VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Hyväksyykö Sari Essayah aseettomien mielenosoittajien teurastuksen Israelissa?

Luin kristillisten kansanedustaja Sari Essayahin 14.5.2018 illalla kirjoittaman blogin ”Onnea Israel”.

Essayah onnitteli Israelia sen 70-vuotta sitten antamasta itsenäisyysjulistuksesta sen jälkeen, kun Israel näyttää tappaneen palestiinalaisia mielenosoittajia sumeilematta, jotka eivät ole hyväksyneet Yhdysvaltain suurlähetystön siirtämistä Jerusalemiin, jonka vihkijäiset olivat myös tuona päivänä.

Kysyin Essayahin blogin kommenttiosiossa, hyväksyykö hän aseettomien mielenosoittajien teurastuksen, koska ensimmäiseksi minulle tuli tästä mieleen tällainen ajatus johtuen hänen kirjoituksensa ajankohdasta ja siitä puolueellisesta asenteesta mikä mielestäni paistaa hänen kirjoituksestaan selvästi läpi.

En ole saanut vielä minkäänlaista vastausta Sari Essayahilta itseltään, mutta ainakin melkoisen kirjoittelun se sai aikaan hänen blogi-sivustollaan. Katsotaan, ryhtyykö hän nyt vastaamaan mitään. Syytä ainakin olisi.

Samalla uutiset ovat kertoneet, että Donald Trumpin johtama Amerikka tukee Israelia ja olisi tehnyt myös ilmaiskun mielenosoittajia vastaan.

Suomen ulkopoliittinen johto ja EU on tuominnut suhteettoman ja järjettömän voimankäytön. YK:n turvallisuusneuvosto olisi valmis tutkituttamaan tapahtumat, mutta luonnollisesti Trumpin Yhdysvallat haluaa estää tämän.

Väkivalta luo aina lisää väkivaltaa. Sotia ei sotimalla voiteta. Ei voi muuta kuin surullisena lukea uutisia ja katsella tiedotusvälineistä kuvia kuinka suhteettoman kovaa touhua on ollut tämä Israelin ja amerikkalaisten menettely.

Kaukana ovat ne päivät, kun palestiinalaisten johtaja Jasser Arafat ja Israelin pääministeri Jitzhak Rabin Yhdysvaltain presidentti Bill Clintonin johdolla paiskasivat kättä Oslon sopimuksen kunniaksi Washingtonissa 1993.

Rauhaa Lähi-Itään ei saada näillä näkymin ikinä ja ei ainakaan sillä, että mielenosoittajia ammutaan ja väkivallalla yritetään ratkoa ongelmia.

Surulliseksi vetää kristillisdemokraattien Sari Essayahin kirjoitus. Olen pitänyt häntä tolkun ihmisenä, mutta nyt kyllä arveluttaa. Jään odottamaan, miten hän reagoi tähän asiaan vai onko hän vain hiljaa.

Ulkoministeri Timo Soinille kiitos, kun hän totesi, että kansainvälistä oikeutta ja ihmisoikeuksia tulee kunnioittaa. Nyt Timo todisti hienosti sen, että jokaisen ihmisarvo on loukkaamaton.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (105 kommenttia)

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Essayahin kirjoitus oli limbo suoritus. Ja hän hyväksyy niiden rättipäiden ampumisen, aivan selvästi. Kuten hänen sielunkumppaninsa. Olen keskustellut vuosia eri uskovien kanssa ja suurin osa pitää palestiinalaisia syypäinä kaikkeen siihen väkivaltaan, mitä Israel heihin kohdistaa. Ylipäätään kaikkeen väkivaltaan Lähi-Idässä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Joka miekkaan tarttuu, se miekkaan hukkuu. Trump ja Netanjahu ovat uhka maailman rauhalle. Näitäkö Essayah ihanoi?

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Uskonnollinen fanatismi sulkee silmät ja korvat kristityltäkin.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kun uskonto sekoitetaan yhteiskunta-/kansallisuuspolitiikkaan ja varsinkin jos blogisti on poliitikko, siis uskonto, politiikka ja kansallispolitiikka. Asioiden näin ollessa, en anna mielipiteelle mitään arvoa. Poliitikko; oma etu, puolueen etu...sitten äänestäjä. Uskonto, perustuu henkilökohtaiseen vakaumukseen, sitä kuitenkaan ei saisi korostaa tai tyrkyttää. Kansallispolitiikka, siihen ei oikeastaan saisi sekaantua kolmatta, näin historia on opettanut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tarkoititko Kalle minua vai Saria vai molempia?

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

En toki tarkoittanut Sinua. Vasta nyt tarkistin, että oletkin keskustalainen poliitikko mutta se nyt ei sanomaasi vähennä. Anteeksi huono sanavalintani tässä yhteydessä, muutoin pätee.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #28

Käsitinkin, että tarkoit tässä nimenomaan Sari Essayahia. Mielestäni hänen bloginsa ajoitus onnitella Israelia oli todella mauton.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #28
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Joskus voin olla samaa mieltä Vesa Levosenkin kanssa. Muuria vastaan hyökänneet palestiinalaiset voidaan toki haluttaessa nähdä paitsi mielenosoittajina, myös mellakoitsijoina ja vahingontekijöinä, mutta sivistysvaltioissa heitä vastaan käytettäisiin, jos pakko on, ehkä pamppuja, kyynelkaasua ja vesitykkejä. Ei ammuttaisi kuin oravia puusta. Tässä Israel ei todellakaan nyt toimi sivistysvaltion tavoin!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Muuten Vesa hyvä kirjoitus, kun olisit jättänyt tuon viimeisen kappaleen pois.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ritva. Asiat pitää osata erottaa asioina kaikesta huolimatta.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Niinpä. Siksipä en laitaisikaan blogiini henkilön sanomisia, jolta en ostaisi edes käytettyä autoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #20

En ole ilkeä, vaan kerron mielipiteeni Timo Soinista. Hän on poliittinen opportunisti vailla vertaa, joten hänen sanomiinsa en laita mitään painoarvoa. Kuten sanoin, hyvä kirjoitus muuten, jota olisin suositellut ilman tuota viimeistä kappaletta.:)

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Aseettomia mielenosoittajia!! Uskoakseen noin pitää olla kyllä melkoinen sydämen sosialisti. Hamasin terroristeja siellä mellakoi. Mukana toki naisia ja lapsia ihmiskilviksi. Väkivalta loppuu samantien kun Hamas lopettaa hyökkäyksensä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Luulo ei ole tiedonväärtti.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Ei niin. Siksi yritän oikoa näitä harhaluujoa joita sinä ja monet muut levittävät. Yleensä se tulee tuolta vasemmiston suunnalta mutta näköjään kannatusta on Kepussakin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Montako kertaa olet käynyt Israelissa ja mihin väitteesi perustuu?

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #21

Tuolla toisaalla jo kommentoinkin mutta olen asunut Israelissa yli vuoden ja lisäksi käynyt toistakymmentä kertaa lyhyemmillä reissuilla. Olen matkustanut maan päästä päähän useasti liftaamalla ja bussilla. Israelilaiset on mielestäni ystävllisiä olematta lipeviä ja erittäin suoria. He antavat myös takaisin sen mitä saavat. Mielestäni he ovat luonteensuoruuden takia hyvin samankaltaisia suomalaisten kanssa.

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Kun Hamas lopettaa hyökkäyksensä, palauttaako Israel palestiinalaisten maat ja talot ja purkaa laittomat siirtokunnat ja alkaa kohdella tavallisia palestiinalaisia kuin tavallisia ihmisiä?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#12
Väkivalta loppuu samantien kun Hamas lopettaa hyökkäyksensä.
.............

Hamas perustettiin vasta -82 ja miehitys oli jo alkanut ennen sitä eikä Israel ole luvannut lopettaa miehitystä vaikka Hamas lopetettaisiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kaikkien suomalaisten pitää nyt heti irtisanoutua Israelin toiminnasta ja tuomita se. Tai jotain sellaista. Sillä saadaan rauha alueelle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Israelin toimintatapa ei sovellu millään tavalla meidän toimintatapaan. Sitäpaitsi Israelin viranomaiset lähtökohtaisesti kohtelee maaperällään kaikkia ulkomaalaisia epäiltyinä terroristeina, kun joudut niiden kanssa tekemisiin ja vähät välittää kansainvälisestä oikeudesta. Tästä on minulla omakohtaista kokemusta. Tosin kerran onnistuin saamaan viranomaiset hämilleen ja joutuivat myöntämään oman hölmäytensä. Anteeksi eivät pyytäneet, mutta noloina olivat, kun olivat ensin aikansa nöyryyttäneet. Esimerkiksi rajan toisella puolen Jordaniassa viranomaiset kohtelevat paljon paremmin.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Toista vuotta Israelissa asuneena sanoisin että puhut ihan puuta heinää. Omaa antisemitismia ei kannata projisoida muihin tapahtumiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

On sulla sitten maasta kokemusta, mutta et ole nähtävästi oppinut juuri mitään tai sitten sinua on kohdeltu kuin kukkaa kämmenellä jostain minulle tuntemattomasta syystä.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #24

Israelilaisilla menee viranomaisten kanssa niin, että jos osoitat heille vastenmielisyyttä saat huonoa palvelua. Koskee se muitakin maita mutta Israelissa se korostuu koska terrorismin takia ollaan hyvin tarkkoja ja avoimesti viranomaisia halveksuvia ei oikein siedetä. Suosittelen että seuraavan kerran kun menet sinne olet ystävällinen. Saat varmasti samanlaista kohtelua takaisin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Luulo ei ole tiedonväärtti. Siitä ei ollut kysymys. Tel Avivin lentokentän simputuksesta kaikkia matkustajia kohtaan, vaikka olisit kuinka kohtelias tahansa.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #36

Älä nyt viitsi? Pitäisikö Ben Gurinoilla höllentää turvatarkastuksia? Nyt olet kyllä aika lailla pihalla. Kyseiset tarkastukset ovat veristen iskujen takia otettu käyttöön. Haluaisitko sinä tulla Ben Gurionilla ammutuksi Hamasin toimesta? Tarkastuksista luovutaan epäilemättä samana päivänä kuin terrorismi loppuu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #39

Turvatarkastuksista ei pidä koskaan luopua, mutta niitä voi tehdä toista kunnioittavasti kuten meilläkin Suomessa lentokentällä tehdään. Ei tavallisia ihmisiä tarvitse kohdella kuin rikollista.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #42

Minua ei ikinä ole näin kohdeltukaan. Mutta olet mitä ilmeisimmin herättänyt turvatarkastajien huomion enkä yhtään ihmettele sitä nyt kun luen näitä kommenttejasi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Luulo ei ole tiedonväärtti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42

"Ei tavallisia ihmisiä tarvitse kohdella kuin rikollista."

Tuo on periaatteessa totta, mutta käytännössä alueilla, joilla on tapahtunut terroritekoja, lentokenttien turvatarkastukset ovat usein varsin nöyryyttäviä. 9/11 iskun jälkeen lensin Los Angelesistä New Yorkiin ja hyvä ettemme joutuneet nakupelleiksi riisuutumaan samalla, kun tusinat ristikuulustelukysymykset seurasivat toistaan aggressiivisella naamalla lausuttuna. Siitä tarkastuksesta ei kyllä terroristi olisi mitenkään selvinnyt.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #76

Uskon, mutta oikeus ja kohtuus pitäisi aina säilyttää. ROE pätee omalla tavallaan turvatarkastuksiin olipa tilanne mikä tahansa. Perus- ja ihmisoikeudet ovat aina kaiken edellä. Lievimmän keinon ja vähimmän haitan periaate. Voimakeinoja ei pidä koskaan käyttää enempää kuin on tarpeen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #31

#31
Israelilaisilla menee viranomaisten kanssa niin, että jos osoitat heille vastenmielisyyttä saat huonoa palvelua. Koskee se muitakin maita mutta Israelissa se korostuu koska terrorismin takia ollaan hyvin tarkkoja
..........

Tarkoitat varmaankin, että miehityksen takia ollaan tarkkoja?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #98

Israel ei koe olevansa miehittäjä. Tämä on valitettavasti kysymys, jota on hankala käsitellä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #105

Oikea asianlaita on tosin ollut tiedossa jo vuodesta 1967.
https://www.soas.ac.uk/lawpeacemideast/resources/f...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #107

Niinpä näkyy näiden asiakirjojen perusteella.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #22

Jaaha, aseettomien ihmisten ampumisen kritisoiminen on tietenkin antisemitismiä - varmaankaan uusi kotimaasi ei voi koskaan tehdä mitään väärää?

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #22

Markku Salomaa, yleensä ei kauan tarvitse Israeliin liittyvää keskustelua käydä, kun se antisemitistikortti jo heilahtaa. On sukua natsikortille, russofobikortille ja (minunkin usein käyttämälleni, myönnetään :)) putinistikortille.

Koita nyt hyvä mies tajuta, ettei Israelin politiikan arvostelu ole sama asia kuin antisemitismi, juutalaisviha. Levosen ihan asiallisessa arvostelussa siitä ei ole mielestäni jälkeäkään nähtävissä.

Mitä noiden mielenosoittajien aseisiin tulee, niin uutiskuvissa olen nähnyt heillä enemmänkin erilaisia linkoja ja ritsoja kuin tuliaseita. No, olihan se linko Daavidin käsissä aika vaarallinen ase aikoinaan :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #77
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kai sinä nyt sentään ymmärrät, että sinun saamallasi pipillä ei ole mitään tekemistä itse asian kanssa?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Suomalaisista ehkä ei niin väliä ole, mutta kun esimerkiksi Ranska, Australia ja Turkki lähtevät liikkeelle, niin jotain saattaa tapahtuakin. Tämä on Israelin ystäville synkkä päivä.

https://edition.cnn.com/2018/05/15/middleeast/gaza...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Rikos ihmisyyttä vastaan. Israel teki niin brutaalin teon, ettei tällaista voi enää kukaan hyväksyä. Yhdysvaltojen olisi myös aika irtisanoutua tällaisesta väkivallasta ja ihmisten murhaamisesta. Ehkä Trump saa vielä lähtöpassit ennen kuin hänen presidenttikautensa on ohi. Kyllä Bill Clinton ja monet muut aikaisemmat presidentit olivat vielä toista maata. Tapasin Clintonin henkilökohtaisesti, kun hän neuvotteli Jeltsinin kanssa Helsinki Summit 1997.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Tirsk. Eiköhän se melu laannu parissa päivässä niin kuin joka kerta aiemminkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #50

Israel ja Yhdysvallat on myös saatava ymmärtämään mitä kansainvälinen oikeus ja ihmisoikeudet ovat.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #51

Hehe. Kansainvälinen oikeus koskee vain pikkunilkkejä. Isot pojat ja niiden kaverit saavat rauhassa pyyhkiä pyrstönsä ihmisoikeuksilla, pienten tehtävä on pysyä pois tieltä vinkumasta ja maksaa laskut.

Vai mitä kuvittelit tapahtuvan teatteriesityksen lisäksi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #51

Kumpikaan noista valtioista ei tunnusta kansainvälistä oikeutta, eikä esim. ylikansallisia tuomioistuimia. Ne tunnustavat vahvemman oikeuden - dollari ja Jahve.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #54

Ainakin Yhdysvallat osaa puhua kansainvälisestä oikeudesta ja asettaa tarvittaessa pakotteita.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #50

"Tirsk."

Sinua naurattaa 58 kuollutta ja 2000 haavoittunutta? Ei taida sinulla mennä ihan putkeen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #55

Ei, vaan minua naurattaa Snellmanin naiivi kuvitelma siitä, että tämän päivän pöyristely olisi mitään muuta kuin kotijoukoille suunnattu teatteriesitys.

Vai mitä kuvittelit tapahtuvan? Maailma julistaa Ranskan johdolla Israelille ja USA:lle talouspakotteita, jonka jälkeen ne muuttavat toimintaansa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #55

Perus- ja ihmisoikeudet kuuluvat kaikille eikä se mitä Israelissa tapahtui ja tapahtuu ole enää naurun asia, vaan siellä tapahtuu rikos ihmisyyttä vastaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kaikki abrahamilaiset uskonnot ovat pohjimmiltaan amoraalisia. Jumalaa pitää nöyristellä, tai se heittää muuten helvetiin, Tämä on uskonnollisen moraalin syvin olemus, vaikkei sitä haluta näin suoraan yleensä ilmaista. Ei uskontoon liity mitään kehittynyttä moraalia, vaan pelkkä rangaistuksen, so. helvetin pelko. Jos taistelet jumalasi vihollisia vastaan, saat tehdä mitä haluat, koska jumalasi on puollellasi.

Euroopassa kristinusko on laimentunut ja maallistunut, muuttunut sivistyneemmäksi. On kuitenkin hyvä muistaa, että vielä 1970-luvulla kristinuskon papit kehottivat Euroopassakin polttamaan ihmisiä elävältä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Vesa Levosen perustiedot koko lähi-idän poliittisesta tilanteesta ja varsinkin Israelin turvallisuustilanteesta ovat hänen kirjoittelustaan päätellen huomattavan alkeelliset.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Olen paljon lukenut ja seurannut tilannetta vuosia, puhuttanut paljon ihmisiä sekä käynyt paikan päällä, mutta en ole mikään asiantuntija enkä sellaista ole väittänyt enkä tule väittämään. Kaiken lisäksi tilanne elää ja muuttuu kaiken aikaa.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Nykyiset kristityt ovat onttoja tynnyreitä kas kun ovat hylänneet lähes kaikki Jeesuksen opetukset. He jopa kuvittelevat että Jeesus oli juutalainen. Kyseessä on valhe. Jeesus oli hebrealainen, Juudan heimosta eli Juudealainen.
Juutalaiset taas ovat Uuden testamentin farisealaiset jotka vaativat Jeesuksen ristiinnaulitsemista. Heidän uskontonsa juontaa juurensa Babylonian Talmudiin.
Jeesus kertoi tuleville kristityille keitä he ovat evankeliumissa Johanneksen mukaan kahdeksannessa luvussa.
Nykyjuutalaisista suurin osa ei edes ole geneettisesti lähtöisin Lähi-Idästä. Toki palestiinan alueella on asunut pieni vähemmistö Sefardijuutalaisia satoja vuosia sovussa naapureidensa kanssa.
Vasta siionistivaltoin perustaminen loi terrorin ja väkivallan alueelle.
Siinä vähän taustaa vaatimuksille toisten maaperään.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Nykyjuutalaisista suurin osa ei edes ole geneettisesti lähtöisin Lähi-Idästä."

- Mitä sitten? Myrskyn silmään joutuneen Sari Essayahin sukujuuret ovat Afrikan arabialueella, mutta hän voi silti onnitella Israelia sen itsenäisyyden juhlapäivänä.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Siionistit perustelevat valtionsa historiallisilla juurillaan ja paluulla juurilleen. Miten voi palata jos ei ole koskaan lähtenyt?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko Vastaus kommenttiin #69

Esimerkiksi Neuvostoliitossa syntynyt juutalainen ei yksilönä "palannut" Israeliin muuttamisen vapauduttua, mutta uskontonsa edustajana hän käsittääkseni koki tekevänsä kulttuurisen paluun luvattuun maahan.

(Myönnän arvioineni olevani heikoilla jäillä sikäli, etten ole sen enempää juutalainen kuin neuvostosyntyinenkään.)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Eikös jokaisella suvereenilla valtiolla ole oikeus ja myös velvollisuus suojella rajojaan sekä vastata hyökkäyksiin? Tosin Suomi kuuluu kaikille porukan on vaikea käsittää että noin se on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Siihen löytyy ihan toisenlaisia keinoja kuin ihmisten tappaminen. Oletko koskaan kuullut mitä ovat Rules of Engagement?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tästä voi jokainen wikpedian kautta tutustua asiaan, mikä koskee ROE:ta. https://fi.wikipedia.org/wiki/Rules_of_Engagement

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Meinaat ihan oikeasti pistää tämän taas kerran rajojaan puolustavan syyksi, hyökkääjissä ei ole mitään vikaa. Taitaa siellä Gazassa mennä liian hyvin kun voi jättää työt kesken ja lähteä rajoille riehumaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Surullista, että meillä on eduskunnassa tuon tason kansanedustajia, jotka ihannoivat Israelia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En olisi ikinä uskonut Essayahista, että voi alentua noin alhaiselle tasolle.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Se on tämä järjetön uskonto, joka sen tekee.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Kuuntelin sattumalta Patmos-radiokanavaa. Siellä iloittiin miten monta ambulannsia uskovaiset olivat jo keräysvaroilla luovuttaneet Israeliin ja toiminta jatkuu edelleen.
On aiheellista kysyä, eikö tasapulisuuden nimissä pitäisi luovuttaa myös vastapuolellekin niitä ambulansseja. Siellä tarvekin olisi suurempi johtuen Israelin toiminnasta

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"On aiheellista kysyä, eikö tasapulisuuden nimissä pitäisi luovuttaa myös vastapuolellekin niitä ambulansseja. Siellä tarvekin olisi suurempi johtuen Israelin toiminnasta"

Tai siellä on suurempi tarve, johtuen omasta toiminnasta. Ei hamas välitä pätkääkään omasta kansastaan vaan käyttää kansaa "kostonsa" välikappaleina.

Käyttäjän AbdullahNassir kuva
Abdullah Nassir

Siionistit perustivat Hamasin. Hajoita ja hallitse!

Käyttäjän MerjaNyberg1 kuva
Merja Kaarina

Israelilaiset ambulanssit kuskaavat kyllä myös vastapuolen edustajia, mutta toisin päin ei onnistuisi.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Hyväksyykö Sari Essayah aseettomien mielenosoittajien teurastuksen Israelissa?"

- Kaikkea sitä keksitään kysyäkin. Vastaan Essayahin puolesta: ei.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eiköhän tähän kuulu demokraattisessa oikeusvaltiossa Essayahin itse vastata eikä sinun.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Toisaalta "demokraattisessa oikeusvaltiossa" voin vapaalla keskusteluareenalla vastata kysymykseen, jota ei ole osoitettu erityisesti kenellekään. En ole kommentillani tukkimassa Sari Essayahin - tai kenenkään muunkaan - suuta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#65
"Hyväksyykö Sari Essayah aseettomien mielenosoittajien teurastuksen Israelissa?"
..........

Jos onnittelee Israelia samaan aikaan kun he teurastavat kymmenittäin mielenosoittajia niin jotain johtopäätöksiä voi asiasta tehdä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen
Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

YK:n mukaan Israel ampuu siviilejä "silmittömästi".
Onnea Sari onnistuneesta ja hyvin ajoitetusta blogista ja Israel euroviisuvoitosta.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005680880.html

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Taitaa olla kohta kristillisissä puheenjohtajan vaihto edessä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tuskinpa tämä kristillisten piireissä pahennusta herättää, pikemminkin päinvastoin. Jokainen israelin itsepuolustukseksi tappama lapsi on ihan jees(us).

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #79

En usko myöskään. Ihmettelin kyllä sangen suuresti, kun illalla luin Essayahin blogin, että onko tilannetaju pettänyt, onko tämä provokaatio vai katsooko niin omasta näkövinkkelistään, ettei edes huomaa tilanteen tragikoomisuutta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #80

Pahasti on harkinta pettänyt ja kunnioitus meni, jos ei edes kadu sanomisiaan.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #81

Itse olen pitänyt Essayahia erittäin miellyttävänä ja hänen keskustelunsa eri vaalipaneeleissa ovat olleet asiallisia. Voi olla, ettei harkinta pettänyt, vaan ehkä hän yritti kääntää katseen toisaalle Israelin toimista, mutta epäonnistui siinä pahasti ja blogi kääntyi itseään vastaan.

Eihän hänen tietenkään tarvi katua mitään, mutta se on hyvä meidän äänestäjien tietää minkälaista politiikkaa itse kukin ajaa, niin sitten vaaliuurnilla ei äänestä sikaa säkissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #82

En tiedä, mutta järkyttävää luettavaa oli. Onkohan tämä nykyisten kansanedustajien oikeustaju alkanut laajemminkin hämärtymään, kun viime kesänä hallituskin jatkoi vain, vaikka hallitukselle olisi pitänyt hakea ero ja pitää uudet hallitustunnustelut. Politiikka ei ole rikki, vaan nämä nykyiset poliitikot ovat rikki.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka Vastaus kommenttiin #84

Luulen, että ryhmäkuri on kaikista pahin vihollisemme. Vaikka kansanedustajat olisivat itse mitä mieltä tahansa, niin eivät uskalla äänestää oman mielensä mukaan, koska siitä seuraa harjausta. Todellisuudessa eduskunnassa määrää vain muutaman henkilön mielipide, jota muut sitten orjallisesti noudattavat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #87

Kristillisihän ei näytä olevan ryhmäkuria, joten siellä mennään perustuslain säännösten mukaan ja on siinä mielessä piristävä poikkeus. Niin ne kristilliset toimii Kotkan valtuustossakin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #82

#82
Itse olen pitänyt Essayahia erittäin miellyttävänä ja hänen keskustelunsa eri vaalipaneeleissa ovat olleet asiallisia.
......

Onhan Päivi Räsänenkin asiallinen ihminen mutta jakaa ihan saman ajatusmaailman Essajahin kanssa. Juutalaiset ovat valittu kansa joka valmistelee Jumalan valtakuntaa ja kaikki väkivalta on sallittu asian eteenpäin viemiseksi. Siinä ei palestiinalaisten ihmishenkiä lasketa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #100

Ei ole Essayah vieläkään vastannut kysymykseeni. Onko vaikeneminen myöntymisen merkki?

Käyttäjän juhanaturpeinen kuva
Juhana Turpeinen Vastaus kommenttiin #79

Kieltämättä se on ihan jees(us). Se ero Kristillisten ja kristittyjen välillä taitaakin kulkea juuri tuossa. Kristillisille lasten tappaminen jumalaisella oikeudella on Jees(us) ja kristityille ei.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #83

Ihmisen tappaminen on rikos pahimmasta päästä, kun se tehdään puhtaassa tappamistarkoituksessa. Tuota Israelin toimintaa ei voi katsoa kansainvälisen oikeuden nimissä enää miksikään itsepuolustukseksi ja jenkit näyttää avustavan hamaan loppuun saakka. Hullu maailma ja väärät johtajat.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #85

Vesa Levonen, olin jo päättänyt etten kommentoi kirjoitustasi, mutta tämän viimeisen kommenttisi jälkeen en malta olla kommentoimasta.

Keskustapuolueen puheenjohtajan pesti taitaisi olla liian vaatimaton. Kannattaisiko pyrkiä peräti maailman johtajaksi, niin kaikki mahdolliset ja mahdottomat vääryydet tulisi korjattua, kun olisit niitä poistamassa. Siitähän saattaisit saada jopa Nobelin rauhanpalkinnon.

Mitä sitten tulee Israelin ja Palestiinan jo vuosikymmeniä jatkuneeseen vakavaan tilanteeseen kannattaisi ehkä olla tuomitsematta toista osapuolta sieltä Kotkan rauhasta.
Tällä en tarkoita sitä, että hyväksyisin tappamisen, mutta tv-uutisia katsoessani näytti siltä että vahvaa provosointia tapahtui "syyttömien" taholta melkoisesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #89

Minä olen saanut sekä poliisikoulutuksen että kansainvälisen sotilaspoliisikoulutuksen ja tässä kohtaa satun tietämään mitä voimankäyttösäännökset pitää sisällään. Olen myös palvellut rauhanturvatehtävissä. Noin karkeasti ottaen se ei tarkoita sitä, että ensin ammutaan ja sitten vasta kysytään, jos tiedät mitä tarkoitan.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #90

Kiitos tiedosta. Noilla ansioilla kannattaa ehdottomasti pyrkiä maailman johtajaksi. Toistan, Suomi ja "puheenjohtajuus" Keskustapuolueessa on aivan liian vaatimaton pesti tuollaisen ansioluettelon omaavalle henkilölle.

Vaatimattomana eläkeläisenä en halua kerskua omilla ansioillani ja tiedoillani, sillä eikös sitä sanota, vaatimattomuus kaunistaa. Se kannattaisi pitää Vesa Levosenkin mielessään vaikka oma ego on noussut jo lähelle räjähdyspistettä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #91

Luulo ei ole tiedonväärtti.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #89

#89
mutta tv-uutisia katsoessani näytti siltä että vahvaa provosointia tapahtui "syyttömien" taholta melkoisesti.
.........

Eikö yli 50-vuotta miehitystä ole mielestäsi vielä tarpeeksi provosoivaa :)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kauanko Israel olisi olemassa jos rajat olisi samalla tavalla seljällään kuin meillä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei todennäköisesti nykyisenkaltaisella politiikalla pitkään.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Sinä Vesa toistelet kovasti tuota "luulo ei ole tiedon väärtti" mutta kun itse toimit täysin luulojen pohjalta! Sinua on kohdeltu joskus ikävästi Ben Gurionin kentällä (omien sanojesi mukaan) ja kostat sen nyt koko juutalaiselle kansalle. Minulla ei ole ikinä ollut mitkään korkeat käsitykset keskustapuolulaisista mutta vedät kyllä just nyt pohjia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä ei ole mistään kostosta kyse. En minä hae mitään kostoa. Jos Israel rikkoo kansainvälistä oikeutta ja polkee ihmisoikeuksia pahimmasta päästä, niin luonnollisesti minä en hyväksy sitä eikä sitä hyväksy Suomen valtio eikä EU ja YK:n turvallisuusneuvosto olisi jo valmis tutkimaan asioita, mutta Yhdysvallat suojelee.

Sitäpaitsi se on ollut ihan yleisesti tiedossa, miten huonosti Israelin viranomaiset kohtelee myös länsimaalaisia Tel Avivin lentokentällä. Minä olin 39 asteen kuumeessa ja saanut vatsataudin, mutta joka kerta terveenäkin olen ihmetellyt sitä lentokentän touhua, miten epäinhimillistä kohtelua siellä on. Jospa se sitten on muuttunut, kun onhan siitä aikaakin, kun minä viimeksi kävin. Sinähän sen niin hyvin tunnut tietävän.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset