VesaLevonen Kohti kultaista keskitietä

Juha Sipilä tee miehentyö, pelasta Keskusta kärsimykseltä ja hajota hallitus

Kyllähän sen niin monesta asiasta näkee, ettei Keskustan hallitusyhteistyö ole sujunut Kokoomuksen kanssa enää pitkään aikaan. Vähän väliä on nokkapokkaa, josta tuore esimerkki on perhevapaauudistus, jonka osalta ministeri Annika Saarikko laittoi jo hanskat tiskiin. https://www.verkkouutiset.fi/hs-keskustan-annika-saarikko-kaatoi-perhevapaauudistuksen/

Turha tässä on enää jatkaa näitä uudistuksia Kokoomuksen kanssa, vaan paras teko pitkään aikaan olisi, kun ministeritrio Sipilä, Orpo ja Soini kokoontuu maanantai-iltana keskustelemaan perhevapaauudistuksen tilanteesta, niin tekisit Juha silloin miehentyön, pelastaisit Keskustan tältä kärsimykseltä ja hajottaisit hallituksen sen sijaan, että mitään uudistuksia yritettäisiin enää viedä Kokoomuksen kanssa eteenpäin. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241590-uusi-kaanne-hallitusta-repivassa-riidassa-trio-kay-viela-lapi-tilanteen

Jos hallituksen hajottamisen jälkeen ei ole mahdollista jatkaa kevääseen 2019 muun koalition avulla ilman Kokoomusta, niin mennään sen jälkeen uusiin eduskuntavaaleihin, vaikka sote- ja maakuntauudistus jäisi myös tekemättä tällä hallituskaudella. Kyse ei ole mistään vastuunpakoilusta, vaan realismista.

Uskoisin, että kansa kiittää ja Keskustan kannatus lähtisi nousuun. Kokoomus jäisi vaihteeksi nuolemaan näppejään, kun sitä lobanneet yksityiset terveysjätit eivät pääsekään tahmaisilla käsillään tyhjentämään hunajapurkkia. https://www.suomenmaa.fi/uutiset/soteministeri-saarikko-ylella-valinnanvapaus-on-hunajapurkki-ja-hallitus-sen-vartija-6.3.295776.6ed91570f6

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (111 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt alkaa olla viimeinen hetki käsillä ja tehdä ryhdinmuutos, jos Keskusta meinaa vielä saada kannatuksensa kuntoon ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Pekka Iiskonmaki

Kepu on jo sellaista lessurointia, että miehentyöt jää tekemättä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Puolue kävisi Sipilän johdolla uudet eduskuntavaalit ennen Sotkamon puoluekokousta, jos nyt hajotetaan hallitus ja pidetään vaalit. Sotkamoon mennessä tilanne olisi sitten selvä, kannattaako Sipilän asettua enää ehdolle puheenjohtajavaaleihin ollenkaan, kun kansan luottamus olisi mitattu valmiiksi.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Eikös Sipilä edusta kokoomusta ja kepu on apupuolue kuten myös siniset?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt siihen ainakin tulisi selvä pesäero, kun Sipilä hajottaisi hallituksen ja pidettäisiin uudet vaalit. Tulisi samalla viime kesän hölmöys paikattua ja demokratian kunnioitus palautettaisiin maahan.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Hallitus olisi pitänyt hajottaa jo silloin kun sinisten loikkaus tapahtui, silloin olisi kunnioitettu demokratiaa. Toisena vaihtoehtona tietenkin, että ministerinpaikat ja vastaavat olisi otettu pois sinisiin loikanneilta ja niihin olisi vaihdettu uudet henkilöt Perussuomalaisista.

Mietin vain niitä Sipilän uskonveljiä, ovatko he ikuisesti huijattavina?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt olisi tuhannen taalan paikka. Osaako Sipilä ja Keskustan johto lukea pelimerkkejä nyt oikein?

Pekka Iiskonmaki

#6
Keskusta on luisunut lahkolaispuolueeksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Nyt on mahdollisuus osoittaa, että väitteesi on väärä. Hallitukselle eroanomus ja tarvittaessa uudet eduskuntavaalit. Sipilän kannattaa nyt ajatella koko puolueen etua ja unohtaa oma etu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

Entäs se Suomen kansan etu.

Eikös sitä pitäisi nytkin yrittää edistää?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #17

Kun tätä hallitustaipaletta katsotaan kokonaisuutena, niin Suomen kansan etu on se, että peli nyt poikki ja presidentille erolappu, joka olisi pitänyt viedä jo viime kesänä.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #50

#50
Soini uhrasi elämäntyönsä Wikipedian historiaan neljä vuotta ulkoministerinä.

Muutkin ovat velkaisia verovaroista eläviä syöttiläitä. Sipilä poikkeus.

Sipilää pitää pestissään lahkoveljille annettu lupaus.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Hommien kesken jättäminen ei taida kuulua Sipilän tyyliin. Keskustan vaalivoitto teki hänestä pääministerin ja sitä tehtävää hän nyt hoitaa. Viimeistään 2022 pääsette sitten hänestä eroon, sillä hänellä ei ole mitään pakonomaista tarvetta jäädä politiikkaan ikuisesti.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Noinko Juho ajattelet, vaikka kaikesta näkee, miten huonosti yhteistyö sujuu hallituksessa ja Keskustan kannatus samelee? Miksi pitää pakolla jatkaa, onko pakko tässäkin asiassa se vaihtoehto mennä eteenpäin vaikka läpi kivisen muurin? Nyt olisi mielestäni päinvastoin se tuhannen taalan paikka yhdistää ja koota Keskustan myös rivejä ja tehdä se mikä olisi kaikkein paras vaihtoehto.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Noin ajattelen. Keskusta sai viime vaaleissa Sipilän johdolla lähes neljänneksen eduskunnan paikoista. Se on vahva mandaatti, joka vaatii tekemään töitä alusta loppuun saakka. Ei kokoomuksen gallup kannatus anna yhtään lisää edustajia eduskuntaan.

Hallituksen takana taas on eduskunnan enemmistö, joten sikälikin hallituksen jatkolle on edellytykset, ellei joku kolmesta ala taktikoimaan puhtaasti puolueen edun mukaan.

Hallituksen kaatamisella ei keskustaa yhdistetä yhtään sen enempää kuin hallituksen koossa pitämisellä. Pikemminkin heikennetään, kun osoitetaan, että puolueen ulkopuolelta voi vaikuttaa puolueen yhtenäisyyteen. En minä osaa pitää Väyrystä ja kansalaispuolueeseen lähteneitä keskustalaisina. Jostain kumman syystä näyttää myös, että muutamat keskustalaisetkin ovat lähteneet lisäksi lähinnä vihreiden mutta osin myös demarien yrityksiin mustamaalata Sipilää henkilönäkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #26

Viime vaalit oli ja meni Juho. Onhan Sipilä tehnyt virheitä ja minun mielestä hän teki viime kesänä todella ison virheen. Pakkohan sinunkin on se myöntää. Poliittinen kenttä on niin valtavan laaja, että kaikkien on syytä olla nöyränä kansan edessä eikä kenelläkään ole syytä paukutella henkseleitä. Sekin on jossain vaiheessa myönnettävä, jos homma ei toimi, niin se ei toimi eikä pakolla kannata mennä eteenpäin. Ei Suomea ja suomalaisia pakolla hallita, pakko on huono renki.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #44

"Ei Suomea ja suomalaisia pakolla hallita, pakko on huono renki."

Kyllä Suomea hallitaan nimenomaan pakolla. Kansa on nyt valinnut Pääministeri Sipilän hallitsemaan ja kyllä Sipilän nyt pitäisi hallita, kunnes kansalta taas kysytään ja kansa taas päättää siitä kuka seuraavaksi hallitsee.

Niin että kyllä se nyt niin on että Sipilän on vain pakko hallita, se on kansan tahto ja Sipilä tekisi kansan tahtoa vastaan jos luopuisi hallitsemisesta ja antaisi hallintavastuun jollekin muulle.

Gallupeissa ei päätetä asioista. Gallupissa kysytään asioita vain alle kahdelta tuhannelta, eikä heillä ole päätösvaltaa, kansa päättää.

Vesa Leivosella on vielä vähemmän vaikutusvaltaa kuin niillä gallupin kahdella tuhannella kansalaisella, mutta toki mielipiteensä saa aina sanoa kuka vain, niin minäkin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #48

Olen Levonen, kiitos. Jos Suomea ja suomalaisia olisi hallittu pakolla, niin kyllähän se Arto on niin, ettemme olisi säilyttäneet itsenäisyyttämme toisessa maailmansodassa ja oltaisiin oltu osa Neuvostoliittoa kuten nuo Baltian maat sitä olivat pitkään.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #52

"Olen Levonen, kiitos."

Anteeksi, se oli vahinko
kiitos huomautuksesta.

"Jos Suomea ja suomalaisia olisi hallittu pakolla, niin kyllähän se Arto on niin, ettemme olisi säilyttäneet itsenäisyyttämme toisessa maailmansodassa ja oltaisiin oltu osa Neuvostoliittoa kuten nuo Baltian maat sitä olivat pitkään."

Vallan riistäminen siltä jolle valta perustuslain mukaan kuuluu on vallankaappaus ja valtiopetos. Vaaleissa kansa päättää ja sitä päätöstä on noudatettava. Sipilä olkoon siis pääministeri, kunnes kansa toisin päättää.

Sipilän itsensäkään ei pidä luopua siitä vastuusta minkä kansa on hänelle vaaleissa antanut.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #72

Anteeksipyyntö hyväksytty. Mutta kannattaako päätään hakata loputtomasti petäjään, jos asiat eivät suju niin kuin pitää?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #77

"Mutta kannattaako päätään hakata loputtomasti petäjään, jos asiat eivät suju niin kuin pitää?"

Kyse ei ole siitä että kannattaako se.

Valta pitää olla siellä minne kansa on päättänyt vallan antaa.

Muussa tapauksessa kyse on vallankaappauksesta.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #78

Pääministerin valtaoikeuksiin kuuluu myös hallituksen eropyyntö. Jos ja kun sellaiseen on taervetta, niin sitä pitää osata ja uskaltaa käyttää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #81

Ennen eroilmoitusta pääministerin tehtävä on pitää hallitus koossa, se on hallituksen johtajan tehtävä numero 1.

Tätä voisi verrata takavuosien devalvatiorumbaan. Devalvaatio oli aina, joka kerta, katastrofi jota piti välttää viimeiseen asti. Samalla tavoin pääministerin pitää välttää viimeiseen asti hallituksen eroa.

Devalvaatioon tai hallituksen eroon ei pidä hakeutua, ne sitten tulevat jos tulevat.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #83

Tietysti ensin uudet hallitustunnustelut, jos kokoomus lempattaisiin ulos. Demarit eivät vain ole halukkaita tulemaan mukaan ilman uusia vaaleja, joten todennäköisesti mentäisiin uusiin ennenaikaisiin vaaleihin, mikä on ihan oikein ottaen huomioon mitä viime kesänä olisi pitänyt tehdä eikä tehty. Demokratian palauttaminen tähän maahan on yksi keskeisimmistä asioista ja siihen meni monelta usko viime kesänä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #83

"Devalvaatio oli aina, joka kerta, katastrofi jota piti välttää viimeiseen asti."

Onhan eurokin devalvoitunut monta kertaa, etkä ole edes tainnut huomata. Ei tainnut olla katastrofi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #87

Viidensadan miljoonan kotimarkkinat on eri asia kuin viiden miljoonan kotimarkkinat.

Euron arvon vaihtelu on toki paha asia, tapahtuipa se mihin suuntaan tahansa, mutta markan arvon vaihtelu, käytännössä siis pelkästään devalvaatiot, oli Suomelle sata kertaa pahempi juttu kuin euron devalvoituminen, tai revalvoituminen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #88

Eikös Arto sitten mennyt hyvin, kun markkakin laitettiin kellumaan? Kelluuhan se kruunu Ruotsillakin tarpeen tullen ja hyvin on pärjännyt.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #89

"Kelluuhan se kruunu Ruotsillakin tarpeen tullen ja hyvin on pärjännyt."

Hyvin meneminen ei ole varmasti siitä kellutuksesta kiinni, siitä ei ole Ruotsille hyötyä, pelkästään haittaa. Parempi ratkaisu olisi sitoa kruunun kurssi Euroon.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #90

Ruotsi ei tule sitä virhettä tekemään. Siihen on minun mahdotonta uskoa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #88

Pitäisikö itkeä vai nauraa noille sun älyttömyyksille? Ideologiasi on vahva, se on kadottanut kaiken ajattelun.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #94

"Pitäisikö itkeä vai nauraa noille sun älyttömyyksille? Ideologiasi on vahva, se on kadottanut kaiken ajattelun."

Tietenkin, onhan se niin, että Ruotsin kruunun arvon heilahteleminen ylös ja alas on haitta paitsi Ruotsille itselleen, myös kaikille sen kauppakumppaneille.

Erityisesti Suomelle Ruotsin kruunun arvon heilahtelu on iso haitta, koska Ruotsi ja Suomi yrittävät käydä kauppaa keskenään. Tietenkin tämä Ruotsin kruunun epävakaus suuresti haittaa tätä kaupankäyntiä.

Mutta Ruotsi ei ole onneksi ainut Suomen kauppakumppani ja Suomen olosuhteet käydä kauppaa euroalueelle ovat vakaat ja turvalliset.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #97

Kerro minulle minkä maan valuutta pysyy vakaana?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #98

"Kerro minulle minkä maan valuutta pysyy vakaana?"

Euroalueella, siis sen sisällä, ei esiinny valuuttakurssien vaihtelusta aiheutuvia haittoja.

Toki muiden valuuttojen, kuten Ruotsin kruunun arvon muutokset ovat haittoja myös euroalueelle, minkä takia Ruotsin pitäisikin, Tanskan tapaan, sitoa valuuttansa kurssin Euron kurssiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #99

"Euroalueella, siis sen sisällä, ei esiinny valuuttakurssien vaihtelusta aiheutuvia haittoja."

Tottakai esiintyy ja aivan samalla tavalla kuin kansallisvaltioissa eli nyt valuuttakurssin mukaisesti euromaiden tuonti kallistuu tai halpenee ja vastaavasti käy viennille. Nyt euro vahvistuu ja se tietenkin vaikeuttaa Suomenkin vientiä euroalueen ulkopuolelle joka on n. 65% viennistämme.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #100

"Nyt euro vahvistuu ja se tietenkin vaikeuttaa Suomenkin vientiä euroalueen ulkopuolelle joka on n. 65% viennistämme."

Euro vahvistuu, tai toiset valuutat heikentyvät, eli devalvoitiuvat euroon nähden.

Kaikki valuuttakurssimuutokset ovat aina pahoja asioita, tapahtuivatpa ne mihin suuntaan tahansa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #101

Olet oikeassa siinä Arto, että Ruotsin liittyminen eurotalouteen parantaisi meidän asemiamme, mutta tuskin Ruotsin. Sitä päivää tuskin nähdään, että Ruotsi luopuisi omasta valuutastaan ja heikentäisi omaa kilpailukykyään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No ainahan sitä voi toivoa, mutta ei sellaista tapahdu. Viime hallituskin äänesti omia ehdotuksiaan vastaan, eikä sittenkään erottu.

Sote, valinnanvapaus ja maakunnat ovat niin tärkeitä, että hallitus ei hajoa missään tapauksessa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kelataanpa asioita taaksepäin Petteri. Kyllä Sipilä oli tosissaan jo kerran aikaisemminkin hajottaakseen hallituksen jo ihan hallituskauden alussa. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001893934....

Nyt, kun asiat ovat menneet näin kireäksi, että ihan puhdasta julkista "twittuilua" puolin ja toisin, niin mistä tämä kertoo ja olisiko nyt kuitenkin se H-hetki viheltää peli poikki?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Ei ole mitään järkeä keskeyttää meneillään olevaa kehitystä ja kasvua luomalla epävarma tilanne yhteiskuntaan. Joten kuten työmarkkinajärjestötkin pystyvät vuoropuheluun keskenään. Sipilä on siitä harvinainen poliitikko, että hän näkee kokonaisuuden ensin. Vaikka oman puolueen kannatus laskisi. Jospa tästä syntyisi jopa uutta poliittista kulttuuria?? Mennäänkin Suomi - eikä oma puolue edellä. Mikä mahtaa oikein Levosta pelottaa?? Urheasti kannattamasi Väyrynen on jo kanveesissa eikä sieltä nouse.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Suomi menee ihan omilla raiteillaan, vaikka pidettäisiin ennenaikaiset eduskuntavaalit. Keskustalle on ollut myrkkyä tämä oikeistopolitiikka. Väyrynen ei ole kanveesissa, se on edelleen hyvin vahvasti mukana olosuhteisiin nähden hyvin menneiden presidentinvaalien jälkeen. Keskustahan tässä on kanveesissa, jos mennään kokoomuksen viitoittamaa tietä ja annetaan hyppiä silmille.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Puoluepolitiikassa ei yleensä järjellä ole kovin paljon sijaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vaikka politiikka ei ole helppo laji, niin kyllä siinä joku järki pitää olla mukana, mutta onhan se totta, että välillä tuppaa joillakin järki unohtua, kun valta nousee joillakin päähän.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Vesa, millaisen kannatuksen uskoisit Keskustan saavan ennenaikaisissa vaaleissa, jos Sipilä nyt hajoittaisi hallituksen?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Paremman kuin 15 prosentin gallupluvut. En usko, että Keskustan kentällä ollaan tyytyväisiä siihen tapaan, miten näitä kaikkein keskeisimpiä uudistuksia on viety eteenpäin kokoomuksen kanssa. Se olisi monelle suuri helpotus, että peli puhallettaisiin poikki ja lopetettaisiin tämä piiri pieni pyörii, lapset siinä hyörii leikki ja annettaisiin kansan vuorostaan puhua.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jos ennenaikaiset vaalit tulisivat, olisiko silloin mukana myös Kansalaispuolue? Jos olisi, eikö tyytymättömät keskustalaiset äänestäisi silloin Kansalaispuoluetta?

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Jätit siis vastaamatta kysymykseeni Kansalaispuolueen mahdollisesta mukana olosta ennenaikaisissa vaaleissa? Miksi?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #25

Ei tässä Pekka kaikkeen ehdi vastata, kun olet niin nopea liikkeissäsi ja on tässä tietysti muutakin elämää kuin päivystää koko ajan täällä. Kävin just viemässä pojan luistelemaan. Kansalaispuolue on varmasti vaaleissa mukana, johan ne kerää eduskuntavaaliehdokkaita mukaan eikä se ole Väyrysestä kiinni. Varapuheenjohtaja Kattelushan on ilmoittanut julkisesti, ettei se ole ns. one man show. Kansalaispuolueella on alkiolaiset lähtökohdat ja periaatteet, joten puolue todennäköisesti saa ihan mukavan kannatuksen vaaleissa. Jos minulta kysytään, sopiiko punamultahallituksen kivijalalle rakennettavaan hallitukseen, niin ilman muuta, miksei sopisi. Hallitusohjelmaa laadittaessa joutuu jokainen tekemään aina jotain kompromisseja ja jos on joku syy jäädä pois, niin sen aika näyttää, jos tällainen tilanne tulisi eteen, mistä nyt spekuloidaan.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #29

Kumman puolueen listoilla uskot ennenaikaissa vaaleissa Paavo Väyrysen olevan? Varsinkin, jos vaalit pidetään, kuten sanoit ennen Sotkamon puoluekokousta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #39

Sitä varmasti pitäisi kysyä Paavolta itseltään. Jos hän kuitenkin aikoo tulla puheenjohtajavaaleihin ensikesänä Sotkamoon, niin sitten olisi syytä olla Keskustan listoilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #45

Uskotko, että hänet Keskustan listalle hyväksyttäisiin?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #53

Alkaa vaikuttaa siltä, että pitää olla vain yksi jäsenkirja taskussa.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #55

Ainakin Keskustan osalta näin sen säännöissä sanotaan. Väyrynen ei vain ole asiaa, ilmeisesti ymmärtänyt?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #58

Keskustaan kuulutaan paikallisyhdistyksen kautta. Se on kieltämättä hiukan erikoinen järjestely. Tästähän tätä vääntöä on nyt käyty. Asetun tulkinnassa myös Tarastin ja Halilan kannalle. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241376-asiantunti...

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #55

Kas kun Väyrynen ei ole hoksannut ilmoittautua arkkipiispan vaaliin. Siinä virassa kun saa puhua ihan mitä sylki suuhun tuo.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #71

Mutta siellä kirkon piirissähän saa synnit anteeksi, kun muistaa pyytää anteeksi.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

MIkä hallitus sitten vaalien jälkeen? Ei kokoomusta voi millään syrjäyttää hallituksesta, mutta tällä hetkellä näyttä siltä, että keskustan kyllä voi. Ei sen puoleen, mulle kelpaisi mainiosti virkamieshallituksin, mutta muuten uhkaa PEST l. preussinstagnaatio hallitusneuvottluja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kyllä seuraava hallitus rakennettaisiin punamulta kivijalalle.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #22

Ihmisläheinen, kansanvaltainen ja tasapainoinen ote ja näkemys tulisi asioihin, kun näitä uudistuksia lähdettäisiin viemään demareiden kanssa eteenpäin. Hyvinvointivaltio Suomi säilyy eikä yksityiset terveysjätit pääse liikaa osingoille.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #23

Yhteensä keskusta ja demarit voisivat saad 30% äänistä, miten eduskunnassa enemmistö?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #24

Ehkä hieman yli. Ei sillä kuitenkaan vielä temppeliä rakenneta. Ottamalla vihreät mukaan, voitaisiin juuri ja juuri päästä 50% tuntumaan, jolloin sitten kristillisilä ja RKP:llä täydennettynä saataisiin 5 puolueen hallitus.

Tietenkin voi ajatella, että koska ydinvoima on nyt taputeltu, vihreiden ei tällä kertaa tarvitsisi lähteä kelkasta kesken matkan...

Paljon todennäköisempää on kuitenkin, että kokoomuksen selkeän vaalivoiton jälkeen SDP valitsee mieluummin heidät kuin keskustan. Joten todelliset vaihtoehdot vaalien jälkeen ovat
- kokoomus + keskusta + vihreät (Orpo luottaa keskustaan)
- kokoomus + SDP + vihreät (Orpo ei luota keskustaan)
- kokoomus + keskusta + SDP (suostuisiko SDP siihen, että vanhasta hallituspohjasta jatkaa kaksi)

Ilman vihreitä ei siis seuraavaa hallitusta todennäköisesti synny. Jälkimmäinen vaihtoehto tarkoittaa sitä, että kukaan ei varsinaisesti ota huomioon haja-asutusalueiden vaatimuksia. Silloin pelataan täysin suurten kaupunkien ehdoilla.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #28

Demarit ei lähde mielellään kokoomuksen kanssa. Niillä on niin huonoja kokemuksia jo viime hallituskauden yhteistyöstä ja tämä nykyinen oikeistopolitiikka on hirvittänyt monia demareita, joten tuskinpa nähdään ihan heti hallitusta missä sinipuna istuu yhdessä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #30

Levonen unohtaa, että rakennemuutos tapahtuu myös puolueitten hallinnossa. Ja tässä tarkoitan osaamista ikärakenteen lisäksi. Valitettavasti osaaminen on ollut suurella osalla kansanedustajia hyvin heiveröisellä tasolla viimeiset 10 vuotta. Sitten on se pitkään politiikassa mukana ollut "historiansa vangit" joukkue. Täytyy vaan toivoa, että tulisi asiallinen ja osaamisintensiivinen kamppailu kansanedustajan paikoista. Eihän siihen ole kuin runsas vuosi aikaa. Siihen osaamisensa esittelyyn. Uusia äänestäjiä tulee roppakaupalla mukaan. "Suomi parempaan kuntoon teemalla" toivoisi jokaisen tekevän kampanjaansa. Ja tietysti vastaavan etukäteen kysymykseen: Miten?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #33

Tarkoittaako tämä sinun "historian vangit" taas jälleen kerran Paavo Väyrystä ja oletko Seppo sitä mieltä, että Suomen pitää mennä tämän velkaunionin mukana kohti Euroopan Yhdysvaltoja, ettemme jää historian vangeiksi vai? Katsopa tämä alla oleva vanha juttu, mihin tänään silmäni törmäsivät, mitä tästä tuumit? Hyvin ajankohtainen edelleen, kun Yhdysvalloissa ja maailmalla taas pörssikurssit heiluu. Olen näitä asioita viimeaikoina pohdiskellut, jos olet sattunut huomaamaan ja siitähän tässä EKP:n osto-ohjelmissakin on kyse eli velkaa velan päälle elämisestä, joka tuntuu aina vain jatkuvan. Kannattaako ketään syyttää historian vangiksi jäämisestä, eivät nämä asiat ole niin yksinkertaisia ja enemmän tai vähemmän tuo historiakin tuppaa toistamaan itseään. Ihminen tekee samoja virheitä aina vain uudelleen. Ei se Neuvostoliittokaan ollut mikään ikuisuusprojekti, miksi EU ja/tai euroaluekaan sitä olisi?
http://magneettimedia.com/imf-maailma-ei-ole-koska...

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #34

On siellä politiikassa toki muitakin historiansa vankeja kuin Väyrynen. Eikö sinun pitäisi eu-kansalaisena olla enemmän huolestunut USA Fedin osto-ohjelmasta? Valtion arvopapereita vuonna 2008 oli hallussa arvolla 800 miljardia ja kymmenen vuotta myöhemmin jo 5000 miljardia dollaria. Ja sama rumba jatkuu. On harmi, että EKP joutuu vastaamaan samoilla toimenpiteillä. Mutta nythän osto-ojelma jo puolittui ja syyskuussa loppuu näillä näkymin. Magneettimedia on niitä sivuja joita 3..4 vuotta sitten muutaman kerran avasin. Se riitti. Mutta jos sinulle kelpaa - ole hyvä vain. Eihän mikään ole ikuista. Valitaan vaan ajan henkeen sopiva paras vaihtoehto. Me olemme EU:ssa oleva euromaa. Se sopii minulle ja taitaa sopia monelle muullekin. Ja se että ollaan mukana kehittämässä toimivampaa yhteisöä. Mutta tämä tällä erää tähän blogiin.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #38

Minä en Väyrystä aliarvioisi. Hän on pitkän linjan poliitikko ja nykyisin europarlamentikko ja saanut seurata asioita lähes 50 vuotta aitiopaikalta. Olen tietysti huolissani myös näistä USA Fedin osto-ohjelmista. Sieltähän ne ongelmat lähti liikkeelle ennen Euroopan finanssikriisiä ja vaikuttaa siltä, että sama voi vielä toistua uudelleen. Oheinen luento sattui tänään silmiini, katso vaikka tuon luennon viimeinen kappale, jossa puhutaan 1930-luvun lamasta ja sen yhteydestä nykyaikaan; yhteys 2008-9 lamaan USA:ssa on molemmissa tilanteissa Fedin kyvyttömyys nähdä mitä markkinoilla tapahtuu, ja estää osakemarkkinoiden ylikuumeneminen. Fed on luottanut liikaa markkinamekanismin itsesäätyvyyteen, mikä ei toimi rahamarkkinoilla. Mistähän nyt kiikastaa, kun pörssikurssit heiluu jenkeissä, eikä asiantuntijatkaan ihan kaikkea ole vielä tunnistaneet? http://cs.uef.fi/~estola/Pankkikriisit/Pankkikr_lu...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #30

#30
Demarit voittaisivat vaalit mennentullen, jos ajaisivat duunarin etua valtiota ja kuntia vastaan.

Valta pois virkamiesrälsiltä ja takaisin kansalle.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #35

Olet varmaan huomannut mitä Keskustan ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen on todennut. Se mitä Jarmo on sanonut, niin minun mielestäni sama se koskee Keskustaakin. https://demokraatti.fi/ex-puoluesihteeri-jarmo-kor...

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #36

#36
Monelta osin olen Jarmon kanssa samaa mieltä.

Jarmo näkee uhkakuvia sellaisissa paikoissa, joissa minä en niitä näe.

Suomen suurin vihollinen on Suomi itse.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #42

Perustele vähän tuota väitettäsi, että Suomen suurin vihollinen on Suomi itse?

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #47

#47
Suomi on tehnyt jatkuvasti holtitonta talouspolitiikkaa ja sortui siihen.

Asia on liian laaja käsitellä yhdessä kommentissa.

Suomen alamäki alkoi jo 70 -luvulla.

Silloin tehtiin valtavat pysyvät oharit kansantaloudelle.

Ei nähdä asioita kokonaisuuksina syy/seuraus ketjua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #51

En nyt ihan allekirjoita tuota. Euroon ei olisi pitänyt liittyä, kun 90-luvun lama oli jo taittumassa ja kyllä Suomi teki sodan jälkeen kovasti töitä ja meidän vanhempamme ja isovanhempamme rakensivat Suomesta hyvinvointivaltion, jonka hedelmistä olemme saaneet nauttia vielä näihinkin päiviin saakka, vaikka nyt eletäänkin sellaisia aikoja, että hyvinvointivaltiomme olemassaolo on uhattuna monestakin eri syystä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #24

Sanoisin, että yhteinen kannatus voisi nousta jopa 40 prosenttiin ehkä vähän ylikin. Kun vaaliohjelma rakennetaan oikein ja kansalle kerrotuista asioista pidetään kiinni, niin hyvä siitä vielä tulisi. Työtä tekeviä ja heikompia ei sorsita ja uudistuksissa mennään yhteiskunnan etu edellä eikä yksityisen pääoman etu edellä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Jotenkin minusta tuntuu, että nyt on menossa jonkinlainen iltalypsy tämän perhevapaauudistuksen kohdalla...

Yleensä tällaisissa tilanteissa syntyy kompromissi niin, että molemmat osapuolet saavat jonkun tahtonsa läpi. Mikä se on nyt Kokoomuksella ja Sinisillä, jos he saavat Keskustan jatkamaan perhevapaauudistusta?

Mitä Keskusta pyytää vuorostaan Kokoomukselta ja Sinisiltä?

Seurataanpa tilannetta. Arvelen, että kyllä tuleva viikko tuo vielä sen tiedon tullessaan. Ehkä Soteen ja maakuntahallintoon liittyen?... Näistä kahdesta katse kääntyy maakuntahallintoon...

Ironista, että usein hallituksen isojen poikien mittely sovitaan niin, että tuleekin yhden sijasta kaksi pahaa pienelle kansalaiselle - ei kuitenkaan samalle yksilölle, mutta samassa isommassa ryhmässä.

Mikä se toinen paha nyt on?

Näyttäisi siltä, että Siniset nidotaan nyt molemmilta puolilta päätöksiin niin, että Siniset eivät voi enää itse tehdä mitään ratkaisuja, vaan se esiintyy aina parina jomman kumman kanssa. Näin Siniset vain siunaavat Keskustan ja Kokoomuksen saumattoman yhteistyön.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuten itsekin totesit, tuleva viikko tuo tiedon tullessaan. Sen verran kovaa nokkapokkaa on nyt kuitenkin julkisuudessa käyty moneltakin eri taholta, että voi olla lähellä sekin hetki, mistä tämän blogini otsikko kertoo. Keskustan politiikassa on merkkejä kovemmastakin suunnanmuutoksesta ja tähän on painetta tuonut myös edesmenneet presidentinvaalit ja Paavo Väyrysen halu nousta uudelleen Keskustan puheenjohtajaksi. Keskustan sisäinen painekin on kova ja jollain tavalla sekin täytyisi nyt kyetä purkamaan hallitusti pois.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala

Niin, mutta minkä puoleen listoilla Paavo Väyrynen olisi ennenaikaisissa vaaleissa, jotka järjestettäisiin ennen Keskustan puoluekokousta kesäkuussa? Mikset vastaa yksinkertaiseen kysymykseen? Halusithan avauksessasi, että kaikki olisi selvää jo ennen puoluekokousta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #43

Malta nyt Pekka vähän, kun ei tässä kaikkeen ehdi ja huomaa heti vastata. Näitä kommentteja tulee nyt sen verran, mutta vastasin aikaisempaan kommenttiisi just äsken, sama tässä uusiksi; sitä varmasti pitäisi kysyä Paavolta itseltään. Jos hän kuitenkin aikoo tulla puheenjohtajavaaleihin ensikesänä Sotkamoon, niin sitten olisi syytä olla Keskustan listoilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #46
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #56
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #59
Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #61

Olen kyllä sen koommentin lukenut ja siihen vastannutkin. Eli Paavo Väyrynen ei ole syystä tai toisesta ymmärtänyt sitä, etteivät sen jäsenet voi olla samanaikaisesti jonkin toisen puolueen jäseniä ollessaaan Keskustan jäseniä Keskustan sääntöjen mukaan.

Eli kenen listoilla uskoisit Väyrysen olevan ehdolla, jos ennenaikaiset vaalit tulisivat, vielä ennen Sotkamon puoluekokousta? Näinhän toivoit avauksessasi, että vaalit olisivat jo ennen puoluekokousta?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #64

Enkös tähän ole jo vastannut. Ei se minun uskostani ole kiinni, vaan Paavon omasta päätöksestä, joten sitä pitäisi kysyä Paavolta itseltään. Jos hän kuitenkin aikoo tulla puheenjohtajavaaleihin ensikesänä Sotkamoon, niin sitten olisi syytä olla Keskustan listoilla.

Käyttäjän 1203pl kuva
Pekka Lukkala Vastaus kommenttiin #67

Kuinka paljon uskot siihen mahdollisuuteen, että ennenaikaisissa vaaleissa ennen puoluekokousta Väyrynen olisi ehdokkaana Keskustan listoilla?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #69
Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Vesa on kyllä oikeilla jäljillä.

"puristan,puristan-kunnes laukean" ei ole joka asiassa se oikea tapa edetä....joskus olisi hyvä antaa ajoissa periksi

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Ei taida tuo Annika Saarikko ihan hullumpi ministeri olla. Älliä löytyy enemmän kuin moneltä mieskollegalta. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241619-nyt-puhuu-...

Käyttäjän ArvoTammela1 kuva
Arvo Tammela

Pääministeri Juha Sipilän todellinen miehen työ on saada maamme talous ja työllisyys kuntoon. On naurettavaa lukea Keskustan puheenjohtajaksi aikovan julkista neuvoa pääministeri Juha Sipilälle hallituksen hajoittamisesta. Vaikuttaa siltä, että keskustalaisena itseään pitävä populisti/blogisti ei halua
muistaa, missä tilanteessa maamme talous ja työttömyys oli 2015 Sipilän hallituksen aloittaessa ja mitä on tapahtunut vajaan 3 vuoden aikana.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kaikella kunnioituksella Arvo, muttet taida nyt nähdä metsää puilta. Ei sitä päätään kannata petäjään loputtomasti hakata.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Pääministeri Juha Sipilän todellinen miehen työ on saada maamme talous ja työllisyys kuntoon."

Ei tämä kyllä siltä näytä kuin median ja hallituspoliitikkojen jakamissa mielikuvissa. Todellisuudessa on vain rukattu tilastoja ja höpisty talouskasvusta vaikka työttömyys jatkuu vähintään samanlaisena. Missä näkyy ne Sipilän teot talouden kuntoonsaattamisessa?

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Vastasit juuri itse, mielikuvissa. Lisään siihen vielä, että puheissa. Kyllä talous on kasvanut ja työllisyys on parantunut, kun EKP on pumpannut valtavat määrät rahaa markkinoille ja se työ jatkuu ja mahdollisesti vielä pitkään. Velkavetoinen Unioni ja koko globalisaatio.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Joka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäköön. Olisi melkoinen mahanlasku pääministeripuolueelta jättää hallitusyhteistyö kesken vaalikauden, jos ei pysty hallituskumppanin kanssa asioista sopimaan.

Saarikko näytti kaapin paikan hallituskumppanilleen. Soini on Saarikon linjalla niinkuin koko Keskustan ministeriryhmäkin.

On selvää, että Sipilä on pakotettu jatkamaan paitsi puolueensa uskottavuuden, myös sen takia, että hallituskauden kaikki uudistukset ovat vielä toteuttamatta. Kenttä ei antaisi anteeksi tehtyjä kompromisseja, jos puolueen tavoitteet jäisivät olemattomiksi.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Moni kentällä toivoo, että uudistuksia tehtäisiin ihan toisella tavalla ja ihan toisella joukkueella.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tämä maanantai saattaa tuoda esiin entistä suurempia erimielisyyksiä hallituksessa puolueiden kesken. Näin koskapa ainakin sinisissäkin ona kahdenlaista ilmaa eli mielipidettä perhevapauslakiuudistuksesta. Sinisten puheenjohtaja Sampo Terho ei sano kokoomuksen ehdotusta vastaan, mutta Soini sanoo suoraan ettei tuosta enää keskustella tämän hallituksen aikana. Keskusta lienee jakautunut tuon lain kohdalla lakiuudistuksen suhteen. Ainoastaan kokoomus on lain uudistamisen välttämättömyyden kannalla.

Hajoaako hallitus tähän? Vieläpä ennen maakunta-sotelakien saattamista finaaliin.

Yksi kysymys joka jää ilmaan vellomaan, on se, kumpi johtaa sinisiä Terho vai Soini?

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201802112200736...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Soinihan se siellä takapiruna johtaa, johtihan se nämä ns. siniset pois perustamastaan puolueestakin. Nehän seuraa siellä sinisissä Soinia kuin lastentarhanopettajaa konsanaan. Ei vain olisi kannattanut. Nyt moni edustaja menettää seuraavissa eduskuntavaaleissa paikkansa ja saa katsella töitä ns. siviilistä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

#79 "Yksi kysymys joka jää ilmaan vellomaan, on se, kumpi johtaa sinisiä Terho vai Soini?"

Viimeaikojen näkyvyys on lähinnä Terhon. Soini matkustelee, käy rukousaamiaisilla ja toimii huutavan äänenä korvessa.

Terho tuo esiin kannanottojaan täällä Puheenvuorossa, Soini pitää omaa plokiaan. Plokia, josta silloin tällöin poimitaan viestimiin ärähtelyä lähinnä entistä puoluettaan, Perussuomalaisia vastaan. Tai Soini istuu hymy korvissa, haastateltavan tuolissa, ja ilmoittaa, miten PS on hänelle kuollut.

Kukaan ei kysy häneltä, onko Sininen tulevaisuus Soinin idea, eli uusi 'oma' puolue. Onko Soinille ulkoministerin pesti niin ainutlaatuinen, että taustapuolue voi olla mikä vaan, kunhan asema säilyy.

Lopputulema on, että Terho toimii Sinisten äänitorvena, Soini jyräyttelee väliin näkemyksiään, mutta todellinen johtajuus Sinisillä on hukassa.

Ps. Tosin Torvinen yrittää saada näkyvää asemaa ja olikin asettanut itsensä pe 2.2. mielenilmaukseen vastaväittäjäksi! Taattua näkyvyyttä Sinisten muutoin vähäeleisessä roolissa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Hukassa on ja Siniset on mennyttä kalua. Ei 1,5-2,5 prosentin kannatuksella ns. kesää tule.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant Vastaus kommenttiin #107

#107 Simon Elokin on ollut viime ajat hyvin vaitonainen.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #110

Syystäkin, kun peli on seuraavia vaaleja ajatellen menetetty.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hajoaako hallitus tähän? Vieläpä ennen maakunta-sotelakien saattamista finaaliin."

Ei tällaisiin asioihin pidä hallituksia kaataa.
Ei hallitsemisesta sillä tavalla mitään tule.

Hallituksessa vain äänestää-rutkautetaan,
sitten toimitaan sen mukaan miten on äänestetty.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Kaikki merkit viittaa siihen, että Sipilän hallitus on menossa kohti samanlaista loppu-sekoomusta kuin Stubbin hallituksen aikana: riitelyä, päätösten perumista, vaalibudjetti vuodelle 2019, jolloin talous on todnäk jo painumassa taantumaan.

Hallituksen ero olisi parasta mitä maallemme voisi tällähetkellä tapahtua.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Se olisi pitänyt tapahtua jo viime kesänä.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Se olisi ollut otollisin ajankohta.

Hallitus nyt kuitenkin kihnuttaa loppuun saakka ja hallituskauden saavutusten loppusaldoksi muodostuu pyöreä 0.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Puolueet ovat niin ahneita ja realistisia, että mihinkään perhevapaauudistukseen ei hallitus kaadu, pitää olla realisti.

Kokoomusko luopuisi vapaavalinnasta?
Keskustako luopuisi maakunnista?
Sinisestkö luopuisi ministeripaikoista?

Pitää ajatella kyynisesti, että paljon isommat asiat ovat keskutalle ja kokoomukselle tulossa, että hallitus ei kaadu, mikäli sote etenee.

Se asia, että viikosta toiseen blogisti haukkuu omaa puoluettaan on huvittavaa, tosin jokaisessa puolueessa on aina muutama henkilö, jotka aikansa omaa puoluettaan kritisoi, ja sitten tapahtuu se lopullinen, eli siirtyminen toiseen puolueeseen. Tässä tapauksessa Väyrynen vetoaa ja kansalaispuolue on blogistin uusi koti melko pian.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Eikö tuo nyt ole jo ilmiselvää, ettei kokoomuksen kanssa yhteistyö suju ja demokratian kannalta olisi hallitus pitänyt laittaa nurin jo viime kesänä? Ministeri Saarikko on jo tilanteesta oikein hyvin perillä muutenkin ja alkaa ymmärtää näitä meidän suomalaisten arjen asioita käytännössä. https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/241619-nyt-puhuu-...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Se on aivan sama mitä pitäisi, galluppien kärjessä on Kokoomus ja kokoomuksen kanssa taidetaan tehdä seuraavakin hallitus.

Kansa äänestää kokoomusta, joten silloin se on hyväksyttävä.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #96

Kokoomuksen kannatus tippuu, kun hallitus hajotetaan. Keskustan kannatus nousee, koska hallituksessa on tehty sellaista oikeistopolitiikkaa, joka on karkottanut Keskustan kannattajia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #104

Mutta kun ei sitä hajoiteta, turhaa puhetta, mille ei ole lainkaan todellisuuspohjaa.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #105

Petteri on aina oikeassa, mutta jos tällä kertaa kuitenkin väärässä?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #106

Mielelläni olisin, mutta epäilempä vain, kun tietää puolueiden vallanhimon.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen Vastaus kommenttiin #108

Siinä sinä osuit naulankantaan. Vallanhimo saattaa olla este. Joku kokee myös asian omaksi tappiokseen, vaikka pitäisi katsoa asioita laajemmasta näkökulmasta eikä omalta kantilta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset