VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Keskustan vaaliliitossa Sinisten kanssa ei ole mitään perää eikä järkeä

Mediassa velloneet tiedot siitä, että Siniset olisivat tekemässä vaaliliittoa Keskustan kanssa, kannattaa jättää omaan arvoonsa. https://www.hs.fi/paivanlehti/23022018/art-2000005578520.html

Tässä ei ole minun puolueen sisältä saamieni tietojen mukaan mitään perää ja se olisi muutenkin aivan järjetön juttu. Siniset, jotka jatkoivat hallituksessa omien hillotolppiensa perässä, saavat kyllä ihan itse ansaita omat kannatuksensa kansalaisten keskuudessa eikä Keskustan kustannuksella.

Jos joku muu puolue haluaa lähteä lähes 0-prosentin kannatuksessa kituvan ja persaukisen puolueen kanssa yhteistyöhön, niin se on tietysti jokaisen oma asia, mutta Keskustan ei pidä tuhlata paukkuja sellaiseen, mistä puolueelle koituisi vain pelkkää vahinkoa.

Toivottavasti puolueen nykyinen puheenjohtaja Juha Sipiläkin ymmärtää tämän eikä vain tee jotain sellaisia suunnitelmia kulisseissa, mistä ei puolue tiedä. Mitään uusia ”peräkonttikeissejä” ei kaivata enää yhtään enempää mitä tapahtui kesällä 2017.

Kun puolueen oma kannatus on pitkästä aikaa lievässä kasvussa, niin nyt kannattaa olla tarkkana tekemättä ylimääräisiä virheitä. Uusiin eduskuntavaaleihin ei ole enää pitkä matka. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242414-hsn-kysely-vihreat-vajosi-selvasti-keskustan-taakse-vasemmistoliitto-perussuomalaisia?ref=suosituimmat

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mistä nämä median edustajat hankkii näitä tietoja vai ihanko vain sen takia keksii omasta päästä, että juttu myisi paremmin?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Hesari joko tilataan tai jätetään tilaamatta. Vähittäismyynti on olematonta. Eli sen takia tätäkään juttua ei ole tehty. Yleensä vain on niin, ettei savua ilman tulta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Mielenkiinnolla odotan, tuleeko taas jotain yllättäviä paljastuksia. Hesarihan niitä osaa kyllä kaivaa esille, vaikka sitten joutuisi tutkintaan, jos tiedät mitä tarkoitan.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kepu ja Siniset sopivat hyvin vaaliliittoon keskenään. Molemmat ovat auringonlaskun puolueita.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä Keskusta on vielä kaukana auringonlaskun puolueesta, vaikka suunta on ollut Sipilän johdolla alaspäin. Onneksi ministeri Saarikko ymmärsi sen, ettei kannata esittää sellaista mitä ei oikeasti ole, kun Keskustan kannattajistakin ylivoimaisesti suurin osa laskee niitä käteensä jääviä euroja. Harva Keskustan ns. pampuistakin on miljonääri, taitaa olla yhden käden sormilla laskettavissa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Molempia porukoitahan Sipilä uunottaa minkä ennättää. Kyllä Juha tämän hoitaa maaliin saakka.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei näistä vaaliasioista ja niihin mahdollisista liittyvistä sopimuksista Sipilä sentään yksin päätä. Joku roti sentään.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Levosta harmittaa, ettei perus-persujen kanssa !

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ai Siniset persujen kanssa. Eikö se puoluesihteeri Torvinen sanonut, ettei persujen kanssa lähdetä mihinkään vaaliliittoon. Niin ovat tukkanuottasilla vieläkin, kun sukset meni niin pahoin viime kesänä ristiin. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/242436-hs-sinisen...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Uskon sen vaaliliiton tulevan. Sinisissähän on valtakunnankuuluja ääniharavia (persuina ollessaan). Toivottavasti saavat muutaman äänen myös Sinisinä/ keskustalaisina. Sipilä vie päätöksen läpi.

Arvotkin sopivat hyvin yhteen. Molemmat pettävät!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se on poliittinen itsemurha Keskustalle, jos tällaista junailevat. Sitäpaitsi Sinisten kansanedustajat veisivät vain ääniä omilta Keskustan ehdokkailta, joilla ne saattaa tämän hallituskauden jälkeen olla muutenkin tiukassa. Ihan kreisi ei sentään pidä olla, jos vaikka muuten hölmö olisikin.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Heitänpä keskusteluun yhden spekulaation eli miten mahtaa keskusta ja Sipilä suhtautua sinisistä eronneisiin ja keskustan listoille ehdokkaaksi tai sitoutumattomana ryhtyviin? Miten keskusta voi tarkistaa eroamisen sinisistä?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #12

Jos joku henkilö eroaa Sinisistä ja haluaa liittyä Keskustan jäseneksi, tilanne on ihan toinen kuin tehtäisiin Sinisten kanssa vaaliliitto puolueena. Yksityisen henkilön ehdokkaaksi päätyminen puolueen vaihdon jälkeen ei ole kuitenkaan niin helppoa kuin voisi kuvitella.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Hesarilta vähän toope analyysi. Mikään valtakunnallinen vaaliliitto suuren puolueen ja marginaalin kanssa on mahdoton yhtälö. Suuri puolue katsoo että onko sillä voitettavaa jossain vaalipiirissä vaaliliitolla, jos ei, niin vaaliliittoa ei tehdä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Juuri näin Mikko. Siksi ihmettelenkin, mihin tällainen väite perustuu. Ainoa keino Sinisten kansanedustajien kohdalla on se, että kansanedustajat jättää puolueen ja liittyy Keskustan jäseniksi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hyvin onnistui hallituskuviot persujen puoluekokouksen jälkeen. Miksi ei onnistuisi vaaliliitto sinisten kanssa. Sehän on vain valitun oikeistopolitiikan luonnollista jatkoa.

Ei keskusta ole entisensä. Se on oikeistoliberaali puolue, jolle nykyinen nimi on savuverho. Puolue on kokoomuksen tuolla puolen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Keskustassa on todellisuudessa suurin osa ihan tavallisia ihmisiä, jotka laskevat niitä käteensä jääviä euroja, mutta puolueen johtoelimissä olevat henkilöt ovat sellaista porukkaa, että ne uskovat lähes loputtomiin siihen henkilöön, joka on valittu puolueen puheenjohtajaksi. Tässä on sellainen eräänlainen henkilökulttipalvonta, vaikka se ei mitenkään täsmää sen kanssa mikä on puolueen alkuperäiset arvot ja tarkoitus. Keskusta ei keskipuolueena voi mitenkään pärjätä pidemmän päälle tällaisella politiikalla, jolla se ajaa ns. marginaaliryhmien etua. Suomessa on noin 2,5 miljoonaa palkansaajaa ja vajaa 2 miljoonaa eläkeläistä. Tähän, kun lisätään kaikki se köyhyys, syrjäytyneisyys, nuorisotyöttömyys jne., niin johan sen järkikin sanoo, ettei Sipilän kaltaisen "kouhottajan" johdolla ole mahdollisuuksia mennä seuraavissa vaaleissa enää ns. pääministeipuolueeksi. Kun ymmärretään palata omille juurillemme, kunnioitetaan kansanvaltaa ja perusoikeuksia, niin siitä se perusta luodaan taas uusiksi. Tämä ei sitä tarkoita, etteikö uudistuksia voida tehdä, mutta ei tällä tavalla kuten nämä typerät sanktiomallit, pakkolait sun muut hölmöilyt. Aluepolitiikka on myös poskellaan ja siinä pitäisi valtion pystyä tasaamaan näitä eroja, että kyetään pitämään myös maaseudut asutettuina ja peruspalvelut turvattuina. Onhan näitä asioita, mutta tässä muutamia omia huomioita.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

En tarkoittanut puhua keskustan äänestäjistä tai rivijäsenistä. Puolue on sitä, mitä sen johto näyttää olevan riippumatta siitä, miten sen äänestäjät ajattelevat. Hyvin näyttää kuitenkin Sipilän oikeistopolitiikka kulkevan. Tuskin puoluehallituksessa ja eduskuntaryhmässä poikkipuoleista puhutaan, kun homma kulkee kuin juna.

Vaan alkaa Sipiläkin hiljalleen virittelemään asiaan kuukuvia tupailtapuheita. Hän on huolestunut aluepolitiikasta ja maataloudesta. Ei ole kuulunut sanavarastoon tähän saakka. Vaalit ja laskeva kannatus tietenkin panee suuhun toista kuin mitä varsinaisesti tarkoitetaan.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #34

Hyvin vähän on kenelläkään tietoa, mitä ajatellaan, kun kukaan ei oikein puhu avoimesti mitään. Puoluejohdon muut jäsenetkin ovat kuin kusi sukassa, kun eipä nuo muut juuri kerro omia ajatuksiaan. Vähän näennäisdemokratialtahan tämä vaikuttaa. Siinä mielessä Paavo on ihan eri maata, kun se on yrittänyt saada aikaan sitä keskustelua puolueen sisälle. Kait sitten Sotkamon puoluekokouksessa jotain kehittyy, muutenhan Keskustassa on sellainen tapa, että pitäisi vain puhua seinien sisällä eikä ulkona tai sitten alkaa puhuminen, jos seuraavat eduskuntavaalit menee huonosti. Presidentinvaalit antoi vähän esimakua ja jonkin aikaa jotain keskustelua olikin, mutta sekin liittyi lähinnä siihen, kun Paavo ilmoitti haastavansa Sipilän Sotkamossa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi ei onnistuisi vaaliliitto sinisten kanssa."

Sinisillä nyt vain ei ole mitään kannatusta uusissa vaaleissa, eli miksi ottaa tyhjää.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tyhjän saa pyytämättäkin. Sinisten päivät alkaa olla väistämättä luetut. Kun ei ole kannatusta, niin ei ole eikä sitä väkisin tule. Kansa näki viime kesän tapahtumissa kansanvallan petoksen säestettynä puhtaalla oman edun tavoittelulla, jollaista ei liene Suomen poliittisessa historiassa ihan äskeen nähty. Tässä kohtaa näyttää kerrankin siltä, ettei kansan poliittinen muisti ole lyhyt. Tästä on saanyt myös Keskusta kärsiä omansa, kun Sipilä juonitteli ja teki varmasti sen suurimman päätöksen siitä, että Siniset saivat jatkaa hallituksessa ilman uusia hallitusneuvotteluita ja vielä 5 ministerin voimin, vaikka sellaista heille ei olisi missään nimessä kuulunut.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No keskustan kannatus on hieman nousussa, eli jos kansa sitten pitääkin Sipilästä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #20

Sillä on nyt merkitystä, mitä Annika Saarikko sanoi perhevapaauudistuksen keskeyttämisen yhteydessä. Laskeutui tavallisen ihmisen tasolle.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

Eräs helppo, joskin lain kannalta kyseenalainen ja vietävän korruptoitunut tapa tähän on sellainen, että Keskustan puoluetuista olisi miljoonia euroja lahjoitettu Sinisten hallussa olevalle sulkutilille maksuksi hallituksessa pysymisestä ja osa näistä rahoista palautuisi takaisin Keskustalle vaaliliittojen realisoituessa. Rahalla saa ihmeellistä jälkeä aikaan politiikassa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos noin toimittaisiin, niin sehän olisi jo ennenkuulumatonta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Huomionarvoista on, että jopa tätä skenaariota jää ainakin hetkeksi miettimään. Keskusta olisi sopinut vaaliliitosta ja vaalien rahoittamisesta sinisten kanssa, koska Sipilälle ja muulle puoluejohdolle ei mikään hinta ole liian kallis maksettava, mikään taakka liian raskas, jos vain vallassa pysyy ja saa ne maakunnat itselleen. Sipilästä uskoo liki mitä vain.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #28

En kuitenkaan voi uskoa ihan tällaista, vaikka viime kesänä kovasti juoniteltiinkin. Tällainen ei paranna puolueemme asemia, vaan vahingoittaa sitä.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

"Jos noin toimittaisiin, niin sehän olisi jo ennenkuulumatonta."

Onhan kepulaisen poliitikon johdolla ennenkin tehty kassakaappisopimuksia.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #36

Kaikkihan on mahdollista, mutta sitä päivää en haluaisi nähdä, että tällaista olisi juoniteltu. Luulisi muunkin kenttäväen silloin raivostuvan ja mitä se merkkaisi äänestäjien keskuudessa.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Taitaa olla Mikolta liian kaukaa haettu vaihtoehto.

Mutta palkintovaaliliitto hallituksessa myötäjuoksusta tämä voi Sipilältä hyvin olla. Ei tosin mielestäni siinnäkään Keskustan kannalta mitään järkeä.

Sipilä ei tunne Soinin ja Torvisen pohjimmaista luonnetta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vilkasta mielikuvitusta. Jos siellä juonittaisiin jotain, niin se ei ole todellakaan Keskustan etu. Eiköhän Sipiläkin nämä asiat jo ymmärrä ja muu puoluejohto.

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

En kyllä kovaan äänen kieltäisi moista vaaliliittoa. Sitä tuskin joka keskustalaiselle kerottaisiin vaikka sellainen sopimus olisi tehty. Se on kuitenkin taivaan tosi, et kyllä Sinisten valovoimaisimmat tähdet jonkun potin äänistä kerää joka tapauksessa. Aina on niitä äänestäjiä jotka ei lähde kulumallakaan. Ja kun vielä liitto keskustan kanssa tekee sen, ettei tunneta et ääni menisi hukkaan.

Kyllä minä varautuisin tuohon liittoon jos olisi tarvetta.

Ja Levosenkin vaalipiirissä on tällä hetkellä aikamoinen äänimäärä Sinisten takana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jos ajatellaan, että Sinisten kannatus on vaivaiset prosentin luokkaa, niin kyllä alkaa olla itselläni sellainen mielikuva, ettei nämä entiset valovoimaiset tähdet alkavat olla sammuneita tähtiä. Aletaan olla siinä tilanteessa, että saavatko edes yhtä kansanedustajaa läpi. Siinä mielessä ymmärrän, että puoluesihteeri Torvinen etsii mahdollista sopoimuskumppania vaaliliiton luomiseksi, mutta siihen ei kyllä kannattaisi yhdenkään puolueen lähteä. Paras mahdollisuus näillä "ent. valovoimaisilla tähdillä" on erota Sinisistä ja vaihtaa puolue takaisin Perussuomalaisiin. Silloin omat entiset äänestäjät voisivat vielä nostaa jonkun näistä pettäjistä kuivalle maalle. Eri asia on, kenet Perussuomalaiset vielä huolisivat takaisin?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Vesa, eivät persut huoli Sinisiä takaisin. Eivätkä ilkeäisi tullakkaan!

Kun persut ovat Sinisistä eroon päässeet, eivät missään nimessä huoli heitä takaisin. Syököön Soini nyt sitä, mitä on tilannutkin!

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #32

Olen kyllä kuullut sellaista, että joitakin voitaisiin ottaa takaisin ja saattaisi joillakin olla paluuhalujakin.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Sampo Terho "vetäisee Arhinmäet" Etelä-Koreassa, saa taas hävetä:

https://twitter.com/SampoTerho

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Pitäähän sitä loppuun asti tehdä kaikkensa, että saisi kalasteltua suosiota itselleen ja kulissit pysyisi pystyssä. Se vain voi kääntyä itseään vastaan, kun ottaa huomioon minkälaisen tempun Sampo Terho on tehnyt. Minun on vieläkin vaikeaa ymmärtää, miten hänestä tuli tällainen, kun se Sampo jonka aikoinaan edes vähän tunsin, oli niin erilainen kuin tämä nykyinen versio.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset