VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Juha Sipilä ei ole tehtäviensä tasalla

Keskustapuolueen yksi keskeisiä arvoja on ollut se, että ihmisarvo on jakamaton. Sunnuntain 6.5.2018 Helsingin Sanomissa oli pitkä artikkeli otsikolla "nootti, jota ei koskaan lähetetty". Luin lehden jutun tänään työpaikallani.

Juttu kertoo siitä, kun pääministeri Juha Sipilä vieraili Tukholmassa ja tapasi Intian pääministeri Narendra Modin siellä 17.4.2018 eikä ottanut esille tapausta, kun Intian viranomaiset olivat kohdelleet suorastaan rikollisella ja julmalla tavalla myös Suomen kansalaista Tiina Jauhiaista tämän ollessa kuljettamassa Dubain prinsessa Latifa al Maktoumia turvaan yhdessä ranskalaisen turvallisuusalan ammattilaisen Herve Jaubertin kanssa kohti Yhdysvaltoja pois Arabi Emiraateista. Prinsessa pakeni omaa perhettään, joka oli riistänyt häneltä yksilön oikeudet ja vapaudet.

Intian viranomaiset olivat pysäyttäneet seurueen Intian aluevesien puolella Dubain viranomaisten pyynnöstä ja käyttäneet järjettömiä ja suhteettomia keinoja seurueen palauttamiseksi takaisin Dubaihin. Dubaissakin kohtelu oli jatkunut kohtuuttomana ja prinsessan kohtalosta ei ole kenelläkään mitään tietoa. Hesarin juttu kertoo ns. enemmän kuin tuhat sanaa ja se kannattaa kaikkien lukea. 

Juha Sipilälle ei valitettavasti näytä merkitsevän mikään muu niin paljon kuin raha. Kun kyse on ihmisarvosta ja vieläpä Suomen kansalaisen perus- ja ihmisoikeuksista, hän kylmän viileästi jättää tällaiset asiat toisarvoiseksi, vaikka mikään mammona maailmassa ei voi mennä niin meidän keskustalaisten kuin kaikkien suomalaisten ihmisarvokäsityksen mukaan ihmisen hengen ja terveyden edelle.

Vaikka Jauhiainen olisi syyllistynyt johonkin moitittavaan tekoon sellainen väkivallan ja sillä uhkaamisen käyttö ja kohtelu, mitä hän on kuvannut saaneensa yhdessä hänen seuralaistensa kanssa osakseen ei ole millään muotoa ollut hyväksyttävää ja edes Suomen viennin edistäminen ja poliittiset suhteet Intiaan tai Arabi Emiraatteihin ei oikeuta tällaisen asian huomioimatta jättämistä Suomen valtion poliittiselta johdolta. Tämä on sanoin kuvaamattoman kiusallista ja häpeällistä toimintaa, jota on mahdotonta tämän päivän Suomessa ymmärtää.

Niin Suomen lakien kuin kansainvälisen oikeuden mukaan, toimintaa ei voida katsoa hyvällä ja tästä Suomen pitää ehdottomasti tehdä nootti. Suomi ei tunnusta missään olosuhteissa väkivaltaista käyttäytymistä ja se erityisesti pääministerin tulisi ymmärtää ja toimia päinvastoin esimerkkinä muille niin kotimaassa kuin kaikilla kansainvälisillä tasoilla ja foorumeilla. 

Juha Sipilän lisäksi mainitaan Helsingin Sanomien jutussa myös ulkoministeri Timo Soini. Hänenkin olisi tullut olla aktiivinen tässä asiassa ja huolehtia siitä, että asiasta käynnistetään virallinen selvitys ja Suomen ulkoasiainministeriö jättää asiasta nootin niin Intialle kuin Arabi Emiraateille, jota ei ainakaan Helsingin Sanomien jutun mukaan olisi tehty.

Soini on sanonut aikaisemmin julkisesti, ettei hän hyväksy väkivaltaa ja hänen mielestään ihmisarvo on loukkaamaton.  Nyt sopii perustellusti epäillä hänen sanomisiaan ja mikä näitä herroja oikein riivaa ja miksi myös Soini antaa hiljaisen hyväksynnän ikäville ja väkivaltaisille tapahtumille, joiden todenperäisyyttä on tuskin enää kenenkään syytä epäillä?

Olen sitä mieltä, että Juha Sipilä keskustalaisena poliitikkona ei ole enää sopiva henkilö johtamaan keskustapuoluetta eikä myöskään Suomea. Itseasiassa hän ei ole ollut omien tehtäviensä tasalla enää pitkään aikaan. Hän on tehnyt jo tarpeeksi paljon vahinkoa niin keskustalle kuin koko Suomelle. Virheiden lista on jo niin mittava, että hänen tulisi ymmärtää itse jättää puheenjohtajan ja pääministerin tehtävät välittömästi.

Keskustapuolue on hieno puolue ja Kepua tarvitaan, muttei "kepuleja".

Minua hävettää keskustalaisena tämä Juha Sipilän toistuva arvoton ja ylimielinen käytös, joka uhkaa pilata lopullisesti keskustan ja Suomen maineen maailman johtavimpana perus- ja ihmisoikeuksia kunnioittavana maana maailmassa.

Olen omalta osaltani syvästi pahoillani kaikkien suomalaisten puolesta, jotka kunnioittavat suomalaista demokraattista oikeusvaltiota ja sen oikeus- ja yhteiskuntajärjestystä. Ei anneta kuitenkaan näiden tunareiden pilata sitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Juha Sipilä ei ole tehtäviensä tasalla eikä hän edusta keskustalaisia arvoja. Erota ja luovuttaa hän ei ymmärrä, eikä kukaan uskalla asettua vastehdokkaaksi.

Kekustaväkeä viedään kuin mätää kukkoa.

Terveisin 40 vuotta Keskustan jäsenenä ollut nykyinen entinen keskustalainen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos et vielä tiennyt, minä olen vastaehdokas. Kymen Paviljongissa on 23.5.2018 ensimmäinen vaalitentti.

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

No hyvä että joku uskaltaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #13

Kiitos. Täysillä mukana ollaan. Harmi, kun tuota hesarin juttua ei ole sähköisesti, luin sen paperiversiosta töissä. Kun maan isoin lehti kirjoittaa tällaista, niin onhan se merkki siitä, että asiat ovat nyt pahasti pielessä. Ei tätä voi enää terveellä järjellä ymmärtää. Siellä on koko hallituksen ministerit ihan pihalla meidän tavallisten ihmisten elämästä eikä mitään sympatiaa tule. Eivät osaa edes neuvotella näiden intialaisten ja arabivaltioiden kanssa. Minä olen neuvotellut jo kolmatta kymmentä vuotta ja aina olen sanonut niin kuin asiat ovat ja arvostusta on tullut. Monesta kiperästä paikasta selvittiin, kun asiat otettiin rohkeasti esille.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama Vastaus kommenttiin #14

En ole keskustalainen (enkä sen puoleen minkä muunkaan puolueen jäsen joskin symppaan PSia mutta muutenkin kaikkia hyviä tyyppejä puolueesta piittaamatta). Hienoa että asetut Sipilän vastaehdokkaaksi. Täytyy toivoa että voitat! Ennen edellisiä vaaleja kuvittelin ettei kukaan pääministeri voi olla yhtä katastrofaalinen kuin Katainen-Stubb parivaljakko mutta väärässä näköjään olin... Toivottavasti saat niin paljon meneatystä että Sipilän tie katkeaa!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Kiitos. Parhaani yritän. Viime kädessähän se riippuu keskustan omasta väestä minkälaisen puheenjohtajan haluavat. Viime gallupissa vähän yli puolet oli Sipilän takana. Tilanne voi vielä muuttua.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Suomalaiset halutaan jakaa A- ja B-luokan kansalaisiin, ks. alla oleva linkki:

http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/bitstream/handl...

Muistuttaisin, että sote- ja maakuntahallinnon suunnittelussa pitkäaikaistyöttömien, pitkäaikaissairaiden ja maahanmuuttajien kohdalla tulee noudattaa perustuslain 6 §:n mukaista kansalaisten yhdenvertaisuuden periaatetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Aika monessa muussakin asiassa pitää tai ainakin pitäisi.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Olen sitä mieltä, että Juha Sipilä keskustalaisena poliitikkona ei ole enää sopiva henkilö johtamaan keskustapuoluetta eikä myöskään Suomea. Itseasiassa hän ei ole ollut omien tehtäviensä tasalla enää pitkään aikaan. Hän on tehnyt jo tarpeeksi paljon vahinkoa niin keskustalle kuin koko Suomelle. Virheiden lista on jo niin mittava, että hänen tulisi ymmärtää itse jättää puheenjohtajan ja pääministerin tehtävät välittömästi.

No voihan sitä toivoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitä muuta tässä enää voi?

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Keskustalaiset nuoret siirtyivät äänestämään perrussuomalaisia 2011, jos yhtään osaan katsoa mitä kentällä tapahtuu. Sama näyttää tapahtuvan seuraavaissa eduskuntavaaleissa.

Juha Sipilä näyttää ryssineen keskustan mahdollisuuden, kuka haluaa seurata kyseistä kaveria.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sitä on jo eduskuntaryhmän puheenjohtajakin joutunut paikkailemaan. Suoraan sanottuna ei tätä vain enää terve järki ymmärrä. Onko se Chempoliksen ja Fortumin biojalostamokuvio vai mikä tässä taustalla ja kuinka paljon Sipilän omat ja läheisten bisnekset, mutta jotain on pahasti vialla, kun väkivallasta ja sillä uhkaamisesta ei sanouduta irti. Intialla tai Arabi Emiraateilla ei ole yhtään sen suurempaa oikeutta pahoinpidellä ja uhkailla tms. Nämä meidän poliittisen johdon tulee välittömästi selvittää ja tuomita, kun rikkomukset ovat näin pahoja ja räikeitä. Suomessa tuollaisesta väkivallasta poliisi- tai muu viranomainen lähtisi viralta. Jos näiden valtioiden edessä luimistellaan niin sama homma jatkuu ja mahdollisesti jollekin vielä pahempana.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei Vesa, ei. Ei sitä puheenjohtajakamppailua näin käydä. Jos uskoo itseensä ja haluaa puheenjohtajaksi, silloin esittää, mitä myönteistä lisää pystyy itse tuomaan yhteiseen tavoitteenasetteluun. Muiden virheiden luetteleminen kertoo vain sen, että itsellä ei ole mitään tarjottavaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Höpö höpö Juho. Jos maan suurin lehti kirjoittaa tapauksesta ja nämä virheet ovat näin räikeitä kuin ne ovat ja maito on taas kaatunut maahan, niin silloin puhutaan avoimesti ja rehellisesti. Suomalaisia on mahdoton hämätä ja Juha Sipilä on töpeksinyt. Se pitää rehellisesti myöntää eikä yrittää enää kierrellä asioita. Vain kertomalla ihmisille asiat oikein ja rehellisesti voidaan imago ja luottamus palauttaa. Sipilän johdolla se tosin ei valitettavasti enää onnistu. Minulla on sitäpaitsi paljon annettavaa. Sinä et ole päivääkään seurannut esimerkiksi meidän Kotkan valtuuston toimintaa etkä sinä tunne minua ja tiedä mitä minä tiedän ja mitä en tiedä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kaikella ystävyydellä Kotkan kaupunginvaltuuston ahkera ja aikaansaava työmyyrä Vesa Levonen, missä tarkoituksessa olette kirjoituksenne laatinut. Oliko tarkoituksenne kertoa todellista faktatietoa suomalaisen naisen "seikkailuista" Intian valtamerellä vai lehtitietoihin ja naisen omien medioille antamien kertomusten perusteella. Kyllä virassa olevan poliisin pitää tietää, että olipa asia mikä tahansa se tutkitaan perusteellisesti,jos todetaan rikos tapahtuneeksi, juttu saatetaan syyttäjälle syyteharkintaa varten, siis Suomessa. Kysyn, tietääkö Levonen, miten vastaavat asiat hoidetaan Intiassa, Dubaissa tai Arabiemiraateissa ja onko todettu, mitä rikoksia on suomalaisnaisen tapauksessa tapahtunut ja onko niistä tehty tutkintapyyntöjä epäillyistä rikoksista.
Kirjoitustanne laatiessanne tulitteko ajatelleeksi sitä, että Suomen pääministerillä ja ulkoministerillä saattaa olla tapauksesta sellaista faktatietoa, mitä ei esim. Helsingin Sanomista löydy ja se saattaa olla syynä siihen etteivät Sipilä ja Soini ole katsoneet noottia tarpeelliseksi.

Kirjoitustanne lukiessa tulee väkisin mieleen ajatus, nyt Keskustan puheenjohtajaksi ja pelastajaksi ilmoittautunut ahkera kaupunginvaltuutettu on lähtenyt todelliselle laukalle ja sen seurauksena järkevä ajatuksenjuoksu valtuutetulta on lopullisesti karannut.

Pääministeri Sipilään kohdistuvat syytökset ja loukkaukset lähentelevät jo rikoslaista löytyvää rikosta, jonka poliisina toimivalle pitäisi olla hyvinkin tuttua arkipäivän työssä lehtien luvun lisäksi. Sipilä sivistyneenä herrasmiehenä tuskin
hermostuu koska on varmasti tietoinen kanssakilpailijansa aikaisemmissa kirjoituksissa esittämistä syytöksistä.

Siunatuksi lopuksi, olisiko kuitenkin suurta viisautta Levonen, jos antaisitte kaiken tarmonne vaativan viranhoidon kunnialliseen hoitoon ja jos virtaa jää, tuloksekkaaseen kotkalaisten asioiden hoitoon ahkerana kaupunginvaltuutettuna.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Jos maan suurin lehti kirjoittaa asiasta ja kaikki se fakta minkä se on esittänyt, kertoo paljon. Sinä muuten olet eläkkeellä oleva poliisi, joka ei ole perillä tämän päivän perus- ja ihmisoikeuksista, Suomen laista ja tutkinnasta enää juuri mitään. Säälittävää.

Mitä tämä meidän poliittinen johto teki silloin, kun kyse oli Skripalien myrkkyiskusta ja Syyrian kaasuiskusta, mikä oli näyttö silloin? Minulla ei ole mitään syytä epäillä Suomen kansalaisen kertomusta. Muistaakseni hänellä on ollut/esittänyt asiakirjoja, joiden mukaan hänen olisi vain pitänyt vaieta tapahtuneista.

Minua muuten alkoi hävettää juuri sinun kaltaiset keskustalaiset. Välillä oikein mietin, että mistä teitä oikein tulee?

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #26

Levonen, omaan napaan tuijottavana pystytte näköjään arvioimaan minutkin säälittäväksi, perus- ja ihmisoikeuksista tietämättömäksi, hävettäväksi keskustalaiseksi. Sydämelliset kiitokseni todella sivistyneestä kunnianosoituksestanne.
Huomaa, että "pinna" kiristyy. Toivottavasti ei kuitenkaan yli äyräiden.
Kysymys, milloin olet liittynyt Keskustan jäseneksi ja minkä puolueen (puolueiden) jäsenenä ehdit olla sitä ennen?

Levonen, oletko ehtinyt lukea ulkoministeri Timo Soinin kirjoituksen tämän aamun Hesarista. Jos et, lue ihmeessä ja kirjoita sitten uusi blogikirjoitus. Sitä jään odottamaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33

Hesarin jutussa siis disinformaatiota, jonka Soini onneksi oikaisi ja toimi nyt aivan oikein. Avoin, oikea-aikainen ja totuudenmukainen tiedottaminen olisi ennaltaehkäissyt virheellisen uutisoinnin tältä osin. Nootin kertominen julkisuuteen heti sen laatimisen jälkeen ei olisi vahingoittanut tässä asiassa mitään ja ketään. Toimintatapoja kannattaa ottaa uudelleen tarkasteltavaksi ja muuttaa huonoja käytäntöjä.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #34

Levonen, miksi unohdit Juha Sipilän. Olisiko paikallaan esittää julkinen anteeksipyyntö, siksi törkeää kieltä tulit hänestä käyttäneeksi pelkän Hesarin julkaiseman mielipidekirjoituksen perusteella.

Minua voit syyttää vaikka minkälaisesta tietämättömyydestä ja säälittävyydestä. Siitä huolimatta pysyn kuitenkin järkähtämättömästi keskustalaisena rivijäsenenä ja puheenjohtaja Sipilän vankkumattomana kannattajana.

Ps. Jostakin syystä unohdit vastata esittämiini kysymyksiini.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #37

Jos Sipilä on tehnyt toisin kuin hesari on kirjoittanut, niin hänen pitää ensin itse ymmärtää laatia oikaisu aivan kuten Soini teki omalta osaltaan. Muutenhan on edelleen syytä uskoa, ettei hän ole noteerannut Intian pääministeriä tavatessaan mainittuja järkyttäviä ihmisloukkauksia mitenkään. Ylipäätään on syytä ihmetellä miksi näin tärkeässä asiassa ei sanouduta suoraan irti perus-ja ihmisoikeusloukkauksista ja vasta nyt Soinikin saatiin kertomaan totuus omalta osaltaan, kun hesari kirjoitti asiasta.

Noihin sinun kysymyksiisi en näe tarvetta kommentoida muilta osin kuin sen, että tiedät varmasti itsekin miten huonosti asioita halutaan tutkia mainitsemissasi valtioissa juuri sen takia, kun näissä valtioissa ihmisoikeustilanne on paljon huonompi kuin meillä täällä Suomessa ja EU:ssakin. Siksipä juuri näitä valtioiden päämiehiä pitää meidän valtiojohdon muistaa jatkuvasti muistuttaa tapaamisissaan siitä, että asioihin saataisiin muutos ja jotain tolkkua aivan käsittämättömiin ihmisoikeusloukkauksiin. Muutoin tilanne vain jatkuu entisenlaisena ja mahdollisesti vielä huonompana. Näitä ei pidä missään nimessä hyväksyä ja vaieta näistä.

Esimerkiksi Intiassa näiden vastakkaisten sukupuolten elävältä polttamiset ja raiskaamiset/tappamiset aivan järkyttävää ja eikait tätä Dubain prinsessaa olisi lähdetty edes pelastamaan, jos siellä asiat olisivat olleet hyvin. Kyllä sinun luulisi tietävän, miten myös monissa islamilaisissa valtioissa naisia kohdellaan ja heidän ihmisarvonsa on jotain muuta kuin meillä on totuttu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33

Ja kiitos ja anteeksi huomautuksestasi. On se muuten vilpittömästi hyvä, kun muistat ravistella minuakin.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Muiden virheiden luetteleminen kertoo vain sen, että itsellä ei ole mitään tarjottavaa". Juuri näin.
Kuten ei ole oppositiollakaan ollut vaihtoehtoa hallituksen ohjelmalle, ei muuta vaihtoehtoa kuin velaksi elämisen jatkaminen. Keväällä 2015 olivat kaikki kuitenkin sitä mieltä että muutos on tehtävä ja velkaantuminen lopetettava, nyt Sipilän hallitus on sen saanut hyvälle mallille mutta se tuntuu olevan vaikeata myöntää kun mannaa on satanut vain rajoitetusti ja leikkauksia on jouduttu tekemään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Erkki. Se, mitä Tiina Jauhiaiselle sattui ja hänen seurassaan oleville henkilöille, jotka viranomaiset pahoinpitelivät, uhkasivat tappaa aseilla ja ties mitä muuta siellä tapahtui, ei ole mitään tekemistä Suomen talouden ja velkaantumisen kanssa. Nyt puhutaan perus- ja ihmisoikeuksista, Suomen laista ja kansainvälisestä oikeudesta, viranomaisyhteistyöstä jne. Se on hienoa, että mennään parempaan suuntaan taloudessa ja velkaantumista ollaan saatu hidastettua, toivottavasti se jatkuu vielä pitkään. Tosin tänään luin yhden suomalaisen naisyrittäjän jutun, jossa hän kertoi, että talous alkaisi jo hiipua ja sitten nämä Trumpin kauppasodat odottaa ja pörssikurssit heiluu, joten kukapa sen varmaksi tietää, mitä tulee vielä tapahtumaan. Toivotaan parasta eikä pelätä pahinta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sen verran vielä Juho sinulle, että mikä se sinun keskustalainen jakamaton ihmisarvo on? Sinäkö hyväksyt tapahtuneen?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Se, mitä tapauksesta olen lukenut, ei ole hyväksyttävää.

Muuten on parempi, etten liikoja ota kantaa. En tiedä, mitä suomalaiset diplomaatit ovat tehneet ilman julkisuutta. Joskus on parempi hoitaa asioita kuin teatteria.

On maita, joihin en lähtisi mielelläni työmatkalle. Osaksi juuri sen takia, että mielestäni niissä ihmisoikeudet eivät ole oikein kohdallaan. Mutta jos työnantajan etu vaatisi, niin lähtisin henkilökohtaisista mieltymyksistäni huolimatta. Voi olla, että keskustelisin, voisiko joku toinen lähteä. Enkä suinkaan aloittaisi perillä keskusteluja toteamalla, että maassanne ihmisoikeudet ovat kyllä ihan perseestä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #20

Kiitos. Diplomatiassa on oma kielensä miten asioita esitetään. Toivon, että presidenttimme Sauli Niinistö huomioi asian ja ottaa nämä ihmisoikeusasiat vielä esille kyseisten maiden kanssa. Uutisten mukaan muutenkin paine kasvaa koko ajan, koska tämä prinsessa olisi kadonnut kuin tuhka tuuleen.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #27

Ilman tuota Tammelan kommenttia en olisi ehkä vilkaissut Soinin vastinetta. Arvasin siis täysin oikein. Asiaa on kyllä hoidettu diplomaattisella tasolla. Soini on antanut ammattilaistensa toimia ja tukenut heitä.

Ei Sipilä eikä Soini ole lähtenyt erikseen kerjäämään kansalaisten kehuja. Juuri tuollaisesta tyylistä mina pidän. Hoidetaan asioita eikä etsitä kiitosta.

Summana näyttää, että pääministeri Sipilä selvisi tästäkin episodista haastaja Levosta paremmin. Hänen etunaan on tietenkin se, että hän tietää miten asiat etenevät. Yllättävää kyllä, amatööri Joensuukin tajusi kupletin juonen. Joten taitaa Sipilällä olla edelleen Sotkamossa yli 90% kannatus jatkolleen. No, olkaa huoletta. 2020 tai 2022 Sipilä siirtyy syrjään. Silloin olisi hyvä olla joku, joka on valmiina siirtymään puikkoihin.

Sipilä ilmeisesti toimii logiikalla, johon liittyvää lausetta olen aiemminkin lainannut. 'Voit saavuttaa mitä tahansa, ellet halua siitä kunniaa itsellesi.' Se ei tietenkään aina ole keskustan edun mukaista mutta usein kuitenkin Suomen edun mukaista. Ehkäpä hän saa jopa sote- ja maakuntauudistuksenkin maaliin. Vaikka siitä tulee risuja kaikilta, jotka pelkäävät muutosta.

Pidän poliitikoista, joiden ajattelujärjestys on kokonaisetu, puolueen etu, oma etu. Ilmeisesti tuo kohtuullinen varallisuus suo sen mahdollisuuden, että oman edun voi tosiaan jättää viimeiseksi. Vaikka jotkut muuta väittävätkin.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Eihän näkemykseni mukaan Sipilä ole maalaisliittolainen, alkiolainen tai keskustalainen. Sipilä on kokoomuslainen porvari, joka soluttautunut myyräksi Keskustapuolueeseen. Ehkä kantani on vain tunnekysymys?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

En oikein enää tiedä onko hän lintu vai kala, mutta minun järkeni ei riitä ymmärtämään hänen toimintaansa eikä ole itseasiassa riittänyt ymmärtämään sitä pitkään aikaan. Viime kesästä lähtien puurot ja vellit ovat olleet niin pahasti sekaisin. Suomalaiset eivät ole katsoneet tätä enää pitkään aikaan hyvällä, vaikka keskustan ydinjoukko vieläkin jaksaisi uskoa Sipilän jatkomahdollisuuksiin. Niitä ei kuitenkaan ole, se on totuus ja jos Sipilä jatkaa vielä Sotkamon jälkeen, niin keskustalla tulee olemaan vaikeat ajat edessä. Nyt on aika vaihtaa puheenjohtajaa.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Olen seurannut pääministerimme edesottamuksia ihan kautensa alusta lähtien.
Ei siitä mihinkään pääse, että hänen toimintansa ei ole ollut minun taviksen mielestä linjakasta. Onkohan Suomessa koskaan ollut pääministeriä, joka on sählännyt toimissaan niin paljon kuin hän? Toimenkuvasta jää hosumisen meininki. Ja mitäs siitä hosumisesta kansan viisaus sanookaan?

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Sanoo se ainakin että KIKY. Voi V että vihaan sitä nimeä, toki hallittuun sävyyn, mutta eivätkö aikuiset osaa enää olla asiallisia antaessaan "lapselleen" jonkun nimen. Ei nimi jotain asiaa pahenna, sanottiin silloin aikanaan, mutta tänään sekään ei ole varmaa. KIKY on kyvytön huolehtimaan itse itsestään, kasvamaan aikuiseks ja siks se ei vain toimi. Sipilä ei ole onnistunut vakuuttamaan toimissaan, se on selvääkin selvempää. Tarvitaan enää vain pienimuotoinen skandaali jotta hallitus ottaa ja kaatuu...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onhan Sipilä julkisesti jo ilmoittanut kaatavansa hallituksen, jos Sote ja Maku kaatuu. Se nähtäneen tässä lähiaikoina, mitä niille tapahtuu. Asiat ovat eduskunnan käsissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se kaikki ylimielisyys ja valta nousi pahimmillaan päähän viime kesän tapahtumista, kun perussuomalaisten eduskuntaryhmä hajosi. Siellä oltiin vahingoniloisia ja tehtiin sellaista mitä ei voi järjellä enää ymmärtää. Ainoa oikea ratkaisu olisi ollut hajottaa hallitus ja käydä uudet hallitustunnustelut. Silloin se homma lähti ns. laukalle ja se laukka näyttää vain jatkuvan, kun Sipilä on puikoissa.

Käyttäjän ilkka07kiviniemi kuva
Ilkka Kiviniemi

Keskusta eilen (Väyrynen), tänään (Sipilä) ja huomenna? Tuo puolue tarvitsee varteenotettavan ehdokkaan viemään puolueen oikeaan suuntaan ja menestymään vaaleissa. Nimensä mukaisesti puolueen pitäisi todella olla keskellä, oikeiston ja vasemmiston tasapainon takeena. Niinkuin tämän blogin yksi kommentoija kirjoitti, uudenlaista Kokoomusta (räikeästi oikealla) puolueesta ei saisi tulla. Jos se on yksi Sipilän synneistä, sen voi myöntää ja harkita sitä eroa sitten kun syntilista on täynnä. Suomi ansaitsee parempaa kuin rahat omiin taskuihin veljeskunnan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomi ansaitsee parempaa ja keskustalaiset ansaitsevat parempaa.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Juha Sipilän noustua Keskustan puheenjohtajaksi on puolue taasen merkittävä kansanliike jolla on 49 kansanedustajaa eduskunnassa. Juha valitaan taasen uudelleen puheenjohtajaksi Sotkamossa se on hyvä.

Pääministerin tehtävää hoitaessa täytyy olla suuri kokonaisuus hallussa se on Juhan hyvä ominaisuus.

Keskustan karavaani kulkee eteenpäin hyvällä traivilla jälleen kohti uuteen aurinkoiseen aamuun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos Sipilä valitaan uudelleen puheenjohtajaksi pelkään pahoin, että kaikki tässä ihan viimeaikoinakin toimittajien kirjoittamat ennusteet käyvät silloin todennäköisesti toteen. Keskustan rivejä on mahdoton kasata Sipilän johdolla yhteen ja se tietää muuten Juha Sipilä itsekin. Bisnestä ja rahaa se osaa tehdä, mutta ei johtaa keskustaa ja Suomea.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Mutta mieti Vesa! Chempolis! Suomalainen startup yritys, joka toimii Intiassa ja liittyy Sipilän sukuun ja ties miten muutenkin häneen.Jos puhuu niinkuin sinä toivot, niin pisnekset voisivat kärsiä. Näin se menee.

Olen kyllä kanssasi samaa mieltä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset