VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Voiton perjantaipäivä suomalaisten sanan- ja uskonnonvapaudelle

Ulkoministeri Timo Soini sai odotetusti selvin numeroin luottamuksen eduskunnalta asiassa, missä hän ei ole tehnyt mitään laitonta ja sen vuoksi sopimatonta kuten jo oikeuskanslerikin aikaisemmin totesi, vaikka vihervasemmisto ja rkp olisivat halunneet antaa hänelle mielivaltaiset potkut kaikesta huolimatta. https://yle.fi/uutiset/3-10416029

Tästä päätöksestä ei voi valittaa ja ne edustajat, jotka vielä jaksavat tästä asiasta nillittää, voivat mennä nillittämään Iivantiiran ypykkään, jos tietävät, missä sellainen paikka on.

Perjantai 21.9.2018 muistetaan voiton päivänä Suomen poliittisessa historiassa sanan- ja uskonnonvapaudelle, jotka ovat meidän kaikkien suomalaisten pyhiä perusoikeuksia ja niitä tulee kunnioittaa kaikkialla ja kaikissa olosuhteissa.

Eduskunnan vähemmistöön jääneiden kansanedustajien kannattaa nyt katsoa yhdessä niin isosta peilistä, että sinne kaikki mahtuvat ja katua omaa pahansuopaisuuttaan tässä asiassa, kun lähtivät kyseenalaistamaan meidän suomalaisten pyhinä pitämiä perusoikeuksia.

Suomi on edelleen demokraattinen oikeusvaltio, jossa pätee kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet. Tästä meidän suomalaisten kannattaa olla syystäkin ylpeitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (145 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomalaisten perus- ja ihmisoikeudet säilyivät. Malja sanan- ja uskonnonvapaudelle. Kippis! (y)

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Levosen pitäisi lukea huoella oheinen mainio Veli-Pekka Leivon blogi ja miettiä pätisikö tämä myös muiden kohdalla. Kun paikka tulee, niin asiasta kyllä muistutetaan jatkossa - sen verran vahvasti olet kantaasi julistanut.

http://vpleivo.puheenvuoro.uusisuomi.fi/261297-mit...

"Mietinpähän aamun kähmässä, että mitä jos Timo Soini olisikin salafisteja symppaava sunnimuslimi Timur Sofuoğlu. Ulkoministeri Sofuoğlu olisi pitkällä poliittisella urallaan äänestänyt toistuvasti naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien kannalta kyseenalaisesti ja kehuisi, kuinka hänellä, Suomella ja Turkilla on oikein yhteistä arvopohjaa."

"Vapaa-ajallaan ja yksityishenkilönä - toki työmatkoillakin aikataulujen salliessa - hän tsemppaisi muiden maiden poliitikkoja, kun nämä säätäisivät lakeja, joissa rajoitettaisiin ihmisten vapauksia entistä jyrkemmin. Iranin pakko-hejab-linjaukset olisivat peukuttamisen arvoisia ja välillä hänet nähtäisiin marssimassa konservatiivisten äärimuslimien rinnalla vastustamassa milloin mitäkin. Vähän tietysti tulisi porua, kun kyseessä on sentään Suomen ulkoministeri ja työmatkakin vielä, mutta kyllähän se Orpolle ja Sipilälle sopisi. Pitäähän Sofuoğlulla olla oikeus yksityisajatteluun ja mielipiteisiin."

"Sitten kun närkästynyt oppositio tekisi asiasta luottamuskysymysken, eivät Keskusta ja Kokoomus tietenkään voisi tehdä muuta kuin todeta, ettei tämä nyt ole kansanedustajien oma asia, vaan sellainen, jossa ryhmäkuri määrää kaapin paikan. Hallitus ensin, aivot narikkaan ja omatunto hiljaiseksi! Luonnollisestikin julkinen keskustelu Sofuoğlun menettelystä olisi lähes kokonaisuudessa kohteliasta ja hänen uskontoaan kunnioittavaa. Eikä asiasta tietenkään nousisi erityisempää pulinaa koskien muslimeita ja islamia."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Että sinäkin Niko jaksat. Myönnä, että olet ollut väärässä ja tule järkiin tässä asiassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #14

Suosittelen itsellesi järkiin tulemista ja samalla henkistä kasvua. Tämä voitolla lällättely on lähinnä lapsellista ja ei juurikaan eroa siitä, että pikkupoika koulun urheilukisan voiton jälkeen ilkkuisi hävinneille. Mautonta ja osoittaa huonoa pelisilmää sekä muiden kunnioittamista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Sinua taitaa nyt harmittaa, kun minä riemuitsen ja juhlin voittoa. Tule vain sinäkin Niko kaapista ulos ja vedä se verho pois edestäsi, niin tuntuu helpommalta hengittää. Ymmärrän tietysti, kun sinä olet kampanjoinut juuri päinvastaista ja oma kantasi hävisi, niin tuntuuhan tämä kaikki tietysti silloin lapselliselta. Ajattelepa asiaa välillä toisin päin, niin voit ymmärtääkin. Minulla olisi sellaista aineistoa sulle luettavaksi, että todennäköisesti kantasi muuttuisi, mutta sitä ei voi jakaa täällä. Otetaan rauhallisesti, kuitenkin vain asiat riitelee, ei ihmiset. Hyvää viikonloppua vaan sullekin. I feel good.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vain laiton on sopimatonta? Niinkö se menee? No minkä takia sinä sitten olet viikkotolkulla niin hysteerisesti kirkunut ja jankannut Touko Aallon yökerhovierailusta?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Aallon yökerhotouhu on ollut huomattavasti pahempi asia kun Soinin se toiminta mitä oikeuskansleri pitää ongelmallisena. :-D

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vain ongelmallisena, mutta sekin on nyt turhaa, kun eduskunta antoi Timo Soinille luottamuksen.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Tässä ollaan keskustalisen kaksinaismoralismin ytimessä - suurena voittona ryhmäkurilla aikaansaatu sanan- ja mielipiteenvapauden voitto? Kuulostaa aika ristiriitaiselta.

Perään voi sitten kohta mennä taas ihmettelemään läpsyjä yökerhossa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuskinpa vihreät enää läpsyttelee. Touko läpsytteli itsensä sairaslomalle, sen verran uuvuttavaa puuhaa se oli.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #16

Jos keskustalla olisi edes alkeellista moraalia, niin Soinia olisi läpsytelty monolla perseeseen. En tarkoita edes tätä äänestystä vaan jo ajat sitten olisi pitänyt pistää pihalle jo silkan valehtelun takia. Soini lupasi muuttaa tapansa, ei muuttanut. Tänään uhosi lisää.

Ilkka Kanerva ja Heidi Hautala pistettiin eroamaan paskapuheiden takia. Ne olivat asioita, jotka merkityksellään huomattavasti pienempiä kuin Soinin toistuva sikailu sekä ilakointi naisten hengen vaarantamisesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #66

Sanan- ja uskonnonvapautta ei pidä sotkea näihin moraalikysymyksiin. Eihän eduskunnassa tänään äänestetty abortista, vaan Soinin luottamuksesta ja selvin numeroin 100-60 eduskunnan enemmistö sen siunasi. Soinin kynttilävigiliat eivät ole perustuslain vastaisia, vaan sen mukaisia, tämä oli voitto perus- ja ihmisoikeuksille.

Käyttäjän HenrikVlimki kuva
Henrik Välimäki Vastaus kommenttiin #16

Kovin lapsellista aikuiselta mieheltä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #82

Oletko arviostasi varma. Aikuisuus tässä merkityksessä ei ole iän funktio.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm Vastaus kommenttiin #16

Ymmärrätkö, miten paljon olet jo hävinnyt, kun kirjoitat tuollaista?

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Mistähän nyt ihan oikeasti äänestettiinkään? Onko se kirjoittajallekaan selvää? Vai onko taas tahallaan väärin ymmärtämistä?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Milloin eduskunta äänesti perus- ja ihmisoikeuksista? Tänään ainakin äänestettiin ministeri Soinin kohdalla luottamuksesta, eikä asialla ollut silloin eikä nytkään mitään tekemistä kenenkään oikeuksien kanssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Myönnä Max vain rohkeasti tappiosi tässä asiassa ja otetaan malja meidän suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Saadaan vihdoin hengittää vapaammin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Huomasin jo varhain, että vastakkaisista väitteistä huolimatta poliisit eivät ymmärrä lakia. Koska näin mitä ilmeisimmin on, niin miten ihmeessä poliisit voisivat ymmärtää perus- ja ihmisoikeuksista yhtään mitään. Sinä näytät kirjoituksellasi vain vahvistavan tuota käsitystä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Tai sitten asia onkin toisinpäin. Sinua tietysti harmittaa, että eduskunta antoi luottamuksen Soinille, kun oma kantasi ei voittanut. Otetaan nyt Max vain se voitonmalja, riisu sinäkin esirippu edestäsi pois ja tule voittajien puolelle sieltä vihervasemmisto-rkp:n sekamelskasta. Tämä on suuri päivä suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille, tulet sen vielä monta kertaa huomaamaan jäljellä olevien elinpäiviesi aikana.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

Aika typerää kuvitella, että olisin hävinnyt jollain tavalla. Minun tulkintani asioista on täysin oikea, sinä puhut ihmisoikeuksista.

En ole sen paremmin tukenut kuin vastustanutkaan Soinin asemaa ulkoministerinä. Olen tuonut esille ne oikeat syyt sille, että hänen toimintansaei ole hyväksyttävää. Olet ilmeisesti lukenut kommenttini.

Toivottavasti et kuulusteluissa ja niiden perusteella tee johtopäätöksiä samalla tavalla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #53

Oma mielipide on aina itsestä oikea. Tänään kuitenkin voitti se mielipide, joka kannatti Soinille luottamusta. Tämä oli voitto sanan- ja uskonnonvapaudelle eli meidän suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Se ei siitä muuksi muutu, vaikka voissa paistaisi. I feel good. Mukavaa viikonloppua edelleen sinullekin Max. Asiat riitelee, eivät ihmiset.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #69

Kysymys ei ole mielipiteestä. Sinulla näyttää siitä olevan kyse, kun jaksat toistaa tuota oikeuksista puhumista.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #25

#25 en ole eläissäni törmännyt yhtä laiskoihin ja tietämättömiin tyyppeihin kuin suomalainen poliisi toimittuani reilut neljä vuotta Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden maallikkotuomarina. Todistajina täysin turhia ja esitutkinnat silkkaa itseään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #68

Mitähän se taas tähän kuuluu, mutta sinähän sen tietysti Mulari parhaiten tiedät.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #70

#70 liittyy oikeusoppineen Max Jussilan huomioon, jonka mukaan poliisi ei tunne lakia saati tajua sitä. Niin se on ja olet itse siitä elävä esimerkki.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #76

#76: Tuskin kuitenkaan kannattaa olla ylimielinen ja yleistää vihjaamalla ettei poliisi muka tunne lakia. Tunnetko edes itse lakia? Se, että olet ollut joskus lautamiehenä ei vielä tarkoita että itse tuntisit lakia.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #90

#90 en ole poliisi. Ympäristöoikeuden opintoihini toki kuuluvat myös valtiosääntöoikeuden perusteet sekä rikos- ja prosessioikeutta.

Levonen omilla kirjoituksillaan on osoittanut, että ei ymmärrä valtiosäännön piiriin kuuluvista perusoikeuksista mitään.

Havainnot lautamiehenä koskivat puhtaasti sitä, että esitutkintapöytäkirjat liitteineen olivat hyvin usein heikosti laadittuja ja todistajan roolissa harva poliisi muisti yhtään mitään. Lautamiehenä ei tarvitse mikään lakiasiantuntija olla vaan olla mukana arvioimassa salissa esitettyä näyttöä. Poliisin löysä ote työtehtäviinsä hankaloitti usein sitä työtä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #94

#94: Valtiosäännön piiriin kuuluvien perusoikeuksien ulottuvuus on toki niin venyvä, että melko harva tästä asiasta kovin syvällisesti ymmärtää. Poliiseja on tietysti monenlaisia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #94

”Pahoinpidelty käveli kadulla, joka löi sitä päähän”. Tämä tuli yhdestä pöytäkirjasta välittömästi mieleen. Muita kukkasia on miljoonia.

Todistajina poliisit ovat äärimmäisen epäluotettavia.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #100

Heh, täällä on melko poliisivihamielinen tunnelma. Yhden ammattiryhmän jäseniä harvemmin haukutaan ihan noin paljon ja kollektiivisesti yleistäen.

Itse haukun kyllä usein poliitikkoja (en kaikkia silloinkaan) ja vaikkapa puhelinmyyntiä (en itse myyjiä... voi voi ne piruparat.. elleivät sitten aidosti nauti ihmisten kusettamisen yrityksestä).

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #100

Joku poliisi on ilmeisesti joskus pissannut aamumuroihisi, sillä muutoin en tuollaista poliisi -inhoa juristin koulutuksen saaneelta ymmärrä.

Itse en viitsi juristien parhaita tälle palstalle dokumentoida, koska uskon, että se yksi prosentti juristeista on kuitenkin ihan kunnon ihmisiä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #94

Eihän Mulari oikeuskanslerikaan ymmärtänyt, kun totesi, ettei mitään laitonta ole tapahtunut, eihän?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #104

#104 niin mitään laitonta ei tapahtunut. Eilisessä äänestyksessä uhkailulla ja kiristyksellä mitattiin Soinin poliittinen luottamus. Aitona omantunnon kysymyksenä tulos olisi ollut paljon tiukempi. Sellaista sananvapautta. Avaa joku valtiosääntöoikeuden perusteos ja katso mitä siellä sanotaan kansanedustajista.

Jos jotain positiivista, niin on Levonen ainakin suvaitsevainen. Tämä blogi suoraan antaa ymmärtää, että myös tuleva Suomen ulkoministeri voi virkamatkallaan tehdä ja sanoa ihan mitä tahansa kunhan se ei ole laitonta. Osallistua vaikka homoklubilla läpsyttelyihin jne.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #126

Muuten ok, mutta olisit jättänyt tuon toiseksi viimeisen ja viimeisen lauseen sanomatta.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #127

#127 aha eli ei saakaan. Miksi ei? Sananvapaus jne.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #131

Tiedät, ettei Soini olisi niin hölmö kuin Touko Aalto. Soini ei ikimaailmassa riisuisi yläruumista paljaaksi homoklubilla ja läpsyttelisi miesten takapuolia. Ihan Mularin mielikuvitusta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #126

"Tämä blogi suoraan antaa ymmärtää, että myös tuleva Suomen ulkoministeri voi virkamatkallaan tehdä ja sanoa ihan mitä tahansa kunhan se ei ole laitonta. Osallistua vaikka homoklubilla läpsyttelyihin jne."

------------------------------------------------------------------

Onko jokin pirullinen syy minkä takia haluaisit tai blogin kirjoittaja haluaisi kieltää esim. Soinia olemasta homoclubissa läimimässä pepuille (tiedän kepulaisen kannan)? Itse meinaan kannatan tuotakin oikeutta Soinille vapaa-ajalleen, vaikka on kuinka ministerismies. Saa läimiä pepuille (suostuvaisten kohdalla) ja saa esittää uskonnollisia höpöilyjään vapaa-ajallaan.

Kuka ei kannattaisi tuollaista? Mikäli muuten hoitaa virkansa. Ja kuvittelin jo olevani vanha kalkkis ja suvaitsematon, mutten kuitenkaan moneen verrattuna.

Toukolla on oikeus hyppiä vapaa-ajallaan missä vain ja läpsiä suostuvaisia henkilöitä perseelle. Soinilla on oikeus vapaa-ajallaan höpötellä katolilaisia vakaumuksiaan. Mikä helvetti (lähes) kaikkiin on mennyt ettette tuollaista ymmärrä??? Vähintäänkin ajattelumaailmanne on outo ja luultavasti tekopyhä IMHO.

Taidan olla yltiösuvaitsevainen tähän Puheenvuoroon.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #128

#128 niin koitin onkia Levosen johdonmukaisuutta tässä. Sitä ei ole minkä vastauksensa antaa ymmärtää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #132

Minä olen ollut kaiken aikaa johdonmukainen, äläkä sinä sotke Soinin ja Aallon tekemisiä keskenään. Soini painii ihan eri sarjassa kuin Aalto.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #94

Oikein havainnot maallikko lautamiehenä ympäristöoikeuden opintojen kera? Nythän tänne esitutkinnan asiantuntija löydettiin.

Jotenkin tuntuu, että olet kyllä viimeinen ihminen arvioimaan poliisin työskentelyä tai poliisin lain tuntemusta, vai mitä itse tuumaat?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #135

#135 ei se pelkästään mun oma havainto ollut, että esitutkintapöytäkirjoissa oli usein toivomisen varaa.

Se nyt on ihan selvää, että Levonen ei perusoikeuksista ymmärrä mitään. Jos tosta tekstistä ois editoitu kippistelyt pois ja jätetty valtiosääntöoikeuden tenttivastauksena, niin hylätty olisi paukahtanut. Virheellisiä väittämiä meinaan riitti.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #137

Onhan näitä ammatteja, jotka kuka tahansa osaisi paremmin kuin niihin koulutetut henkilöt. Nopeasti tulee mieleen palohenkilö, sairaanhoitaja ja poliisi...

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #138

#138 mitään tällaisa en ole väittänyt. Levonen on taatusti pätevämpi poliisina kuin minä.

Mun positio tähän esitutkintaan on sama kuin jonkun koulun vanhempainyhdistyksen jäsenen, joka on havainnut rehtorin toimissa huomautettavaa.

Itse blogitekstissä ei ollut asiaa edes siteeksi ja tuollainen tuulettelu perusoikeuksilla oli Levoselta suorastaan harhaista. Siitä on kyse eli jos Levonen ymmärtäisi valtiosääntöä kirjoitus olisi jäänyt kirjoittamatta. Nyt antaa itsestään tomppelin vaikutelman. Levosen päiväduunin puolesta hirvittää tuo. Itse en pysty mitään vahinkoa kenellekään tyhmyydelläni aiheuttamaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #137

Jos jossakin olisi toivomisen varaa, niin sinun ajatuksiesi järkeilyssä.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #68

Ai että mä nautin näistä, kun ympäristöoikeuden opiskelun kaikkitietävyyden perusteella tehdään itsestään täysi pelle.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #139

#139 oot ilmeisesti itsekin poliisi tai poliisin vaimo kun tällaiseen tarvitsee ruveta?

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #141

" en ole eläissäni törmännyt yhtä laiskoihin ja tietämättömiin tyyppeihin kuin suomalainen poliisi toimittuani reilut neljä vuotta Pohjois-Karjalan käräjäoikeuden maallikkotuomarina. Todistajina täysin turhia ja esitutkinnat silkkaa itseään."

Kyllähän tällainen kommentti antaa kirjoittajastaan hyvän kuvan, vai mitä mieltä itse olet?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #142

#142 se oli henkilökohtainen havainto kohtaamistani ammattiryhmistä. Tarkoituksellisen yleistävä toki.

Perustelen kuitenkin vähän. Istuntosaliin tullaan todistajan roolissa haukottelemaan kuinka ei voi muistaa. No niin pitääkin toimia jos ei kerran muista, mutta sen tylsistyneen asenteen olisi voinut jättää muualle. Esitutkinnat esimerkiksi konkreettisesti oikeusturvaan lliittyvässä tulkkauksen puutteissa ongelmallisia.

Anekdootina lopuksi samalle puheviestinnän kurssille oikeustieteitä opiskelemaan päätynyt pitkän virkauran tehnyt poliisi. Kun muut esittelivät alustavia tutkimussuunnitelmiaan niin poliisi puhui siitä kuinka hankalaksi duuni oli mennyt EU:in liittymisen jälkeen. Kiitteli siis suomalaisten rikollisten tyhmyyttä joiden kanssa vielä pärjäsi. Loppuhuipennuksena kehotti nuorisoa ajattelemaan kohdistaen sanat yleisöön. Oli naurussa pidättelemistä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #139

Mulari on Mulari. Ei kannata ihmetellä, vaikka voisihan siltä jotain tolkkua odottaa.

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård Vastaus kommenttiin #25

Tämäkään kommentti ei liity blogin aiheeseen, mutta melko erikoinen käsitys, että poliisit ei ymmärtäisi lakia. Ei varmasti siinä laajuudessa kuin oikeustieteellisen käyneet juristit, mutta onko sellainen alun perin ollut tarkoituskaan.

Sellaisen asian olen kyllä juristeistakin huomannut, että heidän poliisilain tuntemus on palttiarallaa nolla, mikä on sikäli erikoista, että ko. laki ei ole kuin muutaman pykälän mittainen. Mitä tämä kertoo juristeista? Ovatko he idiootteja, vai eikö heitä vain kiinnosta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sananvapaus?

No joo se oli sellaista 30-luvun sananvapautta keskustalta ja kokoomukselta, eli joko äänestätte niinkuin sanon tai........

Jos haluaa tuollaisella arvottamalla näytelmällä hehkuttaa, niin vähissäpä on blogistin taju politiikasta ja yhteisten asioiden hoidosta.

Surullista, että omat arvot katoavat vallanhimon alle, sellaista se on elämä keskustassakin ja keskusta käsitys sananvapaudesta.

Hehkuta kunnolla, sillä se tekee hyvää kannatukselle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuntuu niin hyvältä, I feel good.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Katotaan tuntuuko keväällä samalta, silloin taidan nauttia minä ja monet muut suomalaiset, kun keskusta on kanveesissa.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #46

#46: Kirjoitit Ritala omassa blogissasi että sinusta olisi mukava nähdä esimerkki valehtelustasi. No, sinulle osoitettiin heti sen jälkeen jopa kaksi esimerkkiä kuinka olet valehdellut. Seurauksena oli syvä hiljaisuus. Milloin olet ajatellut kommentoida omaa valehteluasi?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Niin Petteri, en minäkään ymmärrä miten räikeä ryhmäkurin käyttö on sananvapautta.
Blogisti kirjoitti:
"Perjantai 21.9.2018 muistetaan voiton päivänä Suomen poliittisessa historiassa sanan- ja uskonnonvapaudelle, jotka ovat meidän kaikkien suomalaisten pyhiä perusoikeuksia ja niitä tulee kunnioittaa kaikkialla ja kaikissa olosuhteissa."

Pyhillä perusoikeuksilla tässä näytelmässä pyyhitään lähinnä takapuolta.

Henry

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Niin Petteri, en minäkään ymmärrä miten räikeä ryhmäkurin käyttö on sananvapautta."

Rehellisyyden nimissä ryhmäkuri on kuulunut ihan kaikkien eduskuntapuolueiden keinovalikoimaan ja taitaa kuulua jatkossakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #120

Se ei tule poistumaan, jos ja kun halutaan jotain itselle tärkeää asiaa saada läpi. Olen kuitenkin sitä mieltä, ettei ketään pidä rangaista, jos on kyse omasta tunnosta tai muuten sellaisesta asiasta, ettei voi mitenkään äänestää ryhmän mukana. Harvemmin näitä tilanteita kuitenkin lienee.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #120

Näin on Rami.
Lenin kehitti ryhmäkurin 1905 ja taitaa olla, että se on ollut Suomessa käytössä jo itsenäisyydestämme saakka?
Joka tapauksessa ryhmäkuri sotii perustuslaimme kanssa, koska kansanedustaja edusta kansaa (valitsijoitaan) ei mitään puouetta.

Henry

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Suomi on edelleen demokraattinen oikeusvaltio, jossa pätee kansalaisten perus- ja ihmisoikeudet. Tästä meidän suomalaisten kannattaa olla syystäkin ylpeitä."

Tämähän oli räikein demokraatian irvikuva miesmuistiin. Uhkailemalla, pelolla ja sanktioilla painostetaan painamaan "kyllä" nappia. Ainiin, tehän tykkäätte kutsua sitä "ryhmäkuriksi" :) Demokraatia my ass...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Myönnä Asko sinäkin, että tämä on voitto Suomen ja suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Otetaan malja sille, kippis!

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Höh. Vain tämän verran tämän ainoan kerran. Ulkovallat ne vaan ovelasti puuttuvat Suomen sisäisiin asioihin ja sitä ei muka huomata. Suomalainen viisaus on nyt testissä ulkoa tulevan uhan edessä. Kenen "agentit" tässä oikein on asialla ja mitä tekee Suomen ylpeys Supo. Olis jo aika toimia. Tämän enmpää ei voi dekkari-aineksia Suomen politiikassa enää olla. Jotain tahoa on nyt jallitettu ja pahasti. Mutta ketä ja miksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

En nyt pitäisi voittona. Pelkästään välttämättömyytenä. Tilanteeseen joutuminen oli silkkaa Soinin typeryyttä ja suurta egoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oikein hyvä, että laillisuus ja parlamentaarinen luottamus voitti. Otetaan voitonmalja suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille, kippis sullekin Juho!

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Mitä iloa on kippistää tällaiselle voitolle. Henkilökohtainen näkemykseni on, että Soinin paikka ei ole hallituksessa, koska hän näköjään tekee toistuvasti henkilökohtaisia linjauksia, jotka haittaavat hallituksen toimintaa. Mutta epäluottamuksen puolesta äänestämisessäkään ei olisi ollut mitään järkeä.

Kuten sanoin, oppositio sahasi oman oksansa viimeistään sillä, että alkoi syyllistämään hallituspuolueiden naiskansanedustajia Soinin ABORTTIKANNAN tukemisesta. Siitä nimenomaan ei ollut kyse. En ole pitänyt Soinin retoriikasta. En pitänyt opposition retoriikastakaan.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Uskonnon ja sananvapaus asetettiin kieltämättä kepin nokkaan, eikä posliiniperseiset journalistit pohdi asian olemusta lammaslauman pääpässiä enempää.

Melkoisen noloa kaiken kaikkiaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Maailmalla soditaan ja tapetaan ihmisiä, Trumpin Amerikka ja Putinin Venäjä tekevät mitä lystäävät ja sotkeutuvat kaiken aikaa muiden maiden asioihin, mutta kun Timo Soini osallistuu virkamuodollisuuksien lomassa hiljaiseen kynttilävigiliaan abortin takia tai ilmaisee muulla tavoin omaa vakaumustaan, niin jotkut vieläkin kehtaavat nillittää eivätkä ymmärrä, ettei tällainen mielenilmaus oman vakaumuksen puolesta myös sanan- ja uskonnonvapauden nimissä ole keneltäkään pois eikä aiheuta kenellekään mitään vahinkoa.

En ole kuullut tai nähnyt, että yksikään maailman valtio olisi paheksunut tätä asiaa millään tavalla. On meillä Suomessa mielensä pahoittajien joukko, jotka jaksavat moralisoida mokomaa asiaa. Menkää katsomaan esimerkiksi Afganistaniin, Syyriaan mitä siellä tapahtuu tai vaikka Irakiin, jos uskallatte, niin arvostatte elämää ja elämäänne paremmin siellä omalla turvallisella kotisohvalla ja lopetatte turhan nillittämisen tästä asiasta. Ja muuten hyvää viikonloppua kaikille. September 21st is a great day for the Finland and all the Finnish people, you should respect it!

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#13
Vesa, käsi sydämelle!

Puhut nyt keskustalaisena ja yrität puolustaa hallituksessa olevan Soinin toimia.

Kyse ei ole siitä, mitä Soini itse, omassa uskossaan tunnustaa, vaan kyse on paljon isommasta.

Kyse on uskonnon, niin sanotun vapauden, poliittisesta hyväksikäytöstä.

On hyvin helppo havaita, miten Timo Soini pelaa.

Hän ei ole eilispäivälle päivätty leipä, vaan tuoreen, uudisleivän ruuaksi tarjoaja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Käsi sydämellä tässä on paljon enemmästä kyse kuin ymmärrätkään. Tule sinäkin Mirjami ottamaan kanssamme voitonmalja suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille äläkä aina vain näe mörköjä, kun kyse on Timo Soinista. Timo on tehnyt myös virheitä ja toiminut väärin, mutta tässä kohtaa Timoa ei ole mitään syytä lynkata. Kippis ja kulaus! I feel good.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #31

#31 Vesa, kiitos kutsusta!

Näen enemmän valoa kuin mörköjä.

En nyt kuitenkaan lähde voitonmaljoja juomaan.

On hienoa nähdä ilosi!

Hope, se kestää vielä pitkään,

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #44

Kiitos Mirjami ja hyvää viikonloppua. Juon juuri kylmää olutta saunan päälle. I feel good.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

vai voitonpäivä

no politiikkaan hurahtaneille se voi olla joku sellainen

tavallinen kansalainen tuntee koko asiaa kohtaan korkeintaan huvittuneisuutta tai myötähäpeää

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Turhaan sinä Tero podet myötähäpeää, tule sinäkin mukaan voitonjuhliin ja otetaan malja Suomelle ja suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Kippis!

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Mikä olisi juhlan aihe ?

Surkea suhmurointihallitus ? Huonot päätökset ?
Työttömien määrä ja tekaistujen työpaikkojen luonti (työkokeilut=ilmaistyö , kaikenmailman aktivointityöt eli pari pakkotuntia viikossa jne. = näennäistyöllistetyt ? )
Se että sinua keskustan puoluekokouksessa muistutettiin että olet väärää joukkuetta?(sait puhua jonkun sekunnin)

jne.

Kyllä tämänpäiväinen oli vain näytelmää , kuten takakonttigatet ja sipilän lentokoneella lentelyt hakemaan hallitukselle eroa jne...…

Mutta joo, voin juhlia hyvin sitä että Juniorien MM-kilpailuissa Suomen Arvi Savolainen voitti mailmanmestaruuden Kreikkalais-Roomalaisessa painissa ! se oli kova temppu !

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Kun 100 000 suomalaista on saanut työtä ja ollaan vihdoin 10 vuoden taantuman jälkeen päässeet kasvuimuun kiinni, se on hieno saavutus, olipa se sitten kenen ansiota tahansa. Suomalaisten perus- ja ihmisoikeudet saivat tänään joka tapauksessa ison voiton ja sen kunniaksi ota sinäkin voitonmalja kanssamme. Turha aina on pannan päätä puristaa. Positiivista mieltä Tero. Kippis ja kulaus! Lähden kohta saunaan ja otan myös kylmän oluen, on ollut niin hieno päivä. I feel good.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #32

@32. 100 000 saanut työtä? Onko olemassa tilastoa, missä näkyy oikeaa palkkaa saavia ihmisiä?

Tampereella on mittarit sojottaneet ylöspäin mutta talousarviossa verotuotot eivät ole kasvaneet ollenkaan kuin laskeneet ja sosiaalimenot kasvaneet.

Tämä paljastaa sen, että ihmiset eivät ole saaneet palkkaa vaan pakosta ottaa työt vastaan karenssiuhkien takia ja siirtyneet perustoimeentulon kautta.

Onneksi 2019 pitäisi tulla reaaliaikaista tulolaskelmia, niissä pitäisi sitten selvitä todelliset tulot kaikissa ryhmissä ja uskoisin, että tämä tulee olemaan järkyttävä yllätys.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #88

Se on hyvä, että tulee ensi vuonna reaaliaikaisia laskelmia. Siis sitten olemme taas kaikki paljon viisaampia.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen Vastaus kommenttiin #32

Muutama tuttava kertonut omalta kohdaltaan näitä pakkotyökokeiluita(ei palkkaa) ja kuinka heistä on tullut sen kautta "työssä käyviä" , ja ovat poistuneet työttömyystilastoista

Tilasto-emävale-hallitus2018

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #92

Ns. kuntien kelasakkoihin sekiin vaikuttaa positiivisesti, vaikka ei nämä tempputyöllistämiset yleensä ketään innosta. Työntekemisen ilosta ei töissä pelkästään käydä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #32

Suomessa keskisuureksi yritykseksi sanotaan sellaista yritystä jolla on 250 työntekijä tai 50 miljoona euroa vuosiliikevaihtoa taitaseen summa 43 miljoonaa. Väitätkö että Suomessa on syntynyt työpaikkoja 390 keskisuuren yrityksen verran? Kerro ihmeessä meille mille aloille, Uudenkaupungin autotehdas ja Turun telakka poislukien, on palkattu satoja jopa tuhansia uusia työntekijöitä. Kai pääministeripuolueella pitää olla joku tieto siitä missä imu työntekijöiden perään on ollut suurin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #102
Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Saiko puolueenne oikeasti pidettyä rivinsä kasassa sillä, että teille kerrottiin satuja siitä mistä äänestettiin? Oikeasti äänestys koski Soinin luottamusta ulkoministerin paikalla ja vähän myöhemmin siniset tekivät uhkailullaan siitä hallituskysymyksen minkä nielitte enemmittä kyselyittä.

No jos haluatte, että hallituksen takiaispuolue heiluttelee teitä miten tahtoo, niin omapahan on asianne.

Mitä sananvapauteen tulee, niin ymmärtäisit jo vähän hävetä, sillä toimintasi muissa yhteyksissä on ollut täysin päinvastaista kuin se mitä nyt julistat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sekö sinua Marko harmittaa, kun vihreitten kannatus laskee Touko Aallon hölmöilyjen vuoksi? Älä sinäkään ole aina niin tiukkapipoinen, vaan löysää hetkeksi ja ota malja meidän voittajien kanssa. Joskus on hyvä myöntää reilusti oma tappio. Niinhän minäkin tein kesällä Sotkamossa, kun hävisin puheenjohtajavaalit Sipilälle murskaluvuin. Osaan hävitä, mutta osaan nauttia tällaisista voitonpäivistä, tämä on voitto suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Kippis ja kulaus! I feel good.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

No juhlaan olikin aihetta kun näyttivät sulle kaapin paikan

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #93

Aina joku häviää, tulee toiseksi ja jää viimeiseksikin. Pitää osata hävitä ja silloin, kun voittaa, voi riemuita.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

En todellakaan Levonen kippistele kanssasi. Olen pitänyt sinua järkimiehenä, mutta nämä sananvapauspuheet ovat täyttä skeidaa, joten pakko muuttaa kantaani.

Kerropa millä kepulikonsteilla saitte persut äänestämään tyhjää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Persut näkivät tämän myös sanan- ja uskonnonvapauden voittona. Olisivat muuten äänestäneet hallituksen mukana, mutta ovat vieläkin pitkävihaisia Timo Soinille, vaikka nyt tässä kohtaa olisi voinut antaa myöten. Joskus se on kuitenkin aloitettava taas ns. puhtaalta pöydältä, jos mielii olla mukana rakentamassa Suomea. Anteeksi antaminen ei vain ole meidän suomalaisten parhaita puolia, lynkata kyllä osaamme kaikki. Otan sitten voitonmaljan ilman sinua Ritva, jos et halua tulla voittajien joukkoon. Asiat asioina ja pulinat pois. Eduskunta on päätöksensä tehnyt.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Mitä voitonmaljoja sinä nyt kilistelet? Luuletko todellakin, että tämä on joku lopullinen voitto? Voit olla varma, että tämä kääntyy sekä persuja että kepuleita vastaan.

Minä nostan voitonmaljan vasta sitten, kun lehmänkauppoja ei eduskunnassa tehdä, mutta voi olla, että sitä päivää ei minun elinaikani nähdä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #41

Nyt juon kylmän oluen saunan jälkeen. I feel good. Mukavaa viikonloppua sinullekin.

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

Soinin ja puolueensa joutsenlaulua on tänään todistettu, porvarihallituksemme sisäisten ristiriitojen lisäksi. Voihan noita asioita juhliakin. Naisten oikeuksista ei tänään äänestetty. Niiden rajoittamispyrkimysten estämiseksi on tärkeätä, että keskusta, Kd ja PS pidetään marginaalissa. Kippis vaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kun katsoo otsikkoa, niin voi olla, että Levonen on kippistellyt liikaa: "Voiton perjantaipäivä suomalaisten sanan- ja uskonnonvapaudelle"

Kuinka pihalla voi ihminen ollakaan?

Käyttäjän mark01toivonen kuva
Markku Toivonen

No, äärikeskustalaisilla on oma tyylinsä. Sääli, että se on perussuomalaisilta kopioitua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eihän sinua Ritva harmita, kun minä vähän riemuitsen tästä päivästä?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #39

Jokainen saa puolestani riemuita mistä haluaa, mutta tämä oli pohjanoteeraus naisten oikeuksille ja siitä olen pettynyt.

Yksikään nainen ei tee aborttia ilman pakottavaa syytä ja tämän asian vääntäminen sananvapauskysymykseksi oli todella häpeällistä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #43

Tuossa äänestyksessä ei ollut kyllä kyse naistenoikeuksista eli sen suhteen voit rauhoittua. Vih/vas/SDP/RKP saivat näköjään sinutkin vain luulemaan niin. Tuossa juurikin liipattiin turhan läheltä sananvapautta/uskonnonvapautta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #121

Ei liipattu, vaan se sitä nimenomaan oli, mutta ei voi mitään, kun ihmiset näkevät asioita niin eri tavalla ja jos jotakuta halutaan lyödä, niin sitä sitten lyödään kuten nämä välikysymyksen aikaan saaneet halusivat tehdä ja yrittävät nostaa tällä omaa kannatustaan. Arvioisin, että kääntyy itseään vastaan.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Sinisiä on jo jonkin aikaa hautailtu elävältä (myös minä olen tehnyt niin), mutta tämä blogi osoittaa heille piilevän potentiaalista kannatusta keskustan perinteisten äänestäjien joukossa.
Varmaan yksi jos toinenkin äänestäjä raapustaa ensi vaaleissa lappuun Soinin numeron Sipilän sijasta. Keskustalta saattaa hyvinkin siirtyä neljä-viisi prosenttiyksikköä sinisille - se takaisi heille useammankin paikan seuraavassa eduskunnassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Soini on tehnyt virheitä ja toiminut väärin, mutta nyt ei ole mitään syytä lynkata häntä, vaan kohotetaan Olli maljat, tämä on suuri päivä suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksille. Kippis ja kulaus! I feel good.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nyt noita maljoja on kuule ehdottomasti liikaa. Kohtuus kaikessa ; )

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #48

Kohtuus kaikessa, totta maar. Mukavaa viikonloppua sullekin Jouni. I feel good.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jep näin on, juna kulkee taas ja rauha laskeutuu maahan.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Onneksi tämän hallitusporukan pelleily loppuu ensi keväänä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ei muuten lopu, vaan tuleva hallitus jatkaa siitä mihin edellinen jäi. Katsos rakennemuutokset, valtionvelka, Sote, EU turvallisuus politiikka jne. Kronologia menee näin ja on ollut jo vuosia, oli hallitus mikä tahansa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Viestikapula siirtyy seuraavalle vastuunkantajalle/kantajille.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Tämä hallitusporukka ei jatka. Seuraavassa hallituksessa on muita ministereitä ja ehkä osa tämän hallituksen ministereistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Keväällä se hyytyy blogistinkin hymy, ei valita ja keskusta uppoaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vasemmistoko nousee valtaan vihreiden kanssa?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Varmaan ja tekevät Ritalasta Ulkoministerin ;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #63

Se joutuisi heti kampitettavaksi persuvihan vuoksi. Ei ehtisi pitkään istua, kun olisi luottamusäänestys pystyssä.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Keskusta on valinnut linjan, joka auttaa punavihreät valtaan. Sitä haluaakin. Suomea nyt eivät ole merkittävästi pelastaneet.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Tuo sanan- ja uskonnonvapauteen vetoaminen on aivan paskaa.

"Soini-kanteluista antamassaan ratkaisussa oikeuskansleri arvioi, että ulkoministeri Soinin toiminnassa harkinta ja pidättyvyys olisivat olleet tarpeen, jotta ei syntyisi väärinkäsityksiä tai epäilyjä siitä, mitkä ovat Suomen ja mitkä hänen omia kantojaan."

Suomen demokraattinen valtiokin on aivan paskaa, kun lehmänkaupoilla kahden alle 15 % puolueiden kärkihankkeet naitetaan ja ajetaan uhkailemalla/käskyttämällä/kiristämällä maaliin.

"Haistakaa paska koko valtiovalta."

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Joko kippis-Levonen sammui?
Soinin puolesta oli 100 kansanedustajaa, ketkä vapaaehtoisesti, ketkä pakotettuna. Toiset 100 kansanedustajaa ei ollut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Demokratiassa enemmistön kanta voittaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Jokainen saa ryypätä omilla rahoillaan niin paljon kuin haluaa, mutta voi se krapulakin vielä yllättää. Itse en ainakaan juhlisi ennenaikaista voittoa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Onko nykyinen keskustan vaalima sote-esitys siirtymässä seuraavalle vaalikaudelle? Orpon mukaan Sipilä kohteli hallituskumppaniaan kaltoin. Jotain jäi varmaan hampaan koloon?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Minulla on sellainen tunne, että nyt on tyyntä ilmaa ennen myrskyä. Toivottavasti äänestäjät muistavat tämän farssiesityksen.

Sinulle voi olla voiton päivä, mutta minulle se on surun perjantaipäivä sanan- ja uskonnonvapauden halveksunnalle kiristyksien kautta ja osoittaa, että mikään politiikassa istuvat puoleet eivät ole muuttuneet ja tänne Suomeen tarvitaan oikeasti uutta politiikkaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@64. Oletko koskaan lukenut kirjaa "Lumedemokratia", kannattaa lukaista.

Tämän farssiteatterin johdosta toivon, että äänestäjät heräisivät ja hylkäisivät kaikki istuvat puolueet.

Istuvissa puolueissa on se vika, että liian moneen kertaan samaan maahan istutetut porkkanat voivat saada myöhemmin taudin mustamätää ja sitä te kaikki olette nyt tällä hetkellä eduskunnassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #75

Kunhan nyt saisitte piraattinne eduskuntaan asti, niin sitten tulisi painoarvoa näille puheillesi edes hitusen verran. Piraattipuolue muuten viittaa tällaiseen laittomaan kopioon, oletko muuten miettinyt olisiko nimessä jotain pielessä, kun ei kannatus kohoa?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #77

Oletko koskaan lukenut puolueohjelmaamme?

Tiesitkö, että me olimme alunperin tietoyhteiskuntapuolue, joka ei ikinä saanut 5000 kannattajakorttia? Lopetettiin ja perustettiin uusi radikaalilla nimellä.

Sinulla on harhaiset kuvitelmat. Myös harhaiset kuvitelmat tästä voitonpäivästä, vai pitäisikö alkaa kutsumaan poliisia korruptoituneiksi? Mieti vähän, että mitä oikein juhlit?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #78

Onko oikeuskanslerikin korruptoitunut, kun se totesi, ettei asiassa ollut mitään lainvastaista?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Jonkun ajan päästä kansalle kyllä aukeaa tämä farssi, jonka vihervasemmisto yritti masinoida. Melko halpamaista käyttää Hallituksen kaatoon yksittäisen ministerin vakaumusta ja peittää se "naisten oikeuksiin". Kokoomuksen riveihin opposito onnistui tekemään haittaa, mutta Keskustan ei. Siitä nostan hattua Sipilälle ja Keskusta Puoleelle.

Hyvin hoidettu, ei ole johtamisongelmaa ja pinnat menee minulta myös Perussuomalaisiin, he näkivät varmaan mistä sopasta on kyse ja tekivät erittäin viisaan päätöksen olla ottamatta kantaa tähän piiperöiden keitokseen. Kippis sille myös.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Perussuomalaisille sanan- ja uskonnonvapaus on myös pyhä asia. Entisen peruspomon taannoisen Jyväskylä reissun takia eivät voineet äänestää puolesta, siksi tyhjää. Normaalitapa persuilla tällaisissa tilanteissa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Huono päivä ajatellen Suomea ja suomalaisuutta. Vaaleilla valitut johtajamme söivät periaatteensa kun vaakakupissa oli oma etu.

Eikä sekään varsinaisesti vala uskoa kun jotkut wannabe-poliitikot väittävät naama pokerilla että kyse olisi ollut sananvapaudesta tilanteessa jossa kyse oli luottamuksesta. Voiko pahempaa palvelusta rehelliselle demokratialle enää tehdä?

Suomi sai tänään siipeensä mutta onneksi nykyisin kansalaisen elämä ei ole enää pelkästään siitä kiinni.
Tämä opetuslapsiensa taputtama luottamuksen rapistamistaminen edesauttaa kehitystä. Taas yksi syy katsella menoa muualla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tomi, I feel good. Mukava pitkästä aikaa todeta, että Suomessa perus- ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 74

Et olekaan vielä vastannut missä vaiheessa sellaiset oikeudet olisivat olleet katkolla. Huhtasaari aikanaan kirjoitti blogin jonka otsikkona ihmisoikeudet eivät kuulu kaikille mutta muuta ei tule nyt mieleen.

Miten itse reagoit silloin ja oletko siitä nyt ylpeä?

Eipä tämä nyt mieltäni raskaita kun luottamukseni siihen paljon puhuttuun suomalaiseen itsemääräämisoikeutta ei aiemminkaan ole ollut kovin vahva. Käytännössä sellainen sanahirviö tarkoittaa poliitikkoja myymässä persettään. Tämä päivä vahvisti intuitiotani isosti.

Vaikka polkevat/poljet maatamme lokaan, ei onneksi elämä enää ole pelkästään noiden spedejen varassa. Siinä syytä maljaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #80

Kovin sinulla on Tomi pienet murheet, jos tällaisesta iso mies noin pahastuu.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suomen poliittinen historia ei tunne surkeampaa hallitusta kuin tämä nykyinen joka on kulkenut kriisistä kriisiin.

Tiesin alusta alkaen ettei tästä mitään tule.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomella menee paremmin kuin yli 10 vuoteen, niin aina vain valitetaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomi on nyt tämänpäiväisen farssin jälkeen astetta ankeampi paikka meille kaikille ja tämä äijä oikein ottaa kuppia sen kunniaksi.

Ihan miten vaan, nykyisin tuollaistakin pitää suvaita.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eihän tässä sen kummempaa, kuin nyt me muutkin tiedämme mikä on Levosen mielestä "Voiton perjantaipäivä suomalaisten sanan- ja uskonnonvapaudelle".

Katsotaan nyt, milloin meidän muiden voitonpäivä suomalaisen sanan- ja uskonnonvapaudelle tulee. Minulle se ei ainakaan ollut tämä perjantaipäivä.

Kun katson tuota Levosen kuvaa, niin tuleekohan tuolta kännykästä ohjeita ulkoavaruudesta, vai mistä? Niin hämäriä on tämän poliisimiehen kommentit olleet tänään.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@91. Kannattaa pitää mielessä, että tämä sama heebo oli haastamassa Sipilää puheenjohtajuudesta ja halusi muka auttaa meitä kansalaisia.

Häviön jälkeen hänen mielensä ja äänensä muuttuivat ihan toisenlaiseksi. Mitähän lahjuksia hänelle on tarjottu, kun oikein juhlii tänään voitonpäivänä?

Korruptio hänessä oikein rehottaa ja kunnolla ja valehtelee minkä ehtimiseen tulee.

Minulle tämä päivä on surunpäivä, kun pyllistellään kansalaisten oikeustajua ja Suomen virallisia linjauksia vastaan. Levonen vielä väittää, että sananvapaus ja uskonnonvapaus olisivat olleet tässä tärkeässä asiassa esillä. Ei ole ollut vaan kyse on aivan muusta kuten hallituksen puolueiden omista eduista ja erityisesti Siniset siinä halusivat hämmentää koko sotkua, kuten he ovat sotkeneet jo viime vuodesta asti.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mistä Ritva on huolissaan?, hallitus ei kaatunut, tämä abortti asia, vai Soinin vakaumus?

Kysyisin samalla muiltakin, entä jos Soinin tilalla olisi ollut Islam uskovainen? Kuka olisi nostanut metelin? Perussuomalaiset, Punaviherlib Naiset vai ketä?

Entä kumman oikeudet olisi mennyt edelle?

Oltaisiko tehty luottamusäänestys?

Tai hiljaisuus?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #98

Aivan samalla tavalla olisi kohdeltu ketä tahansa, joka ei ulkoministerinä toimi Suomen linjan mukaisesti ja rikkoo protokollaa vastaan. Kyllä islamilnuskoisesta vaihtoehdosta on esitetty esimerkkejä koko tämän keskustelun ajan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #98

Olet pohdinnassasi aivan oikeilla jäljillä. Jos ulkoministeri olisikin osallistunut mielenosoitukseen, jossa vaaditaan lakiin avionrikkojille kuolemantuomiota kivittämällä. Olisiko silti ministerilläkin sananvapaus, Suomen linjasta välittämättä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pieniä ovat Ritva sinunkin murheet. Käy joskus tuolla kehitysmaissa katsomassa miten siellä ihmisillä menee, niin arvostat elämääsi ja sitä, että meillä on nämä perus- ja ihmisoikeudet näin hyvällä mallilla. Kaikesta ei pitäisi valittaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jo on Levosella ilon aiheet. Hassulla tavalla pidät sen, että Kokoomus varmisteli valinnanvapauden toteutumisen soteen, osoituksena sanan- ja uskonnonvapauden toteutumisesta.

Miten näet kansanedustajien sanan ja mielipiteen vapauden ja vakaumuksen noudattamisen toteutuneen eilisessä, arvottomaksi käyneessä tilaisuudessa?

Kokoomusedustajien julkinen nöyryyttäminen ei varmasti ollut hyväksi yhteistyöllekään. Meidän äänestäjien muisti on kovin lyhyt. Me saatamme muistaa ensi keväänä eilisen tapahtumat ja toimia niiden mukaan. Sen sijaan poliittinen muisti kantaa paljon pidemmälle. Kokoomus ei eilistä unohda. Katsellaan rauhassa, jossain vaiheessa Sipilän nilkkaan ottaa kipeästi. Olisiko maakuntauudistus se, joka "jotenkin" siirtyykin seuraavaan hallituskauteen?

Kokoomus, Demarit ja Vihreät löytävät helposti yhteisen sävelen ensi keväänä. Soinin hillotolppa, palkkiovirka taitaa sittenkin jäädä saavuttamatta. Seuraava hallitus ei nimittäin anna Soinille edes talonmiehen pestiä. Nykyiselläkään hallituskokoonpanolla Soinin nimitykselle ei tahdo riittää enää tukea.

Itse uskon, että Kokoomukselle sopi erinomaisen hyvin eilinen tilanne. Se sai marttyyrin osan. Sen edustajien mielipiteen-, sanan- ja uskonvapaus tukahdutettiin poliittisella pelillä, sen edustajia estettiin äänestämästä vakaumuksensa mukaisesti. Se sai osoitetuksi kuitenkin riittävällä tavalla tukensa punavihreille.

Eilisen perusteella tuo sadan edustajan enemmistö hupenee muutamaan kymmeneen edustajan ääneen tulevassa oppositiossa. Keskusta-KD-Siniset(+PS) muodostavat oppositioon vankan konservatiivisen linnakkeen. Tulevan hallituksemme arvopohja näyttää nykyistä arvotonta menoa vakaammalta ja yhtenäisemmältä. Minä uskon, että Orpon ja Rinteen kahdenkeskisen kahvihetken jutunaiheet pyörineet pelkästään suuren salin tapahtumassa, ehkä herrat piipahtivat jutustelemassa tulevista?

Soinin väsähtänyt nurkkaanajetun miehen olemus osoitti äänestyksen jälkeen, että uhon tilalle oli tullut vain alistunut helpotuksen tunne. Oli varmasti kova kolaus, että erottamisen este oli oman puoluejohtajan ja pääministerin suorittama kiristys. Soini olisi varmasti toivonut erilaista päätöstä omalle ministeritaipaleelleen.

Otan kanssasi lasillisen. Ihan eri syistä kuin sinä, Vesa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän blogiin sopii käsitykseni mukaan linkkinä Timon ploki, jossa voi kaikessa rauhassa vaikkapa kahvikupposta juoden tutustua plokissa linkkinä olevaan oikeuskanslerin korkealla oikeusoppineisuudella tekemään ratkaisuun. Siitä kannattaa erityisesti lukea kohta ”Keskeiset oikeusohjeet.”

http://timosoini.fi/category/ploki/

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Levonen provosoi ja ihmiset provosoituivat. Samalla Levonen vielä sai ehkä känninkin päälle. Ettäpä sellainen "keskustelu" :D

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ramille tiedoksi, että ihan pari olutta vain, en ole vuosiin kännännyt.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Suattanee olla parempi niin (ja huom. usein lievästi piruilen myös niille, joiden uskon sen takuulla kestävän). Moni toki on "syntymähumalassa".

Mutta huomaan surukseni että edelleen lievälläkin provosoimisella saa enemmän huomiota kirjoituksiinsa kuin muutoin. Pitäisi kai ottaa huomioon mikäli koskaan aktivoidun taas kirjoittamaan. Sääli sinänsä että pitää kikkailla saadakseen huomiota haluamilleen aiheille/epäkohdille - mutta ehkä se on vain liki pakollinen hidaste haluttujen aiheiden esillenostossa. Jos ja kun niin on, pitää vain mukautua vallitsevaan tilanteeseen - koska tilanteen muuttaminen vaatisi huomattavia resursseja.

Olettaisin ettei tarvittavan (ihmisiä kiinnostavan) provosoimisen ja asiapuhumisen yhdistäminen ole lainkaan mahdotonta kunhan asiaan paneutuu. Monethan tuota harjoittavat jo nyt tietämättään tai tietoisesti eli esimerkkejä on reilusti.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

No, nyt on ainakin listattu joukko poliitikoita joille yhden ministerin hallituspaikka on tärkeämpi kuin naisten oikeudet, yhteiseksi sovittu linja ja muiden maiden sisäisiin asioihin puuttumattomuus.

Varokaamme heitä seuraavissa vaaleissa.

P.s. ainiin, eikä kyse eduskunnan pe-äänestyksessä vieläkään ollut sanan- tai uskonnonvapaudesta saati perusoikeuksista vaan eduskunnan luottamuksesta yhteen hölmöilleeseen ministeriin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset