Laittomasta rajanylityksestä 36 vuotta vankeutta

Intialaisen miehen kerrotaan olleen 36 vuotta vankeudessa Pakistanin Lahoressa. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005793814.html

Mies ei itse muista, miksi on ollut vankilassa niin pitkään, mutta juttu viittaa siihen, että hän olisi ylittänyt jostain kumman syystä Intian ja Pakistanin välisen rajan laittomasti kaukana kotiseudultaan Jaipurista ja joutunut sen vuoksi vankilaan.

Tapaukseen liittynee muutakin, vaikka mies oli pidätetty ulkomaalaislain perusteella. Jos ei liity, niin liekö vastaavaa tapausta maailmassa, että saat 36 vuoden ”kakun” laittomasta rajan ylityksestä tai sitten mies ikään kuin vain ”unohdettiin vahingossa” selliinsä näin pitkäksi aikaa ja pääsi vapaaksi vasta nyt.

Joskus muinoin on joissain Euroopan maissakin laittomasta rajanylityksestä tavattu voitu vaikka ampua. Nykyisin kävellään rajan yli laittomasti ja sanotaan taikasana turvapaikka (asylum), niin johan järjestyy täysi ylläpito valtion kustannuksella etkä saa edes minkäänlaista rangaistusta.

Intialaisen miehen saama 36 vuoden vankeustuomio lienee kuitenkin kaikkien aikojen ennätys lajissaan ja sillä pitäisi kyllä päästä jo Guinnessin ennätystenkirjaan.

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu