VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Touko Aalto on seuraavan hallituksen epävarmin ministeri

Nykyisten ja edellistenkään kannatusmittausten valossa en näe sellaista valoa tunnelin päässä, että vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto olisi seuraavan hallituksen varmin ministeri, vaikka toimittaja Markku Huusko US-blogissaan näin laskelmoi.  http://markkuhuusko.puheenvuoro.uusisuomi.fi/257591-touko-aalto-on-seuraavan-hallituksen-varmin-ministeri

Vihreitä johtaa isokokoinen miehen ”köriläs”, jonka ulkokuori pettää, kun katsoo pintaa syvemmälle. Imago on mennyt monta pykälää alaspäin sen jälkeen, kun Ville Niinistö jätti puheenjohtajuuden ja hyvän perinnön viedä puoluetta menestyksekkäästi eteenpäin. Puolueestakin on tullut Touko Aallon johdolla entistä enemmän sellainen viherpopulistien ja taivaanrannan maalareiden puolue, jonka sanoma on monelta kohtaa epärealistinen. Ei tällainen tule vetoamaan suomalaisiin, jotka haluavat ja toivovat varmempaa tulevaisuutta.

Jos jotain pitäisi veikata, niin itseasiassa Touko Aalto on seuraavan hallituksen epävarmin ministeri. Hän on lyhyessä ajassa myös omalla esiintymisellään ja ”sekoiluillaan” heikentänyt omia ja vihreiden mahdollisuuksia menestyä seuraavissa eduskuntavaaleissa. Hallituskumppanina en näe nykyisenlaisia Touko Aallon vihreitä kovin hyvänä vaihtoehtona. 

Mikään ei ole kuitenkaan niin varmaa kuin epävarma, joten ministerinsalkkuja on vielä tässä vaiheessa kovin aikaista jakaa kenellekään, vaikka niistäkin monenlaisia arvioita ja spekulointeja tehdään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hiukka ihmettelin tuota päätoimittajan halua jakaa tässä vaiheessa ministerinsalkkuja. Voihan siinä olla motiivina sekin, että jos on ensimmäisenä ennustanut oikein, saa siitä arvostusta? Riskinä toki, että onkin ennustanut väärin.
Minulla ei ole oikein selkeää kuvaa Touko Aallosta, joten en moiti enkä kehu. Aina toki voi toivoa parasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Touko Aalto ja vihreiden poliittinen tavoiteohjelma. Tuskin päästään pitkälle muiden kuin näiden kaikkein city-vihreimpien kannattajien joukossa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Vihreät ovat jo kaksi kertaa osoittaneet epäluotettavuutensa hallituskumppanina. Eivät kestä koko vaalikautta.

Tuleva hallituksen muodostaja harkitkoon kahdesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Veit Harri sanat suustani ja sittenkin kannattaa nukkua vielä pari kertaa yön yli ennen kuin ottaa vihreät mukaan vastuunkantoon.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ydinvoima on vihreille arka asia. Tosin niin se näyttää olevan keskustallekin...

Emme tietenkään tiedä vaalituloksia (lähes vuoden päähän) etukäteen mutta enemmistöhallituksen muodostaminen ilman vihreitä tulee olemaan vaikeaa. Ja kyllä Touko Aalto kykenee antamaan aika paljon löysää nykyisiin puheisiinsa verrattuna, jos vihreät pääsevät hallitukseen. Oppositiossa käytetty retoriikka loivenee kummasti, jos joutuu oikeasti osallistumaan päätöksentekoon.

Anna-Maja Henriksson on kyllä ihan yhtä varma, ellei jopa varmempi. RKP:n ottamiselle hallitukseen ei ole mitään estettä. Ei edes ydinvoima.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pienten mahdollisuus päästä hallitukseen on aina se, että pitää vähän kumartaa isompiin päin.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Vihreät otetaan seuraavaan hallitukseen ja pääsevät toteuttamaan YK:n Agenda 21-ohjelmaa ainakin liikenteen osalta eli Bernerille laitetaan looginen seuraaja. Voi olla Aalto itse. Työ- tai sosiaaliministeriksi Antero Vartia, joka on kurjistuspolitiikan luottomiehiä. Asunto- ja ympäristöministerin salkku kuuluu ilman muuta vihreille. Raskaisiin salkkuihin heitä ei päästetä käsiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Antero Vartia oli rohkea, kun osoitti, minkälaista rakenteellista korruptiota eduskunnassa oli yritystukiuudistusta tehtäessä, vaikka oli siellä itse mukana yhtenä joukon jatkeena.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja vaikka Touko Aalto ( vihr.) olisikin seuraavan hallituksen ministeri, hän olisi silti seuraavan hallituksen epävarmin ministeri.

Harri Mulari

@5 Tiedän aika monta epävarmempaa ja epävarmempaa ministeriä kuin Touko Aalto. Esim. Sipilän "haastaja" Vesa Levonen, tämä se ilmeisesti luku- muttei kirjoitustaitoinen poliisi/valtuustoryhmänpuheenjohtaja (sic) Kotkasta ja ex-perussuomalainen oli nostamassa itseään ministerispekulaatioihin Sotkamon puoluekokouksessa. Kokousväki nauroi Levosen Sipilän vastaisine agendoineen pihalle.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Vesa, oletko tietoinen tästä (sorry, menee nyt vähän aiheen vierestä):

"Toiminnallisia, taloudellisia, alueellisia ja henkilöstöön liittyviä vaikutuksia eri sijoituspaikkavaihtoehtojen välillä arvioituaan oikeusministeriö esittää, että Tuomioistuinvirasto sijoitettaisiin pääkaupunkiseudulle."

https://vm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/alueelli...

Miten Kurvisen ja Lohen avaus Tuomioistuinviraston alueellistamisesta mahtoi mennä? Ks. alla:

https://www.suomenmaa.fi/uutiset/keskustan-juristi...

Mietin, eikö Jyväskylä voisi joskus tulla kysymykseen näissä jaoissa myös edullisen keskeisen sijaintinsa puolesta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jyväskylä olisi hyvä, oiva ja sopiva paikka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset