Miksi keskustassa nyt maristaan, kun vielä Sotkamossa asiat olivat toisin?

Juha Sipilään keskustan puheenjohtajana näyttää olevan keskustan sisällä paljon jännitteitä ja kritiikkiä ilmassa, jotka nyt vasta näin lähellä eduskuntavaaleja alkaa purkautua ulos. Valitettavasti kyllä väärään aikaan. Joillakin näyttää nyt kentällä ja julkisuudesta kuulemieni puheitten perusteella olevan tappiomieliala ja paniikki päällä johtuen puheenjohtaja ja pääministeri Juha Sipilän johtamistavasta. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/264342-koko-liike-pitaisi-keikauttaa-uuteen-asentoon-keskustalaisilta-suoraa-palautetta-juha

Mahdollisuus kritiikkiin ja keskusteluun oli kaikilla keskustalaisilla ennen kesäkuun Sotkamon puoluekokousta ja itse puoluekokouksessa. Jo tuolloin nähtiin, että kansa ei ollut tyytyväinen Juha Sipilän johdolla harjoitettuun hallituspolitiikkaan. En minäkään. Kansalaisten arjen huolet olivat liian etäisiä myös puoluejohdollemme ja tärkeintä näytti olevan tuloksen tekeminen. Suomi kuntoon. Niin tehtiinkin, mutta tavalla, joka kovasti ärsytti ja suututti kansaa. Työllisyyden ja talouden tuloksista puhuminen ei vetoa kansaan, vain kokoomus hyötyy.  

Olin ainoa haastaja Juha Sipilälle Sotkamon puoluekokouksessa. Tein kaiken mahdollisen niissä olosuhteissa mitä oli mahdollista, että puoluekokous olisi valinnut minut uudeksi keskustan puheenjohtajaksi ja linja olisi saatu muutettua. Tukea vain ei tullut, ei edes omalta piiriltä, vaikka olin valmis laittamaan itsestäni kaiken mahdollisen likoon. Linja olisi varmasti muuttunut toisenlaiseksi ja paljon inhimillisemmäksi sekä perusoikeusmyönteisemmäksi, jos minut olisi valittu puheenjohtajaksi. Ei olisi tullut irtisanomislakiesityksiä. Kenellekään ei varmasti jäänyt epäselväksi, mikä oli puheeni sanoma. https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806092201003133_pi.shtml

Toin myös moneen kertaan jo ennen vaaleja esille esimerkiksi sen, että keskustan linja suosii liikaa kokoomusta eikä harjoitettu liian raaka oikeistopolitiikka ole hyväksi puolueellemme ja sen perinteiselle kannattajajoukolle. Siksi minun on vaikea ymmärtää, miksi keskustassa nyt maristaan ja Sotkamossa oltiin hiljaa, kun puoluekokous valitsi Juha Sipilän uudelleen johtoon suurin hurmoksin ja selvin lukemin 2053-19, joka ei jättänyt kenellekään mitään sijaa valituksille. Hyväksyin vaalituloksen mukisematta ja annoin välittömästi täyden tunnustuksen Juhalle hänen saamasta vaalivoitosta ja annan tietysti laillisesti tapahtuneelle valinnalle edelleenkin.

Keskustassa käynnissä olevien kritiikin esittäjien täytyy nyt ymmärtää, että totta kait Juha Sipilä ja vallassa oleva puoluekoneistomme jatkaa valitsemallaan tiellä, kun Sotkamon puoluekokous niin päätti ja antoi hänelle myös tähän täyden tuen. Mihinkä se linja olisi siitä silloin muuttunut, kun ei sellaista puoluekokous edes halunnut ja johtoon valittiin muutenkin ns. Juhan tiimi. Ei sinne tullut yhtään sitä kriittistä ääntä.

Vaikka kansan demokratia on eri asia, kun koko kansa äänestää tulevissa eduskuntavaaleissa, nyt pitää kestää loppuun saakka ja purra vain hammasta yhteen. Ei nyt ole aikaa ja oikea aika purnata. Jos keskusta ”uppoaa” vaaleissa syystä tai toisesta valitsemallaan tiellä, Juha Sipilää on tästä turha moittia. Hänellä on ollut kaiken aikaa puoluekokoukselta saatu tuki. Katsokoon silloin vain puoluekokous itseään peilistä.

Minä en  valita. Minä hävisin reilusti puheenjohtajavaalit. En ole huono häviäjä ja kunnioitan puoluekokouksen tekemää ratkaisua niin kauan kuin puoluekokous tekee taas uuden valinnan. Kunnioitan myös sitä laillista ratkaisua, ettei Kymen piirikokous valinnut minua ehdokkaaksi tuleviin eduskuntavaaleihin. On sitä tietysti moni ihmetellyt ja monella on käynyt ns. piruja mielessä, mutta näin se puoluedemokratia toimii keskustassa eikä sota yhtä miestä kaipaa.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu