Epäluottamusta Timo Soinille esittävän opposition kannattaisi vetää esitys pois

Oikeuskansleri Tuomas Pöysti on 18.9.2018 tekemällään ratkaisulla todennut, ettei ulkoministeri Timo Soini voida osoittaa toimineen lainvastaisesti osallistuessaan virkamatkallaan abortinvastaisen liikkeen tilaisuuteen Kanadassa toukokuussa 2018.

”Johtopäätöksenäni totean, että ulkoministeri Soinin ei voida osoittaa toimineen asiassa lainvastaisesti. Nyt esillä olevan kaltaisissa olosuhteissa ulkoministerin olisi kuitenkin perusteltua noudattaa erityistä varovaisuutta ja harkittua pidättyvyyttä kannanotoissaan matkustaessaan Suomen valtion edustajana toisessa valtiossa, jotta ministerin menettely ei antaisi aihetta väärinkäsityksiin tai epäilyksiin siitä, mitkä ovat Suomen valtion ja mitkä hänen omia kantojaan. Asia ei anna aihetta muihin laillisuusvalvojan toimenpiteisiin kuin, että kiinnitän ulkoministerin huomiota edellä lausuttuun.”

Pääministeri Juha Sipilä on jo myös todennut oikeuskanslerin antamaan päätökseen liittyen, että ulkoministeri Timo Soini nauttii edelleen hallituksen luottamusta. Näin ollen nyt on enemmän kuin todennäköistä, ettei Timo Soinia koskeva epäluottamuslause tule menemään eduskunnassa läpi ottaen myös huomioon sen, etteivät kristilliset ja perussuomalaiset tue vihervasemmiston ja rkp:n Soinille esittämää epäluottamusta. Tähän lienee kristillisillä ja perussuomalaisilla tärkein syy nimenomaan se, että myös ministerillä on sanan- ja uskonnonvapaus.

Tulevia eduskuntavaaleja ajatellen tässä asiassa epäluottamusta esittävien oppositiopuolueitten kannattaisi vetää Timo Soinia koskeva esitys pois, koska se ei kanna hedelmää ja sillä voikin olla nyt päinvastoin kielteistä vaikutusta tulevissa eduskuntavaaleissa ja sen jälkeisissä hallitusneuvotteluissa puolueen omaan asemaan. Suomalaiset tuskin kokevat hyvänä asiana oikeuskanslerin antaman päätöksen jälkeen sitä, että epäluottamusta esittävä vihervasemmisto ja rkp suhtautuu näin penseästi sanan- ja uskonnonvapauteen ja tekee sillä vielä politiikkaa yksittäisen ministerin kustannuksella nostaakseen omaa kannatustaan.

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu