Demareita on alkanut pelottaa – sote ja maakuntauudistus pitääkin saada maaliin

Viime päivinä on korviini kantautunut kuulopuheita, että demareita on alkanut pelottaa lähestyvät eduskuntavaalit. Ai, että miksi? Tämä johtuu siitä, että demarit ovat olleet kaatamassa sote- ja maakuntauudistusta, mutta kaatuessaan tämä valtavan kokoinen uudistus olisi jälleen kerran heidän setvittävänään, jos demareista tulee eduskuntavaalien jälkeen ns. seuraava pääministeripuolue.

Seuraavalla eduskuntakaudella edessä on myös vielä soteuudistustakin isompi uudistus edessä, joka on ns. sotu-uudistus (sosiaaliturvauudistus, jotkut käyttävät myös nimitystä perusturvauudistus). Onhan se selvä asia, että seuraavalla eduskunnalla on kahta kauheampi työ edessään samalla, kun suomalaisille pitää valaa myös uskoa tulevaisuuteen, jos tämän nykyisen hallituskauden kaikkein tärkein uudistus jää tekemättä. Silloin tarvitaan mukaan paljon viisaampia kansanedustajia kuin nämä nykyiset, jotka tähän työhön pystyvät ja niitä äänestäjien ei ole helppo tulevissa eduskuntavaaleissa löytää, vaikka ehdokkaita vaihtuu, jos tämä asia nyt sössitään.

Ja miten demareitten johdolla tultaisiin selviämään, jos he saisivat vaalivoiton, kun he ovat itse olleet kaatamassa tämän vaalikauden suurinta uudistusta ja mahdollisesti heidän johdollaan pitäisi saattaa vielä vaativampiakin uudistuksia voimaan? Eipä juuri mitenkään.

Jo aikaisemmilla hallituskausilla demarit ovat näyttönsä antaneet, etteivät he siihen pysty, joten näyttää vahvasti siltä, että demarit lähtevät vielä tukemaan sote- ja maakuntauudistusta ja nämä uudistukset saadaan eduskunnan suureen saliin vielä tämän vuoden puolella, jossa ne nuijitaan selvällä eduskunnan enemmistöllä voimaan. Tämä on tällä hetkellä ns. poliittista realismia ja meidän kaikkien asiaa empineitten ja epäilleiden on tunnustettava tosiasiat. Uudistuksia ei ole enää viisasta kenenkään pysäyttää.

Demarit tajuavat nyt myös sen, ettei mikään uudistus ole kerralla valmis ja niitä korjausliikkeitä on sitten helpompi tehdä jatkossa kuin aloittaa valmistelut kokonaan uudelleen. Demareitten on myös annettava nykyisille hallituspuolueille keskustalle ja kokoomukselle näyttöä siitä, että he tulevat olemaan seuraavien eduskuntavaalien jälkeen myös uskottava ja luotettava hallituskumppani, jos ja kun seuraava hallitus tullaan hyvin todennäköisesti rakentamaan näiden kolmen suurimman puolueen ympärille tavalla tai toisella. Tämäkin on poliittista realismia.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu