VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Tarkoitus pyhittää keinot, nyt yritetään mennä sieltä mistä aita on matalin

Onpa taas ollut uutisia. Hallituksen kerrotaan vesittäneen soten veropykälät. Sote-yritysten veronkiertoa ei halutakaan toteuttaa, vaikka valtiovarainministeri Petteri Orpo niin aiemmin vakuutti. Eihän tässä näin pitänyt käydä missään nimessä. Ei tällainen mahdu ainakaan minun oikeustajuuni.

Veroraportointia koskevat pykälät on vesitetty ja asiantuntijalausunnot on nollattu, sanoo Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Saattoihan tämän jo arvata. Hallituksen aikataulu pettää muuten niin pahasti, että nyt yritetään hinnalla millä hyvänsä mennä sieltä mistä aita on matalin. Tarkoitus pyhittää keinot. 

Valtiovarainministeri Orpo ei kykene myöskään vastaamaan iltalehden esittämiin kysymyksiin ja sälyttää vastuuta ministeriön vero-osaston erityisasiantuntija Anu Rajamäelle, jolla on myös vaikeuksia vastata kysymykseen.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201805132200934306_pi.shtml

Soten tilaaja-tuottajamallia koskeva perus- ja erikoissairaanhoidon integraatio on alkanut minua myös yhä enemmän mietityttää. Se ei mahdu minun maalaisjärkeeni, miten tällainen malli on mahdollista käytännössä toteuttaa, kun maakunta eli julkinen sektori toimisi tilaajana, mutta siellä ovat myös nämä valinnanvapautta koskevat yksityiset, markkinavetoiset terveysjätit mukana tuottamassa perusterveydenhuollon palveluita samaan aikaan, kun maakunnan liikelaitos tuottaa erikoissairaanhoidon palveluita muusta puhumatta?

Ainakin melkoinen sekahedelmäsoppa on tiedossa ja asiat ovat jo valmiiksi solmussa, kun ja jos nämä asiat menevät eduskunnassa tällä tavoin läpi.

Miten tähän sitten riittää tulevaisuudessa mahdollisten uusien maakuntapäättäjien substanssi hoitamaan ja järjestämään esimerkiksi perus- ja erikoissairaanhoidon integraatiota koskevat hoitoketjut sujuviksi, kun sitä substanssia ei näy olevan maan hallituksessa ja parhaimmillakaan maamme sote-asiantuntijoilla? Ei taida näihin asioihin saada kelvollisia vastauksia enää tässä vaiheessa mistään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Nyt alkaa vi...luttaa ja itkettää. Ei omasta puolestani, vaan tulevien sukupolvien.

Siis minä olen syyllinen, kun menin antamaan ääneni eräälle ehdokkaalle, joka nyt istuu ja edustaa yhtä vallasssaolevaa puoluetta. En millään voi ymmärtää, miten niinkin järkevä edustaja voi pystyssäpäin kulkea julkisilla alueilla.

Odotin sotea ja näytän sen saavani. Odotin työreformia ja senkin saanen. Miksi sitten nurisen. Uskon, että 85 prosenttia kansasta tuntee tarinan, joten en kykene avaamaan siitä mitään uutta.

Eipä näytä hallituksen vahvimman haastajan puheenjohtajakaan vallan kerkeitä ajatuksia kantavan seuraavan hallituksen toimintakoriin. Nyt mä vasta pelkäänkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikki on Hannu eduskunnan käsissä ja siellä valiokunnissa asiantuntijoina lausuntoja antavien oikeusoppineitten ja lääketieteen asiantuntijoiden yms. käsissä ennen kuin eduskunta päättää.

Käyttäjän HannuValtonen kuva
Hannu Valtonen

Norsunluutornissa kaikki ns. asiantuntijat eivät kaikissa tapauksissa ole asiantuntijoita. Se on vaan mantra, jota syötetään meille äänestäjille, kun pitää piiloutua jonkun taakse.

Kuitenkin poliittinen voima tekee ratkaisun omista poplittisista lähtökohdistaan, eikä niistä toisinaan oikeista asiantuntijalausunnoista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #3

Näinkin se on, mutta jaksan vielä uskoa perustuslakiasiantuntijoihin ja poliittisten päättäjien arviointikykyyn, etteivät ainakaan sieltä päästäisi asioita vastoin perustuslakia läpi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset