VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Hetemäen erottava tai erotettava

Jos on näin korkea virkamies kuin valtiovarainministeriön kansliapäällikkö Martti Hetemäki todellisuudessa on ja laskettelee virkavastuullaan sellaista lööperiä kuin nyt on hänen nähty laskettelevan, niin miten tällainen virkamies voi enää jatkaa virassaan? Minua ainakin jo hävettäisi suuresti kävellä ministeriön käytäviä pitkin alaisten silmien edessä.

Mitä oikein tapahtui? Laittoiko Sipilän hallitus Hetemäen ns. pakon edessä tekemään näitä ”Satumaan tangoja” vai onko kyseessä niin hölmö virkamies, että voi lasketella tällaista lööperiä pokkana Suomen kansalle ja väittää puutaheinää?

Hetemäen esittämät laskelmat on teilattu palturiksi jo useilla eri tahoilla eikä todellakaan tarvitse olla edes mikään alan ammattilainen, kun näkee tällaisen ”satukirjan” läpi, minkä Hetemäki toi esille ja ryhtyi ilmiselvästi esittelemään tätä kansalaisille, että soteuudistusta voitaisiin vielä viedä paremmin läpi. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/249282-hus-luuttuaa-lattiaa-martti-hetemaen-sote-laskelmilla-muistio-harhaanjohtava-jopa

En voi tähän enää sanoa muuta kuin voi v..tu mitä skeidaa. Eikö millään ole enää mitään rajaa, kun kansalaisia johdetaan vilpillisin keinoin harhaan. Haluaisin kovasti tietää, kuka tätä "sirkusta" pyörittää ja kuka näistä hallituksen ministereistä mahdollisesti painosti Hetemäkeä vai oliko koko hallitus takana vai Hetemäki itse paniikissa ryhtyi säätämään ja kuvitteli tekevänsä itsestään sankarin? No, ei ainakaan tullut sankaria vaan ihan kotimainen ”sirkuspelle”.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Täytyyhän se joku tolkku olla näillä poliittisesti virkaan nimitetyillä virkamiehilläkin minkälaista puppua kansalaisille yritetään virkavastuulla syöttää. Voiko paine olla jo niin kova, että tämän tason virkamiehetkin sekoaa vai mitä siellä on oikein tapahtunut?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Valtivarainministeriön kanssliapäällikkö Hetemäki olisi pitänyt laittaa eläkkeelle Jyrki Kataisen ollessa pääministerinä, tai viimeistään kun Aleksander Stubista tuli pääministeri.

Suomalaiset ovat täysin kokoomuksen peukalon alla, niin kokoomuslaisten virkamiesten kuin poliitikkojen riistettävissä.

Missä on keskustapuolue? Entistä keskustaa ei enään ole, keskustasta on tullut kokoomuksen apupuolue.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskustassa on ollut Sipilän juntta vallassa ja siellä on harjoitettu junttapolitiikkaa ja siksi kurssia on nyt muutettava. Kyllä niitä viestejä tulee keskustasta koko ajan, vaikka monet ovat muuten hiljaa, että nyt alkaa riittää ja täällä muutamat sipilöijät vielä jaksaa säätää ja uskoa tämän juntan kaikkivoipaisuuteen. Ei suomalaisten enemmistö ole väärässä, siksi imagobarometri ja kannatuslukemat ovat olleet jo pitkään poskellaan.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ajatellaanpa tätä jukista sirkusta ihan järjen kanssa.

Tämä maakuntauudistus nyt ihan päällimmäisenä.

Jos, siis jos. Kunnat turhina instansseina lakkautettaisiin, kun kuntien hallinnolliset tehtävät mainiosti hoituisivat viiden maakuntahallinnon kautta, niin kustannustehokkaampi tapahan tuo olisi ja sen puolesta voisi vaikka liputtaa. Näinhän nyt ei kutenkaan tule käymään, vaan kunnat hallintoineen jatkavat JA lisäksi tulee lauma uusia pölhölän nysväreitä patsastelemaan tyhjänpäiväisyyksiä. Uusia toimitiloja, uusia huonekaluja, uusia sopimuksia, uusia toimimattomia it järjestelmiä lisäkustannuksia jne. Eikä lienee haisuakaan, paljonko rahaa kaikkeen palaa. Paljon, mutta sehän tuleekin taikaseinästä ja kultahanasta ( Harkimon blogi )

Soteuudistus lienee jo kirkossa taputeltu, päätellen tehdyistä yrityskaupoista. Sille tuskin enää mitään voidaan.

’Lisäläskiä säästämättä, ja laadusta piittaamatta.’ - Hallitukselle sopiva slogan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mikään ei ole vielä taputeltu. Perjantaihin mennessä antaa perustuslakivaliokunta tietoja siitä voidaanko jatkaa ja vasta sen jälkeen tiedetään onko maakuntavaaleja edes mahdollista järjestää.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Siinä olet Vesa oikeassa, että jos valtion virkamies toistuvasti, kuten Hetemäki on tehnyt, joko käyttää tietoisesti täysin kelvottomia perusteluita tai sitten ei ymmärrä niiden olevan kelvottomia, hänen on syytä väistyä. Jos kyse on tyhmyydestä, siitä ei voida sakottaa, mutta tyhmä pitää korvata viisaammalla, sillä muuten kestävyysvaje tulee liian suureksi. Taitaa vain olla niin, että Sipilän suojeluksessa olevalle on vaikea keksiä mekanismia, millä erottaminen tapahtuisi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos koko hallitus on tämän vastuuttoman virkamiehen takana, niin eihän ne sitä erota, mutta on täysin munannut itsensä, kun lähti näin järjettömiä laskelmia esittämään. Samalla tuli valtiovarainministeri Petteri Orpokin munanneeksi itsensä, jota epäilen, että hän oli siellä tämä Hetemäen "kuiskuttelija".

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Eikös tuo Hetemäen antamat perustelut ole itsestään selvää kokoomuslaista politiikan tekemistä? Tuolla perustelulla annetaan kuva soten edullisuudesta ja siinä samalla terveydenhoidon yksityistamispalveluista joita kokoomus on ajanut päämäärätietoisesti. Mitään merkitystä ei kokoomukselle ole sillä paljonko veronmaksajien varoja kupataan yksityisiin yhtiöihin, joissa on paljon kokoomuslaisia henkilöitä taustalla.

Ei tämä Hetemäen kirjoittama lausunto ole ensimmäinen veronmaksajien vahingoksi tapahtunut. Tuskin on viimeinenkään. Hyvä on muistaa Hetemäki-Urpilainen-Katainen tapahtumat Kreikan vakuussopimuksen käsittelyn yhteydessä.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Systeemiosaamisen puutetta koko organisaatiolla ja kaikilla uudistajilla.
Tämä on liian iso projekti keskimääräisten virkamiesten suunnitella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hetemäki meni niin pahasti riman alle, etten pitäisi enää edes keskimääräisenä virkamiehenä.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Jaha nyt on tultu tähän vaiheeseen olisiko syytä laittaa jäitä hattuun ja odottaa nyt rauhassa lopputulemaa.
Valtiovarainministeriön kansliapäälikkön kimppuun käyminen on kyllä halpahintaista toimintaa joka ei tuo lisäarvoa mihinkään.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen

Käsittääkseni Hetemäki on hallituksen sote-uudistuksen perustelujen kasvot. Kuka muu kuin virkavastuulla oleva henkilö voidaan laittaa vastuuseen sanomisistaan? Poliitikon puheista ei kukaan vastaa, mutta virkamies on eri asia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Poliitikot vastaa vaaleissa kansalle ja tämä nykyinen hallitus ja sen puolesta kumartavista kansanedustajista moni lähtee seuraavissa vaaleissa laulukuoroon. Se on aivan varma. Niin hölmö ei tämä Suomen kansakaan ole, että näitä suhmuroijia jaksaisi enää katsella jatkossa, joille on tärkeämpää omat hillotolpat kuin yleinen etu.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Varmaan Hetemäki joutuu eroamaan, kun Uuden Suomen Puheenvuorossa sitä väkevästi vaaditaan...

Demokratia - kansandemokratia - Puheenvuoro

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Hetemäki kahden vaiheilla. Hetemäki odottaa päätöstäni.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos ei sitä kukaan vaadi, niin tämä jatkuva pelleily ja suhmurointi vain jatkuu. Sinunko mielestäsi tämä on okei, vaikka yleinen mielipide on vastaan ja on ollut sitä jo pitkään, kun kolme viidestä suomalaisesta ei hyväksy sotea? Tämän tempun jälkeen kannattajat käy todella vähiin, vaikka perustuslakivaliokunta lähtisi puoltamaan. Kansalaiset eivät ole tämän takana. Itse pidän edelleen koko uudistusta perustuslainvastaisena ja siinä kuntien itsehallintoa romutetaan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #17

Kansanedustajien on kyettävä tekemään itse oikeaksi näkemiään päätöksiä eikä suinkaan noudattaa gallup-tuloksia. Mitä virkaa koko edustuksellisella demokratialla on, jos päätökset pitäisi tehdä mielipidekyselyn prosenttien mukaan. Annetaan sitten Taloustiedolle sekin raha, mikä nyt menee Eduskunnan ylläpitämiseen, niin pystyvät tekemään vielä laadukkaampia kyselyjä...

Alan olemaan vakuuttunut siitäkin, että NATOon liittyminen on tehtävä eduskunnan päätöksellä ilman mitään kansanäänestyksiä. Vaikka toistaiseksi olen vielä NATOon liittymistä vastaan. Se vain nyt on kansanedustajien tehtävä.

Käyttäjän ahkalevisalonen kuva
Kalevi Salonen Vastaus kommenttiin #19

Ei toki kansanedustajien pidä gallupeja myötäillä. Ongelma on ihan muualla. Hallitus ei ole antanut kansanedustajille mahdollisuutta itsenäisesti harkita mikä olisi parasta. Sitä varten olisi tarvittu kustannus- ja muita vaikutusarvioita ja etenkin vertailuja. Nyt ei edes nykyjärjestelmään ole verrattu, minkä pitäisi olla vähimmmäisvaatimus. Eli kaikkein suoraviivaisin toteutusmahdollisuus nykysote valtion rahoittamana on jätetty pelistä pois. Sen sijaan on pyritty tukahduttamaan keskustelua eikä asiallisia perusteluja ole annettu.

Tässä tilanteessa kansanedustajat on jätetty pelkän uskon varaan ja kaiken lisäksi heitä on monin tavoin painostettu - jopa kesäloman menetyksellä uhkaamalla. Varsinkin poliitikot, joilla ei ole muuta elämänlankaa kuin politiikka, ovat helposti alistettavissa ryhmäkuriin.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Virkamies tekee sen mitä käsketään, vaikka kuinka tuntuisi, että käskyt ovat järjettömiä.
Hetemäen jahtaamisen sijaan kannattaisi katsoa, ketkä niitä käskyjä tehtailee.
Kuka enää haluaa ryhtyä virkamieheksi, jos joutuu myös poliittisen vastuun kaatopaikaksi?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Virkamiehellä pitää olla kanttia myös kieltäytyä järjettömyyksistä. Vai pitääkö sen tappaa itsensäkin, kun käsketään?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Eiköhän saa palkinnon siitä että lausui puppunsa.

Veikkaan uran nousua ja virkanimitystä johonkin huippuvirkaan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Eikö kansliapäällikö jo nyt ole ministeriön korkein virkamies muhkealla 11.532:n euron palkalla.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Tekstisi on ainakin suoraviivaista ja kannanotot selkeitä, että ei ole vaarana ymmärtää sanomaa väärin. Tässä kohtaa joudun kuitenkin myöntämään, en tiedä Hetemäen tempauksista oikeastaan mitään. Toistan vain sen ajatuksen (uskon) että Sote ei ole hallitusti hallitukselle kunniaksi.

Töpeksintä on sen verran läpinäkyvää että ei edes valitut virkamiehet selitä mustaa valkoiseksi. Toivon järkevien poliitikkojen ottavan ohjat ja kuuntelevan heitä joilla on ymmärrystä asiaan edes vähän.
Vaan on se ihme jaahkausta ilman että mikään valmistuisi. Jaksaa uskoa että tässä on jotain muuta takana kuin terveet ihmiset. Tarkoitan nyt sitten tätä terveydenhuoltoa, Suomi sairastuu kohta huolestuttavissa määrin kun hoitoa ei ole lähikulmille edes järjestetty.
Tätä kaikkea ohjaa tänään kai pelko, pelolla johtaminen. Tällainen "pilkkujen siirtely" alkaa olemaan jo terveisiä väärästä päästä, aivot unohtaen. Jonkinlaista valtapeliä juuri silloin kun olisi ensisijassa ajateltava sen köyhemmän kansanosan parasta.
Raivostuttaa lukea päivästä päivään samaa, kun usko alkaa loppumaan. Jos olisin tietävämpi, silloin sanoisin että vaihtakaa hallitus ja heti. Mutta en tiedä auttaisiko sekään. Blogistille toivon jaksamista ja tukea poliittisella taipaleella.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset