Nähdäänkö Sotkamon puoluekokouksessa ”titaanien” taistelu?

Nyt alkaa vihdoin keskustapuolueessa tapahtua. Tänään keskustan Sotkamon puoluekokouksen ensikesän puheenjohtajavaaleihin ilmoitti tähtäävänsä myös keskustan kunniapuheenjohtaja Paavo Väyrynen. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005548709.html

Hänen lisäkseen olen myös tänään ilmoittanut itsekin harkitsevani osallistumista puheenjohtajavaaleihin. https://kymensanomat.fi/uutiset/lahella/d5f4ede9-3fef-40f2-b582-c3e1a0419f4c

Näin ollen Sotkamossa Juhan haastajina olisivat hyvin mahdollisesti ainakin kaksi ehdokasta, jotka ovat Paavo ja Vesa. Paavo on puhdasverinen alkiolainen, joka nauttii edelleen suurta kunnioitusta keskustan kentällä. Siitä sain lukea tänään myös keskustalaisten nettikeskusteluista Suomenmaan sivuilla, vaikka olihan siellä näitä arvostelijoitakin, jotka ovat paheksuneet Paavon menettelyä perustaa oma kansalaispuolue ja pysyä siitä huolimatta keskustan jäsenenä.

Keskusteluissa esiin pisti myös selkeästi se, ettei puheenjohtaja Sipilän tapaan johtaa keskustaa olla myöskään enää tyytyväisiä ja ilokseni sain huomata sen, kuinka monet ajattelevat juuri samalla tavalla mitä olen itsekin kirjoittanut omille blogisivuilleni ajatuksiani ja mitä lausuin tänään Kymen Sanomien toimittajalle harkitessani osallistumista puheenjohtajavaaleihin ennen kuin olin edes lukenut näitä mielipiteitä, joista sain tiedon eräältä keskustalaiselta jäseneltä jutun ilmestymisen jälkeen.

— Minulla on sellainen tunne, että puolue ja piirijohtajat eivät puhu samaa kieltä kentän kanssa. Sipilän politiikan ja kenttäväen välillä on selvä ristiriita. Tavallisia työtätekeviä ihmisiä rangaistaan.

Tämä oli ehkä yksi niistä tärkeimmistä samankaltaisista viesteistä, mikä sieltä tuli hyvin esiin.

Itse olen tietysti tällainen politiikan ”räkänokka”, jolla ei ole sellaista kokemusta valtakunnan politiikasta kuin Paavolla ja mitä myös Juhallakin jo on. Se ei kuitenkaan minua haittaa, vaan osallistuessani kisaan, pyrin tekemään sitä aivan omanlaiseni, vaikka varmasti minun ja Paavon näkemyksissä on todennäköisesti enemmän samankaltaisuutta kuin mitä Juhalla ja minulla on.

Sotkamossa on ehkä keskustan kannalta se viimeinen hetki käydä vuoropuhelua ja hioa puolueen liberaali- ja konservatiivikentän näkemyksiä yhteen. Valitettavasti muussa tapauksessa edessä voi olla samantapainen hajaannus, mikä nähtiin viime kesänä perussuomalaisten puoluekokouksessa Jyväskylässä. Siihenhän tuo Paavonkin julkisuuteen antama ”ukaasi” viittaa.

VesaLevonen
Kansalaispuolue Kotka

Kotkan kaupunginvaltuutettu: 2013–2016 ja 2017–2021, sitoutumaton
Sotilaskoulutus: Kainuun rajavartioston sissikomppania Kajaani 1986 (Auk Immola, Imatra), kansainvälinen sotilaspoliisikurssi Aalborg Tanska 2001
Sotilasarvo: Kersantti
Ammatti: Poliisi, vanhempi rikoskonstaapeli
Kansainväliset tehtävät: Sotilaspoliisi 2002–2003 KFOR-joukot Kosovo, maasta poistamisen koordinointi- ja saattotehtäviä ulkomaille 1992–2002 (Helsinki), 2005–2015 (Kotka), ulkomaanmatkoja muutama sata noin 80 maailman eri valtioon ja maanosat Eurooppa, Afrikka, Euraasia, Pohjois- ja Etelä-Amerikka)
Nykyiset tehtävät: Rikospoliisi, Kotka
Ikä: 52-v.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu