Eihän Harkimon Liike Nyt väitteet käy toteen "kepussa"?

Mikä olisi ollut parempi paikka virallistaa oma ehdokkuus ja ilmoittaa istuvan puheenjohtajan Juha Sipilän haastamisesta Sotkamossa kuin Kotka. https://www.suomenmaa.fi/keskusta-nyt/kotkalainen-vesa-levonen-haluaa-haastaa-sipilan-6.3.364562.80f8e4244a

Paikalla Kotkassa olivat myös kaikki varapuheenjohtajaehdokkaat; Hannakaisa Heikkinen, Katri Kulmuni, Antti Kurvinen, Pekka Pöyry ja Juha Rehula sekä puoluesihteeriehdokkaista paikalla oli Riikka Pirkkalainen.

Piirikokouksen asialistalla oli pykälä, jossa kaikki paikalla olevat ehdokkaat esittäytyvät ja vastaavat kysymyksiin. Kansanedustaja Markku Pakkanen kutsui ehdokkaat yleisön eteen ja hieman tenttasi ehdokkaita. Jostain syystä minut ikään kuin unohdettiin pois tästä ”dream teamista” ja jouduin erikseen pyytämään puheenvuoron ja esittelemään itseni vasta muiden ehdokasesittelyn jälkeen. Sanoin, ettei minua kannata aliarvioida ja ilmoitin nöyrin mielin osallistuvani puheenjohtajavaaliin Sotkamossa. Kokousväki antoi tästä raikuvat aplodit.

Lahdessa oli viikonloppuna 21.–22.4.2018 Keskustan puoluevaltuuston kokous. En ole puoluevaltuuston jäsen, jolla olisi automaattisesti oikeus osallistua kokoukseen.

En halunnut tunkea itseäni väkisin paikalle ja halusin katsoa, että millaista ”pelisilmää” puoluevaltuusto omaa ja tarjoutuuko myös minulle mahdollisuus tulla paikalle esittäytymään kokouksessa. Olin myös kokouksen aikaan työtehtävissä, joten olisin kaivannut kutsun, että olisin voinut pyytää työpaikaltani lupaa osallistua tilaisuuteen järjestämällä työvuoroni uusiksi kokoukseen osallistumista varten.

Lähetin kuitenkin ehdokkuudestani tiedotteen puoluevaltuuston kokoukseen puoluetoimiston uuden viestintäpäällikön Laura Ruoholan kautta perjantain 20.4.2018 klo 12 aikaan. Pyysin, että joko kokouksen puheenjohtaja, sihteeri tai muu virallinen kokousedustaja lukisi tiedotteeni kokouksessa ehdokasesittelyn yhteydessä, kun en itse ole paikalla.

Kuulin nykyiseltä varapuheenjohtaja Antti Kurviselta kokouksen jälkeenpäin, että vain paikalla olleet ehdokkaat puhuivat. Antti totesi, että olisin tullut paikalle, koska kutsu lähetettiin vain varsinaisille jäsenille. Haluan todeta näin jälkikäteen vilpittömät kiitokset tästä hänelle.

Keskustan sisältä on kaiken aikaa vakuuteltu minulle, että saan osallistua tasavertaisesti Sotkamon puoluekokouksessa 8.-10.6.2018 puheenjohtajavaaliin.

Olen valitettavasti sattuneesta syystä alkanut hieman epäillä demokraattisen vaalin toteutumista Sotkamossa ja hieman pohdiskellut myös tätä keskustapuolueen ”Sipiliberaalia” johtamistapaa, kun siellä on valitettavasti ollut jonkin verran samanlaisia elementtejä kuin kokoomuksen riveissä. Epäilystäni ei ole vähentänyt yhtään se seikka, kun vain jotkut median edustajista (Kymen Sanomat ja Suomenmaa) ovat vaivautuneet huomioimaan tulevan ehdokkuuteni tiedotusvälineissä.

Toivottavasti epäilyni ovat kaikesta huolimatta demokratian sekä hyvän journalistisen -ja eettisen tavan nimissä turhia ja ihmisarvoni ovat samat kuin kaikilla muilla ehdokkailla ja saan jatkossa tasapäisen kohtelun.

Keskustan on nyt joka tapauksessa todistettava koko kansan silmien edessä, etteivät Hjallis Harkimon Liike Nyt väitteet ole totta puolueessamme. Sivistyksen ja menestyksen mitta on myös reilut puheenjohtajavaalit Sotkamossa. Muussa tapauksessa puheet yhdenvertaisuudesta, oikeudenmukaisuudesta sun muusta voi heittää romukoppaan. Keskustapuoluetta silloin tuskin odottaa muu kuin rökäletappio seuraavissa eduskuntavaaleissa. Kansaakaan ei pidä aliarvioida.

Kun kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen on nyt luopunut kunniakkaasti tästä ”leikistä”, kisat käytäneen minun ja Juha Sipilän välillä. Muita ilmoittautuneita ei vielä ainakaan ole.

 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu