VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Ruotsin vaalit todisti – pelkillä talouskysymyksillä ei pärjää

Suomen seuraavissa eduskuntavaaleissa ei pärjää pelkillä talouskysymyksillä. Tähän ovat havahtuneet myös kaikki hallituspuolueet ja tämä näkyy jo kaikkien hallituspuolueiden käyttäytymisessä ja kannanotoissa siinä, että erityisesti maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät kysymykset ovat nousseet usein viime päivinä esille.

Tämän asian toi selvästi esille myös ulkoministeri Timo Soini, joka tänään Ylen aamutelevisiolle antamassaan haastattelussa analysoi Ruotsin parlamenttivaalien tulosta. Jos jotain Ruotsin vaalitkin todistivat meille, niin sen ne todistivat erinomaisesti, ettei pelkillä talouskysymyksillä tule Suomessakaan pärjäämään ja kuinka kansalaisille tärkeästä asiasta maahanmuutossa on kysymys, sillä pitkälti siihenhän Ruotsi Demokraattienkin vaalimenestys perustui.

Asumiseen, toimeentuloon, terveyteen, turvallisuuteen, työllisyyteen ja sen sellaiseen liittyvät asiat ovat varmasti tulevissa Suomen eduskuntavaaleissa erittäin tärkeitä aiheita ja varmasti myös vihreiden mainitsema ilmaston muutos, mutta maahanmuutossa noin laajemmassa merkityksessä nämä kaikki edellä mainitut asiat tiivistyvät kuitenkin helposti yhteen.

Jos maahanmuuttopolitiikka koetaan epäoikeudenmukaiseksi ja siihen liittyvät kysymykset eivät ole hallinnassa, siitä voi tulla jopa kaikkein tärkein agenda tulevissa Suomen eduskuntavaaleissa. Silloin se puolue pärjää parhaiten näissä kysymyksissä ja voi haalia mukavan tuntuisen kannatuksen lisän itselleen, joka pystyy esittämään kansakunnallemme kaikkein puhuttelevimman ja parhaimman ratkaisun siihen, miten maahanmuuttopoliittiset asiat tulisi hoitaa maassamme, ettei maahanmuuttoa koeta uhaksi ja tilanne voidaan pitää näissä nykyisissä olosuhteissa järkevissä puitteissa.

Tämä voi olla myös esimerkiksi galluptilastojamme johtavan demareiden Akilleen kantapää ja tässä kohtaa demareilla ei ole varaa heittäytyä liian liberaaliksi vaihtoehdoksi maahanmuuttoon liittyvissä kysymyksissä. Silloin tavallinen työmieskin saattaa heittää demareitten suhteen rukkaset naulaan ja unelma seuraavasta pääministeripuolueesta jää vain unelmaksi.

Tällä hetkellä maahanmuutto Suomeen ei ole kuitenkaan enää lähellekään niin massiivista kuin se oli vuonna 2015 alkaneen invaasion jälkeen, mutta tässä nopeasti muuttuvassa maailmassa kukaan ei voi varmaksi ennustaa tulevaisuutta ja se mitä tänään tapahtuu, voi jo huomenna olla toisin.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten arvioisitte kuinka tärkeäksi aiheeksi maahanmuutto nousee Suomen seuraavissa eduskuntavaaleissa ja kuinka tärkeä asia se teille itsellenne on?

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Sori. Piti vastata kysymykseesi, mutta siitä tuli ihan oma blogi:

http://selavii.puheenvuoro.uusisuomi.fi/260778-kui...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minulle se ei ole tärkeä asia. Se ei oikeasti edes ole mikään iso ongelma. Isompi ongelma on työttömyys ja työttömien asioiden kurjistus jota nykyhallitus on entisestään kurjistanut. Myös työstä pitäisi saada sellainen palkka jolla tulee toimeen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Maahanmuuttajissa on paljon työttömiä, jotkut eivät edes ilmoittaudu työttömiksi työnhakijoiksi. Kotouttaminen on pääasiassa epäonnistunut, jotkut eivät halua opetella edes missään vaiheessa suomenkieltä. Kielen oppiminen ja työnsaanti olisivat yksi paras keino sopeutua uuteen yhteiskuntaan.

Työ ja sillä toimeentulo on ilman muuta kaikille tärkeää kuten sinullekin Teppo.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kotouttaminen on epäonnistunutta. Suurin osa oikeasti haluaa kotiuttua. Kouttamiseen pitää satsata enemmä. Ainakin täällä espoossa on noussut paljon uusia yrityksi mamujen toimesta.

Kieltäkin he haluavat oppia. Tätini mm opettaa vapaaehtoisesti suomenkieltä mamuille. Hänen kauttaan olen kyllä saanut huomata, että aidosti ihmiset haluavat sitoutua yhteiskuntaan, jos heille suodaan mahdollisuus siihen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #6

Mahdollisuuksia pitäisi olla vain enemmän. Valitettavasti tässä on jonkin verran myös sellaista turhaa ennakkoluuloakin ulkomaalaisia kohtaan, joka haittaa maahanmuuttajien työllistymistä. Onko sitten niin, että ne huonot tapaukset pilaavat muidenkin maineen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #7

"ne huonot tapaukset pilaavat muidenkin maineen"

On täysin poliittisten päättäjien käsissä, keskitymmekö suurimpaan joukkoon vai siihen, joka ei mene seulasta läpi.

80-20 -sääntö pätee ihan aina: 80 % tuloksista saadaan 20 %:lla panoksista. Loppu 20 % vaatii 80 % käytettävissä olevista resursseista.

Yleensä keskitymme puheissamme siihen 20 % porukkaan, joka resurssit syö. Ihmisistä kun on kyse, ei sitä viimeistä 20 % voi unohtaakaan.

Maahanmuuttobuumi tapahtui kolme vuotta sitten. Jouduimme sijoittamaan maahanmuuttajien kotouttamiseen enemmän resursseja kuin meillä olikaan. Kotouttaminen on edistynyt resursseihin ja käytettävissä olleisiin voimavaroihin ja varautumiseen vähintäänkin kohtuullisen hyvin. Omasta mielestäni äärettömän hyvin.

Kun pidämme kertyvästä osaamisesta huolta ja pidämme siis ennenkaikkea huolta siitä, että kotouttamistoiminnalla on riittävästi jatkuvuutta, kotouttaminen onnistuu jatkossa vielä paremmin. Pakolaisstatuksella vastaanotettava humanitäärinen maahanmuutto on panostusta tulevaisuuteen, osa varautumissuunnittelua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #18

Maahanmuutolla on rajansa ja Suomen kantokyky on rajallinen. Hyvin hoidettu ja onnistunut kotouttaminen tuo tuloksia ja sen on tietysti oltava jatkuvaa, koska eivät nämä pakolaiset ole loppumassa mihinkään, vaikka tänne tulevia määriä pyrimme rajoittamaan, ettei homma lähde ns. ihan käsistä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"Maahanmuuttajissa on paljon työttömiä, jotkut eivät edes ilmoittaudu työttömiksi työnhakijoiksi. Kotouttaminen on pääasiassa epäonnistunut, jotkut eivät halua opetella edes missään vaiheessa suomenkieltä."

"jotkut eivät edes ilmoittaudu", "jotkut eivät halua"

Katsotko viestejäsi ikinä jälkikäteen, Vesa? Voisiko ihmisiä vähempää arvostaa, kuin sinä, Vesa, juuri näytit tekevän.

Keskusta-liikkeen sisällä kuohuu Moilasen sanomisista syntynyt kohu. Jos olisit kirjoittanut "jotkut" sanan tilalle "ihmisroskat", olisit Uuden Suomen etusivulla uutisena. Mutta jotain hyvin samanlaista, Vesa, sinun ja Moilasen puheissa on. Kun puhut joukoista, ei ihmisiä yksilöinä - omine puutteineen, heikkouksineen, vaikeuksineen, vaikeuksia selittävine tekijöineen - vain tarvitse nähdä. Vähätteleminen on halpaa ja äärettömän helppoa. Niin helppoa, että siihen voi kansalaisia yllyttää ja sellaisella saattaa saada jopa vaalivoiton.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Nyt taisi Kaitsu sinulta tulla roskapuhetta, kun haluat tahallasi ymmärtää mielipiteitäni väärin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #21

Vesa, kyllä roskapuhe, väheksyvä ja leimaava, oli sinun kommenttisi riveiltä luettavissa.

Pyysin sinua lukemaan oman kommenttisi uudelleen. Jos et vielä löytänyt jyvästä, mieti lainaamaani kirjoituksesi osaa työttömäksi ja kielitaidottomaksi jääneen maahanmuuttajan näkövinkkelistä. Kielen taitamattomuus tai hetkellinenkin väsähtäminen toivottomalta vaikuttavaan työnhakuun ja työvoimapalvelujen käyttämisen vaikeus kieltä heikosti osaavalle voisivat johtaa "jotkut" -julistuksesi kohteeksi.

Tai voit ajatella kirjoitustasi myös kaltaiseni suvaitsevikon näkövinkkelistä.

Kyllähän me molemmat varmasti ymmärrämme, että tässä asiassa käsityseromme on pysyvää laatua. Keskinäiseen kunnioitukseeni sinua kohtaan se ei kuitenkaan vaikuta. Olet vaikuttanut vastaanottavaiselta ja ymmärtävältä keskustelukumppanilta kaiken aikaa. En aina malta olla osoittamatta sellaisia käyttämiäsi ilmaisuja, joissa voisit minun mielestäni parantaa.

Odotan muuten innolla ensi kesäksi sopimaamme tapaamista!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Milloin totuuden sanominen on ollut väheksyvä ja leimaava, kun se on totta, että jotkut oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista eivät ilmoittaudu työttömiksi työnhakijoiksi ja jotkut oleskeluluvan saaneista maahanmuuttajista eivät halua oppia suomenkieltä? Ne, jotka toimivat tällä tavalla, se on ollut todennäköisesti ihan tietoinen valinta.

Nyt en oikein ymmärrä sinun tulkintaasi tästä. Tietenkin tarkastelen omia mielipiteitäni kriittisesti, mutta mikä tässä oli se villakoiran ydin, kun tarkoitus ei ole ollut loukata ketään eikä mitään. Kirjoitin mielipiteeni ihan spontaanisti eikä mielessäni edes käynyt, että joku nostaisi sen tikun nokkaan. Näin me ihmiset tietysti olemme erilaisia mielipiteinemme, mutta sille en tietysti voi mitään.

Vetomme on edelleen voimassa ja kesällä tavataan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #30

Jos joku ihminen päätyisi siihen, ettei osaa suomen kieltä useiden vuosien jälkeen, pitäisi selvittää, miksi näin on käynyt. En tiedä, onko ongelmaa oikeasti kovin suurelti olemassa. Minulla on kaksi ulkomaalaista naapuria, joille suomen opiskelu ei ole ottanut sujuakseen. Heillä kompastuskiveksi on muodostunut se, ettei kotikielenä ole kummallakaan ollut suomi. Se, että juttelee naapurin Kaitsun kanssa muutaman kerran viikossa pihalla tavatessaan suomea, ei riitä kielen oppimiseen. Työn ja koulutuksen saaminen vajavaisella kielitaidolla ei ole kovin helppoa. Molemmat ovat sinnitelleet ja saaneet elämäänsä jollekin pohjalle, on työllistämistukityönä alkaneet työpaikat ja elämä on pikkuhiljaa urkenemassa.

Turvapaikanhakijoista toki joillain voi niilläkin olla samankaltainen tilanne. Tuntematta yhtään tapausta, joudun turvautumaan puhtaasti arvaamiseen. Voisiko olla, että jotkut kokevat haluavansa palata heti, kun se olisi turvallista? Vaikea nähdä osoittamaasi ongelmaa, kun emme tiedä sen olemassa olosta muuta kuin yleistävän ja syyllistävän ilmaan heittämäsi väitteen. Lukuja ja faktaa puuttuu väitteestäsi kovin paljon. Palataan aiheeseen, kun löydät prosenttilukuja tai lukumääriä todistaaksesi, että väitteelläsi on totuuspohjaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Sanoisin että nk. haitallinen maahanmuutto tulee olemaan vahvoilla ja sen perässä nostaisin esille maaseudun ja kaupunkien polarisaation, työpaikkoineen, palveluineen jne. Vihreälle puolueelle ja niiden äänestäjille pitäisi laittaa ylimääräinen "haittavero".

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Haitallinen maahanmuutto liittyy vahvasti hallitsemattomaan maahanmuuttoon. Maaseudun ja kaupungin polarisaatio on ikävä tosiasia työpaikkoineen ja palveluineen, jota tämä nykyinen keskittämispolitiikka on kaiken aikaa myös edistänyt. Aluepolitiikan tulisi olla tasapuolisempaa ja oikeudenmukaisempaa. Hajautettu talous, mikä ei tarkoita sitä, että koko maa on väkisin pidettävä asuttuna. Ehkä tulevaisuudessa maahanmuuttajilla sitä voitaisiin pitää paremmin asutettuna ja sillä voitaisiin jonkin verran ennalta ehkäistä ns. segregaatiota, kun maahanmuuttajia sijoitetaan tasapuolisesti ympäri maata, siis lähinnä näitä, jotka eivät tule työn perässä maahan. Työn perässä tulevathan menevät sinne, mistä saavat töitä ja missä töitä on.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalitentin pitäjät ne kysymykset ja näkyvyyden ratkaisee, joten maahanmuutto on yksi aihe, ei kuitenkaan tärkein.

Kyllä sote, työllisyys, ja ympäristö vievät isoimman osan.

Persut tietysti eivät haluaisi muusta puhuakaan, mutta niin ei kuitenkaan käy.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Totta kait, mutta vastaajat voivat ohjata vastauksillaan keskustelua, vaikka vaalitentin pitäjät pyrkivät pitämään keskustelut niissä raameissa kuin kysymyksiä asettavat. Sote nousee todennäköisesti sitä isommaksi asiaksi mitä epävarmemmaksi nykyinen soteuudistuksen läpimeno käy tai jos se ei itseasiassa toteudu lainkaan.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ruotsin keskusta pärjäsi hyvin vaaleissa vastustamalla ruotsidemokraattien maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia. Itse asiassa puolue voitti kokoonsa nähden kaikista eniten käydyissä vaaleissa.

Ehkä Suomessakin keskustalla on toivoa, jos Sipilä asettuu voimakkaammin perussuomalaisia vastaan.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kyseessä oli tunne ryöppy Keskustan naiselta. Ruotsissa jopa Vasemmisto piireissä ollaan myönnetty että tilanne hyvin ongelmallinen ja ainoa puolue joka niistä puhuu on ruotsidemokraatit. Heillä onkin ollut jo toivetta siitä, että jotkut vasemmistoviisaat nousisivat esille ja esittäisivät jotain konkretiaa mitä tehdään niille ihmiselle, jotka eivät yrityksistä huolimatta kotoudu.

Radiosta tänään kuultuna.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Oppi tulee idästä tai siis Neuvostoliitossa ei ollut tätäkään ongelmaa!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Populismilla ei ole Suomessa sellaista tilausta tällä hetkellä kuin Ruotsilla. Sipilä pärjännee ihan mukavasti asiakysymyksillä ja maahanmuutonkin suhteen hän on ymmärtänyt, ettei kaikki ole kultaa mikä kiiltää. Keskustan linjaukset ovat olleet paljon realistisempia sen jälkeen, kun ymmärrettiin, että maahanmuutto pitää olla hallittua ja lakia on noudatettava.

Enää ei voi esittää kotiin kutsuja, vaan pitää vaikuttaa päinvastoin niihin juurisyihin, ettei ihmisten tarvitsisi lähteä kotimaastaan minnekään. Turvapaikkajärjestelmässäkin haluttaisiin siirtyä mieluummin oikeiden pakolaisten vastaanottoon kiintiöiden kautta ja lopettaa kokonaan tämä kansainvaellus ja turvapaikanhakeminen rajoilta tai rajojen sisäpuolelta tulemalla kuin omaan kotiinsa taikasana asylumin kanssa. Siinä on tietysti haastetta ja aika näyttää miten huonosti tai hyvin tämä onnistuu. Suunta on kuitenkin parempi pitkästä aikaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Levonen pyrkii ohjaamaan Keskustaa ja Sipilää samanlaiseen toimintaan, johon Jutta Urpilainen pyrki puheenjohtajana. Perussuomalaisten suosion nousua pelätessään Urpilainen otti Perussuomalaisten ohjelmaan suoraan kantaa ja pyrki vakuusvaatimuksillaan ottamaan omaan ohjelmaansa populisteja miellyttäviä elementtejä. Sellaisella syödään lujakin oma uskottavuus pohjia myöten.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tähänkin voisin vastata, että nyt taisi Kaitsu sinulta tulla roskapuhetta, kun haluat tahallasi ymmärtää mielipiteitäni väärin. Minä en pyri ohjaamaan keskustaa ja Sipilää. Kuinka edes pystyisin siihen?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Olet Vesa vaikuttajien keskiössä. Uusi Suomi uutisoi sinun sanomisiasi Keskustan Kymeenlaakson piirin hallituksen jäsenenä. Kyllä sinun mielipiteelläsi on painoarvoa. Kyllä se Sipiläkin sinun puheenvuorosi rekisteröi.

Ja olisihan se merkillistä, jos poliittinen toimija ei pyrkisi oman puolueensa linjaan vaikuttamaan. Kukin voimavaroillaan ja painoarvollaan.

Varoittelen vain siitä, ettei Keskustan pidä ottaa omakseen populistien ansoja. Maahanmuuttopolitiikan RajatKiinni -linjaukset olisivat epäuskottavia. Sitä vastoin EU-ulkorajojen hoidosta voitte helposti kerätä irtopisteitä. Panokset on laitettu sinne, missä ne vaikuttavat. Populistien vaatimuksia ei torjuta toistamalla niiden puheita, vaan tekemällä oikeita toimia oireiden tukahduttamisen sijaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #28

No, hyvä on, jos Sipilä rekisteröisi.

Ei keskustassa olla laittamassa rajoja kiinni, vaikka rajavalvontaa tiukennettaisiin. Viennistä elävän maan ei kannata liikaa hankaloittaa kaupankäyntiä ja liikkumista. Euroopan Unionia voidaan uudistaa ilman, että tarvitsee laittaa rajat kiinni. Etkös muista minun vaalipuhettani, mitä sanoin kesäkuussa Sotkamossa, kun haastoin Sipilän puheenjohtajavaaleissa? Tässä puhe vielä muistin virkistämiseksi. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256578...

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #31

Kyllä minä Vesa puheesi muistan. Olen sinua monta kertaa toppuutellut kun kuulostat kantoinesi lähestyvän liikaa toisen puolueen retoriikkaa.

Mutta kyllähän EU on kokolailla tarpeettoman raskas ja hankala järjestelmä ohjattavaksi. Vuosina 14-15 tapahtumiin on saatu vasta nyt 4 vuoden päästä reagoiduksi. Tai siis on saatu päätetyksi, miten toimitaan. Toiminnan aloitukseen kuluu vielä tovi.

EU-ulkorajojen sulkeminen johtaa Turkin osalta kurjaan tilanteeseen. Samoin Pohjois-Afrikan. Ja ennen kaikkea niiden, jotka olisivat oikeasti kansainvälisen suojelun tarpeessa. Kun näitä entisiä näkemyksiä nostetaan esiin, muistathan sinä, Vesa, että itse olen ehdottanut pakolaiskiintiön korottamista 10 000:een pakolaiseen vuosittain.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Kun puhutaan maahanmuuttajista tai muista sopeutumattomista ihmisryhmistä täytyy muistaa ihmisryhmien käyttäytymismallien toiminta.

Jos jokin ihmisryhmä ihonväristä riippumatta käyttäytyy eri tavalla kuin toinen ryhmä, syntyy epäluuloisuuden ja pelon tilanne näiden ryhmien välille.

Silloin kun ihmiset ovat käyttäytymiseltään samanlaisia, syntyy ryhmien välille luottamus. Vieraan ryhmän käyttäytyminen on ennustettavaa, joten sitä ei tarvitse pelätä.

Pukeutuminen ja kieli äänenkäyttöineen ovat niitä ulkoisia merkkejä joista ihmiset aina päättelevät sen mihin ihmisryhmään toinen kuuluu. Jos ne eivät ole samoja kuin omat, syntyy pelkoa ja epäluuloisuutta.

Tälle asialle taas ei voi tehdä mitään, se vain täytyy ymmärtää ja hyväksyä tieteellisesti todistettuna tosiasiana, kun miettii näitä asioita.

Mista näitä käyttäytymistieteen tutkimustuloksia täytyisi jonkun oikean tieteenharjoittajan selittää kansanomaisesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En ole samaa mieltä kanssasi, että pukeutuminen ja kielenkäyttö synnyttäisi pelkoa ja epäluuloisuutta, kyllä siihen tarvitaan muutakin. Yleensä tekoja, jotka koetaan epämiellyttäviksi kuten valehtelu, huijaaminen jne.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Niin, homman juju on vielä siinä että koetut ja kuvitellutkin teot kohdistuvat juuri aina sen tietyn pelottavaksi koetun ihmisryhmän kaikkiin jäseniin. Niihinkin joilla ei ole mitään aikomusta tuottaa vaaraa. Esim Suomen romaanit aikanaan pelkäsivät kaikkia suomalaisia miehiä, koska luulivat että kaikilla on aina puukko mukana, vaikka läheskään kaikilla ei ollut puukkoa mukana.

Tämä on käyttäytymis psykologiaa ja perustuu todella varhaisessa evoluutio kehityksemme vaiheessa kehittyneitten toiminta ja selviytymis mekanismiemme toimintaan.

Ne sijaitsevat aivojemme sisäkerroksissa ja ovat tiedostamattomia toimintoja. Jotkut sanovat niitä myös tunne kerroksiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #27

Hannu. Minulle ainakin peloteltiin lapsena mustalaisilla ja minä opin näkemään asian lapsena juuri toisinpäin. Mustalaisilla oli usein puukko mukana.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola Vastaus kommenttiin #33

Näin se on, niin minuakin peloiteltiin, mutta alunperin puukko oli ensin suomalaisilla.

Vaikesti sopeutuvan ihmisryhmän ongelma. Romaanit eivät sopeutuneet Intiassa ja joutuivat lähtemään maanpakoon. Eivätkä ole täysin integroituneet muuallekaan matkansa varrella. Jotain ihmeellistä siinä porukassa on.

Kiinalaiset taas integroituvat lähes joka paikkaan, jopa Suomeen. Ihmisissä on eroja. Suuria eroja.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Vesa, kyllä ne asemien ympäristössä maleksivat alkoholistit ja narkomaanit vaikuttavat pelottavilta ja epäluuloisuutta herättäviltä. Kovin harva alkoholisti kuitenkaan aiheuttaa varsinaista vaaraa ohikulkijoille.

Pelottavaksi tai epäluuloisuutta herättäväksi kokeman henkilön kanssa ei mennä jutuille. Vaikutelmat syntyvät yleensä muuta kautta.

Kuinka monen maahanmuuttajan/alkoholistin/narkomaanin pahoinpitelemäksi tai huijatuksi keskimääräisesti yksittäinen henkilö joutuu elämänsä aikana? Kyllä tuo yleistäminen on yleensä seurausta jostain muusta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #29

Kuka pelkää ja kuka ei, voiko tuotakin nyt yleistää? Pienet lapset varmasti pelkää alkoholisteja ja itseään piiketteleviä narkomaaneja, kun ja jos ne huutaa ja remuaa päihdehumalassa. Jos sieltä tullaan nyrkit pystyssä ja puukko tai neula kädessä kohti, niin sitten varmasti on syytäkin pelätä ja olla varovainen, ettei saa siipeensä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Haittamaahanmuutto on myös talouskysymys, eli onko meillä varaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomen kantokyky on rajallinen.

Käyttäjän HannuSiipola kuva
Hannu Siipola

Eihän Sipilällä ole mitään todellista valtaa vaikuttaa maahanmuuttoon, vaikka kuinka haluaisi. Eurooppalaiset johtajat haluavat jakaa kuorman, eikä siinä näin pieneltä maalta mitään kysytä.

Toisaalta meitä ei päästetä EU:sta eroonkaan koska EU tarvitsee paljon rahaa koska Trump/USA vetää puolustus rahoituksen pois Euroopalta.
Siinä ne suuret linjat on. Turha enään rypistää kun on housuissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset