VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Sote -ja Makulakipakettien suma on mahdoton – Eduskunnan aika käy vähiin

Eduskunnalla on mahdoton kiire ja työ käydä Sotea ja Makua koskeva lakiuudistuspaketti läpi, johon perustuslakivaliokunnan asiantuntijat eivät kommentoi ja anna lausuntoa ennen kuin koko lakiesitys on valmis.

Saamani tiedon mukaan lakipaketti pitäisi olla valmis ja hyväksytty perustuslakivaliokunnassa 20.5.2018 mennessä, muutoin ei ole mahdollista saada sitä eduskunnan suuren salin käsittelyyn ajoissa, jolloin ensi syksynä voisi olla myös uudet maakuntavaalit. Ehtiikö tuollaiseen kukaan ja mitenkään vaikka tekisi töitä 24/7 hikihatussa?

Viimeksi eilen Sinisten puoluesihteeri Matti Torvinen totesi, että lakipakettien suma on mahdoton eikä valtiosääntöoikeuden asiantuntijat ehdi antaa lausuntoaan ennen kesää. Taitaa uudistuksille käydä silloin tässä aikataulussa kalpaten ja se kaatuu omaan mahdottomuuteensa.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei käy valmistelijoiden ja kansanedustajien työtä kateeksi. Ottivatkohan liian ison palan haukattavaksi? Nukkuakin pitäisi välillä, että jaksaa pureutua ja keskittyä asioihin.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Vesa, juuri näin.

"Eikö olisi jo aika myöntää kaikille suomalaisille rehellisesti se, että nyt ollaan kesäkuussa hyväksymässä täysin puutteellisesti valmisteltuja lakeja keskentekoisina? Arveleeko nykyinen hallitus, että tuleva hallitus pääsee näiden valuvikaisten lakien kanssa enää yhtään eteenpäin näiden sote- ja maakunta-asioiden valmistelussa?

Ei ole kenenkään etu, että Suomi ajautuu sellaiseen umpisolmuun, että sen avaamiseen menevät kaikki seuravaan hallituksen paukut. Suomea tulisi kehittää myös muillakin sektoreilla. Myös EU:n syvenevä integraatio tulee seuraavan hallituksen agendalle."

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/254050-so...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos lakipakettiesitys on ainakin tuhat sivuinen niin kuin eilen uutisissakin sanottiin, niin sen läpikäyminen ei tapahdu sormia näpäyttämällä. Kiireellä ja hätäisesti suhaisemalla perustuslakivaliokunnan asiantuntijat tuskin tulevat antamaan tällaisesta lausuntoa. Jää nähtäväksi miten asiat etenee. Viimeistään toukokuun lopussa 20.5.2018 olemme taas viisaampia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Koko mekaniikka tökkii. Hosumalla hosutaan, että saadaan ne omat jutut junailluksi parhain päin,kaikesta muusta viis. Olisikohan tilanne nyt soten ja makun suhteen toinen, jos poliitikkojen asemasta oikeat ammattilaiset päättäisivät ja nämä tohelot Sipilät ym. sais keskenään leikkiä vaikka siellä Kempeleen takametsissä ja nostella joutessaan yritystukia, kun eivät oikeasti muuhunkaan pysty.

Kestävän kehityksen tulee tarkoittaa myös vastuunkantoa tulevaisuudessa. Nythän hallitus kantaa vastuun vain pakko-onnistumisesta, hinnalla millä hyvänsä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Uudistus on todella monimutkainen ja sekava. En tiedä kuka tähän parhaiten pystyy, mutta varmasti poliitikot eivät ole niitä asiantuntijoita, jotka asioita parhaiten ymmärtäisivät. Todennäköisesti osa kansanedustajista ei jaksa lukea koko lakiesitystä edes kunnolla ajatuksella läpi tai vaikka lukisi, niin suurin osa ei edes ymmärrä. Monet asiat saattavat jäädä pahimmillaan vielä laillisuusvalvojien ja lakitupien ratkaistavaksi, vaikka uudistus menisi nyt läpi näin kiireellä aikataululla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset