VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Suomen Keskusta, Kristilliset ja PS muodostamaan seuraavaa hallitusta

Uuden Suomen kysely hallitusyhteistyön mahdollisuuksista eri puolueitten välillä osoitti mielestäni oikein hyvin sen, minkälainen ennakkoasenne joillakin puolueilla on toisia puolueita ja ihmisiä kohtaan. Se kertoo myös paljon näiden puolueiden arvostuksesta ja kunnioituksesta toisten kanssaihmisten mielipiteisiin, joka mielestäni näyttää olevan valitettavasti tämän päivän Kok-Rkp ja Vihervasemmisto -linjalla teennäistä. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258720-halla-ahon-perussuomalaisten-kanssa-hallitukseen-2-puolueelta-suora-ei-2-voisi

Kannustankin tämän kyselyn pohjalta kaikkia suomalaisia äänestämään seuraavissa eduskuntavaaleissa mahdollisimman paljon Keskustaa, Kristillisiä ja Perussuomalaisia, niin maahan saataisiin hallituskoalitio, jolla ei ole ennakkoasenteita toisia puolueita ja ihmisiä kohtaan. Näissä puolueissa arvostetaan ja kunnioitetaan parhaiten myös toistemme poliittisia mielipiteitä ja se ihmisarvo on oikeasti jakamaton.

Tässä on myös vastaus Sinisten puheenjohtaja Sampo Terholle mistä puolueista voisi syntyä pohja enemmistöhallitukselle, jossa Halla-ahon johtamat Perussuomalaiset ovat mukana. Jos Sinisille löytyy vielä jostain sen verran kannatusta, että saatte joitakin kansanedustajia tulevissa vaaleissa eduskuntaan, niin sitten sieltä hallituksesta voisi löytyä vielä ainakin yksi paikka teillekin.

Jääköön kaikki muut puolueet oppositioon räksyttämään, kun ne eivät osaa tulla vielä kaikkien puolueitten ja ihmisten kanssa toimeen. Kun ovat seuraavat neljä vuotta jaksaneet räksyttää oppositiossa kilpaa toistensa kanssa ja saaneet haukkua tätä hallitusta aikansa, niin katsotaan sitten, joko hallitusyhteistyö kelpaisi kaikkien puolueitten kanssa eikä ketään oltaisi etukäteen sulkemassa pois.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (103 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jotenkin alkaa kyllästyttää tämä "leikki" kenen kanssa voi olla samassa hallituksessa ja kenen kanssa ei. Laitetaan ne seuraavissa vaaleissa pihalle, jotka eivät pysty leikkimään kaikkien kanssa, niin sillähän siitä pääsee.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei jatkoon kyseiselle hallituspohjalla. Äärikristillisyys ei ole Suomen tie.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

Naurahdin ääneen tässä kohtaa: "...hallituskoalitio, jolla ei ole ennakkoasenteita toisia puolueita ja ihmisiä kohtaan".

Kyllä juu, etenkin persuilla ja kristillisillä on varsin helposti havaittavia ennakkoasenteita monia vähemmistöjä kohtaan. Ei välttämättä samoja, joten tosi iso osa vähemmistöistä tulee katettua ennakkoasenteilla, jos molemmat ovat hallituksessa. Etniset, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöt, ei-kristityt jne.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Enpä tullut tuota ajatelleeksi, että nämä kolme olisivat äärikristillisiä puolueita.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Translaki on saatava länsimaiden arvojen mukaiseksi ja tuo poppoo ei siihen kykene. Siksi näiden vaalien ajaksi on hypättävä väliaikaisesti siihen toiseen leiriin....

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23

Meinaat siis, että vihervasemmisto on ratkaisu?

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax Vastaus kommenttiin #32

Kyllä. Sipilä alistui tässä asiassa Soinin kiristykseen, kuten aiemmassa hallituksessa kokoomus kristillisten kiristykseen.

Ei kai semmoisesta voi näitä alistujia palkita äänestämällä heitä, vai?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Se, mitä tapahtui, oli surullista, mutta Soini ja siniset saa syyttää tapahtuneesta enimmäkseen itseään. Tietenkin hallitus olisi pitänyt hajottaa eikä antaa nykyisille sinisille niin monta ministerin paikkaa, kun voimasuhteet muuttuivat niin totaalisesti. Vihervasemmiston kykyyn johtaa maata en kuitenkaan usko ja pidän huolestuttavana sitä kehitystä kuinka he puhuvat suvaitsevaisuudesta, mutteivät sitten todellisuudessa suvaitse edes omia Suomen kansalaisia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Kaikkea sitä oppii, kun vanhemmaksi elää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Pitääkin lukaista Keskustan säännöt. Keskusta on ainoa noista kolmesta puolueesta, jolla kristillisyyttä ei erikseen korosteta puolueen tarkoitus -kappaleessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #47

Ei kait se kristillisyys ole pahe, mutta sana äärikristillisyys saa tietysti tuntemaan epämukavuutta, koska yleensä ääriliike viittaa jonkinlaiseen radikalismiin. En ole kenenkään muun kuullut puhuvan äärikristillisyydestä suomalaisten puolueitten yhteydessä kuin Tepon.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Kristillinen on kirosana. Sellaisen turvin on pyritty vaikeuttamaan seksuaalivähemmistöjen oikeusturvaa, sekä homoseksuaalien aseman parantamista, sukupuolivähemmistöjen aseman kohentamista jne.

Kristillisyyttä, jota Kristillisdemokraatit ja Perussuomalaiset rp. pyrkivät tuomaan toimintaansa tukemaan, on jokaisen kristityn kilvoitellen vastustettava.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Persut ja KD ovat vähän niinkuin muslimiveljeskunta ja taleban.

Keskustalaiset vaikenevat asiasta mutta sieltä löytyy jäätävän paljon lestadionilaisia kytköksiä.

Tuollainen hallitus ajaisi Suomen johonkin pimeään keskiaikaan. Tulisi kreationismi kouluihin, homous takaisin sairausluokitukseksi, muslimeja alettaisiin vainoa ja naisilta lähtisi äänioikeus.

Ei kiitos.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Nyt kyllä vedit sellaiseen äärilaitaan, että huh huh.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siinä sitä sitten on tavoitetta ja haavetta :)

Nykyisiä kannatuslukuja kun katsoo, niin nauru pääsee, mutta nauruhan pidentää ikää.

Kaipa blogistikin keskustaa sen verran tuntee, että tämähän on yksi keskustan epätoivoisista yrityksistä saada maahanmuuttovastaisiltakin hiukan ääniä, ei keskusta koskaan oikeasti mene persujen kanssa hallitukseen.

Kaikkea tietysti kannattaa koettaa, kun on riittävä epätoivoinen, mutta pitää osata erottaa vaalipuhe ja oikea puhe.

Muutama voi tämänkin perusteella mennä lankaan, mutta ei niillä äänillä kannatus kasva.

Kannattaa keskustankin vain hyväksyä se tosiasia, että se on Orposta tai Rinteestä kiinni huolitaanko teitä hallitukseen, ja persuja siellä ei ole.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Heitin hyvän täkyn, mutta pidetään Petteri kuitenkin ne vaalit ensin ja juhlitaan vasta sitten uutta pääministeriä. En olisi niinkään varma, että se uusi pääministeri on Rinne, kun mennään syvälle asiakysymyksiin ja siinä mukana leijuu maahanmuuttopolitiikka.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ylen viimeisin kannatusmittaus
17,8 % keskusta
9,4 % perussuomalaiset
3,5 % kristillisdemokraatit
30,7 % yhteensä

Suomi voisi koittaa vähemmistöhallitusta ettei hallitus vain sanelisi?

7,1 % keskusta
3,8 % perussuomalaiset
1,4 % kristillisdemokraatit
12,3 % äänioikeutetuista

Eduskunta voisi käsitellä vähemmän asioita sovittelevammin eikä mahdollisimman montaa puskettua asiaa vaalikaudella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onhan tuossa nykyisten lukemien perusteella haastetta, mutta kaikki on mahdollista vai olisitko Jani jaksanut uskoa, että kesällä 2017 Soini kävelee ulos perustamastaan omasta puolueesta ja nykyisten sinisten tilanne on näin lohduton kuin se tällä hetkellä on?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

En olisi uskonut. Soinilla ei ollut nöyryyttä. Onko koskaan ollutkaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Kyllä sillä vielä ensimmäistä jytkyä tehdessä mielestäni oli, mutta sitten tuli vauhtisokeus ja lopunhan me tiedämme.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Pitäisikö minun duunari taustaisena äänestää puolueen (kepu) ehdokasta , jonka ruorissa junailee johtaja, joka tiimeineen (maan hallitus) on saattamassa yhteiskuntamme sekasortoiseen tilaan? Ei tule kauppoja. Sorry vaan Vesa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Missä se sekasorto Teuvo on, kun minä en ainakaan vielä sitä ole nähnyt? Tietenkin, jos ay-liike haluaa laittaa Suomen yleislakkoon suhteettoman pienestä asiasta, niin kyllä se silloin nostaa sieltä päätään. En yhtään väheksy nk. irtisanomislain huonoja puolia, mutta ei tässä mitään sekasortoa ole eikä tule, jos ei ruveta lakkoilemaan. Lakkokin tietenkin uhkaa johtaa sekasortoon vasta sitten, kun ruoka rupeaa loppumaan kaupoista ja ihmisiltä loppuu rahat eikä mikään toimi. Pitäisi kait vielä syntyä mellakoitakin maahan, niin sitten oltaisiin sekasortoisessa tilassa. On siihen kuitenkin vielä pitkä matka. Ay-liike laittaa nyt ensin vasta lähinnä ylityökieltoja, ettei tässä vielä mitään hätää ole.

Pekka Pylkkönen

Joka puolueesta fiksut kaverit hallitukseen ja loput työkkäriin hakemaan töitä. Kyllä niitä mahtuu ihan jokaiseen eduskuntapuolueeseen ja ehkä johonkin eduskunnan ulkopuoliseenkin. Jopa vasureilla on kykyä kontribuoida kunhan ovat taloudellisesti kuitenkin holhouksessa, eli joku antaa viikkorahat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Aika moni voi joutuakin hakemaan vielä töitä, tosin paljonhan sieltä lähtee pois vapaaehtoisestikin, joten odotettavissa on melkoinen joukko uusia kansanedustajia.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Vai kelpaa keskustalle nyt Halla-ahon persutkin. Ei ole kuin muutama tovi, kun Sipilä näytti Halla-aholle ulko-ovea, kun tämä kävi anelemassa hallitukseen pääsyä. Mikä persuissa on niistä ajoista muuttunut? Vai onko keskusta persuuntunut?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos kokoomuksen Vapaavuori ei olisi alkanut vöyhkäämään, niin en usko, että sellaista teatteria olisi koskaan nähtykään mitä kesällä 2017 nähtiin. Keskusta ei ollut se, joka Halla-ahoa vaati ensimmäiseksi pihalle, kun se voitti Jyväskylän puoluekokouksen puheenjohtajavaalit ja sen seurauksena kävi sitten niin kuin kävi. Tuon tarinanhan me kaikki tiedämme eikä se ole mihinkään muistista kadonnut. Jos olisi, niin sinisten kannatus ei mataisi pohjakuopissa. Jossain kohtaa se kansan poliittinen muisti onkin pitkä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Jotain kommentissasi on pielessä.

Perussuomalaiset olivat hallituksessa, kun perussuomalaiset erotettiin hallituksesta.

Kokoomuksen ja keskustan tekosyy on kyllä huvittava, mutta ehkä takana oli vain sinisten vallanhimo.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mutta niitä vaadittiin kokkareitten toimesta ensimmäiseksi pihalle, kun Halla-ahosta tuli ps-puheenjohtaja. Tuliko tässä jokin ymmärrysvirhe?

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #21

Kommentoin, että perussuomalaisten ei tarvinnut anella pääsyä hallitukseen, kun olivat jo siellä.

Kokoomus ei tietenkään pitänyt EU-mielisten joojoo-sinisten kadottaessaan vallan yhdessä hallituspuolueista.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Kenelle kelpaa, kenelle ei. Minä en olisi aikanaan uskaltanut jättää Halla-ahon perussuomalaisia ulos mutta Sipilä uskalsi. Siitä pisteet hänelle.

En itsekään (varsinaisesti) pidä ajatuksesta, että joku puolue jätetään yhteistyön ulkopuolelle. Mutta toisaalta on aika helppoa sanoa puolueen tavoitteiden ja kuvan perusteella, mitkä puolueet vaikuttavat mahdollisilta ja mitkä vaikeilta vaihtoehdoilta.

Joten minä kyllä pidän vihreitä keskustan kannalta todennäköisempänä vaihtoehtona kuin perussuomalaisia. Vihreiden kanssa voi varmasti neuvotella kaikesta, mikä on myös keskustan toiveissa. Alkaahan heiltäkin jo löytymään jopa ydinvoiman hyväksymistä. Parhaassa tapauksessa keskustaa paremmin. Lisäksi heillä on erinomaisia, nuoria ministeriehdokkaita. Ohisaloa ja Halmeenpäätä terävämpiä nuoria naisia on vaikea löytää. Perussuomalaisten eturivi on todellinen painajainen yhteistyön kannalta.

Kahdesta pienpuolueesta taas RKP on paljon monipuolisempi kuin kristilliset.

Hyvin sujuneen yhteistyön perusteella väittäisin, että kokoomus - keskusta - vihreät - rkp on se todennäköinen vaihtoehto sdp-johtoiselle hallitukselle. Mutta ei sdp mitenkään ulkona kuvioista ole. Senkin ansiosta vihreät ja rkp ovat varmimmat seuraavan hallituksen puolueet.

Talouden perusasiat on nyt laitettu kuntoon. Seuraavaksi voidaan siirtyä yhteiskunnan joustavuuden ja eriarvoisuuden lievittämisen edistämiseen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä en pysty vihreitä ja vasemmistoa näkemään tulevissa hallituskuvioissa niiden nykyisen äärisuvaitsemattoman asenteensa vuoksi. Se, joka ei kykene suvaitsemaan omaa kansaansa, niin miten sellainen voi olla päättämässä meidän suomalaisten puolesta?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #34

#34 perussuomalaiset eivät ole sama asia kuin Suomen kansa.

Miksi sä Levonen loikkasitkaan persuista keskustaan?

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #53

#53 Litteroin tämän suomeksi. Vedit herneen nenään, kun et itse kelvannut perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaaksi.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #34

En kyllä mitenkään kykene näkemään vihreitä äärisuvaitsemattomina, varsinkaan omaa kansaansa kohtaan. Jo se että he valitsivat Touko Aallon Emma Karin sijaan ja lisäksi Maria Ohisalon ja Hanna Halmeenpään varapuheenjohtajiksi, osoittaa, että siellä fiksua porukkaa, joka osaa tehdä tarvittaessa oikeita ratkaisuja.

Kyllä tulevia hallitusratkaisuja pedataan koko ajan. Siinä vihreät ovat valovuoden perussuomalaisia edellä. Neuvottelutaito ja jopa erimieltä oleminenkin on taitolaji. Ei RKP hallituksessa ole sen takia, että sillä on paljon ääniä takanaan, vaan siksi, että se pystyy tuomaan hallitukseen jotain lisää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #44

Juho, minä pystyn vihreiden ja vasemmiston äärisuvaitsemattomasta asenteesta johtuen toista suomalaista puoluetta, perussuomalaisia kohtaan. Tässä ei enää puutu muuta kuin se, että alkaisivat käyttämään samanlaista kieltä kuin mitä se Moilanen lipsautti Oulun kaupunginvaltuustossa. Valitettavasti näin se vain on noista heidän jyrkistä kannanotoista johtuen, mikä taas kävi hyvin ilmi tässä US-kyselyssäkin. Muilla se ei ollut jyrkkä EI, mutta näillä kahdella puolueella se oli.

Minä ihmettelen tätä negatiivista asennetta suuresti, koska esimerkiksi Kotkan kapunginvaltuustossakin tehdään yhteistyötä ja välillä jopa äänestettäessä ollaan samaa mieltä näiden puolueitten välillä niin kuin muittenkin kanssa.

Miten se voi valtakunnallisesti olla näin jyrkkää suhtautumista jo etukäteen mahdollista hallitusyhteistyötä ajatellen? Luulisi sinunkin tällaista asennetta kyseenalaistavan, ihmisiähän tässä vain kaikki olemme.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #54

Perussuomalaisilla on ihan sama asenne vihreitä ja vasemmistolaisia kohtaan. Ja tarkkaan ottaen kaikkia muita puolueita kohtaan. Ei heillä ole muita kuin vastustajia. Tuo on tietenkin molemminpuolisesti itseään ruokkiva kehä, jota on vaikea pysäyttää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #60

Tästä kehästä pitäisi päästä kaikkien pois. Ei tällainen asenne vie Suomen ja suomalaisten asiaa eteenpäin. Tässäkin kohtaa olisi kaikilla peiliin katsomisen paikka.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #34

Missä tuollaista suvaitsemattomuutta voi havainnoida?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #73

Tuossa US-kyselyssä ja ihan näillä eri blogistojen sivuilla, kun mätke käy kaiken aikaa.

Harri Mulari Vastaus kommenttiin #78

#78 teikäläinen jos ei mäiski niin vähintään läpsii vihreitä täällä harva se viikko. Oman puolueesi puheenjohtajaa suorastaan mäiskit.

Veikkaan, että Levoselle ei keskusta jää viimeiseksi puolueeksi. Ala-arvoinen pj-kampanja pitää huolen siitä, että asiaa eduskuntavaaliehdokkaaksi ei ole.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää nyt kuulu samaan mahdolliskuuksiin kuin blokistin Sipilän haasto puheenjohtajakisassa.

Kivaa viihdettä, mutta mahdollisuus nolla.

Jokainenhan tuon nyt tietää, menee vähän samaan kategoriaan kuin tämä nukkuvat puolue.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pakka on niin sekaisin seuraavia vaaleja ajatellen, että tässä kannattaa puhutella kansalaisia, kun tämä piirileikki on niin älytöntä eri puolueitten välillä. Suomalaisiahan tässä kaikki ollaan ja kaikki eduskuntapuolueet ovat täysin laillisia. Miksi etukäteen tehdään päätöksiä kenen kanssa ei leikitä ja kenen kanssa leikitään? Vasemmistoliitto ja vihreät ovat tämän US-kyselyn yksi vähiten suvaitsevimmista aatteista. Miksi sitten niiden kanssa pitäisi kenenkään leikkiä? Demarit, kokkarit ja rkp tulee sitten perässä, mutta eivät ihan niin jyrkkiä.

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen

#17: Tuossa postauksessa on jo sen verran kirjoitusvirheitä, että turnausväsymys varmaan painaa päälle. Näyttää myös hyvin oudolta, ettei Ritala maininnut persuja ollenkaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Janhusella oli taas kommentoitavaa kommentoijasta. Koska koittaa päivä, jolloin kirjoitat jotain käsiteltävästä asiasta?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #48

#48: Jos Niemeläinen luit tarkkaan, niin kommenttini aiheena on aiemman kommentin sisältö eikä sen kirjoittaja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #65

Kirjoitusvirheet, ritalan mahdollinen turnausväsymys ja se, ettei ritala ollut kirjoittanut persuista? Miten kommenttisi liittyi ritalan kommentointiin tai blogiin?

Käyttäjän IlkkaJanhunen kuva
Ilkka Janhunen Vastaus kommenttiin #99

#99: Jätän sinut pohtimaan asiaa viikonlopun ajaksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #102

Janhunen, mietipä sinä omaa kommentointiasi. Ritala ei ole ainoa, johon kohdistat tätä henkilöönmenevää vuodatustasi. Opettele kirjoittamaan mielipiteistäsi asioista henkilöjen sijaan. Kyllä sinäkin siihen pystyt.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Virkamieshallitus antaisi loppuun palaneille suomalaisille poliitikoille muutaman vuoden lepotauon ja mahdollisuuden tutustua suomalaisten normaaliarkeen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Juuri näin, auurin osa poliitikoista on hyvin vieraantuneta oikeasta arjesta, duunarin arjesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pekka, kykenisikö se virkamieshallitus näkemään yhtään sen paremmin suomalaisten normaaliarjen läpi? Sen verran nostan nyt kyllä sitä omaa "häntääni" ylös, että jos siellä olisi kaltaisiani virkamiehiä, niin sitten kyllä, mutta jos siellä taas olisi sen tapaisia arrogantteja virkamiehiä, joita tiedän, niin pahasti menisi metsään ja voisivat tehdä vielä pahempia päätöksiä kansalaisten arjen suhteen kuin uskot.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kyllä se kykenisi näkemään.

Nykyhallitus on paitsi sokea myös kuuro.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Sanoin Vesa Levosen kirjoitukssiin en vastaa ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Nyt on aivan pakko syödä sanat.

Keskustalla näyttä olevan todellinen hätä omasta tulevaisuudesta. Voiko yksi diplomi insinööri tuhota koko puoleen, siltä se näyttää, loput jätän sanomatta

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mukavaa Ari, kun söit sanasi. Et kääntänyt sitten takkiasi kuitenkaan. ;)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä en kyllä käsitä mikä ihmeen pakka on blogistin mielestä sekaisin.

Sekaisin ei oo kuin keskusta.

Ihan normaalisti mennään demarit ja kokoomus hallitsee kannatuskyselyitä ja hallituksen muodostaminen tulee olemaan helppoa.

Ei ole enää persuja sekoittamassa mitään, joten pakka ei ole sekaisin.

Keskustan sekoilua vihreiden ohella, muuten kaikki menee ihan normaalisti.

Jos oma pesä on sekaisin, se ei vaikuta mihinkään, Suomi pärjää ilman keskustaa hallituksessa ja ilman persuja Suomi on paljon parempi paikka.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se pakka on sekaisin, että moni suomalainen miettii tarkasti ketä seuraavissa eduskuntavaaleissa äänestää. Ja tämä johtuu paljon siitä, mitä tapahtui kesällä 2017. Melkein voisin vaikka syödä hattuni, että näin se vaan on, vaikkei minulla hattua olekaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No on yli vuosi jo tuosta, vanha juttu jo.

Ei kansaa kiinnosta pikkupuolueiden riidat, kansaa kiinnostaa kumpi on seuraava pääministeri Orpo vai Rinne.

Kannattaa unohtaa nää ihmejutut ja keskittyä oikeisiin asioihin.

Persut kannattaa unohtaa, muutkin puolueet ovat ne jo jättäneet oman onnensa nojaan.

Sä et tällä tyylillä kyllä mee mistään vaaleista läpi, niin sekopäistä tarinaa tulee, persuus jättää jälkensä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #43

Sulla on käsittämättömän suvaitsematon asenne Petteri. Niin siellä perussuomalaisissa kuin vasemmistossakin on ihan tavallisia suomalaisia ihmisiä kuten sinäkin vasemmiston kannattajana. Mistä tuo suvaitsemattomuus ja inho perussuomalaista puoluetta kohtaan pursuaa noin vahvana sinulla kuten se näkyy useimmissa kommenteissa ja kirjoituksissasi? Vasemmistossakin on näitä "hörhöjä" ja tämä vihreitten tapa kehottaa kansalaistottelemattomuuteen kuten esimerkiksi Aino Pennasen kohdalla tapaus Finnairin pakkopalautus osoitti varsin hyvin minkälaista porukkaa sieltäkin löytyy. Ollaanko tässä ns. Pekkaa parempia loppujen lopuksi missään puolueessa ja eikö pitäisi pystyä yhteistyöhön, jos vain saadaan asiakysymyksistä sovittua?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minä äänestän piraatteja ja teen omiin nimiini töitä sen eteen että moni muukin heitä äänestää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #45

Onhan se hyvä, että joku äänestää niitäkin, muttei ainakaan vielä ole kannatusta kuin nimeksi.

Pekka Iiskonmaki

Maaseudun väki sen tietää.

Kepu pettää aina.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ja Pekkahan sen tietää, vaikkei kepua enää ole olemassakaan, kun se on nykyisin Suomen Keskusta. Ei minua tosin haittaa, vaikka kepu nimitystä vielä käytetäänkin ja sen voin sanoa, että ihan samalla tavalla ne muutkin pettää, sillä takit on kääntyillyt ihan kaikilla puolueilla. Jos demarit voittaisivat seuraavat vaalit, niin varmasti taas takit kääntyilee silloinkin. Vaikea Suomea on saada sillä tavalla johdettavaksi kuin kansalaiset sitä haluaisivat. Ehkä tämä Harkimon nettiäänestyspuolue on sitten tulevaisuudessa ratkaisu, kukapa sen tietää, vaikken jaksa uskoa, että sieltä mitään todellista nousua tulee. Suomalaiset ovat niin konservatiivista sakkia, että uskovat mieluummin nykyisenlaiseen päätöksentekoon kaikesta huolimatta.

Pekka Iiskonmaki

#39
Maalta kotoisin olleena tiedän, että Kepu ei ole koskaan ollut talonpojan asialla.

Tukiaiskaruselli on luotu vain Kepun virkamiehille leipäpuuksi. Ja niitä riittää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #76

No, mitä siitä seuraisi, jos se lopetettaisiin kokonaan, olisivatko maanviljelijät sitten tyytyväisiä?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #79

#79
Minä saan maataloustukea EU:lta 135 euroa/peltohehtaari. En mitään muuta.

Silti viljely kannattaa. kun puuttuu Suomen ryöstöverotus.

Maatalous on alkutuotantoa ja pitäisi olla verovapaata.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #85

Eli maatalous verovapaaksi ja tuet pois, niin ongelmat ratkeaa?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #89

#89
Myös yrityksiltä.

Maataloustuet valuvat teollisuudelle, kaupalle ja ylimitoitetulle valvonnalle.

Ei makrotalous ole tähtitiedettä.

Maatalousväelle pitää antaan mahdollisuudet tehdä kauppaa kaikilla tuotteilla.

Esim. alkoholilla. Nyt se on monen luvan takana ja tolkuttomasti verotettua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #92

"Myös yrityksiltä."

Tuossa yritysten verotuksen fiksailussa on myös... järkeä.

Näen asian niin, että me ei olla vain Suomen rajojen sisäpuolella, että yritysten verotusten pitäisi olla jotenkin vertailukelpoista muiden kanssa kun digidigi mahdollistaa yritysten virtualisointia ja niin kohtuuttomasti verotetussa Suomessa käy niin, että firmat siirtää postinumeronsa vaikka Viroon.

"Maatalousväelle pitää antaan mahdollisuudet tehdä kauppaa kaikilla tuotteilla."

Joo ja ei. Kyllä niillä verotuksilla voi ohjata asiota, että ruoka on halpaa ja tuotettu ilman haaskausta mutta verokertymä kun tosiaankin kannattaa ottaa kulutuksesta niin mielestäni parhaita verotuskohteita ovat alkoholi, sokeri, polttoaineet ja erilaiset rekistereissä olevat kulkupelit ja kiinteistöt. Eihän autoverossa esimerkiksi ole ollut ongelmaa, että sehän pitää auton arvoa ylhäällä. Se taas on pöllöä kun trafilta tulee jotain höpövero maksua vaikka autolla ei ajaisi mihinkään. Kyllä nuo pitäisi saada sinne polttoaineeseen kaikki ja vähän enemmänkin.

Mutta tietysti, maailmaa on rajojen ulkopuolella että esimerkiksi että verotus jos on kohtuuttoman korkea niin on veneet ja moottoripyörät jossain virossa kirjoilla ja viinat haetaan sieltä. Sellaista verotuoton maksimointia kulutuksesta näen terveenä kun Suomessa työvoiman kulut ovat oikeasti korkeat verrattuna muuhun maailmaan.

Ja on tuossa vähän muutakin. Valtio verottaa viinaa ja tupakkaa myös siksi, että minä ryyppäisin ja polttaisin vähemmän. Jos valtio verottaa työtä niin tarkoittaako se sitä, että valtio ei halua minun tekevän työtä?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #85

Kannatan sitä että oltaisiin omavaraisia, mutta tuo "alkutuotanto" argumenttina jonkin verran ristiriidassa sen kanssa että mielestäni verotusta pitäisi kohdistaa kulutukseen (siis myös tuotantoon), ei niinkään työn tekoon.

Tuo miten maatalous sitten pitäisi hoitaa niin jännä kyllä. Voisi siinä olla jotain painotusta siihen että tuotetaan ns. oikeata ruokaa ja vähemmän jotain... sokeria. Liharavinnon kasvatus myös haaskaa viljelyspinta-alaa enemmän ja sitä varten suomeen roudataan muualta soijaa valtavat määrät, että jotain säätöjä siihenkin tarvitsisi.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

KEPU = JEPUJEE on kyllä Sibilä hieman suhmuroinut niin vaikea uskoa mihinkään mitä KEBU kertoo ja lupaa

maaseutuakaan ei ole vielä ihan nollaan saatu , mutta kyllä KEBU vielä senkin hoitaa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muilleko tulee sitten synnintunnustus?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Punavihreaä vas+sdp+vihr+sfp on mahdollisuuksien rajoissa sekin. Piraatit mukaan, jos menevät läpi. Suomesta Pohjolan Alankomaat, kannabista kaikille...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pidetään nyt Pekka huumeet pois tästä aiheesta. Leikilläsi tietenkin ehdotit, niinhän.

Harri Mulari

#56 lääkekannabiksen kasvattaminen voisi kyllä tuoda hyviä lisätuloja Suomen riutuvalle maataloudelle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #97

Ja viihdekannabis voisi tuoda suomeen hillittömästi euroja.

Perstuntumalla hyödyt menisi helposti ohi haitoista. Vähän se juttu että kun laillistaminen etenee vähän kerrassaan niin siinä on iso kakku jaettavana ja nopeimmat vie markkinat.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Kokoomus ja demarit ovat jo käyneet neuvotteluja persujen kanssa.
Tästä voi päätellä jo mikä on keskustan rooli tässä kuviossa.
Jokainen vähänkin viimepäivien uutisia seurannut tajuaa missä persuissa mennään.
Kuukausien seurannasta puhumattakaan.
Velttoranteinen johtajuus joka sallii viidakon lait, on pahasta. Puoluehallitus vuotaa, luottamusta ei ole ja nahanluominen jatkuu yhä radikaalimpaan suuntaan.
Näin sotkuisesta tulevaisuuden kuvasta on turha ottaa vastuuta nyt, etenkään kun vaalejakaan ei ole käyty.

Tällaisesta sekavan ajan politiikasta on meillä kokemusta.
Kun kommunistit öyhöttivät aikoinaan aivan samoin kuin persut nyt, niin heidät otettiin hallitukseen. Napattiin kaksi kärpästä samalla iskulla.
Neuvostoliitto pidettiin tyytyväisenä ja ongelma nimeltä kommunistit hoidettiin siinä samalla.
Vastuu ja kompromissit muiden puolueiden kanssa söi ja paljasti todellisen kommunismin kiihkoaatteen kestävyyden ja se oli kommareiden loppu.
Aivan sama lääke tehoaa persuihin myös nyt jos sitä halutaan vaan käyttää.
Tai tarvitsee käyttää.
Mutta siitä olen sata varma, ettei keskustan kannata tähän leikkiin lähteä juuri hyvän hallituskauden ja talouden eheyttämisen jälkeen. Se olisi sulaa tyhmyyttä.
Antaa vaikka Rinteen käydä ylärinteensä ja ollin oppivuotensa jos siltä tuntuu.
Samalla paljastuu perussuomalaisten yllättävä notkeus maahanmuuttokysymyksissä.
Halla ahon vihreä valohan on hymissyt jo pitkään hallituskuvion suuntaan.
Hän itse on vamis siirtymään syrjään tulevista kuvioista pehmentääkseen rekyyliä. Tietysti sopivaa tulevaa korvausta vastaan, joka tulee "omilta" ja hallituspuolueilta. Pääasia on, että esirippu näyttää kauniilta.
Jälleen kerran.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Ankaraa tilitystä.

Millaista tilitystä on luvassa, jos perussuomalaiset ajavatkin äänestäjiensä asioita paremmin kuin Soinin aikana.

Keskustalaiset ovat ymmärtäneet vaihtokaupan "kompromissina", kun ajavat kokoomuksen valinnanvapautta saadakseen maakuntamallinsa.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Jani, minulla on kokemusta Soinin kaudesta. Saimme esim. Täällä Etelä Savossa 5-tie hankkeen eteen päin kun Sipilän hallitusta muodostettiin ja silloiset Soinin johtamat perussuomalaiset tulivat hallitukseen ja kävivät neuvotteluja. Määrärahat kirjattiin ylös ja kukaan ei asettunut vastateloin. Tästä on dokumentit olemassa kuten myös kaikista muista esille tuomistani seikoista. Meillä vieraili ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana siis Soini usein, kuten myös Sampo Terho. Suhteet olivat hyvät ja ovat edelleen.
Suhteet hallitukseen olivat Etelä Savon kohdalla silloin hyvin merkitykselliset.
Mutta tilanne muuttui.

Halla-ahon aikaiset saavutukset maakuntamme osalla ovat tasan nolla. Se vähäinen aika, jonka Halla-aho on täällä viettänyt, on mennyt paikallisen kriisipesäkkeen tulipalon sammuttelussa. Myös paikallisten valtaan nousseiden "harjaajien" ansiot ovat puhtaan nollan tasolla tai pikemminkin pahasti pakkasella. On keskitytty yhteisten asioiden ajamisen sijaan oman aseman kiivaaseen puolustamiseen. Eli ne merkit äänestäjien asioiden ajamisesta ovat kyllä näkyvissä mutta linjaus sopii koko ps puolueeseen.

Mitä tulee taas sanaan "kompromissi" niin rakkaalla lapsellahan on monta nimeä. Enkä ole yhtään väittänyt sitä, että keskusta olisi missään suhteessa erilainen kuin muutkaan puolueet silloin, kun pääministeripuolueesta on kysymys. Vasta silloin kompromisseja ei tarvita kun voittajapuolue saa vaaleissa yli 50% äänistä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen Vastaus kommenttiin #64

Vitostien korjaaminen on ollut suunnitelmissa jo ennen perussuomalaisten hallitustaivalta.

Vaikea on saada saavutuksia, kun loikkarit jättävät puolueen ja tekosyillä erotetaan hallituksesta.

Puhtaasti vaihtokaupalla keskusta myi äänestäjänsä kokoomuksen valinnanvapauden terveysbisneksille. Kompromissit kateissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Reijo, mistä noin olet kuullut, kun kokoomus ja demarit vastasivat US-kyselyyn toiseksi jyrkimmin vasemmiston ja vihreitten jälkeen, että yhteistyö perussuomalaisten kanssa on epätodennäköistä. Yhtäältä tämä tapaaminen kuntaliiton paneelikeskustelussa osoitti sellaista sananpieksentää, ettei kokoomuskaan olisi niin innoissaan yhteistyöstä demareitten kanssa vai pelkkää teatteriako sitten lie vaaleja odotellessa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258680-sammutetui...

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Vesa, tietolähdettä en tietenkään tässä ilmaise. En olisi asiasta myöskään mitään täällä maininnut, ellen luottaisi lähteeseen.
Luin kyllä tuon Usarin selvityksen ja siitä saamieni tietojen valossa kyllä ihmettelin uutista.
Mutta näinhän se on aina tilanne erilainen puolueidn välillä ennen vaaleja ja vaalien jälkeen, kuten edellä totesin. Mieli ja retoriikka muuttuu.
Eikä minulla sinällään ole mitään perussuomalaista puoluetta vastaan kunhan tyyli muuttuu ja oikeudenmukaisuus saa otteen.
Jos ehkä kärkeväkin kritiikkini saa edes jotakin aikaan, on se vaan hyvä asia.
Mutta vöyhötyksen ja retoriikan tilalle on tultava ensin positiiviset teot ja jämäkkä johtajuus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #61

Oletko tulossa Jyväskylän politiikka- ja toimintapäiville? Siellä voitaisiin keskustella kasvotusten.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen Vastaus kommenttiin #62

Voi että, olisi varmasti hyvä näin. On menoja jotka on varattu jo aikoja sitten.
Paljon olisi puhuttavaa mutta palataan jossain asiaan.
Aika on todella mielenkiintoinen ja muuttuva.
T. reijo

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #66

No, niinhän se on ja vaikka mitä voi vielä tapahtua ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Hyvää syksyn jatkoa, kun ei Jyväskylässä nähdä.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ei mitään tulppia puolueita hallitukseen. En ikinä enää äänestä istuvia, vanhoja puolueita vaan äänestän ulkopuolisia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vasemmisto ja vihreät ovat tällä hetkellä pahin skenaario seuraavaan hallitukseen jyrkkien mielipiteittensä vuoksi ja olisivat tulppana. Johan se viime hallituskaudella nähtiin. Tosin irrottivat itse sen tulpan lopulta, kun lähtivät lopulta kälppimään ulos hallituksesta. Tosin, niin teki pääministeri Katainenkin kokoomuksesta ja lähti nuolemaan Brysselin hillotolppaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Kannustankin tämän kyselyn pohjalta kaikkia suomalaisia äänestämään seuraavissa eduskuntavaaleissa mahdollisimman paljon Keskustaa, Kristillisiä ja Perussuomalaisia, niin maahan saataisiin hallituskoalitio, jolla ei ole ennakkoasenteita toisia puolueita ja ihmisiä kohtaan"

Niin, ei ole ennakkoasenteita kunhan ei ole nainen, homo tai muslimi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Muslimien kohdalla suurin ongelma on radikaali ääri-islam. Homous ei ole ongelma, kunhan sitä ei tuputeta niille, jotka ovat heteroja. Mikähän se ongelma naisten suhteen on? Naisethan ovat maailman ihanin asia, mitä minä tiedän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Paavali sanoi raamatussa että "akat hiljaa!". Niin se vähän niinkuin vaikuttaa raamattuväen asenteissa.

Sama juttuhan se kristityissä, että ei kristityt ole ongelma vaan ääri-kristityt. Voivat jopa järjestäytyä puolueiksi.

Suomessa ääri-islam ei oikeastaan ole ongelma. Meillä ei ole poliitikassa muslimipuolueita. Meillä on ongelmana ääri-kristityt. Yleisesti ottaen fundamentalismi, niin kristitty kuin islamilainen, on maailmalla ja myös suomessa kasvussa. Tämä on oikeasti vakava ongelma. Fundamentalismiin liittyy lasten aivopesupyrkimykset kreationismilla, jihadistit, antisemitismi, homosyrjinnät, tiedevastaisuus, takapajuisuus ja muu vastaava haitta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #74

Nyt on kyllä ajat ihan toiset, milloin se Paavali niin sanoi. Ilmeisesti kannatat sitä, että "akat" olisivat hiljaa. Onneksi ne eivät tämän päivän Suomessa ja maailmassa ole hiljaa. Sitten sitä vasta takapajula oltaisiinkin, jos olisivat vain hiljaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #80

En kannata, minä vastustan fundamentalismia kuten jihadisteja, joten kristilliset puolueet ovat automaattisesti mustalla listalla. Raamattuasenteet liittyvät niihin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #83

Eiköhän niitä kristittyjä ole kaikissa suomalaisissa puolueissa, vaikka todennäköisesti vasemmistossa vähiten. Pitäisi varmaan tehdä tutkimus, saattaisi vaikka yllättää sinutkin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

Kristityt eivät ole ongelma, ääri-kristityt ovat.

Tässä vähän tutkimusta seitsemän vuoden takaa: https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/110569-vaalikone-...

Nähdäkseni meno on mennyt vain hullummaksi. Nythän meillä on jotain Aito Avioliitto Ry:tä ja tullut uusia julkaisuja kuten nämä:

http://luominen.fi/
https://www.oikeamedia.com/

Tämä on oikeasti järkyttävää takapajuisuutta. Ihan kotimaista Taleban touhua ja näemme kuinka suomalaista, PISA-tuloksista tunnettua sivistystä huuhdotaan vessasta alas

Vaikka vastustankin fundamentalismia niin saatan jopa pitää positiivisena asiana, että Suomeen tulisi joku konservatiivinen muslimiveljeskuntapuolue mikä ajaisi vaikka Sharia lakia suomeen. Ei siksi että kannattaisin sitä vaan siksi, että äänestäjien enemmistö ottaisi ison pesäeron poliittisesti järjestäytyviin raamattu/koraani -väkeen.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

"Suomen Keskusta, Kristilliset ja PS muodostamaan seuraavaa hallitusta"

Olisihan tuo aikamoinen dystopia. Arvomaailmassa siirryttäisiin arviolta 100 vuotta taaksepäin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tai Handmaid's Tale tulee todelliseksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #82

Niin kyseinen teos nyt vähän kärjistää sitä jos äärioikeisto konservatiivit vie vallan ja otetaan Mooseksen lait käyttöön..

Se on kärjistys, mutta kertoo kuinka pelottavasta asiasta on kyse fundamentalismissa. Asenteet yhteiskunnassa muuttuu oikeastaan aika hitaasti. Suomessa esimerkiksi oli noitavainot lait lakikirjassa yhdysvaltojen presidentti John Tylerin eläessä, eli juurikin sitä touhua kun lapsia kidutettiin peukaloruuveilla jos oli huono sato ja laki johon vedoten poltettiin ihmisiä roviolla. Sitten tämän samaisen John Tylerin lapsenlapsia taitaa olla edelleen elossa.

Tuo vähän perspektiiviä aikajänteisiin. Suomea suojaa fundamentalismilta ja taikauskoilta lähinnä se, että täällä on tällä hetkellä paljon täysipäisiä ihmisiä kun sotien jälkeen sukupolvi lopetti lasten pahoinpitelyn.

En halua Suomen sivistyksen taantuvan takaisin pimeisiin aikoihin. Tätä sivistystä on oikeasti ollut vain muutama kymmenen vuotta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitäpä, jos jatkettaisiin sitä eteenpäin menoa. Kerro Kalevi ihmeessä mikä on oma vaihtoehtosi, kun vähän näyttää siltä, että seuraavaa hallitusta ei ole niin kovin helppo edes muodostaa, kun alkaa olla näitä suvaitsemattomia ja toisensa sulkevia puolueita niin paljon.

Ehkä se on sitten kolmen suuren puolueen hallitus, jos demarit, kokoomus ja keskusta ovat vaalienkin jälkeen ne kaikkein suurimmat kuin tämänhetkisten galluppien mukaan vai mikä sulle kelpaa vai kelpaako mikään?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

En haluaisi nähdä hallituksen ajavan esimerkiksi keskustan aluepolitiikkaa, kristillisten näkemyksiä mm. sukupuolineutrauliudesta ja lastemme kasvatuksesta enkä perussuomalaisten linjauksia kehitysavun tai ilmastonsuojelun suhteen.

Jote melkeinpä mikä tahansa hallitus käy, kunhan nämä kolme ovat siitä ulkona :)

Mukavaahan näillä on spekuloida, valitettavasti minullakin on vain yksi ääni.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #84

Asia tuli selväksi ja tosiaan mukava näillä hallituskuvioilla on spekuloida itse kunkin tahon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oikeastaan kaikki ovat jollain tavalla surkeita.

Kokoomus, demarit ja vihreät voisi olla ehkä nykyisistä toimiva.

Nämä haluavat vaikuttaa talouteen. Ei pääse liikaa sotkemaan mitkään "arvot". Näitä kyllä vaan kaikkia sotkee ideologiat mutta kaikki vähän eri suunnasta niin jos siinä saisivat keskenään väännettyä jotain mistä vähiten vahinkoa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset