VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Maahanmuuttokriisille on syyt ja seuraukset

Se, että Suomen natsit marssivat eilen itsenäisyyspäivänä ja iskulauseissa syytettiin "poliittista poliisia" maahanmuuttokriisin aiheuttajaksi, ei pidä paikkaansa. Natsien marssit kuitenkin osoittavat sen, että Suomi on ollut yksi maa muiden joukossa, joka toimi vuoden 2015 aikana alkaneen maahanmuuttokriisin aikaan tavalla, joka ei kestä kaikilta osin päivänvaloa ja siitä syystä nämä natsitkin nostavat valitettavasti Suomessa(kin) nyt päätään.

Kriisin aiheutti vuonna 2015 Euroopan Unioniin kuuluvien eri maiden hallitukset ja Suomessa Juha Sipilän johtama hallitus, kun sekään ei vastustanut sitä järjetöntä kansainvaellusta, jolloin suuret ihmismassat eri maista päästettiin Unionin ulkorajojen ja sisärajojen läpi vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja maiden omia ulkomaalaislakeja.

Kun tämä tapahtui Suomessa, tuolloin perussuomalaisetkin olivat vielä mukana hallituksessa eivätkä yhtenä hallituspuolueista kyenneet saamaan aikaan Suomen rajoilla sitä, että lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia olisi noudatettu niin kuin kuuluu.

Kun maamme hallitus ei ymmärtänyt tuolloin tilannetta heti oikein ja Schengenin sopimuksen mahdollistamia rajatarkastuksia ei edes otettu tilapäisesti käyttöön, jolla olisi ennalta ehkäisty ja estetty laitonta maahantuloa, lopputulos on nyt kaikkien tiedossa ja natsitkin jo marssivat itsenäisyyspäivänä liput liehuen maassamme. Tilanne alkaa vaikuttaa jo siltä kuin olisimme palanneet toista maailmansotaa edeltävään aikaan.

Tietysti sen verran asiasta voi antaa sapiskaa maamme ylimmälle poliisijohdolle ja rajavartiolaitokselle, että silloin olisi hallituksen ministereille, erityisesti pääministeri Juha Sipilälle pitänyt sanoa suoraan, että Suomi noudattaa kansainvälisiä sopimuksia ja oman maan lakeja eikä rajojen yli marssi kukaan kuin omaan kotiinsa. Tämän Unkari ymmärsi varsin pian vuonna 2015, kun siellä ryhdyttiin toimimaan lakien ja kansainvälisten sopimusten mukaan eikä ihmisiä päästetty enää kulkemaan EU:n ulko- ja sisärajojen yli ihan miten lystää.

Juha Sipiläkin lienee ymmärtänyt tämän vihdoin ja viimein, mutta vasta jälkikäteen ja toinhan hänen virheensä esille myös kesällä Sotkamon puoluekokouksessa, kun haastoin hänet Suomen Keskustan puheenjohtajavaalissa. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256578-puheeni-lyhennetty-versio-sotkamossa-962018

Nyt meillä on kaikesta huolimatta valitettavasti vieläkin sellainen tilanne, että maassamme on tuhansia paperittomia ulkomaalaisia, joita ei kyetä poistamaan maasta ja erilaisia ”lieveilmiöitä” pääsee kaiken aikaa tapahtumaan. Tästä ovat seurauksena myös nämä paljon kohua aiheuttaneet ulkomaalaistaustaisten turvapaikanhakijoina maahan tulleiden henkilöiden aiheuttamat seksuaalirikokset. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/265316-seksuaalirikoksista-kannattaa-aina-ilmoittaa-poliisille

Vasta silloin, kun Tornioon perustettiin oma järjestelykeskus (Jäke), alettiin laitonta maahantuloa panna kuriin ja järjestykseen, että tilanne saatiin edes jotakuinkin hallintaan. Tuolloinkaan ei toimittu kaikilta osin Suomen ulkomaalaislain ja kansainvälisten sopimusten edellyttämällä tavalla, mutta tämä ratkaisu oli kuitenkin suunta oikeampaan ja parempaan menettelyyn, vaikka kaikkein oikein ratkaisu olisi ollut laittaa rajatarkastukset pystyyn koko Ruotsin ja Norjan vastaiselle rajalle. Tällä olisi esimerkiksi huolehdittu siitä, että ne ihmiset käännytetään, jotka eivät olleet minkäänlaisen turvapaikan tarpeessa tai olisivat sitä edes hakeneet, jos heille olisi kerrottu, mitä maahantuloedellytysten selvittäminen ja niiden täyttäminen vaativat.

Valitettavasti kaikkea ei ole maamme nykyinen hallitus vieläkään ymmärtänyt ja on antanut liikaa siimaa vihervasemmistolaisen aatteen kannattajille, koska ulkomaalaislakimme on pienistä muutoksista huolimatta edelleen liian lepsu ja tämä jatkuva maassamme laittomasti elävien ulkomaalaisten paapominen jatkuu ja rajat edelleenkin vuotaa.

Keitä siis vielä ihmetyttää, että kansallismielisyys maassamme lisääntyy ja natsitkin marssivat jo natsien hakaristiliput käsissään Helsingin kaduilla ja poliisilla on kova työ pitää tilanne hallinnassa? https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005923606.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikelle löytyy selitys, niin tällekin asialle. Käyttäkää ääntänne oikein seuraavissa eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa, vaikka yksi olisi joukosta poissa, vaikka minua on pyydetty mukaan eduskuntavaaleihin sitoutumattomana Suomen Keskustan ulkopuolelta. Olen tästä informoinut Kymenlaakson keskustan piirihallitusta ja omaa kunnallisjärjestöä Kotkassa. Keskustan eduskuntaryhmällekin on kuulemani mukaan mennyt tieto.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minulla pitäisi olla vieläkin sähköpostit ja viestit tallessa, kun laitoin ministereille postia, mitä olisi pitänyt tehdä. Väittäisin, että tein sen ennen kuin edes Paavo Väyrynen niin teki. Yhden vastauksen silloin sain ministereiltä, joihin otin yhteyttä ja se oli Timo Soini. Hän vastasi minulle tuolloin lyhyesti, että sinä tunnet asian.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

… jälkiviisastelua parhaimmillaan. Eli kerrohan, mitä oikeasti juuri nyt pitäisi tehdä ?

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ei se jälkiviisautta ole.
Asiasta varoitettiin etukäteen, mutta varoittajat leimattiin jäejestelmällisesti rasisteiksi.

Joillain se viisaus jo oli, mutta harmi kyllä... väärillä henkilöillä.

On kenties huonoin perustelu sanoa ettei tiedetty tai puhua jälkiviisaudesta, koska todistettavasti TODELLA moni puhui asiasta etukäteen.
Voidaan vaan miettiä miksi heitä ei kuunneltu.

Mitä voi tehdä myt?
Siihenkin on annettu vastauksia, mutta rasisti huutelu jatkuu edelleen ja ratkaisut jätetään huomiotta.
Muutaman vuoden päästä sanotaan taas "ei voinut tietää", "jälkiviisautta, mitä tekisit nyt".

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Minun kysymykseni oli: mitä nyt pitäisi tehdä, muu on jälkiviisastelua.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen Vastaus kommenttiin #18

Okei.

Laittaa homma kuntoon.
Olen ulkoistanut ratkaisun löytämisen ja toteuttamisen eduskunnalle ja maksan tästä palvelusta kahden viikon välein.

Voisihan vaikka palauttaa pikaisesti kaikki joille ei turvapaikkaa myönnetä...tai ainakin yrittää parhaansa.

Uudet tulevat pidetään säilössä kunnes tulijoiden taustat on selvitetty.

Tuossa nyt pari ideaa aluksi ja olkoon ilmaisia kun kuitenkin ovat huonoja.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Ja mikä hulluinta.

Nämä mainitsemasi henkilöt olivat eturivissä haukkumassa kaikki rasisteiksi, jotka asiasta varoittivat etukäteen.
Ja heitä oli paljon.

Nyt sanotaan ettei voinut tietää.
Kyllähän sen mini tiesi, mutta näiden varoituksista ei välitetty.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Näille kriiseille on syyt ja juontaa jo vuosituhannen vaihteeseen, 2015 tapahtumat on vain yksi juonne siitä.

Osa keskiluokasta kokee tulleensa petetyksi ja osa heistä on haltioissaan Politiikkojen ihmisoikeus ja tasa-arvo tekojen takia, eikä he koe tulleensa petetyksi. Tämä sakki koostuukin ryhmistä, joilla on jotain tekemistä/hyötyä tulonsiirtojen ja busineksen kanssa, myös ilmastoideologian kanssa.

Länsimaissa varsinkin Euroopassa se jakaantuu silleen, että 80% ihmisistä kokee että nykymeno saa jatkua ja taas toisaalta 10-20% ihmisistä ovat vastaan.

Tuo 80% massa kyllä jossain vaiheessa tulee ymmärtämään, kun yksilöä ja taloutta aletaan hallitsemaan, eli siis alkaa yhä enemmän ihmisiä herämään kun heidän elämää rajoitetaan. Se on jo alkanut jossain määrin.

Se sokeus on johtanut siihen, että näemme joka nurkalta nousevan kuri- ja totalitaarisia ideologioita. He eivät ole syyllisiä siihen millaisena näemme maailman. Eikä nykyinen valtablokki ymmärrä vieläkään mistä on kysymys, haukutaan vain rasistiksi, natsiksi, äärioikeistoksi jne...siis halventavaa nimien heittelyä.

Matti Simonaho

Itsestään selvää on - tai pitäisi olla - että jos maahan sallii tulla järjestöjä jotka sivistyneiden ihmisten silmisssä on rasistinen, fasistinen, jopa länsimaista kulttuuria, sivistyneisyyttä, lakeja y m vihaava, vastarinta eri muodoissa lisääntyy. Samalla lisääntyy rikollisuus ja että rikollisuutta jota aikaisemmin ei ollut maassa esiintyy maassa. Natsismi ei aina kanna lippua tullessaan, vaan sanat ja/tai teot paljastavat Natsismin riippumatta siitä minkä lipun tai nimen alla se milloinkin on esiintynyt historiassa tai nykyään esiintyy.

Matti Simonaho

Koskien 2015 Ruotsista Suomeen laittomasti ja Dublinin sopimuksen vastaisesti (Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013) lähetettyjä 15000 pakolaista ja "pakolaista", Ruotsin hallitus on kiistatta osasyyllinen kaikkiin rikokosiin (ja ylimääräisiin kustannuksiin Suomelle) joita "pakolaiset" Suomessa ovat tehneet ja tekevät.

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan, vuonna 2015 Suomeen saapui turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden 2014 tammikussa, Ruotsi aloitti pakolaisten kokoamisen Pohjois-Ruotsiin josta noin 15000 kuljetettiin edelleen Pohjois-Suomeen 2015 (YLE Uutiset 16.02.2016). Pahin tilanne oli Oulussa syyskuun 2015 alussa, jonne turvapaikanhakijoita tuli runsaasti Pohjois-Ruotsista.

Helsingin Sanomien mukaan 11.10.2015; "Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut noin puoleen huippuviikoista. Ruuhkaisimpina viikkoina Suomeen tuli 400–500 hakijaa päivässä. Viime viikon aikana tulijoita on ollut noin 200 päivässä. Jos hakijamäärän lasku jää pysyväksi, sisäministeriön arvio 50 000 pakolaisesta tämän vuoden aikana on ylimitoitettu. 200 tulijan päivävauhdilla määrä jäisi alle selvästi alle 40 000:n. Sisäministeriö ei kuitenkaan vielä aio laskea arviotaan saapuvien määrästä".

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=ukrainan...

Käyttäjän PaavoVaattovaara kuva
Paavo Vaattovaara

Silloin 2015 oli tehty salainen sopimus eräiden EU-maiden ja eräiden Suomen hallituksen ministerien välillä, että tietty määrä pakolaisia ohjataan Suomeen. Nähtävästi Timo Soini oli yksi niistä hallituksessa olevista. Timo soini oli jo silloin alkanut "sinistyä", ei välittänyt hallitusneuvotteluissa tehdyistä sopimuksista. Sen vuoksi perussuomalaiset vaihtoivat puolueen johtoon Halla-ahon. Sen lkeen Timo Soini porukkansa kanssa "sinistyi" julkisesti.

"Valitettavasti kaikkea ei ole maamme nykyinen hallitus vieläkään ymmärtänyt ja on antanut liikaa siimaa vihervasemmistolaisen aatteen kannattajille, koska ulkomaalaislakimme on pienistä muutoksista huolimatta edelleen liian lepsu ja tämä jatkuva maassamme laittomasti elävien ulkomaalaisten paapominen jatkuu ja rajat edelleenkin vuotaa."

Kysytään, mitä nyt pitäisi tehdä luvattomasti maassa oleville. Keino on yksinkertainen. Jos/kun jokin maa ei vastaanota pakolla sinne vietyjä niin heidät on laitettava suljettuun laitokseen jossa saa ruuan, puhtauden ja välttämättömän tervetden huolloa. Pois pääsee vain silloin kuin haluaa vapaaehtoisesti palata kotimaahansa.

Matti Simonaho

Kai ristiriitaista on, että Suomi ottaa vastaan pakolaisia (tai pakotettiin ottamaan vastaan 15000 Ruotsista 2015 kaikkinen kustannuksineen) kun EU:n ja Ruotsin hallituksen, asiantuntijoiden ja sotilaallisen johdon mukaan "Venäjä voi hyökätä Suomeen milloin tahansa". Ei kai sellainen ole sivistyneisyyttä, että lähetetään sodasta paenneita maahan "joka milloin tahansa voi joutua sotaan"?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Kannan korteni tämän keskustelun kekoon muistuttamalla, että jo kauan ennen vuotta 2015 oli naapurimaassamme Ruotsissa nähtävissä kriisin alku, ja tähän kriisiin oli reagoitu Suomessa, varoittamalla suomalaisia, jo vuodesta 2006.

Vuodesta 2006 Perussuomalaisten nykyinen puoluejohtaja Jussi Halla-aho on yrittänyt kertoa Ruotsin tilanteesta, ja varoittaa suomalaisia sortumasta samaan ansaan kuin Ruotsi. Blogissaan "Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä" Halla-aho tuo esille lukuisia esimerkkejä siitä, miten Ruotsi on murenemassa.

Suuri osa blogin kirjoituksista ilmestyi kirjana v.2009, blogin nimellä "Scripta – kirjoituksia uppoavasta lännestä".

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kirjoituksia_uppoava...

Halla-ahoakin aikaisemmin oli äänessä kansanedustaja Tony Halme. Häntä äänestäneet olivat heränneet johonkin, josta valtaosalla väestöstä ei ollut vielä mitään käsitystä.

Media pyrki luomaan kuvaa sekopäisyydestä sekä Halmeen että Perusuomalaisten osalta.

Mutta sekopäisyydestä ei ole ollut kyse. Sen on osoittanut yhä kasvava, Perussuomalaisten taakse asettuva äänestäjäkunta.

Sekopäisyydestä ei myöskään ole kyse, kun isänmaalliset ihmiset asettuvat jonoon ja kulkevat 612-marssilla soihtukulkueessa Töölöntorilta Hietaniemen hautausmaalle.

Osallistuin itse tuolle marssille v.2014, kun se marssittiin ensimmäisen kerran. En ole natsi. Päinvastoin, olen todellakin itkenyt läpi Leon Uris -nimisen kirjailijan tuotannon – alkaen romaaneista Exodus, Harmagedon ja Mila 18 – ja kuulun sukupolveen, joka näki TV:stä "Holocaust"-nimisen, juutalaisvainoista kertovan sarjan.

En ole natsi, mutta olen isänmaallinen ihminen ja entinen partiolainen, johon jo lapsena on istutettu syvä rakkaus isänmaatani Suomea kohtaan.

Tämä sama rakkaus Suomea kohtaan on kuultavissa kirjailija Timo Hännikäisen puheessa, jonka hän piti 612-marssin alussa v.2014.

Tuskin kukaan voi kiistää hänen viestiään pienestä kansasta, jonka olemassaolo, kulttuuri ja asema eivät ole sillä vuosisatojen vakiinnuttamalla tasolla, jolla esimerkiksi Ranska, Saksa, Italia, Espanja ja Englanti ovat.

Kannattaa kuunnella tarkasti tuo puhe:

https://www.youtube.com/watch?v=IZRCeith1kw

Matti Simonaho

Joidenkin mielestä "kansalaistottelemattomuus" on hyvä asia, ja suosittelevat jäseniään ja/tai Suomalaisia paperittomien piilottamista tai vastustamaan "pakolaisten" karkoittamista maasta, mutta ennakkoTIEDOT osoittavat, että äärimmäisessä tilanteessa ensimmäinen jolta lähtee henki on piilottaja tai "kansalaistottelemattomuutta" harrastava.

20. "Avarakatseisuus on hyvä asia, mutta jos on liian avarakatseinen ei näe sitä mikä itselle on kaikesta tärkeintä. Suvaisevaisuus on hyvä asia, mutta jos on liian suvaitsevainen ei kohta omista mitään. Avomielisyys on hyvä asia, mutta jos on liian avomielinen niin menettää mielensä hallinnan jollekkin toiselle."

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Disclaimer: vastustan massiivista maahanmuuttoa.

Olen tuonut useassa kommentissani julki massamaahanmuuttoa vastustavan kantani. Olen menettänyt myös kommentointioikeuteni joksikin aikaa mainitusta syystä. En ole kuitenkaan samaa mieltä Levosen kanssa eräästä tärkeästä yksityiskohdasta.

Levonen kirjoittaa: "...vastoin kansainvälisiä sopimuksia ja maiden omia ulkomaalaislakeja."

Millä tavoin näitä rikottiin vuonna 2015? Kun Levonen heittää tällaisen väitteen, se vaatii edes jonkinlaisia perusteluja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viittaus Schengenin ja Dublinin sopimus sekä katso Suomen ulkomaalaislain 2 ja 3 luku.

Turvapaikanhakija tai henkilö, joka ei edes hae turvapaikkaa rajalla tai ensimmäisessä Dublinin sopimukseen kuuluvassa Euroopan Unionin jäsenvaltiossa, ei tosiasiallisesti saa liikkua ulkorajat ylitettyään maasta toiseen miten lystää ilman asiaan kuuluvia matkustusasiakirjoja ja muita maahantulon edellytyksiä, vaikka rajavalvontaa ei edes ole. Schengenin sopimuskaan ei salli turvapaikanhakijalle vapaata liikkumista miten huvittaa.

Turvapaikanhakijan kuuluu oleskella siinä maassa, mihin ensimmäiseksi saapuu ja missä ensimmäiseksi hakee turvapaikkaa. Jos turvapaikkaa ei haeta, vapaata kulkuoikeutta ei ole, vaan tällaisen henkilön osalta on ryhdyttävä käännyttämistoimenpiteisiin, jos ei täytä maahantulon tai maassa oleskelun edellytyksiä. Jos taas onnistuu siirtymään toiseen jäsenvaltioon laittomasti ja hakee turvapaikkaa, niin tehdään takaisinottopyyntö siihen maahan, mihin on ensimmäiseksi saapunut ja odotetaan vastausta ja käännytetään.

Todistustaakka tietysti on sillä jäsenvaltiolla, mihin turvapaikkaa tullaan hakemaan, vaikka se tapahtuu laittomastikin. Mikäli todistetta ei ole/löydy siihen maahan, mihin takaisinottopyyntö tapahtuu, henkilö käännytetään lähtökohtaisesti kotimaahansa tai siihen maahan, johon on olemassa laillinen oleskeluoikeus, jollei turvapaikan hakemisen jälkeen ole minkäänlaista perustetta jäädä oleskelemaan maahan.

Se, että jäsenvaltioiden viranomaiset laskevat tietoisesti näitä henkilöitä sekä ulko- että sisärajojen läpi, on mielestäni kaikkien näiden em. lakien ja sopimusten vastaista ja tällainen toiminta ei ole mitenkään hyväksyttävää niin kuin vuonna 2015 tehtiin.

Minkään maan hallitus ei voi antaa lupaa lakien ja kansainvälisten sopimusten rikkomiseen, vaikka niin toimittiin.

Tiedämme kaikki Max sen, mitä meitäkin sitovat kansainväliset sopimukset merkitsevät, laista puhumatta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuo viimeinen kappale ei näytä pitävän paikkaansa. Dublin-asetus on käsitelty näillä alustoilla puhki, mutta ei sitä näytetä ymmärrettävän vieläkään.

Ensinnäkään sen paremmin Schengen-sopimukseen kuin Dublin-asetukseen ei liity mitään sanktioita.

Toinen asia on, että sellaista käsitettä ei ole kuin "laiton turvapaikanhakija".

Kolmanneksi, sivuutat kokonaan Dublin-asetuksen harkintavaltalausekkeet, katso 17 artikla.

Neljänneksi sivuutat kaikki määräaikoja koskevat määräykset tulomaahan palauttamisten osalta.

Kommenttisi ei rakennus sopimusten tai lainsäädännön tulkintaan vaan johonkin muuhun.

En todellakaan ole massiivisen maahanmuuton puolesta puhuja, mutta pitäisi selvittää asiaa koskeva säädöspohja ennen kuin esittää väitteitä siitä. En edes ryhdy ruotimaan ulkomaalaislakia kanssasi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

En ole tarkoittanut, että meillä olisi säännös "laiton turvapaikanhakija", mutta meillä on säännös valtionrajarikoksesta. Ilmoitus kirjataan, mutta tutkinta harvoin johtaa mihinkään, kun henkilö anoo turvapaikkaa ja silloin se ei johda tuomioon.

Harkintavaltalausekkeet on tiedossani, samoin määräaikoja koskevat määräykset tulomaahan palauttamisten osalta, johon sisältyy myös ns. acceptance by default, jolloin henkilö palautetaan, jos ja kun tulomaan pyyntöön ei vastata tietyn määräajan jälkeen. Palautus hoidetaan myös tuolloin tietyin muotovaatimuksin.

Olen ollut useita vuosia mukana näissä prosesseissa, mutta tarkoitus ei ole täällä blogipalstalla lähteä kaikkea kertomaan niin virallisesti ja syvällisesti kuin kaikki tosiasiallisesti tapahtuu. Ymmärrän tietysti sinua Max, kun olet juristi ja haluat kaikesta niin eksaktia ja relevanttia tietoa, mutta meidän on turha alkaa väittelemään. Varmasti monessa asiassa jäisin toiseksi.

Piruhan asuu yksityiskohdissa, mutta koskapa olet ylipäätään nähnyt poliitikkojen tai monen blogistinkaan avaavan asiat niin perusteellisesti ja yksityiskohtaisesti täällä Usarissa kuin kaikki tosiasiallisesti tapahtuu. Tosiasia kuitenkin on, että ihmiset vaelsivat maasta toiseen ilman maahantulon ja maassa oleskelun edellytyksiä vuonna 2015 ja sitä edelleenkin tapahtuu. Turvapaikkaa haettiin usein siellä, missä itse haluttiin tai henkilöitä kirjattiin turvapaikanhakijoiksi ilman kunnon puhutteluita rajalla tai rajan läheisyydessä ja varsinaisissa kuulusteluissa ja puhutteluissa monen kohdalla asiat muuttuivat, kun poliisi ja Migri alkoi selvittämään asioita. Moni lähti tämän seurauksena myös vapaaehtoisesti takaisin kotimaahansa.

Monen kohdalla olisi tullut jo nk. rajalta käännytyksiä, jos asiat olisivat hoidettu niin kuin pitää eikä moni olisi ehtinyt edes vaeltaa tänne Suomeen(kaan) saakka.

Nythän Schengenin tilapäisiä rajatarkastuksia tehdään tai ne ovat muuttuneet joidenkin Unionin jäsenvaltioiden kohdalla jo suorastaan pysyviksi tarkastuksiksi (määräajoista ei välitetä ja sopimukselle on annettu ns. periksi) ja tällä on ennalta ehkäisty ja estetty ihmisten vapaata ja laitonta maasta toiseen kulkemista sillä tavalla kuin vuonna 2015 annettiin tapahtua, joka oli juuri siitä, mistä olen kirjoittanut jo niin monta kertaa aikaisemmin.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

Entäpä, jos nämä neljäkymmentätuhatta nuorta miestä olisi tullut kiväärien kanssa?
Minä en käsitä mitä eroa on sillä, että he tunkeutuvat suvereenin valtion rajan yli, meidän sitä mitenkään estämättä. Onko tulevaisuuden taisteluhuuto asylum! Olihan siellä rajalla sotilaita, mutta heidän tehtävänsä oli toimia näiden huijareiden laukunkantajina. Jollei 2015 ollut miehitystilanne, niin mikä se oli? USA, Venäjä ja Kiina tulevat menemään menojaan. Euroopasta on hyvää vauhtia muodostumassa takapajula, jonne sijoitetaan Afrikan ja islamilaisen maailman tolkuton väestönkasvu.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Kannattaa huomioida mielenilmauksista ja yleisistä kokouksista seuraavat laista löytyvät seikat:

10 §
Kokouspaikkaa koskevat rajoitukset

Jos samassa paikassa ilmoitetaan järjestettäväksi samanaikaisesti useita yleisiä kokouksia eikä niiden samanaikainen järjestäminen ole mahdollista, etusija on kokousilmoituksen ensimmäisenä tehneellä järjestäjällä, jollei kokouspaikan perinteisestä tai sopimukseen perustuvasta käytöstä muuta johdu. Poliisi voi tällöin osoittaa yhteyshenkilöiden kanssa neuvoteltuaan muut kokoukset siirrettäviksi toiseen ajankohtaan tai toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Jos yleisen kokouksen järjestäminen ilmoitetussa paikassa vaarantaa ihmisten turvallisuutta, aiheuttaa huomattavaa haittaa ympäristölle tai vahinkoa omaisuudelle, häiritsee kohtuuttomasti sivullisia tai liikennettä taikka valtiovierailuun tai julkisyhteisön järjestämään kansainväliseen kokoukseen kuuluvaa tai suojelun tarpeeltaan niihin rinnastettavaa tilaisuutta, poliisi voi yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan osoittaa kokouksen siirrettäväksi toiseen, kokouksen tarkoituksen kannalta sopivaan paikkaan.

Poliisi voi lisäksi liikenteen sujuvuuden sitä vaatiessa ja yhteyshenkilön kanssa neuvoteltuaan määrätä kulkueen reittiä muutettavaksi ottaen kuitenkin huomioon, ettei reitin muutoksella vaaranneta kulkueen tarkoitusta.

Poliisi voi ryhtyä tässä pykälässä mainittuihin toimenpiteisiin ilman neuvottelua yhteyshenkilön kanssa, jos yhteyshenkilö ei ole tavoitettavissa.

11 §
Kokousvälineet

Yleisessä kokouksessa saa käyttää julisteita, tunnuksia, äänenvahvistimia ja muita tavanomaisia kokousvälineitä sekä tilapäisiä rakennelmia. Järjestäjän on tällöin huolehdittava siitä, etteivät ne aiheuta vaaraa tai kohtuutonta haittaa osanottajille, sivullisille tai ympäristölle.

Lähde:

https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990530

---

Lainvalvojien tulee olla nyt tarkkana etteivät heitä bensaa liekkeihin.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

"Valitettavasti kaikkea ei ole maamme nykyinen hallitus vieläkään ymmärtänyt ja on antanut liikaa siimaa vihervasemmistolaisen aatteen kannattajille, koska ulkomaalaislakimme on pienistä muutoksista huolimatta edelleen liian lepsu ja tämä jatkuva maassamme laittomasti elävien ulkomaalaisten paapominen jatkuu ja rajat edelleenkin vuotaa."

Sosiologisten tutkimusten mukaan pienikin vähemmistö voi vaikuttaa merkittävästi politiikkaan, jos se on paljon äänekkäämpi ja fanaattisempi kuin maltillisempi enemmistö. Maahanmuuttopolitiikassa on ollut käynnissä juuri tällainen huutokilpailu, ja hallitus on antanut vihervasemmiston vaikuttaa aivan liikaa tehtyihin ratkaisuihin.

Osittain asiaan on varmaan vaikuttanut myös se, että hallituksessa on kakai hardcore-uskovaista, Sipilä ja Soini. Kokoomuksen toimihta on vaikeammin käsitettävissä. Kehitysmaista peräisin olevien kouluttamattmien muslimien maahantuonnin ei luulisi olevan senkään etu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset