VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Suomen keskustan kurssin muutos alkaa Sotkamon puoluekokouksesta

Tyytymättömyys nykyiseen keskustan puheenjohtaja Juha Sipilään on käsin kosketeltavissa ja tuskastuneisuus hänen yrittäjämäiseen ja autoritääriseen tapaan johtaa keskustapuoluetta ja Suomea kasvaa entisestään.

Nyt tarvitaan keskustan kurssin ja Suomen suunnan muutosta, joka alkaa Sotkamon puoluekokouksesta, jossa myös keskustan poliittista johtoa uudistetaan. Tämä on keskustan ja koko kansakunnan etu.

Keskustan puoluejohto tarvitsee nyt menestyäkseen uudet kasvot.

Olen inhimillinen ja oikeamielinen, rehellinen ja oikeudenmukainen poliisimies Kotkasta, joka kunnioittaa perus- ja ihmisoikeuksia. Minusta keskusta saa toiset huomioonottavan, isänmaallisen ja tunnollisen puheenjohtajan, jolle omat ovat kaikki kaikessa.

Uudeksi puoluesihteeriksi kannatan vierelleni Riikka Pirkkalaista. Hänellä näyttää olevan eniten kypsää ja aikuismaista otetta, on naisenergiaa ja potentiaalia uusine järjestöpoliittisine visioineen.

Uskon vakaasti, että Riikka toisi rinnallani mukaan sydämellistä lämpöä ja tunnetta, inhimillistä ja järjellistä ajatusta tosielämän ja arjen askareisiin, jota nyt keskustassa ja Suomessa eniten kaivataan.

Onnistumme varmasti yhdessä parantamaan keskustan imagon takaisin sellaiseksi kuin mitä se oli vielä ennen viime eduskuntavaaleja. Johdamme yhdessä ja muiden keskustalaisten kanssa keskustan jälleen Suomen suurimmaksi puolueeksi seuraavissakin eduskuntavaaleissa.

Meidän johdollamme keskusta on sivistynyt ja välittävä, joka huomioi tasapuolisesti ja yhdenvertaisesti koko Suomen ja suomalaiset. Keskustassa jokaisen mielipide on arvokas. Ketään ei jätetä oman onnensa nojaan. Ovemme on kaikille aina auki ja kaikkien ihmisarvo on loukkaamaton. Keskustaa johdetaan 24/7.

Keskustan liberaali oikeistopolitiikka on tullut tiensä päähän.

Kurssia on muutettava kohti kultaista keskitietä omille peruskeskustalaisille alkiolaisille juurille, jossa sanat ja teot ratkaisevat. Ihmisen sanaan on voitava luottaa. Päällimmäisiä arvojamme ovat toistemme kunnioittaminen, yhdenvertaisuus ja oikeudenmukaisuus, ahkeruus ja luovuus.

Puhaltamalla kaikki yhteen hiileen voimme koota rivimme jälleen kasaan ja puolueen hajaantuminen vältetään.

Kaikkia tarvitaan mukaan, mutta rehellisyyden nimissä on tunnustettava tosiasiat ja puolue tarvitsee nyt myös uuden puheenjohtajan, kun puoluesihteeri vaihtuu. Puolueen imago ja kannatus suorastaan huutaa uusia ja raikkaita muutoksen tuulia. Vesa ja Riikka. Uudistunut ja entistäkin parempi keskusta. 

Kannanottoni:

Vastustan Euroopan Unionin laajentumista ja yhteisvastuiden syventämistä liittovaltion suuntaan. Kannatan jäsenvaltioiden välistä yhteistyötä, jossa jokainen jäsenvaltio vastaa itse omasta taloudestaan.

Suomen keskustan pitää pyrkiä siihen ja asettaa tavoitteeksi, että Euroopan Unionista tehdään tulevaisuudessa itsenäisten valtioiden vapaakauppaliitto, jossa palvelut, tavarat ja jäsenvaltioiden kansalaiset ja heidän perheensä voivat jatkossakin liikkua vapaasti. Viennistä elävä maamme ei voi eristäytyä, mutta sen omia kansalaisia ja rajoja on suojeltava.

Suomi ei ole elintasopakolaisten sosiaalitoimisto, mutta Suomi antaa oman harkintansa ja kantokykynsä mukaan turvaa todellisessa avun tarpeessa ja hädässä oleville noudattaen Suomen lakia ja kansainvälisiä sopimuksia.

Suomessa esivallan tärkein tehtävä on huolehtia omien kansalaisten hyvinvoinnista ja turvallisuudesta tasapuolisesti. Suomen lakia ja kansalaisten perusoikeuksia on kunnioitettava.

Euroopan raha- ja talousliitto (EMU) on ollut Suomen poliittisen historian suurin virhe. Suomen kilpailukyky on jäänyt jälkeen viimeisen 10 vuoden aikana kohtuuttoman paljon naapurimaa Ruotsiin verrattuna yhteisvaluutta euron takia.

Yhteisvaluutta euroa Suomi ei voi kuitenkaan purkaa hallitsemattomasti, koska se voisi johtaa ennalta arvaamattomiin tilanteisiin ja vaikeuksiin. Ilman jäsenvaltioiden yhteistä päätöstä euroa on näillä näkymin vaikea ja lähes mahdoton purkaa, jollei se purkaudu meistä riippumattomista tekijöistä.

Suomen keskustan pitää aktiivisesti vaikuttaa siihen ja ottaa tosialliseksi tavoitteeksi myös se, että valuuttaunioni puretaan hallitusti yhdessä muiden jäsenvaltioiden kanssa niin, että jokainen jäsenvaltio voi halutessaan ottaa takaisin käyttöönsä oman kansallisen valuutan.

Jos ja kun keskusta on seuraavien eduskuntavaalien jälkeen edelleen hallituspuolue, tämä tavoite on neuvoteltava myös mukaan hallitusohjelmaan samoin kuin köyhyyden ja korruption poistaminen on kirjattava hallitusohjelmaan.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (47 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Tuskin onnistuu, keskustalainen äänestäjä täysin ulkona pääministeri Juha Sipilän harjoittamasta politiikasta.

Hurmos näyttää valtaavan koko seurakunnan, eivät näytä ymmärtävän, pääministeri Juha Sipilän politiikka on vahingollista juuri heille.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos ei nyt onnistu, niin keskustalla on hyvin todennäköisesti vaikeat ajat edessä.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepun kurssi ei muutu mihinkään Sotkamossa!

Harri Mulari

Ei muutu. Sipiläbjatkaa puolueen johdossa

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä se ainakin sen verran varmasti muuttuu, että uusi puoluesihteeri valitaan, koska Ovaska lopettaa eikä ole enää ehdolla.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä on sementoinut asemansa uhkailulla ja kiristyksellä eli maan tapa jota myös EU noudattaa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Valitettavasti tältä näyttää. Milloin keskustaa äänestävät löytävät oman itsensä ja toteavat, nyt riittää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tämä on juuri se tapa mikä ei kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan. Suomi on neuvottelu- ja sopimusyhteiskunta. Uhkailut ja kiristykset kuuluvat ihan jonnekin muualle.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Siksi meidän pitää kannustaa Vesaa jaksamaan, jotta hän voisi muuttaa keskustan kurssia. Vesa on kansan mies ja sellaisia johtajia me tarvitaan. Eiköhän keskustalaiset ala vähitellen tajuta, miten heidän luottamustaan käytetään hyväksi. Siihen pitää ainakin uskoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos paljo Erkki, kun valat uskoa minuun. Periksi ei anneta, niinhän me sovimme.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Turhia toiveita.

Kepu-mafia ei murru yksittäistaistelijoiden ininään.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Valitettavasti näin se menee. Kepu-mafia hallitsee keskustaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ymmärrän, mitä tarkoitatte, mutta kepu ei ole mafia. Puoluejohto on vaaleilla valittu, mutta johtaminen on ollut autoritääristä, kentän ja kansan viestiä ei ole kuunneltu.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Sipilä on johtanut kepua johdonmukaisesti suhteessa vaikeaan hallitusyhteistyöhön.
Sitä eivät ketkään rivihuutelijat ilman laajaa osaamista muuta niin kuin tämäkin. Kepu voi sanella omat ehtonsa, mutta yhteistyössä se vasta rakentuu niin kuin nytkin vaikka hammasta kiristellen.
Tyhjänpäiväinen alustus.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ilman muuta Heikki. Yhteistyössä ja demokratiaa kunnioittaen omassa keskuudessa, muiden puolueiden kanssa ja kansan keskuudessa. Mutta mitä tapahtui kesällä 2017 ja mitä ennen sitä? Sipilän hallitus ei kunnioittanut demokratiaa. Oli mielenosoituksia, sotea on runnottu väkisin vastoin perustuslakia eteenpäin, se kaatui ensimmäisellä kerralla. Mten käy nyt, kun paljon on puutteita ja kansan enemmistö ei ole uudistuksen takana. Hallituksen kannatus noin 37-38 prosenttia eli reilusti alle puolet tukee hallitusta. Se on todella vähän ja kertoo paljon siitä, missä mennään.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Levonen, "kansan enemmistö ei ole ole uudistuksen takana".
Tosi vahvasti kirjoitettu. Perustuuko tietosi omaan mututuntumaan vai johonkin tutkimukseen.
Kun kuvittelet pääseväsi keskustan puheenjohtajaksi suuri toiveesi on, että pääset aloittamaan ensi kevään vaalien jälkeen sote-uudistuksen täysin puhtaalta pöydältä. Pidät kaikki tähän mennessä antamasi vaalilupaukset ja toteat neljän vuoden ahkeran uurastuksen jälkeen, eihän tästä mitään tullutkaan. Syyn epäonnistumiseen löydät tietenkin muista hallituskumppaneista tai kenties Juha Sipilästä, joka oli tehnyt "lehmänkauppoja" näiden kanssa selkäsi takana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #40

Ihan kyselyyn perustuu tämä tieto. Esimerkiksi 24.3.2018 USU_gallupin mukaan enemmistö kaataisi soteuudistuksen. https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2446619

Muistaakseni oli tuoreempikin kysely, jonka näin ja sen mukaan edelleen yli puolet kaataisi uudistuksen ja taisi olla päälle vielä joukko, joka ei osannut sanoa. Ei tämä sen vahvemmin ollut kirjoitettu. Jos minä saisin päättää tehdäkö tällainen uudistus, jolla ei ole kansan tukea, niin en veisi sitä eteenpäin, mutta minähän en päätä, vaan nykyinen eduskunta.

Asioilla, joilla ei ole kansan enemmistön tukea tuppaa kuitenkin olemaan huono vaikutus noin jatkoa ajatellen.

Jonkinlaisena esimerkkinä käynee siniset, jotka näillä näkymin saavat seuraavaan eduskuntaan korkeintaan 1-2 kansanedustajaa, jos ei ihmettä tapahdu.

Viime presidentinvaaleissakin gallupit piti loppujen lopuksi aika hyvin kutinsa, ei edes Niinistön kannatus laskenut niin paljon kuin olisi voinut kuvitella ja voitti kevyesti pressanvaalit jo ensimmäisellä kierroksella, kuten gallupit kaiken aikaa viestittivät. Vaalit on tietysti aina vaalit, mutta et voine kieltääkään näiden kyselyiden merkitystä?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Varsin hyvä avaus seuraaviin eduskuntavaaleihin. Se minkä puolueen listoilta..jää vielä nähtäväksi..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Seppo, vaikka ensin pidetään puheenjohtajavaalit ja tähtäin on niissä ja vasta kauempana siintää eduskuntavaalit, mutta työtähän on tehtävä kaiken aikaa, jos mielii pärjätä. Jos uudistukset menee läpi, niin maakuntavaalit pidetään ennen eduskuntavaaleja. Katsotaan mitä tapahtuu.

Älä pelkää Seppo. Minä en keskustasta lähde mihinkään toiseen puolueeseen, vaikka en olisi eduskuntavaaleissa. Jos jonnekin lähden, niin lopetan politiikan kokonaan. Minulla on hyvä ammatti ja työpaikka. Ei minun ole täällä politiikassa pakko roikkua. Nyt roikun vielä ja vapaaehtoisesti, koska haluan ja on mielenkiintoista. Nyt haluan keskustan puheenjohtajaksi, joka on tavoite numero 1.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Keskustasta ei taida löytyä yhtään EU-kriitikkoa. Puoluesihteeri Ovaska suorastaan ylistää Sipilää ja EU:ta.

http://keskusta.fi/news/Keskustan-puoluesihteeri-J...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jouni Ovaska on istuva puoluesihteeri. Ei se lähde kritisoimaan Sipilää, vaikka syytä olisi. Jokaisella on omat mielipiteensä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Vesa Levonen, tuliko vaalipuhe liian aikaisin vai onko takataskussasi vielä järisyttävämpää paatosta puoluekokouksen väelle 7.6. Ansiomitalit tietenkin vahvistaisivat paatoksellisen puheesi isänmaallista voimaa.

Kysyn uteliaisuuttani, onko Riikka Pirkkalainen lupautunut kannattamaan sinua puheenjohtakisassa.
Oma arvioni on ettei ole. Korjaa jos olen väärässä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kukaan ei ole luvannut minulle mitään eikä tarvitse. Mitalit pysyy toistaiseksi työpöydän pöytälaatikossa. Minä menen nöyrin mielin Sotkamoon ja siellä kokousväki päättää niin kuin parhaaksi katsoo. Jos Sipilä jatkaa, kunnioitan puoluekokouksen päätöstä. Jos minut valitaan, niin Sipilän pitää myös kunnioittaa päätöstä. Kurssin muutos on suurempi, jos minut valitaan, koska silloin vaihtuu sekä puheenjohtaja että puoluesihteeri.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#22 On hyvä, että istuvalla pääministerillä on vastaehdokas. Muutoinhan vaalit olisivat tarpeettomat. Vai, pitääkö äänestys suorittaa, vaikka olisi vain 'one and only' ehdolla?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Kiitos Mirjami. Ei äänestystä suoriteta, jos vastaehdokkaita ei olisi lainkaan. Se, että olen ehdolla, on aitoa demokratiaa myös puolueen sisällä ja on aina hyvä, kun on vaihtoehtoja olemassa. Vaihtoehdottomuus ja kritiikittömyys ei kehitä.

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Kuulostaa hieman Väyryseltä, mutta erona on julkisuudessa ollut pitkä poliittinen ura, joka on toisaalta rasite. Vesalla samaa rasitetta ei ole. Voisin kannattaa, jos Väyrysellekin kannattajakortteja lähetin presidentinvaaleihin.

Muutos puoluekokouksessa alkaa liian myöhään. Muutoin onnea ja menestystä.

Keskusta oli äänestettävissä ennen Sipilää ja lehmänkauppoja. Tulen luultavasti äänestämään perussuomalaisia, minkä takia joku tulee varmaan sanomaan taas rasistiksi. Voiko siitä tehdä rikosilmoituksen kunnianloukkauksesta? Taidan säästää poliisimiesten aikaa ja jättää tekemättä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Jani kannustuksesta. Sinä saat äänestää just niin kuin sinä itse haluat ja päätät.

Timo Erkinheimo

Miten perustelet sitä, että Ruotsi on saanut omasta valuutasta kilpailukykyä Suomeen nähden? Kansainvälisen rahoituskriisin alkaessa Ruotsin kruunu oli tasolla 9,50 ja nyt pyörii yli 10 Eurossa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun Ruotsin kruunu on alhaalla euroon nähden, niin sen vientituotteet käy paremmin ulkomaille kaupaksi. Se on eri asia, mitä se vaikuttaa omaan ostovoimaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Ja lisää vettä myllyyn politiikan tilasta. Jos saisi sellaisen kaikentietävän lintuperspektiivin hallituksen ja keskustan(kin) johtoon kuinka perseestä se olisikaan, kuinka käsittämättömän surkea tämä hallitus onkaan? Tällä kertaa aiheena Jari Leppä (kesk.) joka irtosanoi erityisavustajansa ja johon saisi tällä kertaa aika monta tarkastelukulmaa mutta joka silti ilmeisesti on jossei pätevä niin sopiva.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805182200953...

- Jos ministeri ei pidä koulutetuista naisista ja minä en pidä sovinistimiehistä, niin eihän se nyt ihan match made in heaven ole, Tenhiälä sanoo Iltalehdelle.

Tenhiälän mukaan Leppä kutsui hänet erityisavustajakseen, koska ministeri halusi tehtävään ihmisen, joka osaa kansainvälisiä asioita ja on kielitaitoinen.

- Hyvin nopeasti kävi ilmi, että itse asiassa hän ei sellaista ihmistä haluakaan, Tenhiälä sanoo.

- Hän halusi sinne erittäin poliittisesti orientoituneen ihmisen, eikä suinkaan sitä, että häntä haastetaan.

Iltalehti haastatteli juttua varten myös muita Jari Leppään työtehtävissä tutustuneita. He vahvistivat Lepän erityisavustajana työskennelleen Tenhilän määritelmää Lepästä. Heidän mukaansa Lepän puheita voidaan luonnehtia niin, että ne eivät aina ole sopivia tasa-arvon kannalta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kemiat eivät ilmeisesti kohdanneet. Jos yhteistyö ei suju, niin eihän se pakollakaan onnistu. Ikävä ja harmittava juttu kuitenkin.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Engren, oletko lukenut tai kuullut, mitä omilla nimillään Jari Lepästä kertovat lukuisat naiset ovat julkisuudessa lausuneet.
Se on aivan muuta mitä Tenhiälä on potkuistaan katkeroituneena lausunut ja hänen nimettöminä esiintyvät Leppään tutustuneet. Jari Leppä on avautunut myöskin ja kertonut, mikä hän miehiään.

Engren, jos unohdat oman puoluetaustasi ja mietit, kumman osapuolen antamat henkilökuvaukset Jari Lepästä ovat lähempänä totuutta, niin olisiko kirjoituksesi sisältö ollut yhtä vahvasti Jari Leppää tuomitseva.

Kysyn lopuksi, onko ministeri Jari Leppä mielestäsi sovinisti ja onko kansanedustaja Laura Huhtasaari epärehellinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Levosella tai Keskustalla, eikä kellään tai millään puolueella ole enää sanan sijaa, mitä tulee EU:n tai EMU:n asioihin tai kehitykseen.

Ainahan sitä toki voi valehdella ja unelmatehtailla pilvilinnoja paremmasta huomisesta ilman poliittista vastuuta.

Reaaliteetti lienee sekin, että Kotkan poikii ilman siipii ei nouse koskaan Kepun johtoon.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sanan sijaa kyllä, mutta eri asia, saadaanko vaikutettua niin, että syntyy aitoa konkretiaa. Seuraavien eduskuntavaalien jälkeen se nähdään parhaiten, kun tiedetään millainen hallituskoalitio Suomeen tulee ja ketkä johtaa Suomea.

Kannanottoni ei ole valehtelua enkä unelmoi pilvilinnoista. Olen realisti ja sanon avoimesti ja reilusti oman mielipiteeni.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ero EMU:sta on pelkää haihattelua. Suomella ei ole reaalisesti mitään mahdollisuutta erota rahaliitosta.

EU:n päätännässä Suomella on varsin vähäinen merkitys ja Suomi onkin toiminut tässä lähinnä Saksan siipeilijänä.

Politiikon ja politiikoksi pyrkivänkin tulisi tuntea omat rajansa turhien lupausten ja pelleilyn sijaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33

Sinä et ilmeisesti tunne Suomen perustuslakia? Suomi voi lähteä EMUsta, jos se haluaa, mutta siitä olen kanssasi samaa mieltä, että reaaliset mahdollisuudet ovat oma lukunsa ja ihan eri asia mitä sitten tapahtuu, jos sieltä yhtäkkiä lähdettäisiin. Asiat kyllä pitää suunnitella ja harkita tarkoin etukäteen, jos niin päätettäisiin, että itse tehtäisiin päätös lähteä. Minun kannanottoni ei sisältänyt sellaista, että sieltä lähdettäisiin omin päin ja hallitsemattomasti.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen Vastaus kommenttiin #33

Suomi edustaa EU:n päätännässä paria prosenttia. Mutta silti ei ole yhdentekevää, mihin suuntaan pyrimme. EU:ssa on vahvoja voimia, jotka suhtautuvat EMU:uun kriittisesti. Niitä on aivan turha vähätellä. Ei brexitkään pitänyt olla mahdollinen. Italia saattaa myllertää vielä ties miten. EMU-kriittisyys on ollut kasvava trendi. Levonen haluaa, että keskusta ja Suomikin ovat tässä trendissä mukana. Sehän on meille edullinen näköala.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Nyt pitää olla hereillä ja pitäisi tehdä oma varasuunnitelma. Tässä ei kukaan pysty varmaksi sanomaan, mitä vielä tulee tapahtumaan. Joka tapauksessa Euroopassa ollaan laajemminkin kyllästytty tähän ylikansalliseen määräilyyn. Brysselissä käydessäni tässä keväällä tämä tuli täysin selväksi. Toivon kovasti, ettei kuitenkaan tulisi hallitsematonta muutosta, vaan tehtäisiin rahaliitosta lähteminen hallitusti mahdolliseksi. On se parempi vaihtoehto, kun nämä ns. Berliinin muurin murtumiset, jossa kaikki voi tapahtua yhdessä yössä. Siinä kävisi monelle köykäsesti, jos rahaliitto hajoaisi yhdessä yössä eikä kukaan olisi valmistautunut ja varautunut siihen.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Täällä puheenvuoron blogeilla Keskustapuolueen puheenjohtan Juha Sipilän irvodemokraatiaksi haukkuminen ei kyllä nosta arvonantoa, kuitenkin perinteisiä moraalisia arvoja kunnioittavaan Keskustan kansanliikkeeseen.

Kuten Lauri Kiiski edellä sanoo Kotkan poikii ilman siipii.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuten Suomenmaalle annoin haastattelun viime syksynä, kyse on ollut Sipilän hallituksen aikana irvodemokratiasta, joka lähti liikkeelle viime kesänä perussuomalaisten puoluekokouksesta. Presidentti Niinistö on ollut myös sitä mieltä, että hallitus olisi pitänyt hajottaa ja käydä uudet hallitustunnustelut. Nykyiset siniset saivat väärällä tavalla pitää kaikki ministeripaikkansa ja se on fakta. Tämän ovat monet keskustalaisetkin todenneet puhumatta siitä mitä Suomen kansa ajattelee. Sitoutumaton Seppo Simonen saa tietysti ajatella ihan omalla tavallaan. Se on sinun oikeutesi.

Kotkasta Sotkamoon en mene ilman siipiä, vaan ihan autolla ajan sinne ja vaalit pidetään 9.6.2018, jolloin uusi puoluejohto valitaan. Lähtökohta on se, että Sipilä kaatuu. Jos ei kaadu, niin ajan joka tapauksessa Sotkamosta ensin takaisin Kotkaan ja jatkan kesälomaani. Lomani päätyttyä menen takaisin työpaikalleni rikostutkijaksi Kaakkois-Suomen poliisilaitokselle Kotkan poliisiasemalle. Elämä jatkuu, vaikkei tehtävät vaihtuisikaan.

Jos voitan vaalit ja hallitus on vielä pystyssä, valmistaudun keskustan puheenjohtajana ottamaan pääministerin tehtävät vastaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sen vielä haluan mainita, että puoluesihteeri Jouni Ovaskan ei olisi yksin kuulunut kantaa vastuuta keskustan huonoista kannatusluvuista, kun itseasiassa se vastuu kuuluu vähintään yhtä paljon puolueen puheenjohtajalle. Mielestäni Jouni Ovaskan olisi kannattanut ottaa vielä osaa uudelleen puoluesihteerikisaan. Kiitokset kuitenkin omasta puolestani hänelle jo näin etukäteen kaikesta siitä työstä mitä hän on tehnyt keskustan eteen kuluneella 2-vuotiskaudella.

Valittiinpa sitten Riikka tai Jirka uudeksi puoluesihteeriksi, hyviä ehdokkaita molemmat, vaikka itse kannatan Riikan valintaa. Puoluekokous sen kuitenkin Sotkamossa päättää ja sillä mennään mikä on lopulta tulos. Keskusta on edelleen Suomen suurin puolue, vaikka kannatusluvut mataa. Vain vaalit voi muuttaa tulosta.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Pidän koko keskustan eduskuntaryhmää taustavaikuttajineen vastuullisena harjoitetusta politiikasta.

Ymmärrän, että pyritte puheenjohtajaksi, mutta ei nykyisen puheenjohtajan piikkiin voi määräänsä enempää laittaa, jos ei ryhmästä ole löytynyt selkärankaa puolustaa köyhän asiaa.

Mitä tulee keskustan imagon parantamiseen ja vaalivoittoon eduskuntavaaleissa niin eipä niillä liiemmin arvoa ole paitsi valituiksi tulleille, jos päätökset eivät paranna yhteiskunnallisia oloja, kunnioita kansalaisten perustuslaillisia oikeuksia ja vie Suomea eteenpäin.

Keskusta on historiallinen puolue, jolle kansa on laajasti antanut luottamusta eikä sen perintöä pitäisi hukata. Puolue on edelleen kansaa varten eikä päinvastoin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei tietenkään määräänsä enempää, mutta keskustan imagobarometri kertoi paljon mistä on kyse. Päällimmäisenä ylimielisyys. Siellä on klikki johdossa, joka on katsonut kansaansa ylen.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Siltä varalta, että tulisitte valituksi, varoitan hautaamasta ilman kunnollista eduskuntakäsittelyä kansalaisaloitetta, joka koskee vakuutusyhtiölääkärin asemaa suhteessa potilasta hoitavaan lääkäriin.

Eivät kansalaiset välitä siitä, että juridisesti ja korvausoikeudellisesti työkyvyttömyys on eri asia kuin oman lääkärin toteama työkyvyttömyys.

Jos työkyvyttömyyseläkkeen myöntämisperusteet on kalibroitu siten, että suuri joukko ihmisiä, jotka ovat työkyvyttömiä de facto, eivät pääse eläkkeelle, perusteita pitää muuttaa sen sijaan, että työkyvyttömät ajetaan ensin vuosikausiksi sairauslomalle, lopulta työmarkkinatuelle ja siten tarkoituksellisesti ansiot alas ennen eläkepäätöksen tekemistä.

En kuulu aloitteen allekirjoittajiin, aavistelen tässä vain heidän tuntojaan. Mikä tahansa puolue, joka tulee vedetyksi tässä asiassa kölin ali saa tuntea sen kannatuksessaan varsinkin, jos tulee jälkeenpäin julkisuuteen selittämään ettei tätä asiaa voitu käsitellä lainkaan, koska se ja se pykälä oli vanhentunut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos tästä Satu. Arvostan, että kerrot asioita minulle suoraan.

Käyttäjän SatuLassila kuva
Satu Lassila

Ole hyvä. Onnea yrityksellesi muuttaa puolueen suuntaa. Kova on haaste onnistua sellaisessa, mikä ei onnistunut itse Väyryseltäkään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #47

Kiitos, minä en olekaan Väyrynen, vaan Levosen Vesa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset