VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Paradoksi talouspolitiikka vie Suomea epämääräiseen liittovaltiokehitykseen

Nurinkurista seurattavaa on ollut muutama asia tämän hetken Suomessa. Yhtäältä, kun hallitusta voi kehua siitä, kuinka Suomen talous kasvaa ja työllisyys paranee, niin toisaalta voi moittia siitä, kuinka köyhyys ja eriarvoisuus ovat lisääntyneet Suomessa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241836-ankaraa-kritiikkia-sipilan-hallitukselle-selvitys-koyhyys-lisaantynyt-suomessa

Kuinka tällainen paradoksaalinen tilanne voi olla mahdollista ja se on kuitenkin totisinta totta. Eikö juuri nyt olisi kasvun lomassa syytä laittaa rahaa perusturvaetuuksiin, jotka ovat jääneet jälkeen kehityksestä ja pitävät yllä köyhyyttä ja eriarvoisuutta maassamme? Mahtipontista yritystystukipottiakin olisi syytä vähentää ja käyttää enemmän rahaa tutkimukseen, kehitykseen ja koulutukseen.

EU-komission julkaiseman Eurobarometrin mukaan suomalaisten enemmistö kannattaa edelleen euroon kuulumista. Euroon suomalaiset suhtautuvat myönteisemmin kuin EU-kansalaiset keskimäärin. 

Perustelut vain kuulostavat ontuvilta, kun ottaa huomioon minkälaisia ongelmia tähän nykyiseen kehitykseen liittyy ja kuinka vähän suomalaisia tosiasiassa hyötyy niistä mahdollisuuksista, mitkä väitetään olevan tämän tyytyväisyyden takana kuten yhteinen raha, vapaus matkustaa, opiskella ja työskennellä kaikkialla EU:n alueella.  Eikä ainakaan köyhällä ole varaa kaiken maailman ”humputuksiin”. https://yle.fi/uutiset/3-10072961

Suomalaisten enemmistö on lyhytnäköistä eikä ymmärrä, mikä vedätys on käynnissä, kun Suomea hivutetaan askel askeleelta kohti liittovaltiokehitystä, vaikka se on todellisuudessa aivan mahdoton tehtävä (mission impossible), joka tuskin tulee koskaan onnistumaan tässä eripuraisessa, eritasoisessa ja ylivelkaisessa Euroopan Unionissa.

Koko liittovaltioajatus on itseasiassa kuin kommunismi. Unelma ”kyhäelmästä”, jota on mahdotonta toteuttaa käytännön elämässä. Euronkin pitäisi olla ainoa valuutta koko Euroopan Unionissa, että tällainen ideaalinen tilanne voisi ylipäätään olla mahdollista ja sellaista ei tule tapahtumaan.

Kuitenkin liittymällä kaiken aikaa erilaisiin Unionia syventäviin sopimuksiin, sidomme itsemme sellaiseen hämähäkinseittiin, mistä on aina vain vaikeampi päästä pois ja olemme entistä enemmän muiden vietävissä ja oma päätösvalta kapenee. Nyt on myös käymässä selväksi, että Britannian lähtö EU:sta (Brexit) aiheuttaa tuntuvat maksujen korotukset muille jäsenvaltioille. Intuitioni on, että tämä vain lisää eripuraisuutta ja päinvastoin hajottaa kuin yhdistää jäsenvaltioita toisiinsa. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241936-brexit-jattaa-eulle-12-mrden-aukon-budjettikomissaari-jasenmaiden-taytettava

Vaikka hallitusohjelmassakin sanotaan, ettei Suomi tavoittele Euroopan liittovaltiokehitystä, pääministeri Sipilä kuitenkin mainitsee ilmoituksessaan, että hallitus aikoo kuluvan vuoden aikana järjestää keskustelukiertueen EU:n tulevaisuudesta. Esille aiotaan nostaa niin turvallisuusyhteistyön kuin Euroopan talous- ja rahaliiton (EMU) kehittäminen.

–Kiireellisimpiä tehtäviä ovat pankkiunionin viimeistely, markkinakurin vahvistaminen, valtioiden tosiasiallisen velkajärjestelyn mahdollistaminen ja kansallisten rakennemuutosten läpivienti. Lisäksi on ratkaistava, miten jäsenmaiden oma vastuu talouspolitiikasta saadaan tasapainoon riskien vähentämisen ja riskien jakamisen kanssa, sanoo Sipilä. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241852-paaministeri-sipila-5-keskeista-tavoitetta-saavutettu-tai-oikealla-uralla-huoli-620  

Pääministeri Sipilä yrittää pukea sanansa kauniisti näiden ns. kehittämispuheiden ympärille ja nämä hänen mainitsemat kiireellisimmät tehtävät tarkoittavat tosiasiassa sitä, jolla Suomea yritetään viedä ensimmäisten joukossa kohti epämääräistä liittovaltiokehitystä, jossa meitä odottaa yhteisvastuun lisääminen aina velkojen järjestelyistä turvapaikanhakijoiden pakkosijoittamiseen jäsenvaltioiden kesken ja kaikkea siltä väliltä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan huolettaa tämä nykyinen kehitys, kun katsoo mitä tehdään nyt tuolla turvallisuusyhteistyön puolella. Turvallisuus on Suomelle erittäin tärkeä asia, mutta Suomen pitäisi pysyä sotilaallisesti liittoutumattomana ja nyt puolustusministeri Niinistö näkyy ajavan Suomea kohti sitä "viidennettä kolonnaa" näillä "sotaleikeillään". Väittää, että presidentti Niinistö on myös tämän takana. Eipä sitten kauaa aikailtu, kun presidentinvaalit ovat ohi. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005568722.html

Meillä on näköjään hallitus, joka ajaa Suomea sekä Euroopan liittovaltioksi että sotilaallisesti liittoutuneeksi. Euroopan Unionin tulevaisuus on Suomen hallituksen näkökulmasta katsottuna sitä, että Unionin sisällä kehitetään talous- ja rahaliittoa sekä turvallisuusyhteistyötä siten, että päästään tavoiteltuun tarkoitukseen Euroopan Yhdysvalloista ja Natoon liittymisestä. Suuruudenhulluutta ja samalla unohdetaan se, miten Venäjä tulee mahdollisesti reagoimaan, kun Natojoukkoja ryhtyy liikkumaan Suomen aluerajojen sisäpuolella.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Tässä vielä tämä puolustusministeri Jussi Niinistön lausuntoa koskeva linkki nk. turvallisuusyhteistyön syventämisestä EU:n ja Naton välillä, josta Venäjällä puhutaan ns. Naton Schengenistä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005569056.html

Mielenkiinnolla odotan mihin suhteet kehittyy itänaapurin kanssa, kun Suomi syventää puolustusyhteistyötä tavoitteena sotilaallinen liittoutuminen Naton kanssa. Yleensä tällaiset "sotaleikit" eivät lupaa hyvää. Toivon, että olisin väärässä, mutta pahaa pelkään, että olen oikeassa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sipilä on ketku, ei ole koko pääministeriaikanaan hiiskunutkaan Suomen osuudesta EU:ssa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ihan pelottaa mitä kaikkea on ollut suunnitteilla eikä kansalle ole kerrottu mitä tulee EU yhteistyön syventämiseen monellakin saralla. Eniten kuitenkin alkaa pelottaa nämä ns. sotaleikit. Se on niin helppoa muilla Pohjoismailla, kun ovat meidän ison selän takana eikä ole yli 1300km pitkää, yhteistä rajaa Venäjän kanssa. Venäjä ei tule koskaan hyväksymään sitä, jos Suomi viedään vaivihkaa myös Natoon, vaikka meillä on viime kädessä itsenäinen oikeus päättää liittoutumisesta. Joka tapauksessa yli 70 vuotta kestänyt rauha vaarannetaan näillä nykyisillä toimilla. Presidentti Niinistökään ei hiiskunut presidentinvaaleissa näistä mitään, vaikka nyt on kyse Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan todella kovasta ja vakavasta osasta. Eikö kansalta kysytäkään näistä asioista mitään? Petettiinkö äänestäjät?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset