VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Onko Laura Huhtasaari tai joku muu syyllistynyt lainvastaiseen tekoon?

Sosiaalinen media on nyt pullollaan keskustelua siitä, kun perussuomalaisten varapuheenjohtaja, kansanedustaja Laura Huhtasaari julkaisi Twitterissä kuvan alaikäisten oppilaiden tekemästä julisteesta, jossa on myös tamperelaisen koulun nimi ja kolmen alaikäisen oppilaan etunimet. https://www.is.fi/politiikka/art-2000005847889.html

Laura Huhtasaaren sanotaan myös syyllistyneen lainvastaiseen tekoon, sillä hän ei ollut kysynyt julkaisulleen sen paremmin koulun kuin alaikäisten lasten huoltajien lupaa. Huhtasaari itse puolustautuu asiassa sillä, että työ julkaistiin julkisella Instagram-tilillä, jossa oppilaiden etunimet, luokka, koulu ja työ olivat kaikkien saatavilla.

Onko Laura Huhtasaari syyllistynyt lainvastaiseen tekoon selviää parhaiten sillä, että poliisi selvittää asiaa ja tarvittaessa kysyy asiaan Tietosuojavaltuutetun lausuntoa. Samalla poliisi voi myös selvittää sen, rikkoiko ko. koulun rehtori tai joku sen opettajista lakia, kun koulu julkaisi koulun seinällä ja Instagramissa julisteen, jossa olivat oppilaiden nimi, koulu ja luokka.  

Asia on saanut niin suuret mittasuhteet, että tämän asian selvittämiseen on olemassa nyt erittäin tärkeä yleinen kuin yksityinenkin etu. Asian jatkuvan vatvomisen ja epätietoisuuden kannalta on myös viisasta, että viranomaiset selvittävät tämän asian perinpohjaisesti ja kansalaiset tietävät jatkossa paremmin, kuinka tällaisiin asioihin tulee suhtautua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (99 kommenttia)

Toni Rintala

Jos koulun taholta julkaisija on kysynyt julkaisuluvan teoksen tekijöiltä, niin julkaisu on hyäksytty. Sen jälkeen julkaisua saa jakaa, kunhan alkuperäinen julkaisija selviää uudelleenjulkaisuista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En lähde itse arvioimaan. Asiantuntijahan tässä pitäisi olla Tietosuojavaltuutettu. Poliisi selvittää sen, onko syytä epäillä rikosta ja voi kysyä tähän myös asiantuntijan/joiden lausuntoa. Tekijänoikeusasiat kuuluvat ainakin joiltain osin myös Aville.

Jarkko Mynttinen

Entäpä jos selvitettäsiin ensin se varsinainen pääasia, eli oppilaan esittämä huoli siitä, onko koulu ja opettajat syyllistyneet poliittiseen aivopesuun ja painostukseen? Näillä tekijänoikeusasioilla yritetään nyt vain johdattaa asia pois varsinaisesta ongelmasta. Näinhän tyypillisesti toimitaan kun epäilty huomaa juonensa tulleen paljastetuksi.

Käyttäjän xphs kuva
Olli Rantanen

Eikös tässä päde samat säännöt kuin esim. maksumuurin takana olevien artikkeleiden uudelleenjulkaisussa. Eli on saatava tekijänoikeudenhaltijalta lupa julkaisuun. Muutenhan niitä maksumuurien takana olevia uutisiakin saisi julkaista uudelleen, kunhan vain mainitsee alkuperäisen julkaisijan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kai noin karkeasti voisi sanoa, että voi laittaa tiedot, joiden avulla pääsee katsomaan luvan saanutta julkaisua. Mutta tekijänoikeudet ovat edelleen tekijöillä, joten teoksen julkaiseminen oman julkaisun osana vaatii oikeudenomistajan luvan.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Minä laittaisin jo tuon lain sivuun ja alkaisin keskustella kansanedustaja Huhtasaaren harkintakyvystä ja tilannetajusta, ehkäpä siitä moraalista tai sen puutteestakin voisi jotakin sanoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Syyttelyn sijaan on parempi ensin tutkia kuin hutkia ketään. Ehkäpä viranomaisilla on jo joku selvitys asiasta käynnissä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Laki ei voi sanella kaikkea, mikä on sopivaa tai ei. Joskus sitä ihmisen pitää vain turvautua terveeseen järkeensä. Sitä järkeä tässä keskustelussa enemmän on haettu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #5

Tarkoittanet tervettä maalaisjärkeä, common sense. Homma on jo lähtenyt sen verran pahasti lapasesta, että sen perään kuuluttaminen ei liene ilman viranomaisilta tullutta selvää vastausta näihin asioihin enää kovin helppoa. Joku tarvitaan nyt myös rauhoittamaan tilannetta ja siksi asian laillinen puoli on myös poliisin tarpeen selvittää ja siitä yleisölle tiedottaa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #10

Esim. OAJ:n johtavan lakimiehen kanta ei kelpaa. Miksi ei, onko se väärä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Mielestäni asia pitää viranomaisten nyt selvittää ja lopultahan vain tuomioistuin voi ratkaista asian, onko kyseessä lainvastainen teko.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kysymyksessä voi olla tekijänoikeusrikkomus joka on asianomistajarikos.
Tuskinpa syyttäjä sitä lähtee kaivelemaan "yleiseen merkittävyyteen" vedoten.

Olen samaa mieltä, tämä on vai pieni sivujuonne ja pääasia on koulun ja oppilaiden mustamaalaaminen ja maalittaminen. Täysin moraalitonta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Entäpä jos kyse olisi henkilörekisteririkoksesta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #13

Etunimi ja koulun nimi eivät muodosta GDPR-säädöstenkään mukaan yhdessä henkilörekisteritietoa, vaikka muodostavatkin koulun nimen, oppilastyön luokka-asteen ja nimen yhdistelmänä suppean joukon mahdollisia tekijöitä.

Tuon yhdistelmän lisäksi tarvitaan sisäpiiritietoa, jotta voidaan yhdistää tieto henkilötietoon. Niinpä kyse ei voi olla henkilötietorekisteririkoksesta.

Huhtasaaren menettely oli asiatonta ja riskialtista. Sitä tuskin kovinkaan moni ei-persu kiistää. Huhtasaari toki tuntuu edelleen olevan asian kanssa ihan pihalla. Se kansanedustajalle edelleen suotakoon. Ei hän monestakaan asiasta perillä ole vaikuttanut tähän asti olevan muutenkaan.

Tekijänoikeusrikoksen tunnnusmerkistön täyttyminen ei ilman asianomaisen rikosilmoitusta etene viranomaisten taholta eteenpäin. Koululla tuskin on eväitä kanteen eteenpäin viemiseen?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #68

Saatat olla Kai oikeassa mutta henkilörekisteriin riittää että henkilö on tunnistettavissa. Sellainen voi olla vaikka nauhoitus vaikka ei nimeä olisikaan mainittu. Jokainen koulussa varmasti tietää ketkä tekijät olivat ja voi olla että heitä on satoja jotka tietävät. Ei se henkilörekisteri nii-in kaukaa haettu ole.

Muuten olen samaa mieltä kanssasi eikä tämä ole ensisijaisesti rikosasia, vaan moraalinen kysymys. Jakolinja näyttää menevät kohdalla persut-muut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #91

"Jakolinja näyttää menevät kohdalla persut-muut."

On se JÄNNÄ tämä jakolinja...

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258720-halla-ahon...

Päivi Suikkanen Vastaus kommenttiin #8

Jotta tuotos voi edes saada tekijänoikeudet tulee sen ylittää teos- kynnys...eli sen täytyy olla riittävän omaperäinen ja uniikki tuotos. Kyseisen oppilaan tuotoksessa ei ole omaa piirtämistä/maalaamista/luovuutta. omaa tuotosta yksikään kuva.....siis mikä tahansa oma tuotos ei suinkaan automaattisesti nauti minkäänlaisia tekijänoikeuksia. En tosiaankaan usko tässä minkäänlaiseen tekijänoikeusrikkomukseen.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Tämä "ilmiö " ei ole olennaisesti laillisuusasia eikä viranomaisasia.
Vaan liittyy poliittiseen moraaliin ja aivan erityisesti opettajakoulutuksen saaneen poliitikon harkintakyvyn ja vastuuntunnon tilaan.
Mikä tämä tila mielestäsi on ?

Olisi korkea aika nostaa tämä varsinainen kissa pöydälle ; aivan erityisesti PerusS - joukoissa ja heidän tukijoissaan .

Toni Rintala

Toiset keskittyy kuolemaan ja toiset nuolemaan kuolemaa.. Teoksen omistajalla on oikeus pyytää julkaisun peruuttamista, mutta kun se netissä on, niin siellä se on..

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kukaan ei ole tainnut kysyä asiaa itse julisteen tekijöiltä? Mistä mahtaa johtua, etteivät Huhtasaari ja persut kestä edes kolmen koulupojan kritiikkiä?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Jullari ei olisi hätkähdyttänyt persuja ellei se olisi ollut niin osuva. Ainakin omasta mielestään. Eipä tuohon älämölöön oikein muutakaan selitystä keksi.

Huhtasaari ja muut persut tuovat itse tätä tekijänoikeusaspektia esille kätkeäkseen todellisen keskustelun, joka on Huhtasaaren toiminta ja siitä aiheutuneet solvaamiset ja uhkailut koululle.

Toni Rintala

Manu hei..
Voisin kyllä kuvitella, että rehtori oli kysynyt koulupojilta luvan. Tai sitten rehtori ei ollut kysynyt lupaa. Onhan sekin mahdollista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Laura ei ollut kysynyt lupaa, miksi?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Tähän väliin voisi muistuttaa Huhtasaaren aiemmasta kirjoittelusta. Huhtasaari kirjoitti usariin blogin, johon linkkasti Youtube-videon, jossa kaksi keski-ikäistä, ns. maahanmuuttokriittistä miestä hööpötti alaikäistä tyttöä oikein urakalla.

Huhtasaarta moitittiin useammankin kommentoijen toimesta, koska tuo kyseinen video voi aiheuttaa kyseiselle tytölle hankaluuksia myöhemmässä iässä. Tämä (vale)opettaja ei siis tunnistanut alaikäisen ilmiselvää hyväksikäyttöä. Onneksi usarin toimitus puuttui asiaan ja poisti kyseisen blogin.

Huhtasaarelle siis käy hyvin se, että maahanmuuttokriittiset käyttävät alaikäisiä oman agendansa ajamiseen näiden nuorten tulevaisuuden kustannuksella, mutta auta armias jos nuoret ovatkin toista mieltä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Katos kummaa, onko Huhtasaari valeopettaja?

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Leskinen näyttäisi olevan sekä sokea että kuuro.

Tästä Huhtasaaren plagioidusta gradusta on ollut kirjoituksia aika laajasti. Ettet vain olisi itsekin jossakin vaiheessa osallistunut keskusteluun?

En minä ainakaan oikein osaa muuten nähdä asiaa, kuin että Huhtasaari on esitetyn perusteella valeopettaja:-D

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Laura Huhtasaari kiteyttää persujen ajatusmaailman: Hän on tieteenvastainen. Hän on yhteiskuntavastainen. Hän on demokratiavastainen. Hän on myös varsinkin sananvapausvastainen.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#15: Voisiko Pyykkölää ja Salosta ehkä määritellä sanoilla kuten tieteenvihtainen, yhteiskuntavihtainen ja sananvapausvihtainen?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Julkisuutta ainakin tuli roppakaupalla, mutta kaikki julkisuus ei ole Huhtasaarellekaan hyväksi.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Pitäisi olla senkin puolesta poliisin tutkittavana, jos satojen lasten henkeä ja terveyttä on tapauksen jälkeen uhattu. Vaikka laiton uhkaus on asianomistajarikos, niin tässä tapauksessa voisi kuvitella yleisen tai yksityisen edun olevan jo sitä luokkaa, että asia otettaisiin esitutkintaan ilman asianomistajien suostumustakin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Perussuomalaisten Mika Raatikainen teki kirjallisen kysymyksen:

"Kuinka hallitus aikoo varmistaa jatkossa, että koulut noudattavat Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita, joissa todetaan, että perusopetuksen arvopohja on poliittisesti sitoutumatonta? "

Laura Huhtasaaren esille tuoma asia on kyllä hyvin Liberaali ja mielestäni oikea tulkinta, että koulun ja opetussuunnitelman tulee ohjata lapsia ja nuoria itsenäiseen ajatteluun, ei ohjata heitä uskonnollisesti eikä poliittisesti ja nämä on jo itsessään myös valtapuolueiden arvopohja.

Lauran mollaajat eivät näytä tajuavan omia perusarvojaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Pojathan käyttivät aivojaan hyvin itsenäisesti. Ehkä perussuomalaisten mielestä heitä kuitenkin pitäisi ohjata poliittiseen korrektiuteen…

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

Ihan hyvä että kysyy, hän taisi jättää lukematta opetussuunnitelman sillä siellä löytyy vastaus tuohon kysymykseen.

"opetussuunnitelman tulee ohjata lapsia ja nuoria itsenäiseen ajatteluun"

Kriittinen ajattelu perussuomalaisista ei ilmeisesti voi olla nuorten itsenäisen ajattelun tulos?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse asiassa hänen kyselyssään hallitukselle lukee "Opetussuunnitelman tulee ohjata lapsia ja nuoria itsenäiseen ajatteluun".

Entä jos löytyykin oppilaita jotka omaavat sen itsenäisen ajattelun ja tekee vastaavan taiteellisen kuvan teemalla, mutta käänteisessä mielessä. Logiikka paskamyrskyssä olisi käänteinen, eli Koulu, rehtori ja opettajat saisivat sen kuran niskaan, ei se joka twiittasi kuvan eetteriin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #58

Luuletko, että kansanedustaja Huhtasaari olisi laittanut twitteriin viestin, jos nuoret olisivat ajatelleet käänteisesti?

Jollei Huhtasaari olisi ottanut asiaa esille, tietäisimmekö me koko kulttuuriprojektista mitään?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #70

Kai!

Käänteisellä logiikalla tarkoitin sitä että osat vaihtuvat. Vallitseva hegemonia syyttäisiä Koulua että Opettajia ja Perussuomalaiset kansanedustajaa joka Twiittaa tuotoksen.

Uskoisin, että tietäisimme, koska Some. Vai olenko aina tulkinnut teitä siten, että nämä olisivat jotain salaisia kulttuuriprojekteja, joita ei saa tuoda julkisuuteen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #81

Käänteisessä tapauksessa kukaan ei syyttäisi koulua eikä opettajia siitä, että nuoret ajattelevat.

Koulut jakavat tuotoksiaan haluamilleen kohderyhmille luvan saatuaan. Itse annoin juuri luvan kahdelle koululle oppilastöiden jakamiseen.

Mistä ihmeestä kuvittelet, että ketään muuta kuin Laura Huhtasaarta voisi kiusata oppilaiden julkistukset. Jos Li Andersson olisi ollut kuvassa "huonommalla" puolella, luuletko oikeasti, että hän olisi syytellyt ketään huonosta sijoittelusta tai opettajia tai opetushallitusta tai koulua? Tai Sauli Niinistö?

Meillä on yksi herkkänahkapuolue, jolle sananvapaus tarkoittaa sille suosiollisen viestin rummuttamista. Yle ja muu vapaa media on jatkuvan hyökkäämisen kohteena.

Herkkänahkapuolueella on herkkänahkajohtajisto. Niistä ei lapsetkaan saa ajatella mitään pahaa. Herkkänahkaryhmä ajaa ajatusrikollisuuden kuriin laittamista.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #96

Käänteisesti. Sitä ei olisi koskaan edes julkaistu. Ei somessa, eikä muualla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #96

"Jos Li Andersson olisi ollut kuvassa "huonommalla" puolella, luuletko oikeasti, että hän olisi syytellyt ketään huonosta sijoittelusta tai opettajia tai opetushallitusta tai koulua? Tai Sauli Niinistö?"

Jos Li Andersson tai Sauli Niinistö olisi vastaavalla tavalla julkisesti syytettynä murhaajaksi niin heillä ei olisi mitään tarvetta puolustautua, puolustuksen tekisi media ja muut poliitikot välittömästi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Oikeuslaitosta ei tässä tapauksessa kannata vaivata sen tutkimiseen, onko Huhtasaari syyllistynyt laittomuuteen vai ei. Sen sijaan Huhtasaaren ymmärryksestä jokainen voi jo tehdä ihan omat johtopäätöksensä. Ei se estä häntä kuitenkaan uusimasta valtakirjaansa myös ensi vaaleissa, koska samanveroisia älyn jättiläisiä löytyy tarpeeksi. Sen sijaan lienee selvää, että kukaan järki-ihminen ei halua samaan hallitukseen hänen kanssaan...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanoisin hieman diplomaattisemmin tämän asian. Laura lähti nyt hakemaan julkisuutta väärällä tavalla. Syyttömyysolettaman vuoksi ei pidä lähteä ketään leimaamaan, mutta poliisin on joka tapauksessa tutkittava nyt tämä asia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kyllä tuossa tekijänoikeus mahdollisesti rikkoutui siinä miten sitaatti tehtiin mutta...

Se on asianomistajarikos. Joten tätä ei poliisin pidä tutkia ellei asianomistaja niin halua.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tietämättömyys ja välinpitämättömyys ole laitonta, hävettävää se voi olla, mutta tuskin laitonta.

Sitä saa, mitä tilaa. :)

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Suldaan Said Ahmed on tehnyt tapauksen johdosta kantelun poliisille Huhtasaaresta alaikäisten lasten maalittamisesta.

Saa nähdä tutkivatko he asiaa. Mutta minusta ainakaan aihe ei ole oikea. Huhtasaari ei ole maalittanut ketään, vaan oppilaat ovat maalittaneet Halla-ahon ja Huhtasaaren.

Hyvä olisi jos tutkittaissin ja nimenomaan se, mistä Huhtasaari kirjoitti, eli kouluopetuksen politisoituminen. Sen kuuluisi olla poliittisesti neutraalia.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi

"Hyvä olisi jos tutkittaissin ja nimenomaan se, mistä Huhtasaari kirjoitti, eli kouluopetuksen politisoituminen. Sen kuuluisi olla poliittisesti neutraalia."

Totta, mutta se ei tarkoita sitä etteikö oppiailla saisi olla mielipiteitä yhteiskunnasta. Ja on hyvä muistaa, että oppilaat ovat erittäin vähän aikaan koulussa verrattuna muuhun aikaan. Kyllä se on niin että kotijoukot luovat perustan asenteille.
Jos koululla olisikin noin voimakas vaikutus oppilaisiin kuin jotkut kuvittelevat olisi moni asia koulussa toisin, esim. vaikka työrauhaa oppitunneilla.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Juha, kyllä heillä saa olla. Mutta koska oppilaat alaikäisinä vastaa tekojensa seuraamuksista, kuuluu vastuu vanhemmille ja opettajille.

Ja koska tässä väistämättä syntyy epäilys kouluopetuksen politisoitumisesta, tulisi opettajien karsia tällaisten töiden esillepano.

Käyttäjän jsalmi kuva
Juha Salmi Vastaus kommenttiin #48

Mielipiteitä siis saa olla, mutta niitä ei saa kertoa.

Oppilaiden vahvat mielipiteet muodostuvat kaverien ja kodin vaikutuksesta, paljon voimakkaamin kuin koulun. Minulle ei tuosta julisteesta tule edes mieleen, että koulu julistaisi jotain politisoitunutta ilosanomaa oppilailleen. Jos on opettajan töitä edes joskus jpku on tehnyt niin, silloin hän tietää moisen väittämän olevan valhetta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"...oppilaat ovat maalittaneet Halla-ahon ja Huhtasaaren."

Oletko tosissasi? Ja juuri kun luulin ettei tämä voi mennä hullummaksi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Janne, olen tosissani. Oppilastyössä oli selvästi oikein kuvilla varustettuna Jussi ja Laura negatiivisen otsikon alla.
Tosin he alaikäisinä eivät vastaa teoistaan, joten vanhempien ja opettajien kuuluisi vastata siitä estämällä tällaisten töiden julkipano.

Ja täytyy samalla myös myöntää, etten pysy mukana ajatuksenjuoksussanne. Se poukkoilee laidasta laitaan, asiallisesta asiattomaan, totuudeta valheeseen. Ja ei ole perusteltua.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #53

Peruskoululaiset ovat maalittaneet europarlamentiikon ja kansanedustajan? Kohtalaisen suuren puolueen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Et voi olla tosissasi.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen

Janne, olen tosissani. Oppilastyössä oli selvästi oikein kuvilla varustettuna Jussi ja Laura negatiivisen otsikon alla.
Tosin he alaikäisinä eivät vastaa teoistaan, joten vanhempien ja opettajien kuuluisi vastata siitä estämällä tällaisten töiden julkipano.

Ja täytyy samalla myös myöntää, etten pysy mukana ajatuksenjuoksussanne. Se poukkoilee laidasta laitaan, asiallisesta asiattomaan, totuudeta valheeseen. Ja ei ole perusteltua.
Esim. Sari Laitinen kommentissa 18 esittää selvän ja rangaistavan valheen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #54

"Tosin he alaikäisinä eivät vastaa teoistaan, joten vanhempien ja opettajien kuuluisi vastata siitä estämällä tällaisten töiden julkipano."

Se on todennäköisesti sananvapauden rajoittamista.

"Esim. Sari Laitinen kommentissa 18 esittää selvän ja rangaistavan valheen."

Luultavasti ei.

Suomessa väärillä tutkintopapereilla työskentelevää lääkäriä esimerkiksi kutsutaan valelääkäriksi.

Tällä perusteella väärillä papereilla työskentelevää opettajaa voi nähdäkseni kutsua valeopettajaksi.

En ole täysin varma toki, että edellyttääkö opettajan viran hoitaminen niitä tutkintopapereita. Mikäli edellyttää niin sitten valeopettaja on loogisesti pätevä nimitys. Mutta jos opettajan työn pätevöitys ei sitä edellytä niin sitten termi valeopettaja on asiatonta koska pätevöitys opettajan työhön voidaan hoitaa muuten.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #61

Matti, älä puolustele ja selitä selvää valhetta!

Jos hän ei ole pätevä opettaja, esitä minulle tiedote, jossa Jyväskylän yliopisto kertoo hylkäävänsä Huhtasaaren gradun.

Ja sitten pulinat pois. Esitä vain kiistattomia mielipiteitä, jos mahdollista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #77

Kyllä mielipiteet tuppaavat olemaan kiistattomia. Jos mielipide olisi kiistanalainen, pitäisi kai esittäjän olla skitsofreninen?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #77

"Jos hän ei ole pätevä opettaja, esitä minulle tiedote, jossa Jyväskylän yliopisto kertoo hylkäävänsä Huhtasaaren gradun."

https://www.jyu.fi/fi/ajankohtaista/arkisto/2018/0...

Jyväskylän yliopisto ilmoitti, että gradu sisältää piittamaattomuutta hyvästä tieteellisstä käytännöstä ja vilppiä, mikä ilmenee plagiointina.

Tämän selvityksen tulokset on liitetty osaksi gradua, toisin sanoen gradu on hylätty tieteellisestä käytöstä.

Mutta, aikaa on mennyt niin paljon niin Laura Huhtasaaren tutkinnolle ei tehdä mitään koska asia on hallinnollisesti vanhentunut.

Laura Huhtasaarella on siis edelleen maisterin tutkinto kirjoilla ja työskennellyt opettajana väärillä papereilla.

Käyttäjän Reino kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #89

Yliopiston tiedote: "Yliopisto ei käynnistä toimia Laura Huhtasaaren tutkinnon peruuttamiseksi, koska hallinnollisesta näkökulmasta asia on jo vanhentunut."

Kuten näet Matti, Lauran gradu on edelleen voimassa. Gradua ei ole hylätty. Älä viitsi vääristellä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #105

Gradu on se tutkielma, mikä tosiaankin on hylätty. Sinne merkattu että on tämä on nyt vilpillinen ja copypastea muualta, että se ei kelpaa mihinkään.

Tutkintonimike, eli maisteri, ei ole peruttu. Mihinkään toimeenpiteisiin ei ryhdytty sen takia koska se on hallinnollisesti vanhentunut asia. Toisin sanoen Laura Huhtasaari työskennellyt feikkigradulla opettajana, eli valeopettajana mikäli työ sitä pätevöitystä on edellyttänyt.

Lauran kannalta homma meni nyt ehkä pahimmalla tavalla kohti etelänapaa sillä tutkintonimike löytyy mutta ei tosiasiassa ole papereita. Olisi ollut hänen etunsa jos olisi vaikka tehnyt sen gradun uusiksi ja homma olisi sillä tavalla taputeltu.

Nyt jäi sitten roikkumaan ikävästi että on maisterin tutkinto väärillä papereilla.

On Laura Huhtasaari kuitenkin oikea maisteri koska tutkintonimikettä ei ole peruttu.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Saa nähdä tutkivatko he asiaa. Mutta minusta ainakaan aihe ei ole oikea. Huhtasaari ei ole maalittanut ketään, vaan oppilaat ovat maalittaneet Halla-ahon ja Huhtasaaren."

Ei päde. Lukee Suomen laissa että poliitikon pitää vähän kestää kritiikkiä.

"Hyvä olisi jos tutkittaissin ja nimenomaan se, mistä Huhtasaari kirjoitti, eli kouluopetuksen politisoituminen. Sen kuuluisi olla poliittisesti neutraalia."

Niin kuuluu, mutta mitään näyttöä ei ole esitetty tästä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eivät persut ja Huhtasaari näe tällaisissa asioissa mitään moitittavaa.

He ovat nyt jankanneet oman kannattajakuntansa tajuntaan, että koululaitos on politisoitunut ja siellä opetetaan vihaaman persuja.

Tätä asiaa ei millään muuteta, kun Huhtasaari jotain päättää, niin asia on silloin niin. Totuudella tai millään muulla ei ole kannattajille merkitystä.

Persut eivät enää ole mikään puolue, se on muuttunut uskonlahkoksia, jossa johtajan sana on aina ainoa totuus.

Pelottavaa tavallisille kansalaisille, joskin kyseessä on melko pieni lahko, jolla ei onneksi ole valtaa, mutta kova ääni.

Lahkon johtajat ovat muille lahkolaisille jumalan asemassa, ja sitä ei mikään muuta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Miksi Petteri aikoinaan tuosta lahkosta erosit ?

Olethan täällä US:n Puheenvuorossa aikoinaan avautunut ja kertonut olleesi ennen persujen kannattaja ja äänestäjä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Voiko joku oikeasti olla sitä mieltä että on hyväksyttävää väittää jonkun olevan murhaaja vaikkei kohteella ole mitään tekemistä murhien tai tappojen kanssa? Millä voi puolustella sellaista toimintaa jossa laillisesti toiminut henkilö luokitellaan murhaajaksi? Ei kai edustettu puolue voi tässä tilanteessa vaikuttaa asiaan, vai voiko ja jos voi niin ovatko kaikki puolueet samanlaisessa asemassa?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"... väittää jonkun olevan murhaaja"

Tämäkin on varmaan totuus joka ei pala tulessakaan. Alan olla todella tämän jengin suhteesta todellisuuteen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Vastaa nyt ensin siihen mitä kysyin vai etkö ymmärtänyt kysymystä, katsotaan sitten tuolta vanhemmista kommenteista onko joku näin väittänyt ja missä tilanteessa ja mielenkuohussa

Toni Rintala

Oikeuden kannalta on hyvin eri asia, että onko joku murhaaja tai tappaja. Tai vaittääkö joku jonkun olevan tappaja.

Joskus oli paheksuttu hyttysten tapon SM-kisoja. Sitten samat mediat taas mainostaa hyttysansoja, jotka tappavat tehokkaasti hyttysiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kerrohan jo, missä on syytetty murhaajiksi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #45

Ei syytetty vaan leimattu julkisesti "kuolemaan" tuottajaksi.

Kumpi on mielestäsi pahempi? Huomaamattomasti syytetty vai miljoonien katsojien edessä kuolemaa aiheuttavaksi leimattu?

Jotkut raiskaajatkin sai alenusta tekoonsa, kun oikeus totesi julkusuuden haitan.. ;)
Leimaaminen (median taholta) on siis myös oikeudessa tuomiota alentava seikka.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #56

Hyvä, että myönnät edes sen, ettei ketään ole syytetty murhaajiksi. Loppu onkin Rintalaa, ”huomaamattomasti syytetty”. Mitä ihmettä tuokin tarkoittaa?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #64

Rintala on ainakin sitä mieltä, että tämä koululaisten tekemä juliste on ylivoimaisesti tunnetuin kaikista Suomessa tehdyistä julisteita. Se on näköjään esitelty "miljoonien katsojien edessä". Kuka mahtoikaan olla esittelijä?.

Toni Tamminen

Ritala on paras asiantuntija tässäkin asiassa, joten nyt suut kiinni ja uskokaa mitä Ritala sanoo kuola poskellaan.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tuskinpa hän on syyllistynyt laittomaan tekoon, joka sitä paitsi tässä yhteydessä olisi pienehkö.

Sen sijaan hän on syyllistynyt johonkin paljon pahempaan: hän käyttää tätä tapausta politikointiin ja uhriutumiseen välittämättä siitä, miten hänen toimintansa vaikuttaa muihin.

Toni Rintala

Uhriutumisesta syyttäminen leimattiin juuri argumentointivirheeksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Riittää kun käyttää sanaa persumaisuus tai persuus.

Se riittää.

Ja kaikki ymmärtää silloin mistä on kyse.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #47

Sain "persuus" sanan käytöstä jälki-istuntoa jo vuonna -87.
Opettaja antoi ymmärtää sen olevan jo silloin sopimaton sana.
Sieltä se mun persu alkoi itää!

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Nyt ymmärsit varmaan sen yhden blogin täysin väärin...

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Nythän lapset vain edistivät sinua ja poliittisia tarkoitusperiäsi. Kuvahan näytti hyvikset ja pahikset. Ja mikäli ymmärrän sinua Johan profiloidut hyviksiin, joten lasten käyttö on OK?.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Risto, en edes viitsi vastata ihmeellisiin väitteiseesi, mutta katsotaan, mitä todellakin on tapahtunut:

Tampereen kaupungin Taidekaari-ohjelma julkaisi jonkinlaisia kuvia julisteista helmikuussa. Silloin julkaistiin myös muita eri asioita kriittisesti esille ottavia julisteita. En kai ole ymmärtänyt asiaa väärin ja kai tiesit tämän?

Suurin piirtein kukaan ei ollut kuullut tästä julisteesta ennen kuin kansanedustaja nosti asian esille.

MOT

PS. Käytä joskus aivojasi ja lopeta idioottimaisten väitteiden esittäminen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #69

"Suurin piirtein kukaan ei ollut kuullut tästä julisteesta ennen kuin kansanedustaja nosti asian esille."

MOT oliko tämä jokin salainen kulttuuriprojekti, jota ei olisi saanut nostaa esille? Edes sellainen henkilö jolla olisi ollut oikeudet sen julkaisuun twitterissä, facebooksissa jne?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #84

Se oli koululaisten ryhmätyö, josta opettajakoulutuksen saanut kansanedustaja sai itkupotkuraivarin.

https://fi.wiktionary.org/wiki/itkupotkuraivari

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #84

Rautalankaa: Huhtasaari nosti asian esille politikoidakseen ja itkeäkseen valheellisesti, miten tässä koulussa aivopestään oppilaita PS-vastaisiksi.

Jos tämä olisi ollut ainoa koulussa tehty juliste, jonka Taidekaari julkaisi, hänellä olisi ehkä ollut jonkinlainen peruste itkulleen - ja sinulla vainoharhallesi - mutta näinhän ei ollut.

Eli usko nyt ihmeessä tosiasioihin ja jätä foliohattuilu muille.

Kun muuten olet noin tietoinen koulussa/hankkeessa tehtävästä PS-vastaisesta aivopesusta, kerro minulle muista oppilasjulisteista. Odotan kiinnostuksella vastaustasi, sillä itse en asiasta sen enempää tiedä kuin, että joissakin kritisoitiin kommunisimia ja pakollista ruotsia. Nekin olivat varmaan mielestäsi koulun aivopesun tulosta?

Pelkään vain pahoin, ettet tiedä asiasta hölkäsen pöläystä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #90

Rautalankaa tuli, mutta et vastannut kysymykseeni, oliko tämä juliste niin salaista, arkaluontoista ettei sitä olisi saanut tuoda julkisuuteen, koska pelättiin paskamyrskyä.

En ole missään väittänyt salaliitosta oppilaiden aivopesusta, joten älä laita sanoja toisten suuhun.

Tai toisinaan, voin kyllä jotain esimerkkiä antaa:
https://tekniikanmaailma.fi/hitlerin-taisteluni-fe...

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #92

Risto, tuohon on helppo vastata: tietenkin saa tuoda. Paskamyrskyä ei olisi muuten koskaan syntynyt ilman sinua ja muita vääristelijöitä. Tai kerro nyt, mitä pahaa tuossa julisteessa oli? Siinä kritisoitiin yhtä puoluetta - muissa julisteissa on kai kritisoitu muita asioita.

Et ole muuten itse koskaan ottanut kantaa tähän: mitä mieltä olet siitä, että Huhtasaari tekee politiikkaa tällä asialla? Älä edes yritä väittää, etteikö hän tekisi sitä.

PS. Et ole ollut väittämässä koskaan mistään "punavihreän" propagandan syöttämisestä kouluissa? Okei, mutta Huhtasaarihan sitä väitti ainakin ja sinäkin olet ollut häntä fanittamassa... Vai?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #94

En fanita ketään ja olen poliittisesti sitoutumaton.

Ja mitä tulee tähän caseen, olen ehdottomasti Lauran puolella. Miksikö? no siksi että vastapuoli toimii samoilla metodeilla.

Esimerkki:
Umayya Abu-Hanna muutti Hollantiin, koska piti Suomea rasistisena maana. Vihreiden Hautala hänelle: Älä lähde, tarvitsemme sinua politiikassamme.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Jos tuo oikeuteen viedään, Lauralle ropisee uhripisteitä roppakaupalla.

Ai mutta kappas, Suldaan Said Ahmed teki jo tutkintapyynnön.

https://twitter.com/suldaansaid/status/10475288958...

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Erittäin hyvä, että asia meni poliisille. Sitä tosin ihmettelen, että kyseinen koulu ei tätä ole tehnyt, vaan asian hoitaa ulkopuolinen taho. Esitutkinnassa toivottavasti saadaan selville minkälaisia lasten henkeä ja terveyttä uhkaavat viestit olivat, vai oliko niitä kuitenkaan.
Kyllähän tuossa ainakin lehtitietojen perusteella on syytä epäillä laittoman uhkauksen tunnusmerkistön täyttyvän.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Turhaa oikeuden ajantuhlausta.

Jos kaikki älypäät aina oikeuteen vietäisiin, eihän siitä mitään tulisi.

Ei tyhmyys oikeudess katoa, se on juurtunut eräisiin jo niin syvälle, että toivo on menetetty :)

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Näkisin kyllä, että koululliseen lapsia kohdistettu epäilty laiton uhkaus ei varsinaisesti ole oikeuden ajantuhlausta, vaan erittäin tärkeä selvitettävä asia. Etkös sinäkin ollut huolissasi lapsista?

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kappas olen kerrankin Ritalan kanssa samaa mieltä. :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Otetaan nyt vielä huomioon että Huhtasaari edustaa ajattelussaan valtavirtaa Euroopassa kuten Suomessakin ja laivaliikenne Afrikkaan taitaa olla jo poikki. Vallassa olevat poliitikot käyvät varjonyrkkeilyä bulvaaniensa kautta koska eivät itse halua pudota seuraavissa vaaleissa jakkaraltaan.

Harri Mulari

#65 hei jotain rajaa nyt Makkonen noihin päättömiin juttuihin. Huterat lautat ja kumiveneet kohti Eurooppaa kulkevat edelleen. Heinäkuun alussa hukkuneita oli arviolta jo 1000. Joka 19. Italiaan yrittänyt hukkui. Kun Italia sulki satamansa avustusjärjestöiltä, niin uusi kohdemaa on Espanja. Sieltä käsin avustusjärjestöt voivat pelastaa hukkuvia.

https://www.independent.co.uk/news/world/africa/li...

https://www.timeslive.co.za/news/world/2018-07-17-...

https://www.libyanexpress.com/italy-libya-sea-rout...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Huterat lautat ja kumiveneet kohti Eurooppaa kulkevat edelleen."

Sepä ikävää koska laivoja ei ole enää heitä noutamassa, mikään maa ei huoli näitä rekisteriinsä. Mikäli edes yhdessä EU-maassa olisi halua ottaa humanitaarisia siirtolaisia niin hehän olisivat järjestäneet turvallisen kuljetuksen jo vuosia sitten eikä turvautuneet salakuljettajiin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sitten odotamme kun Espanjalla menee kuppinurin, niin kävi Italiassakin.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Etunimi ei ole henkilötieto.

Henkilötietoja ovat kaikki sellainen josta henkilö on yksilöitävissä. Esimerkiksi etunimi ja sukunimi, tai sähköpostiosoite jossa on etunimi ja sukunimi.

Henkilötietoja ei saa julkaista.

Mikäli tässä olisi laitonta tehty, olisi myös koulu toiminut laittomasti, koska työt ovat olleet julkisesti esillä.

Päivi Suikkanen

Jotta teos edes voi nauttia tekijänoikeuksia tulee sen ensin ylittää niin sanottu teoskynnys....tämä tuotos tuskin nauttii tekijänoikeuksia, kun yksikään heidän kuvansa ei ole edes heidän omaa luovaa tuotostaan....nyt malttia arvioihin! https://fi.wikipedia.org/wiki/Teoskynnys

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Johtopäätöksesi tekijänoikeussuojaa koskien saattaa olla oikea, mutta perustelusi on puutaheinää. Vertaa esimerkiksi presidentti Niinistön muotokuvaan.

Päivi Suikkanen

Eipä ole puutaheinää!!!!….Jotta tekijänoikeus-lainsäädäntölakia voidaan edes soveltaa täytyy teoskynnys tulla ylitetyksi. Teoksen tulee olla yksilöllinen teos. Se pitää sisältää jotain ainutkertaista luovuutta. Minusta tämän julisteen vertaaminen Sauli Niinistön muotokuvaan on täysin absurdia. Luonnollisesti Sauli Niinistön muotokuva on uniikki taideteos, ja ylittää teoskynnyksen. Se on ihan selvää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Pojat voisivat huutokaupata julisteensa nyt kun se on "kuuma".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset