VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Keskustan murheisiin reseptejä

Uudet puoluesihteeriehdokkaat Jirka Hakala ja Riikka Pirkkalainen ovat antaneet keskustan murheisiin omia reseptejään ja ovat yhtä mieltä siitä, että keskustan pitää kuunnella kenttää ja äänestäjiä herkemmällä korvalla. https://www.suomenmaa.fi/?app=NeoDirect&com=6/3/372897/6bd1886ca6

Tästä voimme olla samaa mieltä, mutta sitä ei ole nyt ymmärretty riittävän perusteellisesti, miksi hallitusvastuu on painanut keskustan kannatusta ja imagoa alas suomalaisten keskuudessa, vaikka heiltä hyviä pointteja tuleekin esille. Sitäkään ei nämä henkilöt näytä vielä ymmärtävän, että puolue on ollut jakaantumassa kahtia ja se vaara on edelleen akuutti.

Puolueen kunniajohtaja Paavo Väyrysen aliarvioiminen saattaa vielä kostautua, vaikka Paavon toiminnassa on ollut kritisoitavaa ja hän näyttää nyt jättäneen keskustan lopullisesti, jollei sitten vielä jotain uutta yllätystä tulee esiin ennen Sotkamon puoluekokousta tai sitten itse puoluekokouksessa.  

Puolue tarvitsee nykyisessä tilanteessa ehdottomasti myös uuden puheenjohtajan ja puoluejohtoa on tasapainotettava. Tähän Hakalan ja Pirkkalaisen mukanaolo voi hyvinkin tuoda myös kaivattua uutta verta ja eloa, jotta saisimme parsittua rivit kasaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja ja puolueella olisi paremmat edellytykset menestyä itse vaaleissa.

Kun Juha Sipilän johdolla on tehty ns. tulos tai ulos politiikkaa, se on näkynyt erittäin aggressiivisena ja epäinhimillisenä ulospäin eikä vain näkynyt, vaan monessa kohtaa se on myös kirjaimellisesti ollut sitä.

Jos minkälaisia uudistuksia on ajettu kovalla kiireellä ja hosumalla eteenpäin ja liian paljon perehtymättä riittävän syvällisesti uudistusten vaikutuksiin. Siitä on erinomainen osoitus nykyinen sote- ja maakuntauudistus. Oikein käy sääliksi kaikkia asiantuntijoita, virkamiehiä ja kansanedustajia itseäänkin millaisessa paineessa joutuvat tällä hetkellä töitä tekemään, kun uudistusta ajetaan eteenpäin kuin kuolema edellä. On perusteltua aihetta myös epäillä, mihin tämä kaikki vielä oikein johtaa?

Keskustapuolueen ydinjohto on palvonut välillä ulospäin Juha Sipilää kuin jotakin ”puolijumalaa” ja ollut samalla liian hiljaa omista tekemisistään. Tästä on muodostunut kuva klikistä, joka viis välittää muista. Tämä näkyi myös Kymenlaakson keskustan piirikokouksessa 17.4.2018 Kotkassa, missä ilmoitin omasta ehdokkuudestani osallistua keskustan puheenjohtajavaaleihin Sotkamossa.

Paikalla Kotkassa oli kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat sekä puoluesihteeriehdokas Riikka Pirkkalainen. Puhuttiin joukkuepelistä, mutta kukaan heistä ei ottanut puolueen todellista tilannetta millään tavalla esille, mutta jaksoivat kilvan kehua sitä, kuinka hyvä puheenjohtaja Juha Sipilä on.

Olkoon Juha Sipilä heidän silmissään kuinka hyvä johtaja ja ihminen tahansa, mutta sitä hän ei ole ollut enää pitkään aikaan suomalaisten enemmistön mielestä ja se on se asia, mikä pitäisi nyt kaikkien ymmärtää ja käydä kriittistä keskustelua myös tästä asiasta puolueen sisällä. Keskustan kannattajat ovat hiljaa ja monet miettivät tosissaan kannattaako tällaista puoluetta enää äänestää ja puoluekokoukseen yritetään vain syöttää ”pakkopullaa”, että Juha Sipilä on valittava uudelleen, vaikka vaihtoehtokin on olemassa.

Itseasiassa Juha Sipilä ole ymmärtänyt meidän suomalaisten todellista kansanluonnetta juuri lainkaan ja sitä, että meitä on niin monen eri kerroksen väkeä, ettei meitä kaikkia voi laittaa yhteen sumppuun ja johtaa kuin jotakin pahaista karjalaumaa.

Sen jälkeen, kun Sipilän johdolla lähdettiin tekemään ns. yhteiskuntasopimusta pian kaikki merkit alkoivat tulla esiin, millaisesta miehestä on todellisuudessa kyse, verrattuna siihen millaisen kuvan hän antoi ollessaan oppositiossa ja johtaessaan tuolloin keskustan joukkoja eduskunnassa. Tämä ihmiskuva muuttui niin totaalisesti ja sitä on enää mahdoton palauttaa. Näillä muutamilla köyhille ja vähävaraisille annetuilla vaivaisilla euroilla sitä ei ainakaan enää tehdä.

Puheet ”Suomi kuntoon” hämäsi monet äänestäjät pahemman kerran, koska ei kukaan osannut ajatella, että hän käy yhdessä koko hallituksen kanssa niin voimakkaasti ja pakonomaisesti tavallisten työtä tekevien ja pienituloisten ihmisten toimeentulon kimppuun uudistuksia eteenpäin ajaessaan kuin hän on tosiasiallisesti käynyt. Näitä uudistuksiakin on vielä jouduttu paljon täysin toteuttamiskelvottomina perumaan, kun vauhti on ollut niin kovaa, ettei nämä tahdo aina edes eteensä nähdä.

Juha Sipilän tulos tai ulos politiikka on ollut raakaa yritysmatematiikkaa ja hänen sekä puolueen ydinjoukon pääasiallinen sanoma on ollut se iso kuva, miten Suomen talous ja työllisyys kehittyy, mutta itse ihminen on jäänyt paitsioon. Tämäkös se meitä suomalaisia ärsyttää ja monet eivät ole sanoja säästelleet, kun ovat käyneet kommentoimassa Sipilän omalla Facebook-sivustolla asti.

Suuri joukko tavallisia suomalaisia ja monet asiantuntijatkaan eivät edes pidä näitä hallituksen saavutuksina, vaikka kilpailukykysopimus saatiin runnottua lähes väkisin kasaan ja sekin kireän ilmapiirin säestämänä. Silloin monen suomalaisen mitta tuli täyteen ja jo ennen tätä oli suuret mielenosoitukset Helsingissä ja suomalainen työväki ja lähes koko kansa oli raivoissaan.

Sieltä ei ole tullut sellaista lämpöä ja ymmärtämistä mitä me suomalaiset olisimme jo kauan kaivanneet ja nämä sekoilut mitä Juha Sipilä on toistuvasti tehnyt, ovat monelta osin vain mitätöineet ne vähäisetkin työn tulokset, jotka muutoin olisivat menneet positiivisina viesteinä ihmisten mieliin.

Karkeimpia munauksia olivat turvapaikanhakijoiden maahanmuuttoa koskevat möläytykset ja vuoden 2017 tapahtumat, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi kahtia. Sekin osoitti sen, ettei tässä nykyhallituksen menossa perinteiset suomalaiset arvot ja toisten kunnioittamiset olleet enää kohdillaan, vaan puhdas vallanhalu ja tavoittelu.

Kun Suomeen tuli tuhansittain uusia turvapaikanhakijoita vuonna 2015 suomalaisten veronmaksajien rasitteeksi, joukossa oli myös valtava määrä täysin turvapaikanhakijoiksi sopimatonta ainesta. Näiden ihmisten annettiin vielä kaiken lisäksi kulkea pitkin Eurooppaa Unionin sisällä maasta toiseen vastoin EU-jäsenvaltioiden kansallista lainsäädäntöä ja jäsenvaltioiden välisiä kansainvälisiä sopimuksia.

Voitteko kuvitella, valtioiden hallitukset eivät kunnioittaneet lakeja ja kansainvälisiä sopimuksia ja niillä käytännöllisesti katsoen pyyhittiin Suomessakin omaa takapuolta ja samalla lakia valvovat viranomaiset katsoivat vain tilannetta hiljaa sivusta ja tekivät niin kuin käskettiin, vaikka olisi pitänyt laittaa tilapäinen rajavalvonta pystyyn ja toimia niin kuin Unkari ja Itävalta aikansa kateltuaan alkoivat toimia.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajottua kahtia Sipilän johtama hallituskin vain jatkoi toimintaansa ilman uusia hallitustunnusteluita, jolloin pettureiksi leimatut nykyiset siniset saivat jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Presidentti Sauli Niinistökin totesi, että hänelläkin on ollut käytössään näitä valtiosääntöoppineita ja tarkoitti sitä, että se hallituksen eropaperi olisi pitänyt tuoda hänelle eikä tehdä täyskäännöstä ja esiintyä julkisuudessa kokoomusministeri Petteri Orpon kanssa ylimielisinä ja osin vahingoniloisinakin siitä, mitä oli tapahtunut.

Samalla nämä kaksi ”sankaria” puhuivat julkisesti suuremmilta osin melkoista potaskaa siitä, kuinka hallituksen toimintakyvyn takia ei ollut muuta mahdollisuutta. Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-ahon ihmisarvosta tehtiin julkista pilkkaa tv-kameroiden edessä. Näiden kahden ministeriherran toiminnan suhteen ei ole paljon positiivista sanottavaa, kun ajattelee miten vähät he todellisuudessa ovat välittäneet meidän tavallisten suomalaisten perus- ja ihmisoikeuksista sekä kunnioittaneet suomalaista laillista oikeus- ja yhteiskuntajärjestystä.

Lompakon paksuudella sitä ei ainakaan mitata, vaikka siltä se välillä näyttää, kun Sipilä lentelee omalla lentokoneella pitkin maata vieden ”ilosanomaansa” myös keskustan piiriedustajille.

Sauli Niinistö on juristina, pitkäaikaisena poliitikkona ja suomalaisten ylivoimaisen enemmistön kunnioittamana tasavaltamme presidenttinä itsekin melkoinen valtiosääntöoppinut, jonka rinnalla Juha Sipilä on kuin pikkupoika ja häntä, jos ketä Sipilän olisi pitänyt kesällä 2017 kuunnella. Se on jo muutenkin valitettavasti nähty, miten heikot tiedot ja taidot Juha Sipilällä on ollut suomalaisesta lainsäädännöstä. Tämän valtiosääntöoppineet totesivat jo siinä vaiheessa, kun Sipilä rupesi runnomaan yhteiskuntasopimusta kasaan eikä hän halunnut kuunnella todellisia alan ammattilaisia.

Juha Sipilä on varmasti hyvä ja ahkera yritysjohtaja, jotka hänen ansioikseen voin myöntää. Hän näyttää osaavan tehdä kovaa bisnestä ja rahaa, mutta ei suomalaisia johdeta kuin omaa yritystä ja kohdella niin kuin hän on pääministerinä ollessaan meitä kohdellut, vaikka keskustan ydinjoukko kuinka jaksaisi vielä vannoa hänen nimeen.

Tiedän ja tunnen jo sen verran tätä keskustan ydinjoukkoa, että melkoisessa kuplassa ovat monet työtään nykyisellä eduskuntakaudella tehneet.

Tässä joitakin elämän tosiasioita siitä, miksi keskustan kannatus mataa, imago on suomalaisten silmissä heikko ja miksi puheenjohtaja Juha Sipilä kannattaa Sotkamon puoluekokouksessa vaihtaa samalla, kun puoluesihteeri nyt sitten myös vaihtuu, vaikka todellisuudessa Jouni Ovaska ei ole ollut syypää keskustan huonoon kannatukseen.

Muuten hukka meidät keskustassa perii seuraavissa vaaleissa. Niin selvästi sen aistii, kun suomalaisten parissa ja keskuudessa liikkuu ja keskustelee. Eikä siis ole ihme, että Hjallis Harkimon Nyt Liikkeestä ollaan kiinnostuneita, vaikken itse usko sen menestykseen alkuunkaan, varsinkaan jos eivät edes rekisteröidy puolueeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tästä sen näkee, miten huippusuosittu Sauli Niinistö edelleen on. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248458-il-ja-us-m...

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

"Muuten hukka meidät keskustassa perii seuraavissa vaaleissa."

Siltähän tuo näyttää. Kannatuksen trendi on viivasuora alaspäin ja seuraavan mittauksen tulos voidaan ennustaa edellisten mittausten perusteella. Ei kansalaisia pitäisi lähteä tarkoituksella huijaamaan. Sipilä puhui ennen vaaleja hajautetusta taloudesta, EU:sta itsenäisten valtioiden liittona, ja siitä, että kaikkien tulee osallistua Suomikuntoon -talkoisiin. Iskipä vielä lopuksi, että jos asiat eivät hoidu, niin ukko vaihtoon. Se meni sitten niin, että vaalien jälkeen asiat kääntyivät täysin päälaelleen.

Kansalaiset ovat maksaneet pienen porukan lisääntyvän hyvinvoinnin. Tasapuolisesta talkoisiin osallistumisesta ei ole ollut puhettakaan. Olkoon siitä esimerkkinä vaikka Pekkarisen yritystukityöryhmän tulokset tai hallintarekisterisekoilut. Sipilä puhui ennen vaaleja mielellään alkiolaisuudesta. Ei sellaista keskusta toimissa ole vaalien jälkeen ollut mitään häivähdystä. Uusliberaalit valinnat kautta linjan on vallitseva tapa toimia. Kokoomuksesta oikealta ohi. Viimeinen kirsikka kakulle on sote. Raaka lehmäkauppa, jossa kansalainen on unohdettu ja rahastus yhdessä valtahimmeleiden kanssa ovat pääroolissa.

Eihän tämä yksin Sipilästä johdu. Hänellä on huonot neuvonantajat, kuten joku viisas on sanonut. Sipilä kuitenkin johtaa. LiikeNyt on saanut osakseen runsaasti mielenkiintoa. Se on selvä oire, josta keskustakin tulee osansa saamaan. Väyrynen on tulossa. Väyrysen kannatus Salpausselän pohjoispuolella oli suurempi kuin Vanhasen. Kiirastuli jatkuu ja kuumenee.

Toivotaan, että pääsisit äänestettäväksi puheenjohtajaehdokkaaksi. Ettei tie nousisi jollakin verukkeella pystyyn. Sellainen on nykyisin täysin mahdollista, kuten on nähty. On tainnut sinuakin jo läheltä liipata.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Älä huoli Erkki, vaalit pidetään eikä minulla ole mitään hävittävää ja hävettävää. Tosissani olen mukana ja pidän hyvät vaalipuheet. Keskusta on puolueena hieno puolue, mutta nyt johdossa pitäisi saada muutoksia aikaan, muuten juna on mennyt ja huonosti käy. Toivottavasti puoluekokousväki alkaa tämän pian ymmärtää.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Puoluesihteerin tehtävä on epäkiitollinen. Jos puolue menestyy, kiitokset pitävät muut kuin puoluesihteeri. Ehkä enintään saa pitää hommansa. Jos puolueella menee huonosti, mikä tietenkin on seurausta johdon tupeksimisesta, puoluesihteeri saa syyt niskoilleen. Tulee lähtö ellei itse ymmärrä lähteä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaikka Jouni Ovaskaa ovat jotkut puolueen sisälläkin arvostelleet voimakkaasti, minusta syy keskustan tilanteeseen ei ole hänen ja häntä on turha moittia siitä kannatuksesta mikä keskustalla nyt on. Jouni Ovaska halusi kantaa vastuunsa, mutta se vastuun kantaminen on kyllä ollut paljon paljon enemmän Sipilän harteilla. Toisaalta hänhän on aikonut kaataa nyt hallituksen, jos Sote ja Maku kaatuu, vaikka nythän seuraaviin virallisiin eduskuntavaaleihin on aikaa enää vajaa vuosi. Pidetäänkö sitten eduskuntavaalit joka tapauksessa vasta aikataulunsa mukaisesti vai kuinka? En tiedä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hyvää J.V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivää kaikille. Periksi ei anneta. Suomen on oltava ylpeitä suomalaisuudesta ja seuraavan eduskunnan tärkein tehtävä on poistaa korruptio ja köyhyys pois Suomesta. Se edellyttää myös perustuslain kokonaisuudistusta ja perusturvauudistusta. Oma perustuslakituomioistuin Suomeen ehdottomasti. Perusoikeudet ja suomalaiset kuntoon.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Puolueiden hallinnoimiseen vaikuttaa puolueen oma ylisuuri organisaatio ja puolueen sisäisen demokratian puute. Autetaan yhdessä Suomea ja samalla toki myös Keskustaa ja poistetaan kaikki älyttömät puoluetuet. Näin saadaan iso osa puoluekoneiston pesiytyneistä parasiiteista tippumaan turkista ja samalla puoleiden ideologisen toiminnan terävöitymisen kautta myös puolueiden sisäinen toiminta jäntevöityy.

Kauas on menty kansanvallasta, eikä tosiaan voi olla niin, että muutama puolue omine etujoukkoineen junttaa ja päättää suomalaisten puolesta maan asioista. Tuo on edustuksellisen demokratian irvikuva.

”Suomen eduskunta hyväksyi puoluetuen 14. joulukuuta 1966 äänin 127–53 ja se otettiin käyttöön vuoden 1967 alusta lukien. Asiaa olivat ajaneet niin sanotut kansanrintamapuolueet eli SDP, Keskustapuolue ja SKDL. Vastustajat arvostelivat puoluetukea voimakkaasti, koska samaan aikaan vähennettiin tai poistettiin kokonaan avustuksia monilta niiden mielestä tärkeiltä ryhmiltä. Myös puolueiden virkakoneistojen vallan pelättiin kasvavan vaarallisesti. Pääministeri Rafael Paasio puolestaan piti valtion rahoitusta puolueille tärkeänä kansanvallan tehokkaan toteutumisen kannalta. Vuosina 2008–2010 puoluetuen määrä on ollut 36 miljoonaa euroa (varsinainen puoluetuki 18 000 000 euroa ja tiedotustoiminnan ja viestinnän tukeminen eli lehdistötuki 18 000 000 euroa).[2]” /// Wikipedia

Käyttäjän PetriRissanen kuva
Petri Rissanen

Sipilä on niin mulkero, ettei keskustaa äänestä yksikään työntekijä. Eikä myöskään kokoomusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset