VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Oppositiosta ammutaan nyt kovilla – Soini ja siniset halutaan ajasta ikuisuuteen

Oppositio esittää ulkoministeri Timo Soinille epäluottamusta toistuvasta toiminnasta naisten oikeuksia ja Suomen ulkopoliittista linjaa vastaan. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/258185-nyt-se-paatetty-timo-soinille-halutaan-potkut

Vihervasemmiston ja rkp:n vaatimukset Soinin erottamiseksi ulkoministerin pallilta hänen abortista antamiensa lausuntojen perusteella on nyt kovinta mahdollista poliittista peliä eduskuntavaalien alla.

Kyse ei ole vain Soinin ahtaalle ajamisesta, vaan siitä, että nykyiset siniset, jotka kituvat 1-2 prosentin kannatusgalluppien varassa, halutaan todennäköisesti samalla kokonaan pois poliittiselta kartalta. Soinia ja koko puoluetta uhkaa meno ajasta ikuisuuteen, vaikka sitä ei  haluttaisikaan sanoa oppositiosta ääneen.

Tällainen temppu on oppositiosta vailla vertaansa, vaikka kristilliset ja perussuomalaiset eivät ole yhtyneet ulkoministeri Timo Soinille epäluottamusta vaativaan lauseeseen. Tämä vaatimus uppoaa kuitenkin näissä nykyisissä olosuhteissa kansaan kuin häkä, vaikka eduskunnan enemmistö ei ulkoministeri Soinille todennäköisesti annakaan potkuja.

Kukapa olisi uskonut, että entistä peruspomoa, suurta ja mahtavaa Timo Soinia nöyryytetään nyt näin pahan päiväisesti ja lyödään kuin vierasta sikaa, kun ennen vanhaanhan se oli juuri päinvastoin.  Ihan meinaa pahaa tehdä, kun katselee vierestä.  Miten se menikään; those were the days my friend we thought they never end.                  

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (143 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten tästä voi Timo Soinikaan nousta enää ylös, kun turpaan tulee niin, että tukka pölisee? Joko Timon poliittinen ura on kokonaan mennyttä, miten käy mahdollisen eurovaaliehdokkuuden?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Joko Timon poliittinen ura on kokonaan mennyttä
"

No kauan sitäkin piti odottaa. Epäilen että vielä pitää odottaa sen about kahdeksan kuukautta.

"
..miten käy mahdollisen eurovaaliehdokkuuden?
"

Toivottavasti ja todennäköisesti huonosti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kävisikö paremmin eduskuntavaaleissa? Itse olen sitä mieltä, että Soinin asettuminen eurovaaliehdokkaaksi tulee sinetöimään sinisten kohtalon eduskuntavaaleissa. Jos Soinilla itsellään on vielä kannatusta, se kannattaisi hyödyntää eduskuntavaaleissa, näin minä näen tämän asian.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #28

Vähän siinä ja siinä. Timo on kannatuksineen palannut lähelle alkulähteitään ja ympyrä sulkeutuu. Tällä kertaa hänellä ei ole Halmeen tukea (https://www.iltalehti.fi/politiikka/20170506220012...) vetämään häntä eduskuntaan, vaan hänen tulisi itse pystyä tekemään se. Millä kaiken jälkeen? Aborttipuheilla vai seksuaalivähemmistöjen vastaisuudella vai millä? Juuri kukaan täysjärkevä ei häneen voi uskoa. Hieman epäilen että vihdoin jopa häneen eniten uskovimmatkin ovat heräilleet. Jos eivät ole, niin onhan se vähän surullista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #57

Soinin entisestä lähipiiristä on arvioitu ihan samanlaista kuin tämä sinunkin arviosi. Saa nähdä kuinka käy, jos Soini lähtee ehdolle.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Edustaja loikkarina on omat äänestäjänsä pettäjä ja periaatteessa loikkaa kauden aikana ei tulisi hyväksyä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuo on niin tekopyhää höpinää kuin olla vain voi. Puoluetta on vaihdettu ennen ja tullaan vaihtamaan vastakin. Ja nyt vain erottiin kun meno ei miellyttänyt. Ketään ei petetty vaan asioita hoidetaan edelleenkin saadulla kannatuksella aivan kuten muutkin edustajat eduskunnassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ketään ei petetty vaan asioita hoidetaan edelleenkin saadulla kannatuksella"

Soini sai äänensä perussuomalaisten äänestäjiltä eli hänellä ei ole nyt kenenkään mandaattia edustettavanaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #13

Kansanedustajan valtakirja on henkilökohtainen eikä kuulu puolueelle.Ei se sen kummempi asia ole. Ja mistä tiedät ettei Sonin äänestäjät äänestäneet esisijaisesti Timo Soinia henkilönä?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

"Kansanedustajan valtakirja on henkilökohtainen eikä kuulu puolueelle."

Saivartelua, siniset äänestettiin perussuomalaisten äänillä ja linjauksilla jotka unohdettiin heti hallituksessa. Nyt hallitus pysyy pystyssä niillä perussuomalaisten haamuäänillä joka on pahinta demokratian halveksuntaa.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #35

Oikeastaan siniset äänestettiin eduskuntaan Timo Soinin johtaman Perussuomalaisten äänestäjien toimesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten Niilo näet kaksoisloikkari vai pitäisikö sanoa kolmoisloikkari Kaj Turusen aseman, joka loikkasi ensin perussuomalaisista uusvatteihin, josta tuli sitten myöhemmin siniset ja sitten loikkasi yllättäen vielä sinisistä kokoomukseen?

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Loikkarien hallituksessa olo ei istu kansalaisen oikeustajuun ja siitä saa osansa myös kepu Sipilöineen.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Jotain uutta pitäisi sinunkin keksiä. Katso vastaus edellisestä kommentistasi, sama pätee tähän.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Oppositiossa alkaa olla hätä - jopa oman uskottavuuden arvioimesessa, joten on pakko takertua mihin tahansa rihman pätkään, joka tarjolla on. Tässä tapauksessa Timo Soinin omaantuntoon.

Nykyisen hallituksen aikaan on saatu vihdoin talous kasvuun ja julkisten menojen kasvu jatkuu, kuten aina ennenkin. Velaakin on otettu ja otetaan edelleen vauhdikkaasti. Uusia tyäpaikkoja on tullut kymmenin tuhansin.

Mitä oppositio tekisi paremmin ?

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Talous on saatu kasvuun hallituksesta huolimatta, ei sen ansiosta. Nollabudjettiin ei päästä vieläkään.

Ainut hyvä päätös joka hallituksesta tulee mieleen on alkoholilainsäädännön keventäminen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kettunen, kyllä ne on hallitusten toimenpiteiden seurauksin nostettu kasvu-uralle kaikki aiemmat " Euroopan sairaat miehet " mm. Britannia 1980-luvulla, Ruotsi 1990-luvulla ja Saksa 2000-luvulla näin näkyvimmiksi esimerkeiksi. Esimerkkejä löytyy vuosikymmenten saatossa ulkomailta ns. läjäpäin.

Suomella ja Ranskalla on edelleen edessään väistämättömät uudistukset, joilla kevennetään jäykkiä työmarkkinoita ja julkisen sektorin osuutta taloudessa - eli toisin sanoen kevennetään sosialismin rakenteita taloudessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #18

Ei sosiaaliturvaa oltu ajateltukaan tällaisen vuosikymmeniä kestävän pitkäaikaistyöttömyyden maksatukseen mutta EU ja euro tekivät Suomesta Euroopan sairaan miehen ja olemme pelkkä ajopuu, jattavana on vain niukkuutta.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #18

Ehkäpä, mutta siihen että Suomen talous on lähtenyt nousuun ei hallituksen toimilla ole ollut mitään vaikutusta. Se, kuten sanoin, on tapahtunut hallituksen toimista huolimatta, ei niiden ansiosta.

Mielenkiinnosta, miten työmarkkinoita pitää mielestäsi keventää?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski Vastaus kommenttiin #23

Minäpä väitän, että Suomen talous nousi historiansa syvimmästä suosta Sipilän hallituksen aikana parin vuoden viiveen jälkeen 7 vuotta muuta Eurooppaa jälkikäteen. V. 2011 -2015 homma ei hoitunut sateenkaarihallituksen aikana, vaan velkaannuttiin lyhyellä aikaa yli 50 miljardia euroa päättömän politiikan seurauksin.

Demareilla ja vihervasemmistolla ei ollut muuta lääkettä montun pohjalla, kun lisätä julkisia menoja, veroja ja sosialismia Kreikan tapaan.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #131

No siis okei, jos vertaat sixpäkkiin niin siihen verrattuna hallitus on tehnyt hyvää työtä. Ei se että edeltäjä oli ehkä käsittämättömin hallitusrakennelma Suomen historiassa tarkoita että nykyinen hallitus on tehnyt hyvää työtä, se tarkoittaa vaan sitä että edeltäjä oli todella huono. Mutta sinä siis uskot että hallitus on kikyllä ja työttömien vajaan 5% tukien leikkauksen avulla nostanut Suomen talouden kasvuun? En ole valtiontalouden erityisasiantuntija mutta pidän todistettuna että 90-luvun lama piteni huomattavasti Suomessa silloisten Suomessa tehtyjen päätösten takia. Kysymys sinulle: olivatko nämä väärät päätökset säästäviä vai "tuhlaavia"? Mitä hallitus nyt on tehnyt mikä on mielestäsi hyvää ja oikeaa politiikkaa?

Ja sitten on vielä tää toinen kysymys jonka jo kerran esitin: Miten keventäisit työmarkkinoita?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #134

Itse asiassa Kataisen-Stubb:n hallitus peräkkäin Sipilän hallituksen kanssa ei pystynyt estämään maailmanlaajuisen nousukauden ulottumista lopulta Suomeenkin. Pystyivät kuitenkin tumpeloinneillaan siirtämään sitä sen verran, että nyt kun täällä se alkoi, muualla se on jo ohi ja vetää parhaillaan mukanaan myös Suomen laskevaan sykliin. Kiitos noiden hallitusten tämä kansainvälisen talouden noususykli jäi käytännössä hyödyntämättä.

Kikyttelyn ja työttömien "aktivoinnin" lisäksi hallituksen "saavutuksiin" voisi lisätä sanktiopolitiikan jossa hallituksemme on ollut suorastaan yli-innokas. Ei pidä myöskään unohtaa koulutusleikkauksia.

Toki monia "uudistuksiaan" hallitus on joutunut myös vetämään takaisin tai jättämään kesken oman osaamattomuutensa takia. Se on meidän tavallisten taatiaisten kannalta ainoa hyvä puoli tässä Sipilän koplassa.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Soinin arvostus tulee tämän myötä nousemaan yli puoluerajojen.

Puna-viher-rkp:n noitavaino ei vain Soinia vaan ylipäänsä perinteisiä suomalaisia arvoja vastaan alkaa saada stalinistisia piirteitä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Uskotko oikeasti noin Marttila?

Minä puolestani äänestän varmasti ensi eduskuntavaaleissa kansanedustajaa, joka äänestää Soinille epäluottamusta. Jos joku helsinkiläinen hallituspuolueen kansanedustaja äänestää epäluottamuksen puolesta, hän varmistaa nähdäkseni itselleen vaaleissa ison äänivyöryn.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

En tarkoita poliittisen suosion kasvua. Tarkoitan Soinin henkilökohtaista moraalista arvostusta, jonka rinnalla poliittinen ääntenkalastus on halpaa teatteria.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #39

Ymmärränköhän kommenttiasi yhtään.

Sinä siis katsot, että Soinin henkilökohtainen moraalinen arvostus kasvaa yli puoluerajojen niin suureksi, etteivät eivätkä päättäjät äänestäjät häntä halua valita minkään luottamustoimeen?

Miten tuollainen määrittää poliitikon arvostuksen? Eikö poliitikko nimenomaan pyri olemaan äänestäjien luottamuksen arvoinen? Päinvastainenko vasta määrittää oikean arvostuksen?

Ei Soini puheillaan nouse Tuomiojan sarjaan.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #63

Soinin puolue on nykyisin kuten tiedossamme on Siniset tjms, oman aikamme SKYP.
Puoluepoliitikkona Soini lähestyy jokseenkin varmasti finaalia, uransa ehtoota.
Loikkaus ulos perustamastaan puolueesta osoitti aitoa pakokauhua Halla-ahon edessä.
Tuon pakokauhun järkevyydestä ja miehekkyydestä voidaan epäilemättä olla montaa mieltä.

Mutta on Soinilla ainakin yksityishenkilönä jäljellä jotain arvokasta ja kestävää; jotain sellaista, mihin vanhat puoluekonkarit kuten vaikkapa Juhantalo, Kankaanniemi, Kanerva ja monet monet muut eivät koskaan pääse. Niemeläiselle ei varmaan ole tämä asia valjennut. Vaan minäpä kerron:

Timo Soini on näet pysynyt uskollisena sille yleisinhimilliselle ja moraaliselle linjalle, jonka hän on omaksunut vuosien kuluessa. Juhlavasti sanottuna kansan syvät rivit antavat kunnioituksensa nimenomaan tuolle moraaliselle ryhdille ja vakaumukselle, jota Soini ei ole suostunut myymään poliittisten pisteiden toivossa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #76

Soinilla on toki vakaumuksensa, ihan samalla tavoin kuin mainitsemallani Tuomiojalla. Seppäsen ja Tuomiojan vakaumus on taatusti vahingollisempi Suomelle ja Suomen maineelle kuin Soinin. Heitä arvostetaan siitä, että pitävät kantansa elämänsä loppuun. Jostain kumman syystä Räsänen tai Soini eivät koskaan saa arvostusta "ryhdilleen". Johtuukohan se siitä, että heidän ryhtinsä näkyy vain pilkahduksina ja mitättömissä pikkuasioissa. Tuomioja ja Seppänen olivat vahingollisia kaiken aikaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #76

#76 Tuo SKYP on hyvä avata = Suomen Kansan Yhtenäisyyden Puolue! Eikö?

Mutta tuohon Soinin uskollisuuteen vakaumuksesta, jonka Soini, oman kertomansa mukaan, löysi aikanaan ahdinkonsa myötä, eli katolisuuden, on varmasti voimavara, joka kantaa.

Olen ollut katolisen miehen puoliso ja tiedän, että ripittäytyminen mahdollistaa synneistä puhdistumisen. Tai, ainakin pahoista teoistaan ja ajatuksistaan voi käydä puhumassa papille, joka on kopissaan, pappia ei näy, vain ääni kuuluu.

Pappi, jonka ripillä käydään, ei saa paljastaa edes murhaa. Pappi voi kuitenkin kehottaa hakeutumaan poliisin pakeille.

Luterilainen kirkko on tuomitseva. Katolinen kirkko armahtava.

Ev.lut kirkko palvelee kuitenkin diakonian tai perheneuvonnan kautta, armahtavana.

Se ei kuitenkaan ole sama, sillä joudut kohtaamaan auttajat face to face. Joskus häpeä voi olla niin suuri, että auttajan kohtaaminenkin on ylivoimaista.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #94

"Mutta tuohon Soinin uskollisuuteen vakaumuksesta, jonka Soini, oman kertomansa mukaan, löysi aikanaan ahdinkonsa myötä, eli katolisuuden, on varmasti voimavara, joka kantaa."

Soinin ahdinko syntyi naisen oikeuksien vahvistumisesta evankelis-luterilaisessa kirkossa:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000027195.html

Soinin vakaumuksena ja voimavarana näyttää olevan pitkän linjan naisvihamielisyys.

Käyttäjän jormanordlin kuva
Jorma Nordlin Vastaus kommenttiin #39

Soini ei aborttia vastusta, älkää elätelkö yhtään sellaista uskomusta. Ettekö yhtään ole seuranneet politiikkaa?

Soini uhkasi heittää pyykeen kehään hallituksessa liittyen turveverotukseen, sitä hän ei tehnyt abortin suhteen. Hän kannattaa hallituksessa aborttia.

Abortin vastustamismielenosoitukset olivat Soinilta pelkkää teatteria ja kokeili kepillä jäätä, josko kannatus lähtisi nousemaan. Ei lähtenyt, sinisten kannatusprosentti ei noussut.

Helppoa se sellainen politiikan tekeminen on, jossa keinolla millä hyvänsä houkutellaan äänestäjiltä äänet ja sen jälkeen vaalikampanjamateriaali ja vaaliohjelma roskikseen ja hallitukseen.

Edes abortin vastustajat eivät näytä Soinia kannattavan, muutama yrittää uskoa johonkin hänen moraaliin, joka on pelkkää poliittista peliä. Moraali venyy reippaasti, jos on ministerin paikkoja tiedossa.

Tämä vain ei enää internet-aikakaudella toimi. Soini on 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun poliitikko, joka edustaa aikakautta internetin alkuajoilta. Maailma on muuttunut.

Miettikääs lukijat oikeasti mikä se sellainen elämän ja kuoleman kysymys on, jossa se kuolemavaihtoehto käy mukavasti jos on ministerin paikka tiedossa? Mitä moraalia sellainen edustaa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #115

Mielenkiintoinen näkökanta sinulta Jorma. Ei voi suoralta kädeltä tyrmätäkään, kun noin hyvin perustelit. Tuo esimerkki oli hyvä. Jos Soini olisi niin vakaumuksellinen kuin antaa ymmärtää, niin ei varmasti turvejuttu olisi ollut niin kova pala kuin aborttiasia.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #115

Kaima todistaa vahvasti Soinin poliittisesta silmästä avautuvista näköaloista.

Toisaalta kuitenkin tekisi mielini ajatella, ettei turvekaan ole Soinille periaatteen kysymys. Se vain oli aihe joka nousi hallituksessa esille ja siihen oli helppo tarttua. Abortti, josta Soini on tehnyt kantansa niin selväksi etten ainakan minä sitä epäile, ei ole siellä tullut esille. ja Soini ilmeisesti tajunnut, ettei kannatakaan.

Epäilen, Soinin moraalisten pohdintojen johtaneen joustavuuteen myös jos turvekysymys olisi alkanut uhata hänen hillotolppaansa. Onhan hän osoittanut melkoista joustavuutta niin puolueen harjaamisen kuin porukassa pysymisenkin suhteen.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Et näe ongelmana sitä, että ulkoministeri sotkee jatkuvasti omia poliittisia agendojaan ulkoministerin pestiin ja Suomen viralliseen linjaan? Parhaassa tapauksessa tuo on vain ammattitaidottomuutta pahimmassa tapauksessa Soini on valmis uhraamaan Suomen maineen ja edun oman poliittisen puuhastelunsa alttarille.

Mitä taas sinisiin tulee, niin itse asiassa minä ja varmasti monet muutkin "vihrevasemmistolaiset" toivomme, että siniset pysyisivät puoluekartalla sillä he kamppailevat äänistä lähinnä perussuomalaisten kanssa, ja mielummin näen, että äänet menevät perussuomalaisten kevytversiolle kuin perussuomalaisille. Näin molemmat ryhmät pysyvät heikkoina.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Etsipä se teksti missä Soini on ollut Suomen virallista linjaa vastaan. Ihan sanasta sanaan kopioit sen tähän niin nähdään mekin jotka emme siitä niin varmoja ole.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen

Eiköhän Suomen virallinen linja ole että aborttioikeus on ihan hyvä olla olemassa? Olemmeko tästä yhtä mieltä? No mitä mieltä on timosoini?

"Mitäkö olen mieltä sikäläisen Senaatin viimeöisestä päätöksestä?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #15

Juuri näin.
Senaatin mutta kyse ei ollut Suomen senaatista , eikä Soini edes sanonut mitä mieltä hän siitä päätöksestä oli vaan jätti meille lukijoille mahdollisuuden arvata.
Kyllä on vähän aiheita välikysymykselle jos tämä oli se teksti jossa Soini sanoi jotain Suomen kannasta poikkeavaa.
Jatka etsintää saattaahan se olla että löydätkin jotain raskasta Suomen linjan kannalta poikittaista sanottua.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #40

Ethän sä nyt ole edes tosissasi?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #42

No, löysitkö? Jos tehdään välikysymys tai esitetään epäluottamus niin olisihan se ihan mukava että pystyttäisiin kertomaan missä kohtaa on sanottu tai kirjoitettu väärin. Jos vain median hurjimpien paisuttelujen mukaan eletään niin aika hulluksi menee. Niin että jatka etsintää sitkeästi, paljonhan se Soini on puhunut niin että pitäisi sieltä jotain oikeatakin sanottavaa löytyä.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #49

Katsotko todistetuksi että timosoini on aborttia vastaan, henkeen ja vereen? Minä katson. On toisaalta totta että tyypillisenä savolaisena soini ei uskalla kirjoittaa itse asiasta (tai en ainakaan pintaraapaisulla muuta löytänyt) mutta muotoilee asian niin ettei ainakaan minulle jää epäselväksi mitä ajetaan takaa. Ja jos maamme ulkoministeri kirjoittaa omaan plokiinsa mielipiteitä jotka ovat Suomen kannan vastaisia, kyllä minä näen siinä ongelman. Sinä selvästikään et.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #54

Nyt minä kyllä niiin mieleni pahoitin. Me savolaiset emme ole tehneet mitään niin pahaa, että meitä saisi verrata T.Soiniin. Hänhän on syntyisin Raumalta ja asunut miltei koko ikänsä Espoossa. Siis tyypillinen länsisuomalainen.

Myöskään me emme jätä itse kirjoittamatta ja sanomatta omia juttujamme. Saatamme vain, ihan kuulijan ja lukijan älliä kunnioittaaksemme käyttää hieman monimuotoisempia ilmaisuja. Valitettavasti luottamuksemme muiden käsityskykyyn aika useinkin ylittää sen.

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #87

Anteeksi. Otan sanani takaisin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #87

#87 Jorma, kiitos, että huomioit! Itsekin savolaisena ihmettelin, milloin Soini on ehtinyt Savoon saakka, mutta nythän se selvisi.

Savolaisena olen oppinut moni-ilmeisen kielen, jota täällä harkiten käytän.

Sutkauksia on paljon, mutta niitä ymmärtävät vain syntyperäiset savolaiset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #15

Millä tavoin abortti on mainittu Sipilän hallituksen ohjelmassa?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #51

Ei hallitusohjelmassa ole mainittuna lapsilisiäkään. Itsestäänselvyydet ja asiat, joita ei ole tarvetta muuttaa, jäävät mainitsematta.

Jos asia muuttuisi, olisi hallitusohjelmaan pitänyt kirjata aborttioikeuden rajoittamispyrkimys. Nyt olisi ollut syytä kirjata ainakin se, että ulkoministeriö pyrkii siihen, että aborttioikeutta rajoitetaan maailmalla. Jos tämä olisi ollut hallitusohjelmaan kirjattuna pyrkimyksenä, ulkoministerin erottamista ei oltaisi vaatimassa. Ehkä oltaisiin pyritty erottamaan koko hallitus.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #64

Ainakaan Soinin toiminta ei ole hallitusohjelman vastainen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #73

Kyllähän se nimenomaan on. Muutenhan hallitusohjelmaan olisi kirjoitettu Soinin toiminta ulkopoliittiseksi tavoitteeksemme.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuomiojan ja Halosen toiminta oli tuolta osin huomattavasti näkyvämpää ja estottomampaa. Näitä kahta ajoi eteenpäin omat agendansa ja ideologiansa. Jostain syystä meidän on helpompi arvostaa heidän ideologiaansa ja antaa anteeksi aiheuttamansa vahingot.

Minusta uskonto ei kuulu politiikan tekemiseen. Olisiko se kansalaisten syvien rivien taustalla ja myös syynä siihen, ettei Soinin lipsahduksia katsota läpi sormien?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen samaa mieltä Kai. Uskontoa ei pitäisi sekoittaa politiikkaan, mutta miten se onnistuu ja onhan meillä puoluekin, jonka nimi viittaa uskontoon tavalla tai toiselle. Kristillisdemokraatit. Vai mitä tuumit?

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Sinipiiat saloilla nousevat, ja Timosta tulee pääministeri. Heh heh.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Itsekin suhtaudun varauksellisesti vapaaseen aborttioikeuteen, enemmin pitäisi korostaa sekä isän että äidin vatuuta syntymättömästä lapsesta. Suurin osa aborteista tehdään sosiaalisin perustein, eli aborttia pidetään ehkäisykeinona.

Soinin suurin rasite on se lehmänkauppa jonka teki, jotta ministerinpaikka varmistuisi. Pestin hän kuitenkin hoitanut hyvin.

Ihmettelen opposition toimia sillä Suomella ja koko maailmalla on edessään suuria ongelmia? Ekokatastrofi, ruokahuollon tulevaisuus, demokratioiden tulevaisuus, mahdolliset laajentuvat sodat...

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Edes vasemmistopuolueet eivät näe ongelman ydintä vaikka ovat olevinaan pienen ihmisen puolella. Käytännössä juuri vasemmistopuolueet usuttavat palkansaajia/pienyrittäjiä toisiaan vastaan vaikka olemme tulevaisuuden suhteen samassa veneessä. Ongelman ydin on markkinajättien/suurpääoman globaali valta. Valtioilla ei juuri enää ole sanavaltaa.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tarkistan vain ettei tämä ole ironiaa, sillä sen verran outona koen väitteesi.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #16

Ei ole ironiaa, olen täysin vakavissani!

Ihmiset eivät edes näe missä ne todelliset ongelmat ovat. Mikäli kehitys jatkuu nykyisenkaltaisena hukka meidät perii. Tällä hetkellä jopa demokratiat ovat vaarassa. Ekokatastrofi voi olla lähempänä kuin uskommekaan - Kiinassa omenapuita joudutaan jo pölyttämään ihmiskäsin koska pölyttäjiä ei ole riittävästi. Miten ruokahuollon käy jos pölyttäjät kuolevat? Ilmastonmuutos on tähän verrattuna pikku juttu.

Toivon että päättäjät heräävät! Tarvitaan globaalia valtioiden välistä yhteistyötä - mutta jos markkinajätit yksin saavat päättää mitään ei tapahdu. Suuri osa maailman pääomista on muutaman ukon hallussa. Se ei ole tervettä kehitystä.

1. Tarvitaan lisää luonnontilaista maisemaa, lisää metsiä. Maailman raharikkaat pääomanhaltijat mukaan näihin talkoisiin.
2. Saastuttaminen ja roskaaminen kuriin
3. Kulutus alas tekemällä kulutustavarat kestävämmiksi.
4. Lihan syönnin väheneminen
5. Äärimmäistä kuivuutta kestävien ruokakasvien kehittäminen

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #52

Kerrotko Hillner, miten tämä liittyy aborttioikeuteen?

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner Vastaus kommenttiin #66

Ei oikeastaan mitenkään! Mutta, mutta sittenkin paljon. Ihmisten aika menee kinastelemiseen asioista, joilla ei ole mitään tekemistä ihmiskuntaa kohtaavien ongelmien kanssa. Olen pettynyt ihmisiin ja puolueisiin, kaikkiin puolueisiin.

Vihreiltä esim. puuttuu kunnon linja. Suurin osa heistä ei ymmärrä ekologiasta riittämiin, kunhan höpöttävät jonnin joutavia. Vihreissä on liikaa ns. huuhaa-porukkaa. Siellä on joitain hyvinkin osaavia ja ajattelevia ihmisiä, mutta nämä ei päätä vihreiden linjasta. Esimerkiksi Soininvaara, Haavisto, Eero Paloheimo (valitettavasti Paloheimo on tainnut erota vihreistä).

Haluan sanoa että vihervasemmiston pitäisi keskittyä tärkeisiin asioihin. Hyökkäämällä Soinin kimppuun tekaistuilla syillä ei ratkaista mitään oikeaa ongelmaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #72

Ihmisoikeudet näyttäytyvät sinulle mitättömyytenä. Soinin ja Perussuomalaisten kimppuun on hyökätty myöskin siitä syystä, etteivät nuo äärioikeistolaiset piittaa maahanmuuttajien ongelmista, homoseksuaalien eikä transsukupuolisten asemasta. Ihmisille näillä kysymyksillä on isompi merkitys kuin yhtenä isona kysymyksenä esiin nostamallasi roskaamisella.

Tietenkin roskaaminen on tärkeää saada kuriin, mutta kyllä päivittäisessä elämässä ihmisoikeuksien kunnioittaminen ja arvostaminen on näkyvää. Siinä esimerkiksi persuilla on eniten opittavaa.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #72

Todellakin, todella suuret ongelmat ovat toisaalla kuin persulit ja sinikot ja etenkin niiden ratkaisut. T.Soinikin voisi keskittyä niihin eikä kiertää ulkomaita myöten riekkumassa naisten oikeudesta päättää omasta kehostaan.

Toisaalta toki lienee parempi, että Soini ei puutu isompiin asioihin vaan antaa ne muiden hoidettavaksi. Onpa myös tullut mieleeni, että persuleilla ja nyttemmin myös sinikoilla on oma tehtävänsä johtaa ihmisten mielenkiintoa tärkeistä ja todella elämäämme vaikuttavista asioista lillukoiden varsiin. Hehän ovat olleet varsin näpsäkkä keino saada vähäväkisiä usutettua toisten, mahdollisesti vielä huonommassa asemassa olevien kimppuun.

Loppujen lopuksi aborttipäätös ei ole yksittäiselle sen tekijälle mikään pieni juttu enkä kaipaisi sen äärellä oleville vielä uskovaisia heitä syyllistämään.

P.s. Aborttioikeus ei tarkoita aborttipakkoa.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Heti alkuun se, että Soini on virkamatkallaan ministeri. Tästä johtuu se että hänen yksityismielipiteensä väistämättä voidaan liittää virkatoimintaan jolloin kyse on silloin myös Suomen linjasta. Oman käsitykseni mukaan Soini on vähän törttöillyt.

Todennäköisesti Soini ottaa toiminnastaan oikeuskanslerilta pikku nuhteet mutta se on täysin riittävä seuraamus. Kunnioitan silti yksityishenkilön oikeutta esittää omia uskonnollisia vakaumuksiaan mutta ministerin pitäisi ymmärtää ero yksityishenkilön ja ministerin toiminnan välillä.

Mitä tulee ituhippikommareiden (vihervasemmiston) toimintaan potkujen järkkäämiseksi Soinille, pidän toimintaa jopa oksettavana. Jos ituhippikommareiden aatemaailmaan kuuluvat miltään osin syrjinnänkielto ja perustuslain takaamat perusoikeudet, potkujen vaatiminen lakiin perustuvan uskonnollisen vakaumuksen esittämisestä on totaalista idiotismia ja tekopyhyyttä vailla vertaa. Näkee että oppositiolla on vaikeaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Samaa mieltä kanssasi Pasi. Soinin olisi pitänyt tehdä selvemmäksi, missä roolissa omia mielipiteitään esittää.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Onko Soini edes esittänyt omia mielipiteitään ulkomailla? Kynttilän polttaminen on ehkä sitten Suomen linjan vastaista?

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri Vastaus kommenttiin #41

Älä Martikainen esitä hölmömpää kuin mitä olet. Jos et tiedä asiasta mitään, älä viitsi kommentoida.

Kynttilän polttelu tuskin on Suomen linjan vastaista yhtä paljon kuin piereskely ulkomailla, mihin Soini suurella todennäköisyydellä on syyllistynyt. Jos taas ulkoministeri virkamatkallaan esittelee Suomen linjan vastaisia mielipiteitään plokissaan ja marssii oman näkemyksensä mukaisissa hihhulibileissä, se saattaa jo ollakin.

Asia ei ole meidän tutkittavana, vaan oikeuskanslerin. Eiköhän se kohta selviä saako Soini nuhteita vai ei. Mielipiteeni on että pikku nuhteet tulee mainitsemillani perusteilla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #71

No mistäs Soinia sitten halutaan kurmuuttaa kun kukaan ei halua sanoa niitä lauseita mitkä ovat Soinin sanomina olleet Suomen virallisen linjan vastaisia. Median nostaman hässäkän ei luulisi voivan vaikuttaa eduskunnassa pidettäviin äänestyksiin eikä median esittämien mielipiteitten. Vain todelliset sanomiset antavat aihetta jos niitä on ollut. Kukaan ei vain tänäänkään ole niitä halunnut esiin tuoda ,on vain jatkettu median hömppää.

Et kai voida ajatella että rivien välistä lukemalla saatetaan asioita eduskunnan äänestykseen? Vai voiko?

Käyttäjän TyyneMarjattaLouhimaa kuva
Tyyne Louhimaa

Odotan ja toivon linkkiä niihin Soinin mielipiteiden esityksiin, joista puhut ja joista Suomi kohisee epäluottamuslauseen kera! Missä ja mitä hän on esittänyt? Kun kantaa tivataan ja kysytään, hän tietysti vastaa. En ole huomannut pienintäkään arvostelua maamme aborttilakia kohtaan tai vaatimuksia muuttaa sitä? Maakuvaamme maailmalla heikentäisi taatusti enemmän se, että meillä ei voisi olla ministerinä, jos puolustaa sikiön ihmisoikeuksia. Mutta tosiaan laittakaa, please, linkkejä hänen lausuntoihinsa! Kiitos!

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #58

Hienoa Tyyne, tuota samaa olen tivannut jo monessa kommentissa mutta sitä ei nämä median höynäyttämät ole olleet ymmärtävinään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Poliittista teatteria, joka ei johda mhinkään.

Siniset ilmoittavat hallituskavereille, että jos Soini lähtee, niin kaatuu hallituskin.

Arvatkaapa miten käy?

Ai että Soinin taki Sipilä ja Orpo kaatavat soten ja hallituksen?

No ei todellakaan.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Koko peli on tekopyhää pelleilyä. Kaikki ovat Soinin kannat ja tavat tienneet, ja nytkö se vasta tänään sotii arvopohjia vastaan? Soinilla on sananvapaus ministerinäkin (mikäli vain ilmoittaa kantansa olevan henkilökohtainen eikä virkaan mitenkään liittyvä). Ja kaikki Suomessa ovat nuo Soinin henkilökohtaiset ja typerät (IMHO) kannat tienneet jo aikaisemmin elleivät ole eläneet säkki päässä ja ilman nettiä tai edes tv:tä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tästä olen samaa mieltä kanssasi Rami. Täytyy tehdä selväksi missä roolissa puhuu omia mielipiteitään. Jos ja kun Soini olisi tuonut sen selvemmin esille, missä roolissa hän esittää aborttikantojaan, niin tässä tuskin olisi ollut mitään ongelmaa ja mölyt olisi jäänyt mahaan.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

". Jos ja kun Soini olisi tuonut sen selvemmin esille, missä roolissa hän esittää aborttikantojaan"
Onko olemassa muuta kuin se kynttilänpolttaminen? Pidettiinkö palopuheita kynttilän polttamisen rinnalla?

Käyttäjän soppakour kuva
Antti Kettunen Vastaus kommenttiin #43

Pari plokipostausta saattaa olla. Vai etkö niitäkään ymmärrä?

Pekka Iiskonmaki

Soini on vähintään rivikatolinen.

Kantti petti. Vaihtoehdot huumeet tai uskonto.

Soini laittoi huutokauppaan äänestäjät.

Soini on Juudas.

Soini myi/petti muutamasta kultakolikosta omansa.

Pettäjän tie
On tuskainen käy harhaan
Vei valhe sun
Elon uran politiikassa.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Leikitäänpä että Huhtasaaresta olisi tullut jonkun ihmeen kaupalla presidentti. Suomen ulkoministerin marssiessa aborttia vastaan Kanadassa olisi presidentti edustamassa vaikkapa USA:ssa ja siellä vapaa-aikanaan marssisi kreationismin puolesta evoluutioteorian opettamista vastaan.

Mut hei, koska omantunnon asia...

Ulkoministeri ja presidentti edustavat Suomen näkemyksiä ulkomailla ja heidän pitää toimia sen mukaisesti. Lisäksi ulkopolitiikassa on perinteisesti vältelty ottamasta kantaa toisen maan sisäisiin asioihin, mistä näissä on ollut kyse.

Soini voi ihan vapaasti omantuntonsa pohjalta kirjoitella Suomessa vaikka mitä abortista, mutta kriittinen virhe tulee siinä, kun hän on liittänyt sen jo kahden ulkomaan asioihin ollessaan ULKOMINISTERI.

Luottamuskysymys on hyvinkin perusteltu, sillä Soini ei edelleenkään omasta mielestään ole tehnyt mitään väärää. Tämä samalla tarkoittaa sitä, että hän voi tulevilla vierailuila jatkaa tällaista toimintaa.

On syytä mittauttaa onko tällainen toiminta ulkomisterille sopivaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voihan Niko olla, että tästä äänestettäessä jotkut hallituspuolueen kansanedustajatkin joutuvat pureskelemaan asiaa kahteen kertaan ennen kuin päättävät mitä nappia painavat.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Oma veikkaukseni on, että hallituspuolueiden kansanedustajat puhutaan ruotuun eikä tämä äänestys ole mikään omantunnonkysymys. Voivat pureskella, mutta Soini jatkaa.

Jos ajattelee riskianalyysin kautta, niin erottamisen jälkeen Soini pystyy tekemään tästä sellaisen populistisen farssin ettei mitään rajaa.

Toiseksi Soinille lienee annettu lupauksia ja hänellä on paljon kulissien takaista tietoa sopimisesta Sinisten synnystä sekä jatkosta hallituksessa. Melkoinen riski mikäli Soini alkaa laulaa. Tämä lienee yksi Soinin ylimielisyyden syy tässä asiassa.

Kolmanneksi voi pohtia kuka olisi korvaaja Sinisten riveistä, Simon Elo? En näe oikein tolkkuja vaihtoehtoja loppukaudeksi. Pysyisivätkö Siniset taas ruodussa mikäli homma annettaisiin jonkun muun hallituspuolueen jäsenelle..

Moni hallituspuolueen kansanedustajistakin voi olla tällaista vastaan, mutta heidät kyllä laitetaan äänestämään jatkon puolesta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #48

"Toiseksi Soinille lienee annettu lupauksia ja hänellä on paljon kulissien takaista tietoa sopimisesta Sinisten synnystä sekä jatkosta hallituksessa. Melkoinen riski mikäli Soini alkaa laulaa. Tämä lienee yksi Soinin ylimielisyyden syy tässä asiassa."

Tieto on todellakin valtaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #48

Kyse on joidenkin mielestä myös koko hallituksen luottamuksesta, jos Soini äänestettäisiin ulos. Näinhän on jo asiaa tuotu esille, joten ei Soini menetä virkaansa, vaikka voisi tehdä paljastuksia, jotka olisivat joillekin tahoille erittäinkin haitallisia, jos saisi potkut. En jaksa uskoa kuitenkaan siihen, että Soini alkaisi "laulamaan".

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Soinista on tullut hallitukselle painolasti tavallaan ylimielisellä toiminnallaan. Ainoa oikea ratkaisu tässä tilanteessa oli Soinin oma ero. Silloin asiasta ei tarvitsisi äänestää. Jos siniset ovat nimenomaan mukana hallituksessa turvaamassa sen politiikan jatkumista, johon he sitoutuivat 2015, tuo olisi se henkilökohtainen uhraus, joka nyt tarvittaisiin.

Eron voisi perustella ihan hyvin niin hallituksen toiminnan helpottamisella kuin henkilökohtaisillakin syillä. Ihan miten vain haluaa asian esittää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Juho. Turha toivo. Soinista ei ole ikimaailmassa pyytämään itse eroa tai sitten olisi maailman kirjat ihan sekaisin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #37

#37 Vesa, juuri noin! Luulen, että mies käyskentelee koiransa kanssa Iivisniemen rantaraitilla hymy korvissa ja uusia sloganeita pohtien!

Toisaalta, onhan mahdollista, että Soini tiedostamattaan/tietoisesti toimii siihen suuntaan, että vapautuisi ratkaisuistaan, jotka 'ehkä' kolkuttavat omaatuntoa (omiensa pettäminen).

Kolmanneksi, ministerin pestissä pysymisen tärkeys hiljensi kaikki ulkoatulevat ja miksei sisäisen äänenkin. Nyt, ministerivuosien tien päässä näkyy jo Stop -merkki, joten uskonnollinen vakaumus nostaa päätään ja ehkä toivo fundamentalistien äänistä saattaisi auttaa jatkoon.

Koska Soinin pään sisään ei kuitenkaan ole minkään valtakunnan reittiä, niin kaikenlaiset tulkinnat elävät ja ruokkivat toinen toistaan. Niin näissä minunkin arvioinneissani.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Mirjami, mielenkiintoinen keskustelu ja äänestys kuitenkin on edessä ja sillä voi olla vaikutusta joidenkin kansanedustajien tulevaisuuteen, vaikkei Soini saa potkuja ja vaikka saisikin, niin siinäkin tapauksessa.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #37

Luultavasti olet oikeassa. Tietyllä tavalla tämä kuitenkin vertautuu vaikkapa Heidi Hautalaan. Hänhän katsoi paremmaksi erota siinä vaiheessa, kun hänen (pienet) virheensä muodostuivat rasitteeksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #110

Soini ja Hautala ovat ihan eri maata. Soinin ego ei kestä eroa ja kovilla se on ollut ja koville ottanut sen jälkeen, kun jätti perustamansa puolueen, jos et ole sattunut huomaamaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #129

Joo, Hautala taitaa kuitenkin olla enemmän joukkuepelaaja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #137
Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #138

Joensuu ja Levonen epäilevät H.hautalan ja T.Soinin olevan erilaisia suhteessaan joukkoihinsa. Olisin taipuvainen olemaan erimieltä. On totta, että heidän ulkoisessa käytöksessään on eroja mutta epäilen niitä vain taktisiksi. Hehän ovat valinneet itselleen erilaiset kohdejoukot ja siten vaikuttamisen keinojenkin tulee olla erilaisia ulkomuodoltaan. Molemmat ovat hyväksikäyttäjiä jotka ajavat kylmästi omaa etuaan mutta eritavalla kalustetuissa huoneissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #139

Kyse oli siitä, kumpi on parempi joukkuepelaaja. Kumpi sinun mielestäsi näistä kahdesta, jotka mielestäsi kylmästi ajavat omaa etuaan, jos pitää valita?

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen Vastaus kommenttiin #140

En suostu tekemään Levosen tyrkyttämää valintaa. Sehän on kuin ruton ja koleran väliin joutuisi.

En kuitenkaan usko Hautalan olevan yhtään parempi "joukkuepelaaja" kuin Soininkaan. He ovat mukana joukkueissaan vain niin kauan kuin kun se itseä hyödyttää. Jos hyöty uhkaa lakata, siirrytään seuraavan hillotolpan juureen.

He ja heidän joukkueensa vain pelaavat eri taktiikalla miellyttääkseen hieman erilaisia yleisöjä. Elämysmarkkinoillahan hyöty saadaan paljolti kohdeyleisön miellyttämisen kautta. Minä en katso kuuluvani kummankaan kohderyhmään.

Jari Ikonen

Ei soinin tekemiset hallitusta kaada eikä sitenmuuta mitään. Soten ajamista päin seinää jatketaan hinnalla millä hyvänsä.

Onhan hän aiemminkin kunnostautunut suomen linjan korostamisella mm. Turkin ankarassa olleilla suurlähettiläspäivillä ilmoittamalla että ”suomella js turkilla on samat perustavanlaatuiset arvot”

Hallituksessa olleilla ”Arvo Pohja” -ministereillä ei tähän ollut senkummempaa huomauttamista. Tosin ei presidentti Niinistökään pyytänyt Ulkoministeriä harjoittamaan ”tehokasta katumista”.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Näiden ”puuhamiesten” kannattaisi katsoa, mitä Suomen Perustuslaki sanoo esimerkiksi yhdenvertaisuudesta ja vakaumuksesta.

2 luku

Perusoikeudet

6 §

Yhdenvertaisuus

Ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

Ketään ei saa ilman hyväksyttävää perustetta asettaa eri asemaan sukupuolen, iän, alkuperän, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, terveydentilan, vammaisuuden tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella.

2. luvun 6 §:n 2. momentista löytyy lakiin kirjattuna sana vakaumus. Luulisi nyt päättävissä elimissä olevien lainsäädäntötyötä tekevien ihmisten olevan tietoisia edes siitä, mitä tämän tasavallan Perustuslaki sanoo.

Perustuslakia voisi verrata eräänlaiseen ”oikeuspuun” runkoon, jossa muut lait ovat siitä haarautuneita oksia aina ohuimpaan varpuun saakka.

Mihin on kadonnut kunnioitus Perustuslakia kohtaan?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Mihin on kadonnut kunnioitus Perustuslakia kohtaan?"

Jukka arvaapa kuinka monta kertaa ja kuinka monen asian kohdalla sitä on itse kukin joutunut välillä miettimään. Voisi myös kysyä, mihin on kadonnut kunnioitus Suomen lakia kohtaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Mä en ymmärrä miten tämä on niin vaikeaa... Itse vakaumus ja teot ovat eri asia.

Otetaan esimerkki:

Biologian opettaja on katolilainen ja samalla kreationismin kannattaja eikä usko evoluutioteoriaan.

Mikäli koulu jättäisi palkkaamatta henkilön siksi, että hän on noita kahta olisi kyseessä syrjintä eikä yhdenvertaisuus toteutuisi. Tai jos hänet erotettaisiin pelkästään noiden vuoksi, niin silloin oltaisiin yhdenvertaisuutta vastaan.

Jos opettaja kieltäytyisi opettamasta operussuunnitelman mukaisesti omantunnon ollessa sitä vastaan ja opettaisi kreationismia, niin hän ei voisi toimia tehtävässään. Hänen tekonsa muodostavat ongelman, ei itse vakaumus. Jos hän ei vakaumuksensa vuoksi voi toimia tehtävän edellyttämällä tavalla, niin voidaan erottaa eikä kyse ole syrjinnästä.

Soinin vakaumus ei ole ongelma vaan hänen sanansa ja tekonsa. Kuten opettajakaan ei hän voi tuossa toimessa vakaumuksensa vuoksi tehdä mitä vaan.

Otetaan vielä toinen esimerkki:

Pörssiyrityksen toimitusjohtajaksi valitaan henkilö, joka on vakaumukseltaan skientologi. Jos hän toimitusjohtajana tiedotustilaisuutensa lopuksi ryhtyisi saarnaamaan vakaumuksen mukaista uskontoa, niin kenkää tulisi eikä kyseessä ole syrjintä eikä vakaumuksen kunnioittamatta jättäminen vaan se, että hän on toiminut vastoin yrityksen etua.

Vieläkö on tarpeen laittaa lisää esimerkkejä vai alkaako ero itse vakaumuksen ja tekojen välillä hahmottua?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Elämänpolkua aika pitkään kulkeneena olen todennut, että lakia tulkitaan kolmella eri tavalla: niin kuin se kirjoitetaan, niin kuin se luetaan tai niin kuin se kavereiden kesken kulloinkin sovitaan.

Perustuslaki ei käsittääkseni anna tulkintaa muulle kuin sille, niin kuin se kirjoitetaan.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #53

Jukka Mikkola, elämänpolkusi näyttää johtavan ympäripyöreisiin poliitikkohenkisiin kommentteihin. Esitin sinulle esimerkkejä havainnollistaakseni eroa. Tämä taas ei vastaa oikein mihinkään eikä mitenkään...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #61

”Oikeudenmukaisuus tarkoittaa oikeamielisyyttä, sitä mikä vastaa yleistä oikeuskäsitystä. Se voi tarkoittaa niin ihmisen hyvettä kuin sosiaalisen järjestelmän tai teon ominaisuutta.” Katso linkki.

Se ei tarkoita yksittäisen ihmisen ajojahtia ja ”tikun nokkaan” nostamista. Oikeudenmukaisuuteen = oikeamielisyyteen eivät siis kuulu ajojahti ja ”tikun nokkaan” nostaminen. Sellainen on epäoikeudenmukaisuutta.

Platon on todennut: ”Oikeamielinen mies on onnellinen siksi, että hän on oikeamielinen, petollinen mies on onneton siksi, että hän on petollinen.”

Minulle laki on niin kuin se kirjoitetaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Oikeudenmukaisuus

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #104

Laitoin sinulle kaksi esimerkkitapausta - koita nyt sitten kertoa, miten tämä "laki on niinkuin se kirjoitetaan" käytännössä toteutuu niiden osalta.

Miten lukemasi lain mukaan noissa tilanteissa tehdään? Miten se on mielestäsi kirjoitettu näiden tapauksien osalta.

Tämäkään kommenttisi ei vienyt yhtään lähemmäs konkretiaa ja päätöksiä, joita reaalielämässä pitää tehdä lakeihin pohjautuen.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #109

Jätetään nyt nämä fiktiiviset esimerkkitapaukset, koska ne eivät liity mitenkään tapaus Soiniin. On syytä pysyä asiassa.

Kommentoijan käyttäjän esittelyssä lukee ”Oikeudenmukaisuuden toteutumisen puolesta kirjoittava yhteiskunnan asioista kiinnostunut mies.”

Minua kiinnostaa tämä oikeudenmukaisuuskysymys eivätkä mitkään fiktiiviset esimerkit, joilla ei ole tämän asian kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #111

Olkoon, suora vastaaminen on näköjään mahdotonta sinulle. Fiktiiviset esimerkkini liittyvät suoraan asiaan. Siihen miten ihminen voi jossakin tehtävässä toimia - siitä on kyse Soinin tapauksessakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #104

Platon oli fiksu mies. Kyllä oikeamielisyys tekee ihmisen onnellisemmaksi ja petollisuus syö ihmistä sisältäpäin.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@45. Juuri näin. Kun on valtaa pitävässä asemassa, niin siinä täytyy pitää omat vakaumuksensa itsellään ja noudattaa Suomen virallisia linjoja. Siinä ei loukattu lainkaan Soinin oikeuksia mutta hän on siinä asemassa, että hänen tekonsa loukkaa Suomen kansalaisia ja myös muiden maiden näkemyksiä Suomesta, jonka pitäisi olla naisten oikeuksien tekijä eikä heikentäjä.

Oletetaan seuraavaa:

Rakennusfirma lähettää pitkäaikaisen ja luotettavan esimiehen edustamaan firmaa ja hän kantaa logoa haalareissaan. Niin tämä edustaja sitten mölisee tilaisuudessa rasistisia puheita ja nämä firman kutsumat vieraat järkyttyvät. Tämä edustaja saisi välittömästi potkut, koska firman arvoissa ei ole mitään edustajan rasistisiin puheisiin liittyviä aiheita ja ne loukkaavat puheet leimaavat firman imagoon ehkä pysyvän jäljen, jota on vaikeaa puhdistaa.

Mutta jos tämä ei olekaan edustaja vaan matkustaa sinne tilaisuuteen omilla rahoillaan ja vapaa-ajan vaatteilla, joissa ei ole yrityksen logoa. Siinä hän voi puhua ihan vapaasti rasistisia puheita vieraiden joukossa, kunhan ei puhu firman nimestä lainkaan ja että hänen puheensa eivät edusta firman arvoja.

Minulle tämä on päivänselvää mutta kuitenkin osalla ihmisillä on vaikeuksia erottaa näinkin helpot asiat toisistaan.

Soini sen sijaan lähti työmatkalle ja veronmaksajien piikkiin, marssi siellä Kanadassa avustajansa kanssa. Se on yksiselitteisesti väärin ja suuri emämunaus. Siinä asiassa ei pitäisi olla pienintäkään syytä, etteikö voisi erottaa ulkoministerin tehtävistään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #56

Blaah. En veisi joltakin sananvapautta vaikka hänen matkansa maksaisinkin. Työpaikan se toki voi viedä riippuen tilanteesta.

Se mitä joku sitten sanailee julkisesti voi toki viedä työpaikan, mutta viekö se Soinin tapauksessa - tuskin. Marssiko hän ministerinä vai yksityisenä ihmisenä? Mikäli ministerinä == erotus ehdottomasti. Epäilen kuitenkin ettei ministeris-statuksella marssinut. Ihmisellä saa olla omat mielipiteensä, vaikken niistä pitäisikään. Mikäli tarpeeksi paljon voimaa löytyy tällaisen ihmisen erottamiseen, niin hänet erotetaan. Kohtuu helppoa. Ministereillä saa olla myös yksityinen mielipiteensä, jonka hän voi ilmaista ei-ministerinä (== yksityisenä mielipiteenään ). Ei tämän ymmärtäminen vaikeaa ole.

------------------------------------------------
Muutoin laitettakoot sopimuspykälät jokaiselle Suomen ministerille että edustavat joka sekunti Suomea, ja kantansa on paras olla sen mukainen makuuhuonetta myöten. En tuotakaan kannata, mutta kai sen voi määritellä/pakottaa ettei henk.koht. ajatuksia saa tuoda enää esiin. Nythän on hyvä että kaikki tietävät (jos jotenkin käsittämättömästi eivät aikaisemmin tienneet) Soinin kannat. Eivät ainakaan kannata häntä enää (toivottavasti).

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #59

Ihan päivän vinkkinä Soinille ja hänen puolustajilleen sanoisin, että mikäli henkilö haluaa yksityishenkilönä lausua tällaisista asioista tai tehdä marssia aborttioikeuden poistamisen puolesta valtiovierailun aikana, niin hänen avustajansa ei postaa siitä maailmanlaajuiseen twitteriin kuvatekstillä:
"Pro life also in Ottawa. On National March for Life with Foreign Minister Timo Soini. This is awesome!"

Aivan perusjuttuja... Ei silloin huudella sosiaaliseen mediaan tittelin kera varmuuden vuoksi vielä englanniksi, jotta kelpaa laajempaankin levitykseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #67

:D
Ehkä Soinin pitää erottaa Samuli Virtanen. Linkkaa seuraavaksi juttuun ettei tarvitse googletella. Tuossa nyt yksi missä twiitistä puhutaan:
https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180531220098...

Olen viimeisin henkilö toivomaan Soinin uralle jatkoa, mutta hieman on huvittanut tämä viime aikojen uutisointi. Vihdoin Soinia maalitetaan oikein urakalla... ajoitus on vähän mielenkiintoinen eli miksi juuri nyt.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #68

Ei Kesärannan takakonttimiestä voi erottaa - tietää liikaa. ;-)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Opposito oli puuhamiehinä laatimassa Yhdenvertaisuuslakia, mutta nyt itse ovat sitä vastaan. Täysin huuhaa jengii.

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Luulen että Sipilä ja Orpo on kyllästyneet siihen että Soini pitää heitä "niskalenkissä" ja tekee mitä haluaa. Sehän n mahdollista, kun hallituksen hajoaminen on se mitä Sipilä ja Orpo ei voi antaa tapahtua.

Olisikohan Juha ja Petteri vihjanneet oppositiolle että antakaa palaa ………..

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Soini itse on omalla toiminnallaan aiheuttanut tämän, joten: "Sitä saa mitä tilaa!"

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Varmaan vielä osaat kertoa ne toimet eli tekstit tai puheet joilla Soini on "tämän" aiheuttanut. Pliis.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hankala auttaa, jos se ei ole sinulle tähän mennessä selvinnyt. Lue vaikka tuolta blogistani, mitä mieltä olen. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2593...

Voit tehdä sinne tarkentavia kysymyksiä, mitä kohtaa et ymmärtänyt.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #55

55)
No ei noissa sinunkaan linkeissäsi ihmeempiä Suomen linjan vastaisia lausumia ollut. Jos olet eri mieltä niin kirjoita ne kohdat esille mitkä ovat nimenomaan Suomen virallisen linjan vastaisia ja aiheuttavat tällaisen mekkalan ihan eduskunnassa asti. Jos et löydä noista sellaista tekstiä niin kerropa se totuus mikä on syynä tämänkertaiseen röykyytykseen, minulla on siitä omat mielipiteeni mutta todistuksia ei ole.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #103

Et sitten osannut tulla blogiini kommentoimaan;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kas, kas! Maailmassa on yhteisiäkin asioita, Puolakka!

Minun mielestäni on myös tärkeää, että Soinin toimintaan puututaan. Hyvin poikkeuksellisella tavalla oman työyhteisönsä piiristä. Vaikka välikysymys hoidetaankin pois pöydältä, ei tämä voi olla Soiniin vaikuttamatta. Arvostus on murentunut totaalisesti.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Eihän se sitä tarkoita, että jos ollaan joistakin asioista eri mieltä, niin oltaisiin sitten kaikista asioista eri mieltä.

Sdp, vihreät, vasemmistoliitto ja rkp tekivät nyt mielestäni oikein mallikelpoisen jutun, eli nämä testaavat Soinin kannanottojen kestävyyden.

Samalla me tulemme nähneeksi, mikä on perussuomalaisten kanta Soiniin. Vieläkö he peesaavat oppi-isäänsä, vai joko irroittavat napanuoran.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #92

Itseäni kiinnostaa, kuinka kokoomuslaiset ja keskustalaiset ovat valmiita pesäeroon hallituksensa mädästä omenasta.

Mitä perussuomalaisiin tulee, onko välikysymykseen osallistumattomuuden syynä leimautumisen pelko, ettei haluta näyttäytyä "punaviher"opposition seurassa. Vai onko syy siinä, että halutaan oikeasti näyttäytyä abortinvastaisena, äärikonservatiivina ryhmänä?

Varsinainen äänestymiskäyttäytyminen nähdään tosiaan vasta ensi viikolla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #106

Toivottavasti takinkääntäjä Soinista päästäisiin eroon. Mies edustaa kaikkea mitä inhoan. Ei mitään kunnioitusta ja arvostusta naista kohtaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #106

Tätä olen miettinyt itsekin, miksi perussuomalaiset eivät lähteneet mukaan välikysymykseen. Nähtäväksi jää, kun asiasta ryhdytään keskustelemaan. Voi olla, että tässä kohtaa perussuomalaiset äänestävät tyhjää.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mikä tässä oli se ongelma? Meidän parlamentaarisessa demokratiassamme sallitaan epäluottamuslauseen esittäminen hallitukselle tai yksittäiselle ministerille.

- Haluavatko nyt tätä kritisoivat poistaa tämän mahdollisuuden?
- Haluavatko asettaa Soinin sen yläpuolelle?
- Haluavatko evätä oikeuden vain "vihervasemmistolta"?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

"Mikä tässä oli se ongelma? Meidän parlamentaarisessa demokratiassamme sallitaan epäluottamuslauseen esittäminen hallitukselle tai yksittäiselle ministerille.
"

Ei tuossa ole mitään ongelmaa. Tai noh, ongelmaa voi olla Kokoomuksella, kepulla ja osin sinisilläkin miten tuosta luovivat. Mutta uskon heidän olevan poliitikkojen tapaan varsin "luovia"... eivät olisi välttämättä asemaansa muuten päässeetkään.

**** **** ****
Eppäillä sopii löytyykö Soinia vastaan tarpeeksi kritiikkiä..... heidänhän täytyy tarjota Timolle väkisin kunnon palkkiovirka mikäli niin kävisi... Muutoinhan on selvä uhka siitä että hallitus voisi peräti kaatua, ja mikä itku se olisikaan...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Sitä saa mitä tilaa. Kyllä se pätee Soininkin kohdalla. Eikä yhtään itketä vaikka lähtö tulisi. Kelmi mikä kelmi. Ja koko hallitus on keimien konstein kasattu. Kas kun sinäkin olet vaivihkaa alkanut peesailla. Ei noita kannata kavereikseen ilmoittaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Enpä usko, että Levonen peesailee. Mieluummin vahingoniloa olen näkevinäni, enkä kaveruutta taikkapa omasta mielestäni miehistä sääliä. Sääli on sairautta, eikä kelmi Soini ansaitse yhtään sääliä, päinvastoin. Hän saa juuri mitä ansaitsee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei Soini minun kaveri ole enkä pidä Soinia minään kaverina, mutta en ala lynkkaamaan häntä, vaikka otin esille tämän kappaleen blogissani, jossa oli viittaus kaveriin.

Soini on tehnyt pahoja virheitä ja mielestäni hän ei ole henkisesti enää se sama Soini ja varmasti kärsii näistä omista hölmöyksistä mitä on tullut tehtyä, vaikka aborttikeissi tuskin hänen kohdallaan sitä hänen mielestään on, mutta perussuomalaisten hajoaminen sitä taas on. Soinin kirjoittamista plokeista paistaa läpi, ettei hän ole päässyt irti siitä, mitä tapahtui kesällä 2017 Jyväskylässä ja sen jälkeen. Sama se koskee monia muitakin nykyisiä sinisiä, jotka pettivät omat joukkonsa omalla ylimielisyydellään ja ahneudellaan.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Mielenkiintoista on miten arsinkin Kokoomuksen naisedustajat tulevat äänestämään. Soinin näkemykset abortista, ehkäisystä, avioliitosta, kun poikkeavat paljolti Kokoomuslaisten naisten enemmistön näkemyksistä. Soini ja monet kommentoijat unohtavat sen, että ministeri on ministerinä 24/7 ja edustaa Suomen virallesia näkemyksiä maailmalla, ellei tätä ymmärrä ja hyväksy, ei ministerin tehtävää pidä vastaan ottaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Luulen, että tästä tulee äänestys Soini vs. naiset ilman puoluerajoja, paitsi kristilliset ja yllätys yllätys perussuomalaiset.

Perussuomalaiset ovat siis edelleenkin Soinin vankeja, joten tämä panee miettimään, kuka ja mikä puolue parhaiten ajaa feminismiä eli miesten ja naisten välistä tasa-arvoa.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Eiköhän perussuomalaiset odota soinilaisten ääniä ja sen vuoksi ovat hipihiljaa. Nyt voisi maksaa potut pottuina, mutta se käännyttäisi epävarmoja sinisten puoleen.

Vaaleihin on vielä puoli vuotta ja moni asia ehtii unohtua uusien tieltä. Soini pysyy penkillään, sillä hallituksen pystyssä pysyminen on hänen peukalonsa alla ja aikaisempiin diileihin liittyvät hillotolpat vielä realisoitumatta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #83

Ehkä juuri näin, mutta minä ainakin katson tarkalla silmällä miten perussuomalaiset naiset äänestävät Soinin luottamuksen puolesta tai vastaan.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #83

#83

'Vaaleihin on vielä puoli vuotta ja moni asia ehtii unohtua uusien tieltä. Soini pysyy penkillään, sillä hallituksen pystyssä pysyminen on hänen peukalonsa alla ja aikaisempiin diileihin liittyvät hillotolpat vielä realisoitumatta.'

Olen usein miettinyt sitä, miksi hallituksen pysyvyys on Soinin liikkeistä kiinni.

Onko aidosti?

Onko Soinin 'peukaloruuvi' niin vahva, että Sipiläkin kaatuu?

Hillotolpat ovat kansan mielissä rasittavia voittosignaaleja, mutta todellisuudessa, eivät ne hillot ole mitenkään vielä säilössä! Ja, jos olisivatkin, niin, so what!

En ole lainkaan kateellinen ihmiselle, jonka terveys ei välttämättä kestä, eikä ne suuret tehtävät tuo onnea.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #98

Kyllä minun mielestäni hallitus on Soinin vanki. Siniset tai ainakaan hallitusryhmä ei asetu häntä vastaan. Se riittää. Tässä vaiheessa on vaikea löytää heitä korvaavaa ryhmää.

Hillotolpista en oikeasti tiedä, mutta kieltämättä Soinin rooli hallituksen alusta lähtien on ollut vähintäänkin ihmettelyä aiheuttava.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #100

#100 Onnea Erkki - sadas kommenttisi!

Suomalainen äänestäjäkunta on yhä hämillään. Perussuomalaisten äänillä valtaan päässyt Timo Soini, on siirrellyt shakkinappuloitaan itselleen voitokkaasti.

Pelaajan mentaali näkyy tietenkin myös siinä, että Sipilän hallitusohjelmaan sitouduttuaan, oli hän jo siinä kohtaa unohtanut äänestäjänsä. Ei ollut miehestä heikompiosaisten puolustajaa.

Takinkääntäjän leiman saaneena, ei hän korvaansa lotkauttanut! Oliko hän jo siinä vaiheessa tietoinen, että hallituksen pystyssä pysymisen edellytys onkin hänen persoonastaan kiinni.

Matka jatkuu, mutta koirien haukunta ei lopu.

Vuoden 2019 toukokuussa olemme jo viisaampia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #100

Erkki. Soini on tietyllä tavalla helppoheikki ja oman egonsa vanki. Hän otti itselleen sen pestin, mikä parhaiten miellytti häntä itseään ja sopi hänelle itselleen, kun ei tullut pääministeriä. Hän ajattelee ensisijaisesti itseään, se on valitettava tosiasia, minkä hän on perussuomalaisten toisen jytkyn jälkeenkin moneen kertaan todistanut ja minkä minä jo ymmärsin keväällä 2014.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ulkoministeri Soinia on myös kovisteltu siitä, miksi hän ei puutu katolisen kirkon pedofiili -ongelmaan.

Auttaisiko ministeri Soinia, jos hän tuomitsisi katolisessa kirkossa tapahtuneen lasten hyväksikäytön?

Kenties hän antoi paaville tuomarin roolin.

Ranskalainen appeni joutui lapsena katolisen kirkon luostarikouluun (sisäoppilaitos). Hänen muistikuvansa olivat niin rankkoja, että hän ei niitä koskaan hyväksynyt. Hän vihasi kirkkoa, sen ulkokullaisuutta ja toivoi, ettei hänen jälkeläisensä joutuisi koskaan kokemaan samaa.

Ei häntä hyväksikäytetty, mutta oikeudentajuisena, hän näki, miten munkit söivät hyvin, mutta oppilailla oli rajalliset ateriat.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Ulkoministeri Soinia on myös kovisteltu siitä, miksi hän ei puutu katolisen kirkon pedofiili -ongelmaan.
Auttaisiko ministeri Soinia, jos hän tuomitsisi katolisessa kirkossa tapahtuneen lasten hyväksikäytön?"

Ei tunnu auttavan vaikka Soini on tehnyt tuon tuomitsemisen varsin näkyvästi.

Ylen uutisista voit selailla.
"5. Mitä mieltä olette Yhdysvalloissa, Pennsylvaniassa esiin tulleista, vuosikymmenten aikana tapahtuneista katolisten pappien lapsiin kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä?

Hirveää ja täysin tuomittavaa. Katolisen kirkon pitäisi saattaa tällaiset ihmiset vastuuseen kirkon sisällä ja oikeuslaitoksessa. Ei siinä ole mitään poikkeuksia ja suojaa. Tämä koskee kaikkia.
Abortilla ja pedofilialla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa. Abortin vastustamisella suojellaan elämän pyhyyttä. Pedofilia on iljettävää ja rikollista toimintaa. Syyllistyy siihen sitten pappi tai pakana. "

Näemme jälleen miten kukin saa olla mitä mieltä tahansa mistä tahansa , se on hyvä täällä Suomessa ettei tarvitse pelätä jos on asioista eri mieltä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Kiitos Erkki!

Hyvä, että on vastareaktioita tapahtunut.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Tuoko mielestäsi riittää?

Juuri noin kuten aloitit, nykyiset juorut lähtevät liikkeelle. Halusit tölväistä Soinia ja tuli mieleen tämä pedofiliajuttu etkä malttanut googlata vaan pistit jutun kiertämään. Melkein meni täydestä.
Tämä sama metodi toimii myös tässä puheena olleessa asiassa kun kukaan ei jaksa lukea niitä alkuperäisiä lausuntoja ihan oikeana tekstinä vaan kouhottavat ja jatkavat median luomaa mielikuvaa joka on mitä on, poliittisiin tarkoituksiin sepitettyä tarua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuomio tuli Soinilta, vaikka se taisi jonkun aikaa odottaa itseään, mutta tuomio tuli ja hyvin sen Soini tässä kohtaa myös perusteli kuten laitoit tuon Soinin kommentin esille.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Meillähän on tietysti oikeus odottaa että ulkoministeri on aina kommentoimassa asioita mitä meillä milloinkin pienissä päissämme liikkuu ja mikä mieltämme askarruttaa. Soinilla saattoi olla jotain vielä tärkeämpää tehtävää niinä muutamana tuntina jonka verran ilmoitus myöhästyi.
Ihmisten pikkusieluisuus joskus pistää hämmästyttämään, eikö mitään voi ajatella positiivisen kautta?

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Mikä ihmeen salajuoni tästä nyt on keksitty? Ei sinisiä tarvitse ajaa mihinkään, ne painuvat ihan itse unholaan. Kyse on yksinkertisesti Soinista, joka narsistisesti luulee edelleen olevansa maailman napa ja että hän saa tehdä mitä haluaa ja selitellä sen populismilla.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Onneksi nyt naiset nousivat patriarkka Soinia vastaan. Kutkuttaa oikein ajatella, miten perussuomalaiset naiset äänestävät.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä varmasti perussuomalaiset naisetkin joutuvat hiukan pureskelemaan asiaa, mutta veikkaan edelleenkin, että koko ps-ryhmä äänestää tyhjää.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Tuskin nen naiset eduskunna äänestyksessä ovat rintarinnan naisia, vaan ensisijaisesti vain poliitkkoja ja puolekuri pitää. Viis naisten oikeuksista silloin kun se naiselle itselleen sopii paremmin muutoin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä Soinin ulos savustaminen voi olla perussuomalaisille myös sananvapaus kysymys, jota perussuomalaiset haluavat puolustaa. Olisiko niin, että tässä kohtaa yllättäen haluavat puolustaa entistä peruspomoaan? Jos näin, niin sitten voi olla, etteivät äänestäkään tyhjää, vaan kristillisten kanssa ovat Soinin erottamista vastaan.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Tekeepä mieleni vielä repostella Levosen otsikkovalintaa.

Tuskinpa kukaan haluaa Soinin siirtyvän "ajasta ikuisuuteen", edes kuvitteellisesti, edes oppositiossa. Sen sijaan monikin saattaa haluta sinikoille organisaationa n.s. "kepeät mullat" ja painavan paaden päälle ettei se sieltä nouse kummittelemaan.

Ja Soinin siirtyvän ehkä mahdollisesti normaalien työmarkkinoiden kautta n.s. "uusiin haasteisiin" joihin ei liity yhteiskunnallisia luottamustehtäviä eikä normaalista työsopimuslaista poikkeavia ehtoja.

Toivoisin Levosen olevan hieman tarkempi otsikoita muotoillessaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Potkuyritykselle ja sinisten huonon kannatuksen vuoksi suotakoon tämä sinulle.

Käyttäjän myyrylainen kuva
Jorma Myyryläinen

Sinikoiden kannatus, hyvä tahi huono, ei ole mikään perustelu sallia tai olla sallimatta minulle mitään sillä heidän kuten muidenkin puolueiden suhteen olen täysin ulkopuolinen. Mutta tuo "putkuyritys" ei minulle avautunut tässä yhteydessä. Mitähän Levonen sillä mahtoi tarkoittaa?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset