VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Ay-liike, sosiaalidemokraatit ja vasemmisto(kommunistit) Suomi Neidon kimpussa

Jo nyt on selvästi havaittavissa, kun ihmisten kanssa keskustelee, että ymmärrystä ay-liikkeen työtaistelutoimenpiteille tulee sitä vähemmän, mitä kovempia ja yhteiskunnan taloudelle vahingollisempia keinoja ay-liikkeen toimesta uhataan käyttää ja käytetään. Jokainen suomalainen tajuaa sen, että lakoilla ei aiheuteta mitään muuta kuin pelkkää vahinkoa.

Lakkojen järjestäminen ennen varsinaista hallituksen laatimaa esitystä ja puuttuminen hallituksen oikeuteen tehdä esityksiä on sellaista typeryyttä, joka kääntyy varmuudella vielä ay-liikettä itseään vastaan mitä pidemmälle tätä sirkusta viedään ja Suomi Neidon kimppuun käydään.

Sosiaalidemokraattien ja vasemmisto(kommunistien) on turha kuvitella, että tukemalla ay-liikkeen pamppujen organisoimaa ja entistä typerämmäksi käyvää lakkoilumyllytystä, heidät tultaisiin muistamaan hyvällä, kun Suomen taloudelle ja työllisyydelle aiheutetaan entistä vakavampaa vaaraa ja haittaa.

Jokainen lakon vuoksi toimintansa lopettaneen yrittäjän ja työnsä menettäneen duunarin putoaminen elämään taas tulonsiirtojen varassa kaivertaa varmasti omaa ja perheen mieltä. Kukaan itseään kunnioittava ja työtä haluava ihminen ei haluaisi aloittaa taas nollapisteestä ja odottaa kuin kuuta taivaalta, että saisi taas jonain päivänä uutta työtä ja toimeentuloa itselleen ja perheelle.

Nekin ihmiset, jotka valitettavasti joutuvat elämään tälläkin hetkellä tulonsiirtojen ja erilaisten tukien varassa ja kamppailevat pienillä roposilla omasta toimeentulostaan, tulevat varmasti kärsimään näistä typeristä lakoista, joita eräät ay-liikkeen johtohahmot yhdessä sosiaalidemokraattien ja vasemmisto(kommunistien) kanssa kaiken aikaa masinoi ja miettii uusia ja vakavampaa haittaa aiheuttavia siirtoja.

Yleislakko, jos ja kun sellainen tulee, on sellainen kirosana yhteiskunnallemme globaalin markkinatalouden aikana, että jaettavaa tulee kaikista sosiaalidemokraatti Antti Rinteen lupauksista huolimatta olemaan jatkossa varmasti vähemmän ja jälkien siivoamiseen kuluu seuraavilta hallituksilta, yrittäjäsukupolvilta ja työntekijöiltä entistä enemmän aikaa. Lakon pitkittyessä siihen tuskin edes seuraavat 10 vuotta riittää. Puhutaan mieluummin kymmenistä vuosista.

Ilman kasvua ja uusia työpaikkoja kenenkään on turha kuvitella, että Antti Rinne tai kukaan muukaan voisi taikoa hetkessä sellaisia hokkuspokkus taikatemppuja, että esimerkiksi eläkkeitä ja toimeentulotukimenoja voitaisiin edes ajatella nostettavan kaikesta muusta yhteiskunnan verovaroilla kustannettavista menoista puhumatta. Edessä on päinvastoin itkua ja hammasten kiristystä ja Rinteen lupauksille voi jättää pitkät hyvästit.

Kun lakkoilu kuluttaa entistä enemmän monien yritysten varoja ja energiaa, sitä eivät ne katsele pitkään, joilla on vielä mahdollisuus siirtää toimintojaan muualle. Tässä on äkkiä Suomen maine mennyt sellaiseksi, että moni hyvä hanke ja uusi työpaikka jäävät toteutumatta. Kauanko tällaista typerää pelleilyä pitää katsoa sivusta, kun ay-liike on tuhoamassa yhdessä sosiaalidemokraattien ja vasemmiston(kommunistien) kanssa Suomi Neidon pitkästä aikaa hyvin liikkeelle lähteneen talouskasvun ja tekee pahimmassa tapauksessa vielä monista syyttömistä yrittäjistä ja työpaikoista ruumiita?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä ei kuulkaa rakkaat Uuden Suomen lukijat hyvin käy, jos tämä pelleily vain jatkuu.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Juha Sipilän johtama nykyinen hallitus on Suomi Neidon kimpussa. Jokainen meistä tietää jos Sipilän hallituksen pelleily jatkuu ei hyvä heilu.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Tero, ottiko Vesan hyvä kirjoitus noin kovasti päähäsi, että piti kirjoittaa Juha Sipilän hallituksen hyvistä aikaansaannoksista ja Juha Sipilästä todella ala-arvoinen kommentti.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #91

Ei ottanut päähän. Osalla porukkaa vain näyttää unohtuneen keihin hallituksen leikkaukset ovat eniten koskeneet, lapsiperheet, sairaat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät.......

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Missä on se suhteellisuuden- ja oikeudentaju? Minun on vaikea ymmärtää tällaista lakkoilua, jolla aiheutetaan vakavaa yhteiskunnallista haittaa ja vahinkoa, kun mitään lakiakaan ei ole edes eduskunnan käsiteltävänä, saati koko esitystä edes vielä tehtynä. Epäilen, että sellaista tuleekaan, kunhan osapuolet kykenisivät yhdessä neuvottelemaan, mikä on yrittäjien ja työntekijöiden kannalta parasta.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Jokainen kaveri ja tuttu jonka kanssa olen jutellut viime aikoina . On eronnut liitosta , on eroamassa liitosta tai harmittelee jotta on ikinä maksanut liiton rahoi .

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Enpä yhtään ihmettele. Nyt, kun saisi kerrankin tehdä töitä, niin se estetään näin typerällä ja vahingoittavalla tavalla. Kuka sitä omaa oksaansa haluaisi sahata poikki?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ymmärryksen määrä on suhteessa siihen, keiden kanssa juttelee. Lakko ei ole yhden osapuolen tulosta. Tangoon tarvitaan kaksi.

Suomi ei ole erityisen lakkoherkkä valtio. Itse en 40-vuotisen työurani aikana ole ollut lakossa päivääkään.

Työntekijäpuolella on vain hyvin rajallinen määrä "aseita" käytettävänään vastapuolen sanelupolitiikalle. Lakko on se järein.

Haluaisitko Levonen, että lakko-oikeus poistettaisiin vai kenties kieltää kaikki ammattiliitot? Itse en haluaisi elää orjayhteiskunnassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Poliittiset lakot pitää saada loppumaan. Lakko-oikeutta en kokonaan olisi kieltämässä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Laitan SAK:n näkemyksen poliittisesta lakosta, jotta puheissa olisi sama poliittinen lakko.

"Mitä tarkoittaa poliittinen mielenilmaus ja miten se eroaa mielenilmauksesta?
Poliittinen mielenilmaus kohdistuu poliittisiin päättäjiin, kuten maan hallitukseen.

Miksi SAK ei tyydy vain osoittamaan mieltä vaan järjestää myös työtaisteluita?
SAK ei järjestä työtaisteluita, kuten lakkoja. Työtaisteluista päättävät ammattiliitot ja ammattiosastot.

Missä säädetään poliittisesta lakosta?
Siitä ei säädetä laissa vaan oikeus poliittiseen lakkoon perustuu YK:n alaisen Kansainvälisen työjärjestön ILO:n hyväksymiin periaatteisiin, joihin Suomi on sitoutunut.

ILO:n mukaan ammattiyhdistyksillä pitää olla mahdollisuus protestilakkoihin ja mielipiteensä ilmaisemiseen yhteiskunnallisissa kysymyksissä, vaikka ne eivät suoraan kuuluisi työehtosopimuksissa sovittuihin asioihin.

Yhdistymisvapaus ja siihen sisältyvä työtaisteluoikeus on turvattu ILO:n sopimusten lisäksi Euroopan ihmisoikeussopimuksessa ja Suomen perustuslaissa. Euroopan ihmisoikeussopimus on Suomessa voimassa lakina.

ILO toimii kolmikantaperiaatteella, joten myös työnantajat ovat sitoutuneet ILO:n sopimuksiin ja periaatteisiin."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Mikä se sellainen poliittinen lakko on, kun ei ole vielä edes hallituksen valmista esitystä ja miten vakavaa vaaraa ja haittaa aiheuttavia tällaiset poliittiset mielenilmaukset ja protestilakot saavat olla? Voiko missään muussa EU-valtiossa uhata yleislakoilla, joka voi laittaa kaikki yhteiskunnan pyörimät pyörät kiinni?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #9

"Voiko missään muussa EU-valtiossa uhata yleislakoilla, joka voi laittaa kaikki yhteiskunnan pyörimät pyörät kiinni?"

Kyllä voi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #15

No EU:n jäsenvaltioissa, joissa on lakko-oikeus. Lähimpänä Ruotsi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Siis pelkällä poliittisella lakollakin voi laittaa maan yleislakkoon esimerkiksi Ruotsissa?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #24

Nyt en ymmärrä mitä ajat takaa? Poliittinen lakko on ihan eri asia kuin yleislakko. JHL voi järjestää jäsenistönsä tuella poliittisen lakon, mutta ei yleislakkoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Tarkoitan sitä, mitä tuo määritelmä poliittisesta lakosta pitää sisällään ja voidaanko sen turvin ajaa maa yleislakkoon, jolloin yhteiskunnan pyörät lakkaa pyörimästä. Siis onko poliittisella lakolla oikeus mennä niin pitkälle kuin yleislakkoon saakka tuolla lahden toisellakin puolella.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #26

Poliittisilla yleislakoilla pyritään yleensä painostamaan maan hallitusta. Varsinkin tietyissä maissa ne ovat usein demonstratiivisia ja lyhytkestoisia, mutta voivat myös jatkua etukäteen määräämättömän ajan tai kunnes tavoitteet saavutetaan. (Wikipedia).

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #37

Tuo ei siis välttämättä päde kaikkialla ja ole enää voimassaolevaa oikeutta jokaisessa EU-valtiossa, mutta näin kuitenkin voi käydä kuten meillä Suomessa uhkaa käydä ja tällä menolla käykin.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #9

En ole päättämässä lakoista, joten en ota suoraan kantaa niihin. Ongelma lienee juuri siinä, että ei ole valmista esitystä, joten esityksen sisältöön pyritään vaikuttamaan. Alla on taas yksi lusikka lisää soppaan.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262366-ay-liikkee...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #14

Voi olla, että ay-liikkeelle tulee vielä kiire saada sovintoneuvottelut aikaan ja joutuvat myös hakemaan kompromissia aikaisemman ehdottomuuden sijaan.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #17

Mikäli tuo lainaus tuosta edellisestä linkistä pitää paikkansa, niin silloinhan yrittäjät ovat olleet ehdottomia? Hallitus on hyväksynyt, mutta ei tätä haluttu käsitellä tiedonantona. Kyllä tätä velliä sekoittaa useampi taho. Kaikkien on otettava järki käteen.

”Valtionvarainministeriltä taitaa nyt unohtua, että paikallisen sopimisen edistämisestä oli jo sopu, jota hallitus kannatti. Myös kokoomus. Esitys kaatui Suomen Yrittäjien vastustukseen. Ratkaisu kiistaan olisi siis jo olemassa”, Malste vastaa Orpolle Twitterissä.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #36

Tämä on niin iso asia, jos väite pitää paikkansa, että tähän on pakko tarttua.

Paikallisesta sopimisesta oli siis jo sopu, mutta yrittäjät eivät sitä voineet hyväksyä? Mikäli tästä olisi tullut sopu, niin silloin ei olisi irtisanomislakia otettu tapetille ja nyt käsillä olevat ongelmat olisivat jääneet toteutumatta.

Työntekijäpuolelle ja Hallitukselle sopu olisi käynyt Malsteen mukaan. Miksi Hallitus ei vienyt valmisteltavaa lakia paikallisesta sopimisesta eduskunnan käsittelyyn, kun ehdotus ei yrittäjille sopinut? Miksi yhden tahon annettiin estää eduskunnan lainmukainen päätösvalta lainvalmistelussa. Hallitus ei halunnut kusta omiin muroihinsa?

Sipilä ehdotti, että palataan tuohon samaan paikalliseen sopimukseen ja lyödään kättä päälle, niin irtisanomislaki voidaan unohtaa. Yrittäjät eivät olleet hyväksyneet ko. sopimusta, joten mitä työntekijäpuolelta (Rinne ilmeisesti edusti tätä tahoa) tässä odotettiin. Oliko Hallitus muuttanut hyväksyntänsä niin, että tarvittiinkin työntekijäpuolen lisävastaantuloa, jotta yrittäjät voivat hyväksyä sopimuksen? Samalla kyllä annettiin käytännössä veeto-oikeus yrittäjille.

Mikäli väite pitää paikkansa, niin kyllä Hallitus on itse aiheuttanut toimillaan nykyisen tilanteen. Irtisanomislain kohdalla säännöt ovatkin sellaiset, että hallitusta ei saa ohjailla, mutta paikallisessa sopimisessa asia oli eritavoin.

Sipilän ja Hallituksen toiminta on tässä valossa kyllä erikoista ja se on itse toimillaan ajanut Suomen kuseen. Selvittäkää nyt meille kansalaisille, että mistä tässä oikeasti on kyse. En ole minkään tahon puolella, mutta tasapuolisuutta ja otuutta peräänkuulutan, ennen kuin koko maa on sekaisin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #42

Tämä olisi kyllä hyvä selvittää tasapuolisuuden nimissä, mitä kaikkea siellä on tapahtunut ja miksi yrittäjien kohdalla annettiin periksi.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #49

Samaa mieltä. Tämä näyttää kyllä erikoiselta, jos väite pitää paikkansa. Hallitukselta perään selitystä. Tämä asia ei saisi eskaloitua yhtään enempää.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #42

Taisipa olla niin että joillekin ei kelvannut se vaihtoehto että työpaikan työntekijät itse valitsevat keskuudestaan sen henkilön joka työnantajan kanssa paikallisesti neuvottelisi. Toinen osapuolt taas ei hyväksynyt sitä että moista itsenäistä päätäntävaltaa vosi työpaikan työntekijät tehdä.

https://www.verkkouutiset.fi/sak-jyrahtaa-jos-paik...

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #73

Tuon mukaan hallitus oli antanut asialle hyväksyntänsä ja myös työntekijäpuoli. En tiedä, että mitä sopimus sisälsi, mutta sisältö ei kelvannut Yrittäjille. Omassa blogissani ihmettelen asiaa enemmän, joten jos kiinnostaa, niin sieltä voit lukea lisää. Erikoiselta nimenomaan Hallituksen toiminta vaikuttaa.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #9

Vesa!

Vastakysymyksenä sinulle! Mikä se sellainen eduskunnan lainsäädäntöä koskeva päätös on, jolle ei ole vielä täsmällistä hallituksen esitystäkään:-)

Ja toiseen väitteeseesi! Voi monessakin EU-maassa. En ole vielä kertaakaan päässyt käymään esimerkiksi Pariisissa, että eikö siellä olisi ollut menossa joko liikennettä tai jotakin muuta palvelusektoria koskeva työtaistelu.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

"Työntekijäpuolella on vain hyvin rajallinen määrä "aseita" käytettävänään vastapuolen sanelupolitiikalle"

Onko sinun mielestäsi maan hallitus työntekijäpuolen vastapuoli? Se, että joku etujärjestö voi painostaa hallitusta, on täysin väärin.

Et kai Laaksonen sentään hyväksyisi sellaista lakkoa, jossa lennonjohtajat (muutama kymmenen henkilöä) pistäisi Suomen sekaisin vaikka vain viikon lakolla vaatimalla haluamaansa lakia tai olemassa olevan lain perumista?

Lennonjohtajat ovat niin hyvätuloisia, että viikon parin palkattomuus, ei heidän talouttaan kaataisi varsinkin jos liitto vielä antaisi lakkoavustusta.

Jos tällaiset keinot hallituksen painostamiseksi olisivat hyväksyttäviä, se ei kai olisi pelkästään Ay-pomojen etuoikeus.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Lennonjohtajat on vähän huono esimerkki, sillä heillä on yrityskohtaiset sopimukset.

Mutta leikitään ajatuksella, että hallitus, EK:n korvaankuiskuttelun jälkeen, päättää ryhtyä puuhaamaan heidän irtisanomissuojansa poistamista, tai palkkansa puolittamista tai työajan lisäämistä yksipuolisella päätöksellä, niin en panisi pahakseni, vaikka pysäyttäisivät toviksi lentoliikenteen.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #44

Niinpä olikin huono esimerkki. Tuskin lennonjohtajien työnantaja on EK:n jäsen? Lennonjohtajien työehdoista on siis sovittu paikallisesti? En myöskään usko, että hallitus lennonjohtajien työsopimuksiin puuttuisi, koska se on ollut ajamassa nimenomaan paikallista sopimuskäytäntöä.

No sanotaan sitten, että lennonjohtajat ryhtyisivät poliittiseen tukilakkoon samaan tapaan kuin JHL, jonka jäsenistöä hallituksen lakiesitys ei varmastikaan koske (mikä julkinen ala on alle 10-hengen yritys?)

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #56

Villikari epäilee josko lennonjohatjien työnantaja on mukana EK:ssa. Kyllä on. Myös julkisen puolen työnantajaorgaanit ovat mukana alojensa työnantajaliitoissa. EK käyttää niitä jopa keihäänkärkinä kokeillessaan uusia kujeitaan.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari Vastaus kommenttiin #75

Kiitos tiedosta. Air Navigation Services Finland Oy (ANS Finland) vastaa Suomen ilmatilan käytön hallinnasta sekä lentoreitti- ja lennonvarmistuspalveluista 22 lentoasemalla Suomessa.

Tiedätkö minkä liiton kautta ANS kuuluu Elinkeinoelämän Keskusliittoon? ANS on valtion 100% omistama ja sen omistajaohjauksesta vastaa VVM.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Tässä tangossa ei kyllä ole kuin yksi nyrjähtänyt osapuoli ja se on Ay-liike, joka 60-luvun muuisteloissaan pyrkii tekemään sen, mikä viime vuosituhannen puolivälissä vielä oli mahdollista ja nähtiin ajavan työtä tekevän Suomen etuja, mutta ajat ovat muuttuneet ja nyt jokainen lakkopäivä on pois myös duunareilta itseltään ja lakon pitkittyessä se tulee vaikuttamaan jok`ikiseen kansalaiseen, maahanmuuttajia lukuunottamatta, sillä heitä sentään suojaa Suomen laki, joka takaa heille riittävän toimeentulon ja tietyt palvelut, jotka jo nyt, tarpeen niin vatiessa, omilta kanslaisiltta evätään.
Kansan olisi myös hyvä muistaa, että kaikkien vaalien alla demarit ovat luvaneet kansakunnalle roppakaupalla "hyvvää ja horosaa", mutta annapas olla, kun on yö vaalien jälkeen nukuttu, niin ovat kielet kellossa muuttuneet, takit kääntyneet ja alkaa se köyhän kansan kuritus ja duunarin laariin lypsäminen.
Näin on käynyt ennen ja näin tulee käymään nytkin, mikäli kansa ei tajua tätä "k^^^^tusta" ja estä näiden keturien valtaan pääsyä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitä enemmän tietoa kansa saa siitä, miten kiviseksi käy tie, jos lakot jatkuu, niin sitä varmemmin keturit eivät pääse valtaan. Kyllä Suomen kansa on vielä viisasta ja osaa laskea sitten mihin rahat enää riittää, kun näin typeriä lakkoja pidetään ja mihin kaikki johtaa, jos lakot vain jatkuu.

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Onneksi se pelleily loppuu puolen vuoden kuluttua!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Demarit ja vasemmisto ei nouse Suomessa valtaan eikä tällä menolla Antti Rinteestäkään tule pääministeriä. Suomen kansan oikeus- ja suhteellisuudentajua ei kannata kenenkään aliarvioida.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pahaa pelkään, että Levosen kauhuskenario tulee toteutumaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #10

Mitä pahaa siinä on? Kansan on lopulta ymmärrettävä se, mikä Suomi Neidolle on parasta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #18

Eihän siinä mitään pahaa olekaan, jos Rinteestä tulee pääministeri. Kansa kertoo alkuvuodesta.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #21

Näen jo nyt painajaisia Rinteestä pääministerinä. Miettikääpä maamme pääministeriä tuolla isoilla foorumeilla, kun tämä ei meinaa saada sanaa suustaan täällä pienemmissäkään ympyröissä. Siellä ei riitä, että osaa sanoa "demarit ajaa vähäosaisten asiaa". Siellä ei tällaisilla valheilla pitkälle ratsasteta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #67

Mitä pidemmälle lakkoillaan, sitä kivisemmäksi käy rinne Rinteelle päästäkseen pääministeriksi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#1 Vesa
-ei kuulkaa rakkaat Usarin lukijat hyvin käy, jos tämä pelleily jatkuu-

Ei todellakaan. Keskustapuolueelle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaaleihin on vielä aikaa. Tässä ehtii vielä gallupit nousta. Suomen kansaa ei pidä kenenkään aliarvioida, ei Teuvonkaan, vaikka olet ja olemme itsekin osa kansaa.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Parasta olisi, jos nämä kaikki nykyiset keturit (lue kansanedustajat) julistettaisi hakukieltoon ja valittaisi kokonaan uusi orkesteri maata johtamaan.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Suomen luottoluokitus lakkoilemalla saadaan huononee . Ja korot nousee siksi .

Miksi ayänkyrät ei tajua tai välitä tämmöisestä ???

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin, mitäpä Sipilä sellaisesta enää välittäisi, kun poliittisen uran päätepiste on puolen vuoden päässä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Korot on todennäköisesti nousemassa joka tapauksessa, mutta lakkoilemalla saadaan niihin kyllä helposti lisää vauhtia.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tuohan vasta onkin ulkoparlamentaarista vaikuttamista. Miksi et ole huolissasi siitä?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

EKP omistaa euron ja määrää korkopolitiikasta sekä rahan arvosta suhteessa muihin valuuttoihin. Tämä tietää palkkojen suhteen sisäisen devalvaation aikaa ja ainoa, johon ay-liike voi vielä vaikuttaa, on työlainsäädäntö. Tähänkin ei voi juuri muutoin vaikuttaa kuin lakiin liittyvän lausuntakierroksen aikana ennen sen menemistä eduskuntakäsittelyyn. Muu päätetään demokraattisesti valitussa eduskunnassa.

13.10.2018 Hesarin artikkelista Jari Lindströmiin liittyen sai lukea mm. ”Työministerin viesti on se, ettei ay-liikkeen pidä suojella työntekijöiden etuja niin, ettei enää ole etuja, joita suojella.” Luulisi, että nämä viisaat sanat herättäisivät ”tavalliset tallaajat” huomaaman asioiden oikean tilan.
Itse ymmärrän tämän sanoman sillä, mitä Valtiokonttorin velkatiedot kertovat. Ulkolaiset velkojat tuskin jättävät velkojaan saamatta. Taloudellisen tilanteen mennessä hallitsemattomaksi, se tietäisi troikan (EU, EKP, IMF) tuloa Suomeen. Siinä silloin ay-vaikutusvalta nollaantuisi. Eduskunnastakin tulisi ”kumileimasin” Kreikan tapaan saattaessaan voimaan troikan päätöksiä.

http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Valtionvelka_ja...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näin se Jukka menee. Aika entinen ei enää koskaan palaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Hallitususkovaisten mielestä siis orjatyövoimaan siirtyminen olisi paras ratkaisu talouskasvun takaamiseksi? Koska silloinhan se talous kasvaa.

Siitäpä ei olekaan kyse, vaan tulonjaosta. Mikä ei istu kepulaisen pirtaan, koska heidän mukaansa oikeudenmukainen tulonjako lienee vain sossujen ja kommareiden juonittelua.

Ja sanotaan tämä nyt vielä kerran: noin 100000 työpaikkaa on seurausta globaalista talouskasvusta (ja ne menetetään taas kun globaalissa taloudessa pian tapahtuu väistämätön notkahdus tai lama), ja ne 30000, jonka hallitus väittää syntyneen sen toimista ovat, yllätys yllätys, melkein täsmälleen se sama luku, joka on syntynyt hallituksen työvoimakoulutuksiin sun muuhun nöyryyttävään pelleilyyn väkisin työntämistä työttömistä.

Lapsikin näkee, että hallituksen väitteet työllisyystilanteen johtuneen sen työntekijöitä kurjistavasta politiikasta, on silkkaa propagandaa. Se lapsi ei tosin ole minkään sortin uskovainen kuten niin monet tässä maassa ovat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kysy Mark niiltäkin mielipidettä, jotka ovat saaneet oikeita töitä ja elintaso on kohentunut. Tempputyöllistäminen ei ole mikään kliffajuttu, mutta sekin on parempi kuin ei tehtäisi mitään. Kun kunnan osuus työmarkkinatuesta laskee, se on eteenpäin ja varsinkin kunnassa, jossa ne maksut ovat miljoonia euroja vuodessa. Ei tätäkään asiaa kannata täysin väheksyä, vaikka totta kait mieluummin kaikille niitä oikeita töitä, jotka niitä töitä kykenevät tekemään. Osahan on sellaista porukkaa, ettei taida mitkään temput auttaa, vaikka kuinka yritettäisiin.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Olen kysynyt. Kaikki he kiittävät globaalia talouskasvua, mutta enemmistö heistä sättii hallitusta kurjistamistoimista.

Et varmaan ole ihan vakavissasi kun puhut työmarkkinatukien säästymisestä, kun 30000 työtöntä nöyryytetään 9 euron päiväpalkalla. Ja poistetaan työttömyysluvuista vain siksi, että hallitus saisi propaganda-aseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Kaikki eivät koe sitä nöyryyttävänä. Ne, jotka lähtisivät heti niihin oikeisiin töihin, kun vain töitä olisi, voivat kokeakin, mutta näille ns. osatyökykyisille se voi olla hyvä lisä pienikin lisä ja ennen kaikkea on toimintaa sen sijaan, että pyörisi oman kotinsa nurkissa.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #51

"Kaikki eivät koe sitä nöyryyttävänä."

Lähes kaikki jotka tiedän, kyllä kokevat sen nöyryyttävänä ja pelkkänä vittuiluna. Nekin jotka eivät kokeneet (koska luvattiin että on hyvät mahdollisuudet saada vakituinen paikka, kun ensin hoitaa sen 9€/päivä sekoilun.... kokivat homman vittuiluna, kun ei vakituista paikkaa tullutkaan. Samalla he omalta osaltaan väkisin siivoavat hallituksen työllisyystilastoja tai lentävät karenssiin mikäli eivät siihen suostu. Mitään aitoja työpaikkoja noin tietenkään ei muodostu - voivat aidot työpaikat vähentyäkin mikäli yritys on saanut keploteltua itselleen "9€/päivä -orjan", jonka tilalle muuten pitäisi aidosti palkatakin joku.

Kaikki neulo-söpö-nukke-ja-heitä-kaverille -("työllistämis")kurssit ja monet muut höpöilyt, joilla työttömyystilastoja vääristellään, kuuluvat samaan valtion turhaan rahan käyttöön 9€/päivä kusetuksien lisäksi. Hyöty vain hallitukselle (vääristeltyjen tilastojen muodossa, joita käyttävät kansalaisten huijaukseen), kurssien järjestäjille ja kieroimmille yrityksille.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #90

Mikä on siis ehdotuksesi, miten niitä oikeita töitä löydetään kaikille, kun porukka jakaantuu karkeasti ottaen kolmeen eri ryhmään. 1. Työkykyiset, 2. Osatyökykyiset ja 3. Ns. työkyvyttömät.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #90

Olisikohan syytä alkaa maksaa ihmisille siitä työstä, mitä hän oikeasti tekee, ts. palata urakkapalkkaukseen, niin siinä voittaisivat pitkässä juoksussa kaikki muut paisi ne Ay-liikkeen kätyrit, joiden mielestä duunarin vaurastumista on haknaloitettava kaikin käytettävissä olevin keinoin.
Tässä tietty jäisivät silloin vajaakuntoiset ja osaatyökykyiset jalkoihin, mutta silloin voisi kehittää heille oman, yhteikunnan varoin tuetun palkkausjärjestelmänsä ja turvata niin heidän pärjäämisensä tässä yhteiskunnassa.
Tällöin ei työnantajan tarvitsisi maksaa hiihtelijöille turhasta ja kunnon duunari saisi ansaitsemansa palkan, eikä joutuisi näiden "jalkojenperässävetelijöiden" armoille, mitä palkkaukseen tulee. Nythä he ovat tavallaan ansion takuumiehiä myös näille luusereille.
Johtotasollahan näin jo menetellään, niin miksi se ei voisi toimia alemmillakin tasoilla. Kaikilla töillä on olemassa jokin mittari, jolla sen arvo työnantajalle mitataan ja onhan monia työsuorituksia, joissa sen ovi mitata ihan konkreettisestikin. Olisiko se liian monimutkaista Ay-väen aivoilla ajatellen?

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin, onneksi hallitus toimii ryhdikkäästi vai mitä? Viikon saavutuksiin kuuluu mm uusi lakiluonnos, josta työoikeuden professori totesi heti, että se on hutiloiden muotoiltu ja siten perustuslain vastainen. Olipa yllätys...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262165-professori...

Lisäksi pääministeri Sipilä vetää hihastaan ehdotuksen, jonka mukaan voitaisiinkin korjata työaikalakia. Tästä taas ei ollut asiasta vastaava työministeri kuullut lainkaan ennenkuin televisiosta. Ryhdikästä johtamista ja sopimista vai mitä?

Työministeri itsekin ihmettelee jos hallituksen toimien hätäisyyttä ja keskeräisyyttä.
https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005869975....

Ilmeisesti sopiva lakkoajankohta pitäisi kysyä Keskustan puoluetoimistolta - aktiivimallissa liian myöhään ja nyt sitten liian aikaisin. On hyvä muistaa, että hallitus itse tuli tämän asian kanssa julkisuuteen jo huhtikuun korvilla ilman kunnon ajatusta siitä, miten tämä toimii ja ontuvin perusteluin. Nyt mennään lokakuun loppua ja edelleen saadaan aikaan hätästä juosten loroteltua huttua.

Eilen Korkeimman oikeuden presidentti kertoi kuinka hallitus suoltaa lausuntopyyntöjä jopa hatarista lakihahmotelmista – "Meno ei voi jatkua tällaisena".

Ylen artikkelissa todetaan:
"Lainvalmistelua on viime vuosina syytetty hätiköidyksi. Arvostelijoiden mukaan yhä useammin lakiesitykset ovat puolivalmiita ja hätäpäissään tehtyjä poliittisia kyhäelmiä."

"Hallituksen lausuntopyynnöt lakiesityksistä KHO:lle ovat jatkuvasti lisääntyneet. Vuonna 2017 Korkein hallinto-oikeus antoi 35 lausuntoa valmisteilla olevista laeista. Tyypillisesti KHO:n lausuntoa pyydetään jo ennen lain jatkovalmistelua."

"Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Kari Kuusiniemi sanoo, että esitykset tulevat KHO:hon yhä useammin luonnosmaisina ja aiheuttavat paljon työtä."

"– Lausuntoja pyyydetään keskeneräisistä luonnospapereista. Meille aiheutuu siitä valtavasti lisätyötä. Meno ei voi jatkua tällä tavoin näillä voimavaroilla."

https://yle.fi/uutiset/3-10456799

Joten kyllä hallituksen pitää katsoa peiliin tässä touhussa.

Edellisestä juosten lorotellusta laista eli aktiivimallista tuloksena noin 150 000 ihmistä, joista 97 000 työmarkkinatuen varassa, nauttii sanktioista joka kuukausi. Työmarkkinatuen saajista vain yksi kymmenestä on onnistunut täyttämään ehdot, miten meni noin omasta mielestä?

Tästä olisi luultu opittavan vaan ei, sutta ja sekundaa viedään taas eteenpäin vailla kunnon arviointeja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Valitettavasti hätäilyä on ollut ja siinä on kaikilla peiliin katsomisen paikka ja niinhän Lindströmkin totesi. Tätä samaa on ollut myös aikaisempienkin hallitusten aikaan ja lakien valmisteluun pitäisi saada ryhdikkyyttä. Ymmärrän täysin Kuusiniemeä, kun niillä on kädet täynnä töitä ihan muutenkin.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Sipilällä on nyt vaan niin kiire saada oman peukalonsa jälki SoTe-/Maakunta-uudistuksen alareunaan, että vauhtisokeus on päässyt yllättämään. Keinoilla ei ole väliä, eikä sillä, ketkä jalkoihin jäävät, vaan nyt mennään sokkona kohti maalia ja katsotaan sitten jälkikäteen, miten tässä näin pääsi käymään.

Vanhusten heitteillejättö ei ole mitään, monisairaiden hoidon hankaloituminen ei ole mitään, kantavestön etuoikeus palveluihin on jo menetetty ja maakuntauudistukseta ei voi kukaan tietää oikein mitä se merkitsee ja rahaa palaa ja kaikki ovat ihmeissään, mutta Sipilä painaa vain kaasua ja muut yrittävät väistellä tai peesata, riippuen siitä, mihin aatteelliseen ryhmittymään sattuvat kuulumaan.

Tosiaan, hätäilyn makua on ilmassa, mutta eikö meillä tosiaan ole ketään, joka voisi tämän Sipiläksi kutsutun kaaharin ysäyttää? Ei se kaadu yleislakkoon, eikä näihin pieniin vikinöihin, vaan se pitäisi jysäyttää vauhdista päin seinää niin, että tokenisi kerrasta, eikä siitä enää nousisi.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kaistakorpi, satuitko huomaamaan, että presidentti oli ollut virassaan 1.9.2018 alkaen. Täytyy ihmetellä sitä, miten ahkeran presidentin KKO onkaan saanut. Puolentoista kuukauden virassaoloaikanaan ehtinyt tutustua ilmeisesti kaikkiin hallituksen suoltamiin lausuntopyyntöihin. Äkkiä lisää näin ahkeria työntekijöitä kaikkiin oikeusasteisiin niin kansalaisten ei tarvitse odotella vuosia oikeuksien päätöksiä ja hallitus sekä eduskunnan valiokunnat saavat lausunnot lähes paluupostissa ja asiat rullaavat jouhevasti.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Niin Tammela, vastahan hän on ollut töissä korkeimmassa hallinto-oikeudessa vuodesta 1999 eli palttiarallaa vajaat 20 vuotta.

Korkeimman hallinto-oikeuden ylim hallintoneuvos 1999 - 2000
Korkeimman hallinto-oikeuden ma hallintoneuvos 2002
Korkeimman hallinto-oikeuden hallintoneuvos 2003 -, virkanimike oikeusneuvos 2017-31.8.2018
Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti 1.9.2018 -

Vinkiksi vielä että oikeusneuvokset ovat korkeimman hallinto-oikeuden jäseniä eli niitä, jotka näitä päätöksiä ja lausuntoja antavat.

Joten mahtaisiko hän kohtuullisen hyvin tietää, mitä siellä tapahtuu ja millaisia lausuntoja annetaan. Se kun ei tuo KHO:nkaan presidentti ihan yksin hommia tee...

Kannattaisi ehkä vähän tutustua asioihin ennenkuin viljelee näitä nerokkaita kommentteja kepulasit silmillä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #99

Kaistakorpi, lainaus aikaisemmasta kommentistasi," eilen KKO:n presidentti kertoi kuinka hallitus suoltaa jatkuvasti jne ".
Ketähän lienet tarkoittanut, kun nyt kirjoitatkin KHO:n presidentistä. Oliko vääränväriset lasit silmilläsi, toivottavasti ei kuitenkaan kepulasit.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #101

Niin, jäi vahingossa pois hallinto-alusta, mutta jatkossa suorassa sitaatissa kyllä asia tuli selväksi. Näyttää tulleen sinullekin, kun nimenomaan itse kerrot korkeimman hallinto-oikeuden presidentistä, joka aloitti virassaan kertomanasi aikana 1.9.2018. Siihen nähden huvittavaa koittaa kääntää tätä näin, mutta siitä vaan...

Korkeimman oikeuden presidentti, kun on ollut jo vuodesta 2016 virassa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #102

Kaistakorpi, äkkiä silmälääkärin vastaanotolle. "Siihen nähden huvittavaa koittaa kääntää tätä näin, mutta siitä vaan...". Suora lainaus kommentistasi, jolla yrität muutta mustaa valkoiseksi.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Täällä Kotkan alueella lakko näkyy sairaaloissa, lukiolaisten ruokailussa ja iskee kunnolla liikuntapaikkojen käyttäjiin, joita sattuvat olemaan myös syyslomaa viettävät koululaiset. Lappeenrannassa kärsivät muun muassa päiväkotilapset ja liikuntaa harrastavat.

Kiitos vanhusten puolue SDP ja muut kommunistit. Kamppailunne laillisesti valittua eduskuntaa ja hallitusta vastaan ei ole ensimmäinen.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Kotkan alueen uusavuttomien kannattaa kysellä paikalliselta "vanhalta kansalta", kuinka he ovat selvinneet aikoinaan koettelemuksista. Jos parin päivän häiriö ruuanjakelussa on ylipääsemätön ongelma, niin voi hyvänen aika sentään. Ja liikuntaakin voi harjoittaa ihan oma-aloitteisesti.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Lasten, vanhusten ja sairaiden ei tarvitse joutua ay-kommareiden pelinappuloiksi enää nykyaikana. Jos ennen syötiin perseet ruvella pettua, miten se liittyy kommareiden taisteluun hallitusta ja eduskunnan linjauksia vastaan 2000-luvulla?

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #39

Eipä taida montaakaan kommaria olla taistelussa mukana. Se mielenilmaisu hallituksen toimia kohtaan on ihan lain hengen mukainen, vaikka ei sinun pirtaasi sovikaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Jos parin päivän häiriö ruuanjakelussa on ylipääsemätön ongelma, niin voi hyvänen aika sentään."

Kyllä se vaan on jos ei ole rahaa:

Heti kun tieto kahden päivän poliittisesta lakosta tuli, alkoi vähävaraisia perheitä pääkaupunkiseudulla avustavan ryhmän viestilaatikko täyttyä. Kaksi päivää ilman kouluruokaa on monelle perheelle todella vakava paikka – erityisesti kun takana on pahimmillaan kokonainen viikko syyslomaa.

– Monessa perheessä syysloma, kuten kaikki muutkin loma-ajat, ovat kurjaa aikaa. Kouluruoka, se yksi lämmin ateria, on niin iso asia vähävaraiselle, sanoo Apuna ry Avustus -ryhmää pyörittävä Heidi Jaari.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/sadat...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #41

Jos/kun kouluruoka on lapsen ainoa lämmin ateria päivässä, ongelma on syvemmällä kuin parin päivän lakossa.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #45

Niin on, mutta miten selittäiset lapselle että tänään ei ole ruokaa, eikä todennäköisesti huomennakaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen Vastaus kommenttiin #50

Kertoisin, että valtakunnan vastuuttomat sedät ja tädit ovat tyhmyyksissään riidelleet siihen malliin, että ruuanlaittajat ovat suuttuneet ja jääneet kotiin. Pyytäkääpä iskää tai äippää, mummia tai ukkia laittamaan mukaan pienet eväät. Eiköhän jääkaapista tai pakastimesta jotain löydy.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #54

"ruuanlaittjat ovat suuttuneet ja jääneet kotiin"

Siitäpä tulisikin lapselle turvallinen olo, todennäköisesti pelästyisi että koska suuttuvat seuraavan kerran.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen Vastaus kommenttiin #41

Varmasti sitäkin, mutta kukapa tietää, miten paljon näissä hakijoissa on niitä, jotka hakevat tukea, lakkoa tukeakseen?
Valitettavasti monet köyhät ihmiset on saatu uskomaan, että demarit/vasemmisto/Ay-liike olisivat käyhien asialla.
Ymmärrän köyhien hädän, mutta tiedostan myös tämän poliittisen aspektin.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Eivätkö kotkalaiset yrittäjät voi sponsoroida kouluruokailua parin päivän ajan.Saksassa ei ole järjestettyä kouluruokailua.Siellä jollain paikkakunnalla yrittäjät sponsoroivat lasten aamiaisia lukuvuoden kaikkina päivinä.Heillä on varaa siihen koska heillä on ainoana Euroopassa pienyritysten matala irtisanomissuoja erityisesti sairastumistapauksissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olisi pitänyt olla heti yhteydessä, kun tieto lakosta tuli ja jonkun se olisi pitänyt olla ns. päällysmiehenä. Ei mikään itsestään hoidu.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Se on Pasi valitettavasti niin, että monilla vanhuksilla, varsinkin työläiskaupungeissa, kuten Kotkassa ja Imatralla mm. on niin syvään juurtunut se usko sosiaalidemokratiaan ja joillakin jopa kommunismiin, että sitä on vanhoilla päivillä vaikea saada muutetuksi, semminkin, kun he eivät välttämättä seuraa politiikkaa muuten kuin vaalien alla, jolloin puree Demareiden "sloukan" "Sosiaalidemokraatit ovat vanhustan ja heikompiosaisten asialla".
Näin on joskus ollut ja tähän he vetoavat vieläkin, mutta jospa vaan joku muistaisi, miten kävi viimeksi, kun demarit pääsivät vallan kahvaan kiinni, niin heti vaalien jälkeen alkoivat leikkurit karsia vähäosaisten ja vanhusten hyvinvointiin vaikuttavista etuuksista.
Se niistä lupauksista, mutta Rinteen poppoo uskoo edelleen, että politiikassa ihmisillä on huono muisti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näillä lakoilla ei ole mitään muuta kuin kostomotiivi ja tällaisella keinolla yritetään kansaa agitoida hallitusta ja eduskuntaa vastaan. Kyllä lakoilla yhteiskuntarauhaa saadaan häirittyä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näillä lakoilla ei ole mitään muuta kuin kostomotiivi ja tällaisella keinolla yritetään kansaa agitoida hallitusta ja eduskuntaa vastaan. Kyllä lakoilla yhteiskuntarauhaa saadaan häirittyä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kysy niiltä, ketkä on saaneet töitä, niin työlliseksi lasketaan 1 tunti viikossa tekijät, paljonkohan niitä on tullut, sitä ei kukaan kerro.

Tilastot on upeat tuolla konstilla.

Aktiivimallikin toimii, kun valtaosa on siirtynyt toimeentulotuelle, kun ei ole paikkakunnalla aktivointia, joten tilastot taas näyttävät, että työttömyyteen kohdistetut toimet ovat onnistuneet. :)

Silmänkääntötemput ovat kivoja, ja sen keskusta ja kokoomus osaa.

Laki on laki, ja lain mukaan ay-liike toimii, turha sitä on Levosenkin joka päivä erikseen itkeä.

Taitaa vaan se paniikki olla keskustassa jo aika suurta, kun kannatus matelee, ja demarit sen kun porskuttavat.

Kannattaa valmistautua jo keskustankin pitkään oppositiokauteen ja Levosenkin siihen, että arkadianmäelle ei pääse kuin vieraaksi. :)

Kenen perse kestää?, veikkaisin, että aika pian tulee hallitukselta ulostulo, jossa aloitetaan neuvottelut ja tämä euron laki jää menneisyyteen.

Puoli vuotta, ja Suomi palaa raiteilleen näiden oikeistokohkojen toimien jälkeen, tosin kun sote pian kaatuu, voi vaalit olla lähempänäkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Petteriltä ei mitään uutta, mutta arvioin, että ay-liike tässä vihat saa niskaansa, jos lakot laajenee ja pitkittyy. Sehän se sitä lakkopalettia pyörittää eivätkä ihmiset jatkossa ymmärrä, kun mennään lujaa vauhtia takapakkia ja yhteiskunnan toiminnot kärsii ja on entistä vähemmän rahaa käytettävänä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika näyttää, kuka voittaa, keskusta ja siniset ei voita varmasti :)

Mitään uutta ei ollut tässäkään blogissa niihin edellisiin verrattuna, joten toisto sopii hyvin jatkoksi.

Ei oo markkaakaan kiinni, lakkoilkoot vaikka vaaleihin asti. :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #57

Minusta oli. Esimerkiksi se, millaista vahinkoa yleislakko voi aiheuttaa ja kuinka yleinen mielipide on kääntymässä ay-liikettä, sossuja ja vasemmistoa vastaan, jotka tukevat oppositiossa ay-liikettä lakkoilemaan. Sinä kuulut Petteri vasemmistoon ja ilmeisesti haluat, että Suomi Neito voi kupsahtaa vaikka kumoon ja lakot on sulle näköjään ihan okei.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tuntuu siellä yrittäjäjärjestöillä olevan perusumaiset otteet, kun Lasse Laatustakin jo häiritään.

Kenellä se hermo olikaan kireällä? :)

https://www.iltalehti.fi/politiikka/c3791a85-d99c-...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Todellinen rimanalitus ja törkeää uhittelua.

"Tunnen paljon Päijät- ja Itä-Hämeen sekä Lapin yrittäjiä. Monet ystäviänikin. Sivistynyttä porukkaa. He pystyvät asialliseen keskusteluun silloinkin, kun ovat eri mieltä."

Ilmeisesti kaikki eivät siihen sivistyneeseen keskusteluun pysty, kun tuollaista roskaa piti Laatuselle kirjoittaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Pärstäkerroin ei ratkaise, eihän? :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Asiat riitelee, eivät ihmiset.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Levonen, lue Lasse Laatusen tämänpäiväinen kolumni IL:a!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos tarkoitat tuota, minkä Ritala laittoi esille, luin jo ja kommentoinkin tuossa edellä. Et ilmeisesti sattunut huomaamaan.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Enpä olisi odottanut noin äärioikeistolaisia näkemyksiä Keskustan jäseneltä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kaikki on hyvksyttävää, mikä ei ole laitonta.

Eduskunta säätää lait ja ay-liike voi niiden lakien mukaan lakkoilla.

Mikä on epäselvää, se kun tuntuu pahalta vai?

Tuskin kyse nyt on isänmaamme nopeasta kuolemasta, hiukan perspektiiviä toivoisi.

Eipä se kestä enää kauaakaan, kun hallitus perääntyy, tavalla tai toisella.

Sitten vaan keskusta ja Levonen vaaleihin poliittisten lakkojen kielto-sloganilla

Ja kannatus on huimaa :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Saahan sitä lakkoilla, mutta kannattaa muistaa myös sen seuraukset, mihin se voi pahimmillaan johtaa. Joka tapauksessa tämä lakkoilu ylittää kaikki järjellisyyden rajat eikä sillä saavuteta yhtään mitään hyvää.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Levonen taitaa olla tässä EK:n asialla sillä heidän mielestäänhän lakkoilla pitäisi vapaa-ajalla niin ei häiritse porvareiden rauhaa.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Vesa!

Täytynee sinullekin pistää muistutukseksi lyhyt kertaus laajemmasta kuin vain neljän vuoden kertademokratiasta. Sama teksti, jonka pistin S J Pietikäisellekin. (joka sitten antoi bannin - miesparka ei kestänyt keskustelua!)

KOKO ay-kenttä käyttää tällä hetkellä laillisisa oikeuksiaan kertoakseen hallitukselle, että sen ei kannattaisi viedä palkansaajien asemaa heikentävää esitystä eduskuntaan.

Jos hallitus kuitenkin niin tekee, on sillä siihen demokratiassa täysi oikeus. Ja sitten eduskunnalla on kiistatta demokratiassa oikeus myös tehdä hallituksen esittämää lainsäädäntöä. Tämä aivan selvä!

Senkin jälkeen ay-liikkeellä on kuitenkin oikeus käyttää lain sallimia keinoja pyrkiä korjaamaan tilannetta palkansaajien eduksi. Jos sitten jatkossa hallitus ja eduskunta yhdessä päättävät sellaisesta lainsäädännöstä, jolla palkansaajien lakko- ja mielenosoitusoikeudet viedään, on se kokonaan eri laulun väärtti.

Toivottavasti vain ei siihen saakka mennä, koska se tarkoittaisi kai jatkossa kovin epästabiilia yhteiskuntaa, jossa ei kenelläkään olisi kovin hyvä olla!

Loppuun lainaan sinulta parin sanan muutoksella:"Joka tapauksessa tämä HALLITUKSEN TOIMINTA ylittää kaikki järjellisyyden rajat eikä sillä saavuteta yhtään mitään hyvää."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

AY. liikkeissä on paljon arvosteltavaa ja on oikein että kriittisiä nälemyksiä tuodaan esiin, kuten tässä blogissa tehdään.

Mutta myös myönteiset puolet pitää huomioida ja niitäkin pitää tuoda esiin.

Minusta AY- liikkeiden paras puoli on se että ne pitävät huoltatyöväestön oikeuksista.

Jos AY- liikkeet olisivat niin pahoja kuin mitä blogisti väitää, ei olisi mahdolliosta että Suomi on tällä hetkellä eräs maailman rikkaimmista kansoista ja monissa suhteissa Suomessa ollaan onnistuttu parhaiten maailmassa. Suomessa elää eräiden mittareiden mukaan jopa maailman onnellisin kansa.

Miten täällä voidaan olla niin vauraita ja onnellisia, vaikka Suomessa on ne "pahat ammattiliitot" jotka Suomessa puolustavat työtä tekevien oikeuksia, eivätkä herrat voi päättää yksin ihan kaikesta.

-----------------

Miten kävisi jos Suomen herrat saisivat ammattiyhdistystoiminnan kiellettyä?

Suomessa työläisten asema olisi nopeasti yhtä huono kuin mitä se oli ennen työläiskapinan puhkeamista, tai vielä huonompi. Se tilanne voisi johtaa uuteen kapinaan.

Ehkä on sentään parempi että Suomessa on sitä ammattiyhdistystoimintaa, vaikka se onkin Suomen herroille varmasti suuri harmin aihe ja kovasti vaikuttaa heidän onnellisuustasoonsa, nimenomaan negatiivisesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuulun itsekin ay-liikkeeseen ja se on saanut vuosien saatossa paljon hyvää aikaa. Nyt se on kuitenkin lähtenyt sotajalalle tilanteessa, jossa ei ole järjen häiventäkään. Toivottavasti se järki vielä löytyy. Tiedoksi. En kannata nk. irtisanomislakia, mutta vielä vähemmän sitä, että lakkoillaan, kun ei ole edes koko lakia olemassa ja epäilen, että tuleekaan. Toivottavasti jossain kohti peli puhalletaan poikki ennen kuin aiheutetaan vielä isompia vahinkoja mitä on jo aiheutettu.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tuo Levosen toistama "perustelu", ettei lakia vielä ole, alkaa haiskahtaa naurettavalta. Tiedämmehän, että jos ei toimittaisi nyt vaan vasta sitten kun laki on, älämölöstettäisi siitä, että nyt ollaan myöhässä ja miksi ei toimittu silloin kun lakia valmisteltiin, silloinhan lakeihin oikeasti vaikutetaan.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

"En kannata nk. irtisanomislakia, mutta vielä vähemmän sitä, että lakkoillaan, kun ei ole edes koko lakia olemassa ja epäilen, että tuleekaan." Ja minä kun luulin, että Keskusta seisoo vankasti tämän lain rappusilla?
Mitäs tämä nyt sitten on?
Ja, miten voit istua kahdella pallilla, tukea lakkoa ja olla keksutalainen?
Älänyt hämmennä minua enempää - vanhaa ihmistä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jo alusta alkaen on ollut selvää, että kompromissia tullaan hakemaan tavalla tai toisella eikä tämä ole se viimeinen sana, mitä halutaan, kun puhutaan irtisanomislaista. Sen läpimeno eduskunnassakaan ei olisi varmaa, kun se joutuisi ns. perustuslain läpivalaisuun.

Parhaillaankin sitä ratkaisua etsitään nyt myös ay-liikkeen sisällä ja uskon, että se vielä löytyy. Ei kukaan järkevä ihminen ihan tosissaan halua laittaa maata mullin mallin ja aiheuttaa niin suuria vahinkoja mitä näillä lakoilla laajetessaan olisi. Näin uskon ja toivottavasti kompromissi löytyy. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/262419-lehdet-sip...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset