VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Onko Jari Sillanpään ”valkeaa unelmaa” tahriintumassa pikimustaksi?

Eikö iskelmätähti Jari Sillanpää oppinut edelliskerrasta tarpeeksi ja nyt puhutaan jo paljon vakavammista asioista, jos uutiset Sillanpään pidätyksestä yhtenä laajan huumeverkoston epäiltynä pitävät paikkansa. Hurjista asioista joka tapauksessa puhutaan, kun kyse olisi metamfetamiinista, jota olisi kuljetettu ulkomailta Suomeen. http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201803262200837174_vd.shtml

Eikö Jarin iskelmätähden ura ole tuonut tarpeeksi rahaa elämiseen vai onko rahat menneet liian makeaan elämään ja nyt sitä pitää hankkia lisää huumebisneksien avulla? Vai onko kyse vain jännityksen hakemisesta tai onko hän jäänyt niin pahasti huumekoukkuun, ettei enää ymmärrä itsekään mihin kaikkeen hän on sotkeutunut tai sotkettu? Ilmassa on varmasti paljon kysymyksiä, mutta vastauksia toistaiseksi vähän ja niitä voi olla myös jatkossa vaikeaa saada. Huumerikollisten keskuudessa ”lavertelijoiden” elämä voi käydä kalliiksi kenelle tahansa.

Onko Jarin ”valkeaa unelmaa” tahriintumassa pikimustaksi? Ainakin kovin utuisessa ja synkässä maailmassa hän nyt valitettavasti vaeltaa ja se ei tiedä myöskään hyvää hänen mainiolle iskelmätähtiuralleen. Nyt sieltä voi olla entistä vaikeampi nousta ylös kuin vielä viime kerralla.

Varmasti kova pettymys Jarin lähipiirille ja hänen faneilleen. Persoonana Jari on näyttäytynyt ulospäin herkältä ja hienolta ihmiseltä, kun seurasin vain elämää jaksoja, missä Jari muiden musiikkiartistien kanssa esiintyi. Ulkokuori voi toisinaan pahoin pettää ja moni kakku päältä kaunis sanotaan. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (45 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Moni kakku ei metamfetamiinin käytön jäljiltä ole kovin kaunis...
https://www.buzzfeed.com/daves4/slide-past-the-fac...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhumatta, jos olisi jäänyt esimerkiksi Thaimaassa kiinni huumeiden salakuljetuksesta. Siellä on tosi kovat tuomiot ja ankeat vankilaolot mitä on tullut seurattua noita dokumentteja televisiosta.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jari on hyödyllinen idiootti, jota ja jonka mainetta "kovat pojat" ovat käyttäneet hyödykseen sumeilematta tuottaessaan maahan amfetamiinia ym. haitta-aineita. Hommaa on helpottanut se, että Jari lienee melkoisen pahassa huumekoukussa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Anna Vesa nyt vain poliisin tutkia asia. Käy itse samalla vilkaisemassa valokuvia metan ja kristallin hauin. Nämä jutut johtavat usein siihen, että riipppuvaisesta rahakkaasta tulee lopulta rahoittaja niille, jotka myyvät huumeita ala-asteiden porteilta eteenpäin.

Sillanpäälle ei peukkuja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ilman muuta annan ja kuka tällaiselle voisi peukuttaa. Eihän tässä voi muuta toivoa kuin sen, että juttu selviää ja syylliset saadaan vastuuseen.

Risto Salonen

Jari on haastattelussa kertonut kokevansa suurinta nautintoa esiintymisen tuottamasta adrenaliinista. Esiintymisten välissä hän on hakenut adrenaliinia väärästä aineesta, kuten myös on kertonut.
Tuskin kyse on nytkään kaupankäynnistä, vaan laittoman aineen hankkimisesta itselleen/lähipiirille ilman omaa hyötymistarkoitusta.
Nyt on vaan hankalampaa, kun ei ole enää ensikertalainen.

Käyttäjän TommiMkinen kuva
Tommi Mäkinen

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005618577.html

"Jari Sillanpää kertoi lähtevänsä pitkälle terveyslomalle Thaimaahan"

Ihan perus terveysloma.

Jos se siellä Thailandiassa tai Qatarissa ois jäänyt napee noist kristalleista, ois tullu varmaan iso kakku:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005619082.html

Ja silti vaan fanit puolustelee: http://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/201803262200...

Voi rukka/ Hei lopettakaa Jarin haukkuminen :D

Mulle yks lysti mitä vetää, mut ois ny silloi aiemmin jättäny sen auton parkkii eikä lähteny piripäissään kurvailee..

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pelastaisikohan Jarin se, että "lomaa" joutuisi jonkun aikaa viettämään nyt viranomaisten suojissa? Huumeriippuvaisuuskin pitäisi saada katkeamaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Vankilatkaan ei ole huumeettomia. Ennen huumekäryä Sillanpäällä pyyhki hyvin, tuotti verotuloja yms.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #9

Järjestelmä voi joskus pettää, kun ihmiset keksivät kaikessa nerokkuudessaan kaikenlaisia keinoja, mutta pääpiirteittäin suomalaiset vankilat ovat huumekoukkuun jääneille hyvä paikka katkaista kierre ainakin joksikin aikaa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #10

Pienen "pakollisen" tai rahakkaalle ihmiselle "puolipakollisen" katkaisun lisäksi vankila on hyvä keino oppia uusia "kikkoja" huumausaineiden käyttöön ja erilaisiin rikollisiin toimitapoihin. Vankilat ovat myös hyvä paikka jengiytyä, löytää uusia yhteistyökumppaneita ja ennenkaikkea löytää lisää velkojia ja ongelmia.

Vankilan vaikutus päihdeongelmaisen tilanteeseen voi olla sekä yksilölle että yhteiskunnalle myös negatiivinen. Vaikka kierre katkeaa niin asiansa vankilassa "sotkemalla" voi siviilissä odottaa velanperijät tai pakollinen "muulinkeikka".

Jos puhutaan varsinaisesta päihdeongelmaisesta tai narkomaanista jonka rikokset painottuvat lähinnä käyttöön ja pienimuotoiseen kaupantekoon käytön rahoittamiseksi niin vankilaa oikeampi osoite on päihdepoli tai muu vastaava. Tosin käyttörikoksesta ja pienimuotoisesta huumekaupanteosta ei tänäpäivänä vankilaan päädy, ellei ole takana jotain muutakin rikollista, josta on saanut tuomion.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #9

Syvärilän oppien mukaista taisi olla huumekessuttelu ja sen kautta isompiin aineisiin. Kovempiin pilviin joudutaan niiden "harmittomien aineiden" kautta.

Anna huumeperkeleelle pikkusormi, niin alamäki alkaa. Ei siinä sen kummempaa.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#6 "...mut ois ny silloi aiemmin jättäny sen auton parkkii eikä lähteny piripäissään kurvailee.."

Toisaalta hyvä, että jäi kiinni, toisaalta paha muiden tiellä liikkuvien takia, että lähti!

Surullinen tarina, jonka luulisi olevan opettavainen kokeiluasteella oleville.

Päihderiippuvainen tai narkkari ei kuitenkaan enää opetuksista piittaa.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Voisiko nyt sanoa, että joku on metanarkkari. Sehän on varsinkin kristallin ja kaiken huumeenkäytön suhteen se viimeinen pysäkki ja huumeiden diilaamisen suhteen parhaita K-kauppiaiden mainontaa ja rahoitusta.

Radiosta ei tulisi enää soittaa ko. huumehempan musiikkia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Musiikki ei huonone Jarin ottamuksista, mutta hänen ottamuksensa johtavat varmasti uusiin arviointeihin ja seuraamuksiin monelta taholta, jos osoittautuu, että hän on mukana levittämässä huumeita jonkun rikollisjoukon mukana. Ei tätä voi järjellä ymmärtää, että hän tällä tavalla pilaa oman maineensa ja uransa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Helposti unohdamme, että kyseessä on jo 52-vuotias aikuinen mies.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei ole ainakaan ikä tuonut järkeä Jarille.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Jotenkin luulen, että vuosikausia puolijumalan (tai -jumalattaren) asemassa keikkuminen on helposti omiaan tekemään tuhojaan kenen tahansa elämän hallinnalle ja elämisen mielekkyyden säilyttämiselle.

Sinuun ei enää suhtauduta ihmisenä. Olet tullut raadollisella tavalla näkemään ihmismielen nurjat puolet - vilpittömyyttä, aitoutta ja rehellisyyttä eli niitä, mitä asemassasi juuri eniten kaipaat et enää tapaa. Jos olet vielä herkkä ihmisenä, voivat vaikeudet lopulta osoittautua ylivoimaisiksi.

Varmasti tuskin voi yhdestäkään tapauksesta sanoa, mutta usein tulee mieleen, että Whitney Houstonin traaginen loppuelämä lienee osuvimpia esimerkkejä edellisestä. Paljon muitakin esimerkkejä tulee mieleen, Judy Garland muun muassa.

Iän karttuminen ei siis välttämättä riitä kompensoimaan edellisten vaikutuksia. Arvelen, että edellä kuvaillut ovat sellainen tyypillinen nurja puoli suurten tähtien elämässä, jonka me rivipulliaiset helposti jätämme huomiotta.

Edellinen ei tietenkään tarkoita sitä, etteikö Sillanpään kuulu saada asianmukaista rangaistusta tekosistaan.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tässä on sellainenkin pikku kulma, että jos on narkkari ja diileri Suomessa se on silti vähän eri asia jos Siltsulla oli tosiaan kamaa mukana kun otettiin kiinni siis täytyy olla täysin mielenvikainen jos piikittelee jossain Thaimaassa kun tuomiot on kovia ja vankilat kammottavia itsemurhapaikkoja.

http://www.comparethairehabs.com/drug-laws-in-thai...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kovalla riskillä on toiminut, jos huumeet mukana kulkee Thaimaasta Suomeen. Ei ole silloin Jari balanssissa ja liekö sitä ollut enää pitkään aikaan?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Hurjista asioista joka tapauksessa puhutaan, kun kyse olisi metamfetamiinista,
...................

Mitäs se sen hurjempaa olisi kuin alkoholinkaan kanssa?

Ihmisten huumeisiin liittyvä "tietämys" näyttää olevan 70-luvun huume "valistuksen" peruja kun näitä juttuja lukee.

En ylipäätään ymmärrä miksi yhteiskunan pitäisi puuttua Sillanpään huumejuttuihin millään tavalla. Jättäisi kaverin rauhaan ja selvittäkööt poliisit mieluummin oikeita rikoksia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puhutkohan nyt ihan vakavissasi täällä tuollaisia?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#17
Puhutkohan nyt ihan vakavissasi täällä tuollaisia?
....................

Kyllä.

Eri tutkimusten mukaan metafmetamiini ei ole sen haitallisempaa kuin alkoholikaan ja lähes kaikki kielletyt huumeet ovat alkoholia huomattavasti vaarattomampia.

Huumeiden kieltolailla ei ole mitään tekemistä niiden vaarallisuuden kanssa. Tästä tehtiin juuri suuri tutkimuskin jokia julkaistiin mm. Hesarissa pari viikkoa sitten.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat suositelleet huumeiden kieltolain kumoamista eri maissa jo kauan mutta heitä ei kuunnella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #20

Järkyttävää kuultavaa, en voi muuta sanoa.

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta Vastaus kommenttiin #22

Meta on suhteellisen rajua tavaraa, mutta niin on alkoholikin.

Alkoholin ainoa hyvä puoli päihteenä on sen laillinen asema joka takaa tuotteelle laadun ja puhtauden. Jos ostat laillista alkoholia tiedät mitä ostat ja mitä käytät. Muuten alkoholi on erittäin haitallinen ja vaarallinen päihde sekä käyttäjille että ulkopuolisille.

Alkoholi on normaaleista päihteistä yksi päihdyttävimmistä. Se aiheuttaa pitkäaikaiskäytössä vakavia haittavaikutuksia (n. 2000 kuollutta suomalaista alkoholisairauksiin vuodessa). Sen vaikutus koordinaation ja tapaturma-alttiuteen on yksi päihteiden pahimmista normaali käyttöannoksina. Alkoholin merkitys esimerkiksi väkivaltaiseen käytökseen ja väkivaltarikokseen on erittäin merkittävä. Alkoholin vaikutus sairauspoissaoloihin ja laskeneeseen työsuoritukseen on erittäin merkittävä. Alkoholi on myös suhteellisen paljon riippuvuutta aiheuttava päihde.

Alkoholi on todellisuudessa yksi haitallisimmista ja vaarallisimmista päihteistä mitkä ovat yleisiä käytössä. Se on vain laillista, ei millään lailla muuten muita päihteitä parempaa tai haitattomampaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #22

#22
Järkyttävää kuultavaa, en voi muuta sanoa.
...................

Sekö, ettei meta ole sen kummempaa kuin alkoholikaan, vai mikä?

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Kyllä minä ainakin voin ihan vakavissani puhua tuollaisia. Aikuisella ihmisellä on itsemääräämisoikeus omaan kehoonsa ja mieleensä, eikä kenellekään pitäisi kuulua, vetääkö joku alkoholia, metamfetafiinia, hamppua, kamomillateetä vai Pyhää Henkeä. Omistaako ihminen itsensä, vai omistaako valtio ihmisen? Jos jälkimmäinen pitää paikkansa, demokratiakin on mahdottomuus, koska se on vapaiden kansalaisten valtaa.

Ja koska itsestäänselvyyksiä on ilmeisesti jatkuvasti toisteltava, alkoholi on tutkitusti kokonaisvaikutukset huomioiden haitallisin päihde. Ja sillä poliisitkin juhlistavat onnistunutta huumebustausta. Kaksinaismoralismi jyllää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Alkoholin haitoista ei turhaan puhuta, mutta nyt olet pahasti väärillä raiteilla, jos huumeet hyväksyt kuten muutamat muutkin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #33

Huumeiden hyväksyminen tai hyväksymättömyys ei tähän liity. On kyse ihmisyksilön itsemääräämisoikeudesta. Jos katsotaan (kuten tulisi katsoa), että ihmisellä on oikeus käyttää alkoholia, on tekopyhää, kaksinaismoralistista ja epäjohdonmukaista tuomita muiden yhtä haitallisten tai vähemmän haitallisten päihteiden käyttö.

Itsemääräämisoikeuteen sisältyy oikeus kohdella omaa kehoa myös tavalla, josta aiheutuu sille haittaa.

Tämä ei tietenkään oikeuta esimerkiksi autolla ajamista päihteiden vaikutuksen alaisena. Se ei ole itsemääräämisoikeuden käyttöä, koska siinä vaarannetaan muita.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Onneksi Suomessa huumeiden osalta sitä "itsemääräämisoikeutta" ei ole ja toivottavasti ei koskaan myöskään tule. Alkoholin haittoja ei pidä koskaan vähätellä ja ymmärrän tuon mainitsemasi kaksinaismoraalin sen suhteen, mutta niin toimitaan kuin yhteiskunta on lait säätänyt.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #37

Se, että ihmisyksilö omistaa täysin itsensä, on ihmisoikeuksien ja aidon demokratian edellytys. Miksi et tästä huolimatta halua itsemääräämisoikeutta Suomeen? Argumentteja olisi kiva kuulla.

Lait eivät ole kiveen hakattuja, vaan niitä voidaan muuttaa ja niiden oikeudenmukaisuudesta voidaan keskustella. Kuten itse yritän tässä tehdä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #37

#37
Onneksi Suomessa huumeiden osalta sitä "itsemääräämisoikeutta" ei ole ja toivottavasti ei koskaan myöskään tule.
.................

Mikäs oikeus sinulla on määräillä muita ihmisiä kuinka he elämänsä elävät? Ja vielä ilman mitään perusteluja.

Sinulla taitaa olla pahemman laatuinen huumefobia.

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi

Parahin Makkonen

Hieno mielipide

Entisenä saunakaljariippuvaisena ihmetyttää eräiden kommentit!?!

Meta on nykyaikaa! Todennäköisesti pilsneriä vaarattomampaa.

Joku viinan juoja on joskus kuollut. Ja tämä on fakta. lukekaa tutkimuksia...

Nyt kun oon vaihtanut päihdettä, mul on pelkkii hyvii fiiliksii tai välillä
pahoi tai

Ja paskat tästä
Täytyy hakee poika lätkätreeneistä, ja mun vuoro ajaa ne muutkin mukulat
No problem ja polliisit... Menkää töihin

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ajeletko huumeissa autoa ja kuskaat lapsia samalla, kun tuollaista puhut? En laskisi ainakaan leikkiä tuollaisilla asioilla.

Käyttäjän jakerajaaho kuva
Jarkko Raja-aho Vastaus kommenttiin #32

Sarkasmin kukkanen Levonen, sarkasmin kukkanen..

Käyttäjän haapaniemi74 kuva
juha haapaniemi Vastaus kommenttiin #32

Minun hölmö kirjoitus ei saa sympatiaa. Hyvä

Jari "herkkänä ja hienona ihmisenä" saa sympatiaa Paha

Minä toivoisin jokaisen pirinarkit pois liikenteestä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Kiinni jääminen oli ehkä paras asia, mitä Jarille tässä vaiheessa saattoi tapahtua, mikäli hän on ihan oikeasti jatkanut huumesekoilujaan. Toivottavasti mies ohjataan pätevään hoitoon ja hän saa kaiken tarvitsemansa avun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Voi joutua jonkun aikaa odottamaan, jos jää tutkintavangiksi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kiinni jääminen Thaimaassa olisi ollut katastrofi niin Sillanpään uralle kuin loppuelämälle.

Kiinni jääminen vasta paluumatkalla Suomessa oli lottovoitto.

Käyttäjän jussiosmola kuva
Matti Jussi Korhonen

Antakee armova Makkosen Juha-pojalle. Hän kääntää kaikki asiat ylösalaisin kommenteissaan - ja kuvasta päätellen muutenkin - olipa asia mikä tahansa. Periatteessa olen aina eri mieltä, lienee miehen motto.

Mitä Sillanpää-caseen tulee, olipa kysymyksessä "vaaraton" aine tai ei, uran alamäki taitaa olla lähtötasanteella valmiina liukuun.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

On kyllä melkoinen tapaus ja muutamat muutkin.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Keskustelun kannalta olisi hienoa, jos yrittäisit kauhistelun sijaan argumentoida.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#28
Antakee armova Makkosen Juha-pojalle. Hän kääntää kaikki asiat ylösalaisin kommenteissaan - ja kuvasta päätellen muutenkin - olipa asia mikä tahansa. Periatteessa olen aina eri mieltä, lienee miehen motto.
...................

Toisin kuin sinä, minä perustelen asiani aina asia argumenteilla.

Nämä huumehörhöt jaksavat vain kauhistella huumeita ilman yhtään järkevää perustelua.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Kotkan poikana varmaan kuitenkin muistat suurimman idolini ja suuren kotkalaisen Junnu Vainion riimittelyn "kerran mun purjeeni tummuneet nää / olleet myös valkeat on"?

:)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset