VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Jos Kiina aikoo poistaa köyhyyden ja korruption, mekin pystymme siihen

Suomalaiset ovat saaneet tuntea nahoissaan, kun Suomea on laitettu ”kuntoon”.

Yritystukiuudistus oli täysi farssi ja osoitti, millaista rakenteellista korruptiota meillä on Suomessa. Tämä oli se viimeinen tikki mikä herätti ymmärtämään, miten meitä suomalaisia on petetty. Kaikki eivät ole olleet mukana laittamassa Suomea kuntoon, vaikka niin oli puhetta.

Sellaiset kansanedustajat ovat säälittäviä, jotka antavat lobbareitten ja kaikenlaisten etujärjestöjen päättää omasta puolestaan.

Kaikenlaiset hyväveliverkostot rappeuttavat kansalaisten uskoa ja luottamusta esivaltaan. Niistä on tultava loppu.

Suomen perustuslaki on uudistettava sellaiseksi, jolla politiikan moraali ja arvostus saadaan nousemaan. Maamme tarvitsee perustuslakituomioistuimen ja myös oikeusministeriön alaisen erillisen tutkintajärjestelmän, joka tutkii puolueettomasti kaikkien virkamiesten tekemät virkarikokset.

Nyt on laitettava suomalaiset kuntoon.

Lasten ja nuorten syrjäytymisongelmaan on puututtava kovalla kädellä. Keinoja löytyy. Jo peruskoulussa on huolehdittava, että heikompia oppilaita ei päästetä syrjäytymään. Koulukiusaaminen ja häiriköinti on koulussa saatava loppumaan ja opettajille on annettava työrauha ja riittävät resurssit.

Toisen asteen koulutus olisi saatava kaikille ilmaiseksi. Pelkillä ”taskurahoilla” ei synny tulosta ja tasa-arvoisuutta. Säästöt ja leikkaukset koulutustoiminnasta rappeuttavat isommassa kuvassa innovatiivista kehitystä ja aiheuttavat jopa aivovuotoa ulkomaille.

Tällainen on järjetöntä politiikkaa maassa, joka elää tiedosta, taidosta ja työstä.

Vanhuksillemme on taattava arvokas ja turvallinen vanhuus. Kenenkään ei pitäisi kuolla kotiinsa unohdettuna ja yksin, paskat housuissa. Omais- ja kotihoitoa on kehitettävä. Se, joka ei kykene enää tulemaan toimeen yksin, tarvitsee hoivaa ja huolenpitoa ympäri vuorokauden.

Vanhukset pystyisivät myös huolehtimaan paremmin toisistaan, kun heillä olisi vanhusten yhteisöllisyyttä edistäviä vanhainkoteja. Hyvä vanhustenhuolto on esimerkki muille ja osoitus siitä, että vanhempia ihmisiä myös arvostetaan.

Heikoimpien toimeentulosta ei pidä koskaan leikata ja juoksuttaa Kelan toimeentuloluukulla. Sellainen on ihmisten nöyryyttämistä, jota ei voi hyväksyä. Kaikkien ihmisarvo on loukkaamaton.

Perusturvauudistus tarvitaan, jolla taataan, ettei kenenkään tarvitse elää alle EU:n suhteellisen köyhyysrajan. Perusturvan indeksijäädytykset on poistettava. Eläkekorotuksiin on palautettava aiempi laskentatapa, joka otti huomioon hintojen ja palkkojen vuosittaiset muutokset samassa suhteessa. Eläkerahastoilla on varaa tähän.

Muutosturvaa on kehitettävä ja laittomat lakot on saatava pois työpaikoilta. Suomessa on tällä hetkellä paljon avoimia työpaikkoja. Ihmiset ja työpaikat on saatava kohtaamaan paremmin. Aktiivimallin käyttö ei ole huono asia, kunhan se ei syyllistä ja rankaise syyttömiä. Sanktiot kuuluvat niille, jotka tahallaan lusmuilevat ja pakoilevat työntekoa.

Seuraavan eduskunnan kaikkein tärkein tehtävä on poistaa köyhyys ja korruptio Suomesta. Jos Kiina aikoo pystyä tähän, mekin pystymme siihen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (112 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ironista, että tuota kaikkea suoltaa "kepulainen".

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Juhalle, otan tuon kohteliaisuutena.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Kuikka, ota huomioon kirjoittajan vimmattu halu voittaa Juha Sipilä kesäkuun puoluekokouksessa käytävässä Keskustan puheenjohtajavaalissa.
Luettuani hänen "yhdeksän" hyvää sisältäneen kirjoituksen totesin, että demarien puheenjohtajan ja itseään jo varmana pääministerinä ensi kevään vaalien jälkeen pitämän Antti Rinteen vappupuheen lupaukset ovat kevyttä "kamaa" Vesa Levosen lupausten rinnalla.
Kuinkahan monta vaalikautta puoluetoverini ajatteli lupaustensa toteuttamisen kestävän. Se olisi mukava kuulla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä uskon asiaani ja uskon myös siihen, että se mitä kirjoitan on mahdollista myös toteuttaa. En pidä näitä mahdottomina toteuttaa, vaatii kyllä lujaa poliittista ja yhteiskunnallista tahtoa.

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela Vastaus kommenttiin #43

Levonen, en epäile lainkaan etteikö uskoa omaan asiaan ole, mutta yksin ei edes kirjoittaja pysty toteuttamaan antamiaan vaalilupauksia, ei ainakaan täällä rakkaassa kotimaassamme. Kiinassa se voi kyllä tapahtua. Kaikista epäilyistäni huolimatta ihmeiden aika ei ole ohi ja odotan suurella mielenkiinnolla sitä aikaa, kun Keskustan pelastajaksi Paavo Väyrysen jälkeen ilmoittautunut Vesa Levonen pääsee toteuttamaan suuret lupauksensa. Toivotan hänelle onnea ja menestystä valitsemallaan uudella uralla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #76

Tavoite ja lupaus ovat kaksi eri asiaa. Minä en lupaa mitään, vaan pyrin tavoitteeseen, jonka haluan uskoa toteutuvan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Suomessa ei ole meritokratiaa niin kuin Kiinassa, eli ei onnistu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Perusteletko Max vähän tarkemmin. Minä en nyt ihan noin sanoisi, vaikka esimerkiksi näitä poliittisia virkanimityksiä on, niin se ei ole kaikki totuus.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kannattaa tutustua järjestelmään, jonka nimi on "Administration Organisation". Sen kautta Kiinassa valikoituu parhaimmisto aste asteelta yhä korkeampiin asemiin. "Putkeen" päästäkseen ei tarvitse liittyä kommunistipuolueeseen. Xi Jinpingiltä meni 35 vuotta nousta nykyiseen asemaansa.

Kannattaa myös tutustua aivan ruohonjuuritasollakin tehtäviin mielipidetiedusteluihin, joilla legitimoidaan hallinnon päätökset. Kiinassa sen keskus- ja paikallishallinto ovat suurimmat mielipidetiedusteluja käyttävät tahot. Tiedustelut ovat aivan todellisia ja ohjaavat päätöksentekoa.

Sellaiset valtiomiehet kuin Bush, Obama, Merkel ja Niinistö eivät kelpaisi Kiinassa edes kyläpäälliköiksi, Sipilästä, Stubbista ja Kataisesta puhumattakaan.

Kun Kiinaa ei tunneta, esimerkiksi presidentin valtakausien rajoitusten poistamisesta tehdään outoja johtopäätöksiä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #31

Tunnet asiat Max. Tarkoitin omassa vastauksessani sitä, että Suomessa pääsee ylenemään ilman poliittisia ansioita ja meriittejä ihan omilla ansioilla. Tietysti pitää olla tarvittava koulutus ja työkokemus tehtävään vai miten näet itse tämän asian?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #35

Demokratia tuottaa äänestäjien kaltaisia päättäjiä, siis keskinkertaisuuksia. Kun politiikka on sosiaalisen nousun tie, siihen hakeutuvat tyhmimmät ja laiskimmat. Todellista meritokratiaa ei löydy virkamiesten valinnankaan osalta. Julkisen sektorin keskiansio on korkeampi kuin yksityisen ja houkuttelee laiskoja jo puhtaasti työaikojen takia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #40

Laiskoja tietysti on aina, mutta vähän niitä ainakin meidän ammatissa enää näkee ja on niitä muuallakin kuin julkisella sektorilla.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #42

Kyllä niitä keskinkertaisuuksia riittää.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #40

"The best argument against democracy is a five-minute conversation with the average voter" väitetään Winston Churchillin sanoneen. Oli niin tai näin niin se lienee totta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #80

Eikö sen pitäisi olla juuri päinvastoin tai sitten keskiverto äänestäjä vastustaa demokratiaa, mikä sinänsä kuullostaisi hullulta. Mitä Churchill sitten tuolla loppujen lopuksi edes tarkoitti? Sitä voi jokainen kohdallaan pohdiskella. Churchill ei ole sitä meille kertomassa.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#2:
Toisaalta, otsikon väite jonka mukaan Kiina olisi onnistunut poistamaan korruption, on lievästi sanottuna absurdi. Kiina on kyllä saavuttanut taloudessa hämmästyttäviä tuloksia ja köyhyyden poistamisessa saanut aikaan enemmän kuin kaikki maailman kehitysohjelmat yhteensä, mutta väite korruption poistamisesta kyllä kertoo täydellisyyttä hipovasta asiantuntemattomuudesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Missä kohtaa niin väitetään, että Kiina olisi onnistunut poistamaan, kun otsikossa sanotaan, että Kiina aikoo poistaa. Eikö se silloin ole vasta yritysasteella?

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #82

Epäilemättä mekin pystymme aikomaan, oikeastaan aivan mitä tahansa, mikäli tuota takaa ajoit. Kauhean kunnianhimoinen tavoite se ei. Ehkä se siksi noissa poliitikkojen polemisoinnissa niin yleistä onkin. Melkein yhtä yleinen kun vaatimus siitä, että jonkun täytyy.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #85

Hyvä, kun nyt ymmärsit paremmin mitä tarkoitin. Siitä kiitokset.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Korruptio poistuu automaattisesti kun poistetaan politiikot tuhoamasta maata. Ja tietenkin myös virkavirh eiku virkamiehet pitää poistaa niin sitten ollaan korruption poistamisessa aika pitkällä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Miten se oikeus- ja yhteiskuntajärjestys sitten säilyy?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@3. Ei poistu, täytyy saada vanhat puolueet pois eduskunnasta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mitä niille virkamiehille tehdään?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #16

Virkamiehet joutavat lähtemään samalla ovenavauksella kuin poliitikotkin ja paikat hakuun pätevyysvaatimuksilla eikä sopivuusvaatimuksilla eikä missään nimessä minkäänlaista vaatimusta puoluesidonnaisuudesta. Kelan johto käy hyvänä esimerkkinä koska Kelan johtaja on ollut Keskustan läänitys vuosikymmeniä. Tuo toimeentulotukisotku tukien siirtyessä sosiaalitoimistosta Kelaan on hyvä esimerkki miten täysin kyvytön johto oli ennakoimaan henkilökunnan tarvetta ja mahdollisia ongelmia ja järjestelmän sopeuttamisesta uuteen tilanteeseen. Varsinkin kun asian on täytynyt olla heillä tiedossa kauan ennen vuodenvaihdetta 2016-2017.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #81

Oliko se loppujen lopuksi johdon syy, halusiko johto edes tuota uudistusta?

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi Vastaus kommenttiin #16

@16. Virkamiehille voidaan tehdä ulos heittäminen, keillä on puoluekirjat olemassa.

Piraatit haluavat täysin puhtaita, keillä ei ole puoluekirjoja olemassa ja mitään sitoutuvia ei ole.

Minä äänestän ainoastaan ulkopuolisia puolueita, että voidaan mahdollistaa hyväveljen lopullinen tuho.

Tämä nykyinen hallituksen meno on täyttä typeryyttä ja ei saa jatkua enää.

Toni Rintala

"Jos Kiina aikoo"

Jos. Mutta kun ei. Kiina aikoo vallata maailman ja ottaa köyhiltä pois loputkin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kiinalle ja USA:lle on yhteistä se, että kumpikin on hävinnyt sodassa Vietnamia vastaan.

Toni Rintala

On niillä paljon muutakin yhteistä. Kuten sotilasjoukkoja kymmenissä maissa tukemassa heidän omaa etuaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #9

Luettelehan sitten ne kymmenet maat, joissa on kiinalaisia sotajoukkoja.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #19

Jo Afrikasta löytyy 10 sellaista maata. Suojelevat siellä kaivostoimintaansa.
Oon TV:stä seurannu näitä Kullankaivat-sarjaa. Kiinalaiset menevät minne haluavat. Jopa toisten valtauksille ja 200 aseistettua sotilasta vartijana.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #26

Siinä tapauksessa kyseiset kaivosyhtiöt ovat kyllä itse palkanneet vartijansa. Eivät he kuulu Kiinan Kansanarmeijaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

"Eivät he kuulu Kiinan Kansanarmeijaan."

Puhuinkin sotajoukoista, sotilaista. En tuosta Kansan armeijasta.
Ei USA:llakaan virallisesti ole armeijaa monissa maissa, mutta sotilaita kyllä on.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Ei ne mene sinne ilman jonkinlaista lupaa/sopimuksia viranomaisilta ja ko. maan johdolta, vaikka se perustuisi korruptioonkin kyseisissä Afrikan maissa. Sama se on ollut tilanne kautta aikojen entisten siirtomaavaltioiden monikansallisia yrityksiä ja muitakin kohtaan. Olen käynyt noin 100 kertaa Afrikassa ja lähemmäs 30 eri Afrikan maassa. Hiukka on kertynyt paikan päältä tietoa tästä. Enkä minä ole muuten nähnyt näissä maissa kiinalaisia sotajoukkoja, vaan ne ovat tällaisia aseistettuja vartijoita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #26

Peräti TV:stä, joka sitten muutoin on valemedia, mutta tuo Kiina-juttu oli tietenkin totta...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #33

Onhan tuosta Kiinan Afrikan valloituksesta paljon uutisia.

"China also entered the private security domain, rehatting People’s Liberation Army soldiers as private security guards to protect some of its larger commercial interests."
https://issafrica.org/iss-today/china-tests-its-mi...

Mali, Liberia, Libya, Sudan, Somalia, Eritrea,.. ja monissa muissakin maissa on Kiinan armeijan joukkoja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #46

Eli ovat siellä vartijan tehtävissä, ei sotilaina, vaikka ammatiltaan ovatkin sotilaita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #49

Niin. Sotilaita siellä on, kuten sanoin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #46

Ei tuo "cherry-picking" toimi tässäkään tapauksessa. Viittaamasi artikkeli kertoo Kiinan läsnäolosta Afrikassa positiivisessa hengessä.

"Wolf Warrior 2 is being seen as a symbol of China’s growing security presence in Africa where, like Feng, it is also fighting Somali pirates, rebels, terrorists and other enemies of the established order – not to mention Ebola."

Sinulla on tapana trampata klaveeriin, toistuvasti.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #50

"Viittaamasi artikkeli kertoo Kiinan läsnäolosta Afrikassa positiivisessa hengessä."

Lähes jokainen asia voidaan kertoa positiivisessa hengessä, jos niin halutaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #53

Lue se artikkeli, koska et näytä tähän mennessä lukeneen. Tämäkin on tyypillistä sinun argumentoinnissasi. Viittaat johonkin, johon et ole lainkaan tutustunut.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #61

Mielestäni siinä kerrottiin kiinalaisten sotilaiden läsnäolosta useissa Afrikan maissa. Se, onko se jonkun mielestä positiivinen asia, ei liity tähän.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #65

En usko, että kyse on kiinalaisista sotilaista muutoin kuin se mitä jo edellä kerroin. Jos kiinalaisia uniformupukuisia sotilaita olisi Afrikassa, niin korkeintaan koulutustehtävissä kouluttamassa jonkun afrikkalaisen maan armeijan sotilaita.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #67

" Jos kiinalaisia uniformupukuisia sotilaita olisi Afrikassa, niin korkeintaan koulutustehtävissä kouluttamassa jonkun afrikkalaisen maan armeijan sotilaita."

Kyllä niitä on siellä (myös) turvaamassa luonnonvarojen ryöstöä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #65

Kiinalaisia on YK:n rauhanturvatehtävissä Afrikassa. Jos kiinalaiset yritykset palkkaavat kiinalaisia sotilaita turvallisuustehtäviin, niin saavatpa ammattimiehiä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #73

Juuri näin, mutten usko uniformupukuisiin kiinalaissotilaisiin, vaan siviilipukuisia tai jonkun yrityksen tamineissa olevia kiinalaisia turvallisuustehtävissä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onko muut suurvaltiot sen parempia, kun katsoo maailman menoa taaksepäin ja mitä se nytkin on?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Kiina nosti parissakymmenessä vuodessa 600 miljoonaa kansalaistaan köyhyydestä. Suomessa Rintalan sukupolvi on edeltäjäänsä köyhempi ja näköalattomampi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se on kyllä kieltämättä teko, joka hakee vertaistaan.

Toni Rintala

"Kiina nosti parissakymmenessä vuodessa 600 miljoonaa kansalaistaan köyhyydestä."

Se tapa ja sen hinta on kuitenkin ollu aika paheksuttavaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #44

Perustele edes joskus väitteesi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #47

Kiinaa paheksutaan yleisesti. Luulin sen olevan yleistietoa.

China's human rights record has been criticised for years.
http://www.bbc.com/news/magazine-34592336

China executed more people in 2016 than all other countries put together – Amnesty
https://www.hongkongfp.com/2017/04/11/china-execut...

Sitten on maan saastuttaminen ollut paheksumisen listalla. Kiinahan on maailman pahiten saastuttava maa. Tätä ei tarvinne perustella?

Ja Kiina on uskaltanut ottaa velkaa. Sitäkin on paheksuttu..

"Kiinan nopea talouskasvu on perustunut paljolti velkaantumiseen ja on olemassa pelko, että kupla puhkeaa."
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20180305220078841...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

Kiinan ihmisoikeustilanne on aina puhuttanut länsimaita, mutta voisihan tätä meidänkin eurooppalaista ihmisoikeustilannetta kritisoida. EU pystyy yleensä kritisoimaan muita, muttei näe malkaa omassa silmässään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #54

"voisihan tätä meidänkin eurooppalaista ihmisoikeustilannetta kritisoida."

Onhan sitä paljon kritisoitukin. Täälläkin on kauhisteltu Puolan ja Unkarin ihmisoikeustilannetta. Samaan aikaan Espanjan ihmisoikeustilanteesta voisi tosiaa puhua enemmänkin ;)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #55

Vierailin hiljattain Brysselissä ja siellä kuulin kuinka Euroopan parlamentissakin ihmetellään tätä komission suhtautumista Espanjan ihmisoikeustilanteeseen. Mielestäni Espanja ei ole ollut enää pitkään aikaan mikään eurooppalainen sivistysvaltio. Puolassa ja Unkarissakin on omat haasteensa tällä hetkellä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #51

Kiinan talouskasvu on alkanut Maon ajan jälkeen ja vaikka maan avautumisesta ja tiedonsaannin helppoudesta johtuen Maon aikaan verrattuna ihmisoikeustilanteen analysointi onkin saattanut antaa aihetta kritiikille (tosin paikallisia oloja ja tiettyjä peruserovaisuuksia ymmärtämättä), niin hyvällä syyllä voidaan sanoa, että Maon ajan jälkeiselle ajalle on ollut ominaista parantuminen niin taloudessa kuin ihmisoikeuksissakin rinta rinnan. Vaikea tästä yhtlöstä tehdä johtopäätöstä, että "ihmisoikeudet olisi ollut hintana talouden kehitykselle".

Kiinassa on voimassa kuoleman rangaistus ja sitä sovelletaan useinmiten henkirikosten tuomioissa. Puhtaasti poliittisista syistä tai mielipiteen vuoksi ei ketään ole teloitettu sen jälkeen, kun kulttuurivallankumous loppui. Joitakin laajamittaiseen korruptioon syyllistyneitä viranhaltijoita ilmeisesti on tuomittu kuolemaan, mutta silloin ollut kyse miljardeista. Jos jonain vuonna teloitettujen määrä on ollut vaikkapa tuhat ihmistä, niin se tarkoittaisi Suomen väkimäärään suhteutettuna noin neljää kuolemantuomiota. USA:han suhteutettuna se tarkoittaisi noin 200 vuodessa. Vuonna 2000 USA:ssa tuomittiin kuolemaan sata ihmistä. Kiinassa porukkaa riittää ja rangaistusperinteet ovat erilaisia kuin muualla. Siellä kummastellaan, että meillä murhamiehet saavat jatkaa elämäänsä.

Iltalehti voi kirjoittaa kuplasta mitä lystää. Ovat siitä muutkin kirjoittaneet ja puhuneet noin 25 vuotta. Kiina ei niille puheille ole korvaansa lotkauttanut. Viime aikojen trendinä on sen sijaan ollut alkaa investoida massiivisesti kansainvälisellä tasolla erilaisiin teollisuuden haaroihin eri puolilla maailmaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #56

Osuvasti kirjoitit. Ja himskatin ahkeraa kansaa ovat nämä kiinalaiset. En ole yhteenkään laiskan pulliaiseen törmännyt.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #56

"Puhtaasti poliittisista syistä tai mielipiteen vuoksi ei ketään ole teloitettu sen jälkeen, kun kulttuurivallankumous loppui."

Tuohon ei usko mun kissakaan :)
Tässä uutisia 2016-2018:

China is harvesting organs from thousands of political prisoners
https://qz.com/714593/china-is-harvesting-organs-f...

BBC: Organ Harvesting In China — Political Prisoners Killed On “Just in Time” Basis
http://missliberty.com/bbc-organ-harvesting-in-chi...

Livers, kidneys and even corneas removed from 11,000 live political prisoners WITHOUT anaesthetic every year in China, claims documentary
http://www.dailymail.co.uk/news/article-3030037/Li...

"Mr Liu said he is one of the lucky ones, with many of China’s political prisoners never making it out alive."
http://www.news.com.au/lifestyle/real-life/true-st...

"According to the report, that gap is made up of executed prisoners, many of them prisoners of conscience locked up for their religious or political beliefs. China does not report its total number of executions, which it regards as a secret. "
https://edition.cnn.com/2016/06/23/asia/china-orga...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #60

Kukapa tuon vahvistaa lopulta, mikä on luotettavaa tietoa ja mikä ei?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #60

Tiibetissä ei enää nyljetä lapsia elävältä eikä polteta noitia julkisesti roviolla kun Dalai Lamasta päästiin.

Eläviltä elinten ottaminen on surkea myytti. Sitä vastoin se on totta, että buddhalaiset haluavat ruumiinsa tuhkattavaksi "ehjänä", siksi elinluovuttajia ei ole.

Muuten, Kiinastako 99-vuotias Rockefeller osti neljännen siirtosydämensä, vai oliko paikallisilta markkinoilta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #64

Uskon enemmänkin näissä elinten luovutusjutuissa, että kyse on järjestäytyneestä ja kansainvälisestä rikollisuudesta. Jos valtio olisi joissakin tapauksessa mukana, kyse on lahjotuista virkamiehistä. Nehän Kiinakin aikoo putsata hallinnostaan pois.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #66

"Nehän Kiinakin aikoo putsata hallinnostaan pois."

Aikoo?
Kiina aikoo myös vähentää saastuttamista lisäämällä :)
Mutta luvaten vähentää lisäämistä..

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #51

Sinun "yleistietosi" taas ovat heikot, se on yleisesti tiedossa.

BBC antaa yksipuolisen kuvan Kiinan ihmisoikeuksista. Normaaliin elämänmenoon rajoituksilla ei ole mitään merkitystä. Kiinassa on hyvin vilkas sosiaalinen media ja se on itse asiassa kehityksen kärjessä wechat-sovelluksella, jolla on voinut tekstata ja puhua ilmaiseksi ja lisäksi maksaa mm. kaupoissa ja ravintoloissa jo vuosikausia.

Teloitukset ovat erittäin harvinaisia Kiinassa. Kuolemanrangaistuksen voi saada murhasta, huumeiden laajamittaisesta myynnistä ja salakuljetuksesta, ei juurikaan muusta.

Suomi saastutti kasvua hakiessaan aikoinaan aivan samalla tavalla. Katso googlesta "Lievesjärvi". Kuuluu teollistuvan maan ongelmiin, enkä oikein ymmärrä, miksi USA:ssa esim. teollisuuden ja maatalouden myrkkyjä ei saada kuriin. Onko se niin alikehittynyt?

Kiina saastuttaa nyt, sitten se luo itselleen clean-techin, puhdistaa alueet ja taas mennään vuosikymmeniä kymmenen prosentin vuosikasvulla.

Tuon velan suhteen paljastit täyden tietämättömyytesi. Kenelle Kiina on velkaa? Kiina on Yhdysvaltain suurimpia lainoittajia ja lisäksi Kiinalla on maailman suurin valuutta- ja kultavaranto. Pankkikriisiä Kiinaan on povattu niin kauan kuin muistan.

Luuletko sinä ihan tosissasi, että Kiinan muutokset eivät ole edellyttäneet kovia päätöksiä ja välillä häikäilemätöntä täytäntöönpanoa? Ei noita positiivisia tuloksia suomalaisella päättämättömyydellä olisi saatu aikaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #58

"Luuletko sinä ihan tosissasi, että Kiinan muutokset eivät ole edellyttäneet kovia päätöksiä ja välillä häikäilemätöntä täytäntöönpanoa?"

Minä nimenomaan kerron, että ovat edellyttäneet häikäilemätöntä toimintaa ;)

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #63

Minä taas olen katsonut tuota kehitystä yli 18 vuotta, eikä toiminta ole minusta ollut häikäilemätöntä. Kovaa se on ollut, mutta tulokset ovat ainutlaatuisia, mahdollisesti jopa parempia kuin Singaporessa väestömäärä huomioon ottaen.

Etten nyt aistisi Rintalassa jonkinlaista kateutta? Semminkin kun kiinalaiset lyövät kaikessa älykkyyttä mittaavassa valkoiset mennen tullen...

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #68

"kiinalaiset lyövät kaikessa älykkyyttä mittaavassa valkoiset mennen tullen..."

Tämäkin on totta. Ja täältä kotimaastakin löytyy minua älykkäämpiä runsaasti. Sinäkin yksi heistä :)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Jos nyt ei mentäisi henkilökohtaisuuksiin. Asiallista kritiikkiä puolin ja toisin asia pohjalta. Asiat riitelee, ei ihmiset.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #72

Kiina nousee, kun siellä vain fiksuimmat ja ovelimmat selviää valtavasta massasta. Selviytyneiden lapsista tulee entistä fiksumpia. Köyhät kuolee.

Muualla maailmassa, tai siis meillä päin, pelataan fair play -periaatteella, eli kaikki pelaa ja vielä sääntöjen mukaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #79

Ei taida köyhät kuolla, jos ajattelee miten väestö on näihin päiviin saakka kasvanut. Jos kiinalaiset ovat ahkeria, niin ovat myös sitkeitä.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #86

Kiinalaiset ovat ehtymätön luonnonvara. Siellä ei piitata vaikka 10 miljoona lasta kuolis nälkään ja toinen mokoma saasteisiin..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #88

En usko, että Kiinan ihmisoikeuspolitiikka noin raakaa olisi. Sitäpaitsi nykyinen presidentti ei vaikuta ollenkaan niin julmalta. Miksi Kiina olisi muuten valmis poistamaan köyhyyttä ja korruptiota? On vaikuttanut hyvin sovittelevalta maailmanpolitiikassakin, vaikka siellä nyt jotain ohjuksia olisi aseteltu kiistellyille alueille tämän päivän uutisten mukaan, mitä satuin kuulemaan radiosta autolla ajaessani tänään.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

Aika onneton väitteesi osoittaa todellisen tiedon puutteen. Heittelet lonkalta perusteettomiasi väitteitä. Juha Kuikka näyttää jo väsyneen oikaisemaan kaikkia älyyttömyyksiäsi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #91
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #79

Kiinassa ei kuolla nälkään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #87

En minäkään usko ja hyvää ruokaa vielä laittavat kaiken lisäksi. Usein tulee haettua kiinalaista take away ruokaa kotiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #87

En minäkään usko ja hyvää ruokaa vielä laittavat kaiken lisäksi. Usein tulee haettua kiinalaista take away ruokaa kotiin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #87

"Kiinassa ei kuolla nälkään."

Eikö?
No en nyt löytäny ku pari kuollutta..
http://www.scmp.com/news/china/article/1268724/nan...

Ehkä niiden nälkään massakuolemien aika on jo ohi.. nälkää näkeviä on paljon.

It’s shocking that children in one of the world’s most affluent cities are starving
http://www.scmp.com/news/hong-kong/community/artic...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #95

Luitko Toni miksi kuolivat? Äiti ei huolehtinut lapsista ja poliisi on kimpussa. Näinhän voi tapahtua missä päin maailmaa tahansa. Jotkut jättävät tahallaan eläimiäkin nälkiintymään.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #96

Niinpä. Vain kaksi vahingossa kuollutta..
Nälkää näkeviä onkin miljoonia. Onhan niitä meilläkin paljon.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #95

Niin: "Nanjing mother arrested after her two children die of starvation"

Joten kyseessä on ollut niin hirmuinen tapaus, että siitä on äiti pantu linnaan ja suuret otsikot lehteen. Vähän kuin itävaltalainen, joka telkesi lapsensa vuosikymmeniksi kellariin.

Tuo toinen linkki kertoo Hong Kongista. Otsikko on tehdy journailistiseen tyyliin. Vastaavasti voisi otsikoida Helsingistä: "On hirmuista, että yhdessä maailman korkeimman elintason maista nälkäiset seisovat päiväkausia jonottamassa ruoka-apua".

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #97

Suorastaan rikollinen tapaus, jos jättää laposensa heitteille eikä anna ruokaa. Toisen lapsen isä oli myös käsittääkseni rikollinen.

Meilläkin poliisi tutkii nautakuolemia Siikajoella. http://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/siikajo...

Eikä hyvää mainosta ollenkaan, kun radiosta sanottiin tänään, että kyseessä olisi keskustalainen paikallispoliitikko, joka olisi epäiltynä muun muassa törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Ei voi kuin ihmetellä, mitä on tapahtunut, rahatko loppu vai oma henkinen romahdus vai mitä? Näin meillä Suomessa, joten ei ole kaikki enää kohdillaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #95

No niin, tuokin jo ammuttiin alas.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #100

Ei se Toni paha poika ole, mutta se vähän hosuu ja hätäilee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #101

Tähän kohtaan on syytä vielä loppukaneetiksi todeta, että Kiinassa ei todellakaan ole enää kahteenkymmeneen vuoteen ollut minkäänlaista nälänhätää missään. Maon "suuren harppauksen" tuloksena tilanne oli ajoittain katastrofaalinen maaseudulla. Siitä useat vanhemmat ihmiset vielä muistelivat Kiinassa asuessani. Kiinassa asuu myös suurin piirtein saman verran ihmisiä käytännössä samassa elintasossa kuin USA:ssa asuu. Ei ehkä suoraan valuuttakurssin mukaan laskettuna, mutta tosiasiassa kuitenkin. Tuo vauraus on kyllä keskittynyt suurempiin kaupunkeihin, maaseudulla on vaatimatonta.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #102

"Tähän kohtaan on syytä vielä loppukaneetiksi todeta, että Kiinassa ei todellakaan ole enää kahteenkymmeneen vuoteen ollut minkäänlaista nälänhätää missään."

Minä heitän vielä oman:

Taitaakin tosiaan olla niin, että Kiinassa ei enää kuolla nälkään, mutta aliravittuja lapsia on yli 10 miljoonaa.

Ja työuupumukseen kuolee Kiinassa melkein miljoona ihmistä vuosittain, eli yli 1600 ihmistä päivässä. Ja toinen mokoma kuolee saasteisiin.
http://www.industrialprime.fi/ala-tee-samaa-virhet...

Mutta kuoleehan eurooppalaisiakin saasteisiin 200 000 ja uupumukseenkin varmaan joitakin..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #103

Joku on kysynyt voiko vitutukseenkin kuolla. Sehän on meidän "kansantauti". Minä vastaan, että kait siihenkin voi, onhan se masentavaa touhua, kun ottaa tarpeeksi kovaa joku asia päähän.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #103

Kiinassa on joka kolmas lapsi ylipainoinen. Suuret määrät ihmisiä luovat suuria lukuja. Työuupumukseen kuoleminen on asia, joka pitää määritellä. Suomalaiset tekevät itsemurhia miltei eniten koko maailmassa. Sekin voi osittain johtua stressistä, kuten työuupumisesta. 1600 ihmistä Suomen oloihin suhteutettuna on noin viisi ihmistä. Tuskin Suomessa kenenkään kohdalla mainitaan syyksi "työuupuminen". Tuo työuupuminen on perinteisesti ollut Japanin tilastoissa suuri kuolinsyy. Tässä mielessä kulttuurit ja tilastoinnit vaihtelevat maanosittain.

10 miljoonaa lasta on arvio, mutta sellaisenakin se on prosentin verran. Ja kyse lienee lähinnä hivenainepuutteesta, ei niinkään kaloreista. Kiinalaisessa ruokavaliossa ei käytetä maitoa eikä juustoa ja kalsiumin puute on yleistä. Mutta kehotan matkustamaan Kiinaan ja katsomaan avoimin silmin niin kaupunkeja kuin maaseutuakin. Silloin huomaat, että noita lukemiasi epäkohtia ei näy käytännössä missään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #102

Milloin Juha viimeksi asuit Kiinassa? Sinulla on varmasti hyvät pohjatiedot eikä ole syytä kenenkään epäillä. Vielä, jos osaat kiinankieltä, niin entistä parempi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #104

Vuodet 1999 - 2009.

Yleensä opin kieliä nopeasti, mutta kiinan kohdalla tuli jossain vaiheessa jonkinlainen itse luotu barrikadi sen jälkeen kun arkisimmat asiat oli oppinut hoitamaan. Joten bisnesneuvottelutasolle en koskaan yltänyt. Kaupoissa ja taksikuskin kanssa kyllä pärjään, samoin maaseudulla tietä kysyessä ja satunnaisten ihmisten kanssa kahden kesken perusasioita jutellen kaikessa rauhassa.

Kiinan kieli on kuitenkin hiukan erilainen käsite kuin muut maailman kielet. Valtakunnallinen kieli on Pekingin tienoon murre mandariini, mutta kotikaupunkini Shanghain ja sen lähitienoon puheenparsi poikkeaa siitä niin paljon, että ihmiset eivät ymmärrä toisiaan, jos eivät puhu mandariinia, jota koulussa opetetaan. Tyttäreni kävivät siellä koulua ja kiinan kieli oli pakollinen oppiaine. He osaavat melko sujuvasti kiinaa edelleen.

Missään pullossa en kuitenkaan elänyt. Ajoin itse autoa ja olen laskenut, että yhteensä ajokilometrejä Kiinassa tuli noin 450,000. Tehtaamme sijaitsi 170 kilometrin päässä Shanghaista ja kävin siellä edestakaisin pari kertaa viikossa. Ajelin myös asiakkaiden luokse Nanjingiin ja eri puolille Jiangsun, Zhejiangin sekä Anhuin provinsseja.

Max asui Kiinassa jo ennen kuin sinne saavuin ja jäi sinne jälkeeni.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #107

Toimistoakin siinä joskus jaettiin...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #108

Niin, siihen aikaan Max oli lakimiehenä erään suomalaisen vientirenkaan paikallisessa yhtiössä ja oma työantajani vuokrasi sieltä tilan toimintamme aloittamiseksi. Vuoden päivät olimme niissä tiloissa yhdessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #107

Olen käyttänyt jonkin verran työkseni kiinankielen tulkkeja, joten tämä kieliasia oli tiedossani. 10 vuotta Kiinassa, se on melko pitkä aika ja kyllä siinä varmasti kaikenlaista on oppinut kulttuurista ja maasta, joten tietojasi ei ole syytä kyseenalaistaa, vaikka tietysti tilanne elää kaiken aikaa, mutta perusasiat tuskin heti muuttuu, jos koskaan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #71
Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ihan hyviä ajatuksia Sinulla, ja jostainhan se uudistaminen on aloitettava. Samaa tietä kun kulkee, niin aina joutuu samaan paikkaan.

Kiinassa on komentotalous ja hieman toisenlainen meno. Köyhyyskin on lähtökohtaisesti ihan eri tasolla k. Suomessa.

Suomessa haaste köyhyyden poistamseen ja oikeudenmukaisuuden luomiseen poliittisesti voi olla kova, koska Suomessa poliittiset päättäjät, eli jokaisen puolueen johto ajaa aina asioita puolueen etu edellä ja sitten jos sitä aikaa jää jäljelle muuhun näpertelyyn, niin katsotaan vielä kerran, kuinka saataisiin se oma asema ja omat edut vielä hiukan paremmaksi. Mm ssa Keskustan johdon nykyisen toimet ovat tästä oiva esimerkki. Köyhät ja kurjuudessa olevat ovat puolueile vain mukava ja helposti jymäytettävä tulolähde tyhjien lupausten kautta.

Tältä se vaan valitettavasti näytää, ja on muuten näyttänyt aina. Toki, ei näin tarvitsisi olla. Puolueiden yletöntä valtaa tulisi keventää poistamalla järjettömät puoluetuet ja siirtymällä kohti suoraa kansanvaltaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kiinassa on komentotalous"

Tunnen tusinoittain kiinalaisia yrittäjiä, jopa teollisen mittakaavan sellaisia, eikä heitä komenna kukaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Jouko. Olin hiljattain luennolla, jossa kuulin, että kiinalaiset ovat varsin onnellista kansaa köyhyydestäkin huolimatta. Maalla asuvien perheiden tulonlähde on usein kaupungeissa työskentelevät sukulaiset. Elämä on vaatimatonta, mutta onnellista. Onko se sitten niillä, jotka asuvat ahtaissa kaupungeissa saasteiden ja kiireen keskellä ja raatavat itsensä väsyksiin, sitä tarina ei kertonut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Onnellisuus tulee lähinnä siitä, että kiinalaiseen elämänmuotoon ja kansanluonteeseen kuuluu voimakas sosiaalisuus ja sosiaaliset läheisturvaverkot. Kaupunkeihin tulevat maaseudun köyhät duunarit asustelevat kurjissa yhteismajoituksissa, vähän kuin ennen vanhaan suomalaisetkin siirtotyöläiset omissa parakeissaan. Mutta vapaa-aikanaan he pelaavat keskenään korttia tai mahjongia, illallistavat yhdessä kokkaamiaan pöperöitä, polttelevat tupakkaa, juttelevat ja nauravat. Päihdeongelmia ei juurikaan ole eikä paljon ambitioita elämäntilanteen muuttamiseksi. Lomilla käydään sitten kotopuolessa jossain kaukana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Onko meillä nämä taidot kadoksissa? Suomen väitetään kuitenkin tutkimuksen perusteella olevan maailman onnellisin kansa. Onko se harhaa vai kaikesta huolimatta totta?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #21

Vaikuttaa siltä, että noissa onnellisuustilastoissa on pisteytetty kovaa faktaa, jonka mukaan maat on listattu sellaiseen järjestykseen, jonka mukaisesti niiden "pitäisi" olla onnellisia. Ihmisten onnen tunnetta, iloa, naurua ja laulua ei niinkään ole mitattu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #23

Hyvin sanottu. Sait minut hymyilemään. Liekö se nyt onnellisuuttakin?

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#7 Totta. Ei varmasti olekaan enää samanlaista komentotaloutta k. oli vielä parilymmentä vuotta sitten. Puolue johtaa kuitenkin tiukasti, ja yrityksille on lisätty toimintamahdollisuksia sekatalousmallin avulla, koska ei se kommunismi toimi Kiinassakaan kansan parhaaksi.

Tehdyistä virheistä ja Hong Kongin opeista ovat poliitikot ottaneet nopeasti onkeensa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kävin muutama vuosi sitten Hong Kongissa. Varsin hyvin siellä näyttivät asiat olevan, vaikka monet pelkäsivät tilanteen muuttumista Britannian luovutettua maan osaksi Kiinaa. Kaikkea totuutta ei tietysti turisti näe, mutta silti, vaikka ongelmiakin on, mutta missäpä niitä ei olisi.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Ja jos olisit sieltä käynyt naapurikaupungissa mannerkiinan Shenzhenissä, niin olisit huomannut, että sielläkin ovat asiat ulkoisesti yhtä hyvin.
Hongkongin tilanteen muutos ei liity talouteen tai elintasoon lainkaan, vaan poliittisen demokratian nakertamiseen. Sikäläinen valtalehti South China Morning Post kirjoittaa edelleen ilman sensuuria suoraan kaikista Kiinaa koskevista asioista, mutta Kiinaan liittämisen jälkeen on ollut havaittavissa tiettyä suomettuneisuuteen verrattavissa olevaa itsesnsuuria sanavalinnoissa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #34

Siitä lähtien kun Alibaban Jack Ma osti SCMP:n.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Jospa tässä joskus pääsisi vielä pistäytymään näissäkin paikoissa. Muuten, useat asiantuntijat Suomessa ovat sitä mieltä, että Suomen ei tällä hetkellä kannata panostaa Venäjän kauppaan, vaan nimenomaan Kiinan kauppaan. Siellä on valtavat markkinat ja mahdollisuus menestyä paljon paremmin. Tietysti tämä nykyinen pakote- ja vastapakotepolitiikka nakertaa mahdollisuuksia tehdä kauppaa venäläisten kanssa siinä mittakaavassa kuin aikaisemmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Siirtymäkausi on 55 vuotta eli päättyy 2052. Joka 13. hongkongilainen on miljonääri.

Siirtymäkaudesta huomaa, kuinka pitkäjänteistä Kiinan politiikka on. Se ei ole sidottu neljän vuoden vaalikausiin.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Vähän ikävä sanoa, mutta jos sinun puolueesi olisi toiminut vähänkään siihen suuntaan, mitä ennen vaaleja lupaili, niin kirjoituksesi olisi tarpeeton. Keskusta on ollut avain tällä vaalikaudella kansalaisten kuppaamiseen ja rahojen siirtelemiseen pienen porukan taskuihin. Keskusta on ollut avain tekemään kansalaisten sairastamisesta pisnestä. Keskusta on erityisen perehtynyt kehittelemään keinoja tehdä julkisesta omaisuudesta yksityistä pisnestä.

Sipilä julisti suureen ääneen, että kaikki osallistuvat talkoisiin. Näin olisi pitänyt olla, mutta ei ollut. Täytyy vain toivoa, että kansalaiset eivät tätä unohda. Meno ei keskustassa muutu, vaikka sinusta tulisi uusi puheen johtaja. Yksi pääskynen ei tee kesää. Ja muutenkin näyttää, että virkaveljesi puheenvuorot ovat tehonneet.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Minä olen Erkki neutraali ja oikeudenmukainen. Luonnollisesti demokratiassa päätetään yhdessä ja jokainen politiikassa mukana oleva joutuu kunnioittamaan ja kuuntelemaan toisten ajatuksia, kun päätöksiä tehdään. Mitä tarkoitit virkaveljien puheilla? Meillä on monenlaista tutkintaa käynnissä eivätkä minuun vaikuta virkaveljien puheet silloin, kun on kyse epäillyistä laittomuuksista ja lain yli ei pidä antaa demokratiankaan kävellä puhumatta muusta.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Tarkoitan täällä kirjoittavan virkaveljesi kannanottoja koskien sinun kirjoitteluasi. Näyttää kuin sillä olisi ollut selvä vaikutus ajatuksiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #32

Kenestä on kyse, minulta on kyllä nyt tainnut mennä ohi, kun en itse ole havainnut sen vaikuttavan itseeni? Tarkoitatko sitä eläkeläisvirkaveljeä?

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

Otsikon mukaan "...Kiina aikoo poistaa köyhyyden ja korruption...".
Meilläkin poliitikot sanovat aikovansa poistaa korruption. Tekevät kuitenkin päinvastoin.

"Säästöt ja leikkaukset koulutustoiminnasta rappeuttavat isommassa kuvassa innovatiivista kehitystä...".
Poliitikkojen mukaan Suomi ei pärjää osaamisella, vaan halpatyövoimalla. Tuoreen tilaston mukaan viennin kilohinta on alentunut. Viemme siis raaka-aineita, emmekä tuotteita.

"Suomen perustuslaki on uudistettava sellaiseksi...".
Eikös laki jo salli moraalin käytön ? Sitä vaan ei käytetä. Osasyyllinen on ryhmäkuri eli eduskunnan kumileimasimet.

"...Jos Kiina aikoo pystyä tähän, mekin pystymme siihen".
Kyllä Suomessakin aiotaan. Vain poliittinen tahto puuttuu. Aivan kuten Kiinassakin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset