VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Jenkit uhkaavat laittaa kansainvälisen rikostuomioistuimen kokonaan pannaan

Amerikkalaiset eivät näköjään tykkää siitä, jos kansainvälinen rikostuomioistuin ICC ryhtyy tutkimaan sen sotilaiden tekemiä mahdollisia sotarikoksia Afganistanissa. Sotarikosten tutkintaa ei hyväksytä myöskään Israelia ja muita sen liittolaisia kohtaan. Rikoksia voidaan tutkia siitäkin huolimatta, vaikkei esimerkiksi Israel ole kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n jäsen, jos rikos kohdistuu ICC:n jäsenmaata kohtaan. https://yle.fi/uutiset/3-10397331

Jenkit uhkaavat laittaa kansainvälisen rikostuomioistuimen kokonaan pannaan, jos sen käskyjä ei totella. Kansainvälisen rikostuomioistuimen syyttäjiä ja tuomareita uhkaa matkustuskielto Yhdysvaltoihin, varojen jäädytys ja heitä voitaisiin jopa asettaa Yhdysvalloissa syytteeseen sekä niitä yrityksiä ja valtioita rangaistaan, jotka auttaisivat amerikkalaisten sotilaiden tekojen tutkinnassa.

Ei voi muuta enää sanoa kuin sen, että hurjalta kuulostaa, mutta eipä tämäkään enää yllätä, kun näitä kaikenlaisia kauppasotia ja kauppapakotteita on tullut tuolta valtameren takaa ja Yhdysvalloista on tullut entistä itsekkäämpi ja sillä on nykyisen hallinnon johdolla tarve myös suojautua entistä enemmän muulta maailmalta. On siinä meillä eurooppalaisilla taas pala purtavaksi, jotka haluamme puolustaa kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia.

Meillä Suomessa ei tarvitse kuin lipsauttaa vähän ikävän sävyistä puhetta väärässä paikassa toisesta ihmisestä, niin nalli napsahtaa, mutta kuka uskaltaa uhmata suurta ja mahtavaa Amerikan Yhdysvaltoja, jonka kansalaiset ovat mahdollisesti tehneet karmeita sotarikoksia ja joka tällä tavoin uhkaa kansainvälistä oikeusjärjestelmää, jos tekemisiin puututaan? Albert Einsteinkin taisi aikoinaan sanoa, että kaikki on suhteellista.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eihän amerikkalaisia koske kansainvälinen oikeus ja säännöt, eihän? Nehän on luotu vain meitä nk. heikompia maita ja kansalaisia varten.

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Myöskään Kiina ja Venäjä eivät ole allekirjoittaneet sopimusta.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Eikös USA irtisanoutunut kansainvälisestä rikostuomioistuimesta jo George W. Bushin aikana?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voi olla, mutta tuo ihmismuisti tuppaa olemaan niin lyhyt, ettei kaikkea millään muista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Trump ja Yhdysvallat tykkää tehdä sotarikoksia. Ei mitään uutta auringon alla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei tarvitse mennä kovin kauas, niin sama juttu, ettei voi puuttua, vaikka epäiltäisiin.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Muista Vesa, että voittaja kirjoittaa historian ja säätää lait.

Mikään USA:n sotilaallinen operaatio ei kestä päivänvaloa saatikka juridista tarkastelua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuka tässä voisi Yhdysvallat voittaa? On niillä sellainen sotakoneisto, jota ei ole yhdelläkään muulla maalla. Häviö tämä kuitenkin on kansainväliselle oikeudelle ja ihmisoikeuksille, mutta eihän koskaan meidän kaikkien ihmisoikeudet ole olleet samanarvoisia, vaikka kuinka yritettäisiin.

Vaikka sodassakin on olemassa säännöt, niin ei niitä noudateta ja nyt, kun amerikkalaisia sotilaita epäillään ilmeisesti joistain raakuuksista Afganistanissa, niin käy näin ja Yhdysvallat rupeaa uhkailemaan tutkijoita ja tuomareita. Samahan se on tuolla ns. pyhällä maalla Israelissa. Vaikea on puuttua israelilaisten sotilaiden tekoihin.

Ei tämä maailma ole koskaan niin oikeudenmukainen ja toiset saa vaikka tappaa ihmisiä, kun toisille ei sallita puhetta, joka satuttaa. Minkäs teet, et sitten minkään.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Itselläni on omakohtaista kokemusta Israelin (israelilaisten) sikailusta Libanonissa. Pahalaiset ampuivat useinkin kohti suomalaisia. Siinä ei sinibaretti tai YK-lippu paljoa painanut.

Jalkapartiomme ikuisti raskaan konekiväärin luodin iskemän tiellä, jota pitkin kuljimme vartiopaikalle. Siinä luodissa ei kuitenkaan ollut minun tai partiokaverini nimeä, koska se läsähti asfalttiin tarkalleen 820m etäisyydeltä ammuttuna noin 2m taakseni ja n. 3m partiokaverini eteen.

Rankaisimme iippoja välittömästi puimalla ankarasti nyrkkiä.

Isommat kostotoimenpiteet katsoimme siinä määrin turhiksi, että ne jäivät vain saunassa tehtyjen suunnitelmien asteelle.

RK suomalaisissa käsissä on köykäistä tavaraa Merkavan rinnalla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #8

Oletko kokenut sitä nöyryyttävää turvatarkastusta, mitä israelilaiset harjoittavat Tel Avivin lentokentällä? Kaikki matkustajat ovat potentiaalisia terroristiepäiltyjä, kunnes toisin todistetaan. Matkalaukut viedään pois silmien edestä muualle tarkastukseen etkä saa olla edes paikalla, kun ne tarkistetaan. Ei siinä kansainvälinen oikeus paina. Paitsi kerran katsoin ns. homman loppuun, kun vetosin kv. oikeuteen ja sitten antoivat olla paikalla, mutta tyhjensivät laukkuni kaikkien matkustajien nähden ja rikkoivat matkatavaroitani. Ei mitään intimiteettiä ja myöhästyin sitten jatkolennolta ja jouduin bookkaamaan kokonaan uudet lennot. Missään päin maailmaa en ole juuri joutunut näin huonosti kohdelluksi paitsi Nigeriassa sotilashallinnon aikaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On muuten J-P aika hiljaista porukkaa, kun ei paljon pukahdeta tästä jenkkien touhuista. Ollaan vissiin tyytyväisiä, jos ei kansainvälistä oikeutta kunnioiteta. Mihinkähän tämä maailma on vielä matkalla?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tälläkin palstalla moni ajattelee maailman tarvitsevan yhden poliisin ja sille pitää antaa vapauksia. Siitä johtuu hiljaisuus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Näinkö vai onko kyse siitä, ettei kyetä myöntämään sitä tosiasiaa, että Yhdysvallat on mennyt Trumpin aikaan ihan väärään suuntaan? Olisiko tämä ollut mahdollista Obaman aikaan, että uhkaillaan tällä tavalla ICC:a?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Ei ole kyse kansainvälisen oikeuden kunnioittamisesta, jos niin puolueellisen elimen kuin ICC toimintaa kritisoidaan.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Onko noissa uhkailuissa kyse kritisoinnista enään?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei tässä kyllä enää ole kyse mistään kritisoinnista, vaan kansainvälisen oikeuden käytön ja käyttäjien halveksinnasta ja uhkailuja voisin pitää jo rikollisena toimena. Normaalissa elämässä tällainen ei ainakaan olisi mahdollista.

Risto Koivula

Tämä on erittäin ikävää.

USA:ta korventaa oletettavasti aivan erityisesti tämä:

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/01/yk-vah...

perjantai, 9. tammikuu 2015

YK vahvistaa: Palestiinan arabivaltio Kansainvälisen rikostuomioistuimen ICC:n jäseneksi 1.4.2015

JIHUUU!

USA ei voi estää Palestiinan arabivaltiota liittymästä YK:n Kansainväliseen rikostuomioistui- meen (ICC), koska siitä ei päätä Turvallisuusneuvosto, vaan Sihteeristö, joka johtaa mm. oikeusjärjestelmää, ja tuomioistuin itse!

Päätös on eräs vastaveto sille, että USA esti vetollaan Turvallisuusneuvoston esityksen 20. 12. 2015 Yleiskoukselle Palestiinan arabivaltion täysjäsenyydestä YK:ssa.

http://http//rt.com/news/220435-palestine-icc-isra...

Palestinians to become ICC member from April 1, UN confirms

" Palestine will join the International Criminal Court on April 1,announced UN Secretary-Gene- ral Ban Ki-moon on Tuesday.The Palestinians will be able to sue Israel for war crimes, a move the Israeli administration has consistently opposed for decades.

The UN treaty website says that due to the court's procedures “the statute will enter into force for the State of Palestine on April 1, 2015.”

Along with the ICC application, the UN chief approved other sets of documents, enabling Palestine to join 16 international agreements, conventions and treaties.

Palestinian President Mahmoud Abbas signed the ICC application documents on the last day of 2014, following the UN Security Council’s resolution on December 30, which rejected Palestine’s official bid for statehood, a document vetoed by the US in support of Israel.

READ MORE: Palestinian statehood bid submitted to UN

The Palestinian delegation submitted its ICC application on January 2.

READ MORE: Palestinian Authority submits documents to UN to join International Criminal Court

Israel’s immediate reaction was negative. "

Palestiinan arabivaltio pääsee syyttämään israelilaisia sotarikoksista YK-tuomioistuimessa

YK:n v. 2002 perustama ja ylläpitämä Kansanivälinen rikostuomiostuin (Kansainvälisten rikos- ten t.) ICC tuomitsee HENKILÖITÄ rikoksista ihmiskuntaa vastaan. Se voi tuomita vain 1.7. 2002 jälkeen tehdyistä. Syytteet tätä aikaisemmista esimerkiksi kansamurhista henkilöitä vas- taan käsitellään kansallisissa tuomioistuimissa tai YK:n asettamissa erikoistuomioistuimissa kuten Jugoslavia- tai Ruanda-tuomioistuimessa. Syyttää voivat ISTUIMEN ratifioineet jäsen- maat sekä YK:n Turvallisuusneuvosto ja Yleiskokous. YK:n tilaamat päätökset ovat YK:n päätöksiä kuten ICJ:ssakin.

Palestiinalaishallinto saa oikeuden syyttää valtiona israelilaisia (ja muitakin) henklöitä ja viranomaisia sotarikoksista ICC:ssä.

...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämähän se ilmeisesti korventaa. Kun ne ihmisoikeudet pitäisi olla kaikilla samat ja jokaisen ihmisarvo loukkaamaton. Tiedämmehän jo tästäkin jenkkien käytöksestä, että näin ei valitettavasti ole, vaikka jenkkienkin tulisi kunnioittaa länsimäisiä arvoja oikeusvaltioperiaatteita ja demokratiaa. Kuka siihen enää tällaisen uhkauksen jälkeen uskoo? Uskokoon ken haluaa, minä en.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Olen täällä Puheenvuorossa yleensä puolustellut Yhdysvaltoja venäjämielisten whataboutismilta, mutta nyt kyllä Yhdysvallat toimii törkeästi ja täysin tuomittavasti. ICC ei ole mikään Venäjän, Kiinan tai muiden diktatuurimaiden luomus, vaan pyrkii tuomitsemaan sotarikoksia ja sotarikollisia puolueettomasti ja tasapuolisesti. USA:n tulisi tukea tätä arvokasta työtä eikä heittää kapuloita rattaisiin. Erityisen röyhkeänä pidän sitä, että Yhdysvallat pyrkii uhkailemaan ICC:n tuomareita, joiden tulisi saada olla vapaita kaikesta painostuksesta pystyäkseen toimimaan puolueettomasti.

Tällä kertaa Yhdysvallat ei todellakaan puolusta länsimaisia arvoja ja vapaata maailmaa!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen Pekka kanssasi tismalleen samaa mieltä. Ei tällaista käytöstä voi enää millään muotoa ymmärtää, hyväksynnästä puhumatta. Kansainväliseltä oikeudelta putoaa kaikki pohja pois, jos Yhdysvallat rupeaa tällä tavalla äykkäröimään eikä sitä säännöt koske lainkaan.

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa

Kaikki YK:hon tai sen eri elimiin, ja erityisesti tässä juridiseen kaikkein pyhimpään
liittyvä on glorifioitu ja nostettu arvostelun yläpuolelle. Tämä on kuitenkin pettävää. Israelia tuomitsevat lausumat ohittavat kokonaan maan kansainvälis- oikeudellisesti pitävät sopimukset, joiden varassa valtion laillisuus ja suvereniteetti seisoo. Tämä koskee jokaista neliömetriä Israelista.
.

ICC ohittaa myös esim turva-aidan rakentamista tuomitessaan täysin sen taatun tosiseikan, että YK:n itsensä Israelilta vaatimat aseettomat keinot Intifadojen aikaan siviilien suojelemiseksi pakottivat sen rakentamaan turva-aidan/ja pahmpimpien kohtien kohdalla muurin ja että se todella tehosi:
Veriset itsemurhaiskut loppuivat sen avulla tyystin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Oletko Päivi sitä mieltä, että se on oikein miten jenkit uhkailee kansainvälistä rikostuomioistuinta?

Käyttäjän PiviKopsa kuva
Päivi Kopsa Vastaus kommenttiin #24

Auttaneeko sekään uhkailu ICC:tä korjaamaan kurssiaan, epäilen. Täytyisihän rikostuomioistuimen riippumattomuus palauttaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten esimerkiksi Skripalien murhayrityksestä näitä Venäjän kansalaisiakaan voisi edes koskaan ajatella syytettävän kansainvälisessä tuomioistuimessa, joita nyt epäillään teosta, kun Yhdysvallat näyttää muulle maailmalle tällaista esimerkkiä ja pitää täysin pilkkanaan koko kansainvälistä rikostuomioistuinta?

Jo sekin pitäisi olla rikos, että Yhdysvaltain johdosta uhataan tällaisilla toimilla ICC:n oikeudenkäyttöä ja oikeudenkäyttäjiä vastaan.

Mitä, jos me täällä Euroopassa laittaisimme etsintäkuulutukset näille Yhdysvaltain hallinnon poliitikoille ja virkamiehille, kun tällaista uhoavat?

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eikös sieltä kosovostakin jotain tutkintaa olla määräilty.

Alkaahan siinä plakkarissa olemaan kaikkea,niin on tietty peliliike siinä vaiheessa astua pois.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En osaa sanoa tuohon. Jenkeillä on kuitenkin ollut siellä vankka asema siitä lähtien, kun YK:n UNMIK ja Natojohtoiset KFOR-joukot painelivat sinne. Nyt tietysti Kosovo on jo itsenäinen maa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset