Voi Paavo minkä teit

Politiikan tekeminen on yhteisten asioiden hoitamista. Tarkoitus ei ole säätää ja pelata "pelejä" vain oma etu mielessä. Kyse on vakavista asioista. Kyse on ihmisten elämästä ja toimeentulosta. Jotkut näyttävät unohtavan kokonaan tämän puolen. Ajatus soutaa ja huopaa edestakaisin. Tänään olen tätä mieltä ja huomenna samasta asiasta toista mieltä. Tarkoituksena toteuttaa asioita oman tahdon mukaisesti, vaikka demokratiassa mikään asia ei koskaan toteudu yhden henkilön päätöksellä.

Vallanhimo sokaisee monet poliitikot. Narsistinen luonteenpiirre saattaa nousta esiin ikävällä tavalla ja moraali heikkenee. Ihminen kuvittelee olevansa korvaamaton ja muiden yläpuolella. Ihminen ei toimi enää rationaalisesti ja tekee mielettömiä ratkaisuja. Ihmisen saattaa olla jo vaikeaa tulla toimeen itsensä ja muiden kanssa. Saattaa tulla henkinen romahdus eikä kykene pääsemään asioiden yli, vaikka mahdollisuuksia olisi poistua poliittiselta areenalta kunniakkaasti. Viisaskin menee vipuun ja hieno poliittinen ura saattaa saada ikävän lopun. 

Jos näin toimittaisiin kaikkialla työelämässä, kuten tämän päivän politiikassa tapahtuu kaiken aikaa niin kasvua ja tuloksia ei syntyisi. Talous painuisi entistä alemmaksi ja työttömien armeija sen kuin kasvaisi. Valtiolta ja kunnilta jäisi verotulot saamatta. Velat jäisi hoitamatta. Virkamiehet eivät saisi pian palkkarahojaan. Työttömille ei maksettaisi korvauksia. Opiskelijat jäisivät ilman opintotukia ja eläkeläisiltä jäisi eläkkeet saamatta. Terveyspalveluita ei rahoitettaisi julkisista varoista jne.

Mitään "sirkusta" ei kaivata. Yhteiskunta romahtaisi. Onneksi näin ei ole oikeassa elämässä. Joilla töitä on, töihin on mentävä ja huolehdittava siitä, että yhteiskunnan pyörät pyörivät ja pöperöä tulee omaankin pöytään.

Oletko Paavo miettinyt, että nämä edellä kuvaamani asiat voisivat koskea juuri tällä hetkellä myös sinua? Keskustan jäsenyydestä ja kunniapuheenjohtajuudesta luopuminen saattaa jättää sinut vielä pahimmassa skenaariossa kokonaan ilman mitään puoluetta. Sinulla on edelleen paljon tukijoita ja kannattajia, mutta tällä menolla ne käyvät koko ajan vähemmäksi.

Sinun olisi tullut pysyä keskustassa ja vaikuttaa asioihin sisältä päin demokraattisesti kuten me kaikki muutkin teemme. Silloin sinulla olisi ollut parhaiten annettavaa keskustalle ja koko yhteiskunnalle. Keskusta tarvitsee arvokonservatiiveja ja arvoliberaaleja, ihan kaikkia. Tämä on joukkuepeliä, jossa kaikkien on kyettävä tekemään kompromisseja. 

Juha Sipilä eikä kukaan muukaan ole syypää keskustassa siihen, että asiat eivät ole edenneet viime aikoina sinun haluamallasi tavalla.

Yksi on joukosta pois ja Paavoa ei siellä enää näy. Me kisaamme näillä näkymin Juhan kanssa kahdestaan keskustan puheenjohtajuudesta Sotkamossa. Paras voittakoon ja pulinat pois. Keskusta on sivistyspuolue. Se ei romahda, se nousee aina.

Kaikkea hyvää sinulle valitsemallasi tiellä. Toivottavasti nyt olet onnellinen ja saat vihdoin mielenrauhan.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu