Kostiko Harkimo Orpolle?

Hjallis Harkimon lähdössä ei kokoomuksesta ollut mitään mieltä eikä hän ymmärrä puoluedemokratiasta höykäsen pöläystä, jos ajattelee niitä perusteluja mitä hän on esittänyt. Jos mies ei edes istu oman eduskuntaryhmänsä kokouksissa ja arvostelee kokoomusta niin kuin on arvostellut, ei lähtöä voi muutoin ymmärtää kuin siltä kantilta, että turhahan puolueessa on olla, jos ja kun ei välitä oikeasti mitä siellä muut yhdessä keskustelee ja päättää.

Vaikka Harkimon kritiikistä tunnistaa myös niitä elementtejä, joita kokoomuksen sisällä esiintyy kuten se, että liian pieni klikki tekee päätöksiä eikä voi vaikuttaa, niin kyllä tässä Harkimon lähdössä on ilmeistä, että puheenjohtaja Petteri Orpo ei ole syystä tai toisesta ollut Harkimon mieleen. Halusiko Harkimo kostaa Orpolle jotain, on tietysti asia, joka on käynyt mielessä? Jos näin, niin se oli typerää, mutta niin tai näin kokoomukselle Harkimon lähtö on tietysti iso isku ja se saattaa maksaa tulevissa eduskuntavaaleissa Orpolle mahdollisen pääministerin aseman. Kokoomus voi menettää nyt kannatustaan niin paljon, että siitä ei tule uutta pääministeripuoluetta seuraavien eduskuntavaalien jälkeen, joten ei ole ihme, jos Orpoa ja sen johtamaa kokoomusta nyt sapettaa.

Keskustalaisille ja demareille tämä kokoomuksen sekaannus on tietysti asia, joka voi vielä vaikuttaa molempien kannatukseen nousujohteisesti. Liike Nyt tuskin nousee miksikään merkittäväksi tekijäksi. Se vaikuttaa jo heti ensi metreillä liian populistiselta ja harhaanjohtavalta, koska mitä muuta sillä haetaan kuin oman edun tavoittelua syöttämällä kansalle näiden populististen julkkisten toimesta jo ennenkin kuultuja, lunastamattomaksi lupauksiksi kuullostavia kliseitä. 

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu