VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Hallituksen kohtalo on nyt herran kädessä

Tämänpäiväinen sinisten kansanedustaja Kaj Turusen loikkaus kokoomukseen osoittaa sen, kuinka arvaamatonta on tämän päivän kansanedustajien käyttäytyminen ja hallituksen kohtalo on nyt herran kädessä. Vaikka me tässä kuinka arvioisimme ja olisimme tietävinämme mitä seuraavaksi tapahtuu, niin valmista käsikirjoitusta ei ole eikä kukaan pysty enää varmuudella tunnistamaan mitä seuraavaksi tapahtuu.

Joka tapauksessa järjettömiä juttuja on tapahtunut nykyisen hallituskauden aikana kaiken aikaa ja samaan aikaan, kun Suomella menee taloudessa ja työllisyydessä pitkästä aikaa paremmin. Jotenkin ironistahan tämä on ja tästä voisi päätellä, ettei politiikka kovin paljon vaikuta siihen, miten suhdanteet kehittyvät, mutta todennäköisesti vaikuttaa se jotain kuitenkin.

Oma arvioni on kaikesta huolimatta se, että seuraavien eduskuntavaalien jälkeen ei nähdä sinisten kansanedustajia, Liike Nyt jää pelkäksi kuplaksi, jos se ei rekisteröidy puolueeksi ja vanhat puolueet kokoomus, keskusta ja demarit ovat kolme suurinta puoluetta. Perussuomalaiset ja vihreät kisaa seuraavista sijoista ehkä vasemmistokin. Jos hallitus pysyy kasassa loppuun saakka, niin katsotaan sitten kuinka väärässä tai oikeassa olin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (30 kommenttia)

Toni Rintala

"osoittaa sen, kuinka arvaamatonta on tämän päivän kansanedustajien käyttäytyminen"

Mitä, eikö loikkauksia ole aiemmin tapahtunut?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kun konaisuutta tarkastellaan, niin tuskinpa ihan äskeen on ollut tällaista meininkiä, mitä tämän hallituksen aikana.

Toni Rintala

No ei ny ihan joka vuosi ;)
Aika kultaa muistot.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #7

Toivottavasti seuraavien vaalien jälkeen vallassa on tervejärkisiä ihmisiä, joille merkkaa muukin kuin valta ja omat hillotolpat.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #13

"joille merkkaa muukin kuin valta ja omat hillotolpat."

Onko meillä joskus ollut tuollainen tilanne vaalien jälkeen?
Joka vaaleissa vaihtuu n. 30 % edustajista. Joskus jopa 40 %.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #15

Vaikka iso osa ehdokkaista meneekin vaihtoon, niin mikä loppujen lopuksi muuttuu? Ryhmäkuri pitää valitettavasti siitä huolen, ettei siellä välttämättä kovin itsenäisesti kyetä ajattelemaan.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #16

"Ryhmäkuri pitää valitettavasti siitä huolen, ettei siellä välttämättä kovin itsenäisesti kyetä ajattelemaan."

Tavallaan hassu asenne: Liityt puolueeseen jolla linja A. Tulet valituksi ja sitten alat vaatia muutosta linjaan A. Ryhmä painostaa, että ei muutosta. Sitten loikkaat ;)
Mikä meni pieleen? Miksi valita puolue, jonka linja ei miellytä??

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Puolueen linjaan voi vaikuttaa vain sisältä päin, mutta kannatuksen ratkaisee äänestäjät. Sinisillä sitä ei kertakaikkiaan ole, niin mitäpä siinä muuta tekee, kun alkaa vilkuilemaan muihin puolueisiin, että olisi edes realistiset mahdollisuudet tulla uudelleen valituksi. Vähän epäilen auttaako Turusta sekään?

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jos Siniset kokonaan tai osittain liittyvät "Harkimon ryhmään" niin silloin he voivat olla kokonaisuutena ns. Harkimon vaa'ankieliryhmä, joka ratkaisee kiikun-kaakun-olevat sote- ja maakuntahallintouudistusasiat - suuntaan tai toiseen. Halutessaan.

Silloin hallituksen ajamat asiat - ja kohtalo - ovat kyllä "Harkimon ryhmän" käsissä...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tuskinpa liittyvät. Siihen en ainakaan jaksa uskoa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ei ole. Onhan näitä vähemmistöhallituksikin nähty .

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Milloin viimeksi Suomessa on ollut vähemmistöhallitus?

Toni Rintala

Wiki kertoo näin hauskasti: "Silloin tällöin on Suomen poliittisessa historiassa presidentti nimittänyt vähemmistöhallituksen.."

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Mutta milloin on nimittänyt, taitaa olla todella pitkä aika, kun ainakin minulla ei hajuakaan.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Silloin elämä menisi todella mielenkiintoiseksi. T. M. Kivimäen johtama keskustapuolueiden vähemmistöhallitus vuosina 1932–36 lähes neljän vuoden hallituskaudellaan.

Ilmeisesti Suomen sisäpolitiikka on palaamassa 1917-1918 luvulle, toivotaan ettei näin tapahdu.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #11

Niin minäkin. Eletään vuotta 2018 ja ihmisen pitäisi olla fiksumpi, mutta historiasta ei näytä vain oppivan mitään.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Hallituksen kohtalo on nyt herran kädessä ". Onneksi ei Juha Sipilän kädessä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kukaan ei tiedä mitä muiden päässä liikkuu, joten kaikki on varpaisillaan. Onhan siellä nyt käymässä uutisten mukaan neuvotteluita eri osapuolten kanssa. Sipilä varautuu sotekapinaan. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804242200900...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Unkari uutisten mukaan surkea maa kansalaisilleen kun ovat äänestäneet jo kolme kertaa saman hallituksen. Suomessa ei kymmeniin vuosiin olla äänestetty samaa hallituskoalitiota jatkamaan vallassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Seuraavat eduskuntavaalit ovat kyllä todella mielenkiintoiset. Voi olla, että melkoisia yllätyksiä on monelle nykyiselle ehdokkaalle tiedossa. Suomen kansa ei ole hölmöä ja moni on niin täynnä tätä pelleilyä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö, Makkonen? Lipposen kakkosen lopusta ei ole kuin 15 vuotta.

"Lipposen I hallitus oli Suomen tasavallan 66. hallitus. Hallitus oli pohjaltaan sateenkaarihallitus, ja sen muodostivat SDP, kokoomus, RKP, vasemmistoliitto sekä vihreät."
"Lipposen II hallitus oli Suomen tasavallan 67. hallitus, niin sanottu sateenkaarihallitus, jonka muodostivat SDP, Kokoomus, RKP, Vasemmistoliitto ja Vihreä liitto."

Lipposen kolmonen oli lähellä jatkaa vanhalla linjalla.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_I_hallitus

https://fi.wikipedia.org/wiki/Lipposen_II_hallitus

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Varsinainen sirkus on tämä nykyinen eduskunta ja hallitus. Kansalla riittää ihmettelemistä. Katsotaan kuka seuraavaksi astuu tämän sirkuksen päärooliin, siis kuka loikkaa seuraavaksi, mitä tapahtuu uudistuksille ja onko ennen kokoomuksen ja keskustan puoluekokousta hallitus vielä pystyssä? Politiikka sekoittaa monen tervejärkisen ajattelun, mitä muuta tästä voi enää sanoa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se vielä pirusti harmittaa, kun nämä "sirkustaiteilijat" leikkii tavallisten ihmisten elämällä ja toimeentulolla. Vakavilla asioilla leikitään oman edun nimissä, kun pitäisi yhteisiä asioita hoitaa kaikkien parhaaksi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Mitähän tässä on nyt niin kamalaa tapahtunut, että hallitus kaatuisi. Turunen loikkasi hallituksen sisällä. Tottahan se sinisiä ketuttaa, mutta miksi he hallitusta kaataisivat. Eiköhän he neuvotelleet kesällä itselleen hyvät diilit. Ne häipyisivät taivaan tuuliin ja luvatut hillotolpat kuivahtaisivat.

Paljon vaarallisempia hallituksen kannalta ovat ne edustajat, jotka eivät menetä mitään hallituksen kaatuessa. Heidän on helpompi olla haluamaansa mieltä. Mahtaisiko hallitus edes kaatua, vaikka sote ei menisikään läpi. Sipilä on viimeinen, joka ennenaikaisia vaaleja haluaa. Kepua odottaa rökäletappio, jos vaalit olisivat syksyllä. Ei asiat juuri parane kevääseen mennessä, mutta on mukavampi, kun totuuden paljastuminen on kauempana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kansanedustajien toiminta on arvaamatonta ja äkkipikaistuksissaan voi yksittäinen kansanedustaja tehdä omia ratkaisuja kuten nyt on nähty Turusen ja Harkimon kohdalla, vaikka he eivät tietysti ole tehneet päätöstään äkkipikaistuksissa, niinhän on ainakin kerrottu. Sinisten ei tietysti kannattaisi kaataa hallitusta, loppuuhan silloin oma kansanedustajan leipäpuu ja hillotolpat ministereiltä, jos mennään uusiin vaaleihin. Toisaalta kaikessa typeryydessään voivat ajatella, että saisivat sillä kansan suosiota ja paremmin ääniä vaaleissa, kun osoittaisivat kansalle olevansa valmiita jämerämpään ratkaisuun kuin vain loikkimaan puolueesta toiseen eivätkä olisi enää muiden vietävänä. Kepu nousee, jos minut valitaan Sotkamossa ohjaimiin. Sipilän imagolla ei pärjätä. Puolue päättää puheenjohtajasta, mutta toivottavasti se ei ole sokea sille, kenen johdolla kannattaa mennä seuraaviin vaaleihin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Taitaa viimeinen vähemmistöhallitus olla Rafael Paasion ns. "näppulaliiga" vähemmistähallitus v.-72

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei ihme, jos en muista. Olin tuolloin vasta 6-vuotias enkä tiennyt politiikasta höykäsen pöläystä, jos en nyt tästä maailmasta paljon muutenkaan. Karkailin esikoulusta tuohon aikaan, kun en viihtynyt siellä. Heh heh.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Turusen loikalla ei ole mitään muuta merkitystä, kuin että tällaisia blogijuttuja tuli solkenaan palstoille.
Koko loikka sulaa muistoissa kuin kusi lumeen. Sillä ei ole mitään merkitystä hallituksen toimintaan kuin silmän lumeeksi.
Siniset häviävät puoluekartalta, keskustan olisi syytä noukkia myös parhaimmat ennen sitä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

"Siniset häviävät puoluekartalta". Ollaan Heikki kerrankin samaa mieltä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tommi Parkkoselta hyvä blogikirjoitus iltalehdessä. http://www.iltalehti.fi/politiikka/201804242200900...

"Onhan se nimittäin huikeaa komediaa, kun poliittisen nykyhistorian suurimman joukkoloikkauksen perussuomalaisista salassa kansalta ja kansanvallalta junaillut sinisten puheenjohtaja syyttää ääni väristen Turusen loikkaa sinisistä kokoomukseen "salaiseksi likaiseksi peliksi", "juonitteluksi" ja toivoo vastaavien tapahtuvan "vain vaalien kautta".

Toki ihan yhtä uskottavaa ovat Petteri Orpon vakuuttelut, että Turusen loikan julkistamisella juuri nyt ei ole mitään tekemistä Hjallis Harkimon viimeviikkoisen loikkailmoituksen kanssa. Kuten eräs kokoomusvaikuttaja eilen rehellisesti totesikin: "No, saatiin edes päiväksi puhe pois Hjalliksesta".

Ja onhan sekin huomionarvoista, että jos yksittäinen savonlinnalainen rivikansanedustaja aiheuttaa Suomessa kuvitteellisen hallituskriisin, niin suuressa mittakaavassa katsottuna suomalaisen politiikan ongelmat ovat melko pieniä - sotesotku mukaan lukien."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset