoitoja.

Sittenkin lakia voidaan muuttaa vaikka sharia lain mukaisesti mutta lakien perusteiksi ei kelpaa mikään koraani tai se että miljoona muslimia haluaa.

Tietysti tuo helposti muuttaa nykyisiä roskalakeja kun meillä on tuolla eduskunnassa kaikenlaisia Talebaneja joita lyöty raamatulla liikaa päähän.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #95

""Enpä ole huomannut että Kristuksen opetusten seuraaminen olisi aiheuttanut minkäänlaisia ongelmia missään."

Ku Klux Klan, homovihat, noitien polttaminen, ristiretket, peukaloruuvit lapsille, naisten eriarvoisuus..."

Puhumattakaan tähtiesimerkistä: Juutalaiset ristiinnaulitsivat Jeesuksen ja sen takia juutalaiset piti laittaa uuniin...

Viime vuosina on alkanut näkyä juttuja, joiden mukaan muslimit kiusaavat juutalaisia ja siksi muslimit pitää laittaa... Onko mitään opittu historiasta? Vainko se, miten vanhat virheet toistetaan?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #106

Sama mekanismi joo. Ei mikään ihme että Suomessa reagoitu laittamalla rahaa jokunen miljoona vihapuheen torjumiseksi kun Internetissä on se tiedon välitys niin tehokasta. Ei tarvitse olla edes rikosta kun puhutaan siitä ilmeisestä riskistä, että kohta vedetään naapuria hirteen lyhtypylvääseen.

Pitää ymmärtää se että kaikenlainen ihmisryhmien eläimellistäminen on hyvin vaarallista. Tämä on ihan perusasia ymmärtää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #110

Poliisi ei pysty nykyisillä resursseilla puuttumaan vihapuheeseen kuin nimellisesti. Kun uudet tiedustelulait tulee voimaan, niin siellä tulee olemaan mieletön massa käsitellä tietoa ja vaatii ulkomaalaisten henkilöiden tarkkailussa tulkit sun muut vielä lisäksi, niin sekin tulee viemään suojelupoliisin resursseista valtavasti voimavaroja ja tutkinnanhan lain mukaan hoitaa nykyisin muut poliisiyksiköt kuin supo.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #115

Eiköhän se raha ole hukkunut suurelta osin ihan organisointiin ja valmisteluun.

Nythän sitä sentäs ollut vastuullisuutta palveluntarjoajilla että ovat vähän laittaneet sääntöjä ja siivonneet kansankiihotusviestejä, että tätä ei missään nimessä rahoiteta yksistään verovaroilla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #119

No, tuosta voin olla samaa mieltä. (y)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #115

Kaikki digitaalinen tiedonvaihto tallennetaan jo nyt (ainakin amerikkalaisten) viranomaisten tietokantoihin. Uudet tiedustelulait mahdollistavat vain sen, että tuota tietoa voidaan käyttää todisteena mahdollisissa oikeudenkäynneissä tai muuten käyttää julkisesti (kun sen tiedon kerääminen ei enää ole laitonta).

Käytännössä tuota tietoa tultaneen käyttämään niin, että ensin valitaan henkilö, jota halutaan laki kourassa "vainota" ja sitten etsitään tietokannasta tekosyyt tuolle vainolle. Todellinen syy voi olla vaikkapa epäsuosittujen poliittisten ajatusten esittäminen.

https://en.wikipedia.org/wiki/ECHELON

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #120

Kyllä siellä terrorismin ja muiden vakavien rikosten paljastaminen on se ykkösjuttu eikä epäsuositut poliittiset mielipiteet. Ei politiikka ole uhka, vaan mahdollisuus, kun kyse ei ole mistään rikollisesta ajattelusta.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

"kun maahamme päästettiin vapaasti länsirajan yli Ruotsista ilman minkäänlaisia rajatarkastuksia tuhansia paperittomia ulkomaalaisia"

Eikös tuon asian pitäisi selvitä tekemällä asiasta kantelu tai tutkintapyyntö? Silloin tulisi ilmi kuka tai ketkä ovat lakia rikkoneet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei siitä saa ketään rikosoikeudelliseen vastuuseen, mutta poliittiseen vastuuseen saa, kun muistaa tämän asian seuraavissa eduskuntavaaleissa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Mitä silloin 2015 olisi pitänyt tehdä?

Mitä lakeja olisi silloin pitänyt rikkoa vai miten "poliittinen vastuu" olisi pitänyt kantaa ja toteuttaa?

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard Vastaus kommenttiin #49

Olisi pitänyt noudattaa sopimuksia, Dublin-sopimus tässä tapauksessa.

"Dublinin sopimuksessa määrätään, että turvapaikkahakemus käsitellään ainoastaan yhdessä jäsenvaltiossa. Sopimuksessa määrätään myös, mikä jäsenvaltio kulloinkin on vastuussa. Periaatteessa turvapaikkahakemus käsitellään siinä EU:n jäsenvaltiossa, johon turvapaikan hakija on ensimmäisenä tullut, lukuun ottamatta tilanteita, joissa toinen valtio on jo myöntänyt oleskeluluvan, viisumin tai kauttakulkuviisumin." https://fi.wikipedia.org/wiki/Turvapaikka

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #81

Mitä länsirajalla olisi käytännössä tuolloin pitänyt tehdä?

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #85

Ottaa tulijat vastaanottoleirille ja selvittää heidän asenteensa. Jos tulija esimerkiksi ilmoittaa sharian olevan mielestään Suomen lakien yläpuolella, niin eikun takaisin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #85

Laittaa myös Schengenin sopimuksen mahdollistama tilapäinen rajavalvonta päälle. Tästä puhuin myös keskustan puheenjohtajavaalissa, jos nyt joku sattuu vielä muistamaan. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201806092201...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Vesa Levonen:

"Me kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokkaat..."

Ja kuvan alla lukee:

"Vesa Levonen
Kotka
Keskusta
Kaupunginvaltuutettu kausilla 2013-2016 ja 2017-2021
Kotkan keskustan valtuustoryhmänpuheenjohtaja, Keskustan Kymenlaakson piirin hallituksen jäsen"

Selvennätkö, kumpaa puoluetta siis edustat, ja jos vaihdoit puoluetta, mikä siihen johti?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sinä et ollut ilmeisesti lukenut edellistä blogiani. Vuoden viimeinen päivä 31.12.2018 jätän eroanomuksen keskustasta selvyyden vuoksi, vaikkei sitoutumattomana kansalaispuolueen ehdokkaana tarvitsi keskustan sääntöjen perusteella erota keskustasta. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266140...

Ensi vuoden alusta profiilini muuttuu toisenlaiseksi, joten se on erilainen 1.1.2019 lukien.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

No enpä tosiaan ollut sitä blogia lukenut.

"Levosen tie eduskuntavaaliehdokkuuteen on ollut kivinen. Edellisten eduskuntavaalien alla hänet pelattiin ulos perussuomalaisten ehdokkuudesta."

Haluaisitko kertoa jotakin tästä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #48
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persujen puheet kopioituna kanalaispuolueen riveihin.

Kaksi äärihölmöä puoluetta kisaamassa samoista äärihölmöjen äänistä.

On koko ajan Suomelle parempi, jos viette toisiltanne ääniä.

Hieman jyrkempää kantaa kannattaa kuitenkin ottaa, Komsi on jo antanut hyviä esimerkkejä täälläkin, muuten ette erotu lainkaan persuista.

Hiukan törkeämmät tekstit, niin saatte ne ansaitsemanne kannattajat.

On muuten huvittavaa katsoa ja kuunnella ennen vaaleja tätä samaa möykkää kahdelta puolueelta. :)

Huumoria ja kiristyviä hermoja, parasta viihdettä.

Sitten vaalien jälkeen onkin taas aika rauhoittua ja seurata sitten, miten ne oikeat puolueet hallituksen muodostavat, ei kansalaispuolue, eikä persut.

Veikkaisin Levoselle sellaista 20 kappaleen äänisaalista, sillä kai sen verran on äärihörhöjä Kotkassakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä teen tarvittaessa yhteistyötä kaikkien kanssa, asiat ratkaisee. En kuulu siihen samaan hölmöläisten sakkiin, joka erottelee ihmisiä puoluetaustan perusteella. Minulta et kuule mitään hörhöpuheita, vaikka kuinka niin kehtaisit väittää.

Katsotaan Petteri nyt ne vaalit ensin, sitten se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Jos arvauksesi pitää paikkansa, niin minun puolesta voit nauraa minulle päin kasvoja, kun niitä munkkikahveja nautitaan yhdessä Helsingin kauppatorilla vaalien ja uuden hallituksen muodostuksen jälkeen, muistanet meidän vedon.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vesa Levonen, luettuani blogikirjoitukses, mietin, miten pystyt tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa niin katkeraa ja syyttävää tekstiä olet kirjoittanut mm. nykyisen hallituksen toiminnasta. Kaikesta huomaa, että kuvittelet olevasi jo kansanedustaja ja ministeri vaikka eduskuntavaalit pidetään vasta tulevan vuoden huhtikuussa. Voi käydä niinkin, että uusi puolueesi ei tule saamaan yhtään kansanedustajaa yhdestäkään vaalipiiristä ja unelmasi ammatin vaihdosta ei onnistukaan.
Olisiko aika rauhoittua ja keskittyä poliisin vaativan työn hoitamiseen. En nimittäin usko, että se onnistuu, jos ajatukset pyörivät kiihtyvällä vauhdilla vaalikampanjoinnissa.
Sinulle riittää varmasti varsin lyhyt kampanja, sillä erinomaisuutesi on ainakin kaikkien Puheenvuoron kirjoituksia lukevien tiedossa ja uskoakseni he ovat aktiivisia äänestäjiä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Minä en kuvittele mitään. Minun kansanedustajuuteni kuten muidenkin on kansalaisten käsissä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #37

Olikohan rehellinen Vastaus? No, on sitä jotakin opittu politiikan syövereissä.

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen

Ruotsin SJ kuskas porukkaa ilmaisin pohjoiseen josta pääsivät rajan yli Suomeen jossa heidän laukkunsa varusmiehet kantoivat.
Kukaan ei kysynyt Ruotsilta miksi ne osallistuvat ihmissalakuljetukseen ja sen sallivat läpi maansa.

Samaan aikaan Suomessa Orpo,Sipilä ja Soini vetää semmoista legendaa että huimaa. Samalla Nerg julisti että ne tuntevat kaikki noi tulijat.

Mitä on valehtelu jos tämä touhu ei sitä ole?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikenlaista potaskaa tapahtui ja kerrottiin myös ihmisille vuoden 2015 tapahtumien aikaan ja sen jälkeen(kin). Minutkin yritettiin vaientaa siinä onnistumatta, kun otin poliittisesti kantaa järjettömyyksiin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Minutkin yritettiin vaientaa siinä onnistumatta, kun otin poliittisesti kantaa järjettömyyksiin."

Miten se vaientamisyritys tehtiin?

(Tässähän tulee koko ajan vain uteliaammaksi, vaikka puoluepolitiikkaan en koskisi kepilläkään...) ; )

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #50

Nekin asiat olivat monta kertaa mediassa esillä. Täysin mielivaltaista ja laitonta touhua työpaikallani. Käy Hannu googlettamassa, niin selviää tai laitankin sulle yhden blogin ja medialinkin nähtäväksi, jonka jälkeen on tapahtunut pienoista edistystä jutussani.

Taistelen käytännössä poliisin sisällä ollutta mielivaltaa vastaan ja monet juristit ovat samaa mieltä kanssani.

Ensi vuoden alusta juttu saattaa mennä taas valtakunnansyyttäjänvirastoon, jos Poliisihallitus ei ala taipumaan asiassa. Olen ehdottanut sovintoa, katsotaan mitä tapahtuu. Itse asiassa tässä on paljon muutakin viranomaismälsää mukana. Lue tuo blogini ensin, niin huomaat mistä on kyse.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240604...

https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/71ca811b-2...

P.S.Jos oikein kiinnostaa, niin tule käymään luonani Kotkassa, niin saat ison mapin luettavaksesi ihan alusta saakka, mitä kaikkea on tapahtunut. Saatat pudota perseellesi, kun kuulet ja näet mitä touhua tämä on ollut laillisuusvalvojia ja syyttäjälaitosta myöten. Vähän on edistystä tapahtunut sen jälkeen, kun Nissinen sai syytteen ja potkittiin virastaan pihalle. Nissinen myönsi jo ennen potkujaan, ettei kaikki ole kunnossa syyttäjälaitoksessa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #56

Vesa Levonen,"taistelen käytännössä poliisin sisällä ollutta mielivaltaa vastaan ja monet juristit ovat samaa mieltä kanssani". Seuraavaksi, "ensi vuoden alusta juttu saattaa mennä taas valtakunnansyyttäjävirastoon, jos Poliisihallitus ei ala taipumaan asiassa". Näin siis kirjoittaa poliisi, kansanedustajaehdokas, joka haluaa tehdä yhteistyötä kaikkien kanssa. Miten se voi onnistua, kun ei omassa työyhteisössäkään. Puhumuttakaan entisistä puolueista perussuomalaisista ja keskustasta.
On tietenkin harmillista, kun vika on aina kaikissa muissa kuin itsessä, mutta joskus peiliin katsomisesta voisi olla apua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #72

Vääryyden ja rikosten edessä en koskaan anna periksi, vaikka hautaan saakka tarvitsisi mennä. Poliisijohdossa on jo muutenkin paljon rikosten tekijöitä, jos et ole sattunut laittamaan merkille. Ja se mitä keskustassa tapahtui, niin sitä on moni suruissaan, koska siellä suhmuroitiin muiden selän takana, jotta minut saatiin pelattua pois. Minä en siitä kärsi, mutta näkisitpä ne, jotka nyt varmasti kärsivät. Tässä hajosi samalla keskustan sisällä se viimeinenkin usko alkiolaisuuteen. Joskus olen kirjoittanut, että kepua tarvitaan, muttei kepuleita. Sama se koskee montaa muutakin asiaa ja henkilöä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #75

Mitäs siellä peesissä tapahtui?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #97

Tarkoitatko PS:ssä? Johan laitoin linkin nähtäväksi, jos katsot viestiketjua. Se ei mennyt edes lakien mukaan enkä pyytänyt silloin muuta kuin, että asia olisi käsitelty perusjärjestössä niin kuin pitää ja sen jälkeen olisin ollut tyytyväinen, vaikka mikään ei olisi muuttunut.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #50

Levonen uhriutuu, käyttää siis persu taktiikkaa. Ei ihme että lentää puolueesta toiseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #63

Levonen on lähtöisin persuista. Mihinkään persuus ei ole aikojen saatossa kadonnut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

Kait ne häviämäsi pullakahvit vielä tarjoat, vaikka niin kovasti moitit minua persuus:ksi? Ei ole Kai pelkoa, että perussuomalaisiin liittyisin, vaikka miten paljon sitä haluaisit. Mieluummin perisuomalainen kuin perussuomalainen. Heh heh.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #63

Kyllä tämä nyt vähän erilaiselta keissiltä vaikuttaa kuin se tyypillinen "islam öli öli" -> banni, kun liittyi työpaikkaan.

En nyt sitten sano mitään mielipidettä mihinkään suuntaan kun pitäisi perehtyä.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Arabianrannan teosta epäillyn nimikin näkyy olevan jo esillä, siitä päätellen ei tosiaan vaikuta suomalaiselta. Tyypillä on jo ennestään useita tuomioita.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ohjakset omiin käsiin -teema saattaa olla aikansa elänyt.

Yhden kansan ohjakset eivät enää ole ainoastaan omissa käsissämme.

Sattumalta, olemme yksi maa, EU:n 28:ssa yhteisössä. (Brexitin jälkeen 27)

Monien vuosien päätöstenteko on ollut pienen Suomen kannalta kaikkein näkymättömintä.

Meppiemme osuus, suhteessa muihin, valtamaihin, on häpeällisen vähäinen.
Nekin vähät, ovat jakautuneet ryhmiin, joista, ainakaan itse, en ole perillä.

Valta on siten annettu EU:n johtajille, joista mr. Juncker vakuuttaa vähiten.

Tämän hetken päättäjämme tietävät, mistä 'kana kusee', mutta eivät tietenkään puhu, sillä suut on tukittu ja arvovallalla pidetään EU -kansalaisia hiljaisina.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä Mirjami Suomen eduskunnalta löytyy perustuslain mukaan valtaa tarvittaessa yli tämän niin monen rakastaman EU:n, jos vain tahtoa löytyy uudesta eduskunnasta.

Kun ja jos EU hajoaa sisältäpäin, niin Suomi viimeisten joukossa katsoo hölmönä ja toteaa, mitä pääsi tapahtumaan.

Tarvitsemme vapaan kaupan vientimme takia vielä EU:a, mutta paljon muuhun emme sitä oikeasti enää tarvitsisi, niin paljon se on muuttunut siitä, mihin liityimme.

Sitä julkisesti päissään seilaavaa Junckneria ei kyllä enää voi ottaa kukaan tosissaan, vaikka niin sitä oma hyväveli verkosto jaksaa pitää vielä pystyssä viimeiseen saakka.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Täähän on helppo ratkaista, persut ja kansalaispuolue perustavat yhteishallituksen ja Suomi ja suomalaiset pelastuvat.

Mitäs sitä täällä itkemään synkkää elämää, tuollahan se järjestyy.

Minä pystyn elämään mainiosti, vaikka olisikin kusipäät ja rasistit hallituksessa, ei se mua hetkauttaisi :)"

Väitätkö, että olen kusipää ja rasisti, kun leimaat kirjoituksellasi tuolla tavalla, kun olen nyt minäkin kansalaispuolueen eduskuntavaaliehdokas?

Vähän kyllä nyt varoitan sinua Petteri, että liikut vaarallisilla vesillä ja meidän oikeuskäytännössä tuollaisesta tulee tuomio ja korvaukset maksettavaksi niin, että heilahtaa. Älä ainakaan enää toistamiseen tee tuota tai sitten istutaan muussakin paikassa kuin Helsingin kauppatorilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Minäkin pystyn ihan hyvin elämään vaikka eduskunta ja hallitus olisivat molemmat täynnä kusipäitä rasisteja.

Millainen rangaistus Levosella on valmiina tällaisesta lausumasta? Entä paljonko korvauksia tästä pitäisi maksaa ja kenelle?

Kansanedustajaehdokkaissa on yhä vähemmän edes kansanedustajan olemattomat kelpoisuusvaatimukset täyttäviä. Vouhottajat ovat enemmistönä, nuo halpahintaiset käärmeöljyn myyjät.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #20

Petterin lausuma ylittää jo sen kynnyksen, mikä on sallittua tai ei ja se tehdään vielä julkisesti minun kirjoittamallani blogilla, joka on myös samalla viittaus minuun. En lähtisi kokeilemaan, miten käy, jos ilmoitus tehdään. Asianomistajan on tietysti vaadittava rangaistusta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #21

Ei muuten ylitä: hallitus ei ole henkilö, eikä kehenkään nimettyyn henkilöön ole viitattu. Se, että jollain tavoin näytät tunnistavan itsesi kuvauksesta, ei tee siitä rikosta.

Olen edelleen sitä mieltä, että poliisit eivät tunne edes rikoslaissa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Sanoinko noin, kuin ymmärsit puhuessasi hallituksesta? Tietääkseni en ottanut kantaa sinun kirjoitukseesi, vaan kommentoin vain Petterin kirjoitusta. Yllättyisit varmasti, jos näkisit miten esitutkinta käynnistyy ja miten tuosta Petterin sanomisesta voi tulla syyte ja tuomio. En jankkaa nyt tätä tämän enempää.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #31

Parempi onkin. Olen nähnyt aika monta tutkintapyyntöä, jotka eivät ole johtaneet mihinkään.

Ja kommentoin kommenttiasi Ritalan kommenttiin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Kusipäistä koostuvalle eduskunnalle on vaihtoehtoja, joiden kanssa kaikkien on parempi elää. Siksi on tärkeää antaa ohjakset ei-pölhöpopulistien käsiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Jos nyt kuitenkin pysyttäisiin asiassa.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Asian ytimessä ollaan. Lainsäätäjiksi pyrkiviä on tänäänkin nähty vaahtoamassa somejuorujen ympärillä keräämässä kognitiivisen dissonanssin ja kognitiivisen impotenssin irtopisteitä. Vastuutonta.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #20

Ernesti Hentunen (Totuuden Torvi):
'Puolet kansanedustajista on hulluja.'
Oikaisu:
'Puolet kansanedustajista ei ole hulluja.'

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Se parhaiten nauraa jolla on parhaimmat lääkkeet, petterillä siis lääkitys kunnossa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Petterillä heittää valitettavasti välillä yli. Pitkät joulupyhätkö syynä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Edelleen puhun puolueista, en henkilöistä, minusta molemmat puolueet ovat kusipäisiä ja rasistisia.

Pahoittelen, jos en kirjoittanut tarpeeksi selvästi :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Saat anteeksi, kun selvensit. Me, jotka täällä usein kirjoittelemme ja kommentoimme toisillemme, saatamme tehdä kaikessa tohinassa virheitä, joista syntyy väärinkäsityksiä. Mennään eteenpäin elävin mielin eikä pahoiteta mokomasta sen enempää mieltämme.

Hyvää ja asiallista keskustelua vaan sekä tietysti myös kritiikkiä saa tulla, kunhan se pysyy asiallisuuksien rajoissa. On tässä jo joutunut tottumaan yhteen, jos toiseenkin viimeisen viiden vuoden aikana, kun olen ollut politiikassa mukana.

Sellainen lisäys kuitenkin vielä, että mielellään näkisin, ettei noista puolueistakaan käytettäisi tuollaisia halventavia nimityksiä. Tuskin yksikään muu puolue haluaisi kuunnella ja katsella tuollaista kirjoitusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä oikein odotan, että persut tai kansalaispuolue haastaa mut oikeuteen kunnianloukkauksesta tai muusta vastaavasta :)

Olisi siinä hetkekesi taas iltpäivälehdillä jutunjuurta.

Levonen ihan itse on valinnut viiteryhmänsä, ja kun Komsin puheita muslimeista lukee, niin kyllä on pitkä matka sivistyneeseen puheeseen.

Mutta sellaista se on, pyrkyryys ja valta ajaa Levosenkin laidalta laidalle, uskottavuutta ei kyllä ole jäljellä yhtään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä en oikein Petteri tiedä millä puolueella sitä uskottavuutta sitten olisi toistaan enemmän, kun ajattelee mitä kaikkea tämänkin hallituskauden aikana on tehty ja minkälaista suhmurointia sun muuta kaiken aikaa tehdään. Kansalaispuolue on joka tapauksessa uusi puolue ja sen aika tulee myöhemmin, jos kannatusta löytyy kansan keskuudesta ja kansanedustajia tulee valituksi Arkadianmäelle. Sen aika sitten näyttää.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kun Kotka on Suomen väkivaltaisin kaupunki, niin kannattaako olla niin kovin huolissaan Oulun tai Helsingin tapahtumista.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kotka-henkirik...

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Yritätkö kertoa, ettei lastenraiskauksista ja -murhista tarvitse olla huolissaan, annetaan niiden siis vain tapahtua?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Levosella on omat nurkat vielä siivoamatta. Kaikista murhista voi ja pitää olla huolissaan, mutta jos keskittyy vain maahanmuuttajien tekemiin, niin eipä ole puhtaat jauhot Vesan pussissa.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #38

Keskittyminen (islamilaisten) maahanmuuttajien tekemisiin on kyllä sikäli perusteltua, että he ovat per capita rikostilastoissa vahvasti yliedustettuina. Tämä koskee erityisesti seksuaalirikoksia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39
Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen Vastaus kommenttiin #42

Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tilaston mukaan Afrikassa ja Lähi-idässä syntyneiden miesten rikollisuustaso raiskauksissa on 17-kertainen syntyperäisiin suomalaisiin verrattuna. https://yle.fi/uutiset/3-7877771

Afrikasta ja Lähi-idästä ei Suomeen tule juuri muun uskontokunnan kuin islamin edustajia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #89

Pitää muuten aika hyvin kutinsa tuo asia Jouni.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Nyt sinä puhut Börje suutasi suuremmalla suulla, mistä sinulla ei ole alkuunkaan tietoa. Sinun pitäisi käydä tuolla työmaallani, niin näkisit minkälaiset nurkat on siivottavana. Enempää on turha sinulle edes kommentoida.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #38

En tiedä Levosen nurkista ja niiden siivoamisesta. Mutta viimeaikaiset lastenraiskaukset ja lapsenmurha, ovat maahanmuuttajien tekemiä ja kyllä tällaisistakin asioista tulee voida avoimesti keskustella ja miettiä sellaisia ratkaisuja, ettei näitä enää pääsisi tapahtumaan.

Kun tällä lapsenmurhaajalla on edellistäkin rikoshistoriaa, niin miksi häntä ei olla palautettu omaan maahansa tai laitettu perusteelliseen valvontaan täällä?

Enkä nyt sitten tarkoita, että kaikki maahanmuuttajat olisivat syyllisiä yhden tekoon tai kaikki tulisi luokitella yhden tekojen mukaan.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

eiköhän tällä blogilla kohta napsahda sinulle bannia ja poliisilla on kuule resursseja vaikka kuinka tutkia ihan hui että vihapuhetta , senkin rasisti

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Levonen, miksi toistelet näitä paikkaansa pitämättömiksi osoittautuneita nettijuoruja blogissasi? Arabianrannan tapauksessa ei mikään osoita kunniamurhan tapahtuneen.

Tuntuu siltä, että haluat levittää jonkun toisen kirjoittamaa vihapuhetta ja ruokkia epäluuloja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mikähän sinuun on nyt Kai oikein mennyt, kun et ymmärrä enää lukemaasi tai haluat sen tahallasi muuntaa toiseksi? Enkä viitsi enää kommentoida, kun menee tuolle tasolle noi kommenttisi.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Kunniamurhat ovat islamilaisessa kulttuurissa aika yleisiä, joten on perusteltua syytä epäillä sellaista tässäkin tapauksessa. Epäily ei toki ole todiste. Katsotaan nyt mitä tutkimukset tuovat esille, sikäli kuin tuloksia sensuuri-Suomessa julkaistaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kunniamurhat ovat islamilaisessa kulttuurissa aika yleisiä"

Yhtä yleisiä kuin peukaloruuvit lapsilla kristillisessä kulttuurissa?

"joten on perusteltua syytä epäillä sellaista tässäkin tapauksessa."

Ei ole koska ei ole yleistä, ennakkotietojen mukaan ei ollut mikään uskovainen ja nykyisten tietojen perusteella kyseessä lienee joku päihdehörhö perustuen lukemattomiin rattijuopumuksiin, viinahuuruissa tehtyihin rikoksiin ja poliisikuulusteluissa sanonut "harhoista".

Nuppi sekaisin viinalla, amfetamiinilla ja lääkkeillä todennäköisesti. Hyvin perisuomalainen tapa, meidän oman kulttuurin tuotos.

Matti Simonaho

Vesa Levonen; "Erityisesti vuodesta 2015 lähtien tämä hulluus on ollut meillä Suomessa käynnissä, kun maahamme päästettiin vapaasti länsirajan yli Ruotsista ilman minkäänlaisia rajatarkastuksia tuhansia paperittomia ulkomaalaisia, joiden taustoista ei ollut kenelläkään juuri mitään tietoa. Oma hallitus vielä edisti tätä mahdollisuutta ja kritiikin esittäjät yritettiin silloin(kin) vaientaa. Aivan pähkähullua touhua ja nyt niitä jälkiseurauksia on saanut kuka, milloinkin katsella vierestä ja pelätä oman turvallisuutensa(kin) vuoksi."

"Pakolaistsunamia" edelsi massiivinen propaganda ja pelottelu; "Venäjä on uhka ja voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilaallinen johto, media Suomessa). Kiihotus/Kohu johti siihen että Tasavallan Presidentti puuttui valeuutisiointiin jolloin se loppui. Sen sijaan Ruotsi lähetti laittomasti ja Dublinin sopimuksen vastaisesti 15000 pakolaista joiden joukossa "pakolaisia" Suomeen - joka ei ollut laisinkaan varautunut siihen.

Paljon viittaa siihen että "pakolaistsunamin" tarkoitus 2015/2016 oli luoda epävakautta Suomeen, tuottaa kustannuksia Suomelle y m sekä luoda epäluottamusta Suomen Kansan ja sitä edustavan Eduskunnan välille. Tänään tilanne on se mikä on; seuraamus syystä. Kiistatta Ruotsin hallitus on syyllinen kaikkiin niihin rikoksiin Suomen Kansaa vastaan, joihin Ruotsista laittomasti ja Dublinin sopimuksen vastaisesti lähetetyt "pakolaiset" syyllistyvät.

Liikaa Suomalaisia on raiskattu ja tapettu. Rajat pitäisi sulkea ja "pakolaistsunami" hajottaa Suomesta (Suomen Kansan Perustuslaki ja Pariisin rauhansopimus 1947, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artikla). Ellei "kotimaa ota vastaan" niin ratkaisu voi olla, että siellä jossain pakolaisleiri ottaa vastaan.

"Vihapuheita ja uhkaavaa käyttäytymistä ulkomaalaistaustaisia kohtaan

Oulun poliisin tietoon on saatettu eri tahoilta, että ulkomaalaisiin tai siltä näyttäviin ihmisiin on kohdistunut viime aikoina vihapuheita sekä asiatonta ja jopa uhkaavaa käyttäytymistä. Näin on tapahtunut vaikka kyseessä on ollut ulkomaalaistaustainen perhe liikkeellä lasten kanssa.

On ymmärrettävää, että lapsiin kohdistuneet seksuaali- ja väkivaltarikokset herättävät voimakkaita tunteita ja ärtymystä. Poliisi kuitenkin korostaa, ettei kukaan Suomessa oleskeleva saa joutua aiheettomasti epäilyksenalaiseksi, pilkatuksi tai tuntea oloansa uhatuksi. Vaikka viime päivinä olemme tiedottaneet useista samankaltaisista, törkeistä rikosepäilyistä, ei oikeutta saa missään tapauksessa ottaa omiin käsiin.

Poliisi vetoaakin siihen, ettei se joudu selvittelemään ns. viharikoksina tehtyjä rikoksia ulkomaalaistaustaisia henkilöitä kohtaan, vaan saa käyttää senkin ajan näiden törkeiden lapsiin kohdistuneiden rikosten tehokkaaseen tutkintaan." - https://www.poliisi.fi/tietoa_poliisista/tiedottee...

Keskustelupalstoja seuranneena, ellei johdonmukaisia poliittisia päätöksiä tehdä, Poliisin - joka omalla tavallaan on "kaarnan ja kuoren välissä" - painajainen toteutuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Suomalaiset tarvitsevat luotettavan poliisin ja samalla sellaisen poliisin jolla on ymmärrystä.

Jokaiseen ammattikuntaan kuuluu aina alalle sopimattomia, se on täysin normaalia.

Onneksi tällaiset eivät yleensä pääse mihinkään merkittäviin asemiin, he ovat kovaäänisiä, mutta isossa kuvassa merkityksettömiä.

Pyrkivät ja pyrkivät, mutta saavutuksia ei tule.

Tommi Mäkinen

"Pyrkivät ja pyrkivät, mutta saavutuksia ei tule."

Samaistutko?

Sinäkin vain möliset ja möliset, mutta jengi vain nauraa sulle :D

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ainakin Petteri innoittaa Tommin kommentoimaan lähes jokaiseen viestiinsä, ilman Petteriä ei olisi Tomminkaan kommentteja. Sinä Tommi tarvitset Petteriä ollaksesi edes jotain. Ilman Petteriä et keksisi kommentoida mitään, joskaan ei viesteissäsi nytkään juuri sisältöä ole.

Matti Simonaho

- Ei tätä voi tapautua Euroopassa.
- Älä unta näe.

https://yle.fi/uutiset/3-10571089

Sitä on tapahtunut 1800 -luvun lopulla 1900 -luvun alussa jopa Suomessa.

Matti Simonaho

Tuplapostaus (jostain syystä) poistettu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eurooppaan on salakuljetettu aseita jo vuosia ja jossain on todella iso varasto koska vain murto-osa noista aseista saadaan talteen.

Matti Simonaho

"Kun maahan saapuvien pakolaisten ja maahanmuuttajien määrä on hallitsematon - ottaen tässä huomioon myös edellä mainitun syyn miksi pakolaisia yleensä on olemassa saapumisen maahan -, niin ajan myötä syntyy tilanne, jossa länsimaalainen yhteiskunta joka liian löysin perustein on sallinut ja sallii suuren määrän pakolaisia ja "pakolaisia" sekä maahanmuuttajia saapua maahan, osittain tai kokonaan muuttuu länsimaalaisen tunnusmerkistön mukaan väkivaltaisen uskonnollis-fasistisen hallinnon alaiseksi. Ruotsissa merkkejä sellaisen kehittymisestä usealla eri tasolla on jo olemassa.

Että autoja palaa sadoittain, kouluja palaa, alaikäisiä ja naisia pidetään huorina ja raiskataan tai joukkoraiskataan syystä että ovat länsimaalaisia, pukeutuvat länsimaalaisittain, käyttävät länsimaalaista hajuvettä tai länsimaalaisia koruja-, ihmisiä ammutaan, käsikranaatteja heitellään, Poliisitaloihin tehdään iskuja räjähtein ja palavin autoin, Poliisin ajoneuvoja tuhotaan, ihmisten päälle ajetaan kaduilla, niin kutsutta sinivalohenkilökuntaa kivitetään, ja paljon muuta vastaavaa - ne ovat kaikki suoraan tai epäsuoraan ulkomaalaiseen fyysiseen ja/tai psyykkiseen rikollisuuteen, rasismiin ja/tai fasismiin, terroriin, terrorismiin ja vainoihin yhdistettävissä olevia asioita - jotka kasvattavat vastaavia kotimaisia. "

Merkkejä siitä että väkivata Ruotsissa nykyään on enemmän organisoitua on olemassa. Kun organisaatio on olemassa väkivalta hiljenee hetkeksi, mutta vain hetkeksi, jonka jälkeen väkivalta suuntautuu sinne missä valta ja rahaa on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä meni ohi. Mistä olet Matti tietoinen, että näin olisi tapahtunut ja jossa on iso varasto aseita?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Syyrialaiset naiset kaipaavat miehiään kotiin. Ovat jopa sitä mieltä että niitä vastaanottaneiden maiden pitäisi yksinkertaisesti "palauttaa" ne takaisin. Miksi naisten toiveita ei toteuteta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En tarkemmin tiedä tästä, mutta ajatus tuntuu aivan loogiselta, että oman maan naiset kaipaavat miehiään kotiin ja luulisi, että näillä miehilläkin olisi ikävä isiensä maille.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tästä on ollut varmaan uutinen jossain, mutta itse en ole huomannut. Laitatko Matti linkin, jos sulla on? Englanninkielinenkin kelpaa. Mielenkiinnosta lukisin sen.

Hyvää alkanutta viikonloppua samalla kaikille!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos samoin ja mielenkiintoista oli lukea, että sinäkin olit jo 2015 huolissasi tulevasta. Ei näemmä silloin persuilla kestänyt perälauta, mutta mielenkiintoista nähdä miten nyt käy.

Onnea ja menestystä sinulle kuitenkin kansalaispuolueen riveissä!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Kiitos paljon Ritva ja myös oikein mukavaa loppuvuotta 2018 sinulle ja rakkaimmillesi.

Kohta saadaan paukutella kuoharia tai shampanjaa ja katsella ilotulituksia uuden vuoden kunniaksi. Kuullaan ja toivottavasti nähdäänkin ensi vuonna, kun toreilla ja turuilla liikuskellaan. <3

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Sveriges radio kertoo tuosta asiasta, että syyrialaiset naiset haluavat miehiä takaisin kotiinsa. Ongelma on ilmeisesti todellinen

Linkki tässä:

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?program...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kauniita naisia ilman miehiä. Ei hyvä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tulisivat tänne.

Kannatan naisvoittoista maahanmuuttoa johtuen meidän demografiasta. Miten temppu onnistuu juridisesti on sitten oma juttunsa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #82

Voisi tulla meidän suomalaisten perusjunttien ja maajussienkin keskuudessa melkoista vipinää. Syyrialaiset naiset ovat kauniita, tuli aikanaan itsekin todettua Damaskoksessa käytyä ennen sotaa ja tiedän kollegan, jolla on syyrialainen vaimo. On todella mukava ja ihana ihminen.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #82

Voisi käydä niin, ettei suomalaiset naiset enää olisikaan niin mielissään, kun kauniita nuoria syyrialaisia naisia otettaisiin tänne kymmenintuhansin.

Syntyvyys varmasti lisääntyisi välittömästi, kun jokainen vapaa suomalainen mies olisikin kysyttyä tavaraa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #109

Niin... yhteiskunnan sisäisen vakauden ja rauhan takia tarvittaisiinkin sellaista piparin devalvaatiota.

Se toinen suunta kun tarkoittaa joukkomurhaajien, terroristien ja syrjäytyneiden yleistymistä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #109

Mulle kyllä kelpaa ihan oma vaimo ja tuskinpa sitä päivää tullaan meidän eliniän aikana näkemään, että syyrialaiset naiset tulisivat/pääsisivät joukoittain Suomeen.

Ilmaston puolesta elinolosuhteethan on Syyriassa mukavammat kuin Suomessa paitsi, jos ei tykkää lämmöstä. Toimeentulon hankinta Syyriassa on tietysti nyt hankalampaa, kun maassa on sodittu niin pitkään. Puutetta on varmasti monesta asiasta, siis muustakin kuin deittiseurasta naisilla.

Kun eilen katselin uutiskuvaa syyrialaisten pakolaisleireistä, niin ei ollut mukavaa katseltavaa. Tulvaveden alle olivat monet joutuneet ja taas ilman kattoa pään päällä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #109

"Voisi käydä niin, ettei suomalaiset naiset enää olisikaan niin mielissään, kun kauniita nuoria syyrialaisia naisia otettaisiin tänne kymmenintuhansin."

Juuri tuosta on kyse, siksi tänne tuodaankin nuoria miehiä.

Luin huvittuneena jokin aika sitten iltapäivälehdistä hyvin pieniä uutisia, siitä miten näissä vastaanottokeskuksissa naistyöntekijät olivat hyväksikäyttäneet näitä alaikäisiä turvapaikkaa hakevia poikia. Jos asetelma olisi toisinpäin ja vastaanottokeskuksissa olisin alaikäisiä tyttöjä turvapaikan hakijoina ja hyväksikäyttäneet olisivat miehiä, olisi se kaikkien uutisten pääuutinen ja syyllisiä etsittäisiin kivien ja kantojenkin alta, jahti ei loppuisi ikinä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #124
Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #129
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #134
Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miksi tunnetut ja jopa päättävään asemaan päässeet pakolaisina maahantulleet kaveeraa tunnettujen rikollisten kanssa? Johtuuko siitä että omaa kulttuuria ja siihen kuuluvia pitää tässä maassa tukea vaikka ovatkin rikollisia?

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola

Mahtoikohan tarkoittaa tätä erästä demareita edustavaa afgaaninaista, siitä näyttää juttua nyt olevan?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

No vaikka Arabianrannan murhasta epäillyn ja erään Nasiman kaveruus, ei se ole ollut enää pitkään aikaan mikään salaisuus.
Taas Jouko ennätti edelle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #100

Onko linkkiä johonkin median juttuun, mistä näkee taustat?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #107

Minullakin on ollut FB-kaveri, joka onneksi poisti itse minut kaverilistaltaan, kun sanoin vähän pahasti hänen MV-lehti linkistään.
Olen tosiaan aika nirso FB-kaverien suhteen, joten en ota kavereikseni muuta kuin omia ja kavereiden tuttuja. Mutta sekään ei siis estä, etteikö joukkoon osu sellaisia, joita sinne ei oikeasti halua. Kaiken kaikkiaan pyrin pitämään kaveripiirin pienenä.
Poliitikko taas joutuu ottamaan kaverikseen ihmisiä paljon väljemmällä seulalla. Joten Nasima Razmyariin vihjaileminen on täysin halpamaista.
Kaiken kaikkiaankin tämä tapaus osoittaa sen, että sosiaalinen media ei toimi. Kannattaisi vaan luottaa siihen, että poliisi tiedottaa sitten, kun on kerrottavaa tosiasioita. Siihen ei Junes Kokkaa tarvita väliin sähläämään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #144

Huolisitko Juho minut kaveriksesi Facebookissa, kun en muista joko me olemme?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #150

Eiköhän sinne yksi Levonen sopisi. Jos unohtaa muutaman kerran Touko Aaltoon kohdistuneen, mielestäni epäasiallisen asioiden esittämisen, et ole kuitenkaan mennyt täysin mauttomuuksiin puolelle. Virheettömiä meistä on harva.
Näkemyseroihin voi aina halutessaan vastata omalla näkemyksellä.
Kavereja minulla on alle 40, joten kyllä minä vielä muutaman kestän, vaikka en pidäkään suurta kaverimäärää tavoitteena. Pikemminkin päinvastoin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Väite että islam "hallitsee" ei ole ihan tuulesta temmattu ja silti siitä joutu banaanisaarille.
Kyllä eurooppa kaivaa ihan ite ittensä suohon kumartamalla ja sallimalla sharian, meidän näkökulmasta melko perverssiä toimintaa.

https://de.gatestoneinstitute.org/13465/deutschlan...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei taivu saksankieli niin hyvin, että ymmärtäisin, valitettavasti. Kääntäjää tarvitaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Muslimien lapsiavioliittojen kieltäminen on kuulemma Saksan perustuslain vastaista. Elikkä sharialain mukainen lapsiavioliitto on perustuslain suojeluksessa. Nää on nyt kiistelyn alla mutta Saksassa on porukkaa joka haluaa sharialain "normaali" lain rinnalle, melko sairasta. Ei tosin ihmetytä koska tässäkin maassa on urpoja jotka sallisivat sharian lainkäyttö"elimeksi" .

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #126

No, hurjalta kuullostaa, jos ajattelee tähän päälle vielä saksalaisten omaa historiaa ja edelleen siellä voimissaan olevaa vahvaa kansallismielisyyttä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

Se, että sharia laista otetaan mallia jossain asioissa mitkä on paremmin kuin meillä, on ihan ok ja ne pitää perustella jotenkin muuten kuin uskonnolla.

Mitään rinnakkaista tuomiovaltaa taas ei missään muodossa. Tuo on jo Suomessa ongelma että siihen pitäisi lainsäätäjien puuttua, että mitään yksityisiä tuomioistuimia ei tule mihinkään kulttiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #131

Minä olen sillä kannalla, että maassa maan tavalla tai maasta ulos. En kannata shariaa missään muodossa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #133

Kyse onkin siitä että miksi me ei otettaisi mallia asioista mitkä on paremmin muualla kuin meillä?

Islamilaisissa lainsäädännöissä on jonkin verran ideaa verotuksessa mistä voisi ottaa mallia.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #137

Suosittelin sen takia että joku muukin huomaisi että olet ihan kujalla. Mikä shariassa on "paremmin" kuin meillä? Ei siitä voi "ottaa" mitään osaa vaan syöt joko kaiken tai et mitään. Ei voi ymmärtää tota ajatusmallia sitten millään.

Ja mitä tulee tähän murhaajasankariin niin uhri oli saatu jo kerran pelastettua mutta tappaja sai vietyä täysin puolustuskyvyttömän lapsiuhrinsa lukkojen taakse jossa viimeisteli tekonsa. Rupee olemaan jo tuttua perieurooppalainen uutisointitapa, teolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa ja varsinkaan ei islamin kanssa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #141

"Mikä shariassa on "paremmin" kuin meillä?"

En tunne sitä kunnolla mutta tiedän, että islamilaisessa lainsäädännössä on neroutta verotuksessa kun verovelvolliset saavat itse päättää miten osa maksetuista veroista käytetään niin ei tarvitse olla jonkun pölhön päättäjän osaamisen varassa.

Tuossa tulee hajautusta ja vähentää riskejä, rahaa ehkä menee sinnekin missä sitä ei muuten huomioida.

"Ei siitä voi "ottaa" mitään osaa vaan syöt joko kaiken tai et mitään."

Kyllä meillä kansanedustajat päättävät laeista, ei ole mitään pakko ottaa kaikkea tai ei mitään.

"Rupee olemaan jo tuttua perieurooppalainen uutisointitapa, teolla ei ole mitään tekemistä minkään kanssa ja varsinkaan ei islamin kanssa."

No ei tietenkään islamin kanssa kun ei selvästikään ollut mikään islamin uskoinen ihminen. Viinaahan se joi, ei uskonnolliset islaminuskoiset käytä alkoholia. Eivät välttämäättä edes käytä samoja laseja mistä juotu viinaa.

Jos nyt ihan pakko johonkin liittää mielivaltaisesti niin liitetään vaikka perussuomalaisiin tai kristinuskoisiin, nämähän jaksavat möyhkätä niin alkaa vähän pöhinää tulla.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #133

Kuuluuhan välimiesoikeus maan tapaan, eikä sharialaki ole sen kummempi asia.

Shariatuomioistuin päättää vain ne asiat, jotka asian osapuolet haluavat antaa shariatuomioistuimen päätettäväksi eikä shariatuomioistuimen päätökset tietenkään voi olla ristiriidassa maassa vallitsevan lainsäädännön kanssa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/V%C3%A4limiesoikeus

https://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #140

Islam kiihkoilussa häiritsee tämä juttu että ei ymmärretä, että puhutaan lähemmäksi 1400-vuotta toimineista yhteiskunnista.

Suomi on vasta reilut sata vuotta vanha valtio ja voi vielä helposti romahtaa omaan mahdottomuuteensa. Näitä asioita mitkä oikeasti toimii kun ei oikeasti tiedä kuin ajan kanssa. Hyvänä referenssinä vaikka mitä kaikkea tapahtui Roomassa aikoinaan ja minkälaisista aikajänteistä puhutaan.

En missään nimessä sano, että Suomessa olisi jotenkin erityisen huonosti ja muualla erityisen hyvin mutta kyllä pitäisi osata katsoa maailmaa muutenkin kuin sinivalkoisten lasien läpi ja pyrkiä parempaan. Me sentäs ollaan historiallisesti lukeneisuuden ja koulutuksen osalta huippua että ei tarvitse käydä juntteilemaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Poliisin tiedotuksen mukaan Arabianrannassa sattunut henkirikos ei vaikuta kunniamurhalta, vaan näin äkkiseltään mielenterveysongelmaisen ihmisen järjettömältä teolta. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/267973-poliisi-ar...

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Voi se olla myös päihteillä päänsä sekoittanut.

Kaikki hölinät uskonnosta ovat olleet kaiken aikaa keksitty tyhjästä, niinkuin sanoin heti suoraan.

Siitä voisikin keskustella, että mikä kumman ristiretki oikein on kyseessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voi olla päihteillä tai huumeilla ja/tai lääkkeillä tai ihan sekaisin mitä vaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo Vastaus kommenttiin #142

Myös taannoisissa kahdessa bussinkaappaustapauksessa tekijät olivat sekaisin. Muslimithan eivät periaatteessa alkoholia nauti, joten hiukan ihmetyttää.

(Ei sen puoleen; eivät kristitytkään periaatteessa harrasta avioliiton ulkopuolista seksiä, mutta tiettävästi sellaista on kuitenkin kristikunnan historiassa joskus tapahtunut...)

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #147

Tuo on minusta hämärä juttu mihin tarvitsisi selvyyttä, tuo on liian outo yhteensattuma että kaksi ihmistä samalla tavalla sekoaa.

Se että ovat kommunikoineet keskenään ja päättävät tehdä itsarin juomalla viinaa rohkaisuksi ja ohjaamalla bussin vastaantulevan kaistalle on jollain oudolla tavalla mahdollista.

"Muslimithan eivät periaatteessa alkoholia nauti, joten hiukan ihmetyttää."

Maallistunut muslimi voi nauttia. Mutta se että uskonto vaikutaisi silloin yhtään mihinkään jos kännissä riehuu ei käy mitenkään järkeen.

Jeesuskin joi ja Suomessa on pitkät perinteet kännissä puukon kanssa riehumiselle mutta millä logiikalla tämä sitten liittyy uskontoon niin siihen kaipaisi selvyyttä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #147

Tuolla maailmalla liikkuessa on nähnyt ja kuullut kaikenlaista. Muslimit(kin) ovat vain ihmisiä ja ovat uskoneet, että huumeet tekevät heistä näkymättömiä ja voittamattomia. Kuten kaikki tiedämme, minkälaisia vaikutuksia huumeilla on, niin todennäköisesti esimerkiksi nämä huumeiden aiheuttamat hallusinaatiot saa ihmisen uskomaan tällaista pötyä olipa kyse kenestä tahansa.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ja nämä Ruotsin ongelmat kiistetään melkoisella kiihkolla jatkuvasti. Olisi melko naivia ajatella että poliisilla ei olisi "pikku sotaa" jo käynnissä alueitten takaisin saamiseksi.

https://www.ingridochmaria.se/2018/12/06/sakerhets...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eilenkin oli teksti-tv:n uutisissa, että Ruotsissa oli tapahtunut jotain räjähdyksiä, luin vain otsikon, kun selasin uutisia, niin ei jäänyt tarkemmin mieleen mitä ja missä. On siellä poliisilla tosiaan kusiset oltavat, toivottavasti me vielä Suomessa vältymme tällaiselta. Siksipä myös nämä ohjakset on otettava nyt omiin käsiin, ettei homma luisu tämän enempää käsistä, mitä meilläkin on jo luisunut. Ihan omaa syytä tosin, kun ollaan oltu niin sinisilmäisiä eikä maailman tapahtumista oteta oppia ja historiasta ei meinata muistaa ja oppia taas vaihteeksi mitään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä juttu kertoo hyvin sen, missä kaaoksessa poliisin rikostutkinta on tällä hetkellä. Asioita koetetaan ratkoa sillä, että tehdään organisaatiouudistuksia, mutta selvähän se on, että se on itsensä pettämistä, jos ei henkilökuntaa saada lisää. Nykyisten päättäjien aika on ohi, nyt pitää saada sellaisia päättäjiä seuraavaan eduskuntaan, että ne ottavat tosissaan myös nämä poliisin ongelmat. Muuten homma räjähtää käsiin lopullisesti niin kuin monessa muussakin asiassa, vaikka sitähän se on jo nyt, kuten tätä juttua lukiessanne varmasti ymmärrätte.

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005949603.html?...

P.S. Jos organisaatiouudistuksilla pyritään vaikuttamaan, niin sitten pitää päällystövirkoja vähentää ja muuttaa näitä virkoja tutkijoiden viroiksi, että sumaa päästään paremmin purkamaan. Varsinkin hallinnollisia tehtäviä on edelleen poliisissa liikaa, kun se akuutti tarve on nimenomaan peruspoliisitehtävissä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Joo-o, kyllä sine henkilöstöä tarvitsee lisää.

Tämä asia on kummallista kun Suomessa on sitä työreserviä yllinkyllin mutta sitten mitään ei kuitenkaan tehdä.

Melkoinen organisaatiouudistus on tätä kun rakennetaan kameratolppia + yksi liikkuvapoliisi, ja keskitytään vain epämääräisiin tiellä liikkujiin tai ylinopeuksiin KOSKA sitä on helppo valvoa.

Rajuimmillaan se on sitä, että on äärimmäisen tehokas sakotuskoneisto sille että jossain on minimaalinen riski liikenteen vaarantumiselle kun on 90km/h mutta 80km/h rajoitus.

Saman aikaisesti sitten jossain poltetaan vaikka kissa elävältä, eli on jo tapahtunut vakava rikos mutta asian tutkiminen on nihkeätä.

---

Käytännössähän tällä menolla käy niin, että rikollisuudesta tulee helposti kannattava bisnes kun voi tehdä periaatteessa mitä vaan kunhan rikollinen järjestää asian niin, että asian selvittäminen on mahdollisimman työlästä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onneksi poliisin vihapuhedivisioonalle on riittänyt rahaa. Ei kuitenkaan niin paljon että "arabian" kielisiin vihapuheisiin pystyttäisiin puuttumaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset