VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Kyllä kansa tietää – vihreistä ei ole hallitusvastuuseen

Puheenjohtaja Touko Aallon pitämä linjapuhe vihreiden puoluekokouksessa Vantaan Korsossa osoitti jälleen kerran sen, ettei vihreistä ole hallitusvastuuseen eikä Touko Aallosta tule Suomen suurimman puolueen puheenjohtajaa ja pääministeriä seuraavienkaan eduskuntavaalien jälkeen. Tuskin koskaan tuleekaan tai paljon on vettä Vantaanjoessa virrattava ennen kuin tällainen olisi edes mahdollista.

Kyllä kansa tietää ja ymmärtää oikein hyvin sen, ettei vihreiden Suomi ole se Suomi, jota kannattaisi päästää valtaan. Nykyisen kannatuksen valossa ei ole onneksi pelkoakaan siitä, että vihreät pääsisi hallitusvastuuseen ja siellä kannettaisiin kaikkein raskaimpia salkkuja.  

Muutama kohta sieltä löytyy missä voin olla samaa mieltä Touko Aallon kanssa ja ne ovat toisen asteen koulutus kaikille opiskelijoille ilmaiseksi ja perusturvauudistus, josta Aalto käyttää nimitystä sosiaaliturvauudistus.

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/251473-touko-aallolta-kova-ryopytys-tama-ei-ole-minun-suomeni?ref=valinnat

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (90 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Touko Aalto piti viherpopulistisen linjapuheen. Tuollainen ei ole kyllä minun Suomeni.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Totta kuin vihreiden somepäivitys."

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hurjimmat toiveet ja päämäärät Suomen tuhoamiseksi taisi Aallolta vielä jäädä kertomatta. Muutaman suurkaupungin Suomi on heillä päämääränä ja loppu ajatellaan olevan luonnonsuojelualuetta ilman minkäänlaista taloudellista näkökohtaa. Se on nähtävissä jo Jyväskylässä missä Vihreät ovat isännöineen Aallon johdolla vuoden verran.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vielähän tuota puoluekokousta on jäljellä, niin ehtii puhua viherpopulismiaan vielä monta kertaa.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Älä ota Jyväskylää vertailuna mukaan: vihreät ovat Jyväskylässä vain nopeuttamassa ympäristötuhoja. Luontoarvoja vihreät eivät Jyväskylässä puolusta. Se on nyt nähty esim. Tourujoen puolustamisen epäonnistumisena. Tai takinkääntönä. Tämä oli kommentti 2:een.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"nopeuttamassa ympäristötuhoja. Luontoarvoja vihreät eivät Jyväskylässä puolusta."

Juuri näin. Oikeita luontoarvoja Vihreät eivät puolusta missään. Ainoastaan luonnon alistamista mukavuuselämykseksi.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Mikä tuossa puheessa oli sellaista mikä osoitti ettei vihreistä ole hallitukseen ja mistä olet eri mieltä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jo heti tuosta turvapaikkapolitiikan moittimisesta lähtien. Vihreitten Suomi avaisi ns. rajat sepposen selälleen ja uusia turvapaikanhakijoita tulisi taas ovista ja ikkunoista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

No jos rehellisiä ollaan - ja ollanhan me, ainakin silloin tällöin - niin turvapaikanhakijoita tuli Suomeen ovista ja ikkunoista syksyllä 2015. Ketkäs silloin olikaan hallituksessa? Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Menee vielä keskustan ohi, ja on seuraavassa hallituksessa jokatapauksessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Keskustan ohi menemiseen en usko, mutta seuraavassa hallituksessa Vihreät ovat ihan varmasti. Keskustan pitää olla vähintään kakkonen, jotta pääsee seuraavaan hallitukseen. Siihen on Keskustalla kirittävää.

Kokoomus-Keskusta-Vihreät-RKP on vähän utopinen, mutta olisi minun mielestäni lähellä unelmakokoonpanoa tämän hetkisistä puolueista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minäkin uskon että vihreät ovat seuraavassa hallituksessa kiilapoikina ja -tyttöinä. Ovatko loppuun asti, se on epäselvää koska hallitusvastuu painaa vihreitä siinä kuin persujakin.

Seuraava hallitus päättää Hanhikivi I:n rakennusluvasta ja se on vihreiden romahdus, jos ovat siinä mukana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #16

Olet oikeassa. Vastuullinen vihreys ei sovi vihreille.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #19

"Vastuullinen vihreys" tarkoittaa laimennettua vihreyttä. Mutta seuraavissa vaaleissa nähdään, että neljä suurta ovat keskusta, kokoomus, vihreät ja SDP. Järjestyksestä on liian aikaista sanoa mitään, mutta kyllä gallupit ovat jo vuoden ajan osoittaneet selvästi, että tässä on se uusi normaali. Persut ovat pudonneet kelkasta ja kamppailevat samassa sarjassa kuin vassarit.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #25

Vihreiden kannatus on kaikissa mittauksissa loivassa mutta pitkässä laskussa. Tätä menoa kamppailevat vasemmiston ja persujen kanssa siinä 10 prosentin tuntumassa vaali-iltana.

Puheisiin pääministeripuolueesta ei kai usko edes omatkaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Olet oikeassa Mika. Seuraavissa vaaleissa nähdään. Kansa päättää ja se tulos voi olla myös melkoinen yllätys monelle.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #33

Niinpä. Saattaa olla että vihreät ei olekaan neljänneksi suurin vaan toiseksi. Toivottavasti silloin huolivat sen valtiovarainministerin salkun eivätkä pakoile vastuuta kuten persut.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #25

näin se taitaa tuppaa menemään anakin nämä vaalit... Ja jos kokkareet ja kesk. on hallituksessa niin työttömät ja köyhät saa satikutia entistä enemmän.. vihreät siihen joojittelemaan ja kesk/kok antavat jonkun pienen yhden asian vihreille.. Ja kansa kärsii, tai no se osa joka ei noita äänestänyt!

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #34

Mua jotenkin huvittaa tuo populistinen lätinä kansasta. Mikä se kansa on? Kun kansa saa vallan, niin kuka sen silloin saa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #52

Se, jolle kansan enemmistön luottamus merkitsee enemmän kuin omat hillotolpat ja pitää sanansa, mitä vaaleissa tulee puhuttua. Ihmisen sanaan pitää voida luottaa. Kompromisseja joudutaan tietysti tekemään, mutta se ei tarkoita sitä, että ryhtyisit puhumaan potaskaa päin naamaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #57

Mutta siitähän populistit juuri tunnetaan. Vedotaan kansaan mutta ei kerrota mikä se kansa on. Rakennetaan kuvaa kansasta jonain idyllisena ja puhtaana juttuna jota herrat nyt jotenkin ihmeellisesti sortaa. Rakennetaan vastakkaisasetteluja kuten kansa vastaan eliitti, kansa vastaan feministit, kansa vastaan kasvissyöjät, kansa vastaan kommunistit, kansa vastaa EU, kansa vastaan homot, kansa vastaan maahanmuuttajat - näitähän riittää, ja jos vaikkapa maahanmuuton vastustaminen menee joskus pois muodista, uusi vihollinen keksitään kyllä nopeasti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #72

No, onhan tuossa perääkin mitä sanot. Ei tietenkään kaikessa voi mennä kansan selän taakse, mutta ei se mielestäni silloin ole väärin, kun on tehty kyselyitä/tutkimuksia ja kansan enemmistö on selvästi kyselyn kohteena olevan asian takana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #76

Uusimman Eurobarometrin mukaan 61 prosenttia suomalaisista pitää Suomen EU-jäsenyyttä hyvänä asiana ja vain 12 prosenttia huonona. 70 prosenttia kokee, että Suomi on hyötynyt EU-jäsenyydestä.

Kyllä kansa tietää. Tämä muistutukseksi myös ehdokkaille, jotka harkitsevat kalastelevansa ääniä flirttailemalla EU-vastaisuudella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #81

Siksipä EU:sta ei voi eikä kannata erota, mutta uudistaa voi. Sama koskee Euroopan talous- ja rahaliiton hallittua uudistamista. Valuvikaisen euron rinnalle kannattaa ottaa kansalliset valuutat. Se ei auta shokkia ja auttaa ennaltaehkäisemään uutta kriisiä. Se aiheuttaa kaaoksen, jos esimerkiksi Italia päättää yhtäkkiä yksin jättää euron pois kokonaan. Tästäkin mainitsin puheenjohtajavaalipuheessani Sotkamossa. Kun euro pidetään ns. yleisvaluuttana ja talous on mahdollista sitoa takaisin omaan kansalliseen valuuttaan, kaikki voittaa.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180609220100...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #82

Olen sen verran vanha että muistan millaista auvoa se markka-aika oli. Kun sitä ei ajoissa devalvoitu ja päästettiin kellumaan liian myöhään, jolloin se faktisesti devalvoitui, korot ampaisivat ylös ja moni yrittäjä teki konkurssin. Roskapankki Arsenal sitten imuroi pienyrittäjien rahat ja jätti ne kansaneläkkeelle. Euroaikana talous on ollut huomattavasti vakaampi, ja matalalla laahanneet korot ovat oikein mukava juttu tällaiselle tavalliselle asuntovelalliselle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #86

En ole ehdottamassa eurosta kokonaan luopumista.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #87

Sittenhän tässä on hallitusyhteistyön mahdollisuus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #89

Neuvottelemalla kaikki on mahdollista.

Risto Koivula

Ei se auta kun pitäisi mennä Kokoomuksen ja demarienkin ohi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Hyvä linja, tuolla vedotaankin mahdollisiin vihreiden äänestäjiin.

Ja kaikki mikä on nykyisen porvarihallituksen linjan muuttamista on kannatettavaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tarkoitatko, että rajat auki ja lisää tuulimyllyjä ynnä sen sellaista?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tuulimyllyihin en ota kantaa.

Itse pitäisin jonkin verran ehkä taukoa lisärakentamisessa ja keräisin tietoa niiden haitoista ja hyödyistä. Meillä on riittävästi voimaloita olemassa, että voimme analysoida tuotannon vaikutuksia ja tehdä laskelmia, kannattaako lisärakentaminen ja mihin tuollainen lisärakentaminen olisi mielekkäintä.

Rajamme ovat riittävällä tavalla auki. Ei meidän pidä sen enempää aukaista kuin sulkeakaan. Minusta pakolaiskiintiömme lisääminen 10 000 vuotuiseen pakolaiseen riittää aluksi.

Perustelen pienesti:
1) Pakolaisaallon osuttua maahamme, jouduimme tilanteeseen, jossa perustimme muutamassa kuukaudessa 30 000 ihmisen vastaanottotilat.
2) Vastaanottotilojen ympärille syntyi liiketoimintaa ja elinkeinoelämä sai uutta virtaa vastaanottotilojen kasvatettua kysyntää.
3) Suuri osa vastaanottotiloista on jäänyt tai jäämässä tyhjilleen. Kotouttamisliiketoimintaa on syntynyt ja osaamista. Tämä osaaminen ja liiketoiminta näivettyy, mikäli toiminnalla ei ole jatkuvuutta
4) Kotoutetut ja sopeutuneet saavat aikaan sekä sisäistä liiketoimintakasvua kysynnän kasvun kautta että uudenlaista vientitoimintaa ja yrittäjyyttä.

Levonen, nämä maahanmuuttajat eivät ole vieneet talouttamme syöksykierteeseen. Päinvastoin. Myöskin se, että voimme valita joukosta turvapaikan tarpeessa olevista sopivan ikä- ja sukupuolijakauman mukaisesti, olisi ehdotukseni parasta antia. Osa (huom! osa) tällaisen politiikan haitoista olisi eliminoitavissa paremman valinnan kautta. Lisäksi toiminta toimisi tehokkaasti pakolaiskriisien hoidossa ympäri maailmaa. Nykyisin nämä paikalliset pakolaiskeskukset kierretään, koska niistä ei ole väylää eteenpäin ja siten niistä on muodostunut ihmisten hilloamisleirejä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Vai 10 000 vuotuinen pakolaiskiintiö? Tuohon et Kai usko itsekään. Eiköhän pysytä näissä nykyisissä määrissä. Parempi olisi laittaa sekin raha pakolaisleirien infran yms. parannukseen, niin hyöty olisi moninkertainen, kun muutkin hyötyisivät eivätkä vain ne, jotka pääsevät tänne.

Mitä muuten niille 10 000 turvapaikanhakijalle tehdään, joita ei ole saatu poistettua vieläkään maasta ja joilla on kieltein päätös päällä?

Mitkä sulla ovat keinot myös kotouttamiseen, kun se ei ole vielä näihinkään päiviin saakka onnistunut ja mistä kaikille töitä, kun ei omillekaan tahdo löytyä, ei edes koulutetuille ja usein nämä Suomeen tulevat ovat huonosti koulutettuja joitakin poikkeuksia lukuunottamatta?

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #12

Kohtien 2 ja 3 logiikka tiivistettynä: Koska rahan lapioiminen vastaanottobisnekseen loi vastaanottobisnestä, niin meidän täytyy myös jatkossa lapioida rahaa ylläpitääksemme tuota verovaroin pyörivää liiketoimintaa.

Sinähän bisnesmies olet. Samalla perustelulla rahaa voisi lappaa mihin tahansa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Olen samaa mieltä kanssasi Tomi. Ei mene minun oikeustajuuni tuollainen ajatusmaailma.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #36

Ei tällä minusta ole juurikaan tekemistä oikeustajun kanssa (huomannet, etten esim. ottanut minkäänlaista kantaa ajatukseen kiintiöpakolaisten määrän kasvattamisesta). Minusta Niemeläisen perustelu vain oli kestämätön.

Tai no, onhan se jotenkin freesiä, että joku ihan suoraan toteaa jonkun bisnesmahdollisuuksien olevan keskeinen tekijä turvapaikkasirkuksessa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #12

"Vastaanottotilojen ympärille syntyi liiketoimintaa ja elinkeinoelämä sai uutta virtaa vastaanottotilojen kasvatettua kysyntää."

Tämä on aivan huikeaa ajattelua. Luulen että kyvyttömyys ymmärtää vaihtoehtoiskustannuksen käsitettä selittää yleensä nämä "rahaa joka suuntaan koska kysyntä"-heitot.

Jos annat paholaiselle rahaa jolla tämä ostaa sinulta tuotteita, olet tarkkaan ottaen tehnyt ne tuotteet ilmaiseksi ja kuluttanut itsellesi arvokasta aikaa jonka olisit voinut käyttää muutenkin. Tämäkin asia konkretisoituisi useammalle kun pakolaisille arvottaisiin suomalaisten keskuudesta elättäjä, jonka pitäisi omilla tuloillaan huolehtia pakolaisen elatuksesta. Siis maksaa ruoka, kämppä, terveydenhuolto jne yms. Tarvittaessa elättäjä määrättäisiin ylitöihin jotta hän voi kustantaa säällisen elämän jonka hinnaksi on vissiin tätä nykyä arvioitu se 20.000€ vuodessa eli noin 1700€ kuukaudessa. Toki majoittamalla heidät omaan kotiin voi säästää. Tai jos sattuu olemaan lääkäri, siinähän kätevästi tarjoaa terveyspalveluita palkatta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #37

Olen samaa mieltä ja usein sanonutkin näille, jotka haluavat lisätä humanitääristä maahanmuuttoa, että miksi mankuvat valtiolta tähän lisää rahaa, kun voisivat hoitaa tämän omillaan, mutta siihen ne puheet sitten loppuvatkin.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #43

Tietenkään tuo ei rajoitu vain pakolaisiin. Sama pätee ajatukseen jonka mukaan työttömyyskorvauksia kannattaa maksaa enemmän koska se lisää kysyntää. Työttömyyskorvauksilla on toki pieni positiivinenkin vaikutus talouteen, lähinnä siitä syystä että turvaverkot yleisesti antavat toisille uskallusta ottaa riskejä, mutta kysynnän buustaaminen sitä kautta on hölmöläisen hommaa.

Pakolaisten vastaanotto ei ole tehokasta rahankäyttöä ja siksi valtion tulisi söi pidättäytyä. Perustuslakiin tulisi ehdottomasti lisätä pykälä jonka mukaan julkisen rahankäytön tulee olla vaikuttavaa ja tehokasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #47

Kannattanet kuitenkin sitä, että turvaverkot ovat olemassa ja etusija on sillä, että omista pidetään aina huolta?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #48

Kannatan sitä että turvaverkot ovat olemassa ja että ne ovat pääsääntöisesti kotimaan kansalaisia varten. Muilla mailla on omat sosiaaliturvansa jotka toteutetaan kunkin maan resurssit huomioiden, aivan kuten ihmisoikeusjulistus toteaa.

Sen sijaan täkäläistäkin sosiaaliturvaa pitäisi muuttaa. Sen kokonaismäärä voitaisiin esimerkiksi sitoa bruttokansantuotteeseen. Tällöin avuntarvitsijoiden lisääntyminen tai laskukausi pienentäisi tukia automaattisesti ja nousukausi taas nostaisi niitä. Lisäksi työikäisille sosiaaliturva pitäisi ensisijaisesti tarkoittaa osa-aikatyötä julkisella sektorilla, ei kotiin vastikkeetta maksettavaa rahaa. Näin meillä olisi oikeasti varaa tarjota hyvä elämä lapsille ja vanhuksille.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

Työikäisille ja työkykyisille. Kunhan kenenkään ei tarvitse nähdä nälkää ja on katto pään päällä, niin voin Pekka yhtyä näkemyksiisi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Populistisesta puheesta oiva esimerkki, sellainen esimerkki, joka sopii vanhan persupoliitikon suuhun.

Huono.

Kukaan ei ole rajoja sulkemassa tai aukaisemassa, luulisi tuollaisen retoriikan olevan jonkun muun puolueen jsenen puheita, mutta taitaa vanha suola janottaa. Pakolaispolitiikkaa pitää uudistaa ja inhimillistää, mutta ei se mitään rajoa auki tarkoita. Pakolaiskiintiötä pitää kasvattaa, ja ottaa pakolaisia suoraan leireiltä.

Tuulimyllyjä voidaan rakentaa, jos niitä joku haluaa rakentaa.

Kyllä huomaa, että ei ole oikein politiikan reliteetit hallussa, no eipä tarvitse ihmetellä sitä 19 ääntä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #18

Nyt et ymmärtänyt tuota vertauskuvallisuutta kysymyksessäni. Kaitsu ymmärsi sen. Voisin sanoa, että jollain muulla on nyt realiteetit hukassa, mutta jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, joten ei siitä sen enempää.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #18

Miksi pakolaisia pitää ottaa? Se ei vaikuta kovin kestävältä ratkaisulta huomioiden käsittämättömän alhainen työllisyysaste sekä lähtömaiden väestönkasvu pakolaisuudesta huolimatta. Pitäisikö yrittää keksiä jotain muuta kuin jo melko typeriksi todettuja ideoita?

Syyria on edelleen poikkeus konfliktimaista. Se voitanee tarvittaessa hoitaa vaikka tyhjentämällä maa siviileistä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Petterikin voisi koettaa kiintiöiden kasvattamista omasta pussistaan. Muuttuisivatko sitten puheet?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"meidän on uudistettava translaki ja puututtava turvapaikkapolitiikan ihmisoikeusloukkauksiin. Meidän Suomemme ei sorra kenenkään ihmisoikeuksia tai hajota perheitä.", sanoi Aalto Iltasanomien mukaan. Näyttää siltä, että itse olen Vihreiden linjoilla noissa kysymyksissä.

Lisäksi lehti tietää kertoa, että Aallon mukaan Suomessa ollaa sotien jälkeen ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa nuoret ovat jäämässä köyhemmiksi kuin vanhempansa.

Mikähän näistä on sellaista, ettei sopisi Suomen seuraavan hallituksen hallitusohjelmaan?

Kun noista Perussuomalaisrippeistä päästään eroon, voimme saattaa turvapaikkapolitiikan oikeaan uomaan. Palata uudelleen sivistysvaltioksi. Valtiotoimijan harrastamat ihmisoikeusrikkomukset on saatava loppumaan Suomessa. Josko opimme tällä kertaa sen, ettei Perussuomalaiset rp ole hallitusyhteistyökykyinen, ei tänään eikä vielä huomennakaan.

Seuraava hallitus (Kok-SDP-Vihreät-Vasemmistoliitto-RKP tai SDP-Keskusta-Vihreät-RKP) muuttaa hallituksen linjaa juuri niin kuin se sinulle on vastenmielisintä. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa oma puolueesi on kampeamassa ihmisoikeuksien eteenpäinviemiseksi. Liberaalikeskusta on erilainen kuin sinun Keskustasi olisi ollut.

Ja vaikka itse et sitä arvosta eivätkä lehtitietojen mukaan nuo Vihreätkään, minä arvostin suuresti Sipilän linjapuhetta itsevärkättyine neliapiloineen. Keskusta on toiminnallaan hallituksessa osoittautunut vihreäksi ympäristöpuolueeksi. Sellaiseksi, jonka käsiin Suomi on hyvä antaa. Itseäni tuo Vihreiden harrastama somecityviherhörhöily ei juuri vakuuta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eiköhän ainakin osa nuorista saa jotain aikanaan, kun perii ne parempi tuloiset vanhempansa. Ehkä on myös niin, ettei maapallon rajallisuus anna myöten, että sitä jatkuvaa kasvua ja tulojen parempaa kehitystä voitaisiin mekin loputtomasti odottaa.

Jospa Trumppi ratkaisee kasvun ongelmat, kun Pohjois-Korea saadaan uudistettua? Siellähän on kuulemma potentiaalia vaikka mihin.

Pekka Pylkkönen

Maapallon rajallisuus tuskin tulee tässä vastaan. Suomenkin elinkeinorakenteen muutos viidessä vuosikymmenessä on ollut raju. Maanviljelystä ja teollisuudesta on siirrytty palvelutalouteen. On vaikea kuvitella että maailmassa olisi tarpeeksi niska-hartiahierontoja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #39

Mutta kuinka suuri joukko elää "niskahieronnalla", jos ei ole tulevaisuudessa palvelun käyttäjiä (=maksajia) yhtään enempää kuin nyttenkään? Palvelun haluajia varmasti olisi, jos vain rahaa löytyy sen käyttämiseen.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Miksi toisen asteen koulutus pitäisi järjestää kaikille ilmaiseksi?

Osataanhan nykyään syrjiä positiivisesti, jos kyse on varattomien ja kyvykkäiden pääsystä jatkokoulutukseen?

Rahaa menee vaan enemmän ja enemmän.

Suurempi tukiraha ylioppilaille tai heidän vanhemmille, jotka olisivat muutenkin koulutuksen maksaneet?

Lukiolaisia oli 107 400 kpl vuonna 2012. Oletus 2 600 €/ kpl ~ 280 000 000 €.

Ammatillisen koulutuksen opiskelijoita oli 276 500 kpl vuonna 2012. Oletus 300 €/ kpl ~ 83 000 000 €.

Lieneekö oletukset opiskelukustannuksista edes oikein...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Me nähdään sitten keväällä, tai ehkä jo aikaisemmin kuka on hallituksessa ja kuka ei.

Näyttää vakaasti siltä, että demarit voittavat vaalit, ja silloin myös vihreät ovat siellä mukana, ja se on ihan hyvä asia, ja niinkuin sanoin tärkein asia on porvaririntaman rikkominen.

Pekka Pylkkönen

Miksi Ritala toivoo kanssaihmisilleen pahaa? Monet meistä haluamme vielä elättää itsemme ja perheemme työllämme. Miksi Ritala haluaa Demarin lompakollemme?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ritala on kertonut olevansa vasemmistolainen.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Pekka, syy on hyvin yksinkertainen. Kaikki vasemmistolaisittain ajattelevat haluavat pitää käsiä mieluimmin toisen taskuissa kuin omissaan. Sama koskee myös kukkaroa. Tämänhän sinä varmaan tiesitkin, mutta kerroinpahan uudelleen muistin virkistämiseksi muillekin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #49

Olisiko se Sirpa yksinkertaistettuna näin? Mikä on minun, ei ole sinun. Mikä on sinun, on myös minun.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #50

Vesa, jotenkin noin se kuuluu.

Muistan nuoruuden työpaikassa ollessani kuulleeni erään vanhahkon miehen sanoneen "Jos minä annan sinulle tänään markan, niin huomenna sitä ei enää ole. Olet vain jatkuvasti pyytämässä lisää."
Viisaita sanoja. En muista mistä asiaskokonaisuudesta vasemmistopolitiikassa tuolloin oli puhe. Taisi mies olla muuten keskustalainen maatalon isäntä. Niin ne ajat ovat muuttuneet keskustankin politiikassa johonkin suuntaan Sipilän vanavedessä.

Vasemmistopolitiikassa on monia merkkejä siitä kuinka innokkaasti halutaan leveät hartiat maksumiehiksi sellaisiinkin kustannuksiin, joiden voi hyvällä syyllä katsoa kuuluvan normaaliin elämän menoon ja itse kustannettavaksi. Verojen korotusinnokkuus on vain jäävuoren huippu tuossa ilmiössä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

Toinen on vasemmistolla se, kun siellä jotkut kuvittelevat, että velkaa voi ottaa loputtomiin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #55

Onko näin Vesa Levonen?
Vuonna 1990 valtion velka oli noin 9,5 mijardia ja hallitus oli Kokoomusvetoinen. 1991 hallituksen pääministeripuolueeksi tuli Keskusta.
Vuosina 1990-1995 velka nousi noin 60 miljardiin. Vuonna 1995-2003 oli SDP pääministeripuolueena ja velka nousi 63,3 miljardiin. Vuodesta 2003 vuoteen 2016 on ollut vaihtelevasti Keskustan ja Kokoomuksen vetämiä hallituksia. Vuonna 2018 kesäkuussa velkaa on 106,4 miljardia kasvanut siis 4 miljardia vuodesta 2016 kun tein tämän yhteenvedon. Viimeisten 26 vuoden aikana on vasemmistovetoiset hallitukset siis ottaneet velkaa noin 3,3 miljardia kun taas oikeiston vetämät hallitukset ovat ottaneet noin 93,1 miljardia.

Toki SDP ja Vasemmistoliitto sekä Vihreät ovat olleet hallituksissa mukana mutta päähallituspuoleen ollessa joko Keskusta tai Kokoomus valtionvelka on kasvanut kaikkein eniten sitä et voi millään kiistää.
Tässä hallituksessa ei vasemmistolla ole ollut osaa eikä arpaa ja kuitenkin velkasaldo kasvaa paljon. Vanhat velat erääntyvät ja uutta velkaa otetaan vanhojen maksamiseksi. Paul Krugman, taloustieteen professori ja Nobel palkinnon voittaja, onkin sanonut ettei valtion tarvitse koskaan maksaa velkojaan pois. Sen tarvitsee vain pitää huolta että velkataakka kasvaa hitaammin kuin valtion verokertymä.

https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/suomel...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #61

Tuossa suhteessa olet oikeassa eikä valtion tarvitse koskaan maksaa velkojaan kokonaan pois, kunhan velkataakka kasvaa hitaammin kuin verokertymä kuten nobelisti Krugman toteaa. Mihin suuntaan ollaan mielestäsi nyt menossa?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #50

Et sitten parempaa klisettä keksinyt, niin ja sano nyt vielä, että sähkö tulee töpselistä.

Ei ole ainesta kyllä puolueen johtoon miehellä, jonka ajatukset ovat noinkin ''yksilöllisiä''

Jatka sinä keskustassa, ja kansa antaa tuomionsa, minä toivon, että oikeistolinja häviäisi, ja melko hyvältä näyttää.

Aina yksi oikeistopuolue on varmasti halituksessa, valitettavasti, mutta ainakin se on inhimmillisempi hallitus, kuin nykyinen puhdas oikeistohallitus.

Mitä enemmän puheenvuorossa lukee höyrypäiden persujen ja oikeistolaisten valheita, sen varmemmaksi tulee, että on aika äänestää vasemmisto tai vihreitä.

Kyllä kansa valitsee oikein.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #59

Älä ota Petteri liian henkilökohtaisesti vasemmistolaisuudestasi huolimatta. Vasemmistollakin on välillä hyviä ajatuksia kuten esimerkiksi se, että liialliset säästöt ja leikkaukset vääristä asioista -ja paikoista näkyvät helposti sotemenojen kasvuna.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #49

Säälittävää selittelyä, maailmassa on aika monta vasemmistolaista valtioita.

Tietysti voi kliseisesti heittää kaikki kommunisteiksi ja lähteä siitä, että kaikki kuuluu kaikille.

Ei tarvitse vihata ihmisiä ja suosia rikkaita, ja silti voi ajatella niin, että tasaisempi taakka on ihmisille parempi.

Kaikki mitä nykyinen hallitus tekee on oikeistolaisempaa kuin koskaan ennen Suomessa. Persut kuulut äärioikistosiipeen, joille ihmisarvo riippuu siitä mistä tulet, ja miten tulet.

MInut voi laske vasemmistolaiseksi ja mielelläni olen sellainen, jos se vastustaa nykyisenkaltaista kylmää politiikkaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #58

petterillä näyttää olevan kova luotto omaan arvomaailmaansa arvostellessaan muiden "Persut kuulut äärioikistosiipeen, joille ihmisarvo riippuu siitä mistä tulet, ja miten tulet."

Arvostelusi jatkuvasti persuja kohtaan kyllä osoittaa oman arvomaailmasi synkkyyden, eikä mitään muuta. Se että olet kertonut olevasi vasemmistolaista aatetta kannattava kyllä mielestäni onkin verrannollinen arvostelukykyysi ja sanomisiisi. Tuota samaa kuulee jatkuvasti vasemmiston taholta, eikä yksin sinun.

Ihmisarvo ei sitä paitsi ole kytköksissä siihen mistä tulet ja miten vaan kyse pitää maahan tulemisessa olla kytköksissä jokaisen kansallisen maan lainsäädäntöön. Lainsäädännössä on määrätty millä oikeudella maahan saa tulla eli siis mitä rajan ylittämiseen tarvitaan matkustamista varten. Tämän pitäisi olla ihan perusasioita keskusteltaessa myös siirtolaispolitiikasta. Koskee myös pakolaispolitiikkaa.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Touko ja muut Vihreät näköjään puhuvat koko populaation puolesta "Tämä ei ole minun Suomeni".

No, sanottakoon ettei Vihreiden ideologia edusta minun Suomeani. Heidän mielestään ilmastonmuutos on osoitettu sataprosenttisesti ihmisen aiheuttamaksi, mutta sosialismi ansaitsee vielä tilaisuutensa.

He tuntevat suurta vahingoniloa kun kuulevat Bioenergia, Metalli- ja Puuteollisuuden joukkoirtisanomisista ja siirtävät tuotantonsa saastuttaviin kolmansiinmaihin, samaan aikaan he suosivat maahanmuuttoa jossa Yritykset voivat ulkoistaa osan palkkakuluistaan veronmaksajalle.

He ovat huolissaan hyvin pienille alueille tehdyistä avohakkuista, mutta eivät ole huolissaan siitä, että "heidänsuosima" hyvin isoille alueille kohdistettu hakkuu/harvennus tuohoaa enemmän aluskasvisllisuutta ja kait sitä hiilinieluakin.

Monet heistä ihmettelevät miksi eivät ole saanut kahdentoista vuoden humanistisilla yliopisto-opinnoilla vakituista työpaikkaa, mutta suorittavan työntekijät saavat kahden vuoden ammattiopinnoilla. He inhoat ihmisiä, jotka tunnustautuvat amiksiksi.

Heidän mielestään itkeminen ihmisistä on tärkeämpää kuin oikeudenmukaisuus.

Tosin he myös ovat epävarmoja onko Painovoima sosiaalinen konstruktio.

Säälittävää, hyvin säälittävää toimintaa ja te haukutte muita säälittäviksi mm. hallitusta. Suomella pyhkii nyt hyvin ja ei mulla muuta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Säälittävää, Risto Laine. Miksi vaivautua kirjoittamaan tänne, jos ei ole muuta sanottavaa kun oman vinksahtaneisuuden paljastaminen?

Oln toki valmis perumaan sanani, jos todistat väitteidesi olevan muuta kuin omia harhaluulojasi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Mäkinen, unohdin tuosta vielä sellaisen, että Ruoka valmistetaan ja myydään kaupassa. He myös kannustavat kaupunkilaisia luontoon "prkl kiva roudaa fillaria ratikoissa, junissa ja busseissa", siihen se vapaa-aika tuhraantuikin.

;)

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen Vastaus kommenttiin #30

Ristolla nyt tuskin on muuta annettavaa keskusteluun kuin keksimällä olkiukkoja siitä millaisia ominaisuuksia eri tavalla ajattelevilla ihmisillä on, näitä olkiukkoja vastaan kun on helpompi taistella kun niitä oikeita ihmisiä tai heidän mielipiteitään. Ei oo pakko perustella edes omia kantojaan kun vain keksii tarpeeksi tyhmät kannat vastapuolelle. Näin Risto saa itsensä näyttämään voittajalta ja fiksulta tyypiltä.

Ole sinäkin kuin Risto, lähde sotaan olkiukkoja vastaan! Liity jo tänään!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Joo, eipä näiltä Puheenvuoron nilkeiltä koskaan mitään todisteita tai perusteluja tule.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #67

Olisiko Esa tuo nilkiksi nimittely kuitenkin syytä jättää pois? Annetaan arvo toistemme mielipiteille ilman, että tarvitsee mennä liian henkilökohtaisuuksiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt on vaan se aika, kun tiettyä piiriä vihastuttaa ja kauhistuttaa vihreiden nousu.

Koville se voi ottaa, mutta antaa kansan päättää, näyttää kuitenkin siltä, että vihreiden nousu on pysyvää, ja seuraavaan hallitukseen vie tie.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Itse pidän jopa suotavana sitä, että Vihreät nousevat hallitukseen. Haluan nähdä, kun he poistavat tämän maailman murheet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuohon en ole valmis uskomaan, mutta antaa kansan päättää. Se nähdään sitten aikanaan.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Onhan vihreät ollut ennenkin hallituksessa, eikä sille niin nolosti ole käynyt kuin SMP:lle ja Perussuomalaisille. Populisteille hallitusvastuu on kuoleman suudelma. Ruotsidemokraattienkin kannatus kasvaa vain niin kauan kun sitä ei päästetä hallitukseen. Voi tosin olla että se on jo saavuttanut kannatuksensa katon.

Oma huumorinsa siinä toki olisi jos Halla-aho olisi ulkoministerinä. Onhan se ainakin ulkona kuin lumiukko heti kun sen ydinosaamisalueen (muinainen kirkkoslaavi) ulkopuolelle mennään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #54

Mika. Nyt sinä aliarvioit liikaa jonkun toisen kykyjä sellaiseen, mistä ei ole edes vielä mitään näyttöä. Jotkut ovat lisäksi todella huonoja häviäjiä ja ne olivat nykyiset siniset, jonka ulkoministeri on Timo Soini, entinen persupomo.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #56

Ei vielä, eikä onneksi koskaan tulekaan. Se on kyllä totta että Soini on huono häviäjä. Huomaahan sen Soinin plokistakin joka menee kerta kerralta kehnommaksi. Väsynyttä vikinää vihreistä, feministeistä, fillarikommunisteista, abortista, kotiäitivihasta ja punaviherpersuista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Mika. Olen tästä Soinista kanssasi samaa mieltä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #54

Halla-aho on kirjaviisas, ei mikään puoluejohtaja, hänelle riittää, kun kerran viikossa haukkuu turvapaikanhakijoita, niin opetuslapset vesi kielellä seuraavat johtajaa.

Toinen on tietysti kaiken paha EU, siitä pitää päästä heti eroon, paitsi kun huudetaan apua hllituksen sote-touhuhin.

Naurattaa tuo persujen kaksinaismoralismi, paha EU auta meitä :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #60

Eiköhän tuo kaksinaismoralismi ole kaikille puolueille tuttu juttu. Miten esimerkiksi yritystukiuudistuksen kävi? Taisi se kaksinaismoralismikin ja ainakin rakenteellinen korruptio tehdä tepposet, kun ei saatu mitään aikaan ja siellä oli kaikki puolueet mukana.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #60

Joo tuo on niin kornia tuo EU:n vastustaminen, ottaisivat edes selvää mikä se on ja mitä se tekee. Mutta kaipa tuo EU-kritiikki on samanlaista kuin maahanmuuttokritiikki: täynnä uskonvarmuutta jonka vain täydellinen tietämättömyys voi ihmiselle antaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #73

Onhan se totta, että monelle suomalaiselle EU on etäinen, mutta mikä sen tekee etäiseksi? Minusta se on on kasvoton pääoma ja valta, jota emme tunne emmekä tiedä keitä siellä on. Tästä mainitsin myös puheenjohtajavaalipuheessani siinä vähässä ajassa mitä sain puheaikaa. Lienetkö Mika tullut huomanneeksi? Käy kuuntelemassa, jos kiinnostaa. Ohessa linkki koko puheeseen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/20180609220100...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #77

"EU-politiikka on joskus monimutkaista. Sitä voi päivitellä vaikka maailman loppuun saakka, muttei päivittelystä hyötyä ole. Demokratia on ehkä kaikkein vaikein hallintomuoto ja vaatii kansalaisilta eniten omaa aloitteellisuutta.

EU on 500 miljoonan ihmisen demokratia. Tietenkin se on vähän monimutkainen. Se ei kuitenkaan ole niin vaikea kuin moni luulee. Normaaliälyinen ihminen oppii perusasiat päivässä. Älä valita, opettele."

https://www.vihrealanka.fi/blogi-eu-kolumni/selviy...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #80

Meidän, jotka olemme politiikassa mukana, täytyy tietää ja seurata EU-politiikkaa. Monia suomalaisia ei EU yksinkertaisesti edes kiinnosta eikä niitä saa millään edes kiinnostumaan. Harva niistäkään kunnolla tietää keitä nämä päättäjät siellä ovat, jotka kyselyiden mukaan kannattavat EU:a ja rahaliitto EMU:a. Kyllä nämä päättäjät ovat suurimmaksi osaksi itsellenikin täysin tuntemattomia vai voitko sinä Mika väittää, että tuntisit, vaikka jonkun tietäisitkin?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #83

Eiköhän kaikki mepit kannata molempia. Mitä ne siellä muuten tekisivät? Kaikki haluavat Euroopan unioniin ja yhteisvaluutta euroon, kukaan ei halua niistä pois. Kaikkia tosin ei sinne pidä päästetä. Kreikka ei olisi saanut liittyä euroon eikä Turkki saisi liittyä Euroopan unioniin. Onneksi jälkimmäinen näyttää päivä päivältä epätodennäköisemmältä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #85

Italia on väläyttänyt pois lähtöä EMUsta. Kreikan ja Turkin osalta jaan mielipiteesi.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi Vastaus kommenttiin #54

Huumoria ja populismia

Vihreät 2010
Hallitusvastuu
Ydinvoima

Miten meni niinku omasta mielestä?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #78

Niin kuin hyvin tiedetään, politiikassa joutuu jokainen tekemään kompromisseja. Ei siellä kukaan voi sanella muille miten pitää tehdä, ei varsinkaan pienehkö puolue, jollainen vihreät vielä vuonna 2010 oli. Tätä populistit eivät tunnu ymmärtävän tai halua kansalle kertoa. Onhan siinä oma tahaton huumorinsa kyllä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #79

Kompromisseja joutuu tosiaan tekemään ja asetetut tavoitteet harvemmin kenelläkään toteutuvat. Jotain saa aina ajettua läpi, kun on mukana hallitusyhteistyössä. Sinne pääseminen voi kuitenkin olla työn ja tuskan takana, jos omat arvot ja asetetut tavoitteet ovat liian kaukana muiden arvoista ja tavoitteista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset