VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Laittomasta rajanylityksestä 36 vuotta vankeutta

Intialaisen miehen kerrotaan olleen 36 vuotta vankeudessa Pakistanin Lahoressa. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005793814.html

Mies ei itse muista, miksi on ollut vankilassa niin pitkään, mutta juttu viittaa siihen, että hän olisi ylittänyt jostain kumman syystä Intian ja Pakistanin välisen rajan laittomasti kaukana kotiseudultaan Jaipurista ja joutunut sen vuoksi vankilaan.

Tapaukseen liittynee muutakin, vaikka mies oli pidätetty ulkomaalaislain perusteella. Jos ei liity, niin liekö vastaavaa tapausta maailmassa, että saat 36 vuoden ”kakun” laittomasta rajan ylityksestä tai sitten mies ikään kuin vain ”unohdettiin vahingossa” selliinsä näin pitkäksi aikaa ja pääsi vapaaksi vasta nyt.

Joskus muinoin on joissain Euroopan maissakin laittomasta rajanylityksestä tavattu voitu vaikka ampua. Nykyisin kävellään rajan yli laittomasti ja sanotaan taikasana turvapaikka (asylum), niin johan järjestyy täysi ylläpito valtion kustannuksella etkä saa edes minkäänlaista rangaistusta.

Intialaisen miehen saama 36 vuoden vankeustuomio lienee kuitenkin kaikkien aikojen ennätys lajissaan ja sillä pitäisi kyllä päästä jo Guinnessin ennätystenkirjaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vähenisiköhän vaaralliset Välimeren ylitykset ja kaikki laittomat rajanylitykset Euroopassa, jos olisi samanlainen kohtalo edessä kuin tällä intialaisella miehellä? Joskus olen kuullut joidenkin sanovan, että laittakaa vain vankilaan vaikka loppuiäksi, niin on joka tapauksessa paremmat olot kuin kotimaassa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ei näköjään kannata enää ilkkua, että tietyt piirit haikailevat 1930 tai -50 luvun Suomen perään. Ilmeisesti aasialainen, islamilainen diktatuuri on se ihannevaltio.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun ajattelee miten kovin ottein näissä diktatuurimaissa ihmisiä kohdellaan, niin ei liene pelkkä elintaso se miksi tänne Eurooppaan on niin kova tunku.

Meillä taas on menty äärimmäisyydestä toiseen, kun omien rajojen vartiointi ei näytä enää olevan niin tärkeää. Periaatteessa tänne voi tulla vapaasti kuka vaan ja sitten, kun lähdön aika koittaa, niin eipä ole enää helppoa saada poistumaan.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Passivapaus pohjoismaissa on tuonut paljon taloudellista hyvinvointia ja säästänyt kustannuksissa. Rajavalvonta on Suomessa hyvällä tasolla moneen muuhun maahan verrattuna. Perinteiseen "rynnäkkökiväärimiehet rajapuomilla" rajavalvontaan palaaminen maksaisi paljon ja olisi taloudelle vahingollista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #4

Tämä on totta, mutta tilapäistä rajavalvontaa voidaan käyttää laittoman maahantulon valvonnassa. Läntisen rajan ollessa auki, maahan on päässyt myös paljon sellaista väkeä vapaasti, joka on tuonut myös paljon lisää kustannuksiakin.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo Vastaus kommenttiin #5

Rajavalvonnan resursseja on leikattu rajusti ja lännestä on jouduttu siirtämään lähes kaikki voimavarat itärajalle. Rajavartiolaitoksella on aika paljon tärkeitä tehtäviä, jotka ovat leikkausten vuoksi aliresurssoituja. Tuntuisi aika oudolta nyt lisätä tehtäviä, mutta varmaan sitten rahaa löytyy jostakin. Riittäisipä sitä myös kunnolliseen rajavalvontaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olisi muuten mielenkiintoista nähdä tämän intialaisen miehen alkuperäinen tuomio, mistä se on tullut ja mitä on määrätty tuomion pituudeksi. Liekö edes käsitelty kunnon oikeudessa, kun on Pakistanista kyse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset