VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Mitä Soinin päässä nyt myllertää — olisinpa ajatustenlukija

Eilinen Kaj Turusen loikkaus on pitänyt ihmeen hiljaisena Timo Soinin. Mitä Soinin päässä nyt myllertää, kun sinisten kulissi murenee ympäriltä pala palalta? Olisinpa ajatustenlukija. Miten se menikään? Juudas hirtti itsensä, mutta minä en. Joko Timokin alkaa nyt myöntää, ettei sinisillä ole mitään poliittista tulevaisuutta. Hillomunkit, hillotolpat, hillomeret sun mut on kohta historiaa ja peli eduskunnassa on katsottu loppuun. Mihin Timo seuraavaksi loikkaa?

Suomen talous kohenee, mutta sillä ei ole mitään vaikutusta sinisten kannatukseen. Itseasiassa nämä kaikki poliittisen sirkuksen moraalittomat tempaukset ovat vieneet kansalta sen lopunkin uskon ja se varmasti näkyy seuraavissa eduskuntavaaleissa. Sinisten kannatus on pahasti pakkasen puolella.

Loikkauksilla toivottiin ja ainakin puhdas oma etu mielessään loikkauksen kokoomukseen tehnyt Turunen yhä toivoo nyt nostetta itselleen. Siis vain itselleen ja viis muista, edes kaveriporukasta sinisissä, mutta siinähän käy todennäköisesti juuri päinvastoin. Kokoomuksen Orpokin vaikuttaa nyt kovin orvolta, kun kuuntelee ja katselee hänen selityksiä. Harkimo taisi sittenkin olla fiksu, kun perusti oman liikkeensä ja karisti kokoomuksen pölyt niskastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (28 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mikäs murhe Soinilla on, muilla ne murheet on.

Kunhan katselee ulkoministerin postista maailmaa, ja sitten ehkä johonkin hyvään kansainväliseen virkaan.

Ei mua ainakaan harmittaisi mikään.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ai ei harmittaisi? Sen verran mitä Soinia tunnen, niin varmasti harmittaa. Elämä opettaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kiitos Outi. Nyt alkoi jo ihan naurattaa. Kuka veti ja ketä nenästä? Ei ole Soinistakaan enää visioijaksi. Poliittinen ura taitaa alkaa olla loppusuoralla, kun tuota blogia luki Turusen tempauksen jälkeen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Soinin ura politiikassa oli viittä vaitta valmis jo kun (käytännössä) tunnusti ettei pärjäisi puheenjohtajakilvassa... jatko on ollut farssia farssin jälkeen. Hän sai kuitenkin hillotolppansa, ja loppupeleissä ohjasi suuren osan ihmisiä poliittiseen loppuunsa hillotolppaansa ajaen. Ottaen huomioon kuinka paljon Soinista varoiteltiin vuosikymmenten aikana .. on hämmentävää että joku on liikaa yllättynyt.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #19

Nämä farssit olivat jo nähtävissä ennen viime eduskuntavaaleja, mutta sitä ei olisi kukaan pystynyt arvioimaan, että siinä kävisi näin tragikoomisesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kansanedustaja Satonen kokkareista väittää, ettei hallitusyhteistyö ja sote kaadu Turusen loikkaukseen. https://yle.fi/uutiset/3-10176347

Onkohan se näin, entäpä jos siniset yllättää ja sanookin hyvästit hallitusyhteistyölle? Onhan tässä kuluvana hallituskautena niin monta järjetöntä käännettä nähty, että kyllä siihen vielä yksi mahtuu, vaikka se olisi sitten sinisille viimeinen naula arkkuun.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Soini paskat piittaa muusta, kuin omasta navastaan. Se napa muuten raahataan johonkin velttojen vahojen poliitikkojen suojatyöpaikkaan, kunhan aika on kypsä.

Soinihan oli jo aikoinaan sitä mieltä, että koirat haukkuu ja karavaani kulkee.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Soini ehkä hetken piittasi. Heti, kun puolue ja oma valta kasvoi, esiin astui ego, jolle ei merkinnyt enää mikään muu kuin oma menestys ja valta, muista viis.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jotkut ihmiset kuitenkin jää poliittiseen historiaa, ja Soini on yksi heistä.

Nollasta toiseksi suurimmaksi puolueeksi, siihen ei taida nykyaiakana kukaan pystyä.

Politiikasta voi olla eri mieltä, mutta noin yleisenä saavutuksena aikamoinen temppu.

Nykyään ei ole poliitikoissa samanlaista uskoa ja paloa, sillä kaikki on nykyään niin nopeaa muutosta ja kaikki pitäisi tapahtua heti.

Ei kukaan enää jaksa odottaa, että puolueen kannatus nousee esim. kymmenen vuoden tähtäimellä, nythän puolue on heti mennyttä, jos seuraavassa gallupissa tulee lasku. :)

Lisää saisi puoluekenttä hajota, siksi lisää vaan puolueita markkinoille, sitä kautta demokratiakin toimisi paremmin, kuin ei olisi muutamaa ylivoimaista puoluetta.

Sinisiä lisää tai punaisia tai vaikka keltaisia :)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

petteri, mielipiteesi Soinin ansiosta PS puolueen kasvuun poikkeaa omastani huomattavsti, sillä puolueeseen kuuluvilla kansanedustajilla on paljon suurempi vaikutus kasvuun. Sen sijaan puolueen johtajana, jopa diktaattorisin ottein, Soinilla on suurin vaikutus puolueen kutistumiseen ennen sinisten loikkausta. Etenkin ministerien tekemiset Soinin johdolla hallituksessa on ollut varsin suuri merkitys. Toimiminen puolueen etujen vastaisesti eli oman ohjelman sekä hallitusohjelmassa sovittujen asioiden jättäminen toissijaiseksi päätösten aikaansaamiseksi.

Historian kirjoihin Soini pääsee kyllä monestakin syystä. Se selvää kuin pläkki. Mielenkiinnolla jään odottamaan uskaltaako Soini lähteä seuraavien ek-vaalien ehdokkaaksi. Läpimeno kun ei suinkaan ole enää varmaa. Soini tarvitsee suuren määrän ääniä "Soinin vaalipiirissä, Uudellamaalla, äänikynnys on 2,7 prosenttia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että Soini tarvitsisi läpimenoon 14 000-15 000 ääntä. Jotta siniset saisivat Uudeltamaalta toisenkin läpimenijän, olisi puolueen ääniharavan (lue: Soinin) kerättävä 28 000-30 000 ääntä."
http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804242200901...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos Soini lähtee vaaleihin, niin arvioisin, ettei hän lähde eduskuntavaaleihin, vaan europarlamenttivaaleihin.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

"Jos Soini lähtee vaaleihin, niin arvioisin, ettei hän lähde eduskuntavaaleihin, vaan europarlamenttivaaleihin."

-----------------------------

Jos Soini on totaalisen tyhmä, hän lähtee vielä johonkin vaaliin nolaamaan itsensä. Se olisi hänelle oikein. Valitettavasti en usko hänen olevan sentään aivan niin tyhmä.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen Vastaus kommenttiin #14

"Jos Soini lähtee vaaleihin, niin arvioisin, ettei hän lähde eduskuntavaaleihin, vaan europarlamenttivaaleihin."

-----------------------------

Jos Soini on totaalisen tyhmä, hän lähtee vielä johonkin vaaliin nolaamaan itsensä. Se olisi hänelle oikein. Valitettavasti en usko hänen olevan sentään aivan niin tyhmä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #21

Vaikea sitä on arvioida kuinka hyvin tai huonosti hän lopulta pärjää, mutta todennäköisesti menettää kuitenkin paljon viime vaaleihin nähden kannatustaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos kansalta kysyy kuka oli pesujen jytkyjen takana, niin vastaus lienee selvä.

Soinin perustama ja henkilöityi Soikion, ihan samalla lailla nyt käy Halla-ahon ja hänen suuntansa kanssa.

Se on ihan sama mitä sisäpiirissä ajatellaan, kansa sen arvion tekee.

Mahtaako Soini enää viitsiä, voi olla mukavampaa hommaa tiedossa, mä ainakin lähtisin mukavimpiin hommiin.

Jos lähtee, niin kannata kuitenkaan aliarvioida, sillä eipä kukaan odottanut ennenkään mitään, Soinilla on taito puhua äänestäjä pyörryksiin.

Uusimaa tulee kuitenkin ratkaisemaan ja onneton on tilanne siellä myös persuilla.

Mulle kelpaa molempien romahdus, ei tuu ikävä

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Soinilla on taito puhua, muttei se enää puhu kansaa pyörryksiin. Uskottavuus on mennyt eikä kansa anna toista kertaa huijata itseään. Soinille ei pidä antaa mitään EU:n huippuvirkaa, pyrkiköön europarlamenttivaalien kautta Eurooppaan, jos sinne haluaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ja suurimmasta nollapuolueeksi. Soininkaan psyyke ei ole ollut enää sama sen jälkeen, kun romahdus tapahtui. Viittaan Soinin blogeihin ja sun muihin sanomisiin. Ei siellä ole enää pitkään aikaan ollut tasapainoinen mies. Kun pettää muut ja itsensä, niin koetapa siinä itsensä kanssa tulla toimeen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Levonen näyttää menneisyytensä vangilta.

Moraalittomina Sinisten tekemiset taitavat näyttää vain Perssuomalaisten silmälasien läpi. Keskustalainen Levonen ei näe Sinisten toiminnassa mitään positiivista. Ei taida Keskustan etu merkitä sen puheenjohtajaksi mielivälle Levoselle edelleenkään juuri mitään. Ajatusmaailma näyttää kovin perussuomalaiselta. Ihan kuin kirjoittaja olisi ollut Turkkila tai Mara.

Soinin Siniset menetti eilen Kaakkois-Suomen vaalipiirin, jos Turuselle ei löydy korvaajaa. Soinia varmasti harmittaa. Mureneeko Sinisten kulissi vai tarkentuuko fokus?

Tarkensin paikkalukuennustettani Turusen loikan jälkeen. Nyt Siniset on saamassa enää 6-8 paikkaa ensi kevään eduskuntavaaleissa. Yksi paikka, Lindströmin, menetettiin eilen.

Siniset putosivat ennusteessani Perussuomalaisten tasolle. Ennustan sen saavan yhtä monta paikkaa: 6-8. Vielä eilen Siniset olivat ennusteessani yhden paikan verran edellä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Kai, olet vallan hauska veikko verrattuna IL:n kirjoitukseen sinisten tarvitsemista äänimääristä seuraavissa ek-vaaleissa, jotta yhtäkään edustajan paikkaa olisi tarjolla.

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804242200901...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Höpö höpö. Minä en koskaan kulje hillotolppien perässä, vaikka puheenjohtajaksi pyrin. Minäkin voin hypätä tästä junasta pois milloin vain, minulla on hyvä ammatti ja korkea moraali. Olen aina puolustanut heikompia ja vääryyttä en voi koskaan hyväksyä. Sipilällekin annan siitä kiitokset, että sillä on tämä tulos tai ulos ajattelu, vaikka muuten on mennytkin moni asia pieleen. Viime kesänä ajatteli liikaa omaa etua ja kuvitteli, että oma ja keskustan kannatus nousee, kun saadaan perussuomalaiset hajotettua. Se oli pahansuopaisuutta ja miten hän hoiti asioita ulospäin perussuomalaisten eduskuntaryhmän hajottua. Valta nousi liikaa päähän, kun hallitus olisi pitänyt hajottaa ja käydä uudet hallitustunnustelut. Monilta järjettömyyksiltä olisi vältytty, tältä nykyiseltäkin mitä saamme taas todistaa täällä katsomon puolella. Pidetään me Kai vain terve järki päässä ja turhaan sinä minua haukut. Olenko sinua kohdellut huonosti, kun olemme täällä keskustelleet? Olen aina pitänyt sinua tolkun ihmisenä. On tietysti sinisissäkin jotain hyvää ja Jari Lindströmiä olen myös arvostanut siinä, kun jaksaa ministerinä keskustella välillä täällä meidän rivikansalaisten parissa.

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"Levonen näyttää menneisyytensä vangilta.

Moraalittomina Sinisten tekemiset taitavat näyttää vain Perssuomalaisten silmälasien läpi."

Niemeläisen kommentti sisältänee rivien välissä tämän: Vuoden 2012 kunnallisvaaleissa Vesa Levonen valittiin Kotkan kaupunginvaltuustoon perussuomalaisena. Blogistilla siis on aika paljon kompetenssia analysoida loikkauksia, ja ehkä silmissä on vielä pieni häivähdys perussuomalaista näkökulmaa.

https://yle.fi/uutiset/3-7476000

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se Soinin sanonta, että tekipä hän mitä tahansa, niin aina kiinnostaa, tai sitten se ettei hän tee mitään, niin sekin kiinnostaa. ;)

Aina hän on herättänyt vihaa tai rakkautta, sellaisia persoonia on hauska seurata.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Myönnettäköön ja nythän kiinnostaa, kun sinisissä alkoi kiehua.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

No enpä nyt tiedä. Soini kusetti ihmisiä ja onnistui siinä. Sai hillotolppansa ja kivat tulot. Maine toki meni ja silleen. Luulisi että moisessa touhussa menisi itsensäkin kunnioitus, mutten ole siitä niinkään varma.

Jos hän (en usko) on niin tyhmä että mittauttaa nykyisen suosionsa, niin tulos on entistä nolompi eikä edes Juudas-kirjoituksensa auta. Hänellä on kyllä narsistista pokkaa - sen verran annan "ansiota" hänelle.

_____________________
"Se Soinin sanonta, että tekipä hän mitä tahansa, niin aina kiinnostaa, tai sitten se ettei hän tee mitään, niin sekin kiinnostaa. ;)"

false. Soini ei vuoden sisällä ja siitä lähtien kiinnosta enää juuri ketään muutoin kuin poikkeuksin (esiintynee valtiomiehenä, kaiken kokeneena, neuvoja antaen.. riippunee palkkiovirastaankin). Ketään täysjärkistä hän ei kiinnosta enää nytkään. Petti lähes kaiken minkä puolesta puhui, ja siitä hänet muistetaan. Hän on "palkkionsa" valheillaan saanut ja poistuu kuvioista.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Petti ja pahasti. Jos on oikean oikea katolinen, niin luulisi kärsivän, mutta pahoitellahan hän tuskin osaa.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Minäminäminä-miehen kommentointia löytyy ainakin hesarista.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005656071.html

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset