VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Ajatukseni ja kiitokseni Sotkamon puoluekokouksen puheenjohtajavaalin jälkeen

Suomen Keskustan Sotkamon puoluekokousviikonloppu on nyt ohitse ja on aika palata arkeen. Nähtäväksi jää mikä Suomessa muuttuu vai muuttuuko mikään, kun niin hallituspuolue Keskusta kuin Kokoomuskin on valinnut omat puheenjohtajansa uudelleen ja samat kasvot jatkavat.

Kävin mielestäni hyvän vaalikampanjan niissä olosuhteissa mitä minun oli mahdollista käydä ja mikä minulle suotiin. Sotkamon puoluekokous oli erinomainen kokemus ja olen enemmän kuin tyytyväinen siellä saamaani kohteluun.

Ennen kuin Sotkamon puoluekokouksen ”gladiaattorit” astuivat areenalle varsinaiseen puheenjohtajavaaliin, totesin Juha Sipilälle kokouksen aikana, että asiat riitelevät, eivät ihmiset.        

Keskustan uusi puheenjohtaja on selvällä äänimäärällä 2053-19 Juha Sipilä ja siltä osin pulinat pois. Kävin onnittelemassa häntä heti tuloksen vahvistuttua ja onnittelut vielä kerran sekä Juha Sipilälle, että myös koko muulle vastavalitulle Keskustan uudelle puoluejohdolle.

Oheisessa linkissä on myös median ottama valokuva siitä, kun onnittelin Juha Sipilää heti paikan päällä. https://www.verkkouutiset.fi/haastaja-haukkui-juha-sipilan-politiikan-sote-lehmankauppa-kirsikka-kakun-paalla/

Minun osaltani sillä ei ole väliä, hävisinkö vaalit yhdellä vai yli 2000 äänellä. Olen vaalit hävinnyt ja se on syytä reilusti myöntää.

Se, mitä kritisoin ennen vaaleja, oli median käytös ja se, että saankohan puhua rauhassa ja vapaasti valmistelemani puheen, jonka julkaisin lyhennettynä versiona ennen puheenjohtajavaaleja omalla blogisivullani US-puheenvuorossa 9.6.2018. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256578-puheeni-lyhennetty-versio-sotkamossa-962018

Siksi pyysin myös kokouksessa puheaikaa lisää ja sain vielä minuutin verran aikaa vedota puoluekokoukseen, että puheaikaa lisätään, kun puheenjohtajavaalit alkoivat.

Kerroin muun muassa, että koko Suomi tarkkailee meitä ja tällä voi olla vaikutusta myös Keskustan kannatukseen, joten olisi ollut syytä näyttää Suomen kansalle, että vaalit ovat reilut ja oikeudenmukaiset myös puheajan suhteen.

Asiasta äänestettiin vielä ennen vaalia kokouksessa ja puheaikaa ei muutettu. Se oli demokraattinen ja laillinen päätös. Minut pyydettiin ensin astumaan puhujapönttöön pitämään kolmen minuutin mittainen puhe. Tein sen niin hyvin, kuin se oli noissa olosuhteissa mahdollista ja laitoin itseni likoon enkä jäänyt murehtimaan puheajan lyhyyttä kuten oheisesta linkistä käyvästä puheestani jokainen voi havaita.  https://www.iltalehti.fi/politiikka/201806092201003133_pi.shtml

Vaalien jälkeen annoin haastattelun myös Ilta-Sanomien toimittajalle, kun useat toimittajat haastattelivat minua puheeni jälkeen. Ainoa asia, mitä harmittelin, oli se, kun en saanut puheaikaa riittävästi eikä kokous hyväksynyt puheajan pidentämistä, että olisin voinut puhua puheeni rauhassa ja vapaasti loppuun. Se jäi valitettavasti hieman kesken ja ns. loppusilausta vaille.

Media toimi Sotkamon puoluekokouksen aikana säntillisesti ja uutisointi minua kohtaan muuttui asialliseksi ja reiluksi. Nyt ei taida sellaista mediaa juurikaan olla, missä minun ehdokkuudestani ja puheenjohtajavaaleista minun ja Juha Sipilän välillä ei olisi kerrottu. Kiitokset tästä kaikille tiedotusvälineiden edustajille.

Tein kaiken mahdollisen ja vieläkin enemmän, mutta keppi ei lentänyt tällä kertaa pidemmälle.

Vaalit ovat ohitse ja minä olen tyytyväinen, itseasiassa erittäin tyytyväinen ja kokouksen järjestelijöille annan täyden kympin ja suurkiitokset heille. He kohtelivat minua hienosti, auttoivat ja tukivat siellä missä oli tarvetta apuun ja tukeen. Keskustelimme sivistyneesti ns. kipukohdista ja kenellekään ei tietääkseni jäänyt pahaa mieltä.

Ennen vaalia, vaalien aikana ja sen jälkeen olen saanut valtavasti hyvää palautetta kaikilta minua kannattaneilta ja tukeneilta ihmisiltä ympäri Suomea ja heille myös suuri kiitos.

Moni puoluekokouksen virallisista edustajistakin kävi antamassa vaalipuheeni jälkeen kehut ja sanoi minulle henkilökohtaisesti, että huikea suoritus, johon moni ei olisi pystynyt.

Omasta puolestani iso kiitos kaikille vielä kerran ja erityiskiitos vielä Uuden Suomen blogisteille ja keskustelijoille sekä omille Facebook kavereilleni. Teiltä kaikilta olen saanut valtavan määrän tukea ja monenlaista erinomaista tietoa. Tästä on hyvä jatkaa.

Hyvää kesänjatkoa kaikille.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljon Ari. Jospa vaikka jossain törmättäisiin, eihän sitä koskaan tiedä.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Aina ei voi voittaa, eikä joka kertakaan, mutta siitä ei pidä lannistua, vaan tuulta purjeisiin ja keula kohti uusia seikkailuja. Oikein antoisaa kesää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljon Irma. Jospa vaikka jossain törmättäisiin sinunkin kanssa, eihän sitä koskaan tiedä. Mukavaa olisi varmasti rupatella kasvokkain.

Käyttäjän IrmaAsikainen kuva
Irma Asikainen

Maailma on pieni,joten eihän sitä koskaan tiedä. Juttua varmaan löytyisi.

Käyttäjän jukkakleppalahti kuva
Jukka Leppälahti

Esimerkillistä toimintaa sinulta. Nostan hattua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tiiätkö mikä tästä koko hommasta tulee ainoastaan mieleen?

Aivan helkkarin turha näytelmä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ilman keskustelua ei ole päätöksiä. Kun joku pitää ns. keskustelukerhojakin turhina, niin turhia on päätöksetkin, jollei keskustella, kuunnella ja esitetä kritiikkiä. Kaikkein pahinta on se, että ollaan vain hiljaa ja annetaan yhden miehen päättää kaikesta muiden puolesta.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Menikö se nyt mielestäsi toisin? Koetko sinulla olleen jotain vaikutusta johonkin?

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Arvelen, että yksi suurimmista ongelmista kohdallasi, estäen ~1 % suuremman äänisaaliin saamisen, on ollut taustasi toisessa puolueessa (perussuomalaiset).

Ison yleisön mieleen ei välttämättä ole kovin "tahdikasta", että verraten äskettäin puolueeseen toisesta puolueesta siirtynyt ja liittynyt kaveri hakee jo puolueen pj:ksi.

No näkyvyyttä toki sait jonkin verran, mikä toki lienee ollut varsinainen tarkoituksesikin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä en näe asiaa tuolla tavalla, mutta todennäköisesti se on joillekin vanhoillisille keskustalaisille juuri noin, kuten kerrot, vaikka ei se ketään paremmaksi puolueen jäseneksi tee olitpa ollut puolueessa vuoden tai 50 vuotta.

Minä menen asiat ja tosiasiat edellä. Kyse on myös yksilön oikeudesta ja vapaudesta. Perusoikeudet kuuluvat kaikille ja Suomessa on noudatettavaa laillista oikeus- ja yhteiskuntajärjestystä. Demokraattinen oikeusvaltio ei ole helpolla syntynyt.

Käyttäjän VilleHurmalainen kuva
Ville Hurmalainen

Asia on nyt niin, että näkyvyyden puute näkyi äänimäärässä. Ei niinkään, etteikö samaa ajattelevia ihmisiä löytyisi. Mutta näkyvyyttä ei saa, jos ei jossakin vaiheessa laita itseänsä likoon. Eikä sitäkään pidä unohtaa, että demokratiaan kuuluu vaihtoehdot. Tämä oli hyvä alku, siitä pää pystyssä eteenpäin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljon Ville. Näkyvyys jäi vähälle ennen vaaleja, mutta nyt sitä on. Niinhän sitä sanotaan, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Olisinko saanut enemmän ääniä puoluekokouksessa, jos näkyvyyttä olisi ollut enemmän myös ennen vaaleja? No, sitä on turha jossitella, koska sillä tuskin olisi ollut vaikutusta lopputulokseen tai sitten minun olisi pitänyt saada puhua yhtä paljon koko puoluekokousväelle kuten istuva ja nyt uudelleen valittu puheenjohtaja sai, että kisasta olisi tullut tiukempi.

Joka tapauksessa hyvät vaalit omalta osaltani ja lopputulos on se, minkä Keskustan puoluekokousedustajat demokraattisesti ja laillisesti puoluekokouksessa päätti ja sillä mennään nyt kaikki yhdessä eteenpäin ja katsotaan kuinka pitkälle keppi lentää, kun on seuraavat eduskuntavaalit.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Toivoessani että Levonen olisi varteenotettava haastaja Juha Sipilän tavalle johtaa Keskustaa, en edes ollut perillä hänen Perussuomalaisissa viettämästä ajastaan. Pidin Levosta vain selkeästi Väyrystä uskottavampana ja eipä siinä muuta kun muita ei ilmaantunut. Mutta Keskustan oma väki toimii kuin parhaakseen näkee, en ole oikea ihminen ketään politiikassa neuvomaan.

Aivot ovat ne joilla suunnitellaan, suu jolla sanotaan ja kädet joilla tehdään. Näin sitten tällä kertaa. Seuraavat kuukaudet näyttävät mitä tästä seuraa...Itse toivon Sipilälle enemmän haastajia ja mediajulkisuutta jokaiselle. Toivon toki myös Levosen jatkavan, nyt kun julkisuus on varmasti taattu. Rakentavassa hengessä, jotta puolue voisi hyvin, nykyistä tilaansa paremmin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljon Ilkka. Täällä ollaan ja pysytään, en minä tästä mihinkään ole lähdössä edellyttäen, että pysyn hengissä ja terveenä ja päänuppi toimii. Nyt se vielä toimii.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Ole hyvä vaan. On uskottavaa että Keskusta tarvitsee keskustelua niin sisällä kuin ulkona puolueen seinien. Tämän hetkinen Suomen "hyvinvointi" on markkinatalouden nousuhumalan seuraus, mutta vielä voi olla luvassa se "syöksylasku" alaspäin. Krapulaa odotellessa ei tiedä tarkalleen mitä on edessä. Tavallaan tyhjän päälle rakennettu hyvinvointi ei todellisuudessa voi kantaa kansakuntaa kovinkaan kauaa, asia joka olisi hyvä uskoa jo tänään.

Tässä tullaan sitten politiikan taitajien maailmaan, kuinka turvata vähäosaisten huomisen arkipäivä. Tämän päivän numerot voivatkin olla vain suurta bluffia, joilla ylpeileminen voi olla jopa suoranaista valheen mainosta. Se kantaa sen aikaa kunnes markkinat romahtavat, ja sen jälkeen ilman varajärjestelmää köyhän elämä ei ole elämisen arvoista. Pankkitilit ovat sitä mukaa tyhjät. Keskustan liukuminen liikaa oikeaan laitaan ei ole enää puolueen imagolle eduksi. Se näkyy myös mielipidemittauksissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset