VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Abortti on naisen oikeus, mutta kenenkään perusoikeuksilla ei pidä leikkiä

Olen aina ollut sitä mieltä, että nainen saa tehdä abortin, jos siihen on lääketieteelliset tai muut hyvät perustelut. Ymmärrän naisia, jotka eivät halua synnyttää lasta silloin, jos ja kun on joutunut raiskatuksi tai joku haluaa pitää lapsen siitäkin huolimatta, että on tullut raiskatuksi.

Mutta mitä tulee vielä tapaus Timo Soiniin ja hänen nk. kynttilämielenosoitukseen oman vakaumuksensa pohjalta Kanadassa ja ne hänen muut henkilökohtaiset ilmaisunsa omaan vakaumukseen liittyen, niin miten näin pikkusieluista porukkaa voi vielä ollakin Suomen eduskunnassa, kun tällaisesta asiasta nousee näin iso poru, mitä siitä on nyt eduskunnassa saatu aikaan ja sillä ryhdytään pelaamaan näitä poliittisia kampitusleikkejä oman kannatuksen kohottamiseksi.

Eikö nyt ihan oikeasti vihervasemmistolla ja ruotsalaisella kansanpuolueella ole järeämpää asetta kampittaa hallitusta, kun käydä yksittäisen ministerin perusoikeuksilla leikkimään? Maassa on edelleen satoja tuhansia työttömiä ja kaikenlaista itkua ja hammastenkiristystä, mutta tämäkö on nyt se kuuma vaaliase, millä pitäisi nousta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen hallitusvastuuseen.

Vaikka Timo Soini ei ole mikään minun bestis, niin anna mun kaikki kestää tätä järjetöntä oikeuden- ja suhteellisuudentajua, mistä nyt Suomen eduskunnassa on aikaa leikkiä ja järjestää hänen takiaan parlamentaarisia potkuäänestyksiä. En kyllä kuuna päivänä haluaisi enää nähdä näitä ”lynkkaajia” eduskunnassa, kun seuraavat eduskuntavaalit järjestetään Suomessa. Onneksi enemmistö Suomen eduskunnassa on vielä sen verran fiksua porukkaa, ettei tässä asiassa anneta näille pikkusieluisille sanan- ja uskonnonvapauden riistäjille periksi ja tämän takia pantaisiin hallitus nurin.

Olisihan siellä kesällä 2017 ollut oikeaakin syytä tehdä välikysymystä tai vaikkapa muistutusta, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi laillisiin puoluekokouksen järjestämiin vaaleihin eikä uutta hallitusta muodostettu niin kuin tässä tilanteessa olisi ollut korrektia, mutta eihän tästä vihervasemmistolaisesta oppositiosta ole ollut yhtään mihinkään, kun asioita tarkemmin taakse kelaa. Nyt, kun jutun juurta ei ole kuin nimeksi, niin taivastellaan, kuinka kauheaa syntiä ministeri Soini on tehnyt ja se pitäisi saada äkkiä pihalle.

Huomenna vihervasemmisto ja rkp saa mitä todennäköisimmin eduskunnassa köniinsä ja kansan syvät rivit näkevät teidän pahantahtoisen vallanhalunne lävitse, millä te haluatte myös polkea kansalaisten perus- ja ihmisoikeuksia. Ei jatkoon enää tällaisia napinpainajia.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (88 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Asiat asioina. Taistelen vääryyttä vastaan ja olen heikomman puolella siitäkin huolimatta, että nyt kyse on ulkoministeri Timo Soinista, joka on myös tehnyt virheitä ja toiminut itsekin joskus väärin.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Totta pukiset, eli naurettavaa poliittista peliä vanhentuneella asialla.

Tuo asia oli ja meni, jos siitä piti huuto nostaa se olisi pitänyt nostaa heti, eikä viidestoista päivä. Ei koiraakaan komenneta viikkojen päästä töllöntyöstä, saati sitten ministeriä;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomessa on sellainen sanonta, että se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa. Vihervasemmiston ja rkp:n olisi ollut syytä vetää esitys takaisin sen jälkeen, kun oikeuskansleri totesi, ettei mitään laitonta ole tapahtunut, vaikka piti joiltain osin tapahtunutta ongelmallisena.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

En tuosta nauramisesta perusta, kun mies tulee kuulemma räkänokastakin, mutta ei kuitenkaan tyhjän naurajasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #4

No, nyt rupesi kuitenkin tuosta sinun kommentistasi naurattamaan. Nauru pidentää ikää.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #6
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Pistit vieläkin paremmaksi. =D

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Ensin meinasin protestoida, ettei Soinia sovi rinnastaa koiraan. Onneksi jatkoit, niin selvisi että arvostit koiran korkeammalle. Ei tässä nyt sentään ruveta eläinrääkkäykseen.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#2 Ari
Oikeastaan poliittinen peli ei ole naurun asia. Vaikuttaahan se yhteiskuntaamme tavalla tai toisella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tästä on nauru kaukana, kun ajattelee miten naurettavaksi tämä vihervasemmiston politisointi on mennyt ja vakavilla asioilla leikitään.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Sanoisin Teuvo etttä todella vaikuttaa, - koomiselta vaikuttaa.

Mikä nauraen tulee se viheltäen menee.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Hänellähän on edelleen perusoikeutensa.

Ulkoministeri edustaa Suomea ja täällä abortti on sallittu, minkä takia näen Soinin toimivan edustamansa maan näkemyksien vastaisesti.

Onpa hallituksessa pikkusieluisia puolueita, kun yhden kansanedustajan takia ollaan valmiita kaatamaan hallitus.

Sinisetkin ovat monesti kertoneet tekevänsä kaikkensa Suomen parhaaksi, mutta nyt näyttää siltä, että he tekevät niin vain ja ainoastaan Soinin ollessa ulkoministeri.

Ja haluan edelleenkin nähdä nykyisen hallituksen hallitussopimuksen, jossa kerrotaan hallituskokoonpanosta allekirjoituksilla! Jos olisi vaikka sopimusrike toimia nykyisellä hallituksen kokoonpanolla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muista Jani katsoa perustuslakia. Sopimusrikkeestä on turha puhua.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Mitäs haluaisit minun sieltä tarkemmin katsovan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #56

Sitä, miksi kyse ei ollut sopimusrikkeestä mainitsemaasi asiaan.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #76

Ei perustuslaissa ole hallitussopimuksia.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kuinkas Jani sen lapsen oikeus? Suurin ja vahvin perusoikeus, oikeus elämään.
Sano ääneen itsellesi, ettei ruumiista, jossa sydän sykkii ja aivot toimivat tarvitse pitää ihmisenä, vaikka aivosähkökäyrä voidaan mitata jo 8 viikkoiselta!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Missä vaiheessa naiselta, Kopsa, sinun mielestäsi tulisi viedä oikeus omaan ruumiiseensa hedelmöittyneen munasolun eduksi? Kielletäänkö saman tien kierukkaehkäisy vauvantappokoneena? Entäpä jälkiehkäisy?

Minä haluan antaa sinulle, Päivi, rajoittamattoman oikeuden päättää kehostasi. Toivottavasti sinäkin pystyisit antamaan sellaisen kanssasisarillesi.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kysehän on Soinin soveltuvuudesta ulkoministeriksi.

Itse en haluaisi kieltää tai kannattaa abortteja.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minä rinnastaisin jotenkin aborttioikeuden ja eutanasiaoikeuden. Että se olisi sikiön oikeus eutanasiaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan rupesi kyyneleet tulemaan silmistä, kun niin rupesi tämä kommenttisi naurattamaan vai sikiön oikeus eutanasiaan. Vitsinä sen siis otin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Minulla on huumorinkin kautta pientä pyrkimystä saada aikaan toisenlaisiakin näkökulmia vanhoihin tuttuihin asioihin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #20

Sikiön mielipide jää kylläkin kysymättä sitä itseään koskevassa elämän lopettamisessa joten eutanasiasta ei todellakaan ole kysymys.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #27

Risto heitti vitsillä, mutta näin minäkin ajattelen kuten sinä Pekka.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Tuolla jossain toisessa blogissa toivottiin laajaa keskustelua aborttioikeuksista. Ehkä siinä pitäisi käsitellä myös isän asemaa.

Tässä pieni lainaus tunturisusi comin sivulta
https://www.tunturisusi.com/amor/kuvanveisto2.htm

"Poikien ja tyttöjen asema antiikin Kreikassa - monet vauvat päätyivät paketeiksi portaille

Isällä oli perheessä täysi valta päättää siitä, pidettiinkö syntynyt lapsi vaiko ei. Heikot ja ei-toivotut lapset jätettiin joskus ulos kuolemaan. Jos joku löysi tällaisen lapsen elävänä, hän saattoi napata ja adoptoida sen muitta mutkitta kotiinsa, kasvattaakseen lapsesta mahdollisesti itselleen orjan. Rikkaammat vanhemmat saattoivat palkata naapurinsa tai orjan huolehtimaan tällaisesta ei-toivotusta lapsestaan".

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi ei enää eletä antiikin Rooman aikoja, vaikka välillä pistää vähän miettimään mitä tuolla Suomen eduskunnassa oikein tapahtuu.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Mitäs siellä suhmurointia, hyvä veli peliä ja muuta p..kaa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #18

Heikot on eväät, jos tällaiseksi menee tämä Suomen ja suomalaisten asioiden ajaminen. Näkee, ettei monikaan kansanedustaja enää tiedä, millä mallilla asiat oikeasti ovat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #23

Tuoreen pohjanoteerauksen on tehnyt kepun kansanedustaja:

"Mikäli kokoomus ei yksimielisesti tue hallitusta huomenna tulee irtisanomissuojaan liittyvä esitys ottaa välittömästi tarkasteluun ja tehdä tarpeelliset korjaukset”, keskustan Pakkanen kirjoitti Twitterissä.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/259339-keskustala...

Hän ryhtyy käymään kauppaa tällä asialla - kaikki on näköjään kepulle koplauksen kohteena. Niistä kuuluisista arvopohjista viis.

Jso kerran Timo Soini vetoaa vakaumukseensa ja omiin arvoihinsa, niin ainoa oikea tapa on äänestyksessä antaa kansanedustajien äänestää vastaavasti. Kokoomus ja Keskusta tässä pellen itsestään tekevät ja osoittavat ettei mikään muu merkitse kuin säilyvä valta.

Heikot on eväät hallituspuolueilla.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #31

Hauskintahan tuossa on, että Pakkasen uhkaus on tehdä "tarpeelliset korjaukset" lakiehdotukseen. Vähän kuin uhkailisi tottelematonta teinipoikaa: "Jos törttöilet, viritän moposi."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Joo, tämä Pakkasen Markun veto ei kyllä nyt mennyt kohdilleen. Ilmeisesti Markku ei hyväksy sitä hallituksen esitystä, mutta se pitää hoitaa muulla tavoin, jos se on tulossa eikä se ole kohdillaan. Minä vetäisin tämän esityksen valmistelun nyt kyllä pois, mutta se on sitten ihan toinen juttu.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Ehdotan, että seuraavassa Via Crucis-vaelluksessa Helsingissä Timo Soini raahaa ristiä Kaisaniemen Puistosta Tuomiokirkolle. Naisten oikeuksien vuoksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kysypä Eero Timolta suostuisiko.

Sanna Hakkyra

Kolumnisti kirjoitti ministerin perusoikeuksia. Oletan että sekoitti ne virheellisesti kansalaisen perusoikeuksiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ministerikin on kansalainen, jos yhtään auttoi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja edustaa kansaa, ei itseään tai arvojaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Minusta Soinin edellytykset ulkoministerinä voi ihan hyvin kyseenalaistaa. Muistaakseni jo tuon Kanadan episodin jälkeen Sipilä kertoi, että Soinin kanssa oli keskusteltu. Ei näköjään oppinut, koska edelleen yhdistää oman aborttikantansa muiden maiden tapahtumiin. Se nyt vain ei kuulu ulkoministerin toimenkuvaan.

Joten kansanedustajat joutuvat ottamaan kantaa, onko Soinin toiminta heikentänyt hänen edellytyksiään toimia ulkoministerinä. Ei siihen, onko Soinin kanssa samaa vai eri mieltä abortista.

Ainoat oikeat ratkaisut olisivat, että joko Sipilä pyytäisi Soinia eroamaan, koska hän aiheuttaa toistuvasti ongelmia hallituksen työskentelylle. Tai sitten Soini pyytäisi itse eroa.

Luulin Soinin ottaneen vastuun ministerinä tosissaan. Näköjään olin väärässä. Samanlainen öykkäri kuin meloni ja lippalakkiaikanaankin. Käyttäytyminen perussuomalaisten suuruudenaikaan ns. takiaispuolueita kohtaan kertoi sitten todella kaiken miehen luonteesta.

Vaikka toivoisinkin, että epäluottamuslause kaatuu äänestyksessä, koska en toivo vielä sitä vastusta hallitukselle, en panisi lainkaan päinvastaistakaan tulosta pahakseni. Voi sanoa, että äijä sai juuri sen, mitä on hakenut, kun ei ole tippaakaan nöyryyttä muuten kuin tarvittaessa tyhjänpäiväisessä sanahelinässä. Senhän hän on aina osannut.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Suomen ulkoministeriö on laatinut aikanaan säännön siitä, että ihmisoikeuksilla on keskinäinen suhde.
.
Suomen ihmisoikeuspolitiikan perusteita on selostettu valtioneuvoston selonteossa eduskunnalle 2009. Sen mukaan Suomen ihmisoikeuspolitiikan lähtökohtana on ihmisoikeuksien yleismaailmallisuus, jakamattomuus ja keskinäinen riippuvuus.
.
Kaikki ihmisoikeudet ovat yhtä tärkeitä eikä yksi oikeus voi käytännössä toteutua ilman toista. Valtiolla on ensisijainen vastuu kaikkien ihmisoikeuksien kunnioittamisesta ja edistämisestä poliittisista, taloudellisista tai sivistyksellisistä järjestelmistään riippumatta.

Vaikka selonteossa ei ole erikseen nostettu esiin uskonnonvapautta, siinä on otettu kantaa syrjinnän vastaiseen toimintaan. Tämän mukaisesti Suomen on jatkossakin perusteltua painottaa kansainvälisessä ihmisoikeuspolitiikassaan kaikkien ihmisoikeuksien yhdenvertaista toteutumista ja kiinnittää eritystä huomioita sellaisten ryhmien asemaan, jotka muita helpommin joutuvat suoran tai epäsuoran syrjinnän kohteeksi. L A P S I !

Vähemmistöihin kohdistuva vaino Elämän ensimmäinen uhattu vähemmistö - sikiö!

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Siköiltä eutanasiaoikeus pois ja vähemmistöasema tilalle!

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Lainataampa Max Stenbäckin mainioita esimerkkejä, kun Levonen lienee lukenut moneen otteeseen kuvausta siitä, miksi Soinin tekemiset ovat ongelmallisia, mutta edelleen vetää asian sananvapuskysymykseksi. Nämä olivat vastauksia onttoon yritykseen yhdessä blogissa rinnastaa ortodoksista ulkoministeriä ja kirkossakäyntiä.
------------------------------
Tarkennetaanpa esimerkkejä aavistuksen verran, jotta saadaan analogiset tilanteet.

Ulkoministeri osallistuu mielenosoitukseen, jossa vaaditaan toiseen suvereeniin valtioon lakimuutosta joka kieltää naispappeuden.

Ulkoministeri osallistuu mielenosoitukseen, jossa vaaditaan toiseen suvereeniin valtioon lakimuutosta joka sallii moniavioisuuden.

Presidentti tapaa paavin ja ylistää julkisesti ehkäisyn ja abortin kieltoa.

Presidentti tapaa PLO:n johtajan ja esittää, että lasten käyttämistä ihmiskilpinä tai tahallista siviilien tappamista ei tule pitää sotarikoksena.
--------------------------------

Soini voi Suomessa osoittaa mieltään vaikka joka päivä abortin poistamisen puolesta täällä Suomessa kytkemättä sitä ulkomaihin ollessaa Suomen ulkoministeri.

Mihin vedät rajan? Nuokin tapahtuivat kuvitteellisesti vapaa-ajalla.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Itse asiasta:
"... ja kansan syvät rivit näkevät teidän pahantahtoisen vallanhalunne lävitse,"
Jos noin käy, niin silloin tämä opposition taktiikka epäonnistuu. Itse näen tässä paljon mahdollisuuksia hallituspuolueiden kannatuksen laskuun, vaikka Soini säilyttääkin luottamuksensa, uskoakseni.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siksipä totesinkin, että hallituksen kannalta paras ratkaisu olisi, että Sipilä pyytäisi Soinia eroamaan, koska hänen toimintansa haittaa hallitusta. Toiseksi paras ratkaisu (ja sinisten kannalta paras) olisi, että Soini pyytäisi itse eroa. Se osoittaisi oikeaa uhrautumista tärkeämpien asioiden puolesta henkilökohtaista etua vastaan.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Soinihan voi sen huomenna näyttää mistä aborttikanta on tehty ja sanoa hallitukselle hyvästi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen Vastaus kommenttiin #37

Minusta Timo Soini on täyttänyt ulkoministerinä sen vähimmäisvaatimuksen, ettei yksikään naapurimaamme idästä ole hyökännyt Suomeen. Tämä aborttijuttu on kuitenkin vähempiarvoinen seikka.

Vaan jos Soini itse ymmärtäisi erota (ellei sitten ole juuri siihen pyrkinytkin?), niin sillähän tämä asia ratkeaisi. Varmasti löytyy uusi ja pätevä ulkoministeri maahamme, ei tosin Sinisistä kovinkana helposti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Uskon Suomeen ja suomalaisiin. Minulla on tapana nähdä asiat juuri niin kuin ne ovat. Soini säilyttää asemansa ja vihervasemmisto löytää sen edestä, minkä taakseen jättää. Rkp on kirpun kokoinen puolue, joten nehän voivat pullistella tässä, kun ei niitä lihaksia ole muutenkaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Melkoinen farssi, ei sitä voi käsittää. Sanaton.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomen eduskunnassa nämä farssit kyllä osataan. Ollaan vissiin totuttu liian hyvään, kun näin pienistä asioista osataan nämä farssit tehdä.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Äsken Orpo sanoi uutisissa, että kokoomuksessa saa vapaasti esittää kritiikkiä ja olla erimieltä. Mutta kokoomus äänestää yksimielisesti Soinin erottamista vastaan. Eli vapaaehtoisella pakolla. Eri mieltä olevat ruotuun. Eli se siitä kokoomuksen vaalimasta yksilön vapaudesta.
Veikkaan, että joitakin kokoomukselaisia naisia vähemmän naurattaa.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Kuinka pitkään Vesa Levonen aikoo jatkaa ristiretkeään Soinin puolesta vaikka hänelle on varmaan 100 kertaa selitetty, mistä tässä on kyse eli LUOTTAMUKSESTA!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Anteeksi Asko, mutta pienestä on sinunkin maailmassasi tuo luottamus kiinni, kun kynttilä kädessä kävellessä sen voi menettää.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Anteeksi Asko, mutta pienestä on sinunkin maailmassasi tuo luottamus kiinni, kun kynttilä kädessä kävellessä sen voi menettää."

Kai nyt Vesa sen vertaa tajuaa ettei tässä ole kyse mun luottamuksesta. Mun luottamukseni takinkääntäjä Soini menetti viimeistään viime kesänä. Eikä tässä ole kyse kynttilästä vaan osallistumisesta poliittiseen mielenilmaisuun ulkoministerinä. Kyntillän kanssa tai ilman kynttilää, ja vielä virallisella vierailulla. Olisi matkustanut omalla vapaalla ajalla tonne kynttilää heiluttamaan niin kellään ei olisi nokan koputtamista!!! Toivottavasti väärinymmärtäjä ja vähättelijä Vesakin sen lopulta tajuaa...

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Eihän kyse ole vain yhdestä kynttilästä yhdellä marssilla vaan hänen toimistaan niin Kanadan vierailun aikana kuin myös viesteistä koskien Irlannin ja Argentiinan aborttia koskevia äänestyksiä.

Ja äänestyksessä on katsooko Suomen eduskunta Suomen ulkoministerin noudattaneen Suomen linjaa; millaisen kuvan hän siitä antoi virkamatkallaan ja voiko Suomen eduskunta häneen jatkossa luottaa Suomen ulkoministerin tehtävässä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tämä koko sirkus alkaa muistuttaa aikaisempia puheenvuoroja joissa on yritetty ”keskustella” toimitusjohtajan sananvapaudesta ja sen ilmeisestä ja kiinteästä liittymisestä tämän johtaman yrityksen etuun.

No, Soini johtaa yhtä Suomen ministeriötä ja samalla tavoin hänen tulee noudattaa ja edistää yhteisesti hallituksessa ja eduskunnan (”osakkeenomistajien”) keskuudessa vallitsevaa näkemystä Suomen linjasta maailmalla liikkuessaan. Vielä suuremmalla syyllä kuin toimitusjohtajan kohdalla ministerillä ei voi olla mistään asiasta Suomea edustaessaan henkilökohtaista mielipidettä tai edes oikeutta sellaisen julkistamiseen.

On aivan harhaista puhua ministerin perusoikeuksista tämän tehtävien hoidon rinnalla.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Noh.. tämän yrityksen "Ab Suomi Finland Oy" etuihin kuuluu edistää Naisten ja Tyttöjen oikeuksia, edistää EU:n arvoja uskonnon, vakaumuksen ja mielipiteen vapaudesta. Nämä on kirjattu Yrityksen perustamis asiakirjoihin ja EU perustamiskirjaan.

Jos kerran työntekijä noudattaa yrityksen arvoja, niin minkä rikkeen tai haitan hän on tehnyt yritykselle?.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei niin minkään ja kovasti epäilen, että Oy Suomi Ab:n maine Soinin kynttilämarssista olisi millään tavalla vahingoittunut.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tapaus on mutatis mutandis toimitusjohtajatapaus. Kun se ei sinulle aikaisemmin auennut, niin ei se nytkään selittämällä aukene.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #47

Olen pahoillani Max, kun ei aukene. Kunnioitan kuitenkin mielipidettäsi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #47

Kyse on yhteiskunnasta, ei yrityksestä. Eli suuri kysymys liittyy Suomen perustuslakiin ja EU perustamiskirjaan, johon Eduskunta ja Hallitus ministereineen ovat "sitoutunut" edistäessään uskonnon- ja vakaumuksen vapautta, että Naisten ja tyttöjen oikeuksia arbortti kysymyksessä. Millainen haitta tästä nyt syntyikään.

Kumman poistaisit EU sopimuksista, että meidän perustuslaista? Kahta et voi saada tai edes kannattaa ja se on nyt empiirisesti todistettu eduskunnassa, mediassa ja kommenteissa.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #53

Miten ihmeessä uskonnonvapaus liittyy siihen, nauttiiko ministeri eduskunnan luottamusta? Heillähän on täysi oikeus potkia ministeri ulos vaikka väärän värisen solmion vuoksi, niin halutessaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #55

Johan mielivaltaiseksi heittäydyit Max.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Tulee historiasta mieleen ulkoministeri Rudolf Holsti (SDP). Hän arvosteli valtakunnankansleri Adolf Hitleriä Kansainliiton yleiskokouksen ulkoministerikokouksessa 1938, ja joutui eroamaan. Unohdetaan hetkeksi se, että kyseessä oli Hitler. Holstin toiminta ei ollut Suomen hallituksen linjan mukaista, johon ei tuolloinkaan näyttänyt kuuluvan vieraan valtion päämiehen arvostelu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #63
Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #58

En minä, vaan perustuslaki.

Jos Soini olisi vaatinut Kanadaan kivittämistuomiota aviorikoksesta, oltaisiin yhtä lailla tuohtuneita. Eikä sekään rajoittaisi kenenkään uskonnonvapautta. Pitää osata käyttäytyä kalustetuissa huoneissa, uskoi mihin jumalaan tahansa. Ainakin jos aikoo olla ministeri.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #64

Nyt haet sellaista esimerkkiä, joka ei sovi katoliseen uskontoon tänä päivänä, pikemmin islamin uskontoon. Huono vertaus.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #78

Miksi rajoittuisimme katolilaisuuteen, kun pohdimme uskonnonvapautden pitävyyttä argumenttina? Nosta nyt se katse Soinista. Hyväksyttävyys tai moitittavuus ei liity henkilöön. Keskustelkaamme periaatteesta. Vertaus on ihan yksi yhteen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Vuonna 1949 sosiaaliministeri (!) Valdemar Liljeström matkusti vapaa-aikanaan (?) junassa ja oli humalassa: joutui eroamaan. Kuinka paljon niitä vapauksia on ministereillä ollut ja pitäisikö niitä nyt olla enemmän?

Max Stenbäck peräänkuuluttaa käytöstapoja ja soveltuvuutta ”kalustettuihin huoneisiin”. Olen kovasti samaa mieltä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #72

Kovin kaukaa haet Max esimerkkejä. Liittyikö humalassa heilumiseen kenties muutakin? Minusta huono vertaus joka tapauksessa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #77

Sinulle kaikki esimerkit ovat huonoja. Kun kerran pyrit noihin isompiin kammareihin, niin kannattaa tutustua myös diplomaattiprotokollaan. Soini arvosteli käytöksellään isäntämaan sisäisiä asioita ja pyrki vaikuttamaan sen lainsäädäntöön. Tällainen on ehdottomasti kiellettyä, ja Soinilla on ministerinä diplomaattistatus. Isäntämaa voi heittää tuollaisen diplomaatin ulosmaasta ja määrätä tälle maahantulokiellon.

Näytät tuntevan huonosti asioiden tuotakin puolta, kun jaksat kirjoittaa Soinin perusoikeuksista, joilla eiole mitään tekemistä asian kanssa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #55

Max!

Koska eduskunta ja hallitus ministereineen ovat siihen sitoutunut mm. Perustuslaki, yhdenvertaisuuslaki ja EU peruskirja. Ulkoministeri ei ole rikkonut mitään näistä laeista ja arvoista.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #62

Luottamus, eduskunnan luottamusta tässä kysytään. Oikeuskansleri on jo todennut, ettei toiminta ollut lainvastaista.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #62

Ei kukaan, sinua ja Levosta lukuun ottamatta, ole mistään lain rikkomisista puhunutkaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Kuten sanoin, ei tämä aukea sinulle nyt kun se ei ole aikaisemminkaan auennut. Voit aivan rauhassa yrittää ymmärtää asiaaperustuslain, EU:n peruskirjan ja vaikkapa YK:n ihmisoikeusjulistuksen kautta. Niistä ei kuitenkaan ole tässä apua.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #59

Kyllä minulle Max aukeni, mitä tarkoitat. Tässä on vaakakupissa kaksi oikeutta, jotka nauttivat hallituksen, eduskunnan ja EU peruskirjan pykäliä.

Keskustelu on mennyt siihen että vaakakupissa olevista oikeuksista, et voi ottaa molempia, koska oma vakaumuksesi estää sen. Ehkä, en tiedä!

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck Vastaus kommenttiin #67

Kumpikaan ei ole millään tavalla relevantti. Voithan toki yrittää perustella, millä tapaa niitä vastaan rikottaisiin, mytta suosittelen ensin harkitsemaan. Ei silti, viihdyttävää tuon perustelun lukeminen olisi aivan varmasti, joten en ollenkaan vastustele.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ei ole olemassa mittään oliota nimeltä "Oy Suomi Ab". On syytä muistaa kaikissa tilanteissa, että valtio ja yhteiskunta eivät ole osakeyhtiöitä eivätkä saa olla eikä niitä tule sellaisina kohdella.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Ulkoministeri on niin keskeinen toimija hallituksessa, että epäluottamuslause johtaisi hallituksen kaatumiseen. Se voisi tuoda ennen aikojaan uudet eduskuntavaalit. Tähän SDP/Rinne on juuri pyrkimässä ratsastaessaan galluppien kärjessä. Tämä on sitä ”ketun häntä kainalossa”- toimintaa, johon hyväuskoiset on helppo saada mukaan. Lenin väitetään aikanaan puhuneen ”hyödyllisistä idiooteista”, joita hän käytti omien tarkoitusperiensä läpi viemiseen.

Tässä Soinin tapauksessa nähdään samalla, kuinka heppoisella pohjalla näyttävät ihmisoikeudet olevan jopa eduskunnassa.
Tässä vähät välitetään edes siitä, mitä oikeuskansleri kirjoittaa ratkaisussaan. Tuskinpa moni on edes sitä lukenut. Se löytyy Timon plokista.

http://timosoini.fi/category/ploki/

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikilla on omat mielipiteensä, kunnioitan niitä.

En edelleenkään ymmärrä, miksi ministeri Soini halutaan mokoman asian takia lynkata, ei mitään laittomuutta ja puhtaasti oma vakaumus, joka on ollut ties kuinka kauan koko eduskunnankin tiedossa.

Ei ollut Soini puoli-ilkosillaan läpsyttelemässä miesten takapuolia homoklubilla, vaan kynttilä kädessä hiljaa muiden mukana oman vakaumuksensa puolesta, kun virkamuodollisuudet oli ohitse. Voiko tätä enää sivistyneemmin tehdä vai mitä voi tehdä, kun tämä on niin tärkeä asia, kun muut paljon tärkeämmät asiat ei näy opposition vihervasemmisto-rkp siipeä kiinnostavan?

Olisiko ollut hyvä, jos Soini olisi kiinnittänyt lapun otsaansa, etten ole ministerinä tässä, vaan Timo Soinina oman vakaumukseni puolesta. Kyllä kuulkaa hyvät US-kommentaattorit tässä on kärpäsestä tehty härkänen. Tulkaa nyt järkiinne tekin, jotka olette täällä toista mieltä.

Harri Mulari

#45 jumalauta Levonen nyt. Touko Aalto oppositiopuolueen puheenjohtajana istuntokauden ulkopuolella läpsyttelee täyteen vapaaehtoisuuteen perustuen kundia ilman paitaa. Konteksti oli Tukholman pride-viikot joille Aalto osallistui kutsuttuna avopuolisonsa kanssa.

Timo Soini virkamatkallaan osallistuu vieraan maan lainsäädäntöä koskevaan protestikulkueeseen. Soini johtuu tästä puhutteluun. Soini jatkaa niin kuin mitään ei olisikaan hehkuttamalla Argentiinan surullista äänestystulosta, joka takaa puoskarien tekemien aborttien jatkumisen ja naisten hengellä leikkimisen.

Levonen pitää Aallon paidatonta läpsyttelyä pahempana. Jopa kirjoittaa viikosta toiseen blogeja ja kommentteja Aallosta. Moraalinen tutka aika pahasti hakusessa jos multa kysytään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei olisi Mulari kannattanut Toukon läpsytellä. Nyt on mies pitkällä sairaslomalla, koville otti ja ottaa vieläkin.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

#49
Lavonen on pesunkestävä poliitikko. Ja kaiken lisäksi keskustalainen. Se siitä moraalisesta tutkasta. Pakko se on oltava keskustajohtoisen hallituksen tukija, jos uskoo saavansa keskustassa poliittiselle uralleen nostetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä en sen takia täällä roiku. Tähän on vähän jäänyt koukkuun, kun teidän kanssa täällä jaksaa länkyttää niin kuin yksi vihreä sanoi minulle tänään. Olen kuulemma länkyttäjä.

Sitä en kyllä enää yhtään ihmettele, miksi Suomen asioita on vihervasemmiston kanssa niin vaikea laittaa kuntoon, kun tällaisilla asioilla kiistelevät hallituksen kanssa eduskunnassa. Ihan pelottaa, jos vielä seuraavien eduskuntavaalien jälkeen pääsevät hallitukseen. Sitten tämä maa vasta sekaisin pannaan.

Uskon Suomen kansan syviin riveihin, että nyt näkevät, ettei kannata äänestää vihervasemmistoa, kun tikusta koettavat tehdä asiaa, kun eivät muuhun pysty. Loppuu vähätkin maitorahat vielä köyhältä kansalta.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin

Miten se leikkiminen naisten oikeuksilla? Voi leikkiä hallituksessa eri tavalla kuin samaan aikaan yksityishenkilönä omana oppositionaan.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

No keskusta ja kokoomus ovat onnistuneet jo tekemään tästä imagotappion: https://www.iltalehti.fi/politiikka/b9cf400a-2ea3-...

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Arvaan kolmea tyhjää ääntä kokoomukselta. Siitä ei seuraa huomautusta, eikä harjausta. Soini nielee karvaan kalkin, eikä siniset tuon takia kaada hallitusta.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

On tämä säälittävää:
Siniset uhkasivat kaataa hallituksen jos yksikään Kokoomuksen tai Keskustan kansanedustaja äänestää epäluottamuslauseen puolesta. Kiristystä.
Keskustapoliitikko uhkasi, että irtisanomislainsäädännön valmistelu laitetaan jäihin, jos yksikin Kokoomuksen kansanedustaja äänestää epäluottamuslauseen puolesta. Kiristystä.

Kansanedustajilta viedään mahdollisuus määrittää oma kantansa Soinin pelleilyyn ja siihen, onko Soini kelvollinen jatkamaan ministerinä. Väitän, että nämä kiristysviestien julkistaminen syö poliittista uskottavuutta niin Kokoomukselta kuin Keskustaltakin. Sinisille sellaista ei ole tainnut vielä kehittyäkään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pakkaselta en olisi odottanut tuollaista twiittiä.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Hyvinhän tuo toimi. Minä en ollut aiemmin kuullutkaan Paakkasesta, joka nyt pääsi kerralla poliittiseksi julkkikseksi. Varmisti yhdellä twiitillä, ettei taas putoa eduskunnasta. Paakkanen lienee eilen saanut enemmän mediajulkisuutta, kuin yhdeksän kansanedustajavuoden aikana yhteensä.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Ministerin posti ei ole kenenkään perusoikeus.

Jos olisi niin kiikuttakaa kiireesti minulle minun ministerinpalkkani ja raitahousut. Tai minä niin mieleni pahoitan ja pöyristyn kun minun perusoikeuksiani näin katalalla tavalla loukataan että olen joutunut virumaan yli 60 v. ilman minulle kuuluvaa. Mihin minä voin valittaa ja ennenkaikkea: kuka korvaa?

Vai olisiko niin, että Soininkaan perusoikeuksiin ei kuulu ministerinpaikka?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset