VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Onko Vuokko antanut Paavolle luvan tiedottamiseen itseään koskevista asioista?

Sen, mitä ehdin tutustua viime talvena Paavo Väyrysen Vuokko vaimoon presidentinvaalien aikaan, laitoin merkille, ettei Vuokko juurikaan nauttinut julkisuudesta. Kun tiedotusvälineet pyysivät häneltä haastatteluita, niin hän suhtautui haastattelupyyntöihin nihkeästi, jopa vastahakoisesti.

Kun Paavon Vuokko puoliso on nyt vakavasti sairas, niin olen vähän ihmetellyt miksi Paavolla on tarve tiedottaa vaimonsa terveyteen liittyvistä asioista kaiken aikaa julkisuuteen, jotka kaiken lisäksi ovat salassa pidettäviä tietoja, ellei tähän sitten ole ollut puolison suostumusta. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/dc4a78bd-3016-4047-9e0b-02c636d4e246

Väkisinkin on käynyt mielessä, onko Vuokko antanut Paavolle luvan tiedottaa hänen terveyteensä ja omaan tilanteeseen liittyvistä asioista julkisesti? Toivottavasti Paavolta ei ole tällainen seikka päässyt unohtumaan ja hän kunnioittaa puolisonsa tahtoa oikealla tavalla. Muuten joku voisi vielä luulla, että Paavo pyrkii hakemaan nyt julkisuuden kautta sympatiaa myös itselleen tällä murheellisella asialla.

Kaikkea hyvää Vuokolle ja pikaista toipumista. Toivottavasti sairautesi on vielä voitettavissa ja elät monta pitkää vuotta kanssamme täällä maan päällä. <3

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nämä ovat ikäviä ja surullisia asioita, mutta toivottavasti Paavokin muistaa kunnioittaa oman puolisonsa tahtoa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Perheen sisäisten asioiden tuollainen spekulointi ei useinkaan auta ketään - enemmänkin haittaa. Olen joissakin asioissa kanssasi luultavasti samaa mieltä esim. NATO. Mutten täysin ymmärrä miksi puututaan toisen perhesuhteisiin. Ja Paavo mielestäni on täysin itäänpäin suuntautunut, ja voisin hänestä sanoa pahempaakin. Mutta vihjailu ettei Paavon puoliso osaa pitää omaa etuaan on jokseenkin ala-arvoista tai siihen pitää olla todella hyvät perusteet. Etenkin ottaen huomioon heidän vaikeutensa nyt.
Olen lähes täysin Väysysen politiikkaa usein vastaan, mutta jokin raja pitäisi säilyttää tai olemme haukkumassa toisten perhesuhteitakin non-stop, enkä näe sen johtavan mihinkään hyvään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En tietääkseni haukkunut ketään. Päinvastoin toivotin vielä Vuokolle pikaista toipumista. Sympatiat ja empatiat ovat luonnollisesti Vuokolle. Kuinka moni puoliso toivoisi tuossa tilanteessa, että asioista puhutaan lehtien palstoilla, vaikka oma puoliso olisi kuinka julkisuuden henkilö tai mitä muuta tahansa?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"Kuinka moni puoliso toivoisi tuossa tilanteessa, että asioista puhutaan lehtien palstoilla, vaikka oma puoliso olisi kuinka julkisuuden henkilö tai mitä muuta tahansa?"

Niin eiköhän nämä ole kyseisen pariskunnan asioita. He ovat asiasta varmasti keskustelleet etukäteen tai jos eivät ole, niin se on silti heidän asiansa päättää, onko sille nyt tarvetta ja keskustella tarvittaessa keskenään. Ei ole siis sinun eikä meidän muiden asia pohtia täällä tilannetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Nyt olet muuten väärässä. Tällaisten asioiden osalta on syytä kertoa sekin puoli mitä asioista on sovittu ja mitä ei.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso Vastaus kommenttiin #14

Nimenomaan juuri tällaisissa asioissa kenelläkään ulkopuolisella ei ole oikeutta vaatia mitään tietoa toisten yksityiselämän asioista. Tai no ei ole koskaan muutoinkaan, mutta tässä tilanteessa se on erittäin vastenmielistä.

Kuten sanoin, tämä asia ei kuulu myöskään minulle ja nyt en tämän enempi osallistu tähän keskusteluun.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Ei kai nuo asiat kuulu meille sivullisille. Mitä ovat sopineet ja mitä ei.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun asioista kirjoitetaan lehtien palstoilla ja Paavo niistä tiedottaa, olisi varmaan paikalla Paavonkin todeta, että Vuokon kanssa on näin sovittu?

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Uskon, että saamme pian pätevän vastauksen kansainväliseltä juristilta, jolla on aikaa opastaa meitä maanmatosia täällä Puheenvuoron palstoilla.

Näin maalikkona koen, että nyt Vesa pistit pahan. Eiköhän nämä asiat ole perheen sisäisiä asioita ja jokainen vastaa itse mitä vaimonsa sairaudesta kertoo.

Ettet vain kääräissyt poliittista piikkiä muka nättiin moraalipakettiin ja näin teit asialla omaa vaalityötä. Hapokasta, ei jatkoon. Sorry.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitähän vaalityötä tarkoitat, kun en tietääkseni ole tällä hetkellä ehdolla, jos saan kysyä?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Olen muistavinani miten Vuokko Väyrynen oli esillä naistenlehdissä takavuosina, jolloin hän aviomiehensä kanssa esitteli pientä "lemmenpesää" eli yksiötä Rovaniemellä.

EU-parlamentaarikko Paavo Väyrynen oli siirtänyt osoitteensa Rovaniemelle. Tuohon aikaan parlamentin jäsenet tekivät hyvää tiliä matkakustannusten kanssa parlamentaarikon etuihin kuuluvia kalliita lentolippuja halvemmiksi vaihtaessaan.

Mitä pitemmät lentomatkat sitä pulleampi tilipussi.

Ehkä muistan paikkakunnan väärin, mutta "lemmenpesästä" uudella paikkakunnalla kirjoitettiin ja lehtiartikkeleihin otetut valokuvat tästä parista olivat niin onnistuneita, että on vaikea kuvitella Vuokon niihin Paavon painostamana vastahakoisesti suostuneen.

Paavo ja Vuokko ovat aina puhaltaneet yhteiseen hiileen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Epäilemättä Paavo ja Vuokko ovat aina puhaltaneet yhteen hiileen. Sen verran pitkä liitto on takana. Olisiko kuitenkin paikallaan, että Paavo toisi esille sen, että hän on Vuokon kanssa sopinut, että terveysasioista puhutaan lehtien palstoilla?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Mielestäni Paavo Väyrysen olisi ollut tahdikasta kertoa saaneensa vaimoltaan luvan kertoa tämän yksityisasioista julkisuudessa vaikka se ei olisi edes totta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Niin minä olisin ainakin ensimmäiseksi maininnut. Tosin, en ihan helposti lähtisi puhumaan puolisoni asioista, vaikka siihen olisi lupakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #25

Jäädään joukolla odottamaan Vuokon laboratoriovastauksia.

Paavo niistä Vuokon puolesta julkisuudessa varmaankin aikanaan tiedottaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Se tästä vielä puuttuisi. Ehkä siinä menee kuitenkin Paavollakin jo se julkisuuden raja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos vaivaa kysy Paavolta.

Täysin turha blogi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Otsikosta päätellen voisi luulla, että johan kysyin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Melkoisen matalamielinen blogi jopa kepun likaisten temppujen osastolta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten itse toimisit vastaavassa tilanteessa, jos kyse olisi sinun puolisostasi? Eikö mielestäsi olisi syytä tuoda esille, mitä puolison kanssa on sovittu ennen kuin lähtee tiedottamaan terveyteen liittyvistä asioista ihan vain senkin takia, ettei tule väärinkäsityksiä? Tietosuoja koskee myös perheen sisäisiä asioita ja väärin käytettyinä voi johtaa poliisitutkintaan ilman omaa aloitettakin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kysyisin että mitä helvettiä se sinulle kuuluu, mitä olen puolisoni kanssa sopinut. Äläkä jaksa jeesustella että ihan vilpittömästi vain Vuokon tietosuojasta olet huolissasi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Moitit matalamieliseksi ja likaiseksi tempuksi. Tarkoitus oli herättää keskustelua aiheesta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #17

Älä puutu luvatta toisten ihmisten yksityiselämään.

https://oma.uusisuomi.fi/keskusteluohje

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #18

Et voi olla tosissasi. Paavo on itse tehnyt puolison ja oman elämänsä julkiseksi jopa asiasta, josta itse en niin tekisi. En ihan helposti edes vaikka puoliso antaisi siihen luvan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #22

On jokseenkin eri asia Levosen revitellä spekulaatioita toisten sopimisesta joista hän ei mitään tiedä kuin asianosaisen itse niistä tai muista henkilökohtaisista asioistaan kertoa. Jos Levonen ei tuota eroa ymmärrä niin sääliksi käy.

Väyrysen pariskunta sopinee keskenään mitä ja miten kukin kertoo minnekin. Ihan niinkuin mikä muu pariskunta tahansa. Se ei kuulu mitenkään Levoselle sillä se on henkilökohtainen yksityisasia heille kunnes ja etenkin jos he itse siitä avautuvat, siis sopimisestaan.

Levonen voisi siis lyödä vaalimynttiään hieman paremmin käytöstapoja noudattaen. Tai oikeastaan paremminhan tämä tälläinen hömpänpömppä-älämölö hänen sielunsa syövereitä äänestäjäkunnalle avaa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #17

"Tarkoitus oli herättää keskustelua aiheesta."
**** **** ****

Kannatan toki sananvapautta tuossakin. Sen kuin puhutte. En vain näe erityistä tarvetta keskustella perheensisäisistä asioista tuolla tavoin. Lähinnä lievästi paheksun moista. Ajattelitko että Vuokko vaikka arvostaisi?

Paavon ura politiikassa taas on about taputeltu jo. Vähäksi aikaa jaksoi nostaa vielä Keskustaa ylös ennen lähes vääjäämätöntä alaspäin vajoamista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Vuokko voi hyvinkin arvostaa. Paavon olisi kannattanut toimia poliittisesti toisin, niin monelta tuskalta olisi hän itsekin välttynyt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #23

Voi hyvinkin? Älä viitsi :) . Pirauta hänelle ja kysy ennen vaikka seuraavaa vastaavanlaista kirjoitusta? Kun Väyrysen kantojen kova vastustajakin on edes kerran Väyrysen (tai perheensä) puolella, niin voi olla että olet iskenyt kirveelläsi kiveen.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #23

Vesa? Ettet vain ole huolissasi keskustan lapin piirin menestyksestä. Jos Paavo päättää asettua Tähtiliikkeen ehdokkaaksi lapissa, edellyttää tietenkin että Tähtiliike saa tarvittavat 5000 kannattajaa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #31

Valitsijayhdistyskin riittää.

Eduskuntavaaleissa ehdokkaita voivat asettaa
1) puolueet, jotka on merkitty oikeusministeriön ylläpitämään puoluerekisteriin sekä
2) vähintään 100 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #32

Tuon valitsijayhdistyksen unohdin, kuulostaa Keskustan lapin piirin kannalta vielä huonommalta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

En millään tavalla. Kyllähän se Paavo voi hyvinkin taas pulpahtaa poliittisesti pinnalle kuin mato-ongen korkki. Niinhän sillä on tapana, jos ei tämä puoliso Vuokon tilanne sitten johda siihen, että vetäytyy myös eduskuntavaaleista, vaikka kannatuskortit ehtisi ajoissa kerätä. Johan Paavo ilmoitti, että europarlamenttivaaleissa ei ainakaan nähdä.

Tietysti olisin toivonut Paavon itsensä kohdalla toisenlaista käsikirjoitusta ja loppua poliittiselle uralle, jos sellainen on nyt vielä edessä.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tämän plogin kyllä Levonen voisi poistaa. Ei ole korrekti eikä millään tavalla sopiva.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nuoko iltapäivälehtien jutut on sitten sitä?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Juuri tästä syystä en ole ostanut 20 vuoteen iltapäivälehtiä, enkä tule koskaan ostamankaan.

Viimeinen niitti oli, kun etusivulla oli ainoastaan neljä sanaa, jotka peittivät koko sivun:

4-VUOTIAS LAPSI HUKKUI KAIVOON. Miten räikeästi tehdään rahaa traagisilla asioilla. En ole edistämässä tällaista sairaalloista rahastusta toisten surulla ja kärsimyksillä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näinhän tässä kohtaa Paavo valitettavasti itsekin juuri toimii ja päinvastoin aktiivisesti edistää tuota iltapäivälehtien mahdollisuutta tehdä rahaa puolisonsa asialla, kun kertoo avoimesti Vuokon asioista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset